Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

JYPiläiset maajoukkueessa

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Lampinen, 11.04.2008 klo 00.58.

 1. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Eiköhän tällekki aiheelle ole aika avata jo oma ketju, kun hurrikaanipaidat ovat jo maajoukkueen vakiokasvoja. Tämän kauden aikana maajoukkueessa on käynyt 5 JYPiläistä ja 4 jatkaa vielä toiselle MM-leirille. JP Hytönen pelasi kahdessa EHT-turnauksessa, ja pääsi ensimmäiselle MM-leirille, mutta huima sentteriosasto tiputti miehen pois ryhmästä.

  Ville Mäntymaa pelasi puolestaan yhden turnauksen ja sen hän pelasi Venäjällä joka ei ihan nappiin Havulta mennyt. Itselle suuri yllätys, että Ville on vielä joukkueessa mukana.

  Tuomas Pihlman on pelannut Venäjän turnauksen ja Ruotsin vastaavan. Pilelle on Sheddenin alaisuudessa tullut puolustava rooli ja mies ei oikeen ole päässyt siihen omaan rooliin. Tampereella Ruotsin turnauksessa mies teki aika ikimuistettavan maalin ;)

  Hippoksen kuningas on pelannut Hytösen ja Pihlmanin tavoin kahdessa EHT-turnauksessa. Koti-EHT meni Immoselta penkin alle, mutta Venäjällä Jake oli jo parhaimmistoa Essi Pirneksen kanssa.

  Viime viikolla harjoitusottelussa Latviaa vastaan ainoa pisteille päässyt oli Immonen joka merkautti itsellensä rankkarista voittomaalin. Eilen Saksasta 1-3 voitto ja Immosen saldo oli 1+1, Mäntymaan 1+0, Pilen 0+0 ja Wallinheimo palkittiin Suomen parhaana.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2008 klo 14.23
 2. Läski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Olenkin odotellut, että joku avaisi tällaisen ketjun, kun itse on liian laiska.

  18-vuotiaiden MM-kisoihinhan lähtee neljä jyppiläistä. Hyökkääjät Pekka Jormakka ja Joonas Nättinen sekä puolustaja Sami Vatanen. Näistä Nättinen ja Vatanen ovat ikäluokkaa -91, eli vuoden alaikäisiä. A-P Siekkinen on joukkueen maalivahtivalmentajana.

  Ensimmäisessä hajoitusmatsissa ennen kisoja Suomi kaatoi Valko-Venäjän ja Vatanen teki pakin tontilta hattutempun. Ennenkuin joku sijoittaa tätä herraa ensi kauden liigarosteriin, nin mainittakoon että finhockeyn mukaan mitat ovat 171cm/62kg, eli kasvun varaa on vielä miesten peleihin. Toki nuo mitat on viime syksyltä tai aiemmalta ajalta, joten on sitä kasvua ehkä jo ehtinyt tapahtuakin, en tiedä.

  19-vee maajoukkueessa ei ole jyppiläisiä ja noinkohan ensi vuoden kaksikymppisten kisoissa nähdään JYP-väriä. Itselleni tulee mieleen ykkösvaihtoehtona P Jormakka, mutta aika kaukana hänkin taitaa olla kisapaikasta vuoden vajaaikäisenä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2008 klo 09.47
 3. Museoesine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja muut keskisuomalaiset
  Lainaus:
  Kazaniin suuntasikin lopulta viiden jyppiläisen ryhmä, sillä Joona Peränen on kuudelta alkaneessa Sveitsi-ottelussa Suomen 13. hyökkääjä IIHF:n mukaan. Peränen putosi ryhmästä ensimmäisen leirin jälkeen, mutta on ilmeisesti päässyt paikkaamaan viime hetken poisjääntiä.

  Sami Vatanen teki ylivoimalla Suomen toisen maalin ottelussa, jota voi seurata täällä. Vatanen, maalin syöttänyt Manelius sekä ensimmäisestä maalista vastanneet Rajala ja Haula pelavaat -91 syntyneistä kootussa kakkoskentässä, jonka sentteri on Joonas Nättinen.

  Edit. Suomen toisen maalin tekijäksi on näköjään vaihdettu Vatasen tilalle Jere Sallinen.

  Edit. JYPin poikien tehot Suomen voittoon päättyneessä ottelussa: Nättinen 1+1, Jormakka 0+1 ja Vatanen 0+1. Vatanen valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi: http://stats.iihf.com/Hydra/148/IHM148000_85K_2_0.pdf.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2008 klo 22.02
 4. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
 5. softdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Onpa hankalaa. Toisaalta toivoisi Immosen pääsevän pelaamaan huikeat kisat Kanadassa, mutta taas täysin JYP-lasien läpi NHL-peikon kummitellessa haluaisi Jaken jäävän kisakoneesta. Olisipa soppari ilman optioita. Noh, onneksi minun toivomisillani ei ole tässä asiassa mitään painoarvoa.
   
 6. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Immonen vaikuttaa harjoitusmatsien (ja myös kuluneen liigakauden + EHT-matsien) perusteella aika varmalta sentterivalinnalta, mutta se on ihan totta, että nappiin menneet MM-kisat = Jakke lähtee takaisin rapakon taakse ja JYPin toimistolla joudutaan kaivamaan suunnitelma B esille ensi kauden osalta.
   
 7. Hele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Itse olen sitä mieltä, että saa Jakke tehdä pienen ihmeen, että mahtuu lopulliseen kisamiehistöön. Sinne on kuitenkn senttereistä tyrkyllä tällä hetkellä myös O. Jokinen, N. Kapanen, Santala, Hahl ja Pirnes. Varmoja ovat Jokinen ja Niko Kapanen. Suurella todennäköisyydellä ennen Immosta Sheddenin sentterihierarkiassa ovat myös järjestyksessä Hahl, Pirnes ja Santala. Hahl mennee hyvänä kahdensuunnan sentterinä joukkueeseen. Koska Immonen ei mahdu kahteen ensimmäiseen vitjaan, on hänen kohtalonaan todennäköisesti pudota joukkueesta pois, koska Pirnes ja Santala ovat ominaisuuksiltaan sopivampia kolmos- ja nelossentterin rooliin. Sen lisäksi NHL:stä on vielä tyrkyllä mahdollisesti muita senttereitä, esim. Koivut, ja AHL:ssä paikkaa kärkkyy mm. Petri Kontiola.
   
 8. Diesel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Älkää peljätkö!

  Jos tässä nyt toivoa yleensä kannattaa, niin toivotaan sentään ihmeessä sitä, että Jakke menis kisoihin, pelais hyvin ja pääsis NHLlään. Oishan se sentään mahtavaa meidän äijää siellä seurata.

  Ja toisaalta, jos ylläoleva (melko epätodennäköinen) tilanne ei toteudu, voidaan lämmitellä mieltä siinä ajatuksessa, että Jakke jatkaa ensi kaudellakin meidän ykkösylivoimassa Hippoksen kunkkuna.

  Vain hyviä vaihtoehtoja, mikäs sen mukavampaa! :)
   
 9. dead c Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tänään Jyp edustettuna Venäjää vastaan:

  Maalissa Wallinheimo.

  Kakkosketju:

  Mäntymaa - Salmela
  Leino - Immonen - Pihlman
   
 10. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mites JYP-nelikko suoriutui? En nähnyt matsia.

  Lopputulos ei ainakaan Leijonia juuri mairittele...
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2008 klo 00.49
 11. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Lainaus:
  Sinkulle meni se ratkaiseva 2-1 voittomaali helposti. Toisaalta jos hän oisi pelannut JYPissä tuota matsia niin vetoa ei ois koskaan tullut maalille asti ;) Immonen oli siinä alivoimassa ja jos ois heittäytyny.. Muuten Immonen oli kyllä JYPiläisistä paras, mutta kaukana omasta tasostaan. Pilellä oli pari todella hyvää paikkaa tehdä maali, mutta ei saanut sisään. Mäntymaa oli puolestaan näkymätön ja hyvä, että ruudusta tunnisti.

  Eli kaikilla jäi petrattavaa.
   
 12. softdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kolmannessa erässä oli Suomen viisikkopuolustus niin sekaisin, ettei käynyt Sinkkua kateeksi. Lisäksi lavan liikkeestä huomasi, että tuossa 2-1 maalissa taisi venäläinen yrittää oikeaan yläpesään, mutta veto epäonnistui. Myös Sinkun kilpikäsi nytkähti ylämummon suuntaan, jonka jälkeen oli myöhäistä lyödä polvet lattiaan. Huvittavaltahan tuo näytti, kun lopputuloksena SW tuntui vaan seisovan haavi auki.

  Henkilökohtaisesti oli kuitenkin mukava nähdä SW:n pelaavan ja ihailla kuinka itsevarmasti kaveri pysyy tolpillaan kun vertaa moniin muihin, ketkä ovat perhosasennossa heti kun kiekko ylittää punaviivan. Mahtavaa, että Sinkku (toivottavasti) pelaa meillä ensi kaudella.

  Huomasiko kukaan muuten, että Wallinheimon pöksyt näyttivät "muutamaa" kokoa liian suurilta ;)
   
 13. softdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Eli Immonen ja Pile ainakin toistaiseksi maajoukkueen matkassa. Itselle tuo Pihlmanin valinta oli pienoinen yllätys. Hienoa nähdä JYP edustettuna arvokisoissa. Toivotaan kuitenkin, ettei Jakke pelaa itseään NHL-scouttien sydämiin.
   
 14. Museoesine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja muut keskisuomalaiset
  Kuten Jatkoajan etusivun uutinen kertoo, on Kanadaan lähtevä ryhmä nimetty. JYPistä matkaan lähtivät Wallinheimo, Immonen ja Pihlman. Ryhmästä ilmeisesti putoaa vielä muutama mies ennen kisojen alkua NHL-miesten tieltä, joten JYP-trion pääsy varsinaiseen MM-joukkueeseen ratkeaa vasta myöhemmin.

  Suomen 18-vuotiaat hävisivät tänään sijoitusottelun 5. sijasta Saksalle ja jäivät näin kuudenneksi. Pekka Jormakka teki ottelussa Suomen 3-3-maalin. JYPin poikien tilastot turnauksessa:
  Sami Vatanen 6 ott. 0+3=3, 4 min, -2, 15 laukausta
  Pekka Jormakka 6 ott. 2+2=4, 2 min, -1, 10 laukausta
  Joonas Nättinen 6 ott. 2+2=4, 8 min, +1, 9 laukausta
  Joona Peränen 6 ott. 0+0=0, 0 min, 0, ei laukauksia

  Peräsen rooli vaihteli kokoonpanojen perusteella 13. hyökkääjästä nelosketjun laituriksi. Nättinen, Jormakka ja Vatanen pelasivat kahdessa ensimmäisessä kentässä. Nättisen aloitusvoittoprosentti 63,11 on ennen huomisia mitaliotteluita turnauksen 4. paras. Suomen toiseksi parhaan aloittajan, Joonas Raskin lukema on 50,45 % ja sijoitus 27:s.

  MM-kisojen tilastot löytyvät täältä.
   
 15. Ponto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Onneksi olkoon vain kaikille JYP:n maajoukkuemiehille! Kisakoneeseen pääsy on hieno juttu, mutta toivottavasti koko kolmikko vielä pääsee varsinaiseen kisajoukkueseenkin.

  Eniten ilahduttaa Jarkko Immosen valinta. Eipähän mennyt eurohockey-turnauksien kiertäminen miehellä hukkaan. Taistelee nelosketjun sentterin pelipaikasta ja valmis hyppäämään isompaan rooliin tarvittaessa.

  Pihlman oli tietysti suuri yllätys, mutta toisaalta isokokoisena ja fyysisenä pelaaja voi olla hyvä roolipelaaja Leijonien nelosketjussa. Ehkäpä kokemus Pohjois-Amerikan kaukaloista vei Pilen kisakoneeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2008 klo 22.50
 16. Ponto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Bäckström sitten tuli Leijonien avuksi ja näin odotetusti sitten Wallinheimo putosi lopullisesti kisajoukkueesta. Noh tulipahan ainakin lennettyä Kanadaan.
   
 17. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Odotetusti ja odotetusti... Omassa päässäni mietin jo Wallinheimolle samanlaista roolia kuin viime kaudella eli kolmosmaalivahti pitämään joukkuehengen ylhäällä ja jopa pelaamaan yhden pelin vaikkapa Norjaa vastaan.

  Uskallan väittää ettei esimerkiksi Vehaselta samat show't onnistu harjoituksissa tai joukkueen kesken "off the ice".
   
 18. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Tosiaan JYPin mediaketjussa jo uutisoitiin 4 JYPiläiset pukevan leijonapaidan päälleen Finnkampeniin.

  Hytönen, Louhivaara, Välivaara ja Mäntymaa.
   
 19. turo79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos joku on lähdössä finnkamppeniin olisi 5 lippua tosi halvalla. Liput on Jyväskylässä.
   
 20. Linjatuomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  JYPiläiset pääsivät pisteiden makuun Finnkampenin ensimmäisessä osaottelussa.

  Hytönen 0+2
  Louhivaara 0+1
  Välivaara 0+1

  Huomenna pojat sitten maalihanat auki :)
   
 21. TKO Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Välivaara taisi saada myös kipeästi kiekosta kolmannessa erässä. En huomannut pelasiko enää sen jälkeen...
   
 22. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Lainaus:
  Ei pelannut ja kiekko tuli polveen.

  Hytönen pelasi hyvän pelin ja oli näkyvin JYP-pelaaja kentällä. Ensimmäisessä erässä koko JYP-ketju oli kentän paras, mutta peli sekosi toisessa erässä jäähyihin ja kolmannessa sitä ei löytynyt enää. Opa syötti loistavasti Kupariselle ensimmäisessä maalissa ja heittäytyi todella monta kertaa kiekon tielle. Mäntymaa pelasti myös syöksymällä maalin kerran, mutta muuten melko näkymätön. Välivaara ei jäähynsä lisäksi juuri erottunut, muuta kuin lopun loukkaantumisesta. Toivottavasti ei käynyt pahemmin.
   
 23. Marcus Juslin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ja Hytösen jalkaohjaus oli aika hieno. Toivottavasti Välivaara selviää buranalla.
   
 24. Museoesine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja muut keskisuomalaiset
  JYPin pelaajia on myös U18-joukkueessa, joka kohtaa viikonlopun aikana Ruotsin kahdesti. Näistä huominen ottelu kuuluu Finnkampeniin. Tämän päiväisessä ottelussa Suomi hävisi 4-6 ja molemmat jypiläiset, Janne Kumpulainen ja Sami Vatanen, pääsivät pisteille. Kumpulainen teki 1-0-maalin, jonka syötti JYP-kasvatti Joonas Nättinen. Joukkueen kapteenina toimiva Vatanen oli mukana kahdessa seuraavassa Suomen maalissa, joista ensimmäisen hän syötti ylivoimalla ja teki toisen alivoimalla.
   
 25. edekingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK, Werder Bremen
  Jukka Jalonen on julkistanut joukkueen marraskuun Karjala-turnaukseen ja JYPiläisistä mukana ovat Olli Malmivaara, Jyrki Välivaara, Jarkko Immonen ja Juha-Pekka Hytönen.