Mainos

JYP tilastojen valossa

  • 92 532
  • 708

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä, mutta minun esimerkissäni se edusti todellisuutta ja sinun esimerkissäsi näin ei enää ollut, kun puhuttiin pelkästään puolustusalueen aloituksista. Jos käyttää väärää viitearvoa, niin laskelmien lopputulemat eivät enää edusta todellisuutta. 10% ero on toki suuri, ei siitä pääse mihinkään.

Silti tässä on hyvä ottaa huomioon sekin, että BC on ollut hyökkäyspäässä varsin hyvä aloittaja. Hyökkäyspään aloitukset ovat ihan yhtä tärkeitä kuin puolustuspään aloituksetkin.
Niin, ei se suhdeluku siitä muutu kuten itsekin karkeasti laskit. Laskin vielä, että tähän mennessä JYP:n päässä on aloitettu tällä kaudella 1190 kertaa joista voittoja 566 (47%) ja tappioita 624. Eli erotus on kivasti 60 mikä tarkoittaa sitä, vastustaja saa 1 kiekon hallinnan per peli enemmän per per JYP:n päässä kuin JYP aloituksien kautta.

Hyökkäyspäätä en jaksa laskea, mutta todettakoon että niiden aloittajan saa valita vapaammin kuin oman pään aloittajan. Ja molempiin päihin kannattaisi valikoida aina sopivin. Nythän JYP on käyttänyt omissa eniten aloittajana kaveria, joka on paljon aloittaneista Liigan heikoimpia siinä kategoriassa. EI haiskahda kauhean optimoidulta (ainakaan aloitus-%:n suhteen). Kai ne funtsii (jos funtsii) että sen aloituksen jälkeen se on hyvä kaivelemaan sitä kiekkoa takaisin tai jotain.
 
Viimeksi muokattu:

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Keskialueen aloitukset ovat myös tärkeitä. Voitettu aloitus antaa kiekon joukkueelle ja koska nykyrakenteinen JYP ei yleensä pysty kiekonriistoon, ei hävityn aloituksen jälkeen päästä hyökkäämään, enne vastustajan harhasyöttöä tai voitettu aloitusta. Tällöin kentälläolijat ovat jo väsyneitä tai vaihtuneet uusiin pelaajiin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, ei se suhdeluku siitä muutu kuten itsekin karkeasti laskit.
Kun lasket ottelukohtaista keskiarvoa, kuten tuossa viestissä teit, niin sehän ei vastannut enää todellisuutta, kun pohjilla ei ollut oikeita määriä. Suhdeluku ei toki muutu, mutta ottelukohtainen keskiarvo muuttuu, jos haetaan realistisia arvoja. Tämän takia ajattelin korjata, ettei jää väärää mielikuvaa joillekin tuosta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ensinnä kiitokset @Viljasen Saab96 nikille loistavasta keskustelua synnyttävästä kirjoituksesta ja myös paneutumisesta siihen mistä kirjoittaa.

Kaikki nuo keskustelussa esille nousseet näkemykset sisältää totta ja ovat valideja, mikä tietysti kertoo, kuinka yhtä totuutta ei ole olemassakaan.

Oma viispenniseni ja samalla pikku rapa valmennukselle on kuitenkin se, mistä jo joskus aikaa sitten kirjoittelin:

Aloitus oikeastaan on hetki, joka itsessään ei ratkaise mitään, hävisi, voitti, tai pelasipa siinä tasurin, se oleellinen asia on kuinka viisikko reagoi siihen hetkeen ja osaa pelata tilanteen jatkumon. Omissa se tarkoittaa sitä vaikeinta rastia, kun pitää estää vastustajan jatkumo samalla varoen, ettei tee maskia omalle maalivahdille. Tämä on ehkä se vaikein harjoitettava asia toimiakseen viisikolle.

Keskialueen aloitukset tosiaan tuottavat vähemmän akuutteja maalipaikkoja kumpaankaan päähän, mutta taas tässäkin pätee se hetki välittömästi aloituksen tapahduttua, jos ajattelee hävittyä, siinä viisikon pitää omata kolmivaiheisuus, riistonhaku, keskustan tukkiminen ja viisikon puolustusformu, nämä niin, että ne tapahtuvat oikeassa järjestyksessä koko viisikolla, yksi haahuilija voi tuhota tämän kohtalokkaasti. Vastavuoroisesti voitetun aloituksen jälkeen pitää varmistaa kiekonhallinta, rytmittää keskialue, jotta sen voi voittaa ja ajoittaa viisikon hyökkäysformu.

Sitten hyökkäyspään aloituksessa, vain 100 nolla voitto tuoda aikaedun laadukkaaseen maalintekopaikkaan, mutta siinäkin pätee totuus, että mitä viisikko tekee, päättyi itse aloitus kuinka tahansa ratkaisee sen tuottaako hetken jatkumo jotakin omille vai vieraille.

Olen itse ollut tähän vähän pettynyt valmennuksen suhteen, vaikka ymmärrän, että paljon isompiakin pelillisiä haasteita siellä on koitettu selättää. On ihan totta, kuten moni täällä on todennut, että aloittaminen on sekä myötäsyntyistä, että asia, jonka harjoittelu joukkue treeneissä ei ole järkevää, mutta nuo jatkumon hetket kyllä pitäisi olla harjoittelussa mukana isosti, varsinkin hävityt ja oman pään sellaiset, kun niissä toimii oikein vie vastustajalta edun, minkä se paremmalla aloittajalla voi saada.

Silti nuo asiat toteamalla ei muutu se fakta, että sentteritaidon vajaus toi tähän kauteen JYPille murheita liiankin kanssa, varsinkin omissa aloitettaessa. Toisaalta, siellä toki jäi näillä meidän "riittämättömillä" viisikoilla kyky keskialueen voittoon käytännössä kokonaan pois, joka sitten meinasi sitä, että olivat viisikon puolustuspelin varassa pelistä toiseen. Vieraspeleissä varsinkin tulkitsin niin, että näille viisikoille se oleellinen ja valmennuksen ohje oli ensin puolustaa viisikkona pitävästi, jonka sitten uskoivat johtavan väkisin hyvään viisikkohyökkäykseen ja tämä ei taitovajeen takia onnistunut oikeen missään vaiheessa kestävästi ja tässäkin sentterit näyttelevät isoa osaa vaiheitten tuottajina ja primus motoreina viisikon työssä.

Silti, minä siis näen, että aloituksissa vaikuttaa enemmän viisikon oikea reagointi, kuin se, kuka sen näennäisesti voittaa ja tietenkin tämä on vain mielipide lisänä sopassa tuomaan ehkä jotakin lisä ulottuvuutta kun peliä itse katsoo, tai tulemia pohtii.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peliä vaille valmis on runkosarja. Nyt 10. sijalla Kerho 82 pisteellä. Saapa nähdä, miten tuo luukuttamani 84 osuu tai ei osu.

Huomenna kuitenkin revitellään pää jäädyksiin viimeisessä kotipelissä ja jos kunto kestää, laitetaan sitten excelin käppyrät pöytään sunnuntaina.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Aloitusvoitot tänään HPK:lle 56% teholla, mukaanlukien voittomaaliin johtanut aloitus pelin lopussa.

Tuomarit tekivät kaikkensa, mutta paremmalla aloitustaidolla olisi voitu sinnitellö jatkoajalle.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aloitusvoitot tänään HPK:lle 56% teholla, mukaanlukien voittomaaliin johtanut aloitus pelin lopussa.

Tuomarit tekivät kaikkensa, mutta paremmalla aloitustaidolla olisi voitu sinnitellö jatkoajalle.
Tsekkaappas huvikseen vielä Stråka ja BC...
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Nythän JYP on käyttänyt omissa eniten aloittajana kaveria, joka on paljon aloittaneista Liigan heikoimpia siinä kategoriassa. EI haiskahda kauhean optimoidulta (ainakaan aloitus-%:n suhteen). Kai ne funtsii (jos funtsii) että sen aloituksen jälkeen se on hyvä kaivelemaan sitä kiekkoa takaisin tai jotain.
No täähän on aivan älytöntä. Tärkein aloitus on oman pään aloitus. Laitetaan sinne kokeilemaan näitä "jos et voita, niin karvaa kiekko takaisin (ja ota jäähy esim.).

Omaan päähän aina ykkösaloittajat, jos on siis levännyt hetken. Piste. Ei sieltä kuitenkaan päästä nykyliigassa suoraan hyökkäykseen kuin aika harvoin, joten tärkeä on ottaa se oma pää tarkasti, vaihtamaan kerkeää siinä rakentaessa viisikkoa kasaan.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eilenhän päähuomion tappiosta, ansaitusti, lunastivat tuomarit. Mutta kyllähän aloitusrintamalla taas meitä kairattiin rumasti kakkoseen. Erityisesti erikoistilanteissa omassa päässä. BC pelin aloitusprosentti 39% mikä on jo surkea mutta Ståkalla suorastaan älytön 23.5%. Kaveri hävisi 17 aloituksestaan peräti 13!!! Isoin ongelma on, että BC ja Stråka ovat meidän ”puolustavia” senttereitä ja erityisesti Stråka pelaa paljon alivoimia, joten aloittavat siis paljon omissa. Eilenkin taas nähtiin miten aloitustappiot av:llä vaikuttaa, mutta täällä harvoin jos koskaan siitä puhutaan.

Tää kausi on jo mennyt, mutta ensi kaudelle soisi jotain tolkkua tähänkin aspektiin. Mutta vähän vaikuttaa siltä, että meidän valmennus on tätä ”omilla silmillään näkevät paremmin” osastoa ja viis veisaavat statseista. Mutta ei siellä ainakaan kenenkään valmentajan silmämunat eilen nähnyt että par’aikaa Stråkaa raiskataan ympyrässä ja siihen olisi reagoitu. Minkäs siinä sitten teet…
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Ihan hyviä pointteja vastauksissa. Kommentteja:

1. Merkitys. Jypin tämän kauden konstruktiossa aloitukset olivat tosiaankin vain yksi puuttuva palanen sadan joukossa, mutta semmoinen mikä pitää saada kuntoon, jos meinataan pärjätä. Aiemman viestini videoiden joka tilanteessa meni piste kun tuli aloitustilannemaali. Ja noista yksittäisten otteluiden kyynelistä kasvaa se kusiuoma, mihin tämä kausi meni. Kuten Gorbatjovi sanoi, "pitää olla joku heittää tiukkaan paikkaan" ja ainakin tasuri saada. Tällä kaudella sellaista ukkoa ei ollut.

Ymmärrän JypFabun pointin, mutta IMHO keskimäärin on parempi reagoida voitettuun aloitukseen kuin hävittyyn. Itseäni ainakin ärsyttää, jos joutuu joka kerta juoksemaan ajokoirana kiekon perässä kun sentteri ei osaa hommaansa - ja kääntäen, on mahtavaa tällätä lämäri yläpesään 100-0 aloitusvoiton jälkeen (melkein) kuin Tuppurainen Immosen tarjoiluun.

2. Joukkueenrakennus. Pitää varmistaan, että rosterissa on ainakin yksi sentteri, jolla on semmoinen track record, että hänen varaan voi laskea kauden tärkeät aloitukset. Tämä puute on jatkunut aina Immosen lähdöstä asti, eikä mitään ole tehty ennen kausia tai niiden aikana. Kuten JJ sanoi, "Reagointikyky oli ainakin luokkaa nolla." Enkä tarkoita, että haetaan Nelforin "hyvää ykkössentteriä, joka osaa myös aloittaa" vaan vaikka 4. ketjun sentteriä, kuten Immonen tai tänään pari maalia tehnyt Miro Väänänen.

3. Talent vs training. Markoman123 ja Nelfor ovat sitä mieltä, että "on pitkälti kyse luontaisesta kyvystä, jota on vaikea harjoitella" ja että "joukkueharjoituksissa ole aikaa harjoitella yksinomaisesti aloituksia." Sarkastisesti sanoisin, että tässä on sitten löydetty se yksi asia urheilussa, mitä ei voi harjoitella. Eli kuten JJ sanoi, "aloituksia, niin kuin laukaisuitakin voi harjoitella, ja vastustajan aloittajia voisi ennakkoon skoutata."

Toki lahjakkuus on tärkeää, mutta totta kai tässäkin asiassa toistot, fyysinen ja henkinen valmistautuminen nostavat onnistumisprosenttia. Se, että niitä ei harjoitella liigatreeneissä ei tarkoita etteikö niitä PITÄISI harjoitella, mikä oli pointtini. Maalivahdeilla on omia treenejä ja samalla tavalla senttereille (ja muillekin) pitää järjestää jääaikaa vaikka minihallista henkilökohtaisten taitojen harjoitteluun (kukaan maailmanluokan tähti ei ole hionut erikoisvahvuuksiaan eliittitasolle joukkuetreeneissä). Kyse on ammattimaisuudesta ja päättäväisyydestä kehittää itseään silloinkin, kun Rautakorpi ei seiso vieressä pillin kanssa. Varsinkin, jos näinkin yksinkertaisella osa-alueella ollaan niin huonoja kun oltiin viime kaudella.

Esimerkiki Kalapudas on nostanut oman aloitusprossansa 53.6:n kun viime kaudella se oli 50.7 ja sitä ennen 48.3. Treenataan näitä NHL:ssäkin. Ja Nemon jos jonkun luulisi tietävän siitä, miten treenamisella korvataan talenttia.

Tänään IFK:ta vastaan muuten Jyp voitti aloitukset 36 vs 28: BC (21x) ja Stråka (15x) voittivat 66.7% ja Platzer puolet. Aika jännä, että Brayden nosti suoritustasoaan aiemman kolmen ottelu 23-37 prosentista yli kaksinkertaiseksi. Kuvastaan hyvin henkisen valmistautumisen ja fokuksen merkitystä, eli kyseessä ON asia mihin valmennus voi reagoida monilla eri tavoilla. Ja pitää reagoida: ei jumankauta voida istua kädet puuhkassa ja sanoa, että 'talenttihomma, joten ei voi tehdä mitään, ei ole aikaa, ei nappaa.' Tai kuten Lehto asian ilmaisi, "ei siellä ainakaan kenenkään valmentajan silmämunat eilen nähnyt että par’aikaa Stråkaa raiskataan ympyrässä ja siihen olisi reagoitu."

4. Summa summarum: kesällä yksi hyvä aloittaja rosteriin, kesäharjoittelussa senttereillä panostusta aloituksiin sekä niissä tarvittavaan fyysisyyteen, ja kauden aikana reagoidaan pelin sisällä tarkemmin, millä systeemillä aloitetaan.

Sitten kohti seuraavaa osa-aluetta: fyysisyys ja taklauksien loppuun ajaminen. Petmanin ei tarvitse osallistua tälle luennolle, voi mennä vaikka sotkuun munkkikahville.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
60 ottelua kasassa ja nyt voi keskiarvojenkin laskemisen unohtaa reiluksi puoleksi vuodeksi. Tässähän kävi nyt niin, että viimeiset viisi peliä tuottivat kahdeksan pistettä, joka on kauden toiseksi paras viiden pelin jakso,

OttelutPisteetTMPMTM-PM
1-5712120
6-1041220-8
11-1561318-5
16-203714-7
21-251218711
26-30516160
31-35714122
35-4061516-1
41-455990
46-5051622-6
51-55611110
56-60815132

Se arvaus 84 pisteestä sattui nyt osumaan, mutta historian ja keskiarvojen kautta tuossa ei niin monta realistista vaihtoehtoa ollut tarjollakaan.

Laitetaan kauden päätteeksi vielä käppyröitä viiden ja kymmenen pelin jaksoina. Itselleni mielenkiintoisin on keltainen viiva, joka kertoo sen pistemäärän, joka jokaisella jaksolla (sekä sillä hetkellä tasaisesti siitä eteen päin) olisi pitänyt saavuttaa, jotta päädytään 84 pisteeseen. Pessimisti saattaisi sanoa, että kauden puolen välin jälkeen alkoi homma käymään hankalaksi 10 sijan suhteen, mutta eihän kausi koskaan tasaisesti etene.

Punaiset palkit ovat luonnollisesti JYPin keräämiä pisteitä jaksolla. Vihreä katkoviiva edustaa 84 pistettä tasaisella tahdilla ja harmaan laitoin vaan havainnollistamaan tämän vuoden runkosarjavoittajan keskiarvoa.

Se harmaa alue taustalla on vähän utopistisempi, mutta kertoo sen jaksokohtaisen pistemäärän, jolla olisi välittömästi korjattu tahti tuohon vaadittuun 84 pisteeseen, eli 1.4 pistettä per peli.
 

Liitteet

  • JYP-22-23.png
    JYP-22-23.png
    166,9 KB · kertaa luettu: 115
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Tuo aika hyvin ilmentää, että oli vain kaksi 5-pelin jaksoa, missä Jyp suoritti lähellä "oikeaa" tasoa.

Jos Penalla on data valmiina, voisiko saada taulukon, missä mitataan Jypin ja 10-sijasta taistelleiden joukkueiden pistesaldoa kierros kierrokselta (vaikka pelit pelattiinkin eri päivinä)? Näkisi vielä tarkemmin missä kohtaa homma jäi jumiin ja miten muilla meni. Missä kohtaa Geoff lähti, Veini tuli, Suhosen ja BC:n pelikiellot, jne. Itse arvelisin Suhosen pelikiellon näkyvän käännekohtana, ainakaan sen jälkeen hänellä ei kulkenut.

Edelleenkin ihmetyttää, miksi Tevesiä roikutettiin mukana 7 pelin jälkeen kun reservissä oli Niko Seppälää ja Kakkosta, tai viimeistään Geoffin mukana kaupanpäälle Nääsvilleen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Edelleenkin ihmetyttää, miksi Tevesiä roikutettiin mukana 7 pelin jälkeen kun reservissä oli Niko Seppälää ja Kakkosta, tai viimeistään Geoffin mukana kaupanpäälle Nääsvilleen.

Kyllä mä uskon, että pää motivaattori oli raha, siihen iskettiin rahaa kiinni, eikä lähtenyt, mutta niin käy kun tulee huti. Kiinni olet ja maksat etkä muuta voi. Tuo varmasti ole pääsyy, että yritettiin ajaa käärmettä pulloon. Lopulta palanen oli JYPiin täysin väärä, mutta jälki sveitsissä on ollut luokkaa, että lahjoja on, kun rooli ja pelitapa istuu. Toisille sopeutuminen ja omaksuminen on helpompaa ja toisille vaikeaa, jopa mahdotonta.

Lopulta, mitään suurta pomppua parempaan ei nämä reservitkään olisi tuoneet, joten ihan ymmärrettävää oli, että haettiin sijoitukselle tulosta edes jossain vaiheessa. Syytellä voi utj:ta tai valmennusta tai molempia, mutta niin vaan joskus käy, että arpa ei voita, Tevesin kohdalla JYPissä kävi näin.
 
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Mahdollisesti näin. Toivoisin vain nopeampaa reagointia, sillä uskon, että on sekä pelaajien että joukkueiden etu, jos NHL tyyliin vaihdetaan nopeammin keskenään ukkoja, jotka tarvitsee uuden alun kauteen. Liigassa tätä ei tapahdu hirveästi, ennemminkin puretaan soppari ja ukko etsii uuden seuran kuten mm. Kelleher teki fiksusti tänä vuonna.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Penalla on data valmiina, voisiko saada taulukon, missä mitataan Jypin ja 10-sijasta taistelleiden joukkueiden pistesaldoa kierros kierrokselta (vaikka pelit pelattiinkin eri päivinä)? Näkisi vielä tarkemmin missä kohtaa homma jäi jumiin ja miten muilla meni. Missä kohtaa Geoff lähti, Veini tuli, Suhosen ja BC:n pelikiellot, jne. Itse arvelisin Suhosen pelikiellon näkyvän käännekohtana, ainakaan sen jälkeen hänellä ei kulkenut.
Ei ole valmiina, mutta kun ei tässä pelitkään jatku, niin voisihan sitä aikansa kuluksi tutkia, miten helposti tuollaisia saisi parsittua kasaan! Voisi tuollaiseen vertailuun laittaa myös IFK:n, joka sen vaaditun täyskäännöksen sai joulun alla tehdyksi.

Mutulla sanoisin, että kymppisijan kannalta ratkaisevaa saattoi olla @JypFabu :n kauden aikana povaama tammikuu siltä osin, että viivan tuntumassa jyvät erottuivat akanoista. Sitten taas TPS ja Kärpät veti riittävän hyvän alkukauden, jotta pääsivät putoamaan sääleissä, vaikka käyrä osoitti runkosarjassa alaspäin. Kärpillä tosin alkuvuosi oli ihan ok.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Lopulta palanen oli JYPiin täysin väärä, mutta jälki sveitsissä on ollut luokkaa, että lahjoja on, kun rooli ja pelitapa istuu. Toisille sopeutuminen ja omaksuminen on helpompaa ja toisille vaikeaa, jopa mahdotonta.

Teves on tosiaan pelannut 5 runkosarjamatsia ja 3 playoff-matsia Bernissä, peliaikakeskiarvo 22 minuuttia ja tehotilasto +4. On pelannut ylivoimaa ja alivoimaa. En tiedä mikä JYPissä meni sitten pieleen että lopputulemana oli noinkin surkeaa jälkeä. Edelleen ihmettelen suuresti sitä että miksi Teves ei saanut 50 pelin aikana ollenkaan näytönpaikkaa ylivoimalla kun selkeästi ne vahvuudet oli hyökkäyspäässä. Vähän sama kun peluuttaisi Patrik Lainetta koko kauden alivoimalla ja nelosen laidassa ja ihmettelisi että miksi se pelaa noin huonosti.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleen ihmettelen suuresti sitä että miksi Teves ei saanut 50 pelin aikana ollenkaan näytönpaikkaa ylivoimalla kun selkeästi ne vahvuudet oli hyökkäyspäässä. Vähän sama kun peluuttaisi Patrik Lainetta koko kauden alivoimalla ja nelosen laidassa ja ihmettelisi että miksi se pelaa noin huonosti.
Tai vähän sama kuin olisi jättänyt Kemellin pois ykkösylivoimasta. Eiku hetkinen...
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tai vähän sama kuin olisi jättänyt Kemellin pois ykkösylivoimasta. Eiku hetkinen...
Tai peluuttanut Vidgreniä keskellä.. tässähän varmaan vähän juuri päästään siihen että aika paljon tuntui olevan tämmöisiä että osa pelasi jotain muuta roolia kun missä omat vahvuudet ehkä voisi olla.

Hetkinen. Onkos meidän valmennus ollenkaan kyvykäs? :)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hetkinen. Onkos meidän valmennus ollenkaan kyvykäs? :)

Minusta kun seuraava valmentaja valitaan sinne pitäisi palkata "jatkoajan keskustelupalsta". Silloin saataisiin jokainen pelaaja täydelliseen rooliin ja kokoonpanot olisi kunnossa jokaiseen peliin. Ulkomaalaisten pelaajien scouttaus onnistuu täydellisesti ja kaikille pelaajille maksetaan juuri sitä palkkaa minkä ansaitsee.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uutta kautta pukkaa ja lupasin pitää pistekeskiarvolaskennat piilossa, kunnes otantaa alkaa olemaan sopivasti. Pidän lupaukseni. Nostan kuitenkin tällaisen knopin, kun ensimmäistä viiden pelin jaksoa vertaa edelliseen kauteen:

  • Viidessä pelissä tuli kahdeksan pistettä, joka on piste enemmän kuin viime kauden ensimmäisessä viidessä pelissä
  • Kahdeksan pistettä tai enemmän saatiin viime kaudella kahdella viiden pelin otannalla (siis järjestyksessä 1-5, 6-10, ... - ei mihin tahansa agendaan sopivasti otettuna :)) - kerran saatiin 8 ja kerran 12 pistettä
  • Maalit tänä vuonna ensimmäiseen viiteen peliin 13-13, viime vuonna 12-12

Hitusen parempi aloitus siis ja tästä on hyvä jatkaa.

Viime vuonna muuten pelit 6-10 tuottivat neljä pistettä, eli eiköhän me sitä parempaan pystytä. Vastustajina
KalPa (v), SaiPa (k), Ässät (k), Kärpät (k) ja Lukko (v). Jännästi kolme peräkkäistä kotimatsia.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei se ole yhtään sen monimutkaisempaa laskea jäljelläoleville peleille vaadittavaa keskiarvoa, jos tähdätään pistemäärään x, kuin menneidenkään keskiarvoa. Enkä minä ole matemaattisesti niin lahjakas.
Jatketaan tästä tosiaan tilastopuolella!

On se siltä osin että vaikea tietää lopulta millä pistemäärällä esimerkiksi 6 tai 10 sijalla ollaan. Teoriassa JYP voisi jäädä jopa 10 ulkopuolelle vaikka nyt on kerännyt 6 kovinta tahtia pisteitä jos jatkaa loppukauden samalla tavalla, mutta muut eri tahtia. Sitten kausia jolla 93 pisteellä ollaan 6 joukossa. Sitten voi olla että yli 100 pisteellä jäät 8 sijalle.

Enkä itse ihan käsi raamatulla katsoisi pistekeskiarvoja (nimenomaan sitä montako pistettä tarvitaan pudotuspeleihin). kun ne niin nopeasti voi muuttua, todennäköisyydet toki puolellaan, mutta 5 pelissä kun toinen voi kerätä 15 ja toinen 0 niin äkkiä ne muuttuu jopa ihan kauden lopussa.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Viime vuonna muuten pelit 6-10 tuottivat neljä pistettä, eli eiköhän me sitä parempaan pystytä. Vastustajina
KalPa (v), SaiPa (k), Ässät (k), Kärpät (k) ja Lukko (v). Jännästi kolme peräkkäistä kotimatsia.
Noniin. Tämäkin jakso oli ja meni. Viime vuonna jakso tuotti siis 4 pistettä ja nyt pistemäärä oli 8. Ei ollenkaan huonommin siis! Selvää petrausta viimekaudesta. Prosessi etenee?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös