Jukurien talous

  • 316 432
  • 1 180

tuke94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itse tässä tullut otettua vähän etäisyyttä ennen varsinaisen kauden alkua pleijareiden pettymyksen jälkeen, mutta nyt into ehti jo vähän nousta kun huomasi, että uusien pelaajien rekry oli onnistunut täydellisesti. Ja Tuomainenkin on loistava jatkumo OJ:lle, sanavalmis ja räväkkä persoona ja pelitavallisestikin hyvä jatko-osa tälle.

Eilen illalla kuitenkin, kun luki tota tilannekatsausta kieltämättä vähän fiilis latistui. Pyörittelee kuinka posin kautta tahansa, niin valitettavasti tuntuu siltä että tässä on yritetty keksiä vaan syitä sillä aikaa kun anti on lopulta sakannut. Vähän parempaa versiota vaatisi ja selvennystä, muuten alkaa tuntua et antia haluttaisiin pitää keinotekoisesti auki vaikka koko kauden läpi, jos sillä edes osa valoista hallissa pidetään palamassa.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoiskaarre
Sääliksi käy kyllä urheilupuolta ja erityisesti urheilujohtaja Hakkaraista. Teet hirveän duunin kasataksessi näin rajallisilla resursseilla edes jollain lailla kilpailukykyisen joukkueen ja samaan aikaan toimisto Mr. Valleyn johdolla vetää hommaa totaalisesti vituiksi ja ajaa seuraa kohti konkurssia.
 
Oliko tällä annilla oikeasti joku aito ja erillinen järjestäjäkin, jonka tilillä jo merkityt eurot on tallessa annin ajan vai oliko osakkeet maksettava Jukurit HC:n tilille? Jos jälkimmäistä niin pahimmillaanhan eurot on jo tuhlattu.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Jonkinlainen ulostulo on pakko tulla pihalle tänään, ei myöhemmin vaan tänään. Hallituksessa on kuitenkin ihan oikeidenkin yritysten kannuksia näyttäneitä päättäjiä ja omistajia niin eivät hekään voi luulla että kaikki olisi kuitattu tuolla eilisellä uutisella missä ei sinänsä kerrottu yhtään mitään. Jos ja kun kaikki on mennyt by the book niin mitään "hätäähän" ei ole olemassakaan mutta jonkinlainen ulostulo tästä on tehtävä ja asia selvitettävä. Jos ei ole mennyt niiden kuuluisien kirjojen mukaan niin joku siitäkin toiminnasta vastaa loppukädessä.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sääliksi käy kyllä urheilupuolta ja erityisesti urheilujohtaja Hakkaraista. Teet hirveän duunin kasataksessi näin rajallisilla resursseilla edes jollain lailla kilpailukykyisen joukkueen ja samaan aikaan toimisto Mr. Valleyn johdolla vetää hommaa totaalisesti vituiksi ja ajaa seuraa kohti konkurssia.

En tiedä kuinka pitkään tuo nykyinen johto on puikoissa ollut, mutta nykyiseen tilanteeseen pääsyylinen on se porukka joka siellä istui kun Jukurit Liigaan nousi. Siinä oli useampi vuosi aikaa rakentaa seuraa ja luoda uusia rahavirtoja, kun peleissä kävi 1000 ihmistä enemmän ja seuran ei tarvinnut muista nousijoista poiketen lyhentää tuota osaketta varten otettua lainaa. Tuntuu ettei Mikkelissä ole tapahtunut mitään kehitystä koko Liigassa olo aikana. Joo, varmasti nykyinenkin johto voisi asioita tehdä toisin, mutta tämä tilanne on oikeasti näillä julkisuuteen tulleilla tiedoilla semmoinen, ettei siinä ihan kauheasti ole tehtävissä. Jokainen voi avata jonkun lainalaskurin ja asetella sinne pieniäkin korkoprosentteja, niin huomaa ettei tuommoista velkaa makseta ihan kauhean helposti pois.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Laakson asemasta olen samoilla linjoilla, kuten muutama aiempi kirjoittaja. Toimitusjohtajan pesti liigajoukkueessa ei ole harjoittelupaikka. Tosin viime kädessähän tilanne on rekrytoijan syytä. J. Toivakka Laakson valinnan julkistamisen yhteydessä kovasti hehkutti valintaansa, mm. sanoilla "vankkaa liikkeenjohtamistaitoa" (jukurit.fi / 07.04.2021). Mikäli tämä kokemus on hankittu pääasiassa osana pohjoismaista konsernia, jossa päätökset tulevat ylhäältä päin yksittäisen myymälän näkökulmasta, niin aika ohkaisella kokemuksella on palkattu.

Toki Jukurien rekryt eivät ole usein muutoinkaan ihan maaliin menneet ja ovet ovat käyneet hyvin lyhyidenkin pestien jälkeen. Näyttää siltä, ettei ulkopuolista apua ole käytetty. Liikkeenjohdon rekrytoinnin konsulttipalvelut ovat aika arvokkaita, mutta monesti saattavat maksaa itsensä takaisin oikean henkilön löydyttyä. Joskus noita palveluja tullut itsekin selviteltyä, kun tuntui että markkinat ovat tyhjät.

Laakson keväällä antamien lausuntojen mukaan mennen kauden miinusmerkkinen tulos oli tiedossa jo ennen kauden alkua. Lisäksi annettiin ymmärtää, että syksyn tavoiteltua alhaisemmat yleisömäärät painoivat tulosta entisestään. Itse jäin jo talvella ihmettelemään, että miksi Jukurit ei käynnistänyt yt-neuvotteluja, kuten esim. SaiPa joulukuussa. Varmasti olisi pystytty taloustilannetta hieman oikaisemaan ja olisi myös viestitetty, että reagoidaan heti, kun tarve vaatii. Valittiin kuitenkin julkistaa jonkunlainen varainhankintakampanja (mm. kaulahuivit) ja sitäkin jouduttiin jälkikäteen selittelemään, että se ymmärrettiin väärin. Puuhasteluksi meni sekin.

Nyt tarvitaan tekoja ja avoimuutta. Toivottavasti sijoittajia vielä löytyy ja varmasti voi löytyäkin, sillä liigajoukkue Etelä-Savossa on tärkeä asia.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Olen pohtinut nyt pari viikkoa osakeantiin osallistumista (toki pienimmällä mahdollisella panoksella), mutta eiköhän eilisen jälkeen päätös ole selvä, etten antiin lähde. Jos osakeyhtiössä tiedottaminen annin etenemistä ja VARSINKIN LÄPIMENOSTA on tätä luokkaa, ei se anna kovin hyvää fiilistä osallistua antiinkaan. Mikä on oikea tilanne? Annin pelastamiseksi toivonkin, että lukuja ja taustoja annista saataisin ulos. Luottamusta luomalla voi antikin vielä onnistua. Pienistä ja isommista puroista se 100k voi vielä täyttyä.
Luulen, että tälläkin palstalla on yllättävän moni miettinyt aivan samaa, ja todennut sen sitten mahdottomaksi, varsinkin näiden viimeaikaisten ulostulojen myötä.

Hallinto, ESP, muut Jukureiden ympärillä huseeraavat, hyvääkin tarkoittavat ovat kuin kahlittuja vankeja, äänettömiä yhtiömiehiä, jotka ovat kuin virran tai tuulen vietäviä. Kukaan ei tunnu tietävän tai tuntevan sen kummempia tunneyhteyttä tuotteeseen nimeltä Jukurit. Heitän yhden kysymyksen uudestaan:
Olisiko hallinto pitänyt uusia Jokisen jälkeen?

Jukureilta taitaa puuttua strategia. Viitikolla oli näitä ajatuksia, mutta syystä tai toisesta vetäytyi yllättävänkin nopeasti taka-alalle. Miksi?
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko mahdollista, että tuo 100 k€:n sijoittaja olikin vain joku haamusijoittaja, jolla saatiin minimianti määräajassa umpeen ja näin lisäaikaa rahan keräämiseen? Jos näin, niin aikamoinen keikaus muita sijoittajia kohtaan. Nythän ollaan tilanteessa, jossa alkuperäinen merkintäaika on ylitetty, mutta ei olla lähelläkään minimimerkintää ja mukaan lähteneet sijoittajat on kiinnitetty tähän vielä kahdeksi lisäkuukaudeksi.

Lisäksi hämmentää tuo 250k€:n minimitavoite. Onko tuolla summalla loppujen lopuksi mitään merkitystä pitkässä juoksussa? Tuollainen summa menee käytännössä velkojen maksuun ja sillähän ei kateta edes viime kauden tappiota.
 
Viimeksi muokattu:

Incorrect

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan tätä ankkurisijoittajaa olemassakaan kuka on vetäytynyt pois? Tai jos on, niin varmaa sitten puheiden tasolla vaan, jolla sitten saatu ”osakeanti hyvin käyntiin.” Kesällä aiheesta lueskelin ja tuo 250k€ vaikuttaa aina pieneltä summalta, miksi niin pienellä rahalla lähdettäisiin edes tekemään osakeantia.
Mikkelissä suurin ongelma tulovirtojen kannalta on varmastikin se, että peleissä ei vaan käy tarpeeksi lipun ostaneita, oheistuotteita/-palveluja ostavia katsojia. Meielstäni siellä on pystytty liigataipaleella vähintäänkin kohtuulliseen urheilulliseen menestymiseen, mutta siltikään näitä katsojia ei tunnu riittävän, lipun ostaneita ihmisiä on saatava hallille.
Itsellenikin hiipii näistä tiedotteista mieleen että aika syvissä vesissä taidetaan nyt mennä, syvemmissä mitä annetaan ymmärtää.
Pahoittelut vieraisiin pöytiin huutelusta, itse toivon ettei enään yksikään Liigaseura pullahtaisi sarjasta ulos taloudellisista syistä.
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olisiko ollut niin, että tuo 100k sijoittava taho olisi saatu kontaktoitua Markkasen Jussin kautta ja olisi taustaltaan Turkin suunnalta? :)

Vakavasti ottaen kaksi pointtia. 1) Miksi tavoitellaan noin pientä summaa? Mitä sillä on tarkoitus operoida? 2) Miten hemmetti edes sitä ei saada irti markkinoilta?

Myötätunto on teidän puolella, mutta reaalisesti jos ei kerran edes 250k saada annilla kasaan, on syytä aivan oikiasti pohtia, onko tämä sarja turhankin arvokas Jukurit nimiselle organisaatiolle?
250k saa hätäseen mailat ja vähän muuta varustetta kuitattua kauteen. Ei sillä kyllä organisaatiota kehitetä vielä mitenkään.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureilta taitaa puuttua strategia. Viitikolla oli näitä ajatuksia, mutta syystä tai toisesta vetäytyi yllättävänkin nopeasti taka-alalle. Miksi?
Viitikko on kiinteistösijoittaja. Veikkaan että hän tavoitteli myös Jukureille tulovirtaa siltä sektorilta. Tätä ajatusta tukee myös O-P Randelinin nimeäminen hallitukseen.
Sitten korot nousivat ja Viitikko turhautui kehitysnäkymiin, näin omana arvauksenani.
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
2) Miten hemmetti edes sitä ei saada irti markkinoilta?

Pahaa pelkään, että sitä ei saada markkinoilta siksi irti, että potentiaaliset sijoittajat tietävät, että siitä summasta ei vielä olisi mitään hyötyä, eli kyseinen raha menisi ihan suoraan Kankkulan kaivoon, jos ei olla valmiita sijoittamaan sen lisäksi ja mahdollisimman pian paljon lisää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Länsi-Savo (tilaajille)


Poimintoja:

- Osakeanti on edelleen käynnissä, mutta koki pahan takaiskun, kun ankkurisijoittaja vetäytyi kaupasta. Laakso ei tarkenna, oliko sijoittaja yritys vai yksityishenkilö.

– Koko ajan mukana ollut ankkurisijoittaja vetäytyi aivan viimeisellä hetkellä. Jos ei ole halua olla mukana, niin sitten sitä ei ole.

– Kovaa työtä koko ajan tehdään, ja kyllä me se kasaan saadaan, sanoo Laakso osakeannin täyttymisestä.

Laakso sanoo joukkueen taloudellisen tilanteen olevan edelleen kriittinen, mutta käynnissä oleva kausi ei ole uhattuna.

– Ei ole vaaraa, että kausi loppuisi kesken, sanoo Laakso.

Tälle kaudella kausikortteja on myyty suurin piirtein sama määrä kuin aiemmillekin kausille.

– Se on vakiintunut siihen noin 1 300 kausikorttiin.

Otteluisännyydet ovat myyneet Laakson mukaan hyvin.

– Aitiokauppakin on käynyt hyvin. Se toki kiihtyy enemmän pikkujouluaikaan.
 

Mandoliino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Miksi ihmeessä kukaan ammattilainen lähtisi Jukureiden toimitusjohtajaksi?
Ammattilaisia on monenlaisia. Varmasti työ liigaympyröissä kiinnostaa myös monia ammattijohtajia ja monesti uralla saatetaan tahallaan hakeutua tiukkoihin paikkoihin (esim. Saneerauskohteisiin tai startuppeihin) erityisesti silloin kun ei olla ihan siellä uran huipulla. Joku jolla on kokemusta strategisesta johtamisesta ja taloudellisista realiteeteista osakeyhtiössä olisi hyvä kandidaatti. Mutta jos valintavaiheessa vaakakupissa painaakin enemmän se että onko pelannut kiekkoa vai ei ja monta pistettä on tehnyt Jukuripaidassa niin ammattilaiset jää rannalle.

Tänä päivänä toimarikandidaatit kaivetaan esille headhunterin kautta. Varmasti Jukureillekin löytyisi sopiva jos vaan halutaan.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
"Haettiin riskillä hyvää menestystä."

Taisi tulla kauaskantoiset seuraukset tuolla riskinotolla. Ei ehkä joka firmassa näin toimittaisi. Kertoo jotain. Vaikuttaisi siltä että Jokiselle oli liian vaikea sanoa ei pelaajabudjetin rahahanoista keskustellessa.
Ja tämäkin sitten kustiin. Riski olisi pitänyt kattaa myös viime kauden täsmähankinnat. Parilla, kolmella hyökkäyspään pelaajalla esim. toiselta mantereelta olisi kenties nujerrettu Kärpät, ja seuraavasta sarjasta euroja tappion kattamiseen.

Mutta, kun ei osata edes tätäkään handlata loppuun saakka. Uskomatonta johtamista!
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoiskaarre
Tänä päivänä toimarikandidaatit kaivetaan esille headhunterin kautta. Varmasti Jukureillekin löytyisi sopiva jos vaan halutaan.
Aivan saletisti löytyisi. Aikoinaan vaan oltiin rekrytointiprosessissa niin laiskoja, ettei haluttu etsiä osaajaa ulkopuolelta vaan haluttiin tarjota entiselle pelaajalle suojatyöpaikka. Tulokset ovat nähtävissä nyt.
 

Slash

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ja tämäkin sitten kustiin. Riski olisi pitänyt kattaa myös viime kauden täsmähankinnat. Parilla, kolmella hyökkäyspään pelaajalla esim. toiselta mantereelta olisi kenties nujerrettu Kärpät, ja seuraavasta sarjasta euroja tappion kattamiseen.

Mutta, kun ei osata edes tätäkään handlata loppuun saakka. Uskomatonta johtamista!
Ei taida välieriin, pronssipeliin, finaaliinkaan pääsy tuoda paljon lisälantteja kassaan. Käsittämätöntä että Tapparakin teki miinusmerkkistä niin paljon.. Ei ole helppo bisnes, kulurakenne pitää olla niin tiukka että pelkkä playoff paikka tai viimeistään välierä riittää +tulokseen.

Tapparalle valtavat tappiot
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei taida välieriin, pronssipeliin, finaaliinkaan pääsy tuoda paljon lisälantteja kassaan. Käsittämätöntä että Tapparakin teki miinusmerkkistä niin paljon.. Ei ole helppo bisnes, kulurakenne pitää olla niin tiukka että pelkkä playoff paikka tai viimeistään välierä riittää +tulokseen.

Tapparalle valtavat tappiot
Jukureiden kohdalla toi yhtälö toimisi toisinpäin varsinkin jos siellä olisi Tamperelaisia mukana loppupeleissä. Liigan pienimmässä hallissa operoiva Jukurit pääsisi osalle suurimman hallin lipputuloista playoff - potin kautta. Ei sekään kultakaivos ole mutta kuitenkin ihan eri kuin Tapparalla joka kärsii nykysysteemillä eniten järjestelmästä.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Länsi-Savo (tilaajille)


"Jos ei ole halua olla mukana, niin sitten sitä ei ole."
Eli kaikilla on oikeus tällöin muuttaa mielipiteensä.

Ankkurisijoittaja on annetun haastattelun mukaan ollut mukana annin alusta asti joten 14pv maksuaika laskulle on varmasti mennyt umpeen jos virallinen sopimus on tehty ja lasku lähetetty. Jos virallista sopimusta ei ole ollut voimassa niin antia ei ole silloin missään nimessä voitu julistaa toteutuneeksi, piste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös