JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

  • 651 878
  • 4 984

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peliä vaille kolmasosa runkosarjaa takana ja pisteitä tällä hetkellä 20. Todennäköisesti siis ensimmäisen kolmanneksen pistetahti on huikeat yksi (1) per ottelu. Excel-velhot olikin tainneet jo laskea, että aika paljon saa joukkue parantaa, mikäli meinataan sinne lomarengas-kierroksellekaan.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Jokainen voi työntää prosessin syvälle omaan perseeseen. Jyp ei vaan kestä (enkä minäkään) enää tätä joka vuotista paskaa.

Nyt vittu niitä pelimiehiä joukkueeseen.

Ja mitä vittua joku saatanan Salonen ja Kemell tekee jäällä kun pitää yrittää tasoihin.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei riitä, Jukka! Ei riitä mihinkään! Ketutuksen keskellä voinee todeta, että vaikka pisteitä tuli, ei peli ollut kuosissa kuin Pelsuja vastaan.
En näe nyt juurikaan mitään, mikä suunnan muuttaisi riittävän nopeasti. Toivottavasti joku näkee...
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Vaikea uskoa playoff paikkaan. Peli on välillä hyvää mutta enimmäkseen todella huonoa ja virheitä tulee paljon. Jos saadaan maalipaikka, maalia ei osata tehdä. 10. sija on ihan maksimi tällä(kin) kaudella.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt tauon aikana se yks sentteri joka osaa rakentaa peliä tuohon porukkaan. Nyt ollaan kiekollisessa pelissä niin täysin ykkösen varassa ettei oo tosikaan. Christofferin ketju välillä väläyttelee mut kaks muuta ketjua aivan paskoja, Vidgren menee keskellä ihan hukkaan ja Lassila on kentällä vaan selviytymässä. Heljanko pitäis kans nostaa tonne kokoonpanoon, tuo huomattavasti enemmän positiivista peliin ku joku Salonen, Lahtinen tai Petman.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei riitä, Jukka! Ei riitä mihinkään! Ketutuksen keskellä voinee todeta, että vaikka pisteitä tuli, ei peli ollut kuosissa kuin Pelsuja vastaan.
En näe nyt juurikaan mitään, mikä suunnan muuttaisi riittävän nopeasti. Toivottavasti joku näkee...
Kaksi viimeistä peliä on askelia väärään suuntaan. Ei tässä todellakaan ole varaa mihinkään pidempiin tappioputkiin. Suunnan pitää muuttua heti seuraavassa pelissä.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Parkkinen tai Leinonen maaliin Ilvestä vastaan, Teves katsomoon ja Heljanko vaikka Salosen tilalle. Piste!
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Lainaan viestiäni vitutusketjusta vuoden takaa, koska sama aihe on tälläkin kaudella läsnä.

Jatketaan tästä. Katselin huvikseni Liigan historian eniten omiin päästettyjä maaleja, ja viime vuosien melko selvä ennätys on JYPin nimissä viime kaudelta (211 maalia 59 ottelussa). Yli 200 maalin kaudet ovat harvinaisia. Pelicans 2020 (201 maalia), Sport 2019 (205), Sport 2018 (206).

Vähän vanhemmasta päästä 2000-luvulla 200 maalia ovat ylittäneet HPK 2012 (201), Ässät 2008 (208), Kalpa 2007 (208), Kalpa 2006 (236), Pelicans 2005 (230), Pelicans 2004 (227), Ilves 2003 (211), Saipa 2002 (202), Ässät 2001 (228), 2000 Ässät (217) ja JYP (211).

Tällä hetkellä JYP on päästänyt 127 maalia 35 ottelussa, mikä tarkoittaa 3,63 maalia omiin per ottelu. Vertailun vuoksi viime vuoden umpisurkean kauden aikana maaleja päästettiin keskiarvolla 3,58, eli toistaiseksi ollaan vielä viime vuottakin surkeammassa tilanteessa.

Suomen ennätyksiä tuskin kuitenkaan tehdään, koska tässä on 2000-luvun epävirallinen TOP5:
  • Kalpa 2006, 56 ottelua 236 maalia -> 4,21 m/o
  • Pelicans 2005, 56 ottelua 230 maali -> 4,11 m/o
  • Ässät 2001, 56 ottelua 228 maalia -> 4,07 m/o
  • Ässät 2000, 54 ottelua 217 maalia -> 4,02 m/o
  • JYP 2000, 54 ottelua 211 maalia -> 3,91 m/o

Viime kaudella JYP päästi 60 ottelussa 221 maalia (3,68 maalia per ottelu, maalisuhde -82). Yläpuolen viestistä näkee 2000-luvun Liiga-historian surkeimmat tulokset, eli aika syvissä vesissä uitiin.

Tällä kaudella 19 ottelua ja 64 kertaa soinut omissa, tarkoittaa 3,37 maalia ottelua kohden. Ei ihan viime kauden tahdissa, mutta surkeasti silti. Taas kerran ollaan yli 200 maalin tahdissa kiinni (202 ja risat). Valitettavasti.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaaha, voi sanoa, että olisin kovin pettynyt, jos itse olisi lipusta pitänyt maksaa.

Päällimäinen tunne JYPistä tässä pelissä oli pehmeys tai vetelyys. Olisi kuvitellut, että tuo puolituurilla tullut tasoitus olisi sytyttänyt vaan ei.

Sitten se vähän pureutuvampi näkemys. Jostain syystä JYP on hukannut sen parin pelin takaisen keskialueen jämäkkyyden ja ryhtynyt taas seilaamaan miten sattuu. Se on niin kuin tässäkin pelissä, voita keskialue, voitat pelin. Yksilönä oikeastaan Teves oli se joka tiskiin jotakin toi pelillisesti, mutta karman lain mukaan hänen osakseen lankesi olla se, jonka myötä voittomaali syntyi. No, ei se Tevesin vika ollut kokonaan, vaan nostossa muu viisikko ei varmistanut keskialuetta, mutta ei myöskään luonut minkään sortin tarjontoja, niinpä löperö kiekon siirto ja keskialue kaverille 100 - 0 ja maali. Kun JYP ei kykene tuottamaan sieltä keskialueelta mitään se hyökkäysalueella joutuu aina painimaan organisoitua viisikkoa vastaan, eikä kykene luomaan maalipaikkoja riittävästi. Niinpä ei myöskään maaleja tee.

Saattaa olla, että myös valmennuksella oli näkymä, kun kakkoserästä lähtien tuntui ketjut elävän koko ajan ja jäällä oli vaihtelevia kokoonpanoja lähes joka vaihtoon. Hifkin heikkoutta kai sitten oli, että tuollakin esityksellä JYP jopa roikkui iskuetäisyydellä lähes koko pelin. Pelin taso tuntui jumbofinaalilta pääosin.

Lahtinen ei kuulunut yksilönä pohjamutiin, yritystä oli muutama oivallus ja hauskimpana kun ei syöttöä saanut keskialueella haltuun, lähti päätään puistellen vaihtoa kohti, kunnes hoksasi, että ei siihen ehdi Hifkinkään miehet, kun kiekko tuli vapaasti ränniä ylöspäin ja ei kun spurtti ja ehti siihen vielä ensimmäisenä. Toisaalta, mahtui sinne peliin yksi omaa sinistä uhmaava riplailukin, josta ei tuurilla maalipaikkaa tullut, vain pyöritys omiin.

Tämmönen peli, toivottavasti ei tuu tavaksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuota aiempaa vuodatustani kun mietin, mieleen tuli, että kun siellä oli se omiin varma tapa sulkea vastustajan rakentelu keskialueelle ja se tuottikin jotain, niin olisiko oppikirjasta otettu seuraava sivu, tilanteen vaihtopeli, otettu käyttöön? Siihen tuo jotenkin pyrkii, mutta ei vaan toimi koko joukkueella. Siirryttiinkö siihen liian luottavaisena, että edellinen pohja on hierottu riittävästi ja on aika seuraavan askeleen. Myös laittaako valmennus sitä joukkueen oppimaan kuin käärmettä pulloon ajaen, vaikka tuloksen kustannuksella. Ainakaan ei vielä toimi kovin sutjakkaasti. Kiinnostavaa se on tämäkin seurata, vaikka tukkaan tuleekin. Valmennuksen osaaminen kyllä riittää tuottavaan pelitapaan, mutta millä aikataululla, siinäpä kysymys.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sentteritilanne ainakin jännä kun 2kpl 2-3 ketjun senttereitä ja yksi junnu selviytymässä. Platt onko terve kun jäminuutteja laiturina pelannut ja miksei Stråkaa ole vähintään kokeilut kun nyt tulee tuolle sentterikaksikolle isoja minuutteja ja pystyisi jakamaan Lassilaa isommin kuormaa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tullut itselle muutama ajatus mieleen peilaten esityksiin ja kokoonpanoon. Kun joukkue on ehkä hieman vinoon rakennettu niin mihin se vaikuttaa.

Valmennus yrittää ja myös peluuttaa joukkuetta suhteellisen tasaisesti, mutta näyttää siltä että ainoa pelaaja joka on aidosti pelin sisällä on Jerry Turkulainen. Kaikki muut on enemmän tai vähemmän sukkasillaan pelissä. Enkä usko että tämä on halusta, asenteesta tai kamppailu- tai muista sellaisista taidoista kiinni.

Vaikuttaa siltä että tasaisella peluutuksella esim. meidän laiturit ei saa flowta päälle, koko ajan kiekko pyörii ja karkaa lavasta. Maalintekotilanteet menee ohi, tai jos niihin päästään niin sitten ratkaisu on väkinäinen.

Muutenhan JYP.n paketti on pääsääntöisesti hyvin kasassa mutta erot voittojen ja tappioiden välillä tulee klassisesti Tamin prinsiipeistä, ja tarkemmin 3.sta Tamin 4.stä prinsiipistä:
-mv vs mv,
-erikoistilanteet,
-individual effort.

Jätin sen 95% keskittyminen on 50% suoritus pois, koska siitä ei mielestäni ole kyse. Varsinkin tuo viimeinen kohta sakkaa. Maalivahtipeliin ei olla hävitty kuin ehkä 1 tai 2 peliä jos niitäkään.

Jos olisi JYP.n diktaattori Korpikoski-Toivonen niin lähtisin ratkaisemaan tätä näin:

Nopea ratkaisu voisi olla että pelataan enemmän kolmella hyökkäysvitjalla. Ei sen vuoksi etteikö olisi neljää hyvää kenttää vaan sen vuoksi että kolme ketjua pääsee paremmin pelin sisään. Esim. eilen tuli aika paljon erikoistilanteita mikä vielä entisestään sekoittaa rytmiä.

Ketkä sitten olisi nelosessa? Petman, Vidgren olisi hyvä kolmosen laituripari mutta en Kemmelliäkään laittaisi neloseen. Ehkä sitten Vidgren ja Petman pitäisi olla siellä nelosessa. Hankala yhtälö ja luultavasti kiukuttelua saattaisi esiintyä. Ainakin tätä tiivistämistä olisi mielestäni järkevää kokeilla.

Pidemmän aikavälin ratkaisu olisi myydä/ vaihtaa joku laitureista pakkiin tai sentteriin. Mutta kuka laitureista olisi sellainen kenet haluaisi myydä. Diktaattorina itse ehkä laittaisin vaihtoon Rooban ja Lahtisen ehkä varauksin Plattin. (Joo ei ole niin yksinkertaista, mutta näin yrittäisin toimia jos olisi vapaat kädet) Platt osaa kai edes vähän aloittaa joten hänestä luopuminen ei olisi ehkä ideaaleinta. Jos nyt jostain syystä alkaisi kokoonpano hyökkääjien osalta näyttää laihalta niin Stråkaa, Heljankoa, Perttua tai jotain junnua tilalle neloseen.

Summauksena, jonkinlainen peluutuksen tiivistäminen saattaisi auttaa kääntämään pelejä voitoiksi.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Summauksena, jonkinlainen peluutuksen tiivistäminen saattaisi auttaa kääntämään pelejä voitoiksi.

Tämä voisi toimia silloin kun joukkue on levännyt eikä ole tiedossa peliruuhkaa. Sen sijaa kolmen pelin viikoilla kyllä bensa loppuu viimeistään siinä viikon kolmannessa pelissä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä voisi toimia silloin kun joukkue on levännyt eikä ole tiedossa peliruuhkaa. Sen sijaa kolmen pelin viikoilla kyllä bensa loppuu viimeistään siinä viikon kolmannessa pelissä.

Tiivistäminen voisi olla esim. pelin alussa mahdollisesti lopussa. Toisessa erässä taas voitaisiin vetää enemmän neljällä jo pelkän pitkän vaihtovälin vuoksi. Toki se vaikeuttaa nelosketjun pelaamista, mutta nyt alkaa olla kiire kääntää kurssi voitolliseksi jos meinataan ehtiä playoff junaan että jotain pitäisi keksiä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tiivistäminen voisi olla esim. pelin alussa mahdollisesti lopussa. Toisessa erässä taas voitaisiin vetää enemmän neljällä jo pelkän pitkän vaihtovälin vuoksi. Toki se vaikeuttaa nelosketjun pelaamista, mutta nyt alkaa olla kiire kääntää kurssi voitolliseksi jos meinataan ehtiä playoff junaan että jotain pitäisi keksiä.

Periaatessahan tuossa joukkueella olisi hyväkin mahdollisuus vetää tasaisesti neljällä ketjulla mutta ongelmat monesti juuri tuntuu siitä alkavan kun pakkaa ruvetaan loppua kohti tiivistää ja sentteriosasto ohut niin ketjut ei ole tasapainoisia. Ykkösenteri auttaisi paljon tai edes Platt saada kolmosen keskelle ja neloseen jos saisi Lassilan tilalle tasapainoisemman pelaajan (stråka/perttu/koskela) . Mielestäni Lassilan paikka ei pitäisi olla kokoonpanossa jos kaikki terveitä ja laituriosasto tasoittuisi jos Vidgren menee laitaan.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Periaatessahan tuossa joukkueella olisi hyväkin mahdollisuus vetää tasaisesti neljällä ketjulla mutta ongelmat monesti juuri tuntuu siitä alkavan kun pakkaa ruvetaan loppua kohti tiivistää ja sentteriosasto ohut niin ketjut ei ole tasapainoisia. Ykkösenteri auttaisi paljon tai edes Platt saada kolmosen keskelle ja neloseen jos saisi Lassilan tilalle tasapainoisemman pelaajan (stråka/perttu/koskela) . Mielestäni Lassilan paikka ei pitäisi olla kokoonpanossa jos kaikki terveitä ja laituriosasto tasoittuisi jos Vidgren menee laitaan.

Kun näyttää siltä että tällä neljän ketjun tasaisella peluutuksella esim. Gardiner, Kemell, Rooba ei pääse peliin sisälle niin sen vuoksi olisin tekemässä päinvastoin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun näyttää siltä että tällä neljän ketjun tasaisella peluutuksella esim. Gardiner, Kemell, Rooba ei pääse peliin sisälle niin sen vuoksi olisin tekemässä päinvastoin.

Niin no jos Gardiner ja Rooba ei pääse pelin sisälle tuolla reilun 18 minuutin peliajalla mitä keskimäärin pelaavat eivät taida koskaan. Kemelin peliaika jää juuri noiden ketjujen epätasapainon takia kun kolmosketju ei voi tuoda kentälle jos ollaan aloittamassa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Platt saada kolmosen keskelle
Vaikka Plattilla voi olla ehkä iänkin takia haasteita vaativassa pelitavassa ja kovassa ottelutahdissa voi olla että jalka väsyy niin onhan kaveri kiekollisesti ja peliälyltään vähintään Platzerin tasoa.

Ehdottomasti ainakin nyt Ilvestä vastaan vaikka ykkössenaksi, annetaan näyttöpaikka levänneenä.. Ei tämä huonommaksi voi mennä. Senttereiksi Platt-Platzer-Christoffer.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin no jos Gardiner ja Rooba ei pääse pelin sisälle tuolla reilun 18 minuutin peliajalla mitä keskimäärin pelaavat eivät taida koskaan. Kemelin peliaika jää juuri noiden ketjujen epätasapainon takia kun kolmosketju ei voi tuoda kentälle jos ollaan aloittamassa.

Voihan se olla jostain muustakin kiinni. Ehkä keskialueen trappi ei sovi pelaajille.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse ihmettelen miksi Vidgren on sentterinä. Jos nyt miettii hänen profiilia, on kyseessä erittäin hyvä rouhija ja puhdas laituri joka pystyy myös maalintekoon. Menee omasta mielestäni aikalailla Kemell hukkaan tuossa rinnalla, vai uskooko joku Aaron heittävän peliäedistävää lyhytsyöttöpeliä tai rytmittävän peliä vai rouhivan kiekon menestyksellä laidassa omalle joukkueelle? Itse hieman ihmettelen, miksi Platt ei tuossa ole keskellä. Joku syyhän tähän on. Lassila on vielä raakile, tosin hyvä että hän saa pelejä alle, koska on erittäin hyvä sentteri muutaman vuoden päästä.

Kauppalistalle menisi yksi sentteri ehkä jopa ennen sitä pakkia, nyt kun pakistossa on tapahtunut tätä kuuluisaa Jutin eteenpäin menoa. Itselle isoin pettymys pakistossa on ollut Ottavainen, tosin taitaa olla hieman toipilas vieläkin. Ominaisuuksia kun olisi olla jotain aivan muuta mitä nyt esittää.
 

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos yhtään etiäiset pitää paikkansa ja tuntemukset, niin majutauon aikana tulee tapahtumaan jotain pelaajapuolella. Sentteriä sisään epäilen ainakin. Tarkempia huhuja ei ole, mutta jotain pikku viserryksiä aina kuulee ja tiedossa on, että otetaan kun löytyy ukkoa. Sentteriä ja yhtä pakkia itse uskon näkevinäni tässä jossain kohtaa, ja varmasti myös ulospäin tapahtuu jotain. Majutauon jälkeen alkaa myös voittokulku, tai sitten palataan asiaan ensi syksynä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minun näkemys tuohon tiivistämiseen on yksinkertainen EI, JYP matka on paljon pidempi kuin tämän kauden tulos ja oikea kestävä pelitapa täytyy tulla luoduksi, jotta kausi kauden jälkeen ei tarvitse aloittaa joukkueelle nauhojen sitomis - sulkeisilla, vaan uudet ukot voi tulla opettelemaan valmiiseen pöytään, jonka suurin osa jengistä (jatkajista) on omaksunut ja osaa unissaankin.

Siksi, vaikka meneekin välillä leuka rinnassa murheillen, minä kestän sekoilut ja tappiot kuin masokisti, koska ymmärrän, mitä pelissä JYPin kannalta on. Seuraan kiinnostuksella prosessin vaiheita, vaikken tuulettaa saakaan kuin harvoin jos silloinkaan. On kertakaikkiaan oikein, että rosterin joka ukko on alisteinen ja omalta osaltaan vastuullinen pelitavan oppimisessa ja sen kehittämisessä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ajattelinpa, kun puolustajista täällä kovasti pamistaan ja niiden niskaan lentää välillä vähän turhaankin vastuu tuloksesta, laittaa huomioita lehteriltä tämän yhden pelin otannalla antamaan ehkä perspektiiviä ja joitain huomioita jatkossakin puolustajien touhuun ja sen seuraamiseen pelissä.

Teves oli eilisen pelin selvä onnistuja mun silmiin, teki paljon hyviä asioita niin omiin kuin hyökkäystä tukemaankin. Sitten tietysti tuo onneton viisikon levähtäminen, joka omissa soi päätyi monien silmissä todisteeksi, kuinka huono hän onkaan. Oikeasti, ei hän voi tietää, jos takana ryhdytään vaistosirkukseen, eikä voi taakseen kiekollisena kurkkia, kun yrittää löytää ihan pelitavan mukaista kiekotonta tarjontaa murtaa sinistä. No, kukaan ei tarjonnut, mutta ei kukaan kiekottomista myöskään katsonut ja pyrkinyt varmistamaan turvallista vaihtoa. Varmaan siinä petti myös kommunikointi, koska sen kiekottoman, joka (tai niistä ainakin jonkun oli pakko havaita) tilanteen havaitsi olisi pitänyt huutaa laittamaan syvään, tai ehkä joku huutikin ja seurauksena oli epäonnistunut syötön ja päätyheiton välimuoto. Tuolla yhdellä en kuitenkaan häntä kokonaisuutena turhakkeeksi kentällä saa. Epäonniseksi kyllä ja lopultahan viisikko siinä keskialueen hävisi.

Winberg ja Niku Pelasivat loistamatta oman tasonsa mukaisesti.

Peltola oli myös vallan hyvä ja omaan silmään hänen erityispiirteensä tämän pelin mukaan oli iso määrä junnu virheitä ja kohelluksia, mutta lähes maaginen kyky paikata omia mokelluksiaan. Harvan pakin olen moiseen nähnyt kykenevän.

Suhonen ja Ottavainen sitten lieviä pettymyksiä. Suhosella ihan sama vika kuin edellisessä lomalta paluu pelissäkin, ei tahtonut pysyä millään tempossa ja pelin ytimessä, siksi oli kiire kaiken aikaa läsnä. Ottavainen taas oli jotenkin Flegmaattinen jos vertaan kauden aikaisempiin esityksiin häneltä, mutta vissiin jotkut terveyshuolet(?) on häntäkin sivussa pitäneet.

Kokonaisuutena kai voi sanoa, ettei JYP puolustajiin hävinnyt tätäkään otatusta, vaan viisikkona ei löydy tapaa, millä voittaa keskialue. Siihen kaatuu pelit jatkossakin, jos ei ahaa elämystä rosteritasolla synny. Se toki voi myös olla, mitä uumoilin aiemmin, että joko JYP lähti Hifkin koohotukseen mukaan taktista köyhyyttään, tai sitten koetetaan sen turvallisen kiekonhallintapelin monipuolistamista siirtymällä ns. tilanteen vaihtopeliin, jolla tempoa saataisiin lisää. Jos jälkimmäinen niin putkeen ei mennyt tällä kertaa, sotki vain oman viisikkopelin.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Tämä voisi toimia silloin kun joukkue on levännyt eikä ole tiedossa peliruuhkaa. Sen sijaa kolmen pelin viikoilla kyllä bensa loppuu viimeistään siinä viikon kolmannessa pelissä.
Toisaalta jos vertaan tähän tämän hetkiseen tilanteeseen, niin jos tilanne olisi se että ne kaksi viikon ekaa peliä onnistutaan hoitamaan niin mulle olis kyllä sit aivan se ja sama vaikka vetäisivät kolmannessa pelissä konttaamalla. 2 pistettä per peli tahti olisi vallan kelpaava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös