Jukurien maalivahtitilanne

  • 120 878
  • 417

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jape kirjoitti:
Maalivahtipeliin Jukurit tuskin tänä keväänä kaatuu, vaikka se ei ehkä olekaan joukkueen vahvin osa-alue.

Ei ainakaan viime pelien näytöillä kaadu. Molemmat ovat pelanneet tosi hienosti ja sen on huomannut myös pelin jälkeisistä tunnelmista. Arsilla on ainakin kasvanut itseluottamus ainakin 101 %, sen huomasi Hokki-pelin jälkeisistä tuuletuksista ja kiitoksista.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pekalle soppari?

Lahikainen oli kyllä ainakin Vantaan turnauksen finaalipelissä Titaaneita vastaan sen verran vakuuttava, että sopparia olisi syytä alkaa Pekalle väsäileen. Toki Kuusivuorikin on esiintynyt harkkapeleissä edukseen, mutta oma kasvatti menee ainakin tasatilanteessa edelle. Vielä on pari viikkoa ja pari harkkapeliä jäljellä ennen sarjan alkua, joten aikaa on jätkiä testata, mutta itse olen kallistumassa Lahikaisen palkkaamiseen Myllykosken rinnalle.
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Kuuleman mukaan lahikainen oli loistava. Jos jukurit ei tee lahikaiselle sopparia niin *usevat omille nilkoille...ja oman organisaation nilkoille.
 

werneri

Jäsen
Jukuripelit (Vantaalla) nähneenä olen sitä mieltä, että jos joukkueen pelirauha, tasapaino ja tulevan kauden ennakointi halutaan hoitaa mallikkaasti ( kuten monet asiat Mikkelissä tehdään) niin, kannatan ehdottomasti sarjan aloitusta kolmella veskarilla. - Talvi on pitkä ja sarja tiivis, ja kuten tiedämme, harva joukkue selviää kauden ilman veskarin loukkaantumista / sairastumista. (Vantaallahan on tästä surullisen kuuluisaa kokemusta parin vuoden takaa.) Myllyniemi, Kuusivuori ja Lahikainen takaavat varmasti "työrauhan" koko joukkueelle ja eipähän tarvitsisi veskaria "kehäraakiksi" asti peluuttaa. Tästäkin on joillakin vähemmän hyviä kokemuksia: nivuset paukkuu, polvet ja lonkat vääntyy jne. - Terve joukkue lienee jokaisen valmentajan unelma! Suunnitelmallisella ja pelaajillekin ennalta tiedossa olevalla peluuttamisella ja harjoituksella joukkueella olisi heittää aina terve ja tilanteeseen sopiva veskari kentälle ja tuloksen teko ei jäisi vain pelkäksi unelmaksi. - Tämä nyt on aivan maallikon näkemys asiasta, mutta pohdittavaksi jätän kaikille asian harrastajille.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukuripelit (Vantaalla) nähneenä olen sitä mieltä, että jos joukkueen pelirauha, tasapaino ja tulevan kauden ennakointi halutaan hoitaa mallikkaasti ( kuten monet asiat Mikkelissä tehdään) niin, kannatan ehdottomasti sarjan aloitusta kolmella veskarilla.

Kolmen veskan optio tuskin tulee kyseeseen, ellei diiliä tehdä sitten Kuusivuoren kanssa ja Lahikainen annetaan "lainalle" jonnekin, jolloin Jukureilla hätätapauksessa on mahdollisuus kutsua Lahikainen lainalta takaisin. Muuta kolmen veskan kuviota en näe realistisena tai edes järkevänä. Myllykoski on selvä ykkönen ja pelannee niin pitkälti kaikki pelit kuin paikat vaan kestävät, ja ehkä joissain otteluruuhkissa sitten heitetään kentälle kakkoskassari, kumpi ikinä se sitten näistä kahdesta onkaan. Lahikainen pelasi hyvän matsin Valtti cupin finaalissa ja Kuusivuoren otteista on kuulunut pääsääntöisesti pelkkää hyvää, joten valinta ei varmasti tule olemaan helppo. Totta kai, omaa junnua soisi tällä kohtaa suosittavan, mutta ne tekee päätökset, kellä siihen valta on ja sen mukaan mennään. Jätkien itsensä kannalta ajateltuna ratkaisuja voisi kohta ruveta tekemään, koska kummallekin varmasti löytyy ottaja sillä kohtaa, kun ovet Jukureissa sulkeutuvat.
 

Patajukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Perinteiset kilpaurheiluseurat
Lahikainen VS. Kuusivuori. Kumpi pakkaa laukut ja lähtee?

Jukureilla on kyllä kutkuttavan kihelmöivä tilanne. En muista Jukureilla näin positiivisen jännittävää kilpailutilannetta oleen. Tässä oma arvioni veskareista.

Lahikainen

Oman kylän poika.
Tuttu ympäristö ja kaverit tukena.
Varmasti halu pelata oman kylän joukkueessa.
Nuori-ikä. Kakkosveskarin roolissa, uran kehitys pysähtyy? Ja, jos Jukurit jatkaa tutulla lähes yhden veskarin peluutustyyliä ei Pekalle jää, kuin noin reilut kymmenen peliä itse torjuttavaksi.


Kuusivuori

Myllykosken epäonnistuessa voi nousta takaa juhlituksi sankariksi, kuin Nikkilä. En sano, ettei Lahikainen vois yhtä hyvin. Mutta Kuusivuoren kokemus voi olla tässä asiassa ratkaiseva. Kuusivuori on kierrellyt parit viime vuoden ajan hakien omaa paikkaa. Mikkeli voisi olla hyvä paikka. Tänä vuonna kakkosveskarina. Ja ensi vuonna ykkönen?

Itse sanoisin Kuusivuorelle pahvi ja Lahikaiselle junalippu. Ja vain ajatellen Pekan tulevaisuutta. Pekalle täytyisi antaa enemmän vastuuta, mitä Jukureissa olisi tulossa. Parin vuoden päästä uudestaan Pekka. Silloin ykkösveskarina.



+
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itse sanoisin Kuusivuorelle pahvi ja Lahikaiselle junalippu. Ja vain ajatellen Pekan tulevaisuutta. Pekalle täytyisi antaa enemmän vastuuta, mitä Jukureissa olisi tulossa. Parin vuoden päästä uudestaan Pekka. Silloin ykkösveskarina.
Tuossa on perää, mutta on olemassa muitakin visioita. Itse näkisin Pekan uran kannalta parhaaksi jäädä/päästä nyt Jukureihin kakkoseksi ja pelata vaikka se 5-10 peliä kauden aikana. En usko Pekan urakehityksen pysähtyvän, vaikka pelejä ei paljoa tulisikaan. Jukureissa kuitenkin harjoitellaan hyvin ja jossakin suomisarjan joukkueessa ei välttämättä pääse yhtä hyvään kuntoon, vaikka pelejä oliskin enemmän. Tämän kauden jälkeen Lahikainen saattaa olla sitten jo hyvin lähellä Jukurien ykkösveskan paikkaa.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
No niin. Jukurit teki ratkaisun, joka kieltämättä vähän yllätti. Erinomainen veto. Kuusivuori etsimään peliaikaa muualta ja Pekka Lahikaiselle kahden vuoden sopimus.

Hyvä juttu. Nyt koossa on selkeä maalivahtikaksikko. Joni Myllykoski kuuluu sarjan parhaimpiin vahteihin ja pelaa pääosan matseista. Lahikaiselle ne 8-12 peliä ja hyvää treeniä kauden ajan, niin A-nuorissa nähty kehitys jatkuu edelleen. Hienoa, että oman kylän lahjakas kaveri saatiin pidettyä. Lienee myös seuralle edullisempi ratkaisu.
 

werneri

Jäsen
Joo,wilzua mukaellen :ratkaisu yllätti! Mutta kyllähän se on näin, että rahastakin oli varmasti kysymys. Muistelen Romon joskus keväällä haastelleen, kuinka paljon työtä (= huomioitavia asioita) on muista kuin kotikylän pojista... No, Lahikainen on tässä suhteessa halpa mies, ja nuori kun on, niin ehtii vielä kehittymään, vaikka kakkoskassarina vielä tulevan kauden pelaisi. Kuusivuorelle tsemppiä ja matka jatkukoon oikein hyvissä merkeissä!
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ja, jos Jukurit jatkaa tutulla lähes yhden veskarin peluutustyyliä ei Pekalle jää, kuin noin reilut kymmenen peliä itse torjuttavaksi.
Eipä tule kymmentä, tuleeko edes yhtä?
Hyviä arvauksia heitti moni (minä mukaanlukien) Lahikaisen torjuntavuoroista tälle kaudelle, mutta niin vaan näyttävät mönkään menevän.

Myllykoski on odotetusti urakoinut maalilla tähän asti, mutta enpä olisi uskonut, ettei Lahikainen pääse jouluun mennessä torjumaan kertaakaan. Jos Lahikaista säästellään ns. helppoon peliin, niin ei sitten pelaa varmaan yhtään peliä. Titaanit kohdataan vielä kahdesti, mutta hieman skeptinen olen silti.

Mielestäni Lahikainen ansaitsisi ehdottomasti jo näyttöpaikan sarjapelissä. Harkkapelit menivät hyvin ja eiköhän mies ole kunnossa, kun kerran luukullekin pääsee. Dufvan aikana (yhtä kautta lukuunottamatta) otti usein pannuun yhden veskarin jatkuva peluuttaminen, mutta tämä menee jo aika naurettavaks.

Noh, valmentajahan se lopulta asian päättää ja jos Lahikainen ei ole kunnossa, niin eipä siinä sitten ole vaihtoehtoja. Suuri on kuitenkin ihmetykseni jos joku muu syy on taustalla, sillä Myllykoskellekin tulisi jo lepovuoro antaa. Haparointia on kuitenkin esiintynyt jo useissa peleissä kauden vanhetessa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Haparointia on kuitenkin esiintynyt jo useissa peleissä kauden vanhetessa.

Todistusaineistoa löytyy tuolta:

http://www.jukurit.fi/jukurit/www/fi/ottelut/runkosarja.php?we_objectID=2820&type=review

Varsinkin tuo toinen maali, ensin hälläväliä huolimaton torjunta ja sitten helposti sisään. Jos ei nyt TuTo -pelissä vielä, niin Kotkassa viikon päästä viimeistään olisi jo P.Lahikaisen paikka, tai ehkä jo perjantaina Lempäälässä.

Edit, Katsoin tuon vielä uudestaan..ensimmäinen oli jo aika höörrppss...
 

hanttap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urpolan Kiekko, HIFK, MP
SaPKoa vastaan oli koko Jukuri-lauma ihan koomassa maalivahtia myöten. Tuollaisten hörppäysten jälkeen normaali valmentaja olisi määrännyt maalivahdin Kisabaariin kokeilemaan pitääkö vai sylkeekö. Housut pois.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hauskaa keskustelua viime kauden finalistien leireissä. Erittäin vähämaalisten finaalien jälkeen vaihdettiin maalivahteja seuraavaksi kaudeksi. Lopputuloksena se, että kumpikin hävisi :) Ilmeisesti Myllykoski ei kestä ainoana, vire on muutaman pelin kerrallaan. Viime vuonna oli juuri sellainen tilanne ja onneksi oli niin kova kaksikko, että kun toinen hyytyi niin toinen astui esiin ja hoiti homman. Reunanen taas ei näy onnistuvan jos ei saa pelata koko ajan. Tästä voisi päätellä, että voitaisi vaihtaa kaverit takaisin päittäin ja alkaa molemmat ottamaan TuToa kiinni taulukossa :)
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joko Väisänen voidaan nostaa ykkösveskariksi?
Jos eilinen lasketaan Reunaselle, niin neljästä viimeisestä pelistä Arilla on vain yksi voitto ja sekin vasta jatkoajalla (Sport). Väisänen sen sijaan on pelannut mukiinmenevästi illasta toiseen. D Teamia vastaan meni ehkä joku helppo, mutta vakuuttavia otteita on lähes illasta toiseen.

Tilanne on kyllä herkullinen ja kieltämättä yllättävä. Ennakkoon Reunanen kuitenkin laskettiin selväksi ykköseksi, mutta tilanne on muuttunut. Siinäpä on valmennusjohdolla miettimistä. Jos tämä suuntaus jatkuu, niin tärkeisiin peleihin on kyllä Väisänen aloitukseen parempi valinta. Paineensietokykyäkin mieheltä löytyy, kuten esim. Turussa nähtiin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joko Väisänen voidaan nostaa ykkösveskariksi?

Melkeinpä olisin samoilla linjoilla Japen kanssa. Väiski on pelannut varmasti, eikä ihan helppoja ole mennyt yhtään. Muutama mennyt maali olisi ehkä ollut otettavissa, mutta tasaisempi Väiski on ollut kuin Arsi. Arsille on uponnut monta melko helppoa. Runkosarjaa peluuttaisin kuitenkin nykytahtiin. Vuorotellen, ellei nyt jompikumpi aivan ilmiömäiseen torjuntavireeseen äidy. Molemmat ovat kuitenkin pääsaääntöisesti varmoja ja luotettavia veskareita ja sarja on pitkä. Lepo on tarpeen kummallekkin välillä.
 

MakeT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ennakkoon Reunanen kuitenkin laskettiin selväksi ykköseksi, mutta tilanne on muuttunut. Siinäpä on valmennusjohdolla miettimistä. Jos tämä suuntaus jatkuu, niin tärkeisiin peleihin on kyllä Väisänen aloitukseen parempi valinta. Paineensietokykyäkin mieheltä löytyy, kuten esim. Turussa nähtiin.

Aiemmilla Jukuri-kausilla Reunanen on ollut selkeä ykkönen eikä todellista kilpailua maalinsuulla ole ollut. Tämä on tarkoittanut sitä, että Ari on pelannut paljon. Esimerkiksi viime kaudella muun joukkueen kontatessa Ariin voitiin luottaa. Jotenkin tulee mieleen, että pystyäkseen pelaamaan hyvin Ari tarvitsee myös paljon pelejä. Nykyinen tilanne ei siis välttämättä suosi Aria eikä hän pääse aivan parhaimpaan vireeseensä. Samanlainen tilannehan taisi olla Reunasen Hokki-kaudella...

Väisänen on parantunut pelejään koko ajan ja on kenties viemässä ykkösvahdin paikkaa.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joko Väisänen voidaan nostaa ykkösveskariksi?
Lainaan itseäni kaikessa luovuudessani. Eikö nyt ole jo aika vetää lippu salkoon? Arsin huki Vaasassa oli yllätys, mutta eiköhän tämä tilanne nyt ole selvä, vai kuinka? Meillä on ykkösmaalivahti, ja sitä tilannetta pidän hyvänä asiana. Toki hyvä haastaja vaan parantaa tilannetta.
 

Jomppa75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kieltämättä Väisänen on pelannut hienosti ja on kyllä ollut pelaamissaan peleissä todella hyvä. Mutta siitä huolimatta,mitenkään sen kummemmin "Reunasen puolella" olematta, tarvitsee Arikin peliaikaa. Hän on kuitenkin maalivahti, joka tykkää pelata paljon ja on ollut aiempina kausina varmempi saadessaan pelata enemmän.

Harvoin, jos koskaan on Jukureilla ollut tällaista maalivahtitilannetta. Kumman tahansa voi nakata kentälle ja homma hoituu. Tasainen peluutus on toisaalta hyvästä, pidetään molemmat vireessä. Mutta totta on, että Väisäsen esittämillä otteilla voisi kyllä paikka aloituskokoonpanossa olla aika selviökin. Ja kyllä Väiski on esittänyt varmempia otteita viime aikoina kuin Reunanen.

Lipiäistä lainatakseni "ei tämä ole mitään sosiaalikiekkoa," joten jos toinen hyvillä otteillaan on paikkansa ansainnut, niin se hänelle annettakoon!

Timo nuotalle vaan jatkossa...
 

MakeT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Harvoin, jos koskaan on Jukureilla ollut tällaista maalivahtitilannetta. Kumman tahansa voi nakata kentälle ja homma hoituu. Tasainen peluutus on toisaalta hyvästä, pidetään molemmat vireessä. Mutta totta on, että Väisäsen esittämillä otteilla voisi kyllä paikka aloituskokoonpanossa olla aika selviökin. Ja kyllä Väiski on esittänyt varmempia otteita viime aikoina kuin Reunanen.

Väisänen on ollut ainakin toistaiseksi se voittava maalivahti.
Vaikuttaako sitten maalivahtien tuloksiin, mutta Väisänen on pelannut pääosin kotipelejä, Reunanen taas vieraspelejä.... Alkukauden osalta voi todeta kuitenkin, että Väiski on ottamassa näillä esityksiltä ykkösmolarin paikkaa haltuunsa. Tänäänkin Väiskiltä hyvää perusvarmaa peliä mukaanlukien monta loistavaa torjuntaa lähes varmassa maalipaikassa.

Lipiäistä lainatakseni, meillä on mestiksen paras maalivahtikaksikko!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tänäänkin Väiskiltä hyvää perusvarmaa peliä mukaanlukien monta loistavaa torjuntaa lähes varmassa maalipaikassa.

Ja ennen kaikkea irtokiekkoja vastustajalle Väiski ei tiputtele juuri yhtään. Todella hyvin pysyy kiekot hanskassa tai milloin missäkin, mutta pääasia että pysyy. Lipiäisellä on nyt oikeasti miettimisen paikka. Väiski on ollut parempi, siitä ei pääse mihinkään, mutta onko sitten järkevää vielä näin aikaisessa vaiheessa kautta tehdä selkeää roolitusta ykkönen ja kakkonen? Molempia tarvittaneen maalin suulla kuitenkin.
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Väiski on mielestäni nousemassa ykkösvahdin rooliin. En sitte tiedä kumpi kannattais laittaa huomenna maaliin: Väiskillä alla nollapeli, joten voisi olettaa että Väiski jatkaisi maalilla, mutta keskiviikkona ja lauantaina varmasti tiukemmat pelit tiedossa joten voisi olla hyvä että Reunanen pelaa huomenna ja Väiski sitten keskiviikkona ja lauantaina. Jukureilla loistava tilanne tällä hetkellä maalivahtien suhteen. Jos Lipiäinen osaa hoitaa peluutuksen hyvin niin tää on suuri etu loppukautta ajatellen.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nikkilä palaa siis Jukureihin yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen.
Saa nähdä miten veskarien peluutus joukkueessa nyt tapahtuu. Seppänen ja Tillanen ovat kuitenkin pelanneet suht tasatahtiin alkukauden. Ollaankohan jommasta kummasta hankkiutumassa eroon? Kilpailu peliajasta ainakin kovenee. Jos Nikkilä on kunnossa, niin hän tulee melko varmasti viemään ykkösvahdin viitan ja kaksikko jää jämäminuuteille.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Nikkilä palaa siis Jukureihin yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Jos Nikkilästä on ykkösvahdiksi, niin kyseessä on erittäin hyvä ja tuikitarpeellinen liike Jukureilta. Seppäsestä ja Tillasesta ei kerta kaikkiaan ole voittamaan mitään isoa.

Eiköhän Jukurit tämän myötä hoitele sarjan himaan, jos vaan joukkueen keskinäinen kemia pelaa sinne saakka.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Seppänen ja Tillanen ovat kuitenkin pelanneet suht tasatahtiin alkukauden. Ollaankohan jommasta kummasta hankkiutumassa eroon?

En usko, että kumpikaan vahti lähtee Jukureista pysyvästi. Tillanen korkeintaan farmiin. Nikkilä on kumminkin torjunut vaatimattomin tilastoin viimeiset kaksi kautta, eikä alla ole tällä kaudellakaan kuin kolme peliä Tanskassa tilastoin 3,04 maalia/per peli torjuntaprosentin ollessa 88,9 ja ei nuo edellisen kauden tatsitkaan nyt jippii kiljahduksia aiheuta.

Kunnossaan ollessaan varmasti mestikseen kelpo maalivahti, mutta loukkaantumishistoria on karu ja jättänyt pysyvän jäljen. Mielenkiinnolla seurataan Nikkilän otteita silti jos kentälle asti selviää.
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Loistava homma, että saatiin tolle osastolle vahvistus! Tän illan peli taas näytti minkä tasosia veskareita meillä on. Onnistuessaan Nikkilä voi olla yhtä arvokas Jukureille mitä Puurula on Sportille. Puurulakin tuli silloin Suomi-Sarjasta Sportiin ja on sen jälkeen ollut Sportille todella tärkeä pelaaja. Toivotaan, että Nikkilä onnistuu, mutta pitää antaa miehelle aikaa. Tuskin kukaan uskoo, että on parhaimmassa kunnossa heti alkuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös