JYPiläiset maajoukkueessa

  • 307 038
  • 1 104

Theone

Jäsen
Laitetaan nyt tänne muutamia ajatuksia menossa olevista junnukisoista.

Kuten herran omaan ketjuun kirjoitinkin, niin Vatasen Sami on ollut itselleni joukkueen isoin pettymys. Samin esitykset olivat jo ennen joulutaukoa aika heikkoja (vrt. ns. normitaso) ja muutosta ei ole parempaan vielä tapahtunut. Halutonta peliä ja mies keskittyy täysin vääriin asioihin, joka osaltaa sekoittaa Samin peliä entisestään. Missään tapauksessa en ole vielä huolestunut, vaan vahva luotto "melkeinnaapurinpoikaan" löytyy ja joukkueen menestyksen kannalta Samin piristymisellä on iso merkitys.

Oli mukava kuunnella eilen Sinkun tarinaa Kalle Koskisen merkityksestä Samin kehittymisen takana. Varsinkin henkisesti KK:sta on ollut apua valtavasti. Tuskin tuo yllätyksenä kenellekään tuli mutta kun muistellaan, että Vatasen pakkipariksi piti aluksi tulla Malmivaara, niin tuloksena olisi luultavasti ollut maailman nopein kahvakone joka ottaa taklaukset pääedellä vastaan. Parempi näin.

Jos Määttä ei saa huomenna peliaikaa, niin tuskin tulee pelaamaan koko kisoissa. Noh, sama kuin Armialla, Ollin kisat on vasta muutaman vuoden kuluttua. Toki olisin mielelläni nähnyt Määtän sirklaavan tuolla mutta pääasia, että pääsi edes hieman haistelemaan tunnelmaa ja varmasti tuo komennus tuo tsemppiä loppukauteen D-Teamissa.

Samu Perhosen tuskin tarvitsee edes pukea mihinkään peliin koko kisoissa. Veikkaisin, että Ortio tulee pelaamaan kaikki pelit mikä onkin ihan oikea ratkaisu. Nyt kun on tullut kolme Ortion peliä seurattua, niin ei voi kuin kadehti Ylösen työtä. Uskomattoman sulavaa liikkumista ja liikeradat puhtaudessaan ovat huippuluokkaa. Verratkaa liikkumista ja muuta elehdintää Kipperiin (aika yksi yhteen, eli perus turkulainen mokke), uskallan väittää, että tässä on tuleva huippumaalivahti änäriin. Kokemusta ja rauhallisuutta lisää, niin Engren on vain suupala ja veikkaankin, että Ortio tulee pelaamaan kisojen jälkeen enemmän pelejä tepsissä. Verratkaapa Perhosen ja Ortion liikkumista yms. aivan karmea ero.

Mutta millon tätä nähdään Jyväskylässä ja vieläpä omalta kasvatilta? -Veikkaisin, että ei koskaan tai ei ainakaan seuraavaan 10 vuoteen.

Perusteluna maalivahtivalmennuksen taso. Halua ja intoa on mutta valitettavasti se ei riitä. Valitettavasti ammatti- ja tietotaitoa ei ole tarpeeksi ja valmentajia on liian vähän. Pahinta tässä on se, että henkilöt jotka näistä päättävät eivät tunnusta tätä ongelmaa, vaan pitävät resursseja täysin riittävinä. Itse siis kuulun erään seuran (jätän nimen kertomatta koska silloin oikea henkilöllisyyteni on suhkot helppo selvittää) maalivahtivalmentaja rinkiin.

Osa valmentajista väheksyy maalivahtivalmennuksen merkitystä ja osa maalivahtivalmentajista pitää itseään vähintään Ylösen tasoisina jumalina joiden ei tarvitse päivittää tietojaan tai ajatusmaailmaansa. Myös junnujoukkueiden pelaajavalinnat eivät aina mene taitojen mukaan, vaan valitettavan usein pelaajia valitaan täysin naaman mukaan tai jos isillä on rahaa, niin sekään ei ole pahitteeksi.

Ajatellaan mitä lupauksia täällä (Jyväskylässä) on hukattu aikojen saatossa: Satosaari-Ahonen-Ahlqvist-Tervo ja monia monia muita. Kavereita yhdistää se, että kaverit ovat raivanneet tiensä junnumaajoukkueisiin käytännössä pelkästää omilla lahjoillaan, ilman kunnon maalivahtivalmennusta ja näistäkin lopulta vain Ahonen on pelannut mainittavan uran. Ikävä sanoa mutta nyt näyttää siltä, että jos Samu Perhonen haluaa nousta huippumaalivahdiksi, niin suosittelen hänelle maisemanvaihtoa (mieluiten Turkuun). Ehkä myös Dufvan tuoma millintarkka puolustuspelaaminen on hämärtänyt tämän ongelman olemassaolon.

Kirjoitan tämän tänne koska ongelma on tiedostettu yleisesti mutta valitettavasti norsunluutornista asioista päättävät eivät tätä myönnä/ymmärrä. Tiedän myös, että monet jyväskyläläiset kiekkoihmiset lukevat tätä foorumia ja ehkä tämä lisää keskustelua täällä nimimerkkien takaa ja kentällä kasvokkain.

Ehkäpä vielä joskus SM-Liigassa JYP-maalia vartioi oma kasvatti.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
...Mutta millon tätä nähdään Jyväskylässä ja vieläpä omalta kasvatilta? -Veikkaisin, että ei koskaan tai ei ainakaan seuraavaan 10 vuoteen. Perusteluna maalivahtivalmennuksen taso.
Onhan se merkillistä, että JYP ei ole pitkään aikaan kasvattanut liigatasoista veskaria. Theonen pohdinnat ovat asiallisia.

Pakkohan Vatasen on välillä pelata heikostikin. Kehittyminen ei voi olla lineaarisesti loputonta nousua. Kyllä Sami vielä tulee.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Mutta millon tätä nähdään Jyväskylässä ja vieläpä omalta kasvatilta? -Veikkaisin, että ei koskaan tai ei ainakaan seuraavaan 10 vuoteen.

Ehkäpä vielä joskus SM-Liigassa JYP-maalia vartioi oma kasvatti.

Perhosen kehitys on kyllä aika hyvässä mallissa, joten eiköhän parin vuoden päästä Samu vartioi JYP-maalia. JYPin valmennus ja juniorityö on RD:n aikaan mennyt eteenpäin. Perhonen, Määttä ja Vatanen ovat omilla pelipaikoillaan lupaavimpia pelaajia ikäluokissaan. Maalivahtivalmennuskin on kehittynyt Siekkisen johdolla, ainakin noi maalivahdit ovat. Ahonen ja Ahlqvist lähtivät aikoinaan Helsinkiin nuorina lupauksina kasvamaan korkoa, joten JYPin "heikko" maalivahtivalmennus ei niitä ainakaan ole pilannut.
 

Theone

Jäsen
Maalivahtivalmennuskin on kehittynyt Siekkisen johdolla, ainakin noi maalivahdit ovat.

Tähän haluaisin ihan jotain konkreettisia esimerkkejä miten tuo maalivahtivalmennus on sinun mielestäsi mennyt eteenpäin Siekkisen aikana? Itse en ole huomannut yhtään parannusta, sitä samaa huttua se on kuin on ollut viimeiset 5-10 vuotta.

Ei toki täysin amatöörimäistä vaan lähinnä näennäistä tekemistä joka johtuu vain ja ainoastaa maalivahtivalmentajien ammatti- ja tietotaidon puutteesta. Uskallan väittää, että JYP on eräs huonoiten maalivahtivalmennetuista seuroista jos vertailuun otetaan muut liigaseurat ja ikäluokat c:stä liigaan.

Ahonen ja Ahlqvist lähtivät aikoinaan Helsinkiin nuorina lupauksina kasvamaan korkoa, joten JYPin "heikko" maalivahtivalmennus ei niitä ainakaan ole pilannut.

Ei pilannut muttei auttanutkaan. Kuten tuossa jo mainitsin, niin mitä itse olen huomioinut niin nämä meidän omat maalivahdit ovat tulleet tuolta massan läpi lähinnä vain omilla lahjoillaan. Toki maalivahtivalmennusta on nykyisin koko juniorirumban läpi mutta sen tasosta voidaan kiistellä.
 
Viimeksi muokattu:

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
En nyt sanoisi että liigan huonoimmasta päästä meidän mv-valmennus on. Esimerkeistä Ahonen ja Ahlqvist on huono puhua, varsinkin Ahonen pelasi "ne kriittiset vuodet" HIFKissä. Ahonen lähti HIFKiin nuorena (18v), eikä pahemmin ehtinyt edes JYPissä olemaan, edustuksessa ei pelannut peliäkään. Ahosesta lisää KalPan esittelyssä.

Ahlqvistillä vähän sama juttu, pelasi käytännössä vain A-nuorissa JYPin paidassa, 6 ottelua tuli kuitenkin alle edustuksessa. Sieltä HIFKin kautta KalPaan. Arin taustat (Wikipedia).

Entäs Pekka Tuokkola, kuinka hyvä veskari oli ennen tuloaan JYPiin? Nyt liigan eliittiä, eikös se meillä ole tuohon kuntoon hiottu?
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Tähän haluaisin ihan jotain konkreettisia esimerkkejä miten tuo maalivahtivalmennus on sinun mielestäsi mennyt eteenpäin Siekkisen aikana? Itse en ole huomannut yhtään parannusta, sitä samaa huttua se on kuin on ollut viimeiset 5-10 vuotta.

Mestaruus kaudella pleijareiden parhaan pelaajan palkinnon jakoi meidän maalivahdit. Tuokkolan kehitys on mennyt JYPissä eteenpäin vai oletko erimieltä?. Lisäksi RD on kehunut Siekkisen työtä maalivahtien suhteen. Odotahan Theone muutama vuosi, niin näet melkein parimetrisen oman kasvatin maalimme suulla.
 

Theone

Jäsen
En nyt sanoisi että liigan huonoimmasta päästä meidän mv-valmennus on. Esimerkeistä Ahonen ja Ahlqvist on huono puhua...

Kyllä tuo aktiivinen maalivahtivalmennus alkaa jo viimeistään D-junnuista, joten vähän tuntuu, että puhumme hieman eri asioista. Lähinnä siis vertasin JYPin koko valmennuspolkua muiden liigaseurojen vastaaviin (kuten tuossa viestissä mainitsinkin). Eli ihan tuolta polun alkupäästä liigaan. Ja usko pois, ei se välttämättä huonointa ole mutta tuskin pääsisi edes säälipleijari sijoille. Se ei enää paljon auta jos Liigassa tai A:ssa aletaan harjoittelemaan kunnolla. Kyllä nuo esimerkkinä mainitsemani maalivahdit ovat aikapitkälti omilla lahjoillaan murtautuneet massan läpi maajoukkueisiin, koska junnuissa ei yksinkertaisesti ollut silloin/nykyisinkään kunnon maalivahtivalmennusta.

Kuinka hyvin tunnet JYPin maalivahtivalmennusta noin yleisesti? Edustus ja junnut? Eli huuteletko vain värilasien takaa tyyliin: "meille on tehty alle 50 maalia, eli pakko olla huikea maalivahtivalmennus"? Tätä vain kuulee valitettavan usein hallilla. Tilastot ja todellisuus eivät valitettavasti tässä aina kohtaa, jonka varmasti myös sinä ymmärrät.

Entäs Pekka Tuokkola, kuinka hyvä veskari oli ennen tuloaan JYPiin? Nyt liigan eliittiä, eikös se meillä ole tuohon kuntoon hiottu?

Peki on sinäänsä mielenkiintoinen tapaus, että miehellähän tuo ongelma tänne tullessaan oli lähinnä korvienvälissä ja tuonkin lukon avaamisesta antaisin isoimmat pisteet Sinkulle. Toki Peki on täällä kehittynyt, sitä en kiellä mutta kuten tuossa alkuperäisessä viestissä kirjoitin, niin varsinkin edustuksen osalta tuo RD:n millintarkka puolustupelaaminen hieman hämää, koska maalivahdin on periaatteessa aika helppoa pelata tuon puolustuksen takana. Toki Pekillä on vieläkin puutteita varsinkin liikeratojen puhtauden kanssa, mailapelissä yms.

En usko, että Pekin tai saati sitten Myllykosken tilastot olisi lähelläkään nykyisiä jonkun muun puolustuksen takana. Toisaalta taas vaikkapa Jani Nieminen voisi vetää tätä kaksikkoa kovempiakin tilastoja, koska on esim. Myllykoskea aika paljon teknisesti edellä.

Mestaruus kaudella pleijareiden parhaan pelaajan palkinnon jakoi meidän maalivahdit. Tuokkolan kehitys on mennyt JYPissä eteenpäin vai oletko erimieltä?.

Tuokkola on tosiaan mennyt eteenpäin mutta harvemmin edustuksen mukana nuo maalivahdit taantuvat. Kysymys onkin siitä, kuinka paljon parempi Peki olisi jos saisi parempaa valmennusta?

Lisäksi RD on kehunut Siekkisen työtä maalivahtien suhteen.

Mielestäni olisi erittäin outoa jos RD alkaisi haukkumaan/vähättelemään Siekkisen työtä maalivahtivalmentajana. Toki jos lukisit tuon alkuperäisen viestin niin osaisit varmasti arvata minkä takia häntä kehutaan.

Odotahan Theone muutama vuosi, niin näet melkein parimetrisen oman kasvatin maalimme suulla.

Tämä on hyvin todennäköistä mutta kysymys on siitä, kuinka hyvä tuo maalivahti voisi olla kunnollista valmennusta saatuaan? Sitä hän tuskin tulee täällä saamaan tai sitten väkeä alkaa organisaatiossa vaihtumaan. Mutta jos rehellisesti puhutaan, niin jos Samu haluaa kehittyä mahdollisimman hyvässä valmennuksessa, niin silloin Jyväskylä on aivan väärä paikka.
 
Viimeksi muokattu:

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minun mielestä vähän huono alkaa vertaamaan, kuinka JYPin nykyinen maalivahtivalmennus on huonoa, mutta samalla mainita Ahosen, Ahlqvistin ja Tommi Tervon. Siekkinen ei kumminkaan ole mukana ollut niin kauaa. Omasta mielestä ainakin "Kenkä" on hoitanut oman tonttinsa oikein mallikkaasti, ja esimerkiksi Peki on kehittynyt todella paljon Jyväskylässä.
Totta kyllä on, että JYPin puolustuksen takana on helppo pelata, mutta esimerkiksi 2007-2008 tilanne ei ollut yhtä helppo, ja Tuokkola jo silloin pelasi suhteellisen hyvin. Ja paljon paremmin verrattuna Tampereella vietettyyn aikaan. Varmasti ainakin pieni osa Pekin tämänhetkisestä vireestä kuuluu kumminkin Siekkiselle. Ja tosiaan, nyt sieltä on tulossa Samu Perhonen, ja kyllä ainakin itse uskon, että JYPin liigamiehistöön asti tiensä raivaa. Hyvällä tiellä ainakin ollaan.
 

Theone

Jäsen
Minun mielestä vähän huono alkaa vertaamaan, kuinka JYPin nykyinen maalivahtivalmennus on huonoa, mutta samalla mainita Ahosen, Ahlqvistin ja Tommi Tervon. Siekkinen ei kumminkaan ole mukana ollut niin kauaa.

Edelleen puhutaan (tai ainakin minä puhun) koko valmennuspolusta, en pelkästä liigajoukkueesta. Ja se polku on todella heikko jos sitä verrataan suurimman osan liigaseurojen vastaavaan. Auttaisi aina eteenpäin kun ymmärtäisi edes hieman luettua. Siekkinenhän on lopulta kohtuullisen pieni mutta merkittävä pala tuossa valmennuspolussa.

Niin ja TS, AA, AA ja TT nuohan olivat vain esimerkkejä hukatuista lupauksista jotka ovat raivanneet tiensä junnumaajoukkueisiin käytännössä omilla lahjoillaan, kuten suurimmaksi osaksi on tehnyt myös Samu.
 
Viimeksi muokattu:

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ihan mielenkiintoista spekulaatiota. Itse en ole ollut junnuvalmennushommissa niin en oikein voi ottaa kantaa suuntaan tai toiseen, mutta tietysti kehittämisen varaa on aina. Siitä en nyt välttämättä ole ihan samaa mieltä että Tommi Tervosta olisi saatu huippumolaria vaikka valmentamassa olisi ollut Urpo Ylönen. Toki on myönnettävä, että Ahlqvistin ja Ahosen kanssa mokattiin, mutta mikä lie lopulta pelaajien oma rooli tässä siltojenpolttajaisissa ja mikä seuran, sitä voidaan vain arvailla.

Sen sijaan kiinnostaa, mitä sellaista kehitettävää esim. Tuokkolan pelissä on, jota ei JYPin MV-valmennuksen keinoin ole saatu / saada kuntoon? Näin äkkiseltään heittäisin pari pointtia

- älä valahda niin nopeasti polvilleen
- peitä ylänurkat tehokkaammin
- älä lähde seikkailemaan maalin taakse sutimaan ohi kiekosta

Pistänkö jo CV:n RD:lle ja haen Siekkisen paikkaa?
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maalivahdeista

Tää nyt on varmaan pikkaisen väärä ketju, mutta kommentoin paria asiaa.
Theone on aikalailla oikeassa tässä asiassa ja näyttää tietävän mistä puhuu. Mutta kritisoin sitä että väität että mitään ei olisi tapahtunut. Väitän että juniorien puolella ollaan menty kumminkin eteenpäin maalivahtivalmennuksessa. Vielä ei olla tarpeeksi hyviä, mutta asiaa varmasti halutaan kehittää. Taitaa olla kumminkin lähes joka ikäkausijoukkueessa jo erikseen maalivahtivalmentaja, jolla on jonkinlaista koulutustakin hommaan, ei pelkästään entinen maalivahti. Olen nähnyt muutamat maalivahti jäät junnuille joissa tulee treenien jälkeen henkilökohtainen palauta erilliseltä maalivahtivalmentajalta. Ongelmanahan taitaa kumminkin olla että liikaa asiansa osaavia tekijöitä ei ole saatavilla. Ainakin JYP-juniorit haki nimenomaan maalivahtivalmentajia junnuilla, eli ei muutakuin hakemukset vetämään. ;)

Sen verran tiedän että hukatuista (AA:t) että heille tarjottiin ihan naurettavaa sopparia Jypin puolelta, kun Hesalaiset tarjos vähän(lue reilusti) enemmän. Näissä tapauksissa voidaan aina sanoa että mitä olis täällä tapahtunut jos olis pelaaja malttanut jäädä tänne? Ympäristön muutos ja muut paineet jo saattaa sotkea kehittymisen. Toisaalta jos siitä rahaa saa niin vaikea vastustaakaan. Ehkä Jypillä on jatkossa varaa "pitää" paremmin omia lahjakkaita kasvatteja, ja näyttää että täälläkin voi kehittyä.

Ja tais tulla jo esille että Perhonenhan on Jämsän kasvatteja, ei ole ollut kauaa Jypin mukana.

Pienimmissä junnuisssahan maalivahti vielä "kiertää" eli kaikki saa kokeilla. Ja kovasti niillä on innokkuutta siihen hommaan. Enää homma ei mene niin että hitaat ja läskit maaliin.
 

Theone

Jäsen
Kommentoin vielä tämän viesin tähän ketjuun. Toivottavasti saataisiin tästä sen verran asiallista keskustelua, että kehtaisi laittaa aiheelle oman ketjun pystyyn.

Mutta kritisoin sitä että väität että mitään ei olisi tapahtunut. Väitän että juniorien puolella ollaan menty kumminkin eteenpäin maalivahtivalmennuksessa. Vielä ei olla tarpeeksi hyviä, mutta asiaa varmasti halutaan kehittää. Taitaa olla kumminkin lähes joka ikäkausijoukkueessa jo erikseen maalivahtivalmentaja, jolla on jonkinlaista koulutustakin hommaan, ei pelkästään entinen maalivahti. Olen nähnyt muutamat maalivahti jäät junnuille joissa tulee treenien jälkeen henkilökohtainen palauta erilliseltä maalivahtivalmentajalta. Ongelmanahan taitaa kumminkin olla että liikaa asiansa osaavia tekijöitä ei ole saatavilla. Ainakin JYP-juniorit haki nimenomaan maalivahtivalmentajia junnuilla, eli ei muutakuin hakemukset vetämään. ;)

Toki eteenpäin on menty (kärjistetyllä väitteellä saa aina keskustelun avattua), onneksi mutta se, että lähes joka ikäkausijoukkueessa on jo erikseen maalivahtivalmentaja ei tarkoita vielä mitään. Kuten tuohon avaukseen laitoin, niin valmentajia ja maalivahtivalmentajia on moneen lähtöön. Osa valmentajista ei pidä maalivahtivalmentajan roolia kovinkaan tärkeänä ja pitävätkin noita maalivahtiharjotteita jääajan tuhlauksena. Sitten löytyy myös näitä maalivahtivalmentajia jotka pitävät itseään Ylösen tasoisina jumalina joiden ei tarvitse päivittää tietojaan tai ajatusmaailmaansa.

Muutenkin innokkuutta löytyy, mikä on ehdottomasti positiivista mutta tieto- ja ammattitaito on suurimmalla osalla täysin rajallista. Koulutusta pitäisi järjestää enemmän sekä seuran että liiton. Koulutuksia pitäisi myös pyrkiä järjestämään paikallisesti, koska harva tuota tekee työkseen, niin halukkuus lähteä pe-su koulutukseen esim. vierumäelle on rajallista ja joskus aikataulullisesti mahdotonta (työ, perhe, opiskelu yms.). Valitettavasti JYP-organisaatio (liiga- ja junnupuoli) ei näe tälle tarvetta, vaikka osa on vaatinut tätä aika äänekkäästikin. Toiset taas eivät lähde kirveelläkään koulutuksiin vaikka ne pidettäisiin omassa olohuoneessa.

Osaat varmasti arvata missä organisaatiossa minä vaikutan...

Muutenkin suhtautuminen maalivahtivalmennukseen on täällä täysin lapsenkengissä (vrt. Tampere, Turku, Espoo, Helsinki, Rauma, Lahti, Lappeenranta). Esim. HIFK-fanit kritisoivat Sakkea mutta kun kurkistetaan junnupuolelle niin ei ne asiat kovinkaan huonosti siellä ole, päinvastoin. Raumalla taas naureskellaan, että joka pelaajalle on kohta oma valmentaja mutta tuo panostus kantaa hedelmää vasta 3-5 vuoden kuluttua. Tämän peruskannattaja tahtoo yleensä unohtaa, koska tulokset halutaan nähdä heti.

Jyväskylässä tämä tarkoittaa sitä, että jos nyt aletaan pistää organisaatiota kuntoon, niin se saattaisi olla ehkä parin vuoden kuluttua jo hyvällä tasolla. Tähän sitten lisätään tuo karkea 3-5 vuotta, niin tulokset alkaisivat näkymään. Vertauksena voisi laittaa vaikkapa tuon Ruotsin junnukiekon sukellusta seurannut täydellinen uudistaminen ja nyt olemme voineet ihailla noita tuloksia.

Itse salaa toivoin, että Sinkku olisi ryhtynyt Kengän paikalle maalivahtivalmentajaksi mutta taitavat isommat areenat houkutella miestä enemmän. Sinkulla olisi kokemusta monesta eri liigasta, pelityylistä ja henkiselläpuolella mies olisi varmasti yksi parhaista valmentajista (vrt. Nupen työ Lahdessa). Melkein uskallan väittää, että Sinkku on sen kuuluisan valovuoden Siekkistä edellä jo nyt mutta valitettavasti Sinkkua ei nähdä JYP-valmennuksessa RD:n aikana ja tuskin sen jälkeenkään.

Imua Jyväskylään kyllä saadaan. Meillä on täällä JYP, D-Team, toivottavasti kohta Suomi-sarja jengi, opiskelupaikkoja yms. vielä kun saataisiin valmennus kuntoon... Valmennuksen kuntoon laittaminen vaatii joko organisaation ajattelutavan muuttamista tai organisaation keskeisten henkilöiden vaihtamista. Valitettavasti en usko kummankaan tapahtuvan lähi vuosina.

edit. Enkä tarkoita Seppästä ja kumppaneita vaan lähinnä tuon junnupuolen henkilöitä.

Sen verran tiedän että hukatuista (AA:t) että heille tarjottiin ihan naurettavaa sopparia Jypin puolelta... Näissä tapauksissa voidaan aina sanoa että mitä olis täällä tapahtunut jos olis pelaaja malttanut jäädä tänne?

Toki tiedän tuon sopimushistorian mutta voisin esittää kysymyksen; kuinka hyviä AA:t olisivat jos olisivat saaneet täällä kunnollista maalivahtivalmennusta? Molemmat saivat sitä ensimmäistä kertaa vasta Helsingissä.

Enää homma ei mene niin että hitaat ja läskit maaliin.

Luojan kiitos tästä on luovuttu. Itse jouduin maaliin koska olin huonoin luistelija, nykytiedollahan maalivahdin pitäisi olla paras tai vähintään yksi parhaista luistelijoista.
 
Viimeksi muokattu:

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Eilen pääsi Määttäkin pelaamaan vähän aikaa. Ei ole turhaan kaveria kehuttu. Kyllä pojassa on aineksia maailman huipulle. Taitoa löytyy ja mikä parasta myös sitä kokoa löytyy. Ihmettelen kyllä jos ei nouse ensi vuonna JYPin edustusmiehistöön.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Pientä yhteenvetoa jypiläisten osalta joulun ja vuodenvaihteen turnauksista, vaikka osa niistä pelattiin jo ennen joulua. Miesten maajoukkueissa Olli Malmivaaran, JP Hytösen ja Ossi Louhivaaran lisäksi pelasivat Yohann Auvitu ja Simon Kostner, jotka pääsivät pelaamaan toisiaan vastaan Ranskan ja Italian kohdattua toisensa kahdesti joulun alla Ranskassa. Näitä otteluita ennen Ranska pelasi myös yhden ottelun Sveitsiä vastaan. Auvitun ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi otteluista 10 minuutin rangaistus. Kostner avasi pistetilinsä aikuisten maajoukkueessa jälkimmäisessä mittelössä, kun hän syötti Patrick Iannonen kanssa Luciano Aquinon tekemän Italian voittomaalin.

Saila Saari oli ainoa JYP-pelaaja naisten EHT-turnauksessa Suomessa ennen joulua ja tällä viikolla Saksassa pelatussa turnauksessa. Hänet on myös nimetty naisten kiekkojoukkueeseen opiskelijoiden talviuniversiadeihin Turkkiin. EHT-ottelussa Venäjää vastaan syntynyt maali oli Saaren ensimmäinen maaotteluissa.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti Sveitsissä pelatun viiden maan turnauksen voitettuaan kaikki neljä otteluaan. JYP-puolustaja Henri Auvinen pelasi ykköspakkiparissa Roni Rukajärven kanssa raporttien perusteelle onnistuneen turnauksen. 3+1-tehot kerännyt Auvinen voitti turnauksessa puolustajien pistepörssin ja oli koko pistepörssissä seitsemäs.

Alle 17-vuotiaat suuntasivat joulun jälkeen Kanadaan, jossa pelattiin ikäluokan pääturnaus, World Hockey Challenge. JYP-junnuista mukana olivat Samu Markkula ja Topi Nättinen. Viime vuonna turnauksen jumboksi jäänyt Suomi joutui pelaamaan "rangaistuksena" kaikki neljä alkusarjaotteluaan peräkkäisinä päivinä. Harjoitusottelussa Suomi hävisi Ontariolle ja alkusarjakin alkoi tappioilla kun USA, Quebec ja Atlantic osoittautuivat paremmiksi. Viimeisessä lohko-ottelussa kaatui Saksa ja sijoitusottelussa Tsekki, joten Suomi sijoittui turnauksessa lopulta seitsemänneksi. Topi Nättinen saalisti ainoan pisteensä USA-ottelussa, jossa hän teki Suomen ensimmäisen maalin toisessa erässä. Samu Markkula syötti turnauksessa neljä maalia.

Nuorin maajoukkueryhmä eli alle 16-vuotiaat pelasivat joulun alla pari Ruotsi-maaottelua Ruotsissa sekä neljän maan turnauksen Norjassa. JYPistä mukaan valittu puolustaja Julius Honka keräsi viidessä ottelussa kolme syöttöpistettä. Joulun jälkeen Saksassa pelattussa alle 16-vuotiaiden neljän maan turnauksessa Honka ei ollut mukana.

JYP-pelaajat maajoukkueissa joulukuussa 2010 ja tammikuussa 2011:
Koodi:
[U][B]Miehet (1st Channel Cup, Moskova)[/B][/U]
Juha-Pekka Hytönen  3 0+2=2 -2 2 min joukkueen varakapteeni
Ossi Louhivaara     3 0+0=0 -1 0 min
Olli Malmivaara     1 0+0=0 0 0 min
   
Ottelut:   16.12. Suomi–Tsekki 2–3 vl.
           18.12. Suomi–Ruotsi 1–6
           19.12. Venäjä–Suomi 6–2
    
[U][B]Ranskan ja Italian maajoukkueet:[/B][/U]
Yohann Auvitu (FRA) 3 0+0=0 10 min
Simon Kostner (ITA) 2 0+1=1 2 min
   
Ottelut:   14.12. Ranska-Sveitsi 1-2 ([URL="http://competition.hockeyfrance.com/la/ffhgsheet.php?GameID=16949"]tilastot[/URL])
           17.12. Ranska-Italia 4-2 ([URL="http://competition.hockeyfrance.com/la/ffhgsheet.php?GameID=16950"]tilastot[/URL])
           18.12. Ranska-Italia 2-4 ([URL="http://competition.hockeyfrance.com/la/ffhgsheet.php?GameID=16951"]tilastot[/URL])
   
[U][B]Naiset (turnaukset 17.-19.12.2010 Suomessa ja 4.-8.1.2011 Saksassa)[/B][/U]
Saila Saari  3 1+1=2 -1 0 min (Euro Hockey Tour, Vierumäki)
             3 0+0=0 -5 0 min (MLP Nations Cup, Saksa)

Ottelut:   17.12. Suomi–Venäjä 4–3 vl. ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478196"]raportti[/URL], [URL="http://79.125.21.88/statistics/hockey/rt_event_frame.php?GAMEID=1088&LANG=EN&TYPE=81&SEASON=2011"]tilastot[/URL])
           18.12. Suomi–Saksa 5–2 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478235"]raportti[/URL], [URL="http://79.125.21.88/statistics/hockey/rt_event_frame.php?GAMEID=1090&LANG=EN&TYPE=81&SEASON=2011"]tilastot[/URL])
           19.12. Suomi–Ruotsi 0–3 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478268"]raportti[/URL], [URL="http://79.125.21.88/statistics/hockey/rt_event_frame.php?GAMEID=1092&LANG=EN&TYPE=81&SEASON=2011"]tilastot[/URL])

           4.1. Suomi–Ruotsi 4–3 vl. ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478849"]raportti[/URL], [URL="http://stats.iihf.com/SIHA/21/IHW021A01_74_3_0.pdf"]tilastot[/URL])
           5.1. Venäjä–Suomi 2–0 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478883"]raportti[/URL], [URL="http://stats.iihf.com/SIHA/21/IHW021A03_74_1_0.pdf"]tilastot[/URL])
           8.1. Suomi–Sveitsi 2–3 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478979"]raportti[/URL], [URL="http://stats.iihf.com/SIHA/21/IHW021209_74_3_0.pdf"]tilastot[/URL])
  
[U][B]U20 (MM-turnaus Buffalo)[/B][/U]
Olli Määttä       6 0+0=0 0 0 min peliaikaa kahdessa(?) ottelussa
Samu Perhonen     katsomossa varavahtina
Sami Vatanen      6 0+4=4 +7 4 min joukkueen kapteeni
   
Ottelut:   24.12. Kanada-Suomi 5-2 (harj.ottelu ei tilastoissa, Määttä 0+1)
           27.12. Suomi-USA 2-3 ja.
           28.12. Sveitsi-Suomi 0-4
           29.12. Suomi-Saksa 5-1
           31.12. Slovakia-Suomi 0-6
           03.01. Suomi-Venäjä 3-4 ja.
           05.01. Suomi-Sveitsi 2-3 vl.
      
[U][B]U18 (5 maan turnaus, Sveitsi)[/B][/U]
Henri Auvinen     4 3+1=4 0 2 min
   
Ottelut:   27.12. Slovakia-Suomi 3-8 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478515"]raportti[/URL], [URL="http://stats.iihf.com/siha/14/IHM014903_74_4_0.pdf"]tilastot[/URL])
           28.12. Suomi-Tsekki 5-2 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478564"]raportti[/URL], [URL="http://stats.iihf.com/siha/14/IHM014905_74_3_0.pdf"]tilastot[/URL])
           29.12. Suomi-Sveitsi 6-1 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478599"]raportti[/URL], [URL="http://stats.iihf.com/siha/14/IHM014908_74_4_0.pdf"]tilastot[/URL])
           30.12. Saksa-Suomi 2-4 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478640"]raportti[/URL], [URL="http://stats.iihf.com/siha/14/IHM014909_74_3_0.pdf"]tilastot[/URL])
      
[U][B]U17 (World Hockey Challenge, Winnipeg)[/B][/U]
Samu Markkula     6 0+4=4 12 min
Topi Nättinen     6 1+0=1 2 min
   
Ottelut:   28.12. Ontario-Suomi 4-2 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478574"]raportti[/URL], [URL="http://www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/75138/la_id/1/game_id/146708/season_id/150471/ss_id/74637/"]tilastot[/URL])
           29.12. Suomi-USA 2-5 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478626"]raportti[/URL], [URL="http://www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/75138/la_id/1/game_id/146732/season_id/146657/ss_id/74637/"]tilastot[/URL])
           30.12. Quebec-Suomi 6-4 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478653"]raportti[/URL], [URL="http://www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/75138/la_id/1/game_id/146747/season_id/146657/ss_id/74637/"]tilastot[/URL])
           31.12. Suomi-Atlantic 3-4 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478827"]raportti[/URL], [URL="http://www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/75138/la_id/1/game_id/146759/season_id/146657/ss_id/74637/"]tilastot[/URL])
           01.01. Saksa-Suomi 1-3 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478830"]raportti[/URL], [URL="http://www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/75138/la_id/1/game_id/146771/season_id/146657/ss_id/74637/"]tilastot[/URL])
           03.01. Suomi-Tsekki 5-4 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478791"]raportti[/URL], [URL="http://www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/75138/la_id/1/game_id/146799/season_id/146657/ss_id/74637/"]tilastot[/URL])
      
[U][B]U16 (Ruotsi-maaottelut ja 4 maan turnaus, Ruotsi & Norja)[/B][/U]
Julius Honka      5 0+3=3 0 min
   
Ottelut:   14.12. Ruotsi-Suomi 6-4 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=477789"]raportti[/URL], [URL="http://79.125.21.88/statistics/hockey/rt_event_frame.php?GAMEID=1073&LANG=EN&TYPE=81&SEASON=2011"]tilastot[/URL])
           15.12. Ruotsi-Suomi 5-3 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=477929"]raportti[/URL], [URL="http://stats.swehockey.se/online/43/91681/91681002/91681002_frame_default.htm"]tilastot[/URL])
           17.12. Norja-Suomi 1-9 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478207"]raportti[/URL], [URL="http://www.pointstreak.com/flashapp/index_hockey_new.html?gameid=1478644"]tilastot[/URL])
           18.12. Suomi-Tanska 12-0 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478239"]raportti[/URL], [URL="http://www.pointstreak.com/prostats/boxscore.html?gameid=1478645"]tilastot[/URL])
           19.12. Suomi-Ruotsi 2-1 ([URL="http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=478270"]raportti[/URL], [URL="http://www.pointstreak.com/prostats/boxscore.html?gameid=1478647"]tilastot[/URL])
 
Viimeksi muokattu:

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Samu Perhonen on Central scouting rankingilla maalivahdeista nro.1 Euroopan listalla. Taakse jää mm. Sveitsin nuorten mm-veska Benjamin Conz. Luulisi Samun menevän kaupaksi ensimmäisillä kolmella kierroksella.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samu Perhonen on Central scouting rankingilla maalivahdeista nro.1 Euroopan listalla. Taakse jää mm. Sveitsin nuorten mm-veska Benjamin Conz. Luulisi Samun menevän kaupaksi ensimmäisillä kolmella kierroksella.

Riippunee varmaan aika pitkälle miten ura tästä etenpäin menee. Seuraava askel on varman jossain kohti yksittäisissä mestispeleissä maalilla. Varmaan ihan huippuvarausnumeroon jos meinaa yltää pitää miestenpelejä tulla alle ennen sitä
 

Winston Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Oliko Slovakia-ottelu ainoa jossa Olli Määttä pääsi kentälle Buffalon turnauksessa?
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Oliko Slovakia-ottelu ainoa jossa Olli Määttä pääsi kentälle Buffalon turnauksessa?

Leijonat.fi-sivusto kertoi ennen sijoitusottelua Suomen peluuttavan kaikkia kenttäpelaajia Sveitsiä vastaan. Määtälle ei kertynyt ottelusta minkäänlaisia tilastomerkintöjä ja peliaikoja ei IIHF:n sivuilta löydy, joten täyttä varmuutta peliajasta ei ole.
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Tänään on julkaistu tulevan Tukholman turnauksen (10.-13.2.) miehistö, ja mukana JYPistä on Vatanen, Välivaara, Hytönen, Louhivaara ja Pihlström. Vähän turhan monta pelaajaa lähtee, mutta täytyy toivoa että pojat jaksavat, ja etenkin välttyvät suuremmilta loukkaantumisilta.

Mtv3:n juttu aiheesta.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Tänään on julkaistu tulevan Tukholman turnauksen (10.-13.2.) miehistö, ja mukana JYPistä on Vatanen, Välivaara, Hytönen, Louhivaara ja Pihlström. Vähän turhan monta pelaajaa lähtee, mutta täytyy toivoa että pojat jaksavat, ja etenkin välttyvät suuremmilta loukkaantumisilta.

Mtv3:n juttu aiheesta.

On ne ajat muuttuneet, muutama vuosi sitten vielä oltiin ns. muna kädessä jos yksikin JYPpiläinen maajoukkueeseen pääsi. Nyt lähtee ihan liikaa. :D
Syytkin ovat kyllä ilmeiset. Silloin ei ollut pelkoa, että pelaajan loukkaantuminen vaarantaisi mestaruusjahdin, kun karkeasti sanottuna ei oltu mestaruusjahdissa. Nyt on paljon enemmän pelissä ja vieläpä turhan turnauksen takia.
Perrinillä ei ainakaan ole tätä EHT-vaaraa. ;)
Vaan pääsisiköhän jopa MM-kisoihin tämän kauden otteilla? En muista miten Kanada on eurooppalaisiaan kisoihin valinnut, USA:lla ollut kyllä monestikin mukana.
 

chubster

Jäsen
On ne ajat muuttuneet, muutama vuosi sitten vielä oltiin ns. muna kädessä jos yksikin JYPpiläinen maajoukkueeseen pääsi. Nyt lähtee ihan liikaa. :D
Syytkin ovat kyllä ilmeiset. Silloin ei ollut pelkoa, että pelaajan loukkaantuminen vaarantaisi mestaruusjahdin, kun karkeasti sanottuna ei oltu mestaruusjahdissa. Nyt on paljon enemmän pelissä ja vieläpä turhan turnauksen takia.
Perrinillä ei ainakaan ole tätä EHT-vaaraa. ;)
Vaan pääsisiköhän jopa MM-kisoihin tämän kauden otteilla? En muista miten Kanada on eurooppalaisiaan kisoihin valinnut, USA:lla ollut kyllä monestikin mukana.

Pikkusen on kyllä ristiriitaiset fiilikset tästä, kun noin moni eht-höntsään lähtee. Loukkaantumisethan se on se peikko takaraivossa. Ei hirveästi olisi kenelläkään varaa itseään satuttaa.

Perrinistä sen verran, että en usko, että mitään asiaa Kanadan MM-porukoihin. Eiköhän perinteisesti Kanada kasaa taas tavalliseen tapaan superjoukkueen NHL-miehistä.

Sen verran täytyy vielä sanoa noista JYP miesten valinnoista, että on se RD aika velho! ;)
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Miesten joukkueen viisikon lisäksi nuorten ja naisten maajoukkueissa on vahva JYP-edustus tämän kuun turnauksissa. U19/U20-maajoukkue aloittaa uuden päävalmentajansa Raimo Helmisen johdolla valmistautumisensa tulevaan kauteen ryhmällä, josta puuttuvat SM-liigaa vakituisesti pelaavat ysikakkoset sekä omiin MM-kisoihinsa valmistautuvat ysikolmoset. JYP-pelaajista viiden maan turnaukseen (7.-14.2.) Saksaan matkaavat puolustajat Samuli Kankaanperä ja Valtteri Hietanen sekä hyökkääjä Jussi Viitanen.

U18-maajoukkue pelaa 7.-14.2. viimeisen turnauksen ennen maaliskuun lopussa alkavaa MM-leiritystä. Viiden maan turnauksessa Tsekin Hradec Kralovessa näyttöjä kisoja varten antavat maalivahti Samu Perhonen sekä puolustajat Henri Auvinen ja Olli Määttä.

U17-maajoukkue osallistuu helmikuun aikana peräti kahteen turnaukseen, kun ensi viikolla joukkue matkaa Venäjälle neljän maan turnaukseen ja seuraavalla viikolla (13.-19.2.) vuorossa on Tsekissä käytävien nuorten talviolympiapäivien jääkiekkoturnaus. JYPistä kiertueelle lähtevät hyökkääjät Samu Markkula ja Topi Nättinen.

Naisten Euro Hockey Tour jatkuu 18.-20.2. Ruotsin turnauksella. JYPistä maajoukkueeseen on nimetty puolustajat Vilma Tarvainen ja Karoliina Mäenpää sekä hyökkääjä Saila Saari.

Ranskan miesten maajoukkue osallistuu Tanskassa 7.-13.2. pelattavaan Euro Ice Hockey Challenge -turnaukseen ja Yohann Auvitu on nimetty tuttuun tapaan ranskalaisten puolustukseen. Ranskan joukkue ja aikataulu EIHC:ssa löytyvät pdf:nä Ranskan kiekkoliiton sivuilta.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Pikkusen on kyllä ristiriitaiset fiilikset tästä, kun noin moni eht-höntsään lähtee. Loukkaantumisethan se on se peikko takaraivossa. Ei hirveästi olisi kenelläkään varaa itseään satuttaa.

On se näinkin, mutta enemmän minua huolestuttaa se, että JYP ei pääse harjoittelemaan koko joukkueen kera maaottelutauolla, etenkään nyt, kun viisi pelaajaa lähtee maajoukkueen matkaan. Toki sinänsä kunnianosoitus JYPille ja hieno juttu pelaajille, eikä tällaista virtausta JYPistä maajoukkueeseen joka vuosi olla nähty.

Eli sama juttu täällä, vähän ristiriitaiset tuntemukset asiasta...
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Välivaara jää pois maajoukkueesta vamman takia. Ilmeisesti jokin pikkuvamma kuitenkin eli tuskin on syytä huoleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös