Jukurit kaudella 2013–2014

  • 313 851
  • 904
Kyllähän tämä päätös jää harmittamaan todella paljon, vaikka se totuuden nimissä ainut oikea vaihtoehto olikin.

Kaikesta huolimatta itse arvostan Pikkaraisen korkealle jukurivalmentajista puhuttaessa. Kauas parempaan suuntaan on tultu Ruotsalaisen, Makkosen tai Lipiäisen ajoista.

Jukurit kynti syvällä ennen Pikkaraisen saapumista puikkoihin. Pikkaraisen kolmella kaudella Jukurit on ollut jokaisella kaudella neljän parhaan joukossa ja viime kauden kruununa mestaruus. Voidaan siis sanoa, että Pike toi Joensuusta mukanaan menestyksen.

Toki kuluva kausi on nyt mennyt hieman alakanttiin ja sen vuoksi Pikkarainen on itseltänikin saanut arvostelua osakseen, mutta ei se miehen kiistatonta valmennusosaamista poista. Ei ehkä mentaalipuolen kurko, mutta kun homma kentällä alkaa toimimaan, niin Pikkaraisen valmentamaa konetta on liki mahdotonta saada raiteiltaan, kuten viime keväänä nähtiin.

Sääli, että miehen jukuriura sai tälläisen päätöksen. Teki kuitenkin ison työn tämän kolmen kauden rupeaman aikana mikkeliläisen jääkiekon eteen, joten eihän tässä voi muuta sanoa kuin, että kiitos kaikesta Pike ja onnea jatkoon!
 

Goldberg

Jäsen
Mullakin nousee pari asiaa mieleen kun näitä lukee. Jos ei ole kuin omat harhaluulot kattilassa, niin ei kannata laittaa levyä päälle. Tässä ei todellakaan käytetty mitään 'mahdollisuutta' irtisanoa Pikkarainen, uskomatonta fuulaa. Ja kun et pelaajan tekemistä tai tekemättömistä tiedä yhtään mitään, niin siltä pohjaltahan on hyvä heitellä 'tuomioita' ilmoille.
Hoh hoijaa.

No sen verran on faktaa, että ei kyseinen pelaaja ole eilen ainakaan ollut jäällä eikä tänään kokoonpanossa. :)
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mulla olisi muutama kysymys tietäville liittyen tuohon että Pikkaraiselta evättiin loppukauden palkka.

Tämä tapaushan rinnastettiin normaalin työelämän esimies-alainen suhteeseen ja koskemattomuuteen. Olivatko pelaajat ja Pikkarainen vapaa-ajalla baarissa vai liittyikö tämä edelleen Jukureiden toimintaan? Toivakkahan tuomitsi myös ne pelaajat jotka oli ottamassa kuppia siellä baarissa, joten oli ilmeisesti sitten joku Jukureiden tapahtumaan liittyvä? Ja kun tuomitsi niin voisi olettaa että kyseisille pelaajille tulee myös sanktio.

Yle.fi kirjoitti: Toivakan mukaan jo se, että pelaajat ovat olleet pelikaudella baarissa ja ottaneet alkoholia, sotii joukkueen periaatteita vastaan. Hänen arvionsa mukaan pelaajan ja valmentajan välinen nujakka onkin saattanut johtua juuri tästä seikasta.

Lähde: Yle.fi
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sori vieraisiin pöytiin huutelu, mutta mielestäni käsittämätön päätös Jukureilta. Jos pelaajat kerran seisoivat valmentajan takana ja halusivat menne eteenpäin, mikä ihme saa tällaisen kukkahattupäätöksen aikaiseksi? Iso menetys Jukureille. Ei voi ymmärtää.

Se, että pelaajat sanovat tuollaista "yhdellä suulla" johdolle ei tarkoita, että niin olisi oikeasti asianlaita.

Pikkaraiselle ei mitään sympatiaa. Koulu- ja työpaikkakiusaajan perikuva, jollaista ei pidä katsella missään hetkeäkään.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itsellä nousee tästä tapauksesta pari asiaa mieleen. Ensimmäinen asia on se ettei mukana kahakassa olleelle pelaajalle tullut mitään sanktiota?

Missä kahakassa? Ei yksipuoliseen päällekarkaukseen tarvita välttämättä toista osapuolta, kuten Pikkaraisen pahoinpitelemäksi ennenkin joutuneet voivat kertoa. Jos joku steroidihöyrynen urpo tarttuu kurkusta kiinni ja vetäisee nyrkillä tauluun, on siinä vähän paha hakea syytä kenestäkään muusta kuin tästä apinain kuninkaasta.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mulla olisi muutama kysymys tietäville liittyen tuohon että Pikkaraiselta evättiin loppukauden palkka.

Tämä tapaushan rinnastettiin normaalin työelämän esimies-alainen suhteeseen ja koskemattomuuteen. Olivatko pelaajat ja Pikkarainen vapaa-ajalla baarissa vai liittyikö tämä edelleen Jukureiden toimintaan? Toivakkahan tuomitsi myös ne pelaajat jotka oli ottamassa kuppia siellä baarissa, joten oli ilmeisesti sitten joku Jukureiden tapahtumaan liittyvä? Ja kun tuomitsi niin voisi olettaa että kyseisille pelaajille tulee myös sanktio.

Jos tätä ihan puhtaasti työlainsäädännön kannalta ajattelee niin molemmat ovat olleet viettämässä vapaa-aikaansa yksityishenkilöinä baarissa. Tuskin ovat olleet käskettyinä työtehtävässä. Jääkiekkoilija on työntekijä aivan samalla tavalla kuin kuka tahansa muukin, työnantajalla ei ole oikeutta määrätä mitä työntekijä tekee vapaa-ajallaan, kunhan se ei vaaranna työntekijän työkykyä. Toivakka voi toki paheksua, mutta sisänsä ravintolassa käyntiä vapaa-ajalla ei voi kieltää eikä sitä sanktioida. Jos pelaaja ei pysty harjoittelemaan/pelaamaan täysipainoisesti humalan tai rapelin vuoksi niin silloin työnantaja voi puuttua pelaajan toimintaan. Tällöinkin ensisijainen toimi on hoitoon ohjaaminen eikä pois potkiminen.

Valmentaja on esimiesasemassa organisaatiossa jolloin myös valmentajan tötöily on moitittavampaa kuin rivipelaajan. Eiköhän tästä pelaajallekin jonkinlainen sanktio ole tiedossa, eri asia sitten, että muodostuuko tästä työsuhteen lopettamisperuste. Tuskin. Pitää tietysti muistaa, että pelaajien työsopimuksissa voi olla erityisiä pykäliä tällaisia tilanteita varten joilla heikennetään työsuhteen lopettamis- ja irtisanomisehtoja.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aina niin luotettavalla suomi24 keskustelupalstalla on noussut toistuvasti esiin nimet Joonas Koskinen ja Jesse Juntheikki välikohtauksen toisina osapuolina. Ilmeisesti Koskinen saanut pataan ja JJ mennyt väliin. En ota kantaa asiaan, tämä siis vain tietona mitä muualla puhutaan.

Edit: Ja mitä tuohon juomiseen kauden aikana tulee, aika monella mestisjengillä oli lauantaina ilmeisesti virallinen pikkujoulupäivä. Sitä, oliko myös Jukureilla, en tiedä,
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Aina niin luotettavalla suomi24 keskustelupalstalla on noussut toistuvasti esiin nimet Joonas Koskinen ja Jesse Juntheikki välikohtauksen toisina osapuolina.

Koskinen ei ole ainakaan tänään Jukureiden kokoonpanossa. Oli vielä edellisessä pelissä. Liekkö sitten jonkunmoista taiteilijasielua sisimmässään? Ei se Pikkarainenkaan ihan täysin nollasta käämiään polta. Kiva olisi kuulla tapahtumista lisää ja varsinkin tapauksen kärjistymisen syistä. Iltasanomissa kai on Pikkaraisen kommentteja, joten jos joku on lukenut niin kertokoon mitä se sinne on kertoillut.

Edit: Järvisen haastattelusta voikin tulkita syyt tapahtumiin. Pelaajat notkunut liian myöhään baarissa ja rikkonut näin joukkueen sääntöjä. Menikö siis Pike tarkistus reissulle Baariin ja tapasi pelaajansa sieltä...
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taitaa kaikilla paremmilla valmentajilla olla potkuja ansioluetteloissaan, huonommista puhumattakaan.

Varmaan kuitenkin ne potkun syyt oli tässä se itse potkuja oleellisempi asia.


Vaan tapahtuupa sitten kerrankin myös Mikkelissä. Aina parjattu hajuttomaksi ja värittömäksi, niin nyt sitten napsahti torttu tuulettimeen ja tuli sitä punertavaa väriäkin...

Voisi kuvitella, että tällainen käyttäytyminen oikeuttaa työnantajan antamaan monoa ilman sen kummempia velvoitteita, ellei Pikkarainen sitten kaukaa viisaana ole keksinyt sorvata jotain toilailupykälää sopimukseensa... Tosin: jos riidaksi menee, niin siinä vaiheessa Jukureilla on rasitteena nuo johtoportaan ensimmäiset julkiset lausunnot, joiden mukaan mitään vakavaa ei ollut tapahtunut.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitenhän vaikuttaa joukkueen kemiaan että kapteeni toivoo valmentajan jatkoa mutta kenties nämä tappeluosapuolet eivät. No todennäköisesti tänään osa pelaajista pelaa aika vapautuneesti.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Todella harmillinen juttu Mikkelissä. Kun en tiedä tarkempia tapahtumakuvauksia, niin en voi suoraan ketään kivittääkään. Jos kuitenkin joukkue seisoo valmentajansa takana ja kyseessä on ollut sekamelska, joka pystytään pelaajan/pelaajien ja valmentajan välillä sopimaan, niin mielestäni turhat potkut. Mutta jos alla kytee jotain eripuraa niin lienee sitten toimittu oikein.

Pikkaraisen lähtö voi tulla Jukureille vielä kalliiksi, jos ei tilalle löydetä samantasoista valmentajaa. Pikkarainen on tamimaisin sanoin maailmanluokan valmentaja, mutta ilmeisesti nämä vapaa-ajalla sattuneet töhöilyt ovat liikaa seurojen pukupampuille. Mielestäni nämä siviilipuolen törttöilyt pitäisi käsitellä siviilipuolella eikä seurojen kabineteissa. Todella radikaali ratkaisu seuralta, JOS joukkue todella seisoo valmentajansa takana.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Todella radikaali ratkaisu seuralta, JOS joukkue todella seisoo valmentajansa takana.

Voi tietysti olla että Järvinen ja pelaajat ovat paskat housuissa antaneet tuollaisen julkilausuman kun ovat pelänneet että Pikkarainen tulee vetämään koko joukkuetta turpaan jos potkuja ei tule.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tosin: jos riidaksi menee, niin siinä vaiheessa Jukureilla on rasitteena nuo johtoportaan ensimmäiset julkiset lausunnot, joiden mukaan mitään vakavaa ei ollut tapahtunut.
Jos tämä riidaksi menisi, niin kyllä Pikkarainen olisi heikoilla. Jukurijohdon lausunnoilla siihen ei juuri ole vaikutusta. Eihän Lipiäinenkään ole välttämättä totuutta tiennyt. Tämän päivän IS:ssa Pikkarainen myöntää läpsäisyn kasvoille, mutta mitään kosmeettisia vammoja ei ole tullut. Ehkä Lipiäinenkin halusi hillitä huhuja, että olisi pari kertaa turpiin lyöty. Toisaalta tuttava oli parin metrin päässä tapahtuneesta ja hänen mukaansa Pikkarainen ei lyönyt. Tiedä sitten mikä on totuus.

Mutta jos siis Pikkarainen päättäisi riitauttaa asian, niin kyllähän alaiseen käsiksi käyminen on sen verran vakava teko, että työsuhde voidaan välittömästi päättää. Erityisen vakavaksi teon tekee siis Pikkaraisen asema kohteen ns. esimiehenä. Jos teko olisi kohdistunut johonkin seuran ulkopuoliseen henkilöön, niin veikkaan että varoituksella olisi selvitty. Tästä valmentajan/esimiehen asemasta oli muuten laajemmin juttua taannoisessa Peltonen/Ben-Amor keississä.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Todella radikaali ratkaisu seuralta, JOS joukkue todella seisoo valmentajansa takana.
Mitä muita vaihtoehtoja pelaajilla oli? Veikkaan ettei Pikkarainen todellakaan miellyttänyt koko porukkaa, mutta eihän pelaajat voi lähteä oppositioon tuossa tilanteessa. Joku jo aiemmin kirjoittikin, että olisi sen jälkeen näyttänyt todella oudolle jos seurajohto silloin olisikin antanut Pikkaraisen jatkaa.

Eihän tuo mikään siviilipuolen törttöily ollut, kun valmentaja käy oman seuran pelaajaan käsiksi. Ihan sama missä tuo on tapahtunut, niin samanlainen esimies/alainen -suhde heillä on ollut.
 

Vertigo

Jäsen
Suosikkijoukkue
muinainen MiPK
Niinpä niin

Pitääpä nyt etäämmältä eteläisemmän Europpan taivaan alta todeta, että näihän siinä piti käydäkkin. Jos parin ensimmäisen kuukauden aikana ei saada joukkuetta kuosiin ja kaukalosta tunkee katsomoon väsynyt yrittämisen meiniki, keskinäinen syyttely jäällä (ne pienet eleet ja ilmeet), väsynyt valmentaja ja tietynlaisen yhtenäisyyden puute, niin eipä voi paljon kummenpaa odottaa. Se henkinen krapula, nimenomaan juuri se. Eipä kait nuo peliesitykset sitten lokakuun ole juurikaan kohentuneet, jolloin olin viimeksi niitä seuraamassa ja jotenkin myös tällekin palstalle kommentoimassa. Nyt on hienoa/surullista olla ”Mitäs minä sanoin”- sanoin mies.

Kaiketi kun ”Iso Jukka” samalla myös monen sponsorin suuna heittää kysymyksen valmentajalle, että missä mättää, niin tunnelmat kiristyvät joukkueen sisällä entisestään, ja jotenkihan ne sitten purkautuvat.

Toisessa ketjussa pohditaan uutta valmentajavaihtoehtoa. Nythän olisi muutamaa vaasalaista kompaten ”Ison Juhanin” paikka. Toisaalta riskit ovat melkoiset. Voi voittaa paljon tai hävitä kaiken. Isoa Juhania en näe niinkään pelillisenä valmentajana, vaan keulakuvana, huomion vetäjänä ja sirkuksen pyörittäjänä, jos vaan pumppu kestää. Turunehan voi hoitaa sen varsinaisen valmennuksen. Kysymysmerkkeinä tietysti sopivatko Ison Jukan ja Ison Juhanin autot samalle parkkipaikalle ja miten Tamminen ja itäsuomalainen mentaliteetti kohtaavat. No, onhan täällä Marskikin nostettu jalustalle.

Aivan selvää, että jos Iso Juhani päästettäissin ruoriin, niin ne äijät, jotka eivät pelaisi joukkueen tai siis Ison Juhanin puolesta lentäisivät ulos kuin leppäkeihäät julkisen häpeäpaalun kautta ja tilalle hommattaisiin pari maailmaluokan kanukkia Pohjois-Amerikan alasarjoista maailmaluokan liksalla. Julkisuus olisi taattu ja sirkus olisi voittaja. Voihan olla, että kaikki muu tältä kaudelta on jo menetetty.

No junnupuolella näyttää menevän tässä vaiheessa ihan kohtuullisesti.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Täällä jeesustellaan asiantuntevasti työlainsäädännöllä!

Ettekö Te, Hyvät Toverit ole vielä huomanneet että urheilussa ja jääkiekossakin pätevät aivan omat laialaisuutensa kun "siviilimaailmassa"?

Kaukalossa mm. saa pahoinpidellä toista melko rumasti ja aiheuttaa pahoja vammoja eikä niistä seuraa kun jokin "sisäinen" kunrinpitorangaistus.

Urheilussa myös jaellaan elinikäisiä toimintakieltoja, mikä ei missään siviilipuolen ammatissa olisi mahdollista.

Esim. se, että onko Jarno Pikkarainen pelaajiensa esimies ei ole mitenkään yksiselitteisesti selvää.

Älkää vetäkö mutupohjalta johtopäätöksiä näistä asioista kun ette tiedä millaisia sopimuksia joukkueilla, pelaajilla ja valmentajilla on. Vasta jos joku riitauttaa urheilun sisäisiä tapauksia urheilun oikeusturvalautakuntaan tai johonkin muuhun välimiesmenettelyy tai sitten ihan tekee rikosilmoituksia niin niistä saadaan selkeitä ennakkotapauksia, joista voidaan myöhemmin tehdä johtopäätöksiä samanlaisten tapausten tullessa ilmi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Vaikea muuten nähdä näiden ulostulojen jälkeen, että Jukurit Pikkaraista mihinkään kenkisi.

Väärinhän se arvailu taas meni. Tosin ratkaisu oli sinänsä mielestäni oikeastaan ainoa järkevä mahdollinen, mutta en kyllä silti eilisten johdon lausuntojen ja pelaajien tuen jälkeen uskonut potkuihin. Noh, näillä mennään ja vaikea sanoa miten Jukureiden otteet muuttuvat, jos muuttuvat. Mikäli joukkueen ja valmentajan välillä on ollut isompia klikkejä, niin esitykset voivat parantua nopeastikin. Toisaalta aika harvoin valmentajan vaihdon jälkeen on sarjoja voitettu, mutta toisaalta nyt on kyse hieman erilaisista potkuista.

Muuten aika erikoista jeesustelua Toivakalta tuosta pelaajien baarissa käymisestä pelikauden aikana. Suomesta ei taida miltään tasolta löytyä jengiä, jonka pelaajisto ei kävisi viihteellä kauden aikana, luvalla tai luvatta. Lisäksi se, että "ottaa alkoholia" ei nyt vielä tarkoita sitä, että tarvitsee olla baarissa ihan turpa täynnä, vaan normaalilta ihmiseltä löytyy muitakin vaihteita kuin ylitys.

Lisäksi eiköhän usean Jukuri-kiekkoilijankin mielessä pyöri ajoittain erään laulun sanojen mukaisesti, että ♫on elämä täällä vitun läävää, joten onko siinä jotain väärää, jos ottaa joskus kaljan poikineen?♫. Ei ole, edes Mestis-kiekkoilijalle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mitä muita vaihtoehtoja pelaajilla oli?.

Sanoa, että valmentaja ei nauti heidän luottamustaan. Meinaatko, että Jukurit olisi lähtenyt vaihtamaan koko jengin ja säästänyt tässä tilanteessa Pikkaraisen. Valot päälle nyt.

Kyllä sillä oli joukkueen tuki, jeesustelette sitten mitä tahansa. Jos kapteeni sanoo porukan olevan valmentajanvaihdon takana, niin kyllä se valmentaja sillon lähtee ja nopeesti.
 
K

kiwipilot

Edit: Järvisen haastattelusta voikin tulkita syyt tapahtumiin. Pelaajat notkunut liian myöhään baarissa ja rikkonut näin joukkueen sääntöjä. Menikö siis Pike tarkistus reissulle Baariin ja tapasi pelaajansa sieltä...

Varmahkon lähteen mukaan Pikkarainen oli ainakin ottanut kunnon pohjat tarkistusreissulle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olipahan taas tavallisen tuskainen esitys Jukureilta tänään JypAa vastaan. Huolimatta ulkopelillisistä hässäköistä ja rosterin tämänhetkisestä kapeudesta, pitäisi (yhtälailla vajaamiehinen) JypA pystyä luistelemaan ammattikiekkoilijoiden toimesta vaikka kahdella ketjulla. Tämä siis jos ukot pystyisivät pelaamaan edes auttavasti yhteen, mitä tänään(kään) ei kyllä liikaa tapahtunut.

Olisiko mahdollista että valitaan nyt ketjut (vaikka sitten lottoamalla) ja pelataan niillä? Aivan hirveetä katottavaa kun ne kahden metrin syötöt oikeasti menee yli kolme metriä ohi ja joka ukko yrittää (jos viitsii) yksin puskemalla siitä naapurin 3 miehen sumpusta läpi kun syöttökuvioilla ois tuommoiset yksinkertaisemmat trapit melko helppo kiertää. (Kolmannessa erässä oli yksi tilanne jossa Jukurit saivat laitettua 3 nopeaa syöttöä perättäin keskialuetta ylitettäessä ja saman tien olivat JypAn heput helisemässä. Jäi kylläkin ainutkertaiseksi tuossa matsissa.) Jätkät ei vaan tiiä tällä hetkellä yhtään, missä ketjukaveri viilettää ja se tekee joukkuepelaamisen käytännössä mahdottomaksi. Viisikkopuolustuksen täydellinen puute tulee kostautumaan joka matsissa jota pelataan yhtään maalipaikkansa paremmin hyödyntävää joukkuetta vastaan, vaikka meidän maalissa Galansky onkin erittäin hyvä.

Mitenkäs pitkään jatketaan vajaalla miehityksellä? (Summittaisetkin arviot otetaan vastaan.) Pakisto huutaa kyllä leveyttä vaikka joka ukko olisi terveenäkin, mutta vapailla markkinoilla ei taida kovin hyvin olla laatupelaajia enää? Niin ja pelikielto-Paalasen voisi laittaa kotimatkalle, sais Memonen paitansa takaisin pelipaikan myötä (sukset olivat kuitenkin ilmeisesti ristissä lähinnä Piken kanssa, että jos ei ole lopullisesti organisaatioon kyrpiintynyt niin saattaisi olla jopa käytettävissä kun Mikkelissä kuitenkin asustaa)...
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Päivän Länsi-Savossa Toivakka vihjailee liiga-apuja viikonlopun peleihin. Saas nähdä, olisko jopa pidempiin lainoihin mahdollisuuksia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Päivän Länsi-Savossa Toivakka vihjailee liiga-apuja viikonlopun peleihin. Saas nähdä, olisko jopa pidempiin lainoihin mahdollisuuksia.

Pakkotilanne alkaa olla jo lisäapujen hankkiminen. Hyvärinen on poissa piiiiiitkään, lopuilla telakalla olevilla on sentään toiveita päästä mukaan vielä ennen joulupukkia. Yhtään lisäpotilasta tuo rosteri ei ainakaan kestä, eikä oikein näitäkään potilaita.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Mitä itse oon tuosta Memosesta kuullut niin keskittyy tällä hetkellä kouluun eikä nyt hirveesti näytä harmittelevan tilannetta.. Pikkulinnut kertoneet että saattaa jopa lopetella tämän kauden jälkeen.

Ja tosiaan tuosta tapaus Pikkaraisesta, pelaaja(t) rikkoneet sääntöjä ja Pike sitten oli lähtenyt viemään kaveria ulos, ja siitä sitten oli painimatsia tullut...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös