Junttimaisinta mitä tiedät

  • 2 633 298
  • 13 571

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
eikös tuo ole etelä-pohojammaan murretta?

On. Ja murteiden käyttö ei ole koskaan junttia.

Junttia sen sijaan on oman murteensa häpeäminen ja sen peittely esimerkiksi Helsinkiin mennessä.

Törmäsin aikanaan erääseen tapaukseen - luokkakaveriini lukiosta - joka oli lähtenyt Hämeenlinnasta Helsinkiin opiskelemaan. Näin hänet Hämeenlinnassa kaksi kuukautta muuton jälkeen. Hemmo yritti epätoivoisesti vääntää Stadin slangia ja vältellä Kanta-Hämeen murretta. Se, jos joku, oli junttia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Omalla listalla kohoaa suht korkealle sanan "notta" käyttö. Sanan merkitys on vähintäänkin epäselvä, harvoin kyseistä sanaa tosin pääkaupunkiseudulla kuuleekaan

Taitaa olla joo E-P kamaa. Arvelisin, että tuo on niinku "niinku" PK-seudulla. Tai ehkä "notta" painottaa jotain asiaa hieman enemmän eikä ole vain merkityksetön välimerkki niinku "niinku".

Mites "jotta"? Eikös maailmanmestari ja SaiPan maalivahtivalmentaja käytä tuota? Liekö jotain kieroa savolaista perua. Tuo nyt menee siinä kontekstissa, jotta hänen puheenpartensa on melko vauhdikas, eikä korva kerkee tarttumaan tuohon samalla lailla kuten vaikka "notta" tai "toi noi".
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuntuu, ettei 95% tähän ketjuun kirjoittavista tiedä, mitä juntti tarkoittaa. Se ei silti ole junttimaista, koska typeryydellä ei ole mitään tekemistä junttimaisuuden kanssa. Mitä tämä sama 95% ei tunnu ymmärtävän.

Yksi typerimmistä esimerkeistä:

Junttimaista - tai ainakin sellaista mitä en ymmärrä - on yhdenkin lemmikin pitäminen kotitaloudessa perheen koosta tai elukan lajista riippumatta. Pienet lapset rinnastan tässä kotieläimiin.

Varmasti junttimaista on puhua koiralle ikäänkuin ne ymmärtäisivät. Junttia on myös pitää koiraa tai kissaa fiksuna eläimenä. Molemmat ovat erittäin tyhmiä elukoita. Kaunein kissa on kuollut kissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tuntuu, ettei 95% tähän ketjuun kirjoittavista tiedä, mitä juntti tarkoittaa.

Nimenomaan. Tähän ketjuun jokainen purkaa patoutumansa, oli kohde mikä hyvänsä. "En pidä eläimistä/lapsista/yksityisautoilijoista/karppaajista, se on siis junttimaisuusketjun asiaa!" Kaikki arvoisia jatkoaikalaisia ärsyttävä ei ole junttimaista. Nämä tyypit voisivat kaivaa esille ketjun, jonne kerätään pieniä asioita, jotka ärsyttävät. Sopii huomattavasti paremmin sinne kuin tänne.

Itse olen juntti ja silti vähintään tuo Jermun mainitsema 95% tämän ketjun juntti-määritelmän kriteereistä sujahtaa ohi oikealta ja vasemmalta. Helvetin hyvä ketju pilattu turhalla lässyttämisellä.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Tuntuu, ettei 95% tähän ketjuun kirjoittavista tiedä, mitä juntti tarkoittaa. Se ei silti ole junttimaista, koska typeryydellä ei ole mitään tekemistä junttimaisuuden kanssa. Mitä tämä sama 95% ei tunnu ymmärtävän.

Tätä asiaa on kai täällä puitu ennenkin. Tässä 95 %:lle Kielitoimiston sanakirjan (2007) määritelmä:

Juntti 1. vars. halv. kömpelöstä, tyhmästä tm. miehestä, moukka, nuija, taukki, mäntti, uuno. Maalaisjuntti. Juntti tyyppi. 2. tavallisesta ihmisestä (vars. jupin vastakohtana). Suomalainen perusjuntti.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun lauantaina pyörii silloin tällöin noissa kauppakeskuksissa, ei ole voinut olla törmäämättä seuraavaan junttimaisuuden ilmentymään: kopio Ed Hardy-paita, mauttomat korvikset ja ponihäntä miehellä. Kukahan mahtaa olla tämän 'possen' idoli?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka on Ed Hardy? Olenko juntti vai juppi kun en ole kuullutkaan?

Ed Hardy-tuotemerkki on muotisuunnittelija Christian Audigierin luomus - kantavana voimana on isot, useimmiten eläinsomisteiset kuvat vaatteissa ja lakoniset 'sloganit' tyyliin love hurts jne. Oli muutama vuosi sitten kova sana erityisesti Pohjois-Amerikan 'pintaliitoskenessä' ja myös Suomessa vaatemerkkiä on ylväimmin tuoneet esiin nämä ns. puolijulkkikset. Etelä-Euroopan turistikohteissa nämä olivat ainakin pari vuotta sitten yksi yleisimmistä piraattituotteista.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
OK, kiitos.

Pyrin seuraamaan maailman tapahtumia mahdollisimman kattavasti. Katson uutisia, luen lehtiä, luen kirjoja mahdollisimman monilta aloilta. Olen kiinnostunut lähes kaikesta.

Lähes. On yksi asia, josta en ole pätkääkään kiinnostunut, enkä siitä mitään tiedä. Se on muoti.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Lähes. On yksi asia, josta en ole pätkääkään kiinnostunut, enkä siitä mitään tiedä. Se on muoti.

Vaikka muoti ja trendit ovat eri asioita niin suosittelen Panteran "The Great Southern Trendkill" albumia. Mutta tosin vain jos pitää oikein saatanan rankasta musasta. Josta itse tietenkin pidän. Tässä pieni maistiainen.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
- Rekkarit omalla tekstillä.
- Kehuskella ulkomaan matkoillaan (Varsinkin jos on käynyt Thaimaassa tai Kanarialla). "Kun me oltiin Thaimaassa..."
- Vaimonsa kutsuminen äidiksi vaikka lapsia ei ole paikalla. Ja vaikka lapset olisivatkin paikalla mutta puhut vain vaimollesi.
- Karaokebaarit.
- Jack & Jones kloonit.
- Ja juuri edellä mainitut Ed Hardy tuotteen
- Autolla pelleily ja ylinopeus.
- Inttijuttujen kertominen ja vertailu kellä oli kaikkein rankinta.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Inttijuttujen kertominen ja vertailu kellä oli kaikkein rankinta.

Tähän kuuluu luonnollisena osana nykyisen varusmiespalveluksen helppouden toitottaminen: "Kohta armeijan voi suorittaa kirjekurssina... Nykyisin niillä on pleikkarit ja kännykät... Eihän siellä enää edes marssita... Toista se oli, saatana, silloin meillä, kun marssittiin 80 kilsaa 90 asteen pakkasessa 100 kilon reppu selässä ja Hakkarainen jäätyi teltassa tukastaan kiinni maahan..."
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
"Kohta armeijan voi suorittaa kirjekurssina... Nykyisin niillä on pleikkarit ja kännykät... Eihän siellä enää edes marssita... Toista se oli, saatana, silloin meillä, kun marssittiin 80 kilsaa 90 asteen pakkasessa 100 kilon reppu selässä ja Hakkarainen jäätyi teltassa tukastaan kiinni maahan..."

...ja pakkasta oli niin paljon että savu joka tuli kamiinan piipusta jäätyi heti ja piti tuoda telttaan sulamaan...
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kehuskella ulkomaan matkoillaan (Varsinkin jos on käynyt Thaimaassa tai Kanarialla). "Kun me oltiin Thaimaassa..."
-

Ja tohon vielä lisäyksenä se, että ei päästä jutuissa siitä matkasta irti ja koetaan hirveän tärkeänä jauhaa siitä matkasta ja paikallisista asioista kuukausikaupalla. Ja mikä edelleen junttimaista; matkakohteen kielen sekoittaminen suomen kieleen - tuktuk, juksuuri jne. Olen elämäni aikana käynyt reilussa 30 eri maassa ja yksikään matka ei ainakaan toistaiseksi ole ollut niin kosketteleva, että olisi pitänyt kenellekkään kehua. Ja sitäpaitsi, mitä hienoa ulkomaan matkoissa enää oikeastaan edes on - HKI-Vantaalta lähtee joka päivä koneita varmaan 100 kaupunkiin ja ei kun reissuun vaan.
 

Baldrick

Jäsen
Jättää äänestämättä, ja protestoida lopputulosta.

Paitsi jos tänään on karmea krapula, eikä sen johdosta päässyt äänestämään. Jos Soini valitaan pressaksi ekalla kierroksella (mikä nyt on erittäin epätodennäköistä) protestoin varmasti.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eka postaus tähän ketjuun ja syynä puhtaasti pressanvaalien seurantaketjun homovastainen kirjoittelu. Vittu miten junttimaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös