JYP kaudella 2023–2024: prosessikausi 2/3

  • 776 452
  • 6 482

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseäni kiinnostaa enemmän tuo sopimus kuin webbisivun ylläpitäjän tarkkuus, vaikka tuo omissio kiinnittikin huomiota.

Hienot kiinnitykset, mutta sentteriosasto on edelleen vajaa.

"Welshin ja Estephanin tulon myötä JYPin joukkue tulevaan kauteen on valmis.

– Aktiivinen haku ei tällä hetkellä ole päällä. Jos mahdollisuuksia aukeaa, seuralla on kuitenkin valmius reagoida, Viitanen tiivistää."

Eli sentterit:
Estephan
Christoffer
Koskela
Lassila
Perttu

Eli yksi arpa, yksi pommi ja kolme junioria.

Jännästi pakkeja on 11 ja hyökkääjiä 14. Pakkeja on riittävästi, hyökkääjiä vähän.

Mutta ilolla tässä jää ensi kautta odottamaan.
Hyökkääjiä on 15 ja pakeista kaksi on sellaisia junnuja, joiden tuskin oletetaan pelaavan Liigassa ensi kaudella. Ihan ok tasapainossa pelaajamäärät.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Rooba-Estephan-Turkulainen
Lahtinen-Christoffer-Gardiner
Siikanen-Koskela-Puustinen
Vidgren-Lassila-Petman

Winberg-Niku
Eronen-Vainio
Peltola-Welsh
Malinen

Kovalta alkaa joukkue kyllä näyttää. Puolustus on ihan liigan ehdotonta kärkeä. Oma veikkaus on että myös Rooba, Lahtinen ja Siikanen pystyvät parantamaan viime kaudesta ja nousemaan sinne liigan eliittiin. Malinen, Koskela ja Lassila nousevat kunnolla liigakartalle. Jos tuohon nyt jotain haluaisi vielä hakea, niin fyysinen alivoimasentteri neloseen.
 

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yhtä laatu sentteriä vaille on joukkue, vai onko ajatuksena luotto tason nostoon Koskelan ja Lassilan osalta.
Toivotaan että ennen kauden alkua sentteri löytyy, muuten annetaan liikaa tasoitusta muille.
Carlssonin kanssa soppari ei kantanut loppuun, kun kalliiksi olisi käynyt ja saatiin nyt Estephan sitten. Ilmeisesti viesti on ollut Lassilalle ja Koskelalle, et pojilla on nyt sitten sauma antaa palaa ja näihin myös uskotaan kovasti. Mutta siis varmasti tarkastellaan markkinoita kyllä, että jos sieltä sopiva ratsu saadaan vielä myöhemmin,mutta nyt ei ole paniikkia. Muuten joukkue näyttää todella hyvältä ja toivotaan, että pojat lunastaa lupaukset, mutta keskikaista se kapeahko on kuitenkin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Vähän vielä vajaalta näyttää sentteristö juu. Annan nyt mahdollisuuden sille mut toivottavasti se ”puuttuva” sentteri hankitaan ajoissa jos sille näyttää olevan tarvetta.
 

JTM

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mun mielestä on iso riski lähteä tuolla sentteri osastolla kauteen. Se oli puolustuksen ohella kumminkin se isoin ongelma kohta viime kauden joukkueessa. Siihen Bradenin pelikielto tai Estephanin loukkaantuminen, niin kusessa ollaan ja niinku viime kaudella näki, niin kesken kauden on vaikea löytää senttereitä. Plus alkukauden pisteet on ihan yhtä tärkeitä sarjataulukon kannalta.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
No niin, vihdoin ihan vahvistettuja uutisia ja maagiset sanat, joiden mukaan joukkue on kauden alkua varten valmis, mutta reagointivaraa on. Reagointivara tarkoittanee, että katsellaan tarvitaanko ennemmin sentteri vai laituri.

Mutta, pitkän tauon jälkeen voi vähän spekuloida kokoonpanokuvioilla. Ja sehän näyttäisi nyt sitten esimerkiksi tältä:

Hyökkäysketjut:

Rooba - Estephan - Turkulainen

Gardiner - Christoffer - Lahtinen

Puustinen - Perttu - Siikanen

Petman - S. Koskela - Vidgren

Heljanko - Lassila/Tohila - Varga


Pakkiparit:

Winberg - Niku

Eronen - Vainio

Welsh - Peltola

Malinen - Tumanovs

Koskela - Minkkinen/Pulkkinen

Maalivahdit:

Vehviläinen
Leinonen


Mikä suunta viime kauteen verrattuna?
Puolustus on vahvistunut todella paljon. Vainio on selkeä kehitysaskel viime kauden Suhoseen verrattuna. Tuo sitä varmuutta puolustuspäähän mitä olisi kaivattu jo viime kaudella. Eronen on selkeä kehitysaskel viime kauden Tevesiin. Tevesin piti olla hyvä puolustussuuntaan ja hyvä kiekollisena. Ei ollut. Eronen on! Niku-Winberg pari pysyy ennallaan, siihen ei kannata koskea. Welsh paikkaa Ottavaisen. Tumanovs seilannee liigan ja mestiksen väliä, joten Peltola ja Malinen ovat rosterissa enemmän. Koskelakin varmaan mestiksessä. Minkkinen ja Pulkkinen pelailevat varmaan vielä U20:ssä?

Laitureista lähti leveyttä kahden miehen verran pois ja ketään ei oikeastaan ole tullut tilalle. Vargalle junnusoppari, tuskin on tarkoitus liigaa pelailla vielä tällä kaudella. Särkymisvaraa ei oikein ole, mutta muutenhan viime kausi jo osoitti, että laitureista homma ei jää kiinni.

Sentteriosastolla Estephan hommattiin korvaamaan Platzer. Estephanin pitäisi olla kovempi aloittaja, ja hyviä tilastoja niin ECHL:ssä kuin tshekin liigassakin, joten toivotaan, että sopeutuu myös Suomeen. Koskelan ja Lassilan tasonnostoa ja Pertun liigatasolle hyppyä sitten odotetaan tapahtuvaksi nyt.

Niin kuin moni muukin on sanonut, niin sentteristö näyttää ohkaiselta, tai ainakin paljon on ladattu toiveita pelaajien kehittymiseen. Toivotaan, että uhkapeli onnistuu.

Onhan se upeaa, että Nikukin täällä jatkaa, mutta tulee tässä kohtaa mieleen, että mitäs jos Niku ois mennyt ja sillä palkalla olisi saatu syvyyspakki ja vielä yksi kova sentteri, niin olisiko joukkue tasapainoisempi ja parempi? No, nyt mennään tällä.
Ykkösmaalivahti on liigan eliittiä (kakkonen lupaava, mutta kokematon), pakisto kestää vertailun mihin tahansa liigajengiin, laitahyökkääjät on hyvällä tasolla ja esim. Roobalta on lupa odottaa viime kautta parempaa tulosta. Sentterit on siis se ainoa kysymysmerkki.
 

JTM

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En uskonut tää joukkue yhteen sentterin tulee kaatumaan. Toki selkeästi tohon on paikka sille kakkossentterille Estephanin takana, mutta en mä silti pelihousujani repisi tällä kokoonpanolla. On se senttereiden hankkiminen ollut muillekin vaikeaa.
Se senttereiden haku on vaa kesken kauden vielä paljon vaikeampaa.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Mun mielestä on iso riski lähteä tuolla sentteri osastolla kauteen. Se oli puolustuksen ohella kumminkin se isoin ongelma kohta viime kauden joukkueessa. Siihen Bradenin pelikielto tai Estephanin loukkaantuminen, niin kusessa ollaan ja niinku viime kaudella näki, niin kesken kauden on vaikea löytää senttereitä. Plus alkukauden pisteet on ihan yhtä tärkeitä sarjataulukon kannalta.
Mut toisaalta tää on kyllä totta. No toivottavasti vielä joku sentteri tulee tai sit joku ”junnuista” yllättää ja vetääkin todella hyvän kauden.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Mutta ihan noihin hankintoihin vaikka ovatkin olleet jo tiedossa, niin hyvä maku jää! Estephan tehnyt jo hyvää jälkeä pisteellisesti Euroopassa ja on kertomuksien ja tilastojen pohjalta kuulemma erinomainen aloittaja jota me todellakin tarvitaan. Teki mm. enemmän pisteitä Tšekin liigassa kuin muuan Krejci. Vaikuttaa aika klassiselta playmakeriltä joka meitä puuttu viime kaudella.

Welsh vaikuttaa kans erinomaiselta lisältä etenkin kun miettii et on lähtökohtaisesti 3 pakkiparissa. Hyvin liikkuva ja hyvän pelikäsityksen omaava kahdensuunnan pakki. Todistanut myös että homma on toiminut Euroopassa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana et on tehnyt melkein samalla pistekeskiarvolla DEL:ssä pisteitä kuin muuan Gardiner! Voi yllättää suuresti, mutta nelikko edessä on niin timanttinen et sinne on vaikea murtautua - positiivinen ongelma siis.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Itse oletan että tuo sentteri osasto ja laitahyöttääjien teho paranee viime kauden tasosta huomattavasti kun Puolusus on todennäköisesti korjattu, sehän olis ja kauteen lähdettäessä aivan paska, jopa kelvoton. Luultavasti nyt jää suurelta osin omassa päässä vasustajan perässä hiihtely pois eikä halpoja maaleja tehdä liukuhihnalta viime kauden malliin.

Näennäisesti JYP pelasi suurimmassa osassa, muutamaa ottelua poiketen ottelun voitosta mutta hävisi suuriman osan puolustajien virheisiin kuin sentterien huonoihin aloitus voitto prosenteihin. Oletettavaa paremman puolustuksen ansiosta myös sentterit saa pelata enemmän sitä omimpaa peliä kuin tapella puolustuspäässä kiekottomana.

Viitasta ja hänen joukkueen rakentamsi kykyä olen arvostellut vosia, toivon täten myös hänen onnistumista ettei nämä ns vahvistukset osottaudu tyhjiksi arvoiksi.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilmeisesti viesti on ollut Lassilalle ja Koskelalle, et pojilla on nyt sitten sauma antaa palaa ja näihin myös uskotaan kovasti.
Perttua unohtamatta. Tämän myös Rautakorpi Keskisuomalaiselle vahvisti:

Rautakorpi sanoi, että nyt korostuvat omien nuorien senttereiden Santeri Koskelan ja Jere Lassilan kehitys sekä Mikko Pertun kilpailu peliajasta. Perttu on kolmikosta vanhin, mutta hänellä ei ole muita enempää kokemusta liigasta.

– Heille on annettu tilaa, jotta he pystyvät oikeasti kilpailemaan ja ottamaan merkittävän paikan joukkueesta. He ovat nyt vuoden vanhempia ja kokeneempia. Treeneissä on näyttänyt kyllä hyvältä.

Puolustajista Rautakorpi totesi näin:

Joukkueen ringissä on tällä hetkellä 11 pakkia, joista viisi ovat uusia. JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi arvioi, että lopullisessa kokoonpanossa jopa puolet pakeista ovat uusia nimiä.
 

Coutinho

Jäsen
Minusta on oikein ja JYPin strategian mukaista, että nyt annetaan Koskelalle ja etenkin Lassilalle kunnon paikka näyttää. Jere on oikeasti huippu talentti ja potentiaalinen NHL pelaaja, vaikkei varausta vielä löydykkään.

Kummankaan varaan ei liikaa kuitenkaan lasketa, koska meiltä löytyy kaksi hyvää sentteriä kunhan Estephan osottautuu tarpeeksi hyväksi sentteriksi liigaan. Jos ei niin sitten meillä on ongelma.
 

Marker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Jääkiekkomaajoukkue, Mestis
KeuPaan siirtynyt latvialainen nuori maalivahti Eriks Vitols (21v.) saattaa olla todellinen löytö myös JYPin rosteriin, ainakin kun katsoo nuoren miehen torjuntaprosentteja. Verrokkina Tapparan kanssa juuri jatkosopimuksen tehnyt RoKista siirtynyt Vilho Heikkinen.
Latvian miesten maajoukkuerinkiin kuuluva Vitols tulee todennäköisesti olemaan ens alkuun ns. hissipelaajana Mestiksen ja Liigan välillä, mutta jatkossa hyvien mestisnäyttöjen avittamana mahiksia vakkariinkin liigasoppariin!
Tämä kirjoitus on hiukan minua vannoutunutta mestis-kiekon seuraajaa häirinnyt.
Piti ihan asiasta jotain tietäviltä kysyä, että onko Vitolsin sopimus jokin KeuPan ja Jypin yhteinen hankinta.
Ja ei kullemma ole, vaan täysin KeuPan sopimuspelaaja.
Ja tulee pelaamaan KeuPassa koko kauden.
Muutaman pelin saattaa käydä Jypissä lainassa, jos Leinonen tarvii peliaikaa mestiksen puolella.
Oli tosin muutaman viikon Jypin treeneissä mukana nyt keväällä, kun oli tarvis maalivahdille. Oli käynyt keuruulla hoitamassa asiat kuntoon tulevaa kautta varten, niin hyvähän se oli treenailla hiukan kun siihen tuli mahdollisuus.
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Erittäin tyytyväinen tähän sentteristöön. Toki varmempaa olisi olla Tappara ja ostaa 4 EHT ukkoa keskikaistalle, mutta minkäs teet. Kaksi pätevää kanukkia kärkeen ja iso paikka omille pojille täyttää kaksi paikkaa. Oli jo aikakin antaa roolia, muuten häviävät nämäkin jätkät pienempiin seuroihin breikkaamaan. Nyt vaan tuloksia taululle.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Onhan se upeaa, että Nikukin täällä jatkaa, mutta tulee tässä kohtaa mieleen, että mitäs jos Niku ois mennyt ja sillä palkalla olisi saatu syvyyspakki ja vielä yksi kova sentteri, niin olisiko joukkue tasapainoisempi ja parempi? No, nyt mennään tällä.
Ykkösmaalivahti on liigan eliittiä (kakkonen lupaava, mutta kokematon), pakisto kestää vertailun mihin tahansa liigajengiin, laitahyökkääjät on hyvällä tasolla ja esim. Roobalta on lupa odottaa viime kautta parempaa tulosta. Sentterit on siis se ainoa kysymysmerkki.

Uskallan melkein väittää että Vainio, Welsh, Eronen, Winberg, Peltola, Malinen ja joku täytepakki olisi riittänyt. Mutta mennään tosiaan niillä mitä on. Nyt pakisto kestää sen 1-2 loukkaantumistakin kevyesti. Mikä tärkeintä, ketään ei varmaan tarvitse peluuttaa hirveästi 20 minuuttia enempää per peli. Vainio, Winberg, Peltola ja Eronen varmaan painivat alivoimaa, Niku, Eronen ja Welsh taas ehdolla ylivoimaan pakeiksi.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vähän tästä jää samanlainen olo kuin ennen viime kautta joukkueessa oli ylitarjontaa laitureista nyt on periaatteessa ylitarjontaa pakeista. Ainakin puolustuksessa on kohtuu paljon euroja kiinni suhteessa hyökkäykseen.

Tavallaan pakistoon on hyvä sijoittaa, hyvällä puolustamisella voitetaan mestaruuksia. Toki tarvitaan hyvä puolustus koko joukkueelta ja viisikolta tai oikeastaan kuusikolta. Mutta jotenkin vähän epätasapainossa tuo rosteri on. Eikä varsinaisesti vaikuta siltä että juhlakauteen olisi mitenkään kovin erityisesti panostettu.

Jos olisi itse manageroimassa niin ehkä vaihtaisin Welshin tai Vainion johonkin halvempaan liigakokemusta omaavan Pulliin, Hietaseen tms. suomalaiseen liigajyrään ja antaisin Maliselle isompaa tonttia. Sillä rahalla mikä olisi jäänyt yli olisin ehkä yrittänyt saada jalkavaa laituria tai syvyys sentterin.

Kokonaisuutena tämä vaikuttaa paremmalta kokoonpanolta kuin viime kauden kokoonpano.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
En tiedä kumman varaan sitä laittaa toiveensa ensi kautta ajatellen. Muuttuneen rosterin vai Jukan etenevän prosessin? Ehkä molempien. Plazerin lähtöä en erityisesti sure. Oli kyllä mies paikallaan eikä sinänsä moitittavaa. Mutta sateet jäi häneltäkin tekemättä.
 

JTM

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin, vihdoin ihan vahvistettuja uutisia ja maagiset sanat, joiden mukaan joukkue on kauden alkua varten valmis, mutta reagointivaraa on. Reagointivara tarkoittanee, että katsellaan tarvitaanko ennemmin sentteri vai laituri.

Mutta, pitkän tauon jälkeen voi vähän spekuloida kokoonpanokuvioilla. Ja sehän näyttäisi nyt sitten esimerkiksi tältä:

Hyökkäysketjut:

Rooba - Estephan - Turkulainen

Gardiner - Christoffer - Lahtinen

Puustinen - Perttu - Siikanen

Petman - S. Koskela - Vidgren

Heljanko - Lassila/Tohila - Varga


Pakkiparit:

Winberg - Niku

Eronen - Vainio

Welsh - Peltola

Malinen - Tumanovs

Koskela - Minkkinen/Pulkkinen

Maalivahdit:

Vehviläinen
Leinonen


Mikä suunta viime kauteen verrattuna?
Puolustus on vahvistunut todella paljon. Vainio on selkeä kehitysaskel viime kauden Suhoseen verrattuna. Tuo sitä varmuutta puolustuspäähän mitä olisi kaivattu jo viime kaudella. Eronen on selkeä kehitysaskel viime kauden Tevesiin. Tevesin piti olla hyvä puolustussuuntaan ja hyvä kiekollisena. Ei ollut. Eronen on! Niku-Winberg pari pysyy ennallaan, siihen ei kannata koskea. Welsh paikkaa Ottavaisen. Tumanovs seilannee liigan ja mestiksen väliä, joten Peltola ja Malinen ovat rosterissa enemmän. Koskelakin varmaan mestiksessä. Minkkinen ja Pulkkinen pelailevat varmaan vielä U20:ssä?

Laitureista lähti leveyttä kahden miehen verran pois ja ketään ei oikeastaan ole tullut tilalle. Vargalle junnusoppari, tuskin on tarkoitus liigaa pelailla vielä tällä kaudella. Särkymisvaraa ei oikein ole, mutta muutenhan viime kausi jo osoitti, että laitureista homma ei jää kiinni.

Sentteriosastolla Estephan hommattiin korvaamaan Platzer. Estephanin pitäisi olla kovempi aloittaja, ja hyviä tilastoja niin ECHL:ssä kuin tshekin liigassakin, joten toivotaan, että sopeutuu myös Suomeen. Koskelan ja Lassilan tasonnostoa ja Pertun liigatasolle hyppyä sitten odotetaan tapahtuvaksi nyt.

Niin kuin moni muukin on sanonut, niin sentteristö näyttää ohkaiselta, tai ainakin paljon on ladattu toiveita pelaajien kehittymiseen. Toivotaan, että uhkapeli onnistuu.

Onhan se upeaa, että Nikukin täällä jatkaa, mutta tulee tässä kohtaa mieleen, että mitäs jos Niku ois mennyt ja sillä palkalla olisi saatu syvyyspakki ja vielä yksi kova sentteri, niin olisiko joukkue tasapainoisempi ja parempi? No, nyt mennään tällä.
Ykkösmaalivahti on liigan eliittiä (kakkonen lupaava, mutta kokematon), pakisto kestää vertailun mihin tahansa liigajengiin, laitahyökkääjät on hyvällä tasolla ja esim. Roobalta on lupa odottaa viime kautta parempaa tulosta. Sentterit on siis se ainoa kysymysmerkki.
Mun mielestä helvetin tärkeää, että Niku jatkaa. Oma poika ja liigan parhaita kiekollisia pakkeja ja omissakin mainettaan parempi. Ennemmin olisi sitten jättänyt vaikka Welshin hankkimatta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KOLT

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pertulta ja/tai Lassilalta kaivataan isoa tasonnostoa, ja toisaalta myös Koskelan pitää jatkaa kehittymistään ja ottaa yhä väkevämpää roolia kokoonpanossa. Samoin laitureista Siikaselle toivoisi vihdoin ehkää kautta ja sitä kautta myös tulosta, muutoin uhkaa jäädä pelkäksi lunastamattomaksi potentiaaliksi. Peetmanille myös toivoen ehjää kautta. Hyökkäyksessä ei hirveästi loukkaantumisvaraa ole, etenkin jos jompi kumpi ulkkarisenttereistä tippuu pois niin aijje.

Itse en Welshin hankinnasta hirveästi syty vaan joku jykevämpi oman pään luuta tuohon olisi maistunut leveyttä ja jämäkkyyttä tuomaan, mutta kuten aina niin mielelläänhän sitä yllättyy positiivisesti.

Pitää myös muistaa että tällä kertaa siellä on Vehviläinen heti alusta alkaen remmissä. Tuoreessa muistissa on miten Veinin tulo auttoi koko joukkuetta ja poiki ekoissa peleissä myös useamman voiton.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Mun mielestä helvetin tärkeää, että Niku jatkaa. Oma poika ja liigan parhaita kiekollisia pakkeja ja omissakin mainettaan parempi. Ennemmin olisi sitten jättänyt vaikka Welshin hankkimatta.
On hienoa ja tärkeää, että Niku jatkaa. Mutta fakta on se, että Welshin palkka ja Nikun palkka on kuitenkin eri sfääreissä. Jos Welsh olisi jätetty hankkimatta, olisiko sillä rahalla saatu esim pätevä sentteri? Niku lienee kuitenkin liigan top5 ukkoja kun palkkoja katsotaan.

Mutta tuntuu kuitenkin hyvältä myös se, että ilmoitetaan avoimesti myös se, että on mahdollisuus reagoida. Budjettia siis on jäljellä, jos vain sopiva tilanne tulee eteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös