JYP 2015–2016 – Veltsun reagointishow, osa III

  • 252 379
  • 1 320

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Faktatiedon määritteet ovat ilmeisesti muuttuneet :-) Oli mikä oli Perrinin tilanne, Hän ei pelaa enää JYPssä ja sillä siisti. Tilalle tulee mies tai sitten ei tule, Paikkaajaahan ei ole edes saatavilla. Se onko neuvoteltu vai ei pysyy varmaan hyvin pienen ryhmän tiedossa.
Ensi kaudesta sen verran että ilmoitettu on että JYP leikkaa pelaaja budjettia 15% se että onko se linjassa muiden kanssa jää nähtäväksi. Takana on viime kaudelta hurjat tappiot eikä tämäkään kausi ilmeisemmin ihan kuivin sukin mennyt, yleisö tavoite jäi aika paljon. tämä 15% pienennys pelaajapalkoissa tekee arviolta 375 000 (reilun Perrinin verran) laskutavasta riippuen. Milloin tähän pelaajabudjetin alennukseen on päädytty, mutta vanhoihin sopimuksiin on hankala puuttua tässä vaiheessa, eli uudet sopimukset tulee olemaan ne mistä tingitään. Saattaahan siellä vielä tulla Pelaajakauppoja joista irtoaisi pelimerkkejä ja mahdollisia säästöjä (itselle tulee mieleen Boyce, Hubacek, Tarkki, Luoma, Pihlman ja Tuppuraisellahan taitaa olla ulkomaan pykälä kaudeksi) Nythän varmoja poistujia on Perrin ja Viitanen sekä muutama huhu, Eli odotus listalla tuskin on mitään ykkös korin pelaajaa jos ei sopimus pelaajista joku pura sopimustaan. Rinkiä tuskin kovin paljon pienennetään. Käytännössähän tuleva joukkue on seurajohdon tiedossa sopimuksista tiedoteaan sitten kun siihen katsotaan aihetta. edellisen kerran kun JYP oli pronssi ottelussa radio suomen kiekkolähetyksen erätauolla oli Holtari haastattelussa ja siltä kysyttiin silloin että kuinka kova kiire on joukkueen rakentamisessa tällä hetkellä, Holtari vastasi että seuraavan vuoden joukkue on valmiina jouluun mennessä, Eli käytännössä nämä myöhemmin tulevat yllätys lähdöt on jo tavallaa seurajohdon tiedossa vaikka ne ilmoitettaisiin juhannuksen jälkeen, ja niihin on yleensä reagoitu jo Jätti yllätyksiä harvemmin tulee.
Se että räätälöidäänkö Löfmanista selkeä ykkös sentteri (makuasia oliko hän ns ykköskentän sentteri jo menneellä kaudella) Mutta sentteriä se minusta huutaa, Ei Lahti ole hyökkäävän ketjun sentteri eikä akatemiastakaan ole potenttiaalista vaihtoehtoa) Elämme odottavia aikoja eiköhän lähiviikot jotain anna jo kuulua tulevasta.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miltäs se nyt näyttääkään:

Pihlman-(Collins)-Tavi
Tuppurainen-Löfman-Kolehmainen
Hubacek-Lahti-Boyce
Nenonen-Nättinen-Salmio

Pulli-Luoma
Kalteva-Salonen
Hietanen-Kemiläinen
Niku

Tarkki

Kyllä mä tällä kehtaisin kauteen lähteä ihan hyvin. Kiva tietty olisi, jos Miksa jatkaisi alakerrassa tai siihen tulisi joku muu rutinoitunut pakki. Hännikäisellähän on kanssa lappu, mutta jotenkin tuntuu, että kaverille löytyy käyttöä rapakon takaakin. Hän olisi vielä kaudeksi jäädessään uskoakseni koko liigan ykköstähti ensi kaudella.

-david-
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pronssipelin jälkeen Veltsu kätteli pelaajat, mutta halasi muutamat heistä, muistini mukaan näitä olivat ainakin Perrin, Viitanen, Mäenpää ja Hännikäinen, jolloin ajattelin, oliko nuo tiedossaolevat lähtijät.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Columbus Blue Jackets - Jackets sign Markus Hannikainen - Columbus Blue Jackets - News

Hännikäiselle sitten 2v entry level-diili Columbukseen. Taitaapi tarkoittaa sitä, että yhden kauden mittaiseksi jäi tällä haavaa Hännikäisen JYP-ura. Odotettu, mutta silti erittäin harmillinen uutinen.
Odotettu ja toivottu uutinen. Minä ainakin laitan jokaisen Suomalaisen pelaajan NHL-uran kaiken edelle. Tottakai olisi kiva nähdä Hännikäisen jatkavan JYPin riveissä, mutta en myöskään halua jarruttaa pelaajan urakehitystä.

Vaan eipä ole edelleenkään millään tavalla varmaa, etteikö Hännikäinen voisi ensi kautta JYPissä jatkaa. Aika näyttää.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jos tehdään kahden vuoden diili, silloin on selvää että ajatus on peluuttaa heti Pohjois-Amerikan puolella. Ensin harjoitusleirille ja siellä päätetään aloittaako hän AHL:n vai heti NHL:n puolella.

Onnea ja menestystä Hännikäiselle. JYPin ensi kauden joukkueen kokoaminen on taas vähän vaikeampaa. Tosin, kyllä tuo taisi olla jo tiedossa JYPillä. Kun Tyni kertoi siinä paljon keskustellussa jutussa ettei pelaajabudjetti tipu niin paljon kuin on annettu ymmärtää, hän sanoi myös että Tuppurainen jatkaa varmasti joukkueessa. Hännikäisestä ei sanottu samaa.
 

eepi47

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Päällikkö Jokinen, Filip Riska
Maikkarin Hännikäis-uutisessa kerrotaan, että JYP tiedottaa uusista sopimuksia tänään tiistaina. Elämme jänniä hetkiä... Moneltakohan tiedotustilaisuus / päiväkahvit ovat?

Näköjään Jypin sivuille tullut jo tieto, että tälläkin jo huhutut Tavi ja Kolehmainen tulee. Näiden lisäksi julkistettiin vielä Jypin oman kasvatin Joonas Nättisen sopimus. Täytyy nyt vain toivoa, että Joonas saa onnistumisia alle ja potentiaali realisoituu.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itselle kelpaisi mainiosti, jos Löfmanin rinnalle haettaisiin kärkisentteriksi oma kasvatti Joonas Nättinen. Nättisellä ikää 24-vuotta ja mennellä kaudella mies teki 18 tehopistettä Ruotsin liigassa. Veikkaisin että potentiaalia olisi päästä yli 40 pisteeseen kunnon laitureiden kanssa.

Näin lähtökohtaisesti kärkisenttereinä hyörisi kahdensuunnan miehet Löfman ja Nättinen, alempiin kenttiin puolustavat sentterit Lahti, Hotakainen ja Kanninen. 18-vuotias Julius Nättinen aloittamaan kausi Akatemiassa ja sitten näyttöpaikkoja liigasta kauden mittaan.

Juuri hetkinen sitten uutisoitu Joonas Nättisen paluu JYPiin. Holtari ja Tyni voinee hoitaa muun joukkueen rakennuksen, kun Ponto skouttas ykkössentterin.
 

Sudan1

Jäsen
Päivitetäänpäs rosteria:

Hubacek - Löfman - Tuppurainen
Pihlman - Jo. Nättinen - Tavi
Nenonen - Lahti - Boyce
Kolehmainen - Hotakainen - Salmio
+Nättinen T., Nättinen Ju.

Niku - Kalteva
Pulli - Luoma
Salonen - Hietanen
Kemiläinen

Tarkki
Rajaniemi/Saikkonen/Vehviläinen

Itse olen ihan tyytyväinen hankintoihin, taloustilanne huomioon ottaen. Mitä sanotte? Joko tällä lähdetään kauteen?

Pakkiosasto luonnollisesti kaipaa sekä puolustuspään osaamista että syvyyttä. Jos vaihtoehtona on hieman laadukkaampi pelaaja verorajan jälkeen, kuin hieman laaduttomampi pelaaja kauden alusta lähtien, niin valitsisin ehdottomasti ensimmäisen vaihtoehdon. Tämä takaa myös nuoremmille enemmän vastuuta alkukuukaudet ja nähdään ketkä tasaisella vastuulla pelipaikkansa todella ansaitsevat.

EDIT. Kyllä tuohon Hännikäisen lähdön jälkeen toivoisi vielä Ikosen jatkoa. Potentiaalia edelleen on huimasti ja voisi kokeilla hyvin Tuppuraisen ja Löfmanin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
Jokohan Joonas Nättiselle ensi kaudella poimitaan kiekko talteen ekan Liigamaalin kunniaksi? :D

Onko muuten tietoa pudottaako JYP pelaajabudjettiaan paljonkin ensi kaudeksi?
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Itse olen ihan tyytyväinen hankintoihin, taloustilanne huomioon ottaen. Mitä sanotte? Joko tällä lähdetään kauteen?.

Ei hitossa! Lähtiöiden listaa katsottaessa (Perrin, Hännikäinen, Viitanen, Poukkula, Auvinen ja Mäenpää?) on joukkue heikkenemässä selkeästi. Nättinen on kyllä mielenkiintoinen haku, mutta miesten peleistä tulos on pisteidenvalossa laiha (0.3ppg) eikä mikään viittaa radikaaliin nousuunkaan. Kolehmainen korvannee Poukkulan, mutta näistä Poukkula on monipuolisempi. Tavi voi hyvinkin ottaa vuelä sen seuraavan askeleen JYPissä. Mutta kyllä tämä suorastaan HUUTAA vahvistuksia. Ja mikään Nättinen ei saa olla Perrinin korvaaja, EIHÄN!?
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Typerää katsoa korvaajia yksyhteen, tätä toki monet tekee ja tehköön jos haluavat. Itse katson roolituksia ja joukkueen dynaamisuutta, Nättinen, Tavi ja Kole kaikki hyviä hankintoja ja tekevät joukkueen roolittamisesta helpompaa. Itse näkisin, että Nättinen voi hyvinkin olla JYPissä kärkisentteri ensi kaudella, ei ole vielä lunastanut junnuvuosien odotuksia, mutta lahjat on taustalla ja kun suuret vahvuudet on työntekeminen, oman pään peluu yms niin sehän sopii JYP-ideologiaan kuin nakutettu. On hyvä aloittaja, rightin kätisyys ja jos tosiaan katsoo vaikka noita junnuvuosia niin pisteiden tekoonkin lahjoja on suotu. Se on toinen juttu miksi niitä ei ole vielä saatu esiin, mutta olkoon sitten lapsellinen uskomus, mutta itse uskon että Nättinen tehnee sen 25-40p ja se riittää ainakin minulle kakkosketjun sentterille. Kuitenkin tuossa itsekin menin suoraan pisteisiin, mutta ei näin. Mielestäni nykyään menestyvällä joukkueella ei edes tarvitse olla, sitä +50 pisteen sentteriä, voi olla muttei tarvitse. Mikäli joukkue on muuten roolitettu oikein ja vastuunkantoa löytyy useista ketjuista ja JYP on mielestäni tälläisessä tilanteessa hyökkäyksen osalta. Hyökkäyksen suhteen sanoisin, että on jo nyt hyvä tilanne..
 

Sudan1

Jäsen
Jos mennään taas askel eteenpäin..

JYPillä on senttereistä kiinnitetty Anssi Löfman ja Joonas Nättinen vuoteen 2017. Miika Lahden sopimus loppuu ensikauteen 2016. Jos Löfman ja Nättinen pelaavat 30+ pisteen kauden niin tilanne menee mielenkiintoiseksi. Tämä sopimustilanne on hyvä ottaa huomioon spekuloidessa Hytösillä ja muilla tulevien kausien osalta. Voidaan siis päätellä että ainakaan Miika Lahti JA Juha-Pekka Hytönen eivät molemmat pelaa JYPissä kautena 2016-2017.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Onko muuten tietoa pudottaako JYP pelaajabudjettiaan paljonkin ensi kaudeksi?[/QUOTE kirjoitti:
Aikaisemman tiedotuksen mukaan 15% siis arviolta 375 000 euroa , tulevan kauden pelaaja pudjetti olisi luokkaa 2,15 milj euroa
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos mennään taas askel eteenpäin..

JYPillä on senttereistä kiinnitetty Anssi Löfman ja Joonas Nättinen vuoteen 2017. Miika Lahden sopimus loppuu ensikauteen 2016. Jos Löfman ja Nättinen pelaavat 30+ pisteen kauden niin tilanne menee mielenkiintoiseksi. Tämä sopimustilanne on hyvä ottaa huomioon spekuloidessa Hytösillä ja muilla tulevien kausien osalta. Voidaan siis päätellä että ainakaan Miika Lahti JA Juha-Pekka Hytönen eivät molemmat pelaa JYPissä kautena 2016-2017.
Päättely ei ole kovinkaan aukoton. Löfman on enemmän laituri kuin keskari ja NHL-jyrä Nättinen osaa pelata laidallakin.

Hyvä puoli nättisessä on se että osaa kaiketi myös aloittaa - toisin kuin muut jäljelläolevat sentterimme.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Diesel kirjoitti:
Tottakai jokaisen lähtijän kohdalle hommataan vähintään yhtä hyvä pelaaja. Maksetaan niille vaan puolet vähemmän kuin lähtijöille, niin saadaan budjettikin tasapainoon kivasti. Vai mites tää menee...
Eikun, hankitaan lähtökohtaisesti jokaisen lähteneen tilalle huonompi! Halvennetaan vuosi vuodelta joukkuetta hankkimalla toivotaan toivotaan miehiä ja 2019 joukkue maksaa enää millin, hei! Vai mites tää menee...
 

Sudan1

Jäsen
Päättely ei ole kovinkaan aukoton. Löfman on enemmän laituri kuin keskari ja NHL-jyrä Nättinen osaa pelata laidallakin.

Kun lisätään yhtälöön, että JYPillä on sopimus kaudesta 2016-2017 hyökkääjien Löfman, Jo. Nättinen, Louhivaara, Tuppurainen, Hubacek, Pihlman & Tavi kanssa, olisi vaikea nähdä tähän vielä kaksikon Lahti & Hytönen (molemmat) mahtuvan.

Mahdollista toki, mutta hyvin epätodennäköistä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Miten tällainen säästö toteutetaan niin, että joukkueen rosteri säilyy yhtä nimekkäänä?

Tällöin organisaation olisi myös hyvä olla hiljaa tulevien tavoitteiden suhteen. Käsittääkseni menestymään lähdetään ensi kaudellakin ja Laurila kertoili joitakin aikoja sitten paikallislehdessä että kolmas vuosi on se päätavoite. Tuolloin faneilla on mielestäni perusteltu lupa odottaa jotain muuta kuin Löfmania ja Nättistä kahdeksi kärkisentteriksi.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Haavemaailmassa ei ole mitään vikaa, ja fanin kuuluu tottakai toivoa parasta mahdollista rosteria. Tyni nyt vaan on sattunut kertomaan, että pelaajabudjettia pienennetään 15%. Se on jokseenkin kuudesosa joukkueen palkkakuluista. Miten tällainen säästö toteutetaan niin, että joukkueen rosteri säilyy yhtä nimekkäänä?
Tyni on myös sanonut ettei budjettia leikata niin paljoa kun on annettu ymmärtää. Sitäpaitsi en haaveile vaan suorastaan vaadin. No minun vaatimuksilla ei ole JYPin toimintaan mitään vaikutusta, mutta vaikka Nättinen on tervetullut lisä, ei Perrinin jättämää aukkoa ole täytetty. Halutaanko täällä taistella mestaruudesta vai mistä? Case Perrinissä raha ei ollut ainoa tekijä. Toisekseen palkkasäästöjä on tulossa: Perrin, Viitanen, Poukkula, Hännikäinen, Auvinen ja Mäenpää. Emme myöskään tiedä paljonko rahaa on ns käytetty tähän mennessä.

JYP julkaisi nämä sopimukset kaikessa hiljaisuudessaan. Mutta ei kautta ilman kunnon pressitilaisuutta. Olen syvästi pettynyt jollei JYP mehuttele vielä jollain pelaajasopimuksella..
 

Sudan1

Jäsen
Toisekseen palkkasäästöjä on tulossa: Perrin, Viitanen, Poukkula, Hännikäinen, Auvinen ja Mäenpää.

Voisi arvata että Tavi on tällä kaudella yksin kalliimpi kuin viime kauden Viitanen, Poukkula, Hännikäinen ja Auvinen yhteensä. Vähän realismia hei, edes vähän.. Tällä hetkellä rahat on toki säästymässä myös Ikosesta.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Voisi arvata että Tavi on tällä kaudella yksin kalliimpi kuin viime kauden Viitanen, Poukkula, Hännikäinen ja Auvinen yhteensä. Vähän realismia hei, edes vähän.. Tällä hetkellä rahat on toki säästymässä myös Ikosesta.
Älä arvaa kun et osaa. Tuo nyt on ihan schaissea!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Voisi arvata että Tavi on tällä kaudella yksin kalliimpi kuin viime kauden Viitanen, Poukkula, Hännikäinen ja Auvinen yhteensä. Vähän realismia hei, edes vähän.. Tällä hetkellä rahat on toki säästymässä myös Ikosesta.

Nättinen ei myöskään millään ruokapalkalla tule operoimaan täällä. Ja ilmeisesti niitä persnettojakin pitäisi jollain paikkailla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös