Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jukka Jalonen maajoukkueen päävalmentajana 2018–2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana red.machine, 04.10.2017 klo 14.03.

 1. morukara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, NHL, Ducks
  NHL:n valmentajapiirit ovat niin sisäsiittoiset että eurooppalaisen on sinne vaikea päästä. Asiaa ei yhtään auta jos tyrkyttää pelitapaa jota kyseisellä manteereella ei ole kokeiltu (eikä edes haluta kokeilla). Henkilökohtainen mielipiteeni on että valmennus NHL:ssä on keskimäärin aika heikkoa ja kaikki halutaan tehdä pitkälti kuten aina ennenkin on tehty.

  Jalosen pelaajaläheinen analyyttinen valmennustapa toimii parhaiten juuri maajoukkueturnauksissa, koska sinne valitaan tietty joukkue, jolla kisat pelataan loppuun asti. Hyvän yhteishengen ja pelaajasuhteiden rakentaminen on helpompaa kuin kaikilla on oma roolinsa eikä ole koko ajan "pudotusuhan" alla.

  NHL-maailma on paljon raadollisempi. Pelaajat kilpailevat säälimättömästi paikoista ylhäällä eikä turvassa ole kuin joukkueen parhaat pelaajat. Kyse on raa'asta bisneksestä eikä mistään yhdessä tekemisen riemuparaatista. Ennen pelin alkua valkku tuleekin sanomaan että menetkös siitä vastustajan koppiin koska sinut on treidattu. Miten pelaaja voi antaa vaikka toisen jalkansa valmentajan ja joukkueen puolesta Saarelan tyyliin jos seura/valmentaja ei sitoudu joukkueeseen vastaavasti kuten pelaajan odotetaan sitoutuvan joukkueeseen?

  Se että NHL on ensisijaisesti bisnestä tekee jalosmaisen joukkuehengen ja ilmapiirin rakentamisen monilta osin mahdottomaksi. Maajoukkuekiekko on siten ihan eri maailma, jossa pelaajia voi kohdella ihmisinä eikä resursseina. Mitä olen lukenut NHL-pelaajista kertovia kirjoja, harva pelaaja on sanonut NHL-valmentajien oikeasti antavan kunnollista palautetta, vaan ennemminkin homma toimii niin että pelaaja lähetetään farmiin sanomatta mitään mitä pitäisi kehittää. Luulisi että pelaajista yritettäisiin ottaa valmentamalla paras irti, mikä vaatii hyvää kommunikointia.
   
  Ippenator, Hexa, EmeraldSapphire ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tästähän voi hyvin ottaa esimerkiksi Alpo Suhosen. Mies taisi lähteä 80-luvun lopulla NHL:ään apuvalmentajaksi ja oli useassa eri joukkueessa mukana, mutta lopulta päävalmentajan paikka aukesi vasta vuonna 2000 kun Ape pääsi Chicagoon ensimmäiseksi eurooppalaiseksi päävalmentajaksi koko NHL:n historiassa. Toki 90-luvulla Alpo kävi Euroopassakin päävalmentajana mutta oli jälleen 90-luvun lopussa apukoutsina Torontossa ja vasta tosiaan 00:lle käännyttäessä nousi päävalmentajaksi.

  Kovista meriiteistä huolimatta hyvin hankala nähdä että Jukka Jalonen NHL:ään nousisi päävalmentajaksi ainakaan kovin äkkiä. Toki Ivan Hlinka nousi suhteellisen äkkiä eurooppalaisena nimenä päävalmentajaksi, mutta hänellä oli pohjalla MM-kullan lisäksi myös olympiakultaa ensimmäisistä "NHL-olympialaisista".

  Joskus kaverin kanssa vitsailtiin että NHL:ssä on noin 35 päävalmentajaa joista 31 on valmennustehtävissä ja loput neljä on kommentaattoreina jossain TV-kanavilla ja paikka vaihtuu lennosta kun joku saa potkut.
   
  morukara tykkää tästä.
 3. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Tuokin pelleily loppuisi siihen, kun kaikki eurooppalaiset pelaajat kieltäytyisivät kollektiivisesti tekemästä muita kuin yksisuuntaisia sopimuksia. Jos ei käy, niin hommatkoon pelurinsa alemmista sarjoistaan.
   
 4. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olisi vähän hassua jos eurooppalaiset pelaajat päättäisivät itse, että mahdollisuus pelata maailman parhaassa sarjassa minimoitaisiin.
   
 5. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Jos Kaapo Kakko ei suostuisi tekemään kahden suunnan sopimusta, hän pääsisi NHL:ään vasta 28-vuotiaana. Suostumalla kahden suunnan sopimukseen hän voi tehdä yhden suunnan sopimuksen 21-vuotiaana. Siinä menisi aika monta miljoonaa ohi suun.
   
 6. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Oli aika loppusuoralla, kun Aravirralle haettiin seuraajaa, mutta vetäytyi, kun oli tarjous Jokereista vuosiksi 2003-2005. Jortikkahan kertoi jossain Ylen laajassa haastattelussa ennen vuoden 2015 nuorten MM-kisoja, että tuo ja joku toinen kerta on neuvotellut, mutta silti molemmilla kerroilla tullut tulokseen, että mieluummin seurajoukkueessa. Ja sanoi, että eihän ole varmaa, olisko valinta muutenkaan kohdistunut häneen.

  Erkka Westelundin voi myös sanoa olleen pitkään huipulla. Aloitti Jypissä liigauransa vuonna 1985 ja ei kai Erkka ole vieläkään eläköitynyt valmennuksesta lopullisesti. Aravirta kuuluu samaan sarjaan, Ara sentään on ilmoittanut, että valmennushommat ovat ohi.

  Jukka Jalosen valmennusuran huipulla voi sanoa alkaneen Ilveksessä 1990-luvun alussa.
   
 7. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ylen Juha Valvio haastatteli Jukka Jalosta viime viikolla, juttu löytyy Yle Areenasta: Urheilua Yle Puheessa | Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan

  Jalosen mukaan onnistuneet pelaajavalinnat olivat kevään menestyksen takana. Muutamia erittäin hyviä pelaajia oli ollut tyrkyllä, mutta he eivät mahtuneet joukkueeseen, koska "päätettiin panostaa epäitsekkäisiin joukkuepelaajiin ja urheilullisiin kavereihin".

  Jalonen myöntää suoraan, että myös NHL:ssä valmentaminen kiinnostaa, mutta kiirettä ei ole. Ensi kausi menee joka tapauksessa Leijonissa, ja kevään 2020 MM-kisoissa Suomen joukkueessa on Jalosen mukaan todennäköisesti paljon NHL-pelaajia. Ehkä/toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että sopimusneuvottelujen takia tämän vuoden kisat väliin jättäneet nuoret NHL-sankarimme ovat jo luvanneet olla ensi keväänä käytettävissä, jos vaan NHL-kausi on paketissa ja kroppa kunnossa?!
   
  adolf tykkää tästä.
 8. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Jotenkin tuntuu, että Kari Jalonen on melkeimpä se, joka sinne suomalaisista valmentajista kuitenkin menee, jos menee. Kari Jalonenhan oli Columbuksen leirillä 2014 alkusyksystä mukana. Tällaisia avauksia siihen suuntaan onkin tehtävä, että nimi tulee tutuksi eri organisaatioille. NHL:ään pyrkivän eurooppalaisvalmentajan on oltava oma-aloitteinen sinne suuntaan, muuten voi olla hiljaista.

  Alpo Suhonen on luku sinänsä. Suhonenhan valmensi Hartoford Whalersia leirillä ja treenimatseissa jo 1980-luvun alussa. Ensimmäiset vierailut pohjois-Amerikkaan Suhonen teki jo 70-luvun lopulla. Mutta pitkään tosiaan meni Suhosellakin ennen kuin päävalmentajan paikkaa tarjottiin.

  Edmonton Oilers tarjosi Matti Väisäselle apuvalmentajan pestiä 80-luvun puolivälissä, mutta Väisänen kieltäytyi. Muistelen, että myös hiljaittain edesmennyt Juhani Wahlsten olisi saannut alustavia kyselyitä Buffalo Sabresilta, että kiinnostaisiko valmentaa Sabresin organisaatiossa.
   
 9. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  En ole missään vaiheessa ymmärtänyt miksi Jukka Jalosta edes spekuloidaan Nhl-valmentajaksi. On valmentajatyyppinä mahdollisimman eurooppalainen eikä Euroopassa annetuilla näytöillä ole tuolla suunnassa juurikaan merkitystä. Ylempänä mainituista nimistä Alpo Suhonen teki opintomatkoja ja loi suhteita P-Amerikkaan jo 70-luvulla, Matti Väisäsellä oli pitkä ura Edmontonissa scouttina ja esimerkiksi Jarmo Kekäläinen ehti olla 15 vuotta töissä Ottawassa ja St.Louisissa ennen nykyistä pestiään. Jalosella ei ole taustalla edes uraa pelaajana kuten Teppo Nummisella. Vaikea nähdä millä ilveellä hän todella pääsisi Nhl:aan varsinkaan kun hän ei ole koskaan ollut sinne suuntaan mitenkään erityisen aktiivinen.

  Ehkä Kekäläinen voisi olla tässä jonkinlaisena apuna mutta epäilen suuresti.
   
  Barnes tykkää tästä.
 10. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Kyllä Jalosen kohdalla NHL-juna meni, jos se koskaan edes asemalla käväisi. Näytöt pohjoisamerikkalaisesta kiekosta rajoittuvat yksiin olympialaisiin eikä niitä lähemmäs kuusikymppinen ukko noin vain pääse tavoittelemaan.

  NHL:n kulttuuria on helppo kutsua sisäsiittoiseksi, mutta kannattaa muistaa, millaisilla panoksilla siellä pelataan. Joukkueessa kiinni monta kymmentä miljoonaa ja siihen sitten valmentajaksi täysi arpa. Ymmärrän jos ei nappaa.