JYP - HIFK ke 1.12. 2004

  • 23 912
  • 176

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Keski-Suomalaisen toimittaja tuntuu olevan samoilla linjoilla kuin itsekin kun totesin tuossa viikolla menneellä että liigassa on pelaajia joille tulee pissi housuun kun Rudy,Jere tai Vopat on tulossa niskaan ja samaa mieltä oli tuo toimittajakin.
Monet leimas minut lähes hulluksi kommenttini takia mutta kyllä sen näkee noissa peleissä että Hifkin ylivoimainen fyysinen peli on joillekin liian kova pala.
 

Jindebyne

Jäsen
Vierasvoitto Jyp:stä ei ole ikinä väheksyttävä, sen verran vaikea vastus Jyväskylä on mielle ollut. Jan Lundell kyllä pelaa elämänsä vuotta, ei mitään haparointia tiedossa, ehdoton ykkönen tällä hetkelllä!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Re: Silminnäkijän todistusta Hippokselta..

Viestin lähetti iiron_troikka
.
Jarkko Ruutu taas näytti "osaamistaan" yhdellä kyseenalaisella taklauksella, jatkuvalla jälkipelillä ja jatkuvalla suun käymisellä. Ruudulla oli toistuvaa sanaharkkaa mm. Martinsin kanssa, ja lisäksi mm. Söderholm otti myös Martinsin kanssa yhteen.
Joo, Martinsin kanssa oli jo alkukaudesta Stadissa pientä nokkapokkaa. Martinskin taitaa ärsytyksen kyllä hyvin.
 

vsop

Jäsen
Ottelun tuomaritoiminnasta on kerrottu jo lähes kaikki. Toivola todella tuomitsi aiheesta ukkoja jäähylle, mutta pari tilannetta oli mielestäni väärin. Hauhtonen joutui Saarisen taklaamisesta jäähylle syynä kyynärpäätaklaus. Täytyy ihmetellä Hauhtosen käsivarsien pituutta, koska tilanteessa Saarinen teloi ilmeisesti polviaa tjsp. Mielestäni Saarinen tuli tilanteeseen itse huonosti ja loukkaantui eli ajoi omaan miinaansa ja vastaavasti Hauhtonen oli pystyssä tutussa luistelutyylissään, oikea tuomio olisi ollut ei jäähyjä. Kolmannessa erässä jäi yksi jäähy tuomitsematta ja syynä olisi ollut päähän kohdistunut taklaus tai ryntäys. Vielä kerran, Toivolalta hyvin tuomittu ottelu.
 

SjV

Jäsen
Muutama hajahavaninto eilisestä. Pidempi tarina jääkööt, kun ottelun loppu antoi vain vauhtia valmiiksi uneliaiseen olotilaan.

-* Toivolan pilli oli kyllä herkässä, mutta ainoa älytön jäähy oli kyllä tuo Hauhtosen 2min kyynerpää taklauksesta. Saarinen tuli tilanteeseen taklaamaan Hautosta ja (mutu) näytti kaatuvan juuri ennen lopullista tilannetta ja kaatuu Jannen jalkoihin. IFK:n pelaajien hakiessa paareja päätyportista, Toivola "konsultoi" tilannetta linjureiden ja Saarisen kanssa. Tästä sitten arvottiin 2min kyynerpäästä. Mahdollista on kyllä, että Jannen kyynärpää osui Saarista, mutta syy siihen kyllä on taklaajan kaatuminen, eikä taklattavan huono vastaan otto.
-* Erinomaista roihkeutta Toivolta antaa samalle joukkueelle siirretyn rangaistuksen aikana myös toinen jäähy. Ruudun jalkakampista olisi jossain muualla kyllä kelattu videoita ja mahdollisesta jurputettu polvitaklauksesta, mutta tämä oli musta selvä jalkakamppi.
-* 1-1 maalissa Korhoselle annettu SR oli ehkä niitä pelin ainoita helppoja. Jarin tullessa hätistämään IFK-maskimiesta maalin edestä, tämä kaatuu helpon näköisesti takapuolelleen ja Toivolan käsi pystyy.
-* Kuhdan 10min oli sitten aivan älytön, mikä ihme saa pelaajan edes "läpsäyttämään" kiekkoa kohti maassa makaavaa pelaajaa ja kaiken lisäksi vielä peli oli ollut jo jonkin aikaa poikki.

-* Petrellistä näyttää tulevan kunnon rymistelijä. Jatkuvasti muistuttamassa vastustajan pelaajaa siitä että töötti tulee vielä vähän sen jälkeen kun oot päässyt kiekosta eroon. Vielä kun kädet pysyisi omassa kropassa kiinni, eilen muutaman kerran näytti hanska osuvan ennen olkapäätä (vrt. sellainen kädet rinnan päällä tuuppaus).

-* 1-3, 3-1 tai x-x aivan sama sen verran neppailijoita tuntui olevan kentällä. IFK sai vaan sudittua maalin eduskiekot maalia kohti/maalii, JYPin keskittyessä sutimaan ne maalin taakse.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Hitto mikä tulos taas. Uskomattoman tehotonta ylivoimaa ja vastustaja rankaisee yli 30 prosentin tehoilla omista ylivoimistaan. Argh. Viidella kolmea vastaan useampaankin otteeseen. Jyppi on muuten liigan kolmanneksi huonoin ylivoimajoukkue vaikka on saanut pelata toiseksi eniten ylivoimaa lukon jälkeen. Olisiko siinä pieni harjoittelun paikka vaikka perjantaille (4 peliä, 5 päivää)?

Hyvä ensimmäinen erä, mutta mitä sitten tapahtui? Piispanen tumpeloi tuhannen taalan paikkoja usemman opiskelijan vuositulojen edestä. Hyvä sinänsä, että osaa paikat haistaa, mutta kun ei mene. Ja kun tykkimiehet eivät saa maaleja tehtyä niin muilta on turha odottaa apuja.

Jarkko Ruutu on kyllä uskomaton pelle. Tuomari ottaa koukkimiset pois ja uskaltaa antaa vielä kaksikin jäähyä peräkkäin, mutta JR vinkuu, että paska tuomari. Muutama päivä taaksepäin ja sama kaveri vaatii tuomareita kitkemään kahvausta. Ainoa virhe minkä Toivola teki oli Hauhtosen kyynärpäätaklaus Saarisen polveen (näkikö joku?). Ei voi ainakaan väittää että kyynärpäät olisivat olleet korkealla.

Kyllä jyppi kaipaa maalintekijää kakkoskenttään. Martins ja Filppula näköjään saavat jo paikkoja luotua, mutta kuka iskisi ne kiekot sisään? Jospa vaikka Mikkonen?

No, onnittelut IFK:lle pisteistä, mieluummin sitä reipasta pelityyliä pelaavia punanuttuja näkee kärkikahinoissa kuin "saksan jalkapallomaajoukkue" Jokereita tai *haukotus*-nysvä-tepsiä. Pohjoisen miljonäärit ja se ihme RY sinne nyt aina kuuluvatkin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti spaceman
Ainoa virhe minkä Toivola teki oli Hauhtosen kyynärpäätaklaus Saarisen polveen (näkikö joku?). Ei voi ainakaan väittää että kyynärpäät olisivat olleet korkealla.

Olisikohan mitenkään mahdollista(tilannetta näkemättä spekuloin), että Hauhtonen olisi ottanut Saarisen taklauksen vastaan kyynerpäällä, jonka seurauksena Saarinen kaatui ja loukkasi jalkansa alastulossa? Tämä kuulostaisi jopa loogiselta tapahtumienkululta.
 

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pärde
Olisikohan mitenkään mahdollista(tilannetta näkemättä spekuloin), että Hauhtonen olisi ottanut Saarisen taklauksen vastaan kyynerpäällä, jonka seurauksena Saarinen kaatui ja loukkasi jalkansa alastulossa? Tämä kuulostaisi jopa loogiselta tapahtumienkululta.

Ei ole mahdollista!

Tilanteessa ei ollut mitään väärää, Saarinen kaatui ihan itekseen ja polvi taittui.

Jyväskylä on vittumainen paikka, kaikki pelaajat loukkaantuu siellä. No tämän kauden osalta ohi onneks.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti mixu
Keski-Suomalaisen toimittaja tuntuu olevan samoilla linjoilla kuin itsekin kun totesin tuossa viikolla menneellä että liigassa on pelaajia joille tulee pissi housuun kun Rudy,Jere tai Vopat on tulossa niskaan ja samaa mieltä oli tuo toimittajakin.

Myös Keskisuomalainen kuuluu runsaaseen ei-HIFK-sidonnaisuutta -osastoon, joka ylihypettää HIFKin fyysisyyttä sen minkä ehtii! Samoin Jukka Jalonen, Kari Jalonen ja moni muu. Ihme touhua, tää on HIFKin salaliitto! Muistakaa klooniliigan päämäärä: kaikki joukkueet ovat oikeasti samanlaisia.

Ai niin, Hauhtonen HIFKiin!
 

erzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Habs, Man Utd
Viestin lähetti spaceman
Ainoa virhe minkä Toivola teki oli Hauhtosen kyynärpäätaklaus Saarisen polveen (näkikö joku?).


Kyllä siinä kolmannen erän ylivoimaputken aikana jäi Söderholmin törkeä poikittainen suoraan Martinsin päähän viheltämättä! No eihän kaikkea voi nähdä varsinkin kun tilanne tapahtui pelitilanteen ulkopuolella. Ja tiedä sitten olisiko pari minuuttia lisää 5-3-yv:tä muuttanut tilannetta miksikään. Mutta kyllä tuon tyyppiset vahingoittamisyritykset pitäisi saada pois vaikka sitten linjatuomareiden toimesta!
 

red nec

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jo 7 ottelu putkeen, jossa vastustaja katselee taivaalle ja hypistelee sukukalleuksiaan maalien-edessä, kun tähän vielä lisätään IFK:n kova alivoima pelaaminen on tuloskin odotettu.
Voi vidu sitä hetkeä, kun nordiksella laatikkoon kuulutetaan
miken toimesta number 51 Maddeeennnnn,minä pojat saan ennenaikaisen.... soiton!!
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lääke löytynyt ?

Mukava tulos ja pinnat lämmittää. Siihen päälle vielä klap-klap-maali tyhjiin Larionov-Krutov-Makarov-tyyliin. Ei paha.

HIFK:n taktinen ase on siis löytynyt

1. vastustaja päästetään 1-0 johtoon
2. aletaan ottaa pirusti jäähyjä
3. 2. erässä peli haltuun ja pari maalia
4. 3. erässä oma pää puhtaana ja tehdään se 3. maali
5. Lundell on muuri !
6. Hässäkkää, kuumentamista, kuumenemista ym. sutinaa

Yleisö (ainakin HIFK-fanit) viihtyy. Niin, että muistapa Ara tämä myös seuraavassa matsissa.

Ps. Mitäköhän Lundellille on tapahtunut ? Ei mene kuin maali / ottelu. Onko se jättänyt Sakken maalivahtikoulun väliin ?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti erzo
Kyllä siinä kolmannen erän ylivoimaputken aikana jäi Söderholmin törkeä poikittainen suoraan Martinsin päähän viheltämättä!

Söderholm on käynyt tulikuumana parissa viimeisessä matsissa ja hän on kyllä varsinainen Two faces -hahmo; ulospäin fiksu ja kaikesta keskustelemaan kykenevä HIFK-kapteeni ja tämä vieläpä molemmilla kotimaisilla, Söde on vieraillut mm. Bettina S:ssä ja on vakiokamaa HBL:ssä sekä ruotsinkielisessä radiossa. Toisaalta hän osaa pohjoisamerikan vuosiensa peruna kaikki mahdolliset kaukalokoiruudet ja usein niin, ettei niitä ihan heti nähdä. Poikkaria naamaan, mailaa pohkeille ja taannoin cobolin kanssa molemmat ihmeteltiin Söden NHL-tyylistä puhdasta leikkausta Somervuoreen Kärpät-matsissa. Siitä hän sai kakkosen ja kerrankin oli paikka, missä ei voinut sanoa: "NHL:ssä ei olisi tullut mitään". NHL:ssä olisi tullut 5+20. Onneksi Somervuori ei loukkaantunut. Yhteismitallisesti voidaan toki sanoa, että Söde on varsin HIFKin näköinen jätkä ja tuomarin duunina on antaa penaltit kenttähölmöilyistä.

Ja vielä kerran; Hauhtonen HIFKiin!
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pärde
Olisikohan mitenkään mahdollista(tilannetta näkemättä spekuloin), että Hauhtonen olisi ottanut Saarisen taklauksen vastaan kyynerpäällä, jonka seurauksena Saarinen kaatui ja loukkasi jalkansa alastulossa? Tämä kuulostaisi jopa loogiselta tapahtumienkululta.

MTV3+ näytti tilanteen hidastettuna ja suunnilleen noin se meni. Varsin harmittoman näköinen tilanne, jossa paljon huonoa tuuria mukana. En lähtisi Hauhtosta ton takia kuitenkaan hirttämään.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Niin, eilenhän olisi nähty takuuvarmasti matsi Martins vs. Söderholm, ellei nämä saatanan raitapaidat olisi menneet väliin. Tilanne sinänsä oli suoraan HMV-liigasta, jossa ei tappeluja suvaita.

Minun silmiin osui tilanne näin: Söderholm kouluttaa IFK-maalin edessä jäässä makaavaa Martinsia ja tästähän kanadalainen veri kuohahti. Martins huuteli koko pelikatkon ajan jotain Söderholmille tyyliin "You're f*ckin' dead man!" ja vastaavia. Seuraavassa aloituksessa Martins ja Söderholm sijoittuivat molemmat vierekkäin b-pisteen kaarelle ja sitten SAATANA tuomari ei tiputa kiekkoa vaan menevät miehissä Söden ja Martinsin väliin ja koittavat rauhoittaa miehiä. Tässä vaiheessa vitutti tuomarien toiminta, voi jumalauta! Ensimmäinen kunnon sovittu tappelu, molemmat tiputtaa hanskat kun kiekko tippuu jäähän, niin EI, ei millään.
 

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Viestin lähetti mixu
kyllä sen näkee noissa peleissä että Hifkin ylivoimainen fyysinen peli on joillekin liian kova pala.

Elä kehtoo. Ei kannata aina uskoa niitä jääkiekkomyyttejä, joita tiedotusvälineet luovat. Tuossakaan pelissä ei ollut muutaman taklauksen lisäksi muuta fyysistä peliä kuin tilanteen jälkeen tökkimistä.

Hifkin fyysisyys on myytti, johon muutamat fanit haluavat uskoa. Ruutu ja Karalahti jakavat pommeja, Vopat heiluu välillä. Yleisfyysisyys on vain ajoittaista. Esimerkiksi tämän kauden paikallispeleissä Hifki on ollut ylilyöntejä lukuunottamatta vaisu fyysisellä puolella.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti onomoro

Hifkin fyysisyys on myytti, johon muutamat fanit haluavat uskoa.

IFK:n fyysisyyden kumoaminen on joidenkin kirjoittajien tärkein tehtävä. Noh, kyllä silmät sulkemalla saa ihmeitä aikaan.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen ollut tähän asti Ruudun kanssa pitkälti samoilla linjoilla siinä, että kahvaukset ja muut rikkeet pitää ottaa tiukemmin pois. No, nyt kun ne otettiin, ei Ruutu olekaan tyytyväinen. Putosi kyllä pohja miehen sanomisilta, ei muuta kuin hametta ostamaan. Ruutu on ilmeisesti tarkoittanut, että koiruudet pitää ottaa muilta paitsi HIFK:lta pois..
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Broadstreet Bullies Rule?

Kummallista! tämän ketjun viestejä lukemalla voisi tulla sellaiseen lopputulokseen, että olin eilen katsomassa jotain erittäin hyvää jääkiekko-ottelua.
Mutta näihän ei ollut, koska kuulun siihen koulukuntaan jonka mukaan peli ei ole KOSKAAN hyvä jos oma joukkue sen häviää. Eli pelin jälkeen jäi minulle sellainen fiilis että: haistakaa vittu koko torvisoittokunta! Tätä Megaluokan vitutusta pelin jälkeen lisäsi viellä joku paikallinen pukupelle:"Sehän on vain jääkiekkoa, eikä sillä ole mitään merkitystä" -tokaisullaan. Erkele!
Mutta kyllä se tästä...
( = parin tunnin päästä Lahteen peliä katsomaan)
 

Jerry_Only

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Hyvinkään ahmat
Viestin lähetti onomoro
Elä kehtoo. Ei kannata aina uskoa niitä jääkiekkomyyttejä, joita tiedotusvälineet luovat. Tuossakaan pelissä ei ollut muutaman taklauksen lisäksi muuta fyysistä peliä kuin tilanteen jälkeen tökkimistä.

Hifkin fyysisyys on myytti, johon muutamat fanit haluavat uskoa. Ruutu ja Karalahti jakavat pommeja, Vopat heiluu välillä. Yleisfyysisyys on vain ajoittaista. Esimerkiksi tämän kauden paikallispeleissä Hifki on ollut ylilyöntejä lukuunottamatta vaisu fyysisellä puolella.

Hifkn fyysisyys on myytti jota toisen joukkueen pelaajat ja valmentajat tuntuvat toistavan jokaisen pelin jälkeen. Ei minulle tuota ongelmia myöntää että IFK on tälläkin kaudella ollut liigan fyysisin. En tosin tiedä missä matseissa sinä käyt. Propsit IFKlle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Rebel
IFK:n fyysisyyden kumoaminen on joidenkin kirjoittajien tärkein tehtävä. Noh, kyllä silmät sulkemalla saa ihmeitä aikaan.

Näin on. Tässä pitää enää päättää, että uskoisiko Jypin valmentajaa Alataloa, joka on antanut 3 kommenttia aiheesta HIFKin fyysisyys/pelityyli ihan auttamatta, Keskisuomalaista, Jari Korhosta, Jukka Jalosta, Petteri Sihvosta, Hannu Jortikkaa, Ted Satoria, cobolia (tää oli pakko ottaa mukaan!), Kari Jalosta, RP Lehtosta, Heikki Mälkiää.....vai uskoisiko Jatkoajan nimimerkki onomoroa? On kieltämättä pirun vaikea valintatilanne. Etten sanoisi : puntit tasan.

(Hauhtonen HIFKiin! - perustan kohta tällaisen yhdistyksen)

edit: Jerry Only ehti ensin - ja on vielä Blues-mies! Blueskin ymmärtää lihan merkityksen nykyään hyvin. Mutta mehän ollaan harhautettuja? Antaa onomoron ladata asiantuntemuksensa peliin! onomorohan on pelannut NHL:ssä 975 ottelua ja kerännyt niissä 26.000 jäähyminuuttia, lisäksi hän on valmentanut ja pelannut kaikissa SM-liigan joukkueissa ja kuuluu myös maajoukkueen vakiokalustoon.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedä sitten kuinka puolueeton oli Summasen vieraana ollut Anaheim-koutsi Babcock, joka kommentoi ottelun tuomarilinjaa jotakuinkin 'erikoiseksi, liikaa roolia ottavaksi'. Ja JHag - Hauhtosella on kyllä kokoa, mutta kädet on kuin Eesaun jalat, joten... no hemmetti, näyttää meidän mieheltä siis :)
 

Stude

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä J.Ruutu (taas) osoitti olevansa täys pelle. Useissa tilanteissa, missä JYPiläinen ja HIFK pelaaja nahistelivat, hyökkäsi Ruutu JYPiläisten päälle. Kuristi takaapäin tai tökki sivusta, sekä mussutti tuomareille selvistä jäähyistä. Hassua oli myös se, että usein kun JYP:n ja HIFK:n pelaajat nahistelivat, meni 1-3 HIFK:n pelaajaa mukaan. Yhden JYP:n pelaajan ympärillä oli 2-3 "vihollista" härkkimässä. Reilu peli.
Mutta pitää koittaa ymmärtää Ruutua. Hän vaikuttaa pojalta, joka vain tarvitsee halausta äidiltään.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Kyllä. JYPin saa nähtävästi helposti sekaisin kovalla fyysisellä pelillä, oikeastaan näin on ollut jo monta vuotta. Meiltä ei kerta kaikkiaan löydy sellaisia kavereita jotka pystyisivät vastaamaan tähän kovaan taklauspeliin. Alkukauden pirteästi esiintynyt Filppulakin oli aivan pihalla kun piti ottaa koneeseen vielä lisää kierroksia ja normaalisti maaginen Virtanenkin oli täysin pimennossa.

Vai että Hauhtosen haluatte, mieshän on kunnon alivoima- ja duunarispesialisti joka pelaa ihan kohtuullisesti kiekkoa välillä ylöskinpäin. Kokoa on mutta ei Hapa mitenkään erityisen fyysisesti silti pelaa. Ehkä vähän kädettömämpi versio jostain Lasse Pirjetästä. (Tämä imartelee ehkä jonkin verran Hauhtosta, mutta en keksinyt tähän hätään parempaakaan vertailukohtaa)
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Viestin lähetti Stude
Hassua oli myös se, että usein kun JYP:n ja HIFK:n pelaajat nahistelivat, meni 1-3 HIFK:n pelaajaa mukaan. Yhden JYP:n pelaajan ympärillä oli 2-3 "vihollista" härkkimässä. Reilu peli.

Mihin ne muut jypin pelaajat sitten katosivat? Kaiken järjen mukaan siellä on kuitenkin ollut sama määrä pelimanneja kentällä molemmista joukkueista. Eikö talvisodasta opittu, että kaveria ei jätetä? Vai pelottiko liikaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös