Olen ymmärtänyt että se olisi sellainen kompromissiratkaisu maailmalla käytettävien erikokoisten ja -mallisten näyttöjen ja erilaisten selaintyyppien takia. Joku korjatkoon käsityksiäni jos olen hakoteillä.
Ei se periaatteessa ole edellämainituista asioista kiinni tai ei ainakaan selaimista.
Seuraa yleistä marmatusta aiheesta:
Noin karkeasti sanottuna johtuu siitä, että perinteisesti graafikot tekee nettisivuista hyvinkin grafiikkaan pohjautuvia jolloin ne on erittäin hankalaa ja aikaavievää saada toimimaan ei-kiinteällä leveydellä, jollei asiaan kiinnitetä oikeasti _paljon_ huomiota. Grafiikka sivuilla on rasterigrafiikkaa, jolloin valitettavasti helpoin ratkaisu on tehdä kaikki muukin pikselitarkkuudella (esimerkiksi määrittää elementtien leveys pikseleinä, jolloin se tavallaan lukitetaan siihen tiettyyn leveyteen). Tästä taas sitten voi helposti seurata se että fontit on lukittuna tiettyyn kokoon, sivuilla on jokin tietty leveys (alle 800 pikseliä) ettei pienillä resoluutioilla tule vierityspalkkia jne.
Siinä mielessä olet oikeassa että tuommoinen ratkaisu on jonkinlainen kompromissi, jossa yritetään saada suurimmalle osalle toimiva sivusto. Voi olla että nuo JYPin sivutkin menevät tuskaisen pieniksi jos on käytössä oikeasti iso näyttö ja resoluutio.
Sinänsä kaikki tämä "sinnepäin tekeminen" on ymmärrettävää, koska esimerkiksi Internet Explorer 6 on niin käsittämättömän raivostuttava selain sivujen tekijöille, että on helpompaa tehdä hommat vähän sinnepäin kuin miten ne kannattaisi/pitäisi tehdä.
Sinänsä tavat tehdä kaikille toimivaa sivustoa on kyllä olemassa ja selvästi eteenpäin menoakin on havaittavissa. Kuvien skaalaaminen vaatisi vektorigrafiikkaa, jota nyt ei oikein tue selaimista kuin Opera, mutta eiköhän nuo muutkin selaimet jossain vaiheessa sinne asti pääse. Suunnilleen kaikki muut asiat paitsi kuvat on helppo saada skaalautumaan oikein (fontit, eri elementit jne).