Jukurit kaudella 2018–2019

  • 232 533
  • 840

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Partanen on vetänyt piste per peli tahdilla ja Leijonapaita kutsuu. Hieno juttu Jauholle Pietarin ulkoilmamatseineen. Ei taida ehtiä pelata TPS-peliä 12.12. Jukureissa? Siinä viikonvaihteessa ei onneksi ole kuin perjantaina Ässät vieraissa.

Toinen hieno Leijonauutinen on Mikko Kokkosen valinta U20 MM-leiriryhmään. Vai oliko tuo enää uutinen... Leiritys alkaa 15.12., joten Mikolla jäänee 8 runkosarjapeliä väliin.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Laitettaisko Nikkanen perjantaina Tavin tilalle? Pereskokov Asplundin ja Piitulaisen völjyyn, ja Kalliola kolmoseen. Vadim menee ihan hukkaan nykyisessä ketjussa.

Partanen-Roine toimii. Salosella ei toimi.

Perjantaina on kauden tärkein peli tähän asti.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jokos se pleijarijuna meni? Hyvää paskaa tänään taas! Onneksi heräteltiin lopussa vielä tasoituksella toiveita, niin ei vituta niin paljoa, eipä. Se tästä puuttuu että perjantaina hävittäisiin jumbo-Ässille. Sekään ei tällä hetkellä yllättäisi.

Jotain pitäisi tehdä, että saataisiin nuo lukot pois äijiltä ja sitä kautta kurssi oikeaan suuntaan. Kauaa näin ei voi jatkua, tai muuten voidaan taas alkaa jo miettiä tyhjennysmyyntejä sekä ensi kautta. =)

Edit. Semmoinen tuli vielä mieleen, että voitaisiin tuo Kalliola heivata jo menemään, koska alkaa olla aika nähty kaveri kyseessä. Ei riitä niin ei riitä. Tilalle vaikka Jääskeläinen Ketterästä, häneltä sentään löytyy potentiaalia!
 
Viimeksi muokattu:

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipä mahtunu Partanen tänään kokoonpanoon maajoukkueessa.. Olispas ollu vaan eilen kääntämässä TPS pelin Jukureille...
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jos Jaatisen otteet kuumottavat, niin Hyvärinen ei jää Pekkaa pahemmaksi. Tämäkin joutaisi jäädä Poriin muutaman muun kanssa. Pelisilmää ei nimeksikään ja ei oikein täytä peruspakki -statustakaan enää. Syvissä vesissä uidaan ja saas nähdä miten laiva kääntyy.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Mitenkäs meidän Laavainen on pärjännyt? Tilastojen perusteella ainakin saanut vastuuta mutta pistepotti ei ole kuitenkaan juurikaan karttunut. Onko syy miehessä itsessään vai onko täyttänyt paikkansa kokoonpanossa?
 
Mitenkäs meidän Laavainen on pärjännyt?

Hyökkäyssuuntaan väläytellyt osaamistaan, mutta puolustuspäässä ollut melko isoissakin vaikeuksissa. Kokonaiskuvassa arvosanaksi kohtalainen, mutta ei voi oikein vahvistukseksi sanoa tähänastisilla näytöillä.

Tällä hetkellä kuitenkin peliaikaa Jukureissa on tiedossa, kun Hietanen on sairastuvalla ja Kokkonen nuorten maajoukkueen mukana. Muuten näillä näytöillä tuskin mahtuisi Jukureissakaan vakiokokoonpanoon pelaamaan eli kunhan edellä mainituista herroista ainakin Kokkonen palaa, niin Laavainen voidaan sopimuksen mukaisesti päästää takaisin Hämeenlinnaan.
 
Viimeksi muokattu:

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jaahas, sitähän ois vielä 5 ottelua jäljellä tämän vuoden puolella. Kirjoitetaampa nyt näin joulun alla kerrankin vähän ehkä järkevämpää ja asiallista pohdintaa, niin tontutkin unohtaa alkukauden aikana tulleet rumat viestit! Näistä peleistä olisi hyvä kairata semmoiset 9-12 pistettä, jotta pysytään vielä iskuetäisyydellä. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä, mutta toisaalta lähiaikojen pelillisen annin perusteella myös kaikenlainen pupeltaminen on mahdollista.

Otteluita tosiaankin on vielä 5 kappaletta vuoden 2018 puolella, ja vastaan asettuvat:

JYP (K): pitäisi olla 3p otettavissa tämän kauden Jyppiä vastaan, onhan heidät voitettu jo 2 kertaa tällä kaudella. Toisaalta nämä voitot on otettu Jyväskylässä, joka on ollut Jukureille hyvä paikka pelata Liiga-aikanakin. Ikiomalla JYP on taidettu voittaa vain kerran Liiga-aikana, joten se puoltaa JYPin voittoa. Mutta eihän näitä pelejä koskaan olla etukäteen ratkottu. Perinteinen aneeminen tiistaipeli allekirjoittaneen odotuksissa, ei hyvältä näytä.

Sport (V): Lähes kaikkien ennakko-odotusten vastaisen alkukauden pelannut Sport lähtee tähän matsiin ennakkosuosikkina. Tämän kauden kaksi keskinäistä matsia on päättynyt molempina kertoina kotijoukkueen varsinaisen peliajan voittoon, joten pisteet tasan tähän mennessä. Ensimmäisen pelin Sport vei lokakuussa Vaasassa melko selvin luvuin 4-1, kun taas kuukausi eteenpäin siitä Jukurit voitti kotonaan tiukasti 2-1. Jälkimmäisessä Sport oli alati niskan päällä, ja olisi peliesityksiin ansainnut jopa enemmän kuin 0 pistettä. Vaasassa on onnistuttu voittamaan Liiga-aikana kolmesti, joten voitto sen puolesta on otettavissa. Tästä etenkin olisi tärkeä ottaa 3p, koska Sport taistellee runkosarjan lopussa samoista sijoista kuin Jukurit. Ellei sitten tämä Sportin alkukauden positiivinen liito jatku kaikkien yllätykseksi loppukauden ajan.

HPK (K): Plus-merkkisen alkukauden kiekkoillut Kerho lähtee Tapaninpäivän matsiin tottakai suosikkina, ellei Jukurit nyt näissä kahdessa matsissa ennen joulua ala pelaamaan elämänsä kiekkoa samalla, kun HPK alkaa kyntää syvemmällä kuin koskaan ennen. Ehkä ei. Tämän kauden molemmat matsit on mennyt HPK:n nimiin pistein 5-1. Molemmissa peleissä Jukurit on ollut jossain vaiheessa peliä johtoasemassa, mutta Kerho on tullut tasoihin ja ohi. Josko tällä kertaa mahdollinen johto pitäisi? Pienenä tilastoknoppina sellainen, että Hämeenlinnassa pelatun lokakuisen matsin voittomaalin teki HPK:lle tällä hetkellä Jukureissa lainalla oleva Roope Laavainen. Pelannee nyt Tapsanpäivänä Kerhoa vastaan, koska tuskimpa tästä lainasopimuksesta sitä estävää pykälää löytyy. Loppuun vielä toinen knoppi: Janne Tavi on saalistanut HPK:ta vastaan tällä kaudella 3 pistettä (0+3), joka on yli kolmasosa hänen tämän kauden pistemäärästään. Josko vahingossa räppäisi maalin tällä kertaa?

Ilves (K): Alkukaudesta parhaimmillaan sarjaa johtanut Ilves majailee tällä hetkellä viimeisellä säälipleijaripaikalla 7 pistettä Jukureita edellä (Ilveksellä lisäksi 1 ottelu vähemmän pelattuna). Kauden kaksi edellistä kohtaamista on päättynyt Ilveksen suoriin 3 pisteen voittoihin maalierolla 8-3. Ikiomalla pelattu viimeisin joukkueiden keskinäinen matsi joulukuun alkupuolella oli melkoista surunäytelmää kotijoukkueen kannalta etenkin puolustuksen osalta. Ilves sai halpoja maaleja Jukureiden verkkoon, joka sai puolet yleisöstä lähtemään jo ennen loppuvihellystä. Ilves todennäköisesti kauden lopussa taistelee Sportin tavoin Jukureiden kanssa samoista sijoista. Siksi tästäkin matsista olisi todella tärkeää saalistaa täysi pistepotti. Myös senkin takia voitto olisi tärkeä, että tuulipukukansa jaksaisi käydä matseissa!

KooKoo (V): Pitkälti nelikon Strömwall-Pitkänen-Haataja-Hakulinen voimin KooKoo on kerännyt runkosarjan puoliväliin mennessä 41p, joka on 7p enemmän kuin Jukureilla. Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista on molemmat päättyneet Jukureiden suoriin voittoihin. Pelillisestikin nämä matsit ovat olleet kohtuu hyvää Jukureilta, joten toivotaan saman jatkuvan. Tähänkin pätee sama fraasi; pisteitä olisi otettava, koska KooKoo taistelee samoista sijoista kanssamme. Jäähyjä ei sovi ottaa Liigan tähän mennessä parasta YV:tä vastaan. Siellä muuan länsirannikon kaveri kairannee heti paikan tullen. Miika Roine on Jukureiden Liiga-aikana tehnyt 4 maalia Kouvolassa tähän mennessä. Olisiko taas kapteenin aika näyttää mallia?


Laitetaan loppuun vielä oma veikkaus loppuvuoden pisteistä, ja keneltä ne tulee:
JYP: 1p
Sport: 0p
HPK: 1p
Ilves: 3p
KooKoo: 3p

Tämä koko pikkupähkäily aikalailla mutu-pohjalta, sisältäen tietenkin myös muutamia tilastollisia faktoja. En nyt kuitenkaan liikaa ala analysoimaan, jätettäköön se muille :). Kaikkihan aikalailla on siitä kiinni, saako Jukurit käännettyä pelillisen kurssinsa ylöspäin ja pelataanko tasapainoisia otteluita. Kuuden ottelun tappioputki alla ei kaikista luottavaisimmin mielin tähän vuoden loppurutistukseen lähdetä, mutta pidetään peukut pystyssä! Veikkaamani 8 runkosarjapistettä olisi tyydyttävä määrä, mutta tämänhetkistä kuvaa katsellessa jopa yli odotusten. Kaikki extrapisteet sen päälle tottakai otetaan vastaan!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Suhonen, Salonen, Piipponen, Jaatinen, Hyvärinen ja Jalonen.. siinä meidän kaikki kuusi käytettävissä olevaa puolustajaa, kun Laavainen lähti takaisin Hämeenlinnaan. Miten olisi Saku Forsblom A:sta seiskapakiksi?

edit. Marlo Koponen viikoksi. (Jukurit.fi)
 
Viimeksi muokattu:

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jo on pakka sekasin kun vanhaa kunnon Marlo Koposta otetaan sisään. Tältä kaverilta ei sitten kiekollisia taitoja kannata odottaa! Oishan tuota voinut vaikka juuri sitä Forsblomia A:sta kokeilla...ei niin ei..

Edit. Onhan tuo Koponen alkukaudesta ihan mukavat tehopisteet puolustajalle kasannut Ketterässä.. Toivottavasti on kehittynyt vuosien varrella! Tärkein kuitenkin lienee se, että pystyisi edes jotenkin paikkaamaan Hietasen puolustuspään osaamista.
 
Viimeksi muokattu:

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Marlo Koponen... Ei hyvää päivää. Luulin ettei Jaatisesta voi enää downgreidata.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika huikea signaus.

Olin kyllä siinä uskossa, että Koponen olisi jo itse ymmärtänyt omat rajallisuutensa ja lopettanut kiekkoilun. Mutta eipä siinä, antaa kaikkien kukkien kukkia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Koponen-Piipponen, Jaatinen-Salonen ja Hyvärinen-Jalonen.. Suhonen ei pysty pelaamaan. Toivotaan hyvää peliä..

Positiivisena kokeiluna nelosketjussa pelaa Leskisen ja Hotakaisen kanssa Heikki Huttunen A-nuorista. Huttunen teki A:n alkusarjassa 41 pinnaa (11+30) ja vakuutti ainakin minut muutenkin peleissä.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En uskonut, että Marlo Koponen enää ikinä pääsee liigajoukkueen kokoonpanoon. Ehkä huonoin SaiPassa koskaan pelannut puolustaja. Toivottavasti onnistuu Mikkelissä. En kyllä laskisi sen varaan.
 

X-Stiff

Jäsen
En uskonut, että Marlo Koponen enää ikinä pääsee liigajoukkueen kokoonpanoon. Ehkä huonoin SaiPassa koskaan pelannut puolustaja. Toivottavasti onnistuu Mikkelissä. En kyllä laskisi sen varaan.
Ehkei sentään. Pelasihan siellä mm. Henry Maarnelakin joka ei kyllä ole lähelläkään Koposen tasoa. Nimenomaan hyvässä mielessä.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyvin Koponen paikkansa täytti. Vielä paremmin esiinty Huttunen! En pistäisi pahaksi jos tulisi loppukaudeksi vaikka rotaatiopelaajaksi, tosin taitaa olla A-junbuille liian tärkeä pelaaja tällä hetkellä.

Paras 60minuuttinen vähäön aikaan. Ei vaan paikkoja käytetty. Oli Flinckin tyhjää maalia ja Pereskokovin rankkaria.

Toivottaasti Hyvärinen ei loukkaantunu 5vs3 tilanteessa blokatessaan vetoa.. neljäs pakki sivuun olis jo aika paha, vaikkei Hyssy kovin maaginen olekaan ollut tällä kaudella.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyvin Koponen paikkansa täytti. Vielä paremmin esiinty Huttunen! En pistäisi pahaksi jos tulisi loppukaudeksi vaikka rotaatiopelaajaksi, tosin taitaa olla A-junbuille liian tärkeä pelaaja tällä hetkellä.

Sama. Koponen yllätti positiivisesti ja Heikki Huttunen vielä enemmän. Ehdottomasti lisää pelejä "Hudelle". A:n seuraava peli on vasta ens vuoden puolella, niin huoletta voi peluuttaa loppuvuoden peleissä. Forsblom vielä rohkeasti mukaan pakistoon.

Kolmannen erän lopun kahden miehen av:n tappaminen oli vihdoin sitä ennen maaottelutaukoa nähtyä Jukuripeliä. Pelkästään sen perusteella olisi ansaittu lisäpiste ja ehkä muutenkin. Valoa tunnelin päässä?
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Valoa tunnelin päässä?


Ei. Jyp ei ole mittari eikä mikään muukaan tällä hetkellä. Muutamat muut seurat olisivat ratkaisseet pelin jo moneen kertaan puolustuksen koomailujen takia. Kertoo puolustuksen tasosta jotain, kun Koponen oli puolustuksen parhaimmistoa.

Kahden eri tavalla huonon joukkueen kohtaaminen ei silmiä hivellyt. Paljon pitää tapahtua, jos voittoja halutaan.
 
Näköjään moni muukin kuin minä on jättänyt eilisen pelin väliin. Ei ihme. On melkoista paskaa olleet viimeiset viikot. Reilun viiden viime viikon ajalta Jukurit on kairannut 7 pistettä jaossa olleista 36 pisteestä.

Posia on tietysti se, että uusi Liigan katsojaennätys taitaa olla nyt Mikkelillä? Jossakinhan sitä Jukuritkin pääsee historiankirjoihin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos tuo teidänkään kurssi ei rupea kääntymään niin ketäs teillä olisi laittaa lihoiksi? Partanen varmaan voisi jonnekin mennä mutta ketä muita. Meillä tuosta Ruotsin ihmeestä voi saada hyvätkin hillot jos tähän ratkaisuun joudutaan. Toivon toki ettei kukaan joudu myymään ketään kesken kauden.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jo perinteeksi muodostunut housuunpaskominen tänään. Tästä matsista olisi pitänyt ottaa 3p, koska pelattiin ajoittain jopa todella hyvää lätkää, ja kaverikaan ei ollut mikään huikea. Ei vaan pojilla tällä hetkellä ole palleja tällaisten matsien voittamiseen. Viimeisen parin minuutin aikana useampi huono ratkaisu. Nämä välttämällä oltaisiin oltu askel lähempänä voittoa.

Jatkoajalla olikin sitten ennen Spåran maalia maju-Partaselta melkoinen sanoisinko aivopieru yrittää 2v1 hyökkäyksestä omaa ratkaisua, vieläpä vetämällä täysivoimainen lämäri. Tottakai jos se maaliin olisi mennyt, olisi nyt eri ääni kellossa, mutta tällö kertaa se maksoi yhden lisäpisteen verran. Etsä nyt niin hyvä muihin verrattuna ole, että voit tuollaisia riskiratkaisuja yrittää, vaikka pääsitkin höntsäcupissa pelaamaan Leijona-paidassa.

Melkomoista tervanjuontiahan tämä tämänhetkinen on, mutta katsotaanpa uudestaan Tapaninpäivänä, josko pukki olisi tuonut jengille voittoon vaadittavat kulkuset!

E. Typo
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toivottavasti ukot ottaa kotimatkalla vähän märkää ja puhuuvat kaikki vuorollaa Kososen bussin mikkiin että mikä painaa kunki mielestä eniten.. Ja suoraa puhetta, ei lässynlää jargonia! Keskiviikkona sitte puhtaalta pöydältä eteenpäin.

Ja voivat ihan suomeks puhua. Vadim saa nukkua, hänellä kulki tänään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös