JYP - Tappara Ti 8.3.2005

  • 7 425
  • 59

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipahan taas ottelu. Valitettavasti noin kurittomalla pelillä ei ole luvassa voittoja playoffseissa. Ensimmäinen erä oli kummaltakin joukkueelta varsinaista hawaji-kiekkoa, vaikka yleisö taisikin siitä pitää. Harhasyöttöjä tuli molemmin puolin luvattoman paljon, ja kaukana ollaan siitä pudotuspelikunnosta joilla otteluita voitetaan. Toivotaan, että tämä on vain sivuvaikutusta siitä Alatalon mainitsemasta "tyhjästä tilasta".

Tappara oli näköjään kaivanut mestaruusreseptin taas esiin, sen verran oli härskiä mailapeliä ja painimista. En olekkaan vähään aikaan nähnyt Hippoksella noin räikeätä roikkumista. Yksi syypää tähän on Levonen, joka antaa sen tapahtua. En voi käsittää, minkä takia Levonen on jatkuvasti pelaajien suosiossa. Toivottavasti pudotuspeleissä linja on paljon tiukempi, muuten ei hyvää seuraa. Valitettava totuus taitaa kuitenkin olla se, että pudotuspeleissä linja löystyy entisestään.

Jos jotain pahaa, niin kai Tapparasta on jotain hyvääkin sanottava. Tapparan karvauspeli on muuttunut radikaalisti viime näkemästä. Karvaus tuli syvälle JYPin päätyyn ja erittäin aggressiivisesti, jopa yltiöpäsesti. En usko kuitenkaan, että lauantaina Tappara karvaisi noin aggressiivisesti. Toivotaan kuitenkin ettei peruuttelisikaan, koska se on myrkkyä JYPille. Tapparan aggressiivinen karvauspeli avasi tänään JYPille paljon vastahyökkäyksiä, joista on pystyttävä myös ratkaisemaan jos Tappara jatkaa sitä lauantaina. Mutta kuten sanoin, lauantaina nähdään todennäköisesti hieman passiivisempi Tappara.

Huolestuttavaa JYPin pelissä oli tänään nähty kurittomuus ja ylivoimapelin surkeus, joista jälkimmäinen ei ole mitään uutta. Valitettavasti pelit ratkaistaan nykyään erikoistilanteissa, kuten Tappara tekikin tänään. Tappara teki tänään kaikki maalinsa ylivoimalla, joka on kyllä myrskyvaroitus JYPille.

Westcott ja Shelley kävivät varsinkin avauserässä todella kuumina, ja Shelleyn psyykkaaminen ja tökkiminen oli kyllä avauserän parasta antia. Oli jopa havaittavissa pientä turhautumista Westcottin kohdalla. Harmi, että Kantorilla meni pupu pöksyyn kun Sellisti esitti tanssiin kutsun. Vähemmästäkin pahastuu, kun toinen antaa rukkaset. Positiivista oli Immosen ja Virtasen lähes telepaattisen yhteyden löytyminen jälleen.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tänään meni sitten se toinenkin putki poikki, 8. peräkkäistä kotivoittoa jäi sen pituudeksi. Ottelu oli oikeastaan aika avointa pelaamista, ja ainoastaan huonompi tuuri, huono viimeistely ja myös maalivahtien hyvät pelastukset pitivät lukemat noin pieninä. Etenkin Andrew Raycroft voi kiitellä kiekkojumalia - tai ainakin siltä tänään tuntui. Toki mies otti myös hyviä koppeja, ammattimieshän se on. Kunnia siis sille, jolle se kuuluu.

Kuten jäähytilastoista näkyy, niin pilli soi tänään herkästi. Ehkäpä jopa liiankin herkästi - joissain kohdin. Toisaalta taas osa jäähyistä jäi viheltämättä. Ja Tappara oli tänään onnekkaampi ylivoimassa, sillä vaikka kolmea yv-maalia voitaisiin pitää erinomaisena tuloksena, niin Tapparan yv ei sitä tänään ollut. Tosin olihan se selvästi JYPin vastaavaa parempaa. Tämä saattaa olla se tekijä, joka ratkaisee tulevan playoffs-sarjan. Jos ylivoimalla verkko ei soi, niin aika paljon antaa vastustajalle tasoitusta!

JYPillä oli tänään luistimet irti jäästä. Itseluottamusta oli muutamilla pelaajilla yli oman tarpeen, ja kiekkoa jäätiin leipomaan omaan päätyyn. Tappara käytti tämän hyväksi, ja jyräsi rohkeasti pelinavausta yrittävät pelurit kulmiin. Miksei sitä kiekkoa voisi pistää keskialueelle, jos sen paikka selvästi on? Toivottavasti samanlaista neppailua ei nähdä lauantaina.

Sen sijaan JYPin ykkönen oli tasavoimin hyvässä vireessä. Etenkin Antti Virtanen esitti muutaman sellaisen suorituksen, että kumarruksen paikka. Syöttö Immosen 2-2-maaliin ja sitä edeltänyt harhautus olivat todella upeita suorituksia. Lisäksi Virtanen heitti myös kolmannessa erässä upean lätyn laidasta maalin kulmalle Korhosen lapaan, joka ei kuitenkaan saanut kiekkoon puhdasta osumaa. Joka tapauksessa nykykiekossa valitettavan harvinaisia suorituksia - joten siksi ne pitää tuoda esiin.

Ja Shelleystä on pakko mainita. Miehen maine pisti muutaman Tappara-pakin polvet notkumaan, kun mies alkoi lähestymään. Etenkin Salmelan "suoritus" sai päätykatsomon nauramaan...Muutenkin JYP taklaili tänään innokkaasti, ja vaikka 1-1-maali olikin liian innokkaan kontaktin hakemisen tulosta, niin hyvä että paukutettiin.

Joka tapauksessa hyvillä mielin, vaikka turpiin tulikin. Tänään ei paikkoja käytetty tehokkaasti, vaan vastustaja oli tehokkaampi. Aineksia parempaan on selvästi olemassa, ja kun asennetta ruuvataan astetta tarkemmaksi, niin pullat ovat hyvin uunissa. Sellainen kutina, että huomenna pannaan se viimeinenkin putki päreiksi - eli hankitaan vihdoin viimein vierasvoitto Lahdesta. Onhan siitä edellisestä jo yli kuukausi...
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Viestin lähetti Huerzo
Ja Shelleystä on pakko mainita. Miehen maine pisti muutaman Tappara-pakin polvet notkumaan, kun mies alkoi lähestymään. Etenkin Salmelan "suoritus" sai päätykatsomon nauramaan...

Sama täällä, hymy tuli allekirjoittaneellekin kasvoille tuon tapahtuman aikana.

Tutkapari Immonen-Virtanen tuntui olevan todella hyvässä vireessä tänään, toivottavasti lauantaina on samanlainen tahti päällä. Erityisesti Pikku-Antin luistin liikkui tänään todella liukkaasti koko ottelun ajan. Sinkku pisti välillä taas omiaan, repesin pariin otteeseen, kun mies esitti ties mitä. Pieni väri on aina paikallaan. Jody Shelleyn saama kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta oli aika helppo jäähy, muutama vastaavanlainen tilanne jäi viheltämättä pelin aikana. Taisi olla se ns. nimellä saatu jäähy. Mutta mitä pienistä..

Tapparan Ville Niemistä tuli toki seurattua, hieno maali miehen lavasta syntyikin (1-2), vaarallinen kaveri.

Lauantaina sitten taas Hippokselle, voitto mielessä.
 

sepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Andrei
Ainoa mikä vähän huolestuttaa oli tuo Westcottiin kohdistunut kritiikki, mikähän miestä painaa kun pelaaminen ei tunnu kiinnostavan..
Kyllä meni kritiikki oikeaan osoitteeseen, sen verran haluttomasti Westcott pelasi. Kyllä ärsytti, kun Jypille oli tulossa 1,5 minuutin 5-3 ylivoima, mutta DW meni ja pahoinpiteli itsensäkin jäähylle. Siinä olisi ollut Jypin ja Korkki Korhosen mahis niitata 2-0 heti alkuun.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Viestin lähetti Kapo00
Mutta jos tuo oli parasta mitä Tapparalla on esittää, en ole kovin huolissani tulevan ottelusarjan lopputuloksesta.

Jos ei JYP esittänyt tänään parastaan, en usko että niin teki Tapparakaan. Ottelun lpputuloksella oli loppujen lopuksi Tapparalle yhtä vähän väliä kuin JYPillekin ja tuskin Tapparakaan halusi kaikkia korttejaan vastustajalle tässä vaiheessa näyttää. Puistola takaisin kehiin, pari jäähyä vähemmän ja hiukan lisää asennetta ja taistelutahtoa, niin en ole minäkään kovin huolissani tulevan ottelusarjan lopputuloksesta.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Nyt ei ole ainakaan pelkoa, etteikö Jypiä pytyisi Jyskylässä voittamaan. Noh, pudotuspelit ovat eripelejä ja näillä ei ole silloin mitään merkitystä.

Mitä nyt radiota silloin tällöin kuntelin, niin kävikö Jypin hulabaloo-ketju kertaakaan vaihdossa? Aina kun joku Jypistä koski kiekkoon, niin aina se oli joku tästä kyseisestä Uhlbäck-Immonen -Virtanen-ketjusta.

Razor pelasi ilmeisen hyvän pelin. Hyvä maalivahti on erittäin tärkeä tosipeleissä. Tästä on hyvä jatkaa kohti säälittäviä playoffeja.

Tuossa pelin aikana mietin, että Tapparalla on yksi tärkeä tekijä, mikä voi kääntää tulevan sarjan Tampesteriin. Nimittäin kokemus. Joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat jo monena vuotena tahkonneet tärkeitä pelejä. Joukkueessa on J.Ojanen, M.Ojanen, Puistola, Saravo, Mäkinen, Nieminen, Venäläinen, Alanen, Lehto näin mainitakseni. Lisäksi on Myllykoski, joka pelasi Kärpissä kahtena kautena pitkät sarjat playoffeja, Vertala oli viime keväänä Jokereissa loistavassa iskussa. Tähän kun lisää vielä, että Mäkinen, Nieminen ja Puistola ovat yleensä vasta syttyneet playofeissa, niin tähän valoon nähden on Tapparalla kokemuksesta melkoinen etu. Noh, Jypillä on kotikaukalo ja pelottava ykkösnyrkki, joka jo yksistään pystyy ratkaisemaan pelejä. Jo tuon yhden kentän eliminointi olisi melkein puolivoittoa. Toivottavasti sen eliminoimisessa onnistutaan yhtä hyvin, kuin Ilveksen vastaavan edellisessä paikallispelissä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Mitäpä tässä nyt enää sanoisi kun lähes kaikki on pelistä jo kerrottu. Raycroftin esitys ok. Tolpat on maalivahdin parhaat kaverit, se huomattiin tänään. Varmaan 4-5 kertaa kilahti JYPin veto tolppaan. Tänään opin pari uutta asiaa jääkiekon säännöistä. Jos maalivahdilla on kiekko, hänet saa työntää maaliin ja jos kiekko tätä tehdessä ylittää maaliviivan vaikka kiekko olisi maalivahdin hallussa, maali hyväksytään. Oman pelaajan tehdessä korkealla mailalla maalin, maali hylätään korkealla mailalla tehtynä. Näin siis Levosen mukaan. Noh, ei valiteta. Shelley on tullut takaisin ja sen huomasi Tapparan pelaajista muutaman kerran. Varsinkin jo mainittu Salmela tarvitsee uudet housut. Oranssin seassa on varmaan jonkin verran ruskeata. Eipä tässä muuta, huomenna taistellaan taas. Parempi Tapparaa vastaan on hävitä nyt eikä sitten pleijareiden aikana.
 

salonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Red Wings
Viestin lähetti Pakkipari
Tänään opin pari uutta asiaa jääkiekon säännöistä. Jos maalivahdilla on kiekko, hänet saa työntää maaliin ja jos kiekko tätä tehdessä ylittää maaliviivan vaikka kiekko olisi maalivahdin hallussa, maali hyväksytään. Oman pelaajan tehdessä korkealla mailalla maalin, maali hylätään korkealla mailalla tehtynä. Näin siis Levosen mukaan. B]


Kyllä se oli oikein tuomittu se hylätty maali, Immosen mailaan se osuu pään korkeudella, ei epäselvää!

onpa tulossa aika kuuma ottelusarja, siellä oli jo pari hyvää paria: kovanen-vertala, shelley-kantor, westcott- tappara...

pelistä sen verran, että jyppi hienokseltaan painosti, raycroft pelas erittäin hyvän pelin ja oli tapparan ykkönen. Nieminen iski kaks ja Öhman pyöri hyvin!

Mutta kentän ehdoton kuningas oli Antti Virtanen jota säesti erittäin hyvin kaks muuta sen ketjun hemmoa. Kyllä kantoria jo pelin jälkeen hymyilytti kun Antin kans pari sanaa vaihtoivat, eipä hymyilyttänyt kun jyppi tasotti...siinä maalissa vietiin urkuria!!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mitäs se Salmela nyt sit oikeen tekikään? Antaisiko joku tarkan tilanneanalyysin?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viestin lähetti vsop
Ei sitten yhtään mitään, vaan pinkoi putkilla karkuun kuin Leo Linkovesi aikoinaan.
Niin no, no niin. Tässä tilanteessa Salmelalla oli kiekko lähes maalin takana. Shelley lähestyy ja kun Salmela tämän huomaa, hän viskaa kiekon paniikissa pois ja jäätyy paikalleen. Shelley kiertää maalin ja vähän irvistää Salmelalle ja luistelee pois. Tämän jälkeen Salmela luistelee nopeasti vaihtoon. Siinähän tuo tilanne suunnilleen oli.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Taisi tulla tilastotappio. Tekikö Tappara epäselvän maalin? Ei ole uutta Levoselta, jos tuomiot menee vähän miten sattuu.

Tapparalla on kyllä kokemusta enemmän, mutta Jypillä on poikkeuksellinen paljon kovuutta, edellisissä play-offeissa ei ole ollut vastaavia Shelleyn ja Westcotin tyylistä kovuuselementtiä.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Jeps, oli vähän ristiriitainen peli kyllä. Erittäin positiivista oli Tykkimiesten herääminen. Oli kyllä tapparalaiset hukassa heitä vastaan. Virtanen etenkin oli ihan liekeissä.

Muilla kentällisillä ei oikein peli maistunut, pakkopullaa ennen playoffeja. Toivotaan että lauantaina on sit parempi syke. Westcott oli tänäänkin veltto, tosin ei ihan yhtä veltto kuin kahdessa aiemmassa kotipelissä, minun mielestäni. Mutta niissä mies olikin sitten über-veltto. Toisaalta Kovanen nostaa koko ajan tasoaan, vaikka on mies ihan hyvin pelannut suurimman osan ajasta.

Tuomarista sen verran, että toivon ettei miestä nähdä enää Jyväskylässä tällä kaudella, mieluiten ei enää koskaan. Tai sitten miehellä oli pitkävedossa kakkonen, ken tietää. Oli kyllä sellaista roikkumista ja kahvaamista tapparalaisilta, ja pilli soi käytännössä vain Jypille. Paras esimerkki oli se Uhlbäckin rangaistus, tapparalaiselle olisi tilanteesta voinut viheltää estämis- tai kiinnipitämisjäähyn, mutta kun Jaakko vahvana ei kaatunutkaan, vaan tapparalainen kahvaaja (en muista kuka) kaatui, ja Levonen sattui katsomaan sinnepäin ja näki miehen jäässä, eikun Jaakko boksiin. Jäähyaition pleksi melkein katkesi kun Uhlbäck paiskasi oven kiinni kettuuntuneena.

Toinen Levosen stuntti oli se tapparan maali, jossa Wallinheimo työnnettiin maaliin. Sellainen on siis nykyään sallittua, en tiennytkään. Jypin hylätty maali oli ehkä oikein vihelletty, siinä oli korkea maila Immosella, MUTTA tapparalainen pisti kiekon sen jälkeen omaan maaliin eikä Jypiläinen siihen koskenut. Itse en oikeaa sääntötulkintaa tiedä, maali kai silloin pitää oikeastikin hylätä?
Mutta entäs sitten tämä Jypin joukkuerangaistus. Tapparalla 7 miestä jäällä, käsi nousee pystyyn, itsekin jo ehdin tuulettaa että kas kun tuomari kerrankin huomasi. Ja mitä ihmettä, Jypille jäähy. Käytännössä Jypilläkin oli 6 miestä jäällä hetken, kun Immonen hyppäsi jäälle hieman ennen kuin joku toinen Jypiläinen hidastellen tuli vaihtoon. Immonen ei kuitenkaan nähdäkseni ehtinyt peliin osallistua, eli ei olisi minusta ollut jäähyn paikka. Tai vaikka olisikin ollut, olisi pitänyt molemmille joukkueille antaa jäähy, tai sitten sille jolla oli enemmän niitä pelaajia, eli tamperelaisille.
Westcottinkin taklauksella otettu väkivaltaisuusjäähy oli siinä rajoilla, ehkä siinä vähän kädet nousi. Mutta linjassa ei sekään jäähy oli, tapparalaisilla oli muutama vastaava ilman jäähyjä.

Positiivisuuteen pitää lopettaa, eli Shelley oli yllättävän pirteä, ja oikeasti vahvisti joukkuetta, oli eräät Tapparan pelaajat kyllä häntä koipien välissä karkuun luistelemassa kun mies tuli karvaamaan, ja lisäksi muutama hyvä oivallus Jodylta hyökkäyspäässä kiekonkin kanssa. Tapparalla on niin hidas pelaajisto, että Shelleyn vauhti riitti mainiosti ainakin eilen.

Tapparan paras (ja käytännössä ainoa hyvässä erottunut pelaaja) oli Mr. Nieminen. Täytyy vaan ihailla miestä. Kyllä Tappara näyttää kaatuvan ja nousevan miehen mukana.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niemisestä

Taitanut muuten Niemisen Villelle tarttua muutama ylimääräinen kilo kroppaan loukkaantumisen aikana kun näytti vähän pöhöttyneeltä ja körmyselkäiseltä, en tiedä huomasiko muut? Mutta eipähän silti menoa haitannut.

Ja onnea Uhlbäckin Jaskalle uudesta henkilökohtaisesta piste-ennätyksestä SM-liigassa. Luvut korjataan nyt 13+16.
 

Sean #19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös Jypille annettu vähemmän jäähyjä kun Tapparalle..! Toi kahvausjuttu alkaa meneen jo naurettavaksi. Rautakorven aikana sitä on viimeks näkyny kiekottoman pelaajan estämisenä. Saarisen aikana estettiin kiekottomia pelaajia silloin kun joku tappara toi kiekkoa ylös. Kaitsun tultua joukkueeseen on kahvaus selvästi vähentyny. Ja Tapparalla on yks liigan nopeimmista pelaajistoista. Tarkoitit varmaan pakkeja..? sieltä löytyy kyllä puujalkoja muutama joita Jodykin pystyis kuskaan herkillä käsillään. Lauantaina katotaan uudestaan!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti FiveHole
Jypin hylätty maali oli ehkä oikein vihelletty, siinä oli korkea maila Immosella, MUTTA tapparalainen pisti kiekon sen jälkeen omaan maaliin eikä Jypiläinen siihen koskenut. Itse en oikeaa sääntötulkintaa tiedä, maali kai silloin pitää oikeastikin hylätä?

Et varmaan vakavissasi kysy, mutta vastaanpa silti. Jos kiekkoa pelataan korkealla mailalla, niin kyllä se on rike ihan mitä vain tapahtuisikaan sen jälkeen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti darealjyra
Ei se ole kyllä yhtään valehdellen sanottu, jso sanoo että Tappra on SM-liigan eniten mailalla estävä joukkue. Meinasi alkaa jo naurattamaan kun Korhonen toi kiekkoa yhdessä vaiheessa kahden Tappara-pelurin keskeltä ylös ja kummaltakin puolelta häirittiin mailalla...ja ei jäähyä.

Eli näet yhden pelin ja perustelet kantasi sillä tai yhdellä tilanteella. Hyvin menee. Kannattaisi ehkä ensin miettiä ja ottaa pikkaisen suurempi otanta ennenkuin lähtee suoltamaan skeidaa.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti darealjyra
Shelleystä tulee vielä tärkeä lenkki playoffeissa varsinkin toisella kierroksella Kärppiä tai Jokereita vastaan.

Se on kylläkin sitten pleijareiden ensimmäinen kierros, ei toinen. Sikäli mikäli Jyppi sinne sattuisi etenemään, en pysty kyllä keksimään tuomarin lisäksi yhtään syytä miksi näin kävisi.

Radiosta nähtynä Shelleyn herkät kädet eivät kiekon käsittelyssä oikein onnistuneet, ainakin useamman kerran 957:n selostuksen mukaan kiekko karkaili. Raycroftin hyvä peli lupailee ihan mukavaa jatkoa ajatellen, sillä Kärppiä vastaan pitää miehen ollakin vireessä, muutoin tuosta voi tulla turhankin tiukka sarja. Jyppi hoitunee, jos Nieminen vaan pysyy terveenä, yksinäänhän tuo eilenkin ko. poppoon kaatoi. Vaihtoehtoisesti olisi suotavaa, että muutkin pelaajat alkaisivat pelata sillä kuuluisalla "tasollaan". Eli paremmin.
 

salonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Red Wings
Viestin lähetti eagle
Et varmaan vakavissasi kysy, mutta vastaanpa silti. Jos kiekkoa pelataan korkealla mailalla, niin kyllä se on rike ihan mitä vain tapahtuisikaan sen jälkeen.

Onko noin? nimittäin jos pelaa kiekkoa korkealla mailalla niin tuomarihan katsoo "hyödyn" eli jos kiekko jää omalle joukkueelle niin tulee pelikatko, jos taas vastustajalle niin kädet levitetään...eli JOS kiekko meni maaliin tapparan pelaajasta olisi minun mielestä maali pitänyt hyväksyä...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti salonen
Onko noin? nimittäin jos pelaa kiekkoa korkealla mailalla niin tuomarihan katsoo "hyödyn" eli jos kiekko jää omalle joukkueelle niin tulee pelikatko, jos taas vastustajalle niin kädet levitetään...eli JOS kiekko meni maaliin tapparan pelaajasta olisi minun mielestä maali pitänyt hyväksyä...

Kun en maalia ole nähnyt, niin en toki voi tilannetta tietää, mutta jos nyt määritelmäksi hyöty riittää vain että se vielä koskee vastustajaan, niin silloinhan kuka vaan voisi lyödä/ohjata kiekko korkealla mailalla maalin edessä ja kunhan se koskettaisi vastustajaan niin siitä ei olisi sitten sinun mukaan ollut hyötyä. Jos tilanteessa kiekko oikeasti esim. oli jo Tapparan hallussa niin ymmärränkin asian paremmin.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viestin lähetti Taze
Se on kylläkin sitten pleijareiden ensimmäinen kierros, ei toinen. Sikäli mikäli Jyppi sinne sattuisi etenemään, en pysty kyllä keksimään tuomarin lisäksi yhtään syytä miksi näin kävisi.
Ei pidä paikkaansa. Pleijareiden ensimmäinen kierros on paras kolmesta sarja joka pelataan 7-10 sijoittuneiden joukkueiden kesken. Näin sanoo liigan otteluohjelma ja siihen ainakin minä luotan. Sijat 1-6 pääsevät suoraan pleijareiden toiselle kierrokselle.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti Pakkipari
Ei pidä paikkaansa. Pleijareiden ensimmäinen kierros on paras kolmesta sarja joka pelataan 7-10 sijoittuneiden joukkueiden kesken. Näin sanoo liigan otteluohjelma ja siihen ainakin minä luotan. Sijat 1-6 pääsevät suoraan pleijareiden toiselle kierrokselle.

No niinpäs näyttää olevankin, eikös tuo aiemmin ollut kuitenkin nimellä playoffsien esikarsinta tms.?
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Viestin lähetti eagle
Et varmaan vakavissasi kysy, mutta vastaanpa silti. Jos kiekkoa pelataan korkealla mailalla, niin kyllä se on rike ihan mitä vain tapahtuisikaan sen jälkeen.
Kyllä siis kysyin tarkempaa tulkintaa ihan tosissani, koska esim. keskialueella korkealla mailalla pelattu kiekko, jos vastapuoli siihen ensimmäisenä pääsee käsiksi, ei vihelletä peliä katki. Vrt. eilisessä pelissä yv:llä Korhonen (muistaakseni) yritti katkaista purkukiekon korkealla mailalla, ja osui kiekkoon muttei sitä pysäyttänyt. Korhosen oli kuitenkin pakko ottaa kiekko haltuun omassa päässä -> aloitus Jypin puolustusalueelta.
Viestin lähetti eagle
Kun en maalia ole nähnyt, niin en toki voi tilannetta tietää, mutta jos nyt määritelmäksi hyöty riittää vain että se vielä koskee vastustajaan, niin silloinhan kuka vaan voisi lyödä/ohjata kiekko korkealla mailalla maalin edessä ja kunhan se koskettaisi vastustajaan niin siitä ei olisi sitten sinun mukaan ollut hyötyä. Jos tilanteessa kiekko oikeasti esim. oli jo Tapparan hallussa niin ymmärränkin asian paremmin.
No hallussa ja hallussa, oli sen verran kova paniikki Tapparalla tuossa tilanteessa, että ei se nyt hallussa ollut missään nimessä. Mutta sanotaanko että ei se Immosen korkeasta mailasta tullut voima siihen kiekkoon ollut missään nimessä se voima joka sen kiekon maaliin pisti, kyllä näytti että joku Tapparan pelaajista jotenkin ihmeellisesti suti sen omaan maaliin. Tuskin olisi hirveästi sääntöjenvastainen tulkinta ollut maalin hyväksyntäkään tuossa, ma veikkaan. Ymmärrän kyllä tuon pointtisi jolla voisi korkeilla mailoilla kimmotella kiekkoja maaliin. Tällä kertaa kuitenkin kiekko meni ehkä Tapparan luutimana kiekkoon, ihan mailalla pantuna. Ehkä...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti FiveHole
Kyllä siis kysyin tarkempaa tulkintaa ihan tosissani, koska esim. keskialueella korkealla mailalla pelattu kiekko, jos vastapuoli siihen ensimmäisenä pääsee käsiksi, ei vihelletä peliä katki. Vrt. eilisessä pelissä yv:llä Korhonen (muistaakseni) yritti katkaista purkukiekon korkealla mailalla, ja osui kiekkoon muttei sitä pysäyttänyt. Korhosen oli kuitenkin pakko ottaa kiekko haltuun omassa päässä -> aloitus Jypin puolustusalueelta.

No hallussa ja hallussa, oli sen verran kova paniikki Tapparalla tuossa tilanteessa, että ei se nyt hallussa ollut missään nimessä. Mutta sanotaanko että ei se Immosen korkeasta mailasta tullut voima siihen kiekkoon ollut missään nimessä se voima joka sen kiekon maaliin pisti, kyllä näytti että joku Tapparan pelaajista jotenkin ihmeellisesti suti sen omaan maaliin. Tuskin olisi hirveästi sääntöjenvastainen tulkinta ollut maalin hyväksyntäkään tuossa, ma veikkaan. Ymmärrän kyllä tuon pointtisi jolla voisi korkeilla mailoilla kimmotella kiekkoja maaliin. Tällä kertaa kuitenkin kiekko meni ehkä Tapparan luutimana kiekkoon, ihan mailalla pantuna. Ehkä...

Aina olen itse tulkinnut että jos korkeasta mailasta on joukkueelle hyötyä se vihellettäisiin poikki. Mielestäni hyöty syntyy siitäkin kun kiekko maalille saadaan ohjattua. Säännöissähän puhutaan vain edusta(tjsp). Ja tämä(kin) sitten on tuomarin tulkinnan varassa. Mutta toki olen vain katsojan&pelaajan näkökulmassa, säännöistä en tarkasti tiedä. Luulisi tosin että tuomareille on tämmöistäkin käsitelty.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti darealjyra
Voisi ajatella sellaisen kieroutuneen tilanteen, että vastustajalle on tulossa jäähy, ja oma mokke on mennyt vaihtoaitioon, ja teet vahingossa oman maalin ja sitä ei hyväksytä koska oli tehty rike aikaisemmin. Vähän kaukaa haettu mutta...

Maalia ei muuten hyväksytä, jos vastustajalle on tulossa siirretty rangaistus ja ylivoimalle pääsemässä oleva joukkue tekee omiin. En tosin ole ihan varma tarkoititko juuri tätä.

Täällä sivu 62.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös