JYP kaudella 2019–2020 – puhtaalta pöydältä?

  • 380 641
  • 1 803

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tätä minäkin ihmettelen, miten oletetaan että JYP vaan ensikaudella palaa ns kärki nelikkoon tai kuusikkoon, Huipulta on helppo pudota alas, kuten mennyt kausi sen odsoitti konkreettisesti, takaisin ei vaan mennä yhtä nopeasti, En minkään puhuisi ns välikausista ei kait niitä kukaan tarkoituksen mukaisesti hae, aina pyritään maksimaaliseen suoritukseen, Paljon pittä Tourujoessa vettä virratta että tuo ns likapyykki on pesty mikä siellä nyt on. Pirun sinislmäistä on luulla että tuo sotku on pelkästään valmentaja vaihdoksella korjattu aika monen asian pitää kolohtaa kohdalleen enen kun JYP voi oikeasti puhua mitalipeleihin paluusta, Joukkuetta pittää tuulettaa raskaalla kädellä, valmennukseen vaaditaan todellakin osaavia kuntopuolen ja taktisen asian omaavia, oikealla tavalla peluuttaa pelaajia mitä on käytettävissä. Siellä on edelleen liikaa mahatäynnä olevia jäähdytteliöitä, pelaajabudjetti hakkaa punaisella joten laadukkaita paikkaajia vaikea saada rosteriin.
Itseä pelottaa eniten kuka sitten onkaan tuleva valmentaja, ensinnäkin se on tästä kultapossukerhon jäsenistä valittu tuttu ja turvallinen tai sitten uusi kasvo mitä sitten ruvetaan neuvomaan miten kuuluu valmetaa sillin todellakin mennään perse edellä puuhun eikä siitä mitään tule.
Kauniita puheita ja ärähtelyä kuului Seppäsen suusta ensimmäisessä jälkipyykissä, mutta Valmentajahan sen pitää päättää kuka pelaa missäkin roolissa ja milloi.
Kauhukuva on se että valitaan valmentaja, minkä jälkeen aletaan neuvomaan valmentajaa mitä me halutaan ja miten hänen kuuluu valmentaa.
Sinulla on kyllä äärimmäisen pessimistinen tapa katsoa tilannetta. Puhut siihen tyyliin, että JYPin organisaatiossa on aivan kaikki totaalisen pielessä ja kaikki pitää laittaa alusta alkaen uusiksi. Nyt on kuitenkin kyse joukkueesta, joka on ollut liigan top5-joukkue todella pitkään ennen tätä kautta. Yksi kausi ei tee kaikesta paskaa, vaikka se menisikin penkin alle. Kun organisaation pohjatyöt ovat hyvää luokkaa, niin huipulle takaisin pääseminen ei vaadi useampia kausia, mikäli osataan paikata ongelmakohdat tehokkaasti heikosti menneen kauden jälkeen.

Joillakin on näemmä tapana vajota pessimistisyyteen, kun kohdataan vastoinkäymisiä. Ymmärrettävää toki, koska tällä tavoin voi pyrkiä suojelemaan itseään mahdollisilta tulevilta takaiskuilta. Onneksi tilanne ei ole lähimainkaan niin synkkä, kuin synkimmissä mielikuvissa voi juuri nyt näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Kyllä Kärpilläkin on muutama huono kausi mahtunut viimeiseen 10 vuoteen ja hyvin sieltä on huonojen valintojenkin jälkeen noustu. En näe syytä miksei JYP voisi nousta tästä takaisin kotiedusta tappelevaksi joukkueeksi siinä missä laskukin tapahtui yhtä nopeasti.

JYPillä on vahva ylin johto, mahdollisuus uudistaa organisaatio nykypäivää vastaavaksi, enkä myöskään usko, että monet menneellä kaudella alisuorittaneet pelaajat olisivat niin huonoja kuin on saatu nähdä. Myös ongelmakohdat on ainakin päällisin puolin tunnistettu mitä ilmeisimmin sikariportaassa ja nyt ei olla hirttäydytty vanhoihin jarruihin pikkutakkiosastolla, vaan rekrytoinneilla päästään puhtaalta pöydältä vastaamaan epäonnistumisiin.

Itsekään en @Nelfor 'in tavoin vielä laittaisi leukaa rintaan. Katsotaan ainakin rekryt ennen lopullisia johtopäätöksiä, mutta mielestäni tilanne ja tulevan kauden mahdollisuudet näyttävät minun silmääni yllättävän kirkkailta.
 
Viimeksi muokattu:

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jatkosopimukseen vaikuttava tekijä on yleensä pelaajan taso ja toisena tulee joukkueen tarve. Kumpikaan ei Lahden kohdalla osu kohdilleen. Siinäpä ne vaikuttavat tekijät on.

Niin mikä Lahden taso on ensi syksynä? Ja mitkä tekijät tämän kauden suorittamiseen on vaikuttanut? Minä en näistä tiedä, mutta onneksi on olemassa JA koska täältä aina löytyy niitä jotka tietää.
 
Viimeksi muokattu:

Kideradio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nyt on kuitenkin kyse joukkueesta, joka on ollut liigan top5-joukkue todella pitkään ennen tätä kautta. Yksi kausi ei tee kaikesta paskaa, vaikka se menisikin penkin alle. Kun organisaation pohjatyöt ovat hyvää luokkaa, niin huipulle takaisin pääseminen ei vaadi useampia kausia, mikäli osataan paikata ongelmakohdat tehokkaasti heikosi menneen kauden jälkeen.
Mutta onko organisaation pohjatyöt hyvää luokkaa, vai onko se mureneminen alkanut sieltä??, ei tuolla vanhemmissa junnuissakaan enää pärjätty ja useampi henkilö täälläkin parjaa, kuinka "kaikki" potentiaaliset on hukattu muualle?

Ehkäpä sittenkin koko organisaatio onkin uudistuksen tarpeessa ja tuo jonkinasteinen menestys viime vuosina on peittänyt taustarakenteiden heikkouden. Pysyy talokin aika kauan pystyssä, vaikka perustukset pikkuhiljaa murenee ja sitten yhtenä kauniina päivänä notkahtaa kasaan...
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
ei tuolla vanhemmissa junnuissakaan enää pärjätty
Parempi näin, todella monta kautta Jyväskylässä mentiin joukkue edellä nuorissa eikä panostettu pelaajien henkilökohtaiseen kehittymiseen. Nyt toki vuosia jo asiat olleet paremmin, mutta ei noita a- tai b-nuoria tms kannata arvioida joukkueen menestyksen mukaan. Aikanaan JYPissä oli menestyksen mukaan todella kovia ikäluokkia, mutta toisaalta ei sieltä noussut oikein ketään pelaajaa esiin, kyseessä kun oli vain hyvä joukkue.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Parempi näin, todella monta kautta Jyväskylässä mentiin joukkue edellä nuorissa eikä panostettu pelaajien henkilökohtaiseen kehittymiseen. Nyt toki vuosia jo asiat olleet paremmin, mutta ei noita a- tai b-nuoria tms kannata arvioida joukkueen menestyksen mukaan. Aikanaan JYPissä oli menestyksen mukaan todella kovia ikäluokkia, mutta toisaalta ei sieltä noussut oikein ketään pelaajaa esiin, kyseessä kun oli vain hyvä joukkue.

Onko nämä nyt välttämättä sellaisia asioita jotka syövät toinen toisiaan? Hieman tähän liittyen muistelisin että kun JYP viimeksi voitti A:n suomenmestaruuden, niin mm. Ilkka Kulmala kirjoitti KSML:n suunnilleen niin ettei tuosta A:n mestarijoukkueesta tule yhtään liigakiekkoilijaa. Jos, ei nyt ihan suoraan noin niin semmoinen mielikuva jäänyt, että ainakin kohtuullisen kova vähättely oli KSML:ssä tuota joukkuetta kohtaan vaikka oli juuri voittanut mestaruuden.

Alla linkki Eliteprospectsiin jossa tuo joukkue.

JYP U20 at eliteprospects.com

Siitä voi jokainen laskea, jos osaa, siinä vaiheessa kun ei enää sormet ja varpaat riitä, että kuinka monta liigakiekkoilijaa tuosta porukasta on tullut? Voi olla että sormien jälkeen varpaat riitää juuri ja juuri....
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ei tokikaan syö toisiaan pois, yleensä joukkueessa jossa hyviä yksilöitä menestyy ja toisinpäin, mutta junnuissa tämä ei ole aina niin mustavalkoista. Mielummin kuitenkin yksilöt eteenpäin menestyksen kustannuksella, kun puhutaan junnujen ikäluokista.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo ja pitää muistaa että tuota ikäluokkaa mikä tuossa ylempänä oli niin moni näistä pääsi heti junnujen jälkeen pelaan mestistä JYP akatemiassa. Nythän on aika vähän pelipaikkoja tarjolla kun KeuPaan voi vain muutamaa pelaajaa siirtää ja liigassa paikat vähissä. Vaikka heikompia ikäluokkia on voinutkin menestyksen kannalta tulla niin kyllä siellä semmoisia yksilöitä kuitenkin ollut jotka voisi liigassakin pelata ainakin yksittäisiä pelejä jos ei nyt täyttä kautta vakiona. Viimekaudellakin olisi aika monta saumaa ollut peluttaa edes joitakin matseja nuorempia pelaajia, näistä osalla vielä monivuotinen sopimus jo seuran kanssa, vähän jopa rahan tuhlausta ettei koko rosteria hyödynnä jos sopimus on, olkoonkin "junnusopimuksia" tai ei.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Sinulla on kyllä äärimmäisen pessimistinen tapa katsoa tilannetta. Puhut siihen tyyliin, että JYPin organisaatiossa on aivan kaikki totaalisen pielessä ja kaikki pitää laittaa alusta alkaen uusiksi.
En ole sanonut missään vaiheessa että kaikki pitäsi laittaa alusta alkaen uusiksi, olet aika epeli vääristämään lukemasi, Mutta se on totta että paljon asioita pitää laittaa kuntoon. Sen verran sekava tilanne on sitä ei vaan voi miksikään muuttaa. Nyky JYPssä syystä tai toisesta peruskivi on alkanut rappeutumaan.

Se on vain tosi että huipulta putoaminen joka asiassa on helpompaa kun sinne paluu, EI mahdotonta mutta äärimmäisen vaikeaa. JYPä ei missään nimessä voi organisaationa verrata Oulun Kärppiin mikä on ihan omassa kastissaa tällä hetkellä suomen kiekkokartalla, Kärpät takoo tulosta joka vuosi joten talouden puitteissa on helpompi tehdä korjauksia, Pelaaja materiaali on laadukkaampaa ja mikä tärkeä siellä on jatkuvuutta kokoajan (toisin kun JYPssä) jossa perus runko on vuosi kymmenen ollut samankaltainen ellei jopa sama. Kärpien juniori mylly tuottaa lähes joka vuosi uusia draftattavia lupauksia. Tosin Kärpät ei ole kyntänyt noin syvälläkään kuin JYP liigaan paluun jälkeen, Pieni notkahdus tuli kun Junno vetäytyi johdosta, samassa rytäkässä vaihtui valmenta Suikkaseen, ja pelaaja puolella tuli hetkellinen kato Kun Aho/Puljujärvet lähti vuotta paria oletettua aikaisemmin ison veden taakse. Nämä asiat paikattiin parissa vuodessa. Toisin kun JYPssä juniori mylly ei tuota pelaajia kuten ennen JYPssä Juniorit eivät pärjää omissa sarjoissaan. A nuorten kyykkäys on selitettävissä ex akatemialla mutta ei sielläkään ihan putkeen ole mennyt Akatemian alasajanon jälkeenkään, B nuoret myös on heikomassa jamassa kuin ennen.
Liiga JYPn ikärakenne on vääristynyt ja vääristyi viime kesänä entisestään, tämä on korjaantumassa parissa kolmessa vuodessa. Taloudellisessti komessa vuodessa on moninkertaisesti vedetty pakkaselle sen mitä ns "terveinä" vuosina tuli plussaa joten kolmen vuoden ajan jaksona yli miljoona euroa nekkuun, niin tulee tasan tarkkaan näkymään tulevien vuosien budjetti kehityksessä. seura ei vaan kestä tuollaista Kärptä/HIFK/Tappara kestää paremmin tuollaiset iskut kun omistuspohja on terveempi/laajempi ja liikkuma vara on suurempi.
Mennään joukkueen sisälle, henki ei ole lähelläkään sitä mitä se oli vuosikymmenen vaihteessa, joukkueen sisällä on ristiriitoja naruja vedetään eri suuntiin, Kauniisti puhutaan ulos mutta toisn kuitenkin tehdään. (nämä ristiriidathan ei kuulu kopin ulkopuolelle mutta kyllä sekin pyykki olisi pestävä)
Pelaaja puolella on tehty virhe arvioita mutta sehän kuuluu jokapäiväiseen ja joko joukkueen asioihin. Tätä ei voida kaataa yhden tai kahden pelaajan päälle koska myöskään aivan tarkkaan ei tiedä mikä on terveys tilanne. mutta JYPssä on ollut vapaamatkustajia ihan henkilökohtaisten ystävyys suhteiden vuoksi.

JYPssä on vaihtumassa kokonaa avain paikan tekijät ja on utopistista että kaikki palat loksahtaa paikalleen yhden kesäharjoittelujakson aikana. Seuralla tuskin on varaa hankkia ns ykköskorin pelaajia, (no se nähdään tässä keväällä olenko täysin väärässä) Nyt ollaan kumminkin aikalailla samassa tilanteessa kuin vuosi sitten, Joukkue on rakennettu valmiiksi, tietämättä kuka/ketkä valmentaa eikä tavallaan tiedetä mihin suuntaan hommaa viedään. Sekin ero esim kärppiin he ovat kokoajan tiennyt mihin laivaa ohjataan.
Eli tuleva JYPn valmentaja jouttuu muokkaamaan enemmän omaa pelitapaa JYPn pelaajien ehdoilla kun se että siihen haettaisiin täydennyksiä ja oikeita paloja oikeille paikalle, tämä tosin korjaantuu vuodessa parissa jos valmentaja saa viedä hommaa omaan suntaan Eikä ruveta neuvomaan valmentaja mitä pitää tehdä ja miten.

Kaikkeen saa selviyden kun valmentaja on nimetty, onko se pidemmän ajan suunnittelu vai lähdetäänkö selviämään vuoden kahden projektilla, eli tähän on ratkais Dufva / Aho
Täysin uutta suuntaan silloin valmentaja / ryhmä on täsyin ulkopuolinen
vai lähdetäänkö tekemään rajumpaa nuorennusleikkausta, näkee sen siitä ketä ovat nämä ns uudet sopimus pelaajat, silloin siellä ei todellakaan ole mitään kovia valmiita pelaajia tulossa
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Niin mikä Lahden taso on ensi syksynä? Ja mitkä tekijät tämän kauden suorittamiseen on vaikuttanut? Minä en näistä tiedä, mutta onneksi on olemassa JA koska täältä aina löytyy niitä jotka tietää.

Se ei ole JYPin tehtävä selvittää mikä on Miika Lahden kunto ensi syksynä. Joukkueessa on ensi kaudeksi tällä hetkellä 6 pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan keskushyökkääjää. Seitsemän jos huhuttu Siikonen pitää paikkansa.

Lähtökohta on edelleen se, että joukkuetta pitäisi parantaa menneeseen kauteen verrattuna ja sitä ei kyllä tapahdu jos lähes kaikki viime kauden pelurit jatkavat, niinkuin tulisi käymään mikäli fantasiasi Lahden jatkosta kävisi toteen.

Ja tätäkään keskustelua ei käytäisi, jos Miika Lahden paikalla olisi ollut viime kaudella Markku Flinck.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Se ei ole JYPin tehtävä selvittää mikä on Miika Lahden kunto ensi syksynä. Joukkueessa on ensi kaudeksi tällä hetkellä 6 pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan keskushyökkääjää. Seitsemän jos huhuttu Siikonen pitää paikkansa.

Lähtökohta on edelleen se, että joukkuetta pitäisi parantaa menneeseen kauteen verrattuna ja sitä ei kyllä tapahdu jos lähes kaikki viime kauden pelurit jatkavat, niinkuin tulisi käymään mikäli fantasiasi Lahden jatkosta kävisi toteen.

Ja tätäkään keskustelua ei käytäisi, jos Miika Lahden paikalla olisi ollut viime kaudella Markku Flinck.

En jaksa enää tuohon Lahden pelikuntoasiaan kommentoida, asioita joko ymmärtää tai ei, tai siitten ei edes halua ymmärtää. En tiedä mitä tai kenen tekstiä olet lukenut kun kirjoitat: "niinkuin tulisi käymään mikäli fantasiasi Lahden jatkosta kävisi toteen." En ole missään vaiheessa sanonut että haluaisin ehdottomasti jatkosopimuksen Lahdelle. En ole vain halunnut tyrmätä automaattisesti jatkoa, koska tämä kausi meni koko joukkueella ja Lahdella huonosti.
Jokainen tyylillään tai tyylillä ja tyylillä. Sulla on yleensä ihan järkeviä argumentteja, enkä niitä tässä ole kiistänyt. Tosin on tuo aika perinteistä ettet edes yritä ymmärtää mitä yritän selvittää Lahden mahdolliseen jatkoon liittyen.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Miika Lahti ei ole sellainen pelaaja, jonka jatkoa tälläisen kauden jälkeen edes pitäisi miettiä. Eteenpäin ja suojatyöpaikat veks.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Miika Lahti ei ole sellainen pelaaja, jonka jatkoa tälläisen kauden jälkeen edes pitäisi miettiä. Eteenpäin ja suojatyöpaikat veks.

Ja Hytösen sopimus olisi purettu ja Tomasek pidettäisiin. Mutta kuinkas meidän käykään, jos huhut pitää paikkansa.

Kyllä tällä JYPin budjetilla pitäisi saada iha A luokan jengi kasaan, ja jengi pelaamaan sen mukaan. Mutta valitettavasti Jypinkylässä eletään vahvasti vielä eilistä niin pitkään kun Mestareiden 09 tai 11 pitäisi olla ne 1 korin ratkaisijat.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Tämä olisi täyttä asiaa ja kerrankin oikea ratkaisu. Epäilen kuitenkin, että Tomasekin sopimus on purettu ja Hytöselle tehty 3+3 jatkopahvi.

3+3+päävalmentaja+utj? Joo hauskaa mutta vakavasti ottaen uskoisin että Tomasek ymmärsi vinkin ja tajusi lähteä kokeilemaan muualle. Olen toki mielelläni väärässä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mahtavaa tämä tällainen kunnon kapitalistikannattaminen, joka kvartaalilla pitää pystyä vakuuttamaan kannattajat siitä että ansaitsee heidän luottamuksen. Yksi vähän heikompi kausi ja saman tien porukka kenkimässä pihalle joukkueen pitkä aikaista kapteenia, joka on kuitenkin jotain joskus seuralle tuonutkin. Ehkä olen vaan vähän liian vanhan aikainen kun arvostan esim. Kohon, Viuhkolan, Tottin, De Rossin, Gerrardin yms. uria enkä välttämättä olisi ensimmäisenä laittamassa Hytöstä pihalle.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kukaan pelaaja ei voi olla suurempi kuin seura, jos taso ei riitä niin sitten se ei riitä. En itse kuitenkaan vielä olisi laittamassa Hytöstä kokonaan pihalle, mutta pienemmälle vastuulle kyllä, jos aikoo hyödyksi joukkueelleen olla.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miika Lahti ei ole sellainen pelaaja, jonka jatkoa tälläisen kauden jälkeen edes pitäisi miettiä. Eteenpäin ja suojatyöpaikat veks.

Ei tuolla ketään voi pitää pelkästä pitämisen ilosta. Ja eikös kauden aikana Holtari sanonut jotenkin niin, että joillekkin pelaajille JYP halusi antaa vielä mahdollisuuden pelata JYP.ssä koska ovat olleet uskollisia seuralle tai palvellut seuraa hyvin tjms.. En tiedä viittasiko Holtari tuolla Lahteen, Perriniin kenties johonkin muuhun ja mitä tuolla tarkalleen tarkoitti? Joka tapauksessa nyt pitää kaivaa työhaalarit päälle ja jos ei maistu niin hyvää jatkoa uusiin haasteisiin.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko nämä nyt välttämättä sellaisia asioita jotka syövät toinen toisiaan? Hieman tähän liittyen muistelisin että kun JYP viimeksi voitti A:n suomenmestaruuden, niin mm. Ilkka Kulmala kirjoitti KSML:n suunnilleen niin ettei tuosta A:n mestarijoukkueesta tule yhtään liigakiekkoilijaa. Jos, ei nyt ihan suoraan noin niin semmoinen mielikuva jäänyt, että ainakin kohtuullisen kova vähättely oli KSML:ssä tuota joukkuetta kohtaan vaikka oli juuri voittanut mestaruuden.

Alla linkki Eliteprospectsiin jossa tuo joukkue.

JYP U20 at eliteprospects.com

Siitä voi jokainen laskea, jos osaa, siinä vaiheessa kun ei enää sormet ja varpaat riitä, että kuinka monta liigakiekkoilijaa tuosta porukasta on tullut? Voi olla että sormien jälkeen varpaat riitää juuri ja juuri....

Tämä muistikuva oli siis hieman väärä. KSML:n kirjoitus oli Tuomas Heikkilän ei Kulmalan ja koski vuoden 06 mestarijoukkuetta. Jonka pelaajista Heikkilä oli arvioinut tulevan korkeintaan liigajyriä. Tämä siis näin mikäli luotetaan Tuomas Heikkilän twitteriin. Oikeasti tuo on varmasti mennyt niin, että Kulmala on kirjoittanut 06 mestarijoukkue jutun ja Kulmala on vaan käynyt hyväksyttämässä jutun Heikkilällä, jonka nimi on sitten vahingossa jäänyt juttuun. Taitaa se sittenkin olla Heikkilän juttu, osunut niin hyvin ennustus kohdalleen, jos edelleen luotetaan Heikkilän twitteriin. Pelkkiä liigajyriä tullut tuosta porukasta jos sitäkään, mm. Miika Lahti.

Linkki eliteprospectsin JYP A:n 05-06 joukkuueeseen

https://www.eliteprospects.com/team/2190/jyp-u20/2005-2006
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tämä muistikuva oli siis hieman väärä. KSML:n kirjoitus oli Tuomas Heikkilän ei Kulmalan ja koski vuoden 06 mestarijoukkuetta. Jonka pelaajista Heikkilä oli arvioinut tulevan korkeintaan liigajyriä. Tämä siis näin mikäli luotetaan Tuomas Heikkilän twitteriin.
On ollut aikamoinen käänteinen Nostradamus asialla.

Tähän mennessä
- 28 pelaajaa noista on pelannut Liigassa
- 18 pelaajaa on pelannut vähintään 85 ottelua Liigassa
- Määttä NHL:ssä
- Jormakka KHL:ssä
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On ollut aikamoinen käänteinen Nostradamus asialla.

Tähän mennessä
- 28 pelaajaa noista on pelannut Liigassa
- 18 pelaajaa on pelannut vähintään 85 ottelua Liigassa
- Määttä NHL:ssä
- Jormakka KHL:ssä

Tämä lista koskee tuota 2011, joukkuetta, josta luulin KSML:n jutun olevan. Juttu kuitenkin koski vuoden 05-06 joukkuetta, sieltä tullut mm. F.Riska ja M.Lahti.

edit. varmaan tuosta 2011 joukkueestakin kirjoitettu juttu, mutta se mitä muistelin koski aika varmasti tuota 06 mestarijoukkuetta.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
edit. varmaan tuosta 2011 joukkueestakin kirjoitettu juttu, mutta se mitä muistelin koski aika varmasti tuota 06 mestarijoukkuetta.
Kyllä se juttu koski 06 joukkuetta ja kun pelaajia katsoo aika oikeaan se meni, 2011 linjauksia oli jo muutettu enemmän pelaajia ja heidän kehittymistään korostavaksi + ikäluokka oli yleisesti parempi.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä se juttu koski 06 joukkuetta ja kun pelaajia katsoo aika oikeaan se meni, 2011 linjauksia oli jo muutettu enemmän pelaajia ja heidän kehittymistään korostavaksi + ikäluokka oli yleisesti parempi.

Kyllä se näin taitaa olla. Oma muistelu perustui osin siihen että ajattelin perinteisesti ettei siitä voi olla noin kauaa kuin tuo 05-06 kausi. No yllättäen väärässä olin. Holtarihan haali jo Espoossa aika paljon juniori pelaajia organisaatioon kehittymään ja samaa jatkoi jossain määrin JKL:ssäkin. Jostain syystä tämä trendi on päässyt hiipumaan. Espoossahan oli / on edelleen suhteellisen kovat nuo juniorijoukkueet mutta en tiedä tuleeko sinne muualta pelaajia. Toki pääkaupunkiseudulla on massaa josta valita pelaajia. Ehkä tätä lahjakkaiden junioreiden haalintaa voisi jossain määrin elvyttää, toki tällöin pitäisi olla jonkunlaista skouttausta hieman laajemmalta alueelta.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hytönen menisi kyllä 3-4 sentterinä ensi kaudelle, jos saa itsensä kuntoon ja palkka on kohtuullinen. Mutta sehän on selvää että Hytönen vetää ensi kaudeltakin isoa tiliä. Tämä kausi meni Hytöseltä täysin penkin alle, ja jossain määrin alkoi jo oksettamaan kun Hytösen pääasiallinen elämäntehtävä kaukalossa tuntui olevan jatkuva tuomareille mussuttaminen. Ei sillä, sitähän Hytönen on harrastanut aina. Floppikauden syyt on syvemmällä kuin yksittäisissä pelaajissa, mutta noin esimerkkinä Perrin veti viimeisen kautensa kunniakkaasti. Samaa ei voi sanoa kapteenimme panoksesta. Tietysti jos JP:llä on ollut lievää loukkaantumista taustalla, niin se luonnollisesti vaikuttaa pelaamiseen.

JYP:ssä on viime vuosina nähty ihan tarpeeksi kalliita, uran ehtoopuolella olevia, raskasjalkaisia ja/tai kädettömiä jyriä alemmissa ketjuissa. Olihan se parhaimmillaan hienoa katsoa esimerkiksi Kolea heittämässä vastustajia seinälle - oli muuten usein joukkueen ainoa pelaaja joka kävi myös ajamassa taklaukset loppuun... Nyt on kuitenkin aika sanoa kiitos hei Kolehmaiselle, Lahdelle ja kumppaneille tai nuo Seppäsenkin puheet uusiutumisesta on pelkkää sanahelinää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös