JYP - Ässät 1.11.2003

  • 7 784
  • 76

The Rock

Jäsen
Hippos kiehuu, kun lauantai-illan ratoksi toisistaan paremmuutta selvittelevät sarjassa 9. sijalla oleva kotijoukkue JYP ja 3. tilalla majaileva vierailija, Ässät.

Joukkueiden kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneét Patapaitojen juhliin. Ässät on ollut parempi lukemin 5-2 & 4-8 joista jälkimmäinen taisto käytiin tämän illan näyttämöllä, Jyväskylän Hippoksella. Kotijoukkueella on varmasti kalavelkoja maksettavanaan viime kertaisesta.

Torstain kierroksella JYP kävi tekemässä turhan reissun Espooseen, Bluesin vieraaksi ja poistui 3-1 -tappio niskassaan takaisin Jyväskylään. Ässät puolestaan makseli kalavelkoja HPK:lle kotihallissaan voittamatta pelin 4-2.

JYPillä on takanaan voitto-tappio-voitto-tappio -putki jonka luonnollinen jatkuma olisi voitto (toivottavasti näin ei tapahdu). Ässien viime pelit ovat sujuneet mallikkaasti (pl. Tappara-peli) ja tästä on seurauksena joukkueen nouseminen SM-Liigan kärkikamppailuun mukaan. Ässät on ollut yllättävänkin vahva vierailija josta osoituksena 6 tappiotonta vieraspeliä putkeen. JYP taas tunnetaan vahvana kotijoukkueena. Mielenkiintoinen peli tulossa ilman muuta.

JYPin ylivoimapeli on luistanut todella hyvin kotiotteluissa (21,82%), mutta alivoimapeli on yskähdellyt sitäkin enemmän (81,4%) ja tässä olisi se ratkaisun avain jolla Ässät voisi JYPin kepittää sillä Ässät on vieraissa esittänyt kohtalaista ylivoimaa (13,16%). Alivoima on taas ollut surkeaa (78,95%) ja tähän varmasti JYP yrittää iskeä.

Loukkaantumiset:

JYP - Alexandre Tremblay, Tommi Kovanen, Jani-Matti Loikala & Harri Sillgren

Ässät - Pasi Tuominen, Timo Salonen & Mika Rontti

Kultakypärät:

JYP - Jarkko Immonen 10+7= 17p

Ässät - Martin Bergeron 9+7= 16p

Seuraa heitä:

JYP

Jarkko Immonen #26

- SM-Liigan tämän hetken mielenkiintoisin suomalaissentteri, joka johtaa todellista hurrikaaniketjua laidoillaan Antti Virtanen ja Jaakko Uhlbäck. On kehittynyt Jyväskylässä todella kovaksi pelimieheksi ja tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä saamaan NHL-sopimuksen lähivuosina.

Tommi Nikkilä #50 / Tero Leinonen #35

- Kumpi tahansa miehistä maalissa aloittaakin ei samanlaista notkahdusta saa tapahtua miehien osalta kuin viime JYP-Ässät -pelissä. Tärkeässä roolissa joukkueen puolustuksen takana.

Ässät

Martin Bergeron #44

- Mies on kaikessa hiljaisuudessa kohonnut pistepörssin kärkisijoille samaa tahtia kuin Ässät on kivunnut SM-Liigan kärkeen. Todella vaarallinen mies pari metriä maalista. Taitavilla käsillään ja napakalla vedollaan tulee tekemään tuhojaan myös JYPiä vastaan. Viimeksi 2 maalia, tuleeko tänään jopa 3?

Jarkko Glad #36

- Hippoksen suursuosikki palaa jälleen "kotiin". Muistoissa on varmasti Jaken uskomaton alivoimamaali TV-ottelussa, Porissa. Mies elää uutta tulemista Ässäpaidassa ja varmasti mielellään näyttäisi uskollisille faneilleen pari kikkaa miehen itsensä mainostamilla "piraattikäsillään".

Veikkaus pelistä:

JYPillä on todellinen koston paikka. Kotijoukkue tulee varmasti todella kovaa alusta asti ja yrittää lamaannuttaa Ässien pelin aggressiivisella karvauksella. Ässät puolestaan lähtee otteluun varmasti nöyrästi puolustaen ja vastaiskujen paikkoja kytäten. Maalivahtipeli tulee ratkaisemaan paljon. Viimeksi siitä ei ratkaisijaksi ollut kun molemmissa päissä olivat avoimet ovet, miten on nyt?

PORI JYLLÄÄ!!!
 

tiikeri

Jäsen
Erittäin hieno ja kattava ketjunavaus, tälläisiä toivoisi näkevän useamminkin.

Mitä itse peliin tulee, niin Ässät lähtee siihen ennakkoon ajateltuna suosikkina, vaikka Hippoksella pelataankin. Vierailijat ovat olleet alkukauden ylivoimaisesti suurin positiivinen yllätys liigassa, eikä tahti tunnu pahemmin laantuvan. JYPiä rasittaa edelleen lukuiset loukkaantumiset, muttä tämä peli olisi periaatteessa pakkovoiton paikka. Ässäpakka on vienyt pari ensimmäistä joukkueiden kohtaamista selvästi itselleen, joten nyt olisi korkea aika JYPin ryhdistäytyä ja napata pisteet kotiin. Helppoa ei tule missään nimessä olemaan. Vastustajalla on hurmos päällä ja itseluottamus kohdillaan. Toivottavasti niitä saadan horjutettua mahdolliman paljon heti pelin alusta asti. Jos JYP saa värkättyä ottelun ensimmäisen maalin, niin hyvä olisi. Ettei vaan tule samanlaista painajaista kuin viime kerralla...

Tauolle olisi mukava lähteä voitto taskussa, joten nyt kaikki peliin mitä ikinä vaan varastosta löytyy. Toivottavasti yleisö löytää tiensä hallille ja saadaan kunnon fiilinki päälle.

Veikataan niukkaa 3-2 voittoa JYPille.
 

vsop

Jäsen
Keskustelun avauksen suoritus on tehty mallikkaasti kuten tiikeri edellä mainitsi, täydet pisteet Poriin siltä osin.

Itse ottelussa JYPillä on edelleen liikaa runkomiehiä loukkaantuneina, myöskään Blues-ottelun loukkaantuneiden saldosta ei ole toistaiseksi tietoa. Mutta oletetaan JYPin lähtevän liikkeelle samoilla ketjuilla kuin edellisessä pelissä ja mukana on todennäköisesti myös kuumeesta toipunut Virolainen. Ässillä on nyt hurmos päällä ja ottelusta irtoavat pisteet matkaavat Poriin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Riittääkö JYP?

Taasko ne kohtaa? Ei, ei näitä jaksa koko aikaa. Lupasin eilen pelissä olevani hiljaa pelistä kunnes joku heittää mehevän provon. Niin ei tapahtunut. Ei tullut provoa, mutta en myöskään pysynyt hiljaa.

Jos pelistä nyt jotain ennakkoa hakee, niin se on yksi ja varma asia, ettei 4-8 lukemat toistu. JYP ei kahta kertaa peräkkäin konttaa tuollaisin lukemin. Ässäkasvatin ketju on jäätävässä vireessä. Pari pakollista maalia heille siis tässäkin pelissä kertynee. Unohtaa ei sovi DJ.. eiku PC Drouinin ketjua, joka tekee yhden ja taitaa se nelonen näpäyttää porilaisia yhden maalin verran. Maalissa pelannee Leinonen? Hyvä hyvä, saadaan pientä taistelua sillekin rintamalle. Järvinen tuskin Ässämaalissa pelaa, ja jos pelaa, niin saattaisi tulla kylmää kyytiä. Paitsi jos samanlainen hurlumkiekkoilu jatkuu kun viimeksi, niin Ässät voittanee. Mieluummin 7-6 lukemat kuin 1-0.

Lauantaina on mukava nähdä myös Bergeronin kentän vire. Kauanko kestää? Toivon mukaan mahdollisimman kauan. Olisi mukavaa palauttaa Korpille sellainen 40-45 pisteen kausi viime kauden "jäähdyttelyn" jälkeen. Kivenmäki kolistelee pian piste-ennätyksiään, joten pistetehtailu saa jatkua tässäkin pelissä, kiitos.

Yksi asia lienee varma. Tämä ketju ei kerää paljon viestejä, kun rakas Jatkoaikamme jumittelee. Ketjunavaus oli hyvä. Siitä se ei jää missään nimessä kiinni, ettei sen takia tulisi viestejä. Hienoa, Rock!
 
Itse en Jyväskylään pääse, mutta hyvä, että paljon porilaisia reissuun lähtee.
Itse ottelusta veikkaisin vähämaalista vääntöä. Ässät on tehnyt tällä kaudella kahdessa ottelussa JYP:iä vastaan peräti 13 maalia ja tämän vuoksi JYP puolustanee lauantaina tarkasti. En usko myöskään Nikkilän/ Leinosen romahtavan samalla tavalla kuin viime Jyväskylän pelissä. Maalivahtipeli on, kuten aina, tärkeässä osassa ja erikoistilannepelaamisen lisäksi ottelun lopputuloksen kannalta ratkaiseva tekijä.
Uskon kuitenkin, että Langkow pelaa huippuottelun ja saa JYP fanit kiroilemaan penkeissään. Bergeronin johtama ykkösylivoima tekee pari maalia ja peli päättyy Ässien voittoon 3-1.
Tietysti täytyy lisätä myös se mahdollisuus, että Langkow ei Ässien otteluruuhkan vuoksi pelaakaan tätä ottelua ja maalissa on Järvinen. Tuomari voi myös pistää oman lusikkansa soppaan ja sekoittaa sitä runsaasti.
Toivotaan kuitenkin hyvää ja tiukkaa vääntöä ilman suuria tuomarivirheitä.
 
Viimeksi muokattu:

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä on yksi kauden kolmesta kriittisimmästä ottelusta. Kaksi muuta ovat muut taukoja edeltävät pelit, sillä mikään ei ole pahempaa kuin lähteä pitkälle huilille tappio alla. Etenkin nyt Ässät-pelin merkitys nousee jo todella huimaksi, sillä ensi viikko on mulle aika raskas eikä sitä oikein jaksa, jos tämä hävitään.

Veikkaan, että se on fifty-sixty, toteutuuko painajainen. Odotan nimittäin ympäripyöreää ottelua, jossa vähämaalinen tasapeli on aika lähellä. Veikkaankin, että molemmat tekevät yhden börsän ja peli päättyy 1-1.
 

The Rock

Jäsen
Viestin lähetti tiikeri
Erittäin hieno ja kattava ketjunavaus, tälläisiä toivoisi näkevän useamminkin.

Viestin lähetti vsop
Keskustelun avauksen suoritus on tehty mallikkaasti kuten tiikeri edellä mainitsi, täydet pisteet Poriin siltä osin.

Kiitokset molemmille. Tämä kannustaa kirjoittamaan vieläkin parempia avauksia näille peliketjuille. Toivottavasti JYP olisi myös yhtä ystävällinen Ässille ja lahjoittaisi näille mukaan 2 pistettä kotiin viemisiksi.

Täydet pisteet Poriin... no jääkiekosta kiitos, mutta en ole Porista joten täydet pisteet ketjun avauksesta voi lähettää Karhulaan. :)
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Re: Riittääkö JYP?

Ässät siis taas Hippokselle. JYP:lle tilaisuus pestä kasvojaan, koska edellisen Ässä-vierailun muistanevat kaikki suuressa kauheudessaan. Pakkovoiton edessä JYP melkein on, jotta pidettäisiin tuntuma ihan kuumimpaan kärkeen, häviämällä huomenna Ässille piste-ero venyisi jo aika isoksi.

Jälleen kerran toistan sen mitä aina ennen Ässä-peliä: Ajakaa sinne maalille! Langkow:n suoraan hanskaan ottamat kiekot ovat joka pelissä kahden käden sormilla laskettavissa, joten ripareihin vaikka pää edellä! Nyt voi niitä mustelmia ottaa huoletta vastaan, melkein 2 viikkoa aikaa parannella paikkoja huomisen jälkeen.

Immosen kenttä on taas JYP:n kohdalla ratkaisun avain, viimeksi Ässiä vastaan mukavia tehoja, mutta oman pään sekoilujen ansiosta pisteet lähtivät Poriin.

Viestin lähetti Arnold
Unohtaa ei sovi DJ.. eiku PC Drouinin ketjua, joka tekee yhden ja taitaa se nelonen näpäyttää porilaisia yhden maalin verran.

Drouin on viime peleissä pahasti hukassa, johtuen paljolti alkukaudesta loistaneen Sillgrenin poissaolosta. JJääskeläisen peluutus nelosessa ihmetyttää ainakin minua. Tuskin kuitenkaan ketjumuutoksia luvassa. Tenkasen kentän pelissä on sensijaan näkynyt pirteitä otteita ja odotellaan joko Jämsän Paroni rikkoisi kuparisensa SM-liigassa huomenna. Myös Filppulalla on vielä maalitili avaamatta.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
porilaisia tulossa?

Järjestetty bussimatkako peruuntui?

Jos on, niin onko sakkia ollenkaan tulossa tänne Nykäskylään?

Toivottavasti, joutuu muuten pitämään parin tyypin kanssa kohtuuttoman paljon möykkää (jos hallissa on yhtä hiljaista kun 16.10 :>).
Vaikkakin tankkaus ja ennakkopelit alotetaan jo puoliltapäivin.

Itse pelistä:

Tasaista tulee olemaan (toivottavasti). Ässillä olisi hyvät saumat ottaa jopa 4 bongoa, mutta talvinen urakka tulee olemaan.
Toivottavasti kova ottelurupeama ei tuo lisää loukkaantumisia kummallekaan.

Lopputulos:

Niukka voitto Ässille/ tasuri
ja IV-erä myöhemmin E:ssä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viestin lähetti The Rock
mutta en ole Porista joten täydet pisteet ketjun avauksesta voi lähettää Karhulaan. :)

Oletan että kyseessä on Kotkan Karhula, jolloin otan osaa. Olen näes samasta paikasta kotoisin.

Sitten siihen itse otteluun... Neljä pistettä ollaan jouduttu luovuttamaan Ässille ja nyt olisi hyvä aika aloittaa se pisteiden ottaminenkin. Uskoisin että tuoreet jatkosopparit nostavat joukkueen moraalia ja samanlaista ottelua ei tule minkä sain viimeksi nähdä Hippoksella kun Ässät kävi kylässä. Tällä kertaa omat koirat eivät saa purra, joten Glad on jätettävä pisteittä... Mielummin koko vierailijoiden joukkue samalla. Virolaisen pitäisi pelata ja kuulemani mukaa miehellä intoa riittää päästä takaisin kaukaloon joten Jeren termiä törkeästi omien; Keep your head up.

Uskon että huomennä nähdään se tuttu koti-JYP, joka pyörii ja hyörii kiekon kanssa ympäri kaukaloa vaikka Ässä-maila kainalossa mukana tuleekin. Pisteet siis kotiin kiitos niin tulee mukava maaottelutauko.
 

dtw!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Avalanche, hirvee intensiteetti
Veikkaisin, että Jypin hyökkäyspeli on avainasemassa lauantaina. Kotijoukkue on ailahdellut laidasta laitaan, mutta kellekään on tuskin jäänyt epäselväksi se, että JYP pystyy takomaan maaleja ketä tahansa vastaan. Ässät puolestaan on esittänyt varsin tasaisia otteita, ja uskoisin että se 2-4 porilaismaalia nähdään jälleen.

Ässät pelasi suhteellisen kurinalaisesti Kerhoa vastaan, ja JYP haluaa varmasti pestä kasvonsa edellisestä porilaisvierailusta. Kyse on nyt mielestäni siitä, miten kotijoukkueen hyökkäyskalusto onnistuu. Jos Jypille annetaan kolme maalia tai enemmän, Poriin matkaa korkeintaan yksi piste.

Pessimistin toiveikas veikkaus: 1-3 Ässille.
 

The Rock

Jäsen
Ohi aiheesta, mutta menköön...

Viestin lähetti Pakkipari
Oletan että kyseessä on Kotkan Karhula, jolloin otan osaa. Olen näes samasta paikasta kotoisin.

Kotkan Karhula... puistattaa suorastaan. Kyllä se ihan oma Karhula on, vaikkakin Kotkaan taitaapi kuulua jollakin tavalla. Ja miksi otat osaa? Todella mahtava ja rauhaisa paikka asustella ainakin minun mielestäni.
 

#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga: JYP, TPS
NHL: Dallas Stars
Tervetuloa irGGu + muut Ässä-fanit tänne Jyväskylään !

Kaksi kertaa Porilaiset ovat saaneet maistaa Keski-Suomalaista kohteliaisuutta, mutta toivottavasti tänään Ässät on se kohteliaampi joukkue ja jättää pisteet tänne Jyväskylään.

Toivottavasti yksi liigan huippujoukkue vetää katsomoon paljon kotijoukkuetta kannattavia katsojia.

Miten onkaan muuttuneet nämä Jyp-Ässät pelin viestit verrattaessa edellisten pelien viesteihin ? Joko joulun läheisyys saa meidät kirjoittajatkin kirjoittamaan vähän kiltemmin ?

Vai pelin jälkeenkö palstalle ilmestyy kaikkein verisimmät viestit ?

irGGu, sun tekee varmaankin mieli taputtaa JYPin maalienkin jälkeen ? Onhan sun serkkusi aloittamassa ensiluistelukoulun JYP-organisaatiossa ;-))
He he he heeee
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Re: Ohi aiheesta, mutta menköön...

[Off topic]
Viestin lähetti The Rock
Kotkan Karhula... puistattaa suorastaan. Kyllä se ihan oma Karhula on, vaikkakin Kotkaan taitaapi kuulua jollakin tavalla. Ja miksi otat osaa? Todella mahtava ja rauhaisa paikka asustella ainakin minun mielestäni.

Miksi otan osaa? Sen takia että itse olen samasta paikasta kotoisin ja 18-vuotta siellä aikaani vietin. Tosin nyt se on varmaan paljon mukavampi paikka kun en enää siellä asu.
[/Off topic]

Illan ottelusta taitaa tulla myös jonkinlainen kannustuskilpailu. Sen kuitenkin lupaan ettei samanlaista tule mitä Oulussa on tullut kun JYPin faniporukka siellä on vieraillut; Kotijoukkueen kannattajat eivät ole sormi suussa kun vierasjoukkueen kannattajat alkavat tosissaan kannustamaan.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Minunkin täytyy kumartaa (kipeää tekee) Porin suuntaan, ketjunavaus on todellakin Rock. Siinä on nähty enemmän vaivaa kun Hockey Nghtin koko kierroksen analysoinnissa. Yritetään nyt päästä edes tasoihin.

Porin Papat ovat olleet yllättävän hyvässä vireessä koko kauden ajan. Kokemus ei ole näkynyt hitautena, kuten esimerkiksi allekirjoittanut oletti. Pikaisella silmäyksellä pistää silmään Jarkko Gladin upea pm-lukema +10. Mielenkiintoista, että pm-tilaston johtajat Glad ja Immonen kohtaavat tänään jäällä.
Ässäpakan surkeinkin pm-lukema on vain -5, joten Ässä-joukkue on todella tasainen nippu. Marko Kivenmäen pistesaldo on myös komea. Tietenkin on mainittava Korppi: olisiko Bergeron puhaltanut vaka vanhan porilaisen kiekkouran hiipuvaan hiillokseen uutta henkeä?

Viime kaudella Ässiä koetellut loukkaantumissuma on siirtynyt vuorostaan JYPin niskoille. Ennen kauden alkua näytti, että JYPissä on suorastaan ylitarjontaa laiturien tontille, mutta nyt tekee tuskaa saada edes kahta ehjää ketjua ottelusta toiseen. Turha siitä on tekosyitä hakea, sillä nyt on monella pelaajalla sovitella paria numeroa suurempaa monoa kinttuihinsa. Esimerkiksi Ilari Filppulalle tarjotaan nyt-tai-ei-koskaan-mahdollisuutta: aiemmissa 19 ottelussa kerätyt 3 syöttöä ja pm-lukema -11 kaipaavat suurta parannusta, jotta muutkin kuin teinitytöt hihkuisivat onnesta. Huolestuttavaa on, että JYPin peli on yhtä kuin VIU-ketju. Jos (kun) ketjun nykyinen huima lento hieman hiipuu, tai joku pelaajista loukkaantuu, on JYP pulassa.

Maalivahtiosastolla on jälleen suuri merkitys siihen, kuka pisteet vie ja minne. Langkow jäi minulle viime pelistä mieleen miehenä, joka kerää yhdestä laukauksesta kaksi torjuntaa. JYPin maalivahdit eivät viime pelissä saaneet kiinni kunnolla edes sitä ensimmäistä vetoa, joten parannettavaa jäi paljon.

Ottelun tempo ei ole kova. Rankan syksyn alkutahdit on nyt soiteltu, ja väsymys vaivaa varmasti niin ylä- kuin alakerrassakin. Yleensä tämä on ollut kotijoukkueen etu, sillä kotiyleisön edessä on suurempi "velvoite" voittamiseen kuin vieraissa. JYP, kuten mainittu, haluaa varmasti myös pestä kasvojaan. Ässät on kuitenkin yksi päävastustaja, vaikka sarjasijoitus muuta osoittaisikin.

Vaikka Ässät on ollut hyvä vierasjoukkue - vain 3 tappiota - odottaisin tästä ottelusta JYPin voittoa. JYP on tehnyt edelleen eniten maalia SM-liigan joukkueista (60), mutta alkukauden mukava bahamahockey on surkastunut normaaliksi maksimissaan viiden maalin taistelukiekoksi.

Toivottavasti viime kohtaamisen maalikarkeloista ei kuitenkaan ole opittu mitään, ja maaleja syntyisi runsaasti. Ehkäpä se saisi hieman eloa Hippoksen hautausmaahan, joka on ottelussa hiljainen kuin luennolla istuva opiskelijalauma "onko kysyttävää"-kysymyksen jälkeen. Maaliveikkaus JYPille 5-2.

PS. Turvallista matkaa porilaisille. Lupaamme käyttäytyä hallilla myös suvaitsevammin vastapuolen faneihin kuin Porin ystävyyskaupunkin Rauman fanit.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
JYP tänään

1.kenttä

Nutikka-Immonen-Virtanen
Korhonen-Virolainen

2. kenttä

TJääskeläinen-Hauhtonen-Drouin
Mäenpää-Marttinen


3. kenttä

Mikkonen-Tenkanen-Filppula
Huczkowski-Kortelainen


4. kenttä

Kovanen-Hytönen-JJääskeläinen
Hyrkäs-Pikkarainen


Molarit:

Leinonen (Nikkilä)


Virolainen palaa kokoonpanoon. Läski-Leinonen jatkaa maalilla. Aika stabiileilla kentillä edetään.
 

Pulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Real Madrid
Ässät on kyllä tänään vahvoilla, jos se saa pysäytettyä JYP:n ykköskentän (Virtanen-Immonen-Uhlbäck), sillä tällä hetkellä se on ainoa kentällinen JYP:llä joka pystyy ratkaisuihin. Ässien vahvuutena pidän joukkuuen tasaisuutta, mutta erityisen tarkkana pitää olla kentän (Kivenmäki-Bergeron-Korpisalo) kanssa. Vanhukset lisättynä Kivenmäelle pistää verkot heilumaan jos tilaa annetaan.

Tänään JYP hyökkääjien pitää laitta kroppa peliin ja mennä maalin eteen sillä irtokiekkoja tältä SM-liigan parhaalta maalivahdilta tulee. Toisaalta Ässien puolustus on siivonnut maalinedustan loistavasti näkemissäni Ässien peleissä, eli vaikeaa tulee olemaan.

Uskoisin pelistä tulevan vähä maalinen ja tiukka ja ratkaisua saattaa venyä jatkoajalle. Pelillisestihän nämä JYP - Ässät pelit eivät koskaan ole olleet mitään kova tasoisia, mutta toivoisin pelistä tulevan yhtä värikäs kuin nämä parin vuoden takaiset. Korpisalon, Sheptakin, Steinerin ja kumppaneiden "ylilyönnit" ovat vielä muistissa täällä.

Ja loppuun vielä erityismaininta The Rockin loistavasta ketjunavauksesta näitä lisää. Ja minä toivotan kaikki Jyväskylään tulevat Ässä fanit tervetulleeksi kahvakiekon Mekkaan.
 

EverÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu
Kylläpäs mielenkiintoisen pelin tyrkkäs täks päiväks. Ässien loistavaa syysvirettä tulee testaamaan keskisuomen ylpeys Jyp joka on pelannut odotusten mukaan alkukauden.

Jos miettii lähtökohtia otteluun niin suosikkia on varsin vaikea löytää. Sitä puoltaa mm. seuraavat asiat:
-Molemmat joukkueet ovat viime aikoina pelannut paljon eli luistin varmasti painaa puolin ja toisin. Laskisin tämän Ässille eduksi koska Jyp on kaikilla mittapuilla katsottuna liikkuvampi joukkue
-Molemmilta joukkueilta puuttuu muutama runkopelaaja rosterista. Jypiltä illan pelistä on pois ainakin Trembley,Silggren ja Kovanen ,Ässiltä vastaavasti taas Salonen, Tuominen ja viime pelissä olkapäänsä loukannut Rontti.
-Viime aikojen esitykset puoltavat tietysti Ässien voittoa, mutta Jyväskylä on ollut aina (vaikka lähimenneisyydessä voittoja on tullutkin) paha paikka patapaidoille. Kummaltakin on lisäksi ykkösketju liekeissä, joten lähtäasetelmat ovat mielestäni sangen tasaiset.

Eräs mielenkiintoinen asia vielä loppuun. Lokakuun pelaaja löytyy todennäköisesti tänää jäältä. Joukkueiden kultakypärät Jarkko Immonen ja Martin Bergeron ovat olleet menneen kuukauden tehokkaimmat pelaajat, mutta kumpi on raadin valinta vai meneekö johonkin muuhun osotteeseen tämä pysti?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Eli ei mitään ketjumuutoksia huolimatta siitä, että oikeastaan eletään yhden kentän varassa. Vahva on näemmä Alatalolla usko siihen, ettei ketjumuutokset tuo autuutta. Joskus ne olisivat kyllä paikallaan. Drouinia voisi kokeilla tuomassa kokemusta nuorten pelaajien (Filppula, Mikkonen, AKovanen) keskelle ja Tenkanen nuoruuden innolla potkimaan Hauhtosta ja TJääskeläistä vauhtiin.

Mutta näillä mennään.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Viestin lähetti Pulu
Pelillisestihän nämä JYP - Ässät pelit eivät koskaan ole olleet mitään kova tasoisia, mutta toivoisin pelistä tulevan yhtä värikäs kuin nämä parin vuoden takaiset. Korpisalon, Sheptakin, Steinerin ja kumppaneiden "ylilyönnit" ovat vielä muistissa täällä.
Siinäpä se illan mielenkiinto paljolti onkin. Korpisalo on kyllä edelleenkin herkkä herppaamaan. Vielä kun tuomari sopivasti avittaa niin kyllä lähtee.

Huvittaa toisaalta katsoa kun muutamat Ässä-papat nostavat paidan takaa housun kauluksen alle ikäänkuin vauhdittamaan menoa ehkäpä jo toisessa tai kolmannessa vaihdossa. Ollaan kovaa jätkää...
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Siniviiva
Huvittaa toisaalta katsoa kun muutamat Ässä-papat nostavat paidan takaa housun kauluksen alle ikäänkuin vauhdittamaan menoa ehkäpä jo toisessa tai kolmannessa vaihdossa. Ollaan kovaa jätkää...

Suorastaan uskomaton huomio. En ole kyllä koskaan ajatellut, että esim. Korppari tahallaan nostaisi paidan housun"kauluksen" alle. Jos moinen temppu kuitenkin tekee pelaajasta kovemman jätkän, niin Korppi tekee sen aivan varmasti tahallaan. :)

Illan ottelusta tekee Ässille helpomman ainakin Hippoksen Hasekin pelaaminen maalilla, vai pitäisikö sanoa aloittaminen maalilla. Ässät voittaa 2-5.
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Viimeistä viedään ennen maajoukkuetaukoa, mikä onkin sairastuvan tyhjenemisen kannalta vallan mainiota. Sarjataulukkoa katsovallekin mielenkiintoinen peli, voitolla joukkueiden välinen ero olisi vain yksi piste. Tappiolla JYP taas jäisi ainakin hetkeksi sarjataulukon puolivälin alapuolelle.

Ketjuihin ei olla koskettu, vaikka jonkin verran herätystä olisi toivonut. Jari Jääskeläisen sijoittaminen nelosketjuun jämäminuuteille on loukkaus, varsinkin kun yläpuolella on sellaiset tähtilaiturit kuin Tuomo Jääskeläinen ja mallipoika Filppula. Pikkarainen heitetty Marttisen viereltä pois, Mäenpää tilalle. Edellisten otteluiden valossa vaikuttaa ihan hyvältä idealta.

Ennustetaan nyt, että Immosen kentällistä peli kiinnostaa ja muita jälleen kerran ei. Josko tuokin asia saataisiin maajoukkuetauolla kuntoon, näköjään kesken otteluruuhkan se ei onnistu. Jos Immoset saa mätettyä yli kolme maalia, voidaan edes haaveilla voitosta. Tällöinkään naapurille ei saa ekan kympin aikana antaa kolmea eteen, kuten viimeksi.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Siniviiva
Huvittaa toisaalta katsoa kun muutamat Ässä-papat nostavat paidan takaa housun kauluksen alle ikäänkuin vauhdittamaan menoa ehkäpä jo toisessa tai kolmannessa vaihdossa. Ollaan kovaa jätkää...



Kovuus on niin monesta asiasta kiinni. Se on kiva, jos Sinä näet asian niin. Heh..

Korppi nyt ainakin on sellainen persoona, joka on vähän samanlainen kuin osa jatkoaikalaisista, eli provoaa minkä kerkeää. Toivottavasti tämän illan pelissä näette siellä Nykäskylässä jälleen vauhdikkaan Korppi-shown sekä pisteellisesti että rääkymisessä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viestin lähetti Näkkäri
Illan ottelusta tekee Ässille helpomman ainakin Hippoksen Hasekin pelaaminen maalilla, vai pitäisikö sanoa aloittaminen maalilla.

Oho, en tiennytkään että Marko Leinonen on palannut takaisin JYPin rosteriin. Ilmoitetussa kokoonpanossa mitään tälläistä ei mainittu. Sen sijaan Mikkelin Muuri sieltä löytyy.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Nutikka-Immonen-Virtanen

Jokohan Sergei kohta pääsee kutsumaan Uhlbäckia oikealla nimellä..

Mielenkiintoinen kiekkoilta tulossa tänään. Lauantaipeli ja Ässät vastassa. Ässät on kuitenkin pelannut parin viime kauden ajan Hippoksella suht vittumaisesti. Pelin ns. näennäinen hallinta on ollut Jypillä, mutta Ässät on ratkaissut kovalla prosenteilla maalipaikoista. Ässien pelaaminen muutenkin on ollut erinäköistä kun Saipan ja Pelicansin, jossa mailaa tulee koko ajan.

Tuomarityöskentely nousee tänään taas esille. Kuuma lauantaipeli tiedossa, jossa tunteet ovat pinnassa. Erityisesti kiinnostaa kuinka Jyri Marttinen saa kuumennettua Korpisaloa. Marttinen on saanut mm. Nielikäisen ja Mäkiahon kuumenemaan kovilla taklauksilla ja pienellä mailahäirinnällä. Korpisalo piti päänsä viime pelissä ihailtavasti, mutta saas nähdä jos oma joukkue joutuu tappioasemaan niin miten käy..

Pelihän päättyy 4-3 Jypin jatkoaikavoittoon, maalintekijänä Jari "korkki" Korhonen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös