JYPin mediaketju

  • 1 813 939
  • 7 956

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Yllättäen Viitanen ei ota vastuuta mistään. Kiertelee ja kaartelee. Pihalle ja vähän äkkiä!
Mitäpä noin tyhmiin kysymyksiin olis pitäny vastata? Tyhmälle kysyjälle tyhmät vastaukset. Oli niin luokatonta jankutusta ja tyhjänpäiväistä toimittamista toimittajalta, että tekis mieli hävetä silmät päästään. Kaikki asiat mitä jutussaan kysyi, olivat jo itsestäänselvyyksiä. Kunhan yrittää repiä jostain klikkejä. Hohhoijaa.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pikkusen erimieltä ole tästä. Jotenkin tuntuu, että jos kuulija/lukija ei saa haluamiaan vastauksia ollaan itse kiukuttelemassa asiasta.

On ollut riittävästi, ei noita huvikseen viskota.

Keskustelua ei siis kukaan ole edes vihjeenomaisesti sanottu epätoivotuksi saati kielletyksi, organisaatiolla vaan on oikeus olla siihen ottamatta kantaa suuntaan tai toiseen. Samoin organisaation ja ulkopuolisten välillä on väkisin optinen harha, toinen puoli puhuu aidasta ja toinen aidanseipäistä. Sillä ei tule pohjaa mihinkään keskusteluun.

En myöskään ihmettele nyreyttä tautofoniaan. Suomalainen sanoo kerran ja vittuuntuu, jos pitää samaa ryhtyä toistelemaan.

Mikä olo itselle tuosta jäi, niin toimittaja koetti onkia skuuppia itselleen, mutta törmäsi pakkiin ja siihen jäi. Valittu julkisuus pelitapa kesti helposti paineen ja hyvä näin.

Yleensäkin, on varmasti turhauttavaa joutua pr:n nimissä mediaan lausumaan niitä näitä, jos se on seura omassa filosofiassaan toisin miettinyt kohdaltaan. JYPin tilannetta ei hiukkaakaan auta mikään median vatvominen, sitä JYP on saanut tähän kauteen ihan riittämiin sattuneista syistä. Tärkeämpääkin tekemistä sorvin ääressä juuri nyt on.
Median kanssa toimiessa ja yleisessä organisaatioviestinnässä tapahtuu jatkuvaa evoluutiota, kuten pelissäkin. Se mikä riitti 5 vuotta sitten, ei riitä nykyään enää mihinkään. Jos median kanssa menee vittuuntumaan toistoista johtuen, on parempi pysyä pois mediasta ja/tai lähteä sellaisiin hommiin, jossa ei tarvitse olla median kanssa tekemisissä.

Seppänen kuulosti hyvin ylimieliseltä "pilaan hyvän tarinan faktoilla" -jargonillaan. Häneltä en toki muuta kuin heikkoa viestintää odottanutkaan, hän ei ole Jypin palkkalistoilla ja saa paljon anteeksi Jyppiin tuomiensa rahojen ansiosta. Viitanen sen sijaan on toimeensa palkattu, toimialalla joka on jatkuvan suurennuslasin alla ja joka elää huomiosta ja fanien ja sponsorien mielenkiinnosta. Ei tuollaisesessa hommassa ole varaa medialle kiukutteluun, ylimielisyyteen ja tuollaiseen kissa-hiiri leikkiin, että puhutaan hienoista organisaation sisäisistä prosesseista ja analyyseistä, mutta ei pystytä niiden sisällöstä kertomaan yhtään mitään. Silloin pidetään turpa kiinni niistä asioista ja sanotaan se mitä pystytään ja sanotaan sekin suoraan, mitä ei voida salassapitosyistä tai työsuhteeseen liittyvistä syistä kommentoida. Ohjenuorana kuitenkin olla niin avoimia kuin pystytään.
 

Aivan sama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sirkus nimeltä JYP Jyväskylä Oy
Saatan olla taas ihan kujalla, mutta itsellä on jo pidempään ollut JYP:stä sellainen fiilis, että ne ottaa kannattajat tyhminä ja itsestäänselvyytenä. Rahat kyllä kelpaa, mutta ei meille jakseta oikein asioita selittään kun me ei niistä mitään ymmärretä (”montako ohjauspeliä ollaan laitettu kuntoon”) ja kun ei ne meille sitten vissiin oikein kuulukaan (ostakaa vaan liput ja makkarat). Tammisen klubitakkia tarjoillaan kysyjille (Jos se on tiedotteessa sanottu, pitääkö se vielä erikseen vahvistaa?). Katteettomia puheita ja lupauksia tiputellaan koska kaiken oletetaan menevän lävitse.

Luotto ja kiinnostus organisaatioon on kyllä kaikkien aikojen matalimmalla tasolla. Tän illan kotimatsin jälkeen loppuu mun sponsorointi tälle puulaakille.
Seuran johtohenkilöt aliarvioi tällä hetkellä meitä faneja todella paljon. Ihan helvetin ylimielistä toimintaa ettei edes mediassa voida kertoa miten asiat on!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
puhutaan hienoista organisaation sisäisistä prosesseista ja analyyseistä, mutta ei pystytä niiden sisällöstä kertomaan yhtään mitään. Silloin pidetään turpa kiinni niistä asioista ja sanotaan se mitä pystytään ja sanotaan sekin suoraan, mitä ei voida salassapitosyistä tai työsuhteeseen liittyvistä syistä kommentoida. Ohjenuorana kuitenkin olla niin avoimia kuin pystytään.

Ihan tasan noinhan Viitanen homman hoisi. Minimiin tyhjä lätinä ja vastataan kuten on mahdollista. En nähnyt/lukenut tuossa minkäänmoista kiukuttelua, sen rivien välistä saattoi toki lukea, että toimittajan kielellä on sana kriisin partaalla ja siihen vahvistusta haki. Viitanen ei puhunut sivu suunsa, toimittaja heitteli omia klikki haalintojaan perustumatta mihinkään.

Jos tuota nyt yhtään miettii, niin viesti enemmän oli, että JYP ei voi mediaa hallita, eikä sitä edes yritä, mutta ei alistu paskajournalismin riepoteltavaksi. Edelleen JYP tietää paremmin missä mennään, kuin media, joka haluaisi jonkin asian vahvistavan kriisin partaalla olon, se kun tietäisi pullanmuruja toimittajan pöytään. Muu tieto ei toimittajaa edes kiinnosta, kun ei tuo klikkejä.
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kovaa tekstiä Johtavalta.

"En muista koskaan aiemmin nähneeni SM-liigassa näin irvokasta farssia, Sihvonen lataa voimalla."

Hyvä että tulee runtua, saisi tulla enemmänkin vaikka sinänsä itse tyytyväinen Pönön reaktioon.

Tarkoitan, että runtua saisi antaa JYPin koko organisaatiolle kasvavissa määrin eri medioissa.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovaa tekstiä Johtavalta.

"En muista koskaan aiemmin nähneeni SM-liigassa näin irvokasta farssia, Sihvonen lataa voimalla."

Vai on Heiskanen viilannut Seppästä linssiin? Ei nyt saatana!

Mutta joo, hyvä että paskaa tulee.

Edit:

Ihan omalla viestinnällä annetaan tällaisia nappisyöttöjä Sihvosen lapaan, josta klikkiotsikot saisi aikaiseksi kuka tahansa tällä hiekkalaatikolla.

Harvempi (ehkä minua lukuunottamatta) kuitenkin näin räikeästi kirjoittaa ensin yhtä (Seppänen on sekaisin ja höpisee pelipaikattomasta) ja sitten toista (eiku se olikin niin, että Seppästä viilattiin linssiin).
 
Viimeksi muokattu:

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jälleen huikeaa journalismia Sihvoselta. Jälleen kerran. Aivan huikeaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viisautta on niin monenlaista. Yksi suomalaisen kulttuurin syvimmistä ja ehtymättömistä luonnonvaroista on jälkiviisaus. Kun tietää, miten viimeiset kaksi viikkoa ovat menneet, on niin helppoa allekirjoittaa ja todeta se fakta, että Rautakorven potkut olivat JYPiltä virhe.

Itse pelkäsin pari viikkoa sitten, että näinkö JYPin peli ja tämä pitkä projekti valahtaa ilmoista tyhjiksi ja niin siinä nyt ainakin pikakelauksella näyttää käyneen. En jaksa itse mitään salaliittoteorioita, koska asioilla on yleensä ihan oikeat nimet: Seppänen rahoittaa JYPiä ja hänellä on varmasti asioihin iso ja painava näkemys. Se on luonnollista. Seppänen varmasti haluaa enemmän kuin kukaan muu nähdä menestyvän JYPin.

Jos ajattelee viimeisiä vuosia jatkumona niin en tiedä, kuinka moni asia Jyväskylässä meni pieleen, mutta koronan jälkeen tuntuu, ettei mikään yksinkertaisesti onnistu. Seurajohdon toiminta vaikuttaa välillä pitkäjänteisellä, välillä lyhytjänteiseltä. Onko tilannekuva todellinen siltä osin, missä JYP oikeasti menee? Rautakorpi on luonut ihan varmasti hyvät urheilulliset pohjat, mutta kenellä petti pokeri liian nopeasti? Seurajohdolla tuntuu olevan omanlaisensa visio tulevaisuuden JYPistä, mutta pelaajilla ja valmentajilla on omansa.

Olisin itse toivonut, että Jyväskylässä olisi opittu se, ettei valmentajia vaihtamalla yleensä synny kovin hyvää tulosta. Ne toimivat harvoin täsmäiskuna, mutta pitkällä aikavälillä niillä ei usein voiteta mitään. Tiedän, että se on raivostuttavaa tulla tänne Tappara-fanina alleviivailemaan, miten asiat tehdään, mutta Tapparassa ei ole päävalmentaja saanut potkuja sitten kauden 2012. Tässä on menty suunnitelmien mukaisessa järjestyksessä, toki onneakin on tarvittu, yli 10 vuotta yhtä soittoa.

JYPin alakulo alkoi vuonna 2017 ja siitä on menty nyt 7 vuotta kohtalaisen heikoin tuloksin eteenpäin. Organisaatio, joka aikanaan tunnettiin valmentajien kasvatushautomona, pitkäjänteisenä työpaikkana ja laadukkaana juniorien kasvattajana sekä muiden ylijäämien hiojana, on uupunut ylimieliseen lyhytjänteiseen puuhasteluun. Joskus JYPillä näytti vielä olevan punainen lanka, mutta nyt se punainen lanka, jos joku pää jostain löydetään, hukataan heti uudestaan. Viime kaudella riitti malttia katsoa sinänsä umpisurkea kausi loppuun saakka, mutta tällä kaudella koko prosessi oli ilman voimaa.

Sanoin Kärppien Marjamäen kohdalla, että joskus suurinta rakkautta on päästää irti. Suostuuko Seppänen päästämään JYPistä irti, koska näyttää siltä, että hän onnistuu omalla toiminnallaan kaivamaan ainoastaan syvemmän kuopan? Jyväskylä on kaupunkinakin moderni ja pitkämielinen, kehittyvä ja rauhallinen. Tällainen Jyväskylä, joka Liigasta tunnetaan, oli itselleni ihan mahdoton ajatus vielä muutama vuosi sitten.
 

Rallattaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hartaasti toivon että Valtra ja Harvia ottaisivat lähipäivinä lapion kouraan ja antaisivat oman vastineen tässä surullisessa egojen taistelussa Seppästä vastaan. Ollaan aidosti nyt selkeästi siinä tilanteessa, että Jypin tulevaisuus ei kestä käsikädessä mennä tässä tilanteessa,missä sisäiset ristiriidat tuhoavat jatkuvalla syötöllä kaudesta toiseen kaikki toiveet menestyksestä.
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suosikkijoukkue
JYP
Se ei ole avointa,vaan päin vastoin, asioista ei puhuta oikeilla nimillä, joka luo epävarman kuvan toiminnasta, sponsoreille on tärkeää mm. johdonmukainen viestintä, kiinnostava joukkue jossa annetaan logon eteen kaikki ja menestyvä pelitapa.
Viestinnästä: luulen, että yksi syy heikolle viestimiselle on se, että Jypin johto ei nauti julkisuudessa olemisesta. Sen näkee siitä, kuinka Viitanen ei halua haastatteluissa yleensä sanoa mitään konkreettista.

Heiskanen on täysin toisenlainen: hän juttelee mielellään ajatuksiaan julkisesti. Hänellä ei vaan ole joukkueen valmentamisen ulkopuolella valtaa.

Nämä ovat varmasti luontaisia piirteitä ihmisissä, eikä niitä ole helppo muuttaa.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestinnästä: luulen, että yksi syy heikolle viestimiselle on se, että Jypin johto ei nauti julkisuudessa olemisesta. Sen näkee siitä, kuinka Viitanen ei halua haastatteluissa yleensä sanoa mitään konkreettista.

Heiskanen on täysin toisenlainen: hän juttelee mielellään ajatuksiaan julkisesti. Hänellä ei vaan ole joukkueen valmentamisen ulkopuolella valtaa.

Nämä ovat varmasti luontaisia piirteitä ihmisissä, eikä niitä ole helppo muuttaa.
Kuuluu myös tuohon ammattiin, joten ikään kuin ammatinvalintakysymys. Tai jos on helvetin kova UTJ, eikä tykkää puhua, niin sitten joku muu puhuu. Viitanen ei taida olla kumpaakaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sanoin Kärppien Marjamäen kohdalla, että joskus suurinta rakkautta on päästää irti. Suostuuko Seppänen päästämään JYPistä irti

Itse toivon, että ei. Siinä on JYPin pelastusrengas, kuten kirjasit, n. 7v siellä on puuhasteltu yrittäen kopioida sitä tai tätä, mitä liigassa on nähty. JYP palaa kärjen seuraan vasta, kun se löytää oman juttunsa, matkimalla ja kopioimalla ei koskaan saavuta mitään.

Siinä hetkessä, kun Seppänen näkee, että jatkajilla on potentiaali ja osaaminen sitä luokkaa, että JYPin voi päästää irti, ihan taatusti siitä rakkaudestaan irti päästää, ei ennen, toivottavasti.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Joku muu voisi tosiaan hoitaa tiedottamisen, mutta JYP ei ole koskaan palkannut tiedottajaa.
Siellä on kyllä toimitusjohtaja, joka normaalisti kantaa päävastuun tiedottamisesta. Nyt Korpela on pysynyt tiukasti poissa julkisuudesta. Luultavasti ovat sopineet niin, että pelillisiin asioihin Korpela ei kommentoi. Jos olisin Korpela, pysyisin kyllä itsekin kaukana tuosta Viitasen ja Seppäsen keittämästä pahanmakuisesta sopasta.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Perjantaina, kun voitan eurojaakon hommaan @spaceman tiedottajaksi. Avaruusmiehen sana on vapaa.
Avaruusmies kyllä tarvitsisi mielestäni @Hurricane tai vastaavan hieman roisimpaa kieltä ja suoraa näkemystä tuovan tutkaparikseen, niin alkaisi JYPin viestintäkin olemaan kiintoisaa ja ehkä myös rehellisempää
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Perjantaina, kun voitan eurojaakon hommaan @spaceman tiedottajaksi. Avaruusmiehen sana on vapaa.
Avaruusmies kyllä tarvitsisi mielestäni @Hurricane tai vastaavan hieman roisimpaa kieltä ja suoraa näkemystä tuovan tutkaparikseen, niin alkaisi JYPin viestintäkin olemaan kiintoisaa ja ehkä myös rehellisempää
Joo, tulen mielelläni tiedottajaksi tai sanotaanko päällikköjohtajainformaatioairueeksi, ja aputiedottajien paikatkin varmaan maksetaan helposti sillä eurojaskavoitolla tai jos ei muuta niin tilataan aidot pelipaidat Imatran suunnalta ainakin vaivanpalkaksi.

Luon pohjat tiedotteille ja niihin saa sitten lisätä sopivan määrän voimasanoja, uhkailua ja ripauksen totuutta niin kelpaa kaikille.
 
Suosikkijoukkue
JYP

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puustiselta kommentteja Jypin tilanteesta. Hänestä jokaisen kopissa pitäisi katsoa peiliin.

Pudi puhuu asiaa.

Turha enää selitellä ja lätistä samoja asioita. Muutos lähtee jokaisesta itsestään. Jos ei kiinnosta tarpeeksi ja joukkueessa on liikaa vapaalla liukuvia yksilöitä niin silloin on vaikea voittaa joukkueurheilussa.
 

Hieroja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo, tulen mielelläni tiedottajaksi tai sanotaanko päällikköjohtajainformaatioairueeksi, ja aputiedottajien paikatkin varmaan maksetaan helposti sillä eurojaskavoitolla tai jos ei muuta niin tilataan aidot pelipaidat Imatran suunnalta ainakin vaivanpalkaksi.

Luon pohjat tiedotteille ja niihin saa sitten lisätä sopivan määrän voimasanoja, uhkailua ja ripauksen totuutta niin kelpaa kaikille.
Pistetään samantien oma fanituotetehdas pystyyn, eiköhän tältä palstalta löydy osaamista siihenkin. Rahaa nimittäin riittää.

Lisäykset tiedotteisiin tehdään saunassa darts-kisojen jälkeen @Hiki-Pena saunassa Exceliin pohjautuvan pisteodottaman mukaisesti.
 

Hieroja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lauri Mikkola näkee Yhdysvaltojen tähtisikermässä Akilleen kantapään: "He eivät ole niin hyviä viisikkopuolustamaan"
https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/Lauri-Mikkola-näkee-Yhdysvaltojen-tähtisikermässä-Akilleen-kantapään-He-eivät-ole-niin-hyviä-viisikkopuolustamaan/254837
Tämän voisi JYP jakaa sosiaalisessa mediassa, tästä Yhdysvaltain nuorten joukkueen pelitavastahan tuo muistaakseni radion haistattelussa mainitsi.

edit. Linkki, jos vain toimii vie jatkoajan uutiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös