JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

  • 651 841
  • 4 984

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vehviläisellä siis ilmeisesti tänään huilivuoro. Kukas sitten pelaa? Onko Laurikainen vieläkin rikki tai kukaan muukaan ehjänä? Eikös täällä jotain juttua ollut että Vehviläinen ainoa kunnossa oleva veskari. Olis kyllä ihan kiva jos tietäisi tarkemmin, Laurikaisen osalta kai tässä on menty enempi tai vähempi koko kausi sillä mutu-olettamuksella että mies ei täysin kunnossa ole mutta silti vaan peluutettiin.
Eilen radiossa Nemolta kysyttiin myös Laurikaisen tilanteesta.

Yritin kuunnella sivukorvalla, mutta Nemomainen vastaus tuotti hieman haasteita. Sen mitä kuulin ja ymmärsin, ei syntynyt kuvaa, että loukkaantuminen olisi syynä miksi ei ole aivan viime aikoina pelannut.

Nemon mukaan Laurikainen on maalivahti, joka tarvitsee peliaikaa. Miksi ei ole pelannut, Nemo kertoi olevansa niin huono maalivahtiasioissa, joten oli melko ympäripyöreää ja ilmeisesti olisi pitänyt kysyä maalivahtikoutsilta.

Tulkitsen niin, että Veini on ollut vaan niin hyvä, että paras maalivahti on pelannut, koska pisteitäkin tarvitaan kipeästi. Tänään on ilmeisesti sitten se Veinin huilin paikka ja Laurikainen saa uuden lähdön. Toivottavasti Edi onnistuu, sitä nimittäin tarvitaan tänään(kin).
 

Jaakko81

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,JYP
Edillä ei ole kulkenut, ennakkoon pahinta vastustajaa vastaan askiin, tässä on sellaiset ainekset että peli on lukolle ekan erän jälkeen 4 tai 5-0. Ehkä etukäteen on mietitty että tässä tulee tukkaan ja annetaan huilia ykköselle. Mutta kyllä tässä helposti käy niin että Ediltä viedään viimeisetkin itsetunnon rippeet. Toivottavasti olen väärässä.
 

Katto

Jäsen
Taitaa olla Rautakorven tapa/systeemi tuo paljon pelaava ykkösmaalivahti. Metsola pelasi aikanaan niitä 56 ja 57 runkosarjaottelun kausia Tapparassa. Siihen päälle pleijarit, joissa game sevenit välierissä ja finaaleissa. Saattoi olla vähän takki tyhjä veskarilla kauden jälkeen. Muistaakseni Rautakorven HPK:saakin ykkösmaalivahti pelasi todella paljon.
Jukka päättää kumpi maalivahti pelaa ja siinä ei apuvalmentajilla ole sanan sijaa.
Veikkaan että Jukka halusi Veinin kun huomasi että Laurikaisella ei voi pärjätä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olin jo kirjamassa eilen tännä mutten kiireiltäni joutanut, että kahdessa ensimmäisessä pelissään Koskela on todella haastanut Lassilan pelipaikan. Tänään ei ollut ihan niin vahva peli, mutta maali kuitenkin. Voisi olla hyvä laittaa nyt Lassila junioreihin vuorostaan ja sitten taas vaihtaa jos toisella kulkee ja toisella ei.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olin jo kirjamassa eilen tännä mutten kiireiltäni joutanut, että kahdessa ensimmäisessä pelissään Koskela on todella haastanut Lassilan pelipaikan. Tänään ei ollut ihan niin vahva peli, mutta maali kuitenkin. Voisi olla hyvä laittaa nyt Lassila junioreihin vuorostaan ja sitten taas vaihtaa jos toisella kulkee ja toisella ei.

Molemmilla on myös pitkä 24/25 sopimus joten kummankin kohdalla se on kun rahaa pistäisi pankkiin jos liigaa pelaa. Koskela jopa näistä voisi olla pitkäaikainenkin liigapeluri kun ei ole NHL:ssä varattu.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Molemmilla on myös pitkä 24/25 sopimus joten kummankin kohdalla se on kun rahaa pistäisi pankkiin jos liigaa pelaa. Koskela jopa näistä voisi olla pitkäaikainenkin liigapeluri kun ei ole NHL:ssä varattu.

Ei muuten ole Lassilaakaan varattu.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
On ollut tosi hienoa katsoa Peltolan ja Winbergin pelaamista isoilla minuuteilla käytännössä koko kauden. Tähän kauteenkin lähdettiin joidenkin mielissä niin että Peltola vetäisi seiskapakkina. Mutta vastuuta on tullut niin kuin ns. asiantuntijapiireissä osattiin toivoa (vaikka viime kausi totta kai olikin vaikea).
 

moelsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mukava oli nähdä myös Valtteri Kakkosta kentällä Jukuri-pelissä. Ei noita kovalla intensiteetillä kamppailevia pakkeja meillä liikaa ole. Lieneeköhän Malisen kohdalla sama suunnitelma kun Lassilan kanssa, että tämä kausi nyt annetaan vastuuta että Malisesta kehittyisi nopeammin puolustuksen liideri, vaikka Kakkonen ja Seppälä ovat tällä hetkellä valmiimpia liigapelaajia ja ehkä enemmän sitä roolia mitä JYP kaipaa. JYPin pelaavassa seitsikossahan tällä hetkellä(ennen majuhommia) kaikki ovat kiekonliikuttelijoita.

Hurjaa tavallaan ajatella että vielä kymmenen vuotta sitten peluutettiin Viitasia, Malmivaaroja, Auvisia ja Antti Jaatisia, mutta nykyään tuollaisella pelaajatyypillä ei ole mitään asiaa liigakaukaloon. Liike ja kiekolliset taidot ajavat näköjään sen kamppailukovuuden ja ilkeyden edelle.
Yllättävän vähän Kakkonen tällä kaudella pelannut ja miehellä tosiaan loppuu sopimus tämän kauden päättyessä, onko sitten ettei Kakkonen tule olemaan seuraavien kausien suunnitelmissa mukana?
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Siellä oli tarinoissa joku juttu, että haastattelu lakit valmiina huomiseksi ja kuva JYPin lippiksestä/karvalakista. Itsellä ei kyllä tullut siitä mieleen ainakaan mikään uusi pelaaja hankinta
Taisi olla cmore tägätty tarinaan, joten eiköhän tuolla jotain ihan perus inserttiä tehdä lähetyksiä varten.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
-jotenkin näkisin että U20 kisojen jälkeen Lassila ja Malinen on "samalla viivalla" muiden kokoonpanon rajalla kamppailevien pelaajien kanssa.
-lainaan itseäni kisojen jälkeen. Malinen pelas minusta ihan ok kisat Pikkuleijonien puolustuksessa. Joukkueen menestys ei ollut kummoinen joten "ihan ok" riittävä arvio. Mutta emmä valmentajana olisi Malista pudottanut kokoonpanosta jos Kiviharju olis leimattu.

Ja Lassilalla tullee olemaan tiukkaa mahtua Jypin rosteriin kun ei päässyt pelaavaan kokoonpanoon. Hyvä että on Koskela kirittämässä.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Huikea nousu, tapa voittaa ja todellä tärkeät pisteet. Surkea alku; selkeitä henkilökohtaisia virheitä ja Tepsin tehokkuutta ja oltiin heti takamatkalla. Toiseen erään tunnetusti jäälle luisteli kunnolla herätelty joukkue ja sittenhän ottelu oli täysin yhtä päätä.

Tässä matsissa JYPin laaja hyökkäysarsenaali tuli esiin: Ensin ykköstrio kaventaa tyylikkään kuvion päättteksi. Sitten Seksi-Severi laukoo(!) hävyttömän upean rannarin ylämummoon. Tuosta vedosta olisi Rantanenkin kateellinen. Seuraavaksi raatajaosasto Christoffer-Gardiner hommaa rankkarin ja jäähyn. Ylivoimalla vaihteeksi ykköstykit taas asialla. Mutta se ei vielä riitä - uusittu kolmoskenttä neloskentän Heljangolla vahvistettuna leipoo kuvion Koskelalle, joka ei erehdy. Lopuksi BC-RG vielä raastaa yhden maalin.

Huomionarvoista, että TPS puolustaa todella laadukkaasti ja maalilla huippumoke, sarjassa kolmanneksi vähiten päästettyjä. Keskustaa puolustetaan tehokkaasti. Jokainen JYPin maali oli tekemällä tehty hienon kuvion päätteeksi.

Pistepörssissä Turkulainen johtaa, ja Top10:ssä myös Niku ja Kakkossyöttö-Platzer 11. Puustinenkin 17. sijalla, ja BC ja RG top 35:ssä. Jokainen heistä olisi kultakypärä Tepsissä.

Nostanpa vielä muutaman hienouden esiin pelistä:
  • No Lahtisen maali ja Lahtisen syöttö. Uuhaah.
  • Kakkoskentän raatajat. Kyllä tuli tässäkin pelissä keppiä ja nyrkkiä jokaiseen ruumiinosaan, mutta siellä vaan painoivat.
  • Platzerin taklaus
  • Nikun uhkarohkea blokki kolmannessa erässä. Toivottavasti ei napsahtanut.
  • Eetu Peltolan +2 vaikka alku näytti pahalta.

Muita havaintoja
  • Suhonen viestii syöttösuuntansa todella selkeästi joka kerta.
  • Kolmannessa erässä kamppailupelaaminen alkoi olla jo keväisellä tasolla
  • Tuomaritoiminta ei laittanut viisaria punaiselle.
  • Valmennuksen puheet pelin jälkeen "nyt ei kehitetä enää prosessia, nyt pitää voittaa pelejä".

Maistuu, maistuu. Torstaina sitten pelin alusta hereillä ja pisteet pois automaatista ja lauantaina vihdoin Tapparan kellistykseen yli 4000 maksavan katsojan edessä.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kyllä tää alkaa joukkueelta vaikuttaa. Erittäin vaikea meitä on voittaa. Tiukkaa tulee tekemään Lassilalla ja Kemellillä kokoonpanoon mahtuminen. Koskela, Salonen ja Heljanko antaneet erinomaisia näyttöjä. Nyt vaan sitten enemmän niitä rutiinivoittoja kiitos. On aika vahvasti sellainen fiilis nyt että Kouvolasta haetaan tyyliin kauden ensimmäinen helppo vierasvoitto.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Petollisin mahdollinen tunne. Mistään ei haeta pisteitä, ellei olla sorvin ääressä 60 min. sellainen sarja on liiga.
Niin, näkihän sen tänäänkin ekan erän ajan, mitä tapahtuu jos lähdetään puolivaloilla peliin.
Kolmannet erät on olleet pitkään hyviä JYPille, eli kuntopohja riittää kyllä taistelemaan voitosta ketä vastaan hyvänsä.
 

manageri6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Osaavat Jääkiekko-organisaatiot, Jypinkylä
Siikanenkin alkaa kolkutella peliaikaa, joten JR & VN ovat siinä koutsin toivomassa paikassa...Peliajasta on kilpailua...Unohtamatta MH:)
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Miten näette tällä hetkellä tarpeen lisävahvistuksille? Ilmeisesti SaiPa on aloittamassa sen surullisen kuuluisan tyhjennysmyynnin. Laitahyökkääjiä ei tarvita, sentterikin on vähän niin ja näin. Jos nyt oltaisiin esimerkiksi kuudensia niin mielelläni voisin jonkun stunttisentterin tuohon loppukaudeksi ottaa. Nyt kymmenentenä vähän kysymysmerkki, kannattaako syödä Koskelan tai Lassilan jääaikaa? Puolustuksessakaan ei varsinaisesti ole huutavaa tarvetta.

Jos pitäisi itse päättää niin hankkisin Tevesin tilalle jonkun suoritusvarmemman kaverin. Ei vaan riitä että kerran pelissä kykekee tekemään jonkun hienon kiekollisen suorituksen, kun peruspuolustaminen on suurimman osan ajasta sitä itseään. Jotenkin kuvittelin aina että Suhonen olisi ollut näistä kahdesta se huonompi, mutta se ei pidä paikkaansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös