Jukka Valtasesta HIFK:n uusi toimitusjohtaja

  • 121 516
  • 413
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkälinjan HIFKiläinen Urheilutoimenjohtaja Nybondas on varmasti oikea mies puhumaan urheiluun liittyvistä asioista. Toivottavasti jatkossa myös hallitus ja varsinkin sen puhenjohtaja antavat oikean miehen kommentoida asioita jotka liittyvät jääkiekkojoukkueeseen nimeltä HIFK.

Tässä on kieltämättä vinha perä. Vaikka pelikirja-Petteri ja muutamat muut arvostelevatkin varsin suuresti Nybondasin valintaa, on Tomppa varmasti sata kertaa parempi henkilö antamaan IFK:lle kasvot ja antamaan lausuntoja julkisuuteen kuin vaikkapa R. Summanen huutamassa haista vittua tv-toimittajalle, joka kyselee liian tunkeilevia. En tunne Nybondasta, mutta sen perusteella, mitä miehestä on täällä vuosien varrella kirjoitettu, uskon kyseessä olevan sopivan ja pätevän valinnan.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tässä ketjussa on satanut Pentin niskaan aivan kohtuuttomasti paskaa, joten tyydyn toteamaan kiitos ja hyvää jatkoa. Pena on kiekkomies loppujen lopuksi kuitenkin.

Vai tällaista. Hyvältähän tämä TJ:n valinta vaikuttaa. Monien muiden tavoin en tosin ole aivan vielä valmis poksauttelemaan skumppapulloja '09 mestaruuden takia. Valtasen signaus vaikuttaa hyvältä ratkaisulta, mutta toivottavasti tämä liike-elämän ammattilaisen astuminen vaativalle ja vittumaisellekin pallille ei tarkoita tilkkutäkkipelipaitaa tai korotettuja lippujen/kausikorttien hintoja. Varsinkaan jälkimmäiseen ei ole varaa eikä ensinmainittukaan kuulu IFK:n brändiin.

Nybondasista en osaa mennä sanomaan yhtään mitään. Viimeisen päälle IFK-mies ja homma junnuissa suvereenisti hallussa, mutta riittääkö rahkeet sm-liigaan? Olen luottavainen, mutta en odota ihmeitä ainakaan ensimmäiseltä kaudelta. Kaikkihan muistavat Kekäläisen ekan kauden puikoissa. Pitkällä tähtäimellä varmasti hyvä nimitys.

Kaikille eri tavoin Penan aikana IFK-matseja boikotoineille ja kausikortin hankkimatta jättäneille sellaisia terveisiä, että oikeat fanit kävivät katsomassa nämä huonommatkin vuodet.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Kaikki (en laita tähän sitä sanaa, joka tähän kuuluisi) loppuu aikanaan... ; )

Hyvää jatkoa vaan Penalle, nyt on edessä uudeet haasteet, niin miehellä itsellään kuin IFK:llakin.

Oikein hyvillä mielin tästä jatketaan eteenpäin. TJ sekä UTJ vaikuttavat ihan hyviltä valinnoilta ainakin tällä hetkellä. Aika näyttää... Mihinkään hätäratkaisuihin ei selvästikään ryhdytty, vaan tätä on valmisteltu tovin. Hieno homma!

Muu-tok-siaaaa... ; )
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Harmittaa että moderaattorien piti tämä Pentti ketjukin vielä pilata. Mielestäni Pena olisi ansainnut oman ketjunsa näin eron päivänä. Paljon tuli virheitä tehtyä eikä Penasta koskaan kasvanut voittajaa mutta hyvää jatkoa kuitenkin Matikaiselle. Samanlaista persoonaa tuskin enää koskaan tulee yhtä näkyvää rooliin Suomalaisessa kiekkokentässä. Tylsää ei Penan aikana ollut vaikka menestys karttoikin häntä. Paljon tuli kritisoitua mutta ei mitään henkilökohtaista eli tsemiä vaan Penalle!!!
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Samaa mieltä. Paskan heitto Penan niskaan tässä tilanteessa on täydellisen tyylitöntä ja moukkamaista.

Pena uhrasi melkein terveytensä IFK:n puolesta, ja yritti parhaansa. Tuskin yhdelläkään IFK:n oikealla fanilla on mitään henkilökohtaista Penttiä vastaan.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Mieti ensin...

En tajua ajatuksenjuoksuasi. Eetu Holma ei ole oma junnu vaan saatiin B-ikäisenä meille Seinäjoelta. Eli kaiketi bongasi junnuiHIN, ei junnuiSTA! Samoin kuin Ilkka Pikkaraisen.

...kirjoita sen jälkeen.

Ei ihme ettet tajua kun en ole tuollaista ajatellut enkä kirjoittanut, puhuin junnuista, onhan muillakin junnuja. Taidat olla kananmuna Holman fani...

En jaksa, lepään hieman.
 

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä. Paskan heitto Penan niskaan tässä tilanteessa on täydellisen tyylitöntä ja moukkamaista.

Pena uhrasi melkein terveytensä IFK:n puolesta, ja yritti parhaansa. Tuskin yhdelläkään IFK:n oikealla fanilla on mitään henkilökohtaista Penttiä vastaan.


Ei ole mitään henkilökohtaista Penaa vastaan, mutta täystuho se oli IFKille. Oikea IFK-fani ei voi kuin iloita näistä potkuista.
 

stones

Jäsen
Tuli muuten täsmälleen sama asia mieleen... Elisalla on kussut suurinpiirtein kaikki asiat viimeiset pari vuotta ja sitten otetaan Elisalla asioista vastannut henkilö ruoriin. En siis ainakaan vielä taputa karvaisia käsiäni yhteen tämän hankinnan johdosta, mutta annetaan kaverin näyttää oletettu osaamisensa.

Ei Valtsu tuosta järjestelmäkehityksestä vastannut vaan niistä, jotka yrittivät epätoivoisesti selittää toisten virheitä ja tuli "teloitetuksi", kun selitykset eivät enää riittäneet ja syntipukki piti löytää.

Elisalta tuntuu olevan kova buumi lätkäseurojen ruoriin. Ensin lähti Lintusen Jokke Bluesiin, se jäi lyhyeksi, kuten saattoi arvata. Sitten Rajalan Timo Lukkoon, saa nähdä miten siinä käy?

Valtsun tuntien tiedän, että tämä Äijä kyllä pärjää. Asiallinen kaveri kaikin puolin, tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja tekee varmasti hyvää tulosta myös talouspuolella.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Miten voidaan käyttää termiä "löytö" jos kaveri dominoinut junnuissa ja kun tulee isojen miesten peliin, kädet, liike ja ajatus jäätyy?? Aika hataralla pohjalla ollaan jos pidetään sitä saavutuksena, että Nybondas bongasi junnuista pelaajan jonka sinäkin muiden ohella bongasi silloin hyväksi pelaajaksi, onpa juttu !

Kerta vielä. Off-topic tietenkin sikäli, että Tom Nybondas ei ole Jukka Valtanen, mutta lienee perusteltua kun Pena lähti ja hänen tehtävänsä jaettiin kahdelle hepulle, Valtaselle ja Nybondasille:

Tom Nybondas on tehnyt hyvää jälkeä IFK:n junioriorganisaatiossa. Siellä on todella oltu hereillä. Sinne on saatu "löytöjä" maakunnista täydentämään omaa juniorituotantoa. Nybondas on bongannut siihen organisaatioon, josta hän on vastuussa, lupaavia kykyjä, jotka ovat vahvistaneet joukkuetta. (Se, mitä tapahtuu, kun menevät liigaan, ei varsinaisesti ollut enää Kollien organisaatioon liittyvä asia, osa pelaa meillä, osa muualla. Osa hyvin, osa huonommin.)

Se, että Nybondas on kärryillä juniorikuvioista, varmasti helpottaa jatkossakin pelaajien scouttausta meille. Ja näyttöä on Kolleista.

Eetu Holma ei aiheuta minulle mitään tykytyksiä suuntaan eikä toiseen ja Eetulle varmaan on omia ketjuja, Nybondakselle ei. Silti ihmetyttää, onko Eetu vienyt sun tyttökaverin vai mikä vaivaa?
 

Stigu

Jäsen
Voi tätä riemun päivää!

Ihmisen kuussakäynti, Neuvostoliiton hajoaminen, Berliinin muurin sortuminen, leipäkoneen keksiminen, ja nyt tämä: Pentti Matikaiselle kenkää! Paljon on meikäläisen elämään mahtunut mullistuksia. Tämä päivä tullaan Stigun kalenterissa muistamaan Vapautuksen päivänä!

Vakavasti puhuen, olo on riemastunut: Bismarck tuossa aiemmin kiteytti hienosti omatkin fiilikseni: IFK:ssa alkaa puhaltaa nyt uudet tuulet. Kyllähän uuden hallituksen valinta ja nyt uuden TJ:n ja UTJ:n valinta kielivät siitä että Dinojenkin aika alkaa olla auttamattomasti ohi.

Jos jotain epävarmuustekijöitä haluaa näistä nimityksistä hakea, niin itselle tulee ainakin mieleen kaksi kysymystä:
- Nybondasin kompetenssi UTJ:na, erityisesti ulkkareiden skouttaajana. Toivon mukaan hän omaa laajan ulkomaisen kontaktiverkoston.
- Parivaljakon Everi-Valtanen liiallinen Brändi-meininki. Toivon todellakin, että herat miettivät, minkälainen IFK:n tulee olla, eikä minkälaiselta IFK:n tulee näyttää. Vaarana kahden noin vahvan Brändijätkän Brainstormingeissa on, että IFK:n Brändistä tulee tyhjä markkinointikupla vailla sisältöä. Naapurissa on tästä varoittava esimerkki.

Pentille pitkää ikää ja iloisia hetkiä vaikka kukkapenkin ääressä! Ja tuo legendaarinen faksikone voitaisiin tosiaan jäädyttää hallin kattoon. Voin sieluni silmin nähdä, kuinka esim. loppuottelussa v. 2010, juuri viimeisellä minuutilla jäähallin katosta alkaa kuulua outoa surinaa, ja koneesta pullahtaa kentälle faksipaperi, jossa 214 kappaletta tsekkiläisten pelaajien nimiä otsikolla "Halpoja ja hyviä". Ehkäpä Penan viikset ja takatukankin voisi jäädyttää?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskin yhdelläkään IFK:n oikealla fanilla on mitään henkilökohtaista Penttiä vastaan.
Oikea fani toivoo aina Hifkin parasta ja tässä tapauksessa se oli Penan potkut.
Sekin olisi vaan voinut tapahtua vuosia sitten. Penan aikaansaannoksista ei jää mitään hyvää muisteltavaa. Jotkut yksittäiset pelaajahankinnat ei siihen riitä, kun kokonaisuus meni pinnan alle pohjaan asti.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voe hellanlettas.Oikeita ratkaisuja tehdään näemmä siellä Helsingissä, onnea sen johdosta. Koskas me mahdetaan saada mätä-Sutela ulos?
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Samaa mieltä. Paskan heitto Penan niskaan tässä tilanteessa on täydellisen tyylitöntä ja moukkamaista.

Pena uhrasi melkein terveytensä IFK:n puolesta, ja yritti parhaansa. Tuskin yhdelläkään IFK:n oikealla fanilla on mitään henkilökohtaista Penttiä vastaan.

Asiat tappelevat, eivät ihmiset. Minulla ei ole mitään henkilökohtaista Penttiä vastaan.

Pentti oli väärä mies HIFK:n toimitusjohtajaksi ja tätä onnistumista tässä tehtävässä pitääkin arvostella. Omalla kohdalla mitta tuli täyteen tänä syksynä, joillakin muilla aikaisemmin, joillakin ei kai koskaan. Se, että esittää kritiikkiä miehen aikaansaannoksia vastaan, ei ole paskan heittämistä tai henkilökohtaisuuksiin menoa vaan asioista puhumista niiden oikeilla nimillä.

Metukalta tuossa yllä hyvä kirjoitus, muistan joskus puolustaneeni Penaa Metukan(kin) raivareita vastaan.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Tässä on kieltämättä vinha perä. Vaikka pelikirja-Petteri ja muutamat muut arvostelevatkin varsin suuresti Nybondasin valintaa, on Tomppa varmasti sata kertaa parempi henkilö antamaan IFK:lle kasvot ja antamaan lausuntoja julkisuuteen kuin vaikkapa R. Summanen huutamassa haista vittua tv-toimittajalle, joka kyselee liian tunkeilevia. En tunne Nybondasta, mutta sen perusteella, mitä miehestä on täällä vuosien varrella kirjoitettu, uskon kyseessä olevan sopivan ja pätevän valinnan.

Näin minäkin tuon asian näen. Ennen kaikkea siksi, että uskon niillä lukuisilla entisillä HIFK-junnuilla (mm. Hirso, Viitaluoma jne.) olevan vähintään asialliset välit Nybondasin kanssa. Se taas mahdollistaa sen, että HIFK saa näitä paluumuuttajia takaisin "hieman" helpommin kuin Penan kanssa.

Uskon myös, että Nybondas scouttaa uusia hankintoja Penaa innokkaammin, paremmin ja ennen kaikkea paremmalla asenteella.

P.S. Ja ehdottomasti faxi kattoon, saatana! :)
 
Viimeksi muokattu:

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli muuten täsmälleen sama asia mieleen... Elisalla on kussut suurinpiirtein kaikki asiat viimeiset pari vuotta ja sitten otetaan Elisalla asioista vastannut henkilö ruoriin. En siis ainakaan vielä taputa karvaisia käsiäni yhteen tämän hankinnan johdosta, mutta annetaan kaverin näyttää oletettu osaamisensa.

Ihan mielenkiintoinen näkökanta. Olisi kiva kuulla, että miten niin suurinpiirtein KAIKKI on kussut? Elisalla on kussut tasan henkilöasiakaslaskutus ja asiakaspalvelu. Se on vain yksi osa Elisan liiketoimintaa. Elisalla kun on aika hemmetin paljon muutakin liiketoimintaa kuin vain mobiilia ja laajakaistaa.
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Eiköhän Pentti kuitenkin ansaitse faneilta jonkinlaiset kiitoksetkin. Äijähän se on.

Ja vaikka Pena ei IFK:ssä onnistunutkaan, niin yrityksen puutteesta ei voida syyttää. Terveyskin oli lähellä mennä. Kaikkea hyvää jatkossa Penalle!

Kiitos Pentti, ja toivottavasti uusi tj tuo IFK:hon isoja pelaajia, fyysisen pelityylin ja vanhan IFK-hengen takaisin.

Muutaman tunnin sulattelun jälkeen tuli tyhjä olo. Jukka Valtanenko lausuu kuolemattomia lausahduksia Penan tapaan?

- näillä mennään
- lähe meneen niinkauan ku ehdit
- ei meil oo käyttöä tuontyyppiselle pelaajalle
- olen toimitusjohtaja, en ennustaja

jne jne.

Vähän haikea fiilis. Kyllähän Pena yritti, välillä onnistuen, useimmiten ei.

Joka tapauksessa, Kiitos Pena ja kaikkea hyvää! Huolehdi terveydestäsi.
 

Peku

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Chicago Blackhawks, sympatiat Bluesereille
Kiitos ja näkemiin Pena.

Tämä pitää nähdä molempien mahdollisuutena...IFK:n mahdollista saada uutta lentoa tulevaisuudessa ja Penan mahdollisuutena saada uusia haastavia projekteja uusissa ympyröissä. Väitän tästä molempien hyötyvän sopivalla ajanjaksolla tarkasteltuna.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Samaa mieltä. Paskan heitto Penan niskaan tässä tilanteessa on täydellisen tyylitöntä ja moukkamaista.

Pena uhrasi melkein terveytensä IFK:n puolesta, ja yritti parhaansa. Tuskin yhdelläkään IFK:n oikealla fanilla on mitään henkilökohtaista Penttiä vastaan.


Ei nyt liioitella sentään. Kyllä Pena sai varmasti kohtuullisen korvauksen "uhrautumisestaan"! Jokainenhan meistä uhrautuu omissa toimissaan jonkun toisen hyväksi. Täytyy muistaa että tuolla maailmalla pelaa paljon pelaajia, HIFK-taustaisia jotka nyt ehkä palaavat jengiin kun Pena on poissa. Kyllä Penan ylimielisyys ja vittumainen tapa ajoi monen monta hyvää miestä HIFK;sta pois.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valtasen sanomaa

" "Puhuttu sana pitää, sitä tarkoitetaan ja se on totta."

"Muiden luovuuden edessä täytyy olla nöyrä ja heidän asiantuntemukseensa täytyy luottaa. (Ekonomi-lehti pari vuotta sitten).

Jotenkin mulla on sellainen fiilis, että ihmisläheisyyden aste saattaa hiukan nousta toimistolla. Ja Faxi alaskirjataan......

Neljä sopimusta: Pesonen, Heikkinen, Ahlqvist ja Kuhta - puhdas pöytä, johon nakataan ensimmäisenä Matias Lopin sopimus. Siitä se lähtee.....
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän päiväinen uutinen on ollut vain HIFK-fanin märkä uni tähän asti.
Nyt se on totta.

Uudelta hallitukselta ensimmäinen uusi linjaus, kuten he aikaisemmin olivat luvanneet, analysoivansa tilanteen organisaatiossa ja tulevan sitten alkuvuodesta esiin. Näyttävämpää esiinmarssia tähän väliin tuskin osattiin odottaa.

Miten tämä sitten vaikuttaa käytännössä HIFK:n lähitulevaisuuteen?
Miten tilanteeseen reagoi valmennus, etenkin Paul Baxter.
Tilanne vaikuttaa varmasti myös häneen, ja ehkä pikkuhiljaa alkaa jyskyttää takaraivossa ajatus, että “Im Next”.

Muitakin muutoksia on tulossa, niin henkilöstössä kun pelaajistossa.
Se, mihin suuntaan muutokset seuraa tulevat viemään, sitä ei voi ennustaa kukaan. Tai varmasti voi ja ennustaakin, mutta se on oma tarinansa se.

Innokkaana uusia tuulia haistellen ja lisää rohkeita vetoja odotellessa..
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Neljä sopimusta: Pesonen, Heikkinen, Ahlqvist ja Kuhta - puhdas pöytä, johon nakataan ensimmäisenä Matias Lopin sopimus. Siitä se lähtee.....

HIFK:lla on tällä hetkellä sopimukset ensi kaudeksi Pesosen,Heikkisen,Hannu Pikkaraisen ja Kuhdan kanssa. Ei Ahlqvistin.
 

-REDS-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K, ULUVFC #54
Hyvää jatkoa Pena.

Se loppui sitten jo nyt. Uskallanpa väittää, että ei olisi ellei Jeren kotit/velat joukkueelle ja taksi-järjestelyt olisi tulleet julki. Kausi olisi toki ollut viimeinen ja olisit puolestani sen myös voinut loppuun hoitaa. Annoit kaikkesi, se vain ei riittänyt nykypäivinä enää (ei sinnepäinkään).

Olen erittäin tyytyväinen vaihdokseen, joka oltaisiin mielestäni voitu tehdä jo huomattavasti aikaisemmin, kun rahkeet ei kerran riittäneet. Silti on jossainmäärin haikea olo. Kyllähän Pentti kuitenkin oli särmäjätkä. Aika vain oli jo ajanut ohi. Nyt vain kaikki energia omastan terveydestäsi huolehtimiseen. Me fanit odotamme joukkueen pitkän alennustilan loppumista uuden Pentin johdolla.

Tuohimaalta kysyttiin radiohaastattelussa vaikuttiko varsin kuumana käyneet fanit päätökseen. Tuohimaan vastaus: "Tämän voi kääntää niin, että oliko faneilla oikeutta vaatia mitään!" Ehdotan vastavedoksi tälle puuhastelevalle pankkineidille tifoa seuraavaan peliin "HARRI YOU ARE NEXT"

EDIT: Ja juuri näkemässäni mtv3:n haastattelussa Tuohimaa kieltää julkisuuteen tulleiden tietojen vaikuttaneen päätökseen mitenkään ja on niin HIFK- johtajaa että. Sanoipa vielä kantavansa vastuun omaltaosaltaan huonosta menestyksestä ja tehdyistä turskista. Mitenhän se ilmenee?? (Tosin puhui kyllä myös varsin fiksuja. Ilahduttavinta oli suunta, jonka olivat joukkueelle valinneet ja tapa, jolla sinne päästään.)
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten tämä sitten vaikuttaa käytännössä HIFK:n lähitulevaisuuteen?
Miten tilanteeseen reagoi valmennus, etenkin Paul Baxter.
Tilanne vaikuttaa varmasti myös häneen, ja ehkä pikkuhiljaa alkaa jyskyttää takaraivossa ajatus, että “Im Next”.

Itse en usko tämän vaikuttavan Baxteriin millään tavoin. Se äijä on keitelty niin kovissa liemissä, että tämä on vielä pientä mitä uran aikana on tapahtunut. Luulen itseasiassa, että Paul Baxter tietää varsin hyvin jo nyt ettei valmenna ensi kaudella HIFK:ssa ja tästä on saatettu käydä jo rehdit sanailut. Ja mikäli ei, niin kyllä Baxterin ammattimaisuus on sitä luokkaa, että täysillä mennään loppuun asti. Ihan vain valmennettavien takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös