Juniorit kaudella 2019–2020

  • 180 983
  • 483
C1-nuorten kesärinki:

Maalivahdit:

Matti Herpin
Juho Nupponen
Leevi Toivola

Puolustajat:

Niklas Halonen
Antti Kähkönen
Jussi Kähkönen
Miki Niemensivu
Konsta Nurmi
Tuomas Peltola
Carlos Peltonen
Ilmari Suisitio
Jasper Valtanen

Hyökkääjät:

Eetu Haatainen
Jesse Juhola
Jonne Järvinen
Aaron Lanne
Eevert Lastula
Erkka Maine
Aatu Moisanen
Matias Nevanpää
Patrik Pelamo
Jaani Peura
Nikolas Pietsalo
Jonatan Raatikainen
Heimo Saarinen
Emil Sahlstedt
Alvar Salminen
Santtu Tätilä
 
Viimeksi muokattu:
B1-nuorten kesärinki:

Maalivahdit:

Ansio Mikael
Herpin Louis
Salminen Frans

Puolustajat:

Grönlund Niklas
Kauppila Rasmus
Kotiranta Heikki
Markkula Topi
Sairanen Mathias
Siivonen Aapo
Vaarola Venni
Valtanen Jasper

Hyökkääjät:

Anttila Tuomas
Hämäläinen Lenni, HIFK
Hölsömäki Tomas
Koivukoski Olli
Lanki Tomas
Leija Perttu
Mäkäräinen Jasse, JYP
Nevanpää Patrik
Parviainen Joonas, HIFK
Päivärinta Sami
Ranta Samuli
Saario Eetu
Salmi Severi
Savolainen Erik
Savolainen Marko
Suutari Lenni, KalPa
Säkkinen Iivari, Kärpät

Joonas Parviainen at eliteprospects.com
Lenni Hämäläinen at eliteprospects.com
Jasse Mäkäräinen at eliteprospects.com
Lenni Suutari at eliteprospects.com
Iivari Säkkinen at eliteprospects.com
 

Pentti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nämä Lukon sivuilla tiedotetut kesäringit ovat kyllä hyvin suuntaa antavia tällä hetkellä. Been ringistä on ainakin pelaajia Aan kesäringissä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nämä Lukon sivuilla tiedotetut kesäringit ovat kyllä hyvin suuntaa antavia tällä hetkellä. Been ringistä on ainakin pelaajia Aan kesäringissä.
Niin, ja olihan siellä nimiä B:n listoilla, jotka löytyvät myös C:n ringissä. Ainakin 2004-ikäluokan pakki Jasper Valtanen näytti olevan. Eli tässä vaiheessa ei kokoonpanoja ole vielä naulattu, ja ehkä hyvä niin.
 

Pentti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä tietenkään kokoonpanoja, puhe olikin kesäringeistä. Muutamat pelaajat eivät harjoittele näissä mainituissa kesärigeissä.
 
Suosikkijoukkue
HC Eurajoki
Ennen kuin aletaan nuorukaista laiskaksi syyttämään, niin oletteko varmoja että motivaatiossa on vikaa. Sakun mahdollinen vetäytyminen voi johtua jostain fyysisistä seikosta, selkävaivoista tms. 16-vuotias kuitenkin vielä kasvuiässä ja kaikkea voi tapahtua, vaikka pelihaluja olisi.
Todella harmittava juttu ja voi johtua niin monen asian summasta, että miksi lupaava nuori lopettaa. Tuntematta yhtään taustoja tässä ko. tapauksessa niin taustalla voi olla perhesyitä, seuran sekoilut, valmennus pihalla, yleinen fysiikka, vammakierre, viehkeä tyttöystävä, viritetyt mopot, huono seura & kaverit, koulun vaativuus ja tuhat muuta seikkaa, että miksi mielenkiinto loppuu. Itseä alkoi 90-luvulla kiinnostaa pimpero ja keskikalja, vaikka kaikki ikäkausimaajoukkueet tahkottiin läpi. Siihen päälle pari “huippuvalmentajaa” niin paketti valmis ja pihalle. Sen verran vettä virrannut kanaalissa, että tajuaa vähemmästäkin peilikuvassa olleen kaikki vika ja että joku vahva menttori olisi ehkä pelastanut tilanteessa ohjaamalla ja rauhoittamalla. Välillä käy mielessä, että meneekö touhu liian nuorilla jo niin totiseksi ja ammattimaiseksi, että miten lätkää jaksaa hakata hyvällä motilla reilusti päälle kolmekymppiseksi saakka. Uskalletaanko levätä ja satsata laatuun määrän kustannuksella. Harrastaa muita lajeja ja antaa pääkopan relata.

Toivottavasti tässä huippulupaavan C-junnun päätöksessä tapahtuisi vielä käänne. Kävin katsomassa talvella kaverin otteita, niin näkihän sen otsallakin, että tuleva liigapeluri siellä viilettää, jos kaikki menee nappiin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Uskalletaanko levätä ja satsata laatuun määrän kustannuksella. Harrastaa muita lajeja ja antaa pääkopan relata.

Näissä lauseissa kiteytyy liian nuorena yksipuolistetun harjoittelun ongelmat. Jalkapallo esimerkkinä, niin pk- seudulla jo 7-8 vuotiaat panostetaan lopettamaan muut lajit, koska ne eivät tue jalkapalloa (En sano joukkuetta mutta Suomen menestynein). Oma fiilis on että lätkässä annetaan tehdä kaikkea muuta paljon avoimemmin ainakin D- ikäiseksi asti.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Hiihdon mm-kisojen aikana tuli juttu Norjan urheilukouluista. Siellä painotetaan monipuolista harjoittelua mahdollisimman pitkään. Perusteena oli se, ettei yhtään lahjakkuutta menetetä ja tehdä liian aikaisin (väärää) lajivalintaa. Joku voi kehittyä vasta myöhemmällä iällä esim. 15-16 vuotiaana.

Kaverin poika pelasi eri ikäluokkien kauden ratkaisupelit. Siihen päälle maajoukkue turnaukset ja muut kokoontumiset yms. Näiden loputtua olisi ollut kolme päivää taukoa ja alkanut kesäharjoittelu. Agentin kanssa olivat keskustelleet ja pyytäneet joukkueelta viikon taukoa. Tämä oli myönnetty.
 
Mäkeläinen kirjoitti twitterissä, että pelaisi Eurajoen Lätkän miehissä 2019-20. Ei siis ihan täysin ole halu jääkiekkoon mennyt, joten kyllä sieltä sen koko halun/motivaation vielä takaisin voi saada ja 2020-21 pelata vielä B:ssä.
 

Pentti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Alkaa saada huvittavat mittasuhteet tämä yhden lupaavan nuoren jääkiekkoilijan mahdollinen lopettaminen. Pelaaja on varmasti asiaa miettinyt hyvin pitkään ja harkiten. Päättäminen ja asian esilletuominen ei varmasti ole ollut helppo. Pojan omaa tuntemusta ja päätöstä tulee kunnioittaa asiassa. Ei tämä nyt varmasti ole ensimmäinen eikä viimeinen tapaus. Aurinko nousee varmasti huomennakin ja jääkiekkoakin vielä pelataan. Uusia poikia tulee ja meneekin vielä. Näin se vaan on.
 
Suosikkijoukkue
HC Eurajoki
^Lukossa on tänä päivänä niin vähän raumalaisia pelaajia, että jokainen lupaava poika kiinnostaa kovasti. Keskustelupalstalla tällaisesta asiasta spekulointi on minusta ihan normaalia. Näitä lopettajia on kumminkin ollut viime aikoina käsittääkseni enemmänkin. Tulee Eurajoen hallilla pyörittyä jonkun verran niin siinä on tullut seurattua, että yllättävän moni Lukon junnuissa kapteenistossa ja maajoukkuetasolla vetelevä junnu jättää leikin kesken Raumalla ja alkaa höntsätä täällä kotihallissa.
 

Pentti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Alkaa höntsätä kotihallissa Eurajoella eli onko nyt paljon eurajoelta lähtöisin olevia maajoukkue/ kapteenistoon kuuluvia pelaajia lopettanut lähivuosina?
 
Suosikkijoukkue
HC Eurajoki
^No ei niitä ihan hirveästi ole, mutta jokunen. Siitosen poika ja Riku Leskinen taisivat olla samasta ikäluokasta parhaasta päästä muutama vuosi takaperin.
 

Pentti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No joo...se,että taisivat olla ja olivat.Siinä on vissi ero,mutta yhtä kaikki.Elämä ja jääkiekko jatkuu Raumalla tämänkin jälkeen. Se ei silti poissulje sitä asiaa,että on motivaation loppuminen on ikävä asia lupaavan pelimiehen kohdalla.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Se ei silti poissulje sitä asiaa,että on motivaation loppuminen on ikävä asia lupaavan pelimiehen kohdalla.

Tästä asiasta nimenomaan pitäisi keskustella. Sillä kuka lopettaa ei loppujen lopuksi ole väliä. Kuinka nämä nuoret saadaan pidettyä pidempään mukana alkavassa kilpaurheilussa on se suurin kysymys.

Mennäänkö nuorella iällä liian yksipuoliseen harjoitteluun?
Onko joukkueen toimihenkilöt oikeasti nuoria ymmärtäviä kasvattajia?
Saako nuori joukkueessa tarpeeksi tukea "heikkoina" hetkinä?
jne jne. En tiedä millä prosentilla Raumalla ikäluokat pienenee, mutta PK-Seudulla luonnollinen poistuma on noin 10% tasolla vuosittain.
 

Pentti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hyvä huomio,tämä valmentajan kyky toimia nuorten pelaajien kanssa.Lehdissä usein puhutaan pelaajien luonteesta heitä johonkin valittaessa. Miksihän valmentajien kohdalla ei menetellä samoin,valmentaja voi olla sosiaalisilta ominaisuuksiltaan täysin kyvytön tai haluton toimimaan nuorten pelaajien kanssa. Siitä huolimatta näitä vanhan liiton dinosauruksia raahataan mukana vuodesta toiseen. Kyllä valmentajallakin soisi olevan kipinää sielussa,kun penkillä tai jäällä toimitaan nuorten miesten kanssa. Valitettavasti näin ei aina ole.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Parikymppinen puolustaja Jani Kluuskeri teki diilin KeuPaan. Viimekaudella 48 peliä Lukon junnuissa tuotti 5+8 tehot.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko A-nuorten kesärinkiä plus hankintoja tiedotettu vielä missään?
Kotisivuilta ei löydy vahvistusta edes tuolle varmalle Tobias Ancickan nelivuotiselle sopimukselle. Pitkin kautta on huhuja liikkunut kovista ryöstökalastuksista pitkin pitäjiä niin eikö nyt olisi aika tulla esiin näiden kanssa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Pukkila ainakin varmaan tullut omasta halusta syystä tai toisesta. Mistään lupauksesta sen enempää kysymys, vaan pelurista joka on pärjännyt pikkujunnuissa tyypillisesti ison kokonsa tähden. Varmaankin ajateltu A-junnuihin leveyspelaajaksi, kun osa pelureista kuitenkin tuolla liigaringissä pyörii.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Todella heikkoa tekemistä läpi viime kauden. Pääkopan kanssa isoja ongelmia eikä kaukalon puolellakaan tapahtunut merkittävää kehitystä sopimuksen aikana.
Sekoittiko yksi Pitsin nollapeli pään? Ja se, että täällä muutama vaati sen perusteella nostamista Setäsen tilalle liigaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös