Ilta-Sanomat on haastatellut kolmea pohjoissuomalaista "liha-aktivistia". Tämä koko juttu ja siinä esiintyvät argumentit ovat monella tapaa "pitäisikö itkeä vai nauraa"-ketjun kamaa, mutta erityistä junttimaisuutta tässä artikkelissa edustavat kommenttiosion ulostulot. Heitän muutamia esimerkkejä:
"Itse syön paljon lihaa koska se laihduttaa."
"Olen 45 vuotias nainen ja syön päivittäin kasviksia, kinkkua ja lihaa. Liharuuan kypsentämisessä käytän vain voita, en koskaan rypsiöljyä. Ehdottomasti syön lihaa jatkossakin, huolimatta siitä että diabeteshoitaja käskee lopettamaan välittömästi lihan, voin, juuston ja kananmunan syömiset. Muka pelkkiä kasviksia ja ituja, rasvatonta ruokaa pitäisi syödä? Ei kiitos!"
"Kuinka moni kasvissyöjä on lopulta selvinnyt hengissä tästä elämästä? Taitaa olla sama prosentti kuin lihansyöjillä."
"Minä syön lihaa ja siipikarjaa päivittäin, usein kaksi kertaa päivässä, ehkä noin 2 kiloa viikossa. Vege hömpötykset eivät kiinnosta eikä niistä lähde nälkä. Ilmastonmuutos ei minun ruokailutottumuksia muuta, sillä jos meillä on 2.5 miljardia intialaista ja kiinalaista jotka menevät hällä väliä tyylillä niin silloin minun argentiinalainen pihvi on pisara meressä!"
"Liha on AINOA ruoka-aine jota yksinomaan syömällä ihminen voi elää kaikin puolin terveenä pitkään. Siis ainoa."
"Liha on hyvä ja ravinteikas ruoka. Syön ainakin kilon viikossa ja kehon rasvaprosentti on alle normien. Mielestäni jokainen saa syödä miten haluaa. Porkkananpuriat saavat jatkaa kunhan jättävät lihansyöjät rauhaan. Sokeri ja nopeat hiilihydraatit ne ihmiset saavat sairaiksi, ei liha."
Tämä koko komeus toki pari päivää sen jälkeen, kun ravitsemustieteiden asiantuntijat ja tutkijat ovat todenneet suomalaisten (etenkin miesten) syövän aivan liian paljon lihaa ja kovia rasvoja.
Tieteen ja tutkitun tiedon vastustaminen on mielestäni tämän ketjun kamaa jo lähtökohtaisesti.
Linkki juttuun:
Olli, Juha ja Heikki kertovat, miksi he saattavat syödä lihaa yli kilon viikossa: ”En syö mitään, mistä en tykkää”