JYP 2014–2015 – lisäaskel kiekollisempaan pelitapaan?

  • 276 745
  • 873

Handyy

Jäsen
Mun laskujen mukaan hyviä sijoituksia tavoittelevasta joukkueesta puuttuu vielä 1-2 kentän sentteri, 1-2 kentän laituri ja 2 kpl 1. kentän pakkia.

1-2 pelaajaa siis hankitaan. Vähintään pari oleellista paikkaa jää siis täyttämättä, mutta onneksi "tekemisen energia on huippuluokkaa ja ote kunnianhimoinen".

Vielä kun lasketaan mukaan Perrinin olevan taas vuoden lähempänä nelikymppisiä ja todennäköisesti kuormaa joudutaan kasvattamaan kaventuneen rosterin takia, niin eihän tämä nyt näytä muuta kuin maksimissaan keskikastilta. Loukkaantumisia saa tulla 0 kpl kauden aikana.

Pidellään peukkuja, että yleisökeskiarvo yltäisi edes 3500 tuntumaan.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Tähän nyt se Irakin tiedotusministerin kuva:

"Välikautta ei ole tulossa. Tekemisen energia on huippuluokkaa."

Jotenkin huvittavaa että Myttysen tilanne kuitattiin sitten tuolla. Toivottavasti joku selvittää mistä oikein oli kyse.

Melkoisia tekijämiehiä saavat nämä tulevat hankinnat olla jo ihan siinä mielessä kuinka rosterista on lähtenyt valtavasti hyvän tason liigapelaajia. Kyllä mennään kapealla materiaalilla, vaikka on hyvin ollut tiedossa että ensi kausi tulee fyysisesti olemaan todella raskas CHL-kuvioineen.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
... eihän tämä nyt näytä muuta kuin maksimissaan keskikastilta. Loukkaantumisia saa tulla 0 kpl kauden aikana.

Keskikastia? Luetteletko ne joukkueet, joiden rosteri on (paperilla) heikompi kuin JYPillä? Kärkipakkina Luoma ja Kalteva! Kolmos-nelossentterit kolmikosta: Nättinen-Nättinen-Antonen, joista yksi ei mahtunut akatemiaankaan vielä viime kaudella. Aika taikuri saa valmentaja olla, jos tuolla rosterilla yltää pleijareihin.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä on Holtarilla ja kumppaneilla tekemistä. Näkyvää on kritisoitu aiheestakin mutta sinne meni viimeinenkin yv-pakki. Puolustus huutaa entistä kipeämmin todellista kiekollista liideriä ja viivapelotetta. Vai meinattiinko Mikkoluomilla ja akatemiapakeilla pelata Virtasen kiekollista reagointipeliä? Paljonhan tässä ehtii tapahtua ja hankintoja voidaan tehdä kesken kaudenkin, mutta esim. CHL:n alkuun on enää reilu pari kuukautta.

"Tekemisen energia on huippuluokkaa ja ote kunnianhimoinen". Kiitos Tyntsä, nyt olo on huojentunut. Ei kannata kitistä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sinänsä en Näkyvän enkä Myttysen perään ole itkemässä mutta eihän tämä JYPin tämän hetkinen kokonaiskuva ole kaunista katseltavaa. Pelaajia on lähtenyt todella paljon ja sisään on tullut yksi (ja Saikkosen jatko). Silti Tyni hokee vain 1-2 pelaajasta. Toisaalla Seppänen taas sanoo että välikaudesta puhuminen on naurettavaa ja mestaruudesta taistellaan joka kausi. Ristiriitaista. Tämäkään ei ole hyvä signaali JYPin johdolta kun ensimmäinen puhuu toista kuin toinen.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kolmos-nelossentterit kolmikosta: Nättinen-Nättinen-Antonen, joista yksi ei mahtunut akatemiaankaan vielä viime kaudella. Aika taikuri saa valmentaja olla, jos tuolla rosterilla yltää pleijareihin.

Leijonien kärkipakit olympialaisissa olivat JYP-kasvatit Vatanen ja Määttä. MM-finaalissa puolestaan viilettivät Palokan mies Jormakka ja Palola Keuruulta. Oma usko JYPin erinomaiseen juniorityöhön pysyy lujana. Luultavasti joku näistä lupaavista nuorista hyökkääjistä lyö itsensä läpi jo ensi kaudella. Myös puolustaja Sami Nikulla on potentiaalia mennä pitkälle.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sinänsä en Näkyvän enkä Myttysen perään ole itkemässä mutta eihän tämä JYPin tämän hetkinen kokonaiskuva ole kaunista katseltavaa. Pelaajia on lähtenyt todella paljon ja sisään on tullut yksi (ja Saikkosen jatko). Silti Tyni hokee vain 1-2 pelaajasta. Toisaalla Seppänen taas sanoo että välikaudesta puhuminen on naurettavaa ja mestaruudesta taistellaan joka kausi. Ristiriitaista. Tämäkään ei ole hyvä signaali JYPin johdolta kun ensimmäinen puhuu toista kuin toinen.

Karu fakta taitaa olla kuitenkin se, että rahat on lopussa ja viime kaudesta tulossa turskaa lähes miljoona euroa. Uskoisin että jos JYP ei nyt ihan lihoiksi laittanut Näkyvää, niin ainakin oli aktiivinen tämän siirron ja siitä saatavan korvauksen suhteen.

Tynin tiedotteet jatkavat taas tätä samaa positiivisuuslinjaa. Näkyvän suuhun tungettu uskomatonta naminamihattarapaskaa suoraan jostain lasten satukirjasta. Eihän kukana lätkäjätkä tommosia suustaan päästä.

Toivoisinkin että JYP tiedottaisi ensi kauden suunnitelmistaan. Reilusti voitaisiin minun puolesta myöntää että ensi kaudella mennään omilla pojilla ja budjettia ollaan kiristetty taloudellisen tilanteen johdosta. Rehellisyys se maan perii.
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tilanne on mitä on ja siihen pitää fanienkin nyt vaan totuttautua. Kyllähän Virtaselle lankeaa jopa kohtuuttoman kova pesti ensikaudelle. Tulosta pitää syntyä ja saada yleisö takaisin halliin tai muuten ollaan vaarassa liueta takaisin pohjamutiin pitkäksikin aikaa. Seppänen ei voi omista taskuistaan korvata melkein tuhannen katsojan vajetta yleisökeskiarvossa, eli tavalla tai toisella huuma pitää saada takaisin jyväskyläläisiin ja JYP takaisin kaikkien huulille. Enää en jaksa kritisoida koska se ei muuta mitään ja kaikki tietää missä mennään, JYP tarvitsee puhtaasti rahallista tukea ja kannatusta. Toivo paremmasta huomisesta elää vielä, mutta seuran pitää kyllä ottaa itseään niskasta kiinni ja ruveta hommiin.

Taidanpa kuitenkin hommata sen kausikortin, on nimittäin melkoisen mielenkiintoinen kausi tulossa, toivottavasti päättyy kuin satukirjassa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ensi kauden suhteen voikin sitten viimeistään nyt luovuttaa. Seurajohto puhuu kuin Irakin tiedotusministeri, enää puuttuu kuvat Tynin Karista painimassa karhujen kanssa ja valloittamassa Pohjoisnapaa.
Imua on, onhan meille tullut Hännikäinen ja... Hännikäinen ja lähteneitä on kohta 10. Mestaruudestakin kuulemma taistellaan. Kenties Väli-Suomen mestaruudesta KalPan kanssa?

Hienosti räjähti käsiin vuodessa se mitä rakennettiin aivan helkutin monta vuotta. Helvetin ikävää, jos (ymmärrettävästi) yleisöä ei käy hallilla ja tulevasta kaudesta tulee ihan täysi floppi ja sen myötä taloudellinen tilanne leviää täysin käsiin ja jatkossa pelataan jouluun asti pleijaripaikasta...
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
"Joukkue saa vielä 1-2 vahvistusta, sanoo Kari Tyni."

Tarkottaisiko tämä sitä, että 1-2 vahvistusta on tulossa lähes varmasti? Jos vahvistuksia ei olisi kiikarissa, tekstissä lukisi: Joukkueeseen etsitään 1-2 vahvistusta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Ensiksi positiiviset asiat. Maalivahti-osasto on kunnossa ja sopimukset löytyy 3 maalivahdin kanssa(Tarkki,Rajaniemi,Saikkonen). Sinne siis ei ketään tarvittaisikaan.

Puolustukseen on sopimukset 8 pakin kanssa. Viitanen, Luoma, Kalteva, Hietanen on selkeästi liigatason pakkeja, loput neljä on Salonen, Niku, Kemiläinen ja Auvinen. Tuolla kahdeksikolla nyt ei vaan voi pelata sekä liigaa että CHL:ää!

Hyökkäyksessä sopimus löytyy 14 pelaajan kanssa, niistä jos ketjuja sorvaisi niin se saattaisi näyttää tältä:
Tuppurainen-Perrin-Löfman
Nenonen-Lahti-Ikonen
Poukkula-T.Nättinen-Salmio
Pihlman-Hännikäinen-Jaatinen/J.Nättinen/Antonen.
Aika selvää että ei tuo porukka riitä pelaamaan liigaa ja CHL:ää, Tyni lupaili 1-2 hankintaa. Eli samat hankinnat kuin Louhivaaran lähdön yhteydessä, tuolloin käsitin että nimen omaan Louhivaara pitää paikata joten oletan toisen hankinnan olevan laituri ja toisen sitten pakki.

Ymmärrän oikein hyvin että on pakko säästää ja miettiä miten talous saadaan pidettyä kasassa kun menneestä kaudesta otettiin niin pahasti takkiin. Mutta pelaajien määrä on jo itsessään iso ongelma kun matkustetaan paljon ja pelataan kovassa tahdissa, varsinkin jos molemmissa liigoissa aiotaan pärjätä.
Tilanne on toki paljon parempi jos niiden 1-2 hankinnan jälkeen tulee jatkosopimukset osastolle Hubacek, Välivaara, Salcido mutta tähän en valitettavasti usko, mielelläni olen kyllä väärässä.
Hallitsematonta alasajoa tämä enemmän muistuttaa kun "joka vuosi pelataan kärkisijoista"-meiningiltä.
 

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tässä on melkonen nuorennusleikkaus jo käynnissä.

Alta 23v pelaajat (14kpl)

2x MV: Rajaniemi(21), Saikkonen(21)
5x P: Niku(17), Salonen(21), Auvinen(21), Hietanen(21), Kemiläinen(22)
7x H: J.Nättinen(17), T.Nättinen(19), Antonen(19), Ikonen(19), Nenonen(21), Hännikäinen(21), Salmio(22)

23-30v pelaajat (5kpl)

0x MV:
1x P: Kalteva(29)
4x H: Poukkula(25), Löfman(26), Jaatinen(27), Lahti(27)

30+ Pelaajat (6kpl)

1x MV: Tarkki(34)
2x P: Viitanen(32), Luoma(37)
3x H: Pihlman(31), Tuppurainen(33), Perrin(38)

Eli jatkoajan mukaan joukkueessa on 25 pelaajaa, josta 14 alle 23vuotiaita.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tässä on melkonen nuorennusleikkaus jo käynnissä. Eli jatkoajan mukaan joukkueessa on 25 pelaajaa, josta 14 alle 23vuotiaita.

Itänaapuri vie lähes kaikki keskitasoa paremmat liigakiekkolijat (pelaajat parhaassa peli-iässään), joten selvää on että joukkueen runko koostuu jatkossa nuorista lupauksista ja +30 "parasta ennen päivämäärän ylittäneistä" pelaajista.

Ja nuorennusleikkaus (säästöleikaus) on käynnissä, mutta hyvä ottaa huomioon et aikaa ensimmäiseen CHL-peliin on vielä reilut 2kk. Tuona aikana tehtävänä löytää sekä hyökkäykseen ja puolustukseen yhdet täsmähankinnat lisää. Kuvitelkaapa niminä esim. Kurtis McLean ja Brian Salcido tuohon rosteriin, niin johan alkaa kiekkokuume taas nousemaan.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Joukkue saa vielä 1-2 vahvistusta, sanoo Kari Tyni."

Tarkottaisiko tämä sitä, että 1-2 vahvistusta on tulossa lähes varmasti? Jos vahvistuksia ei olisi kiikarissa, tekstissä lukisi: Joukkueeseen etsitään 1-2 vahvistusta.

Aika sama kyllä tällä hetkellä kuka sinne tulee niin voi puhua vahvistuksesta joten saapa nähdä. Tarve olisi vähintään 1. ykköskentän puolustajalle ja hyökkääjälle, vaikka olisivat tasoa "Jarkko Immonen" ja "Sami Vatanen" niin silti aika kapealta tuo materiaali näyttäisi siitä huolimatta. Näkisin että 2 ykköskorin miestä ja 2-3 muuta pelaajaa tarvittaisiin minimissään että edes jotenkin uskottava joukkueen saisi aikaan. Toki kaikki mahdollista urheilussa.

Kyllä tuo nyt vaan helvetin heikolta näyttää kun joukkueen selkeä johtopuolustaja lähti menemään. Tällä hetkellä ei taida olla edes ketään selkeää pelaajaa jonka pystyisi pistämään ylivoimaan, lähinnä Luoma ja Kalteva taitaa olla joita ylivoimaan voisi miettiä, sitten jos Salonen, Niku tai Kemiläinen pystyy tasoaan nostamaan niin ehkä joku noista voisi ylivoimaan miettiä, mutta 4 hyökkääjällä taidetaan vetää aika pitkälle ylivoimat.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Pelaajia on lähtenyt todella paljon ja sisään on tullut yksi (ja Saikkosen jatko). Silti Tyni hokee vain 1-2 pelaajasta. Toisaalla Seppänen taas sanoo että välikaudesta puhuminen on naurettavaa ja mestaruudesta taistellaan joka kausi. Ristiriitaista. Tämäkään ei ole hyvä signaali JYPin johdolta kun ensimmäinen puhuu toista kuin toinen.

Ei aukea tämän yhtälö täälläkään. Sitten jos näillä ukoilla pelataan "reagointikiekkoa" niin huh heijaa. Näkyvän lähdöstä olen tyytyväinen kerta massiakin jäi. Viime kaudella lopulla oli viivapelote lähinnä vain omassa päädyssä. Myttynen taas ei saanut oikein kunnon näyttöpaikkaa koskaan.

Niin ja CHL? Ringin pitäisi olla jokseenkin laaja, jotta siellä sekä liigassa olisi mahdollisuuksia. Kaksi timantinkovaan hankintaa + Huban jatko olisi poikaa.
 

mohmot

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin huvittavaa että Myttysen tilanne kuitattiin sitten tuolla. Toivottavasti joku selvittää mistä oikein oli kyse.

Puhdasta HTT:a, mutta kuulemma useana iltana ollut yössä mukia kallistelemassa. Jos näin on, niin helppo ymmärtää miksi ollut Virtasen koirankopissa. Kurinpidollinen toime.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Puhdasta HTT:a, mutta kuulemma useana iltana ollut yössä mukia kallistelemassa. Jos näin on, niin helppo ymmärtää miksi ollut Virtasen koirankopissa. Kurinpidollinen toime.

No samaa huhua on toki kuulunut tännekin, mutta jos liigakiekkoilijat joutuisivat koirankoppiin joka kerta mukia kallisteltuaan, aika harva joukkue saisi täyttä miehistöä kehiin joka peliin.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minun korvani kuulivat joku aika sitten että suuntana olisi Jyp. Ja nyt kun Näkyväkin teki tilaa ja vielä samana päivänä niin en pidä mahdottomuutena.

Eipä ole huhuja liikkunut JYP-osiossa, joten tässäpä lainaus siis Lukko puolelta ja spekuloinnin kohteena puolustaja Otto Honkaheimo. Linkki vie pelaajan tilastoihin Eliteprospects-sivulle.

Kyseessä ei olisi vuorenvarma kärkipakki, mutta 28-vuotias ja noin 500 pelin liigakokemuksen omaava pakki varmasti olisi silti vahvistus nykypakistoon.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyseessä ei olisi vuorenvarma kärkipakki, mutta 28-vuotias ja noin 500 pelin liigakokemuksen omaava pakki varmasti olisi silti vahvistus nykypakistoon.

Vahvistus tosiaan nykypuolustukseen, mutta parhaimpinakin kausina tainnut olla sitä tasoa mitä Näkyvä oli loppukaudesta. Että ei tuo mikään ratkaisu ainakaan puolustusongelmiin olisi, vahvistus toki.
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puolustus kaipaa vähintään kahta vahvistusta, ei voi jäädä yhteen tulokkaaseen. Jo aiemmassa viestissäni mietin tuota puolustuksen kapeutta ja nyt sieltä lähti vielä ykköstykki pois. Vai olisiko tässä Välivaaran jatko tiedossa ja siihen vielä uutta miestä mukaan? Siihen skenaarioon olisin ihan tyytyväinen.

Paljon on paloja hukassa vielä JYPin palapelistä, saas nähdä onko ensi kauden loputtua kaikki palat paikallaan (mestaruus) vai onko puolet paloista hävinneet jonnekin avaruuteen, jolloin pitää käydä kaupasta hakemassa uusi palapeli.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Honkaheimo meni HIFKiin


Minne kukainenkin suuntailee mutta suunta ei vahingossakaan ole Jyväskylään. Oi kuinka kaukaisilta nuo RD:n ajat tuntuvatkaan vaikkei niistä nyt niin pitkä olekaan. Masentavaa. JYP on tällä hetkellä pelaajamagneetti mutta käytössä on magneetin hylkivä puoli.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Uskon että myös tämä Näkyvän lähtö on ollut JYPn tiedossa/laskuissa jo pidemmän aikaan, eikä vasta tänään tullut asia. JYP on pakotettu laskemaan pelaajapalkatasoa miljoona tappionsa jälkeen. lumipallo ilmiö on estettävä ja taloudellinen tulevaisuus turvattava. NYT tingitään pelaajista, sekä samoin menestyksestä. Uskon että tähän CHLssä ollaan osallistumisen ilosta eikä menestys tarkoituksella, kun on tuo kutsuttu kuoleman lohkokin, jossa ei välttämättä pärjäisi nimellisesti kovalla joukkueellakaan. En minäkään puhuisi tästä minään välikautena vaan ylipäätään matalamman profiilin tulevaisuudella. Eiköhän tuota Akatemiankin tulevaisuutta kannata katsoa tarkemmin jatkossa, kannattaako tuota kivirekeä raahata perässä jatkossa. tuon tasoin budjeteilla millä JYP toimii. tosin olisihan se ollut noloa jo mestiksenkin kannalta jos neljäskin joukkue olisi hävinnyt kartalta.
Ja nythän se CHL voidaan hoitaa akateminan ja JYPn miehillä tasten kuormitusta. ja nuorille kovia pelejä. Ehkä ne JYPn tulevat 1-2 miestä on sportilta ja jokipojilta jääneitä kavereita jos eivät muualle saa sopimusta :-), vitsi vitsi jotain AHL arpojahan ne on.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Minne kukainenkin suuntailee mutta suunta ei vahingossakaan ole Jyväskylään. Oi kuinka kaukaisilta nuo RD:n ajat tuntuvatkaan vaikkei niistä nyt niin pitkä olekaan. Masentavaa. JYP on tällä hetkellä pelaajamagneetti mutta käytössä on magneetin hylkivä puoli.

Kysymyshän ei ole JYPn vetoisuudesta muuten kuin JYPn kyvystä maksaa korvaus menetetystä vapaa-ajasta. ja se on huono tällä hetkellä.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No samaa huhua on toki kuulunut tännekin, mutta jos liigakiekkoilijat joutuisivat koirankoppiin joka kerta mukia kallisteltuaan, aika harva joukkue saisi täyttä miehistöä kehiin joka peliin.

Ja toisaalta pakko antaa Myttyselle siinä mielessä synninpäästö ettei tuota viime kautista reagointikiekkoa selvin päin pystynyt edes katsomaan saati pelaamaan.

Viime kauden suuri tappiohan johtui pelaajakauppojen vähyydestä. No nyt saatiin Näkyvä myytyä, eiku...

Vakavasti ottaen näyttäisi siltä että vanha Minardi-JYP on tekemässä paluutaan. Olihan tässä lihavia vuosia välissä, mutta nyt taitaa koittaa taas nöyrät vuodet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös