Mainos

JYP ja KeuPa yhteistyö

  • 55 161
  • 280

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, eiköhän tässä @Ciccarelli ollut hieman sarkastisena liikkeellä. 1600+ kiekon miehelle kuulostaa haastattelun perusteella, toki valmennusura hyvin alkutekijöissä.
Kyllä tuossa myös saattaa ajatusta olla. Jaakolahan kävi täällä jotain keskustelujakin viime kauden aikana, mutta toki voi olla muutenkin vaan. Puheet on kyllä sellaisia, että 1600+ kusee hunajaa.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Kyllä tuossa myös saattaa ajatusta olla. Jaakolahan kävi täällä jotain keskustelujakin viime kauden aikana, mutta toki voi olla muutenkin vaan. Puheet on kyllä sellaisia, että 1600+ kusee hunajaa.
No. Siinähän Seppäsen kanssa lapioivat sitten viimeiset sulaneet lumet uuden Hippoksen jääareenan kaukalosta kun viimeinen on sammuttanut valot ja ovet ovat teljetty viimeisen kerran. Pysyvästi.

Itsepähän ovat soppansa keittäneet.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Itsepähän ovat soppansa keittäneet.
Odotetaan että saadaan sopivat ravinteet ja ainekset, sitten lämmitellään ja lopuksi laitetaan yön yli aromipesään
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pääasia, että on hauskaa? Voi jessus. Ehkä parempi, ettei tulekaan.

Ei tarkoita tuota. Haastattelusta:

”Samaan aikaan on jäänyt täysin mainitsematta seikka, että tutkitusti tehokkain tapa saada kiekko vastustajan lavasta ei ole vartalokontakti.”

Hänestä säännöissä pitäisi olla pelikieltoa raskauttava asianhaara, jos taklaava pelaaja ei ole pyrkinyt voittamaan kiekkoa.

”Mä pyrin rakentamaan kaiken valmentajuuteni pelaajaturvallisuuden ympärille. Oli meillä kyseessä sitten arvot tai kohtaamiset tai ihan sama mikä.”

”Voittaminen myös kiinnostaa yhtä lailla.”

Oikeastaan Jaakolan pointti on yksinkertainen. Jos haluaa voittaa, kannattaa tietenkin etsiä siihen parhaat metodit. Hän lainaa valmennustieteilijä Keith Davidsia ulkomuistista: hyvä teoria ratkoo mahdollisimman monta käytännön ongelmaa.

Tieteellinen konsensus on se, että parhaat joukkueet rakentuvat sekä ihmissuhteiden että tavoitteiden ympärille, vaikka käytännössä jälkimmäinen painottuu usein ensimmäisen kustannuksella, jopa ilmapiirin myrkyttymiseen asti.

Jääkiekkojoukkueissa palaute on ollut virhekeskeistä. Voittaa pitää hinnalla millä hyvänsä, kärsimys on vain hyvästä, koska se karaisee.

”Tiedätkö semmoisen julman optimismin teorian? Se on ihan loistava ja toistuu tosi paljon urheilussa.”

Kulttuurintutkija Lauren Berlantin luoma käsite tarkoittaa sitä, kun ihminen alkaa uskoa, että menestys ja hyvä elämä riippuu yksin omasta rehkimisestä ja siitä, että jaksaa vielä yhden mäen yli.

Kiekkoarjessa ajattelutapa sekaantuu usein trendikkääseen ”resilienssiin”, Jaakola sanoo.

”Sitä on tutkittu myös. Ei yksilön resilienssi takaa resilienssiä ryhmätasolla. On iso myytti, että nyt kun me on koettu nämä vastoinkäymiset, niin me pärjätään paremmin jatkossa. Ei se mene niin.”

”Resilienssiä harjoitetaan etupainoisesti, siinä missä reisilihaksia tai hapenottokykyä.”


Kuulostaako boldattu kohta tutulta jääkiekkojoukkue Jypin kohdalla? Ehkä Jaakolan filosofia voisi tehdä meidän jengille ihan hyvää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös