JYP-huhut

  • 2 239 231
  • 10 572

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Luulen että tuossa yhdistyy vähän monta asiaa, oltu jonkun perässä, mutta myös todennäköisesti esimerkiksi Nikun jatko saattoi yllätyksenä tulla ja budjetissa on rajallisempi määrä käytettävissä sentteriin. Vähän sama oli viimekaudella että Turkulainen ja Rooba taisi vähän puskista tulla ja sitten ei jäänytkään niin paljon vahvistuksiin rahaa muille osa-alueille. Vaikka tuossa etsisi sitä jackpotia kaupan -30% punalapuista niin ihan yhtä hyvä sentteri sieltä myöhemminkin voi tulla vaikka täyttä hintaa ei maksettaisi.
Voi toki jos hyvin käy, ja tätä toivotaan. Oikeastaan ainakin itse toivon, että juurikin nuoret ottaa steppejä eteenpäin ja ei edes senttereitä tarvita lisää. Silti lähtökohtaisesti tämä on iso riski ja jopa anteeksiantamatonta lähteä näin ammattilaisarjassa liikkeelle.

Selityksiä voi olla sekä syitä taustalla, mutta ei ne selittelyt vaikka kuinka hyviä sinänsä olisivatkin poista sitä faktaa, että sekä määrällisesti että varsinkin laadullisesti erittäin ohuella mennään ja ollaan toivotaan toivotaan skenaarion varassa. Alelapuista voi löytyä halvalla hittejä, mutta joskus ne alennustuotteet on myös homeessa.
 

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näissä kun ratkaisee niin pirun monta tekijää. Onko esim. pelaaja halukas tulemaan tänne tai pystymmekö maksamaan samaa liksaa kuin toinen, tai voiko perhe haluta muualle. Tällä hallillakaan kun ei tosiaan voi panostaa mahdottomia ja ihan kuullut puheita, että eri asia olisi lyödä kiinni isosti johonkin huippuyksilöön, jos tuo halli olisi tuottava. Carlssonin kohdalla hintalappu oli jo iso, kun piti purustakin maksaa ja nyt sitten myöhemmin menikin tuonne Lahteen. Ehkä tilanne olisi hänen kohdalla ollut toinen pari kuukautta myöhemmin. Kyllä siellä halutaan ihan tosissaan varmasti rakentaa niin hyvä rosteri, kun vaan paletti antaa periksi ja on järkevää. Ja sellainen ukko kyllä otetaan myöhemminkin, jos varmasti uskotaan olevan apua, kuten Konnankin mielenkiintoja on kysytty. Edelleen pääasia on tuo meidän pahimman kohdan eli puolustuksen parsiminen ihan uuteen uskoon, niin se antaa tukijalkaa yleisesti ja paljon apuja hyökkääjille. Aletaan nauttia kohta kaudesta ja eletään hetkessä, ehkä se meidän oma "Barkov" vielä jostain ilmestyy.
 

Naska Paapuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPes, Dallas Stars
Ihan ehdoton oma mielipiteeni tässä vaiheessa on se että näillä mennään ja katsotaan syyskausi miten "pojat" pärjäilee. Siellä on kuitenkin laituri- ja pakkiosastolla niin kovaa tekijää että uskon näiden helpottavan kovasti ehkä hiukan kokemattomampien senttereiden pelaamista.

Kuten Juuso Puustinenkin liigan ennakkohaastattelussa kertoi, niin koki itse 27(!)-vuotiaana JYPissä pelatessaan myönteiseksi asiaksi sen että oli kokeneempia ja jo tasonsa osoittaneita kavereita siinä vierellä joiden vanavedessä sai ilman turhia paineita pelailla ja tehdä omaa juttua.

Toki ymmärrän myös sen että herrojen Lassila / Koskela etc. käsissä voi vielä kauden alla tutista, mutta ovat kuitenkin jo pelanneet Liigassa ja tietävät pelin vaatimustason ja mitä heiltä odotetaan. Ei tämä kuitenkaan mikään NHL ole joten eiköhän tästä hyvä tule! Itsellä ainakin luottavainen ja kärsivällinen fiilis, pitkään aikaan ei ole joukkue näyttänyt omaan silmään näin hyvältä (enkä vieläkään sano että sentteriosasto on kilpailukykyinen mutta kyllä sillä keskikastin paikka tälläkin kombolla on kairattavissa).

Illalla nähdään hallilla sitten omin silmin että miltä se peli näyttää, ei malttaisi!

(linkki: Juuso Puustinen tunnistaa asemansa JYPin kokeneimpana pelaajana: ”On luotava muille tilaa kasvaa”)
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tämä nykyinen tilanne ei JYPille periaatteessa tullut mitenkään yllätyksenä, tai siinä mielessä toki jos seura tosiaan uskoi Palveen jäävän koukkuun ja Platzerin jäävän seuraan ja kun tämä ei tapahtunut kakka oli housussa. Tämä on ainoa ns järkevä selitys, mutta sekin on perustunut vain oletuksille. En siis voi mitenkään valkopestä paskaista pyykkiä ja hankinnan virheitä.

Minä henk. koht. en usko tämmöiseen selittelyyn, en myöskään osta markkinan kuivuutta. Ainoa tekijä ja määräävä on tullut Seppäsen ja muun rahaportaan komennolla, eli nuorille iso ruutu. Ymmärrettävän tästä tekee se, että heidän analyysissä ajatellaan pitkää kaarta, jossa omista nuorista löytyy isot palat ulkoa haalimatta tai änärikorvaukset liian hyviksi kehittyviltä. Kannattaja tietty, mukaanlukien minä, ajattelee kuin kvartaali merkonomi, joka luulee ymmärtävänsä talouden lain alaisuuksia ja horisontissa siintää vain alkava - tai kuluva kausi.

Omalta kohdalta olen kitkerän lääkkeen ottanut ja hyväksynyt, eli näillä mennään ja tätä ryhmää kannatan. Jos mitään on mielessä tämän lisäksi, niin jos tämä lääke ei pure, niin toivottavasti siellä on mietittynä vielä hevoskuurikin. Senttereitä löytyy kyllä markkinasta siinä kuin muunkin roolin pelaajia, sillä ryhmä ei vahvistuakseen tarvii mitään ykköskorin ukkoa, ainoastaan riittävän tasoisen, joka sitä kokonaistasoa viisikon työn osalta nostaa. Vielä ei voi edes sanoa, etteikö nämä olevatkin riittäisi, varsinkin Koskelan paluun jälkeen, joten ihokkaat säästyy ja tuhkaa voi edelleen säilyttää pesässään.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä henk. koht. en usko tämmöiseen selittelyyn, en myöskään osta markkinan kuivuutta. Ainoa tekijä ja määräävä on tullut Seppäsen ja muun rahaportaan komennolla, eli nuorille iso ruutu. Ymmärrettävän tästä tekee se, että heidän analyysissä ajatellaan pitkää kaarta, jossa omista nuorista löytyy isot palat ulkoa haalimatta tai änärikorvaukset liian hyviksi kehittyviltä.
Tämä ja sama!
Tästähän kirjoittelinkin jo jonkin aikaa sitten, eli Seppänen & CO on antanut "viitekehykset" ja raamit minkä puitteissa mennään, tai ainakin sarja aloitetaan ja katsotaan vähänaikaa miten pelit alkavat sujumaan!
Toivotaan parasta, mutta luulen että vielä syyskauden aikana sentterikaupoille joudutaan menemään...
 

JTM

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä ja sama!
Tästähän kirjoittelinkin jo jonkin aikaa sitten, eli Seppänen & CO on antanut "viitekehykset" ja raamit minkä puitteissa mennään, tai ainakin sarja aloitetaan ja katsotaan vähänaikaa miten pelit alkavat sujumaan!
Toivotaan parasta, mutta luulen että vielä syyskauden aikana sentterikaupoille joudutaan menemään...
Seppänen ja Rautakorpi on ilmeisesti ollut aika eri linjoilla monissa asioissa. Täytyy toivoa, että jos näyttää, että nämä sentterit ei riitä, niin sit pyritään reagoimaan oikeesti nopeasti. Nyt ei vaan ole varaa odottaa sinne jouluun asti.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä on tietenkin semmoinen valintojen maailma. Nikun jatko oli varmaan se isoin pelaajatilannetta hämmentävä ratkaisu, koska en usko että kyseinen sopimus on tehty täsmälääkkeenä JYPin puolustuspelin ongelmia ratkomaan. Sen sijaan Erosen ja Vainion sopimukset tehtiin tätä silmällä pitäen. Niku on mahtava pelaaja ja ilman muuta tuo laatua monessakin mielessä joukkueeseen, mutta silti olen sitä mieltä, että jos Nikuun menneet rahat oltaisiin sijoitettu sentteriosastolle, JYP olisi vahvempi kokonaisuus. Valintojen maailma. Kaikki haluavat tietenkin, että jokaikinen kentällinen olisi parasta A-luokkaa, mutta toisaalta, onhan sitäkin nähty, ettei isolla rahalla saa ostettua menestystä jos palaset eivät loksahda kohdalleen. Sormet nyt ristiin ja toivotaan että Perttu iskee tehot 2+2 tänään ja 3+3 huomenna, niin ei tarvitse haikailla Kontiolan perään (tämän olisi voinut kirjoittaa sinne "märät JYP-unet" -ketjuun).
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sormet nyt ristiin ja toivotaan että Perttu iskee tehot 2+2 tänään ja 3+3 huomenna, niin ei tarvitse haikailla Kontiolan perään (tämän olisi voinut kirjoittaa sinne "märät JYP-unet" -ketjuun).

Sopii kuitenkin muistaa, että on ihan sama mitkä tehot höntsässä räppää, ne ei kerro tosipelien tasosta mitään, focus ja seuraaminen, jos tahtoo jo tässä keskeneräisessä vahdata, kannattaa suunnata siihen mitä ja miten kukin viisikko tekee.

Myös sentterihaikailu lie ajanhukkaa, askelmerkit on annettu ja niillä mennään. Mitä jatkossa tapahtuu voi sisältää huhuilua, mutta aikaisintaan marraskuussa, jos silloinkaan, riippuu miten menee.

Voi tietty olla, että jonkun pelaajan hankinta on vaikuttanut jonkun alueen hankintoihin, mutta itse pidän ilmiselvänä seuran sikariportaan vision seuraamista, liigatason sentteri ei ole hintaluokkaa, että sen vuoksi pitäisi valintoihin päätyä, kun mitään ykköshevosta ei ole tarvis ollut edes naarailla. Eiköhän näiden nuorukaisten framille tuonnilla haeta myös sitä, että seuraavaan kauteen se osasto jo olisi kunnossa omasta takaa ja sitä myötä paukut voi laittaa kovempiin hevosiin kun alkaa se 3/3 kausi valmennuksella ja kausia on piruvie vielä senkin jälkeen. Siksi en myöskään usko mihinkään sikariportaan ja valmennuksen ristiriitaankaan, kyllä ne on yhteiset päätökset joita toteutetaan, vaikka alkuun eri kantilta toimijat asiaa katselisikin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Oishan se kieltämättä ”erikoista” nähdä oma inhokkipelaaja suosikkijoukkueessa mut no varmasti ois tärkeä pelaaja JYPille. Toivottavasti siis tulee!
 

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eli siirtynee viimeistään lokakuussa jo harjoituksiin? Isoa peukkua tälle, koska yleensä olet hyvällä prosentilla perillä näistä.
Tarkempaa tietoa ei ole aikatauluista, mutta sen verran vahva info asiasta, että kova luotto tämän toteutumiseen. Mutta odotellaan toki, että asia varmistuu ja julkaistaan jossain kohtaa.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Tarkempaa tietoa ei ole aikatauluista, mutta sen verran vahva info asiasta, että kova luotto tämän toteutumiseen. Mutta odotellaan toki, että asia varmistuu ja julkaistaan jossain kohtaa.
Jos tämä toteutuu niin onhan JYPillä melkoisen positiivinen ongelma.

Kontiola
Christoffer
Estephan
Lassila
Perttu
Koskela

Koskela tuosta tietysti varmaan ensimmäisenä lähtee keuruulle ja Lassila tai Perttu laitaan niin ongelma voi ratketa, mutta sitten siellä on naftaliinissa tietysti vielä tällä hetkellä flunssainen Siikanen. Ei muuta kun porukka pyörittelemään ketjulottoa!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Outoa, että Konna on inhokkipelaaja. Tosi leppoisa veikkohan mies on. Ja kentällä virtuoosi.

Unohtamatta että Susanna Laineen tasoisen daamin jo 2014 onnistuneesti vikitellyt pelaaja ei voi olla inhokki. Tämän vuoksi Konna saa anteeksi sen että jokaisesta mm-finaalista oli varma hopea tarjolla kun herra oli läsnä.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Outoa, että Konna on inhokkipelaaja. Tosi leppoisa veikkohan mies on. Ja kentällä virtuoosi.
Pakko myöntää etten varsinaisesti edes tiedä miksi Konna mun inhokkipelaaja on… Joku siinä vaan aiheuttaa ”inhon” tunteen.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
JYP seuraa Kontiolaa instassa, toki en varma ole onko kauan seurannut, mut eipä ne juuri sellaisia pelaajia seuraa ketkä ei olisi joskus Jypissä pelannut :D
Ainakin ihan ensimmäisten huhujen aikaan on jo seurannut. Sitä aiemmasta ajasta en tiedä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Lahtinen-Christoffer-Gardiner
Turkulainen-Kontiola-Rooba
Siikanen-Estephan-Puustinen
Vidgren-Lassila-Petman

Kyllähän tuossa olisi aika hyvät ketjut.

Jos Lassila jatkaa tuolla tasolla millä eilen, niin hänen paikkansa on kyllä Christofferin tilalla.
Ei ainakaan kahden puukäden keskellä nelosessa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
No siitä ei voi sit mitään päätellä :D

Vai voisiko sittenkin?

JYP metsästää isoa kalaa Puukankaan muodossa ja haluaa pistää videopodi-skenensä kerralla kuntoon. Laadukas toimittaja ja ulkoisestikin priimaa. Kutsuu luokseen kaikki uniset tammat ja sonnit.

Ari Vallin, aka Vanhamestari ryöstökalastetaan uudeksi maskotiksi.

Kontiola, Vallin ja Puukangas. Jokaiselle osastolle jotain. JYP selkeästi ampuu kovilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös