Olen tuosta pääasiassa samaa mieltä. Jokainen, joka yhtään tajuaa, millaisista odotusarvoista puhutaan. tajuaa, että lottoaminen on dorkaa. Panostaa johonkin, missä jää todennäköisesti kuitenkin tappiolle ja koko järjestelmä perustuu onnelle. Se ei voi olla niin hauskaa istua lauantai-iltana teeveen ääressä ja kun Aulis Gerlander ilmoittaa numeron niin katsoja ympyröi sen mahdolllisesti kupongistaan ja kun tarpeeksi numeroita on ympyröity, hän huutaa bingo. Ei, se ei todellakaan voi olla hauskaa ajanvietettä. Niinpä nuo alhaiset potit ovat todellakin junttia.
Sen sijaan jos potti kasvaa tarpeeksi suureksi niin vaikka se todennäköisyys voittaa on olematon niin herää kysymys, että kannattaako jättää se mahdollisuus käyttämättä. Ihminen on siinä mielessä erikoinen, että monia saattaa jäädä harmittamaan, jos ei ole lotonnut ja potti menee yhdelle. Sen sijaan jos on lotonnut pari riviä niin on ollut mukana kamppailussa, vaikkei asiaa sitten jälkikäteen miettisikään tai riviä edes muistaisi tarkistaa pitkiin aikoihin. Joku yli 5 miljoonaa on kuitenkin sellainen potti, että se mahdollistaisi hyvänä pesämunana toimimisen sijoitustoiminnassa.
Potteja itsekin kasvattaisin. Olisi hyvä, jos niiden suunta olisi jossain sadan miljoonan paikkeilla. Siinä mielessä eurolotot ja vastaavat ovat ihan hyvä juttu. En kuitenkaan poistaisi alempia voittoluokkia, koska koko pelin suosio vähenee, jos kukaan ei voita koskaan mitään. Jos voittaa vaikka kerran kahdessa vuodessa neljä oikein niin on silti voittanut jotain. Samaa mieltä olen siitä, että bonusluokat ja jokeri helvettiin. Ne ovat siinä mielessä täysin älyttömiä, koska ne maksavat lisää. Samalla rahapanostuksellahan henkilö voisi ottaa enemmän niitä lottorivejä ja jättää turhuudet pois. Se on vähän sama kuin onko pakko ostaa röökiaski tai ässäarpa, kun vie lottokupongin vai ei. Aivan, kumpikaan ei edesauta yhtään sitä 7,5 miljoonan voittamista, joten miksi ostaisi.
Mielestäni, jos lottoa harrastaa niin siihen kannattaa tehdä pelistrategia. Määrittelee rajan potille, minkä yli pelaa ja alle ei (esim. 5me) ja sitten määrittelee sen montako riviä pelaa (esim. 5 tai 10). Silloin se käyttäytyminen on etukäteen ikäänkuin ohjelmoitua, eikä koko asiaa tarvitse miettiä.