Juhlakausi 2009-2010

  • 280 373
  • 746
Tila
Viestiketju on suljettu.

TJ MACKEY

Jäsen
Itse haluaisin jollakin perverssillä tavalla nähdä ensi kaudella Hpk:ssa Saipan Dmitri Nabokovin. Ei luulisi kovin kallis olevan edes pienellä palkankorotuksella. Siinä voisi olla mies pyörittämään ylivoimaa ja hyökkäyspeliä muutenkin. Mälkiän Simppa mukaan kasvamaan korkoa.
Ei kiitos. Nabokovin liike on aivan karmeaa, jopa niin paskaa, että siihen ei parannukseksi riitä edes Rautakorven luistelu/fysiikka koulu. Ja siihen kouluun ensi kesäksi tarkkkailu- luokalle on tarjolla koko ensi kauden sentteriosasto (Viitaluoma, Kemppainen, Hämäläinen). Työ Kerhon liikkeen parantamisen osalta jatkuu ja eräs sisäpiiriläinen kertoi, että yksi kesän teemoista on parantaa liikettä, nopeutta ja irtonaisuusuutta ensi kauden rosterissa.

Mälkiä sieltä taitaa tulla ja itse en hirveän innoissani tästä pelaajasta ole. Pikkaisen paremmalla luistelulla varustettu Tikkanen. Ja nyt kun päästään yhdestä roikkuvasta ja heikolla liikkeellä varustetusta mikkihiirestä, niin miksi tilalle hankitaan toinen? No rooli nyt ei taida kovin iso olla, joten kai Mälkiä on jotenkin perusteltavissa. Holmberg sen sijaan on juuri sitä kaikkea mitä Kerhon pakisto kaipaa. Peruspakki riittävällä liikkeellä ja kovuudella.

Kun nyt näitä pelaajia täällä huudellaan niin itselleni kävisi paremmin kuin hyvin TPS:n Halonen. Ennakkoluuloton ja erittäin fyysinen pakki, joka ei kiekollisestikaan taida olla ihan kädetön. Hanskojen pudottelusta plussaa. Miksi Tepsi ei halua pitää tätä kaveria. Vai onko sopimus jo muualle?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kun nyt näitä pelaajia täällä huudellaan niin itselleni kävisi paremmin kuin hyvin TPS:n Halonen. Ennakkoluuloton ja erittäin fyysinen pakki, joka ei kiekollisestikaan taida olla ihan kädetön. Hanskojen pudottelusta plussaa. Miksi Tepsi ei halua pitää tätä kaveria. Vai onko sopimus jo muualle?

Mistäs päättelet ettei Tepsi halua pitää Anttia? Veikkaanpa, että Suikkasen pitkäaikaisena soturina jatkaa Turussa ensi kaudellakin. Varsinkin playoffeissa oli tärkeä pelaaja vaikka harvemmin kentältä erottuukaan... Runkkarissa paljon paljon virheitä ja karmeita hasardeja(-17), mutta tosipeleissä syrjäytti Heikkisen 6 pakin joukosta ja pelasi hyvää fyysistä peliä(+3). Varmaan tässä taloustilanteessa Tepsi pitää kiinni halvasta ja tutusta pelaajasta.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Nabokoville ei, Haloselle kyllä. Ylen teksti-tv:n sivulla 206 on asiaa Karalahdesta, ja siinä on muun muassa HPK:n tj Kai Tervonen vastannut, suurin piirtein näin: "Jere ei ole meille tulossa, sillä pakisto on jo lyöty lukkoon". Eli ilmeisesti pakkikalusto on valmis ensi kauteen, mutta mitään ei vielä ole ilmoitettu...
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Itsellekin tuo Tervosen kommentti pisti silmään, mutta Heitinga siinä hyvin tyhjentävästi kommentoikin. Eipä siinä, kyllähän ensi kauden rosteri varmaan tässä vaiheessa kevättä on jo hyvin pitkälti valmis. Ei varmaan täynnä, mutta mahdolliset uudet miehet on sitten joko tuomasmuhonen-tyyppisiä kokeiluja tai sitten stevekaraija-meininkiä.

niin ja paras Kerho-huhu pitkään aikaan oli eilinen "Tervonen on kuulemma saanut potkut" hahah, just joo...
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Olihan pakisto jo kauden päättyessä aika tukevassa kuosissa, kun sopimuspelaajia oli kiinnitettynä kuusi + Santeri Alatalo. Alatalo tuskin vielä tulevalla kaudella kovin montaa matsia edustuksen mukana pelaa, mutta kun kiintiökin on tulevaisuudessa 12+6, niin johan tuossa on kaikki paikat periaatteessa täynnä. Mäenpää, Mäkelä, Syväsalmi, Laamanen ja Tuulola tulevat kuitenkin pelaamaan vakituisesti, joten täytettäväksi jää yksi paikka. Korhonen on kokoajan niin rikki, ettei siihen ole luottamista.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jälkipyykki kaudesta 2008 - 09

Tämä ketju näyttäisi vastaavan parhaiten tuota asettamaani otsikkoa vai pitäisiköhän avata kokonaan uusi ketju, mutta koska edellisen kauden virheistä pitäisi oppia seuraavalle kaudelle jotain niin vedetään tänne tämä vuodatus. Eli mitä meni pieleen ja mikä onnistui...

Annetaan ensin tämä rakentava palaute, eli vatvotaan näitä pieleen menneitä asioita:

- Pelit taktiikka ja siinä olleet puutteet. Eli pelattiin vain sitä "omaa peliä" vastustajasta ja pelitilanteesta huolimatta. Johto asemaan päästyään Kerhoa oli paha kenenkään kaataa, mutta vastustajan tehtyä ensimmäinen maali peli olikin useimmiten sitten siinä. Ei pelejä tappioasemasta puolustamalla voiteta. Otetaan pieni vertaus kuva tästä aivan muualta... jos raksalla pitää porata reikä puuhun tai ontelolaattaan, niin kyllä puuhun porataan akkukoneella ja puuterällä ja ontelolaatassa käytetäänkin sitten erilaista taktiikkaa eli poravasaraa ja kiviterää. Tai jos Poliisi pysäyttää auton normaalissa liikenne valvonnassa tai takaa ajon päätteeksi, niin kyllä näissäkin tapauksissa on ihan erilaisia taktiikoita käytetty.

Itselläni on siviili elämän puolesta pikkuisen raapaisua semmoisesta kun työn tutkiminen. Ja se mitä kauden aikana pelejä katselin, niin jotenkin tästä osa-alueesta jäi valju kuva. Koska siinä vaiheessa, kun tosi pelit alkoivat niin ongelmat olivat samat, minkä kanssa oli painittu marraskuun lopulta tammikuuhun.

- Asenne!!! se kovalla tunteella hehkutus kävi aika usein jopa huonosta vitsistä, kun ei jaksettu eikä viitsitty. Jos jotain ei kentällä kiinnosta niin annetaan niille enemmän peliaikaa ketä kiinnostaa ja kenellä on halua ja yritystä... Salonen, Loikas, Muhonen, Kolehmainen, Kemppainen, Korhonen, Syväsalmi ... ainakin näillä herroilla oli yritystä siihen malliin että olisin suonut muutaman lisä minuutin vaikka Viitaluoman, Laakkosen, Karian, Mäenpään, Laamasen ja Tuulolan lepäillessä.

- Pelien jälkeenpäin analysoinnissa voitaisiin edetä vähän eteenpäin, koska se selittely maalipaikoista alkoi kuulostamaan aika karskilta, kun kuitenkaan ei saatu mistään sisälle. Eli ei siis koskaan analysoitu, miksi niin monesta maalipaikasta huolimatta ei saada kiekkoa sen useammin reppuun (tämä on suurin yksittäinen tekijä, miksi Kalpa jatkaa ja Kerho ei). Tai analysoitiinko joskus sitä, miksi lähes aina tulee turpaan, kun vastustaja tekee ensimmäisen osuman?

- Ylivoima pelaaminen... miten hel**tissä se voikin olla noin vaikeata? Eikö sitä missään vaiheessa harjoiteltu? Iso osa maaleista tuli yksittäisistä hyvistä oivaluksista / ratkaisuista, mutta kuviota ei ollut oikein koko kauden aikana. Ehkä se olikin vain vastustajan harhauttamista, kun ei saada mitään kuviota aikaiseksi niin vastustaja ei pysty lukemaan mistä se lopullinen yritys sitten tulee...

- Pakkikaluston kokoonpano pelityyliin nähden, jotenkin vaan on niin hyökkäys suutaan pelaavat pakit siihen nähden että peli perustui pelkälle puolustamiselle?

- Jäähyjen määrä, kyllä näistä voi osan laittaa tuomareiden piikkiin, mutta kyllä kauden aikana pitäisi oppia pelaamaan ilman aivan turhia penalteja.

ja sitten siihen positiiviseen
+ Peli tyyli silloin kun päästiin johtoasemaan. Harva joukkue pääsi ohi kun oltiin johtoasemaan päästy.

+ Makkonen ja Makkosen nousu 4. kentän sentterin paikalta SM-liigan maalipörssin voittoon.

+ Syväsalmen pelitason nousu. Kauden alussa epävarma ja haparoiva pelaaja nosti huomattavasti tasoaan kauden edetessä, ensikaudeksi Kai tietää varmaan mitä pitää kehittää. Tulevaisuudessa Kaista voidaan odottaa hyvää kiekollista pakkia.

+ Mäkelä, ei niin puukäsi mitä monet kuvittelevat, mutta se miksi Mäkelä pitää nostaa esille on se oman joukkueen puolesta uhrautuminen.

+ Kolehmainen = kovayritys, vastaavaa itsensä likoon laittamista olisin kaivannut monelta muultakin joukkueen jäseneltä.

+ Sailion alkukausi loukkaantumiseen asti.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
+ Makkonen ja Makkosen nousu 4. kentän sentterin paikalta SM-liigan maalipörssin voittoon.

Se itseäni tässä kismittää, että Makkonen neloskentässä onnistuessaan ei olisi saanut yhtään niin paljon huomiota, kuin nyt ollessaan maalikuningas. Makkonen on helvetin erinomainen puolustava sentteri (voitti tepsin plusmiinus -tilaston tässä pari-kolme vuotta taaksepäin neloskentästä! Ja oli silti kauden 7 paras pistemies tepsistä)

Paljon on tämänkin kauden alussa sanottu, että Makkonen on hidas ja kankea. Kummasti vain Laakkosen kanssa ovat kirmanneet yhtä rintamaa kaksi-yksi hyökkäyksiin vastustajan pakkien jäädessä auttamatta kisassa kakkoseksi. Makkosen "hitaus" perustuu pitkälti siihen, että Makkosen rooli lähes aina on olla se "kolmas puolustaja". Lupaa ajaa maalille ei ole. Makkonen usein nähdäkseni jää siniviivan tienoille kun hyökkäys on lopuillaan. Näin ollen Makkonen useimmin joutuu hinkkaamaan siniviivalta toiselle, (lukuunottamatta nyt näitä parhaita KaMaLa:n pyörityksiä, joissa äijät vaihtoivat rooleja niinkuin pahimmissa orgioissa)

Mielestäni Makkonen olisi ansainnut palkkansa nelosessakin ilman maalin maalia.

Mystinen on mielestäni nuo kakkoskentän plusmiinukset. Eli siis tasakentällisin runkosarjassa Viitaluoman kentällisen taakse on tehty kolme enemmän kuin mitä ovat itse tehneet(-3). Makkosella vastaava lukema on +17, toiseksi paras HPK-sentteri on Kemppainen +7 tehotilastollaan, helvetin hyvin ajatellen maalimääräeroa verrattuna Makkoseen. Makkonenhan teki 12 maalia tasakentällisin, en tiedä sitten Sailiosta, Laakkosesta ja Kariyasta. Kävikö siinä Makkosen vierellä vielä Virtakin pelaamassa. Niin ja Vihko oli alkukaudesta myös laidalla kun 2. kentässä pelasi Vihko, Makkonen ja Sailio.

Juhlakaudelta toivoisinkin ERITYISESTI sitä, että arvostusta pelaajille annetaan roolin täyttämisen mukaan, ei maalimäärän. Viitaluoma pelasi roolinsa päin helvettiä, ellei kyseessä sitten ollut pellen rooli. Ensikaudelle paremmin. Erityisesti puolustussuuntaan.

Loikas on plussa. Pelasi muutaman pelin roolinsa mukaisesti todella vahvasti. Parempi kuin Viitaluoma, epäilemättä.

Kemppainen plussa

Ne joilta odotan paljon tasakentällisin:
Laakkonen +20
Makkonen +17
Tikkanen +14
Tuulola +14
Kemppainen +7

Ne joilta en odota mitään tasakentällisin(pelkään pahinta):
Viitaluoma -3
Karlsson -4
Salonen -5
Virta -5
Laamanen -6
 

d2uce

Jäsen
Juhlakaudelta toivoisinkin ERITYISESTI sitä, että arvostusta pelaajille annetaan roolin täyttämisen mukaan, ei maalimäärän. Viitaluoma pelasi roolinsa päin helvettiä, ellei kyseessä sitten ollut pellen rooli. Ensikaudelle paremmin. Erityisesti puolustussuuntaan.

Viitaluoman oli tarkoitus olla ykkössentteri tälle kaudelle, joten 28 pistettä on siihen nähden erittäin vähän. Kausi oli Viitaluoman kohdalta pettymys.

Puolustussuuntaan mies pelasi kuitenkin mielestäni paljon paremmin, kuin hyökkäyssuuntaan ja syväjäässä vaeltamisesta huolimatta miehestä jäi jollain tapaa yritteliäs mielikuva.

Viitaluoma paukutti kuitenkin 16 maalia, joka saattaa yllättää monet. Ainakin itse tuosta yllätyin, kun kauden jälkeen tilastoja katselin. Verrokiksi vaikka sniper-Vihko, HPK-uran paras kausi maalien valossa, 12 maalia. Viitaluoma oli joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä, ei paskemmin Loikasta huonommalta pelaajalta.

Loikas on taasen vähän samaa sarjaa Tikkasen kanssa. Varmasti sympaattinen tsemppari, mutta ei kuitenkaan tule tämän kauden jälkeen mitenkään ikävä.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juhlakaudelta toivoisinkin ERITYISESTI sitä, että arvostusta pelaajille annetaan roolin täyttämisen mukaan, ei maalimäärän. Viitaluoma pelasi roolinsa päin helvettiä, ellei kyseessä sitten ollut pellen rooli. Ensikaudelle paremmin. Erityisesti puolustussuuntaan.

Eikö Makkosen kohdalla juuri käynyt niin kun toivoit. 4-kentän pesti tuli täytettyä paremmin kuin hyvin ja siitä palkkiona seuraavaan kenttään ja taas onnistumisia ja osoitus potentiaalista eteenpäin... loppujen lopuksi päätyi sitten ykköskenttään ja pisteenä i:n päälle vei sen maalipörssin voiton (voiko enempää toivoa ja osasiko kukaan edes odottaa tämmöistä).

Viitaluomaan kohdistui enne kauden alkua aivan eri näköiset odotukset kun Makkoseen ja niihin odotuksiin nähden peli eivät menneet aivan niin kuin piti, mutta puolustus suutaan Ville pelasikin sitten paremmin, mitä ennakkoon odottelin. Ensikaudella toivon, että Ville puolustaa yhtä ahkerasti kun tällä kaudella, mutta myös että se laukaisuprosentti olisi parempi, kuin nyt tällä kaudella ollut 6,4 % (jos Ville olisi tällä kaudella tehnyt sen 40 pistettä niin olisi tuo +- tilastokin ihan erinäköinen).

Jos kauden pahinta mokaajia haetaan niin se löytyy jostain aivan muualta, kun hyökkääjistä ennakkoon kokenut ja isoon rooliin hankittu pelaajaa petti todella pahasti...
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Viitaluoma oli joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä, ei paskemmin Loikasta huonommalta pelaajalta.

Loikas on taasen vähän samaa sarjaa Tikkasen kanssa. Varmasti sympaattinen tsemppari, mutta ei kuitenkaan tule tämän kauden jälkeen mitenkään ikävä.

Jääkiekossahan yleensä on tavoitteena tehdä ENEMMÄN maaleja kuin VASTUSTAJA. Ja siihen yksittäisen pelaajan mittarina toimii parhaiten tuo +- -tilasto. Loikaksella +2, Viitaluomalla -3. Ja kumman kentän olisi PITÄNYT tehdä ENEMMÄN maaleja kuin VASTUSTAJA tasakentällisin, 2. vai 4.

2. kentässä Vihkon ja Sailion kanssa vai 4. kentässä ties mittenkä Karevaarojen ja Muhosten. Kummassa kentässä on mahdollisuudet tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja, kysynpähän vaan.

Tuossa aikaisemmin jo Mäenpäästäkin kirjoittelin, että jos karrikoituna esimerkkinä joku odottaa hyökkäyssiniviivalla syöttöä lapaan, niin todennäköisesti omissa kolisee enemmän. Valtava maalimäärä ei takaa sitä että on hyvä pelaaja. Tarkoittaa helvetin pahaa tilannetta puolustuspäässä, jos onnistuu jäämään silti miinukselle tehotilastossa.

Loikas ja Tikkanen eivät ole vain sympaattisia kavereita, vaan myös suoritusvarmoja PITKÄLLÄ aikavälillä tarkasteltuna.

Toivon, että nuo +- tilastot olisivat ensikaudella edes tuon kaikkien vihaaman Loikaksen tasolla(, Tikkasen tasolle päästäkseen kun pitäisi olla melkoinen kiekkojumala). Se tarkoittaisi sitä, että joukkue pelaa keskimäärin voittavaa jääkiekkoa.

EDIT: Mäenpää on hieman huonohko esimerkki, ei jäänyt siis miinukselle vaan +3 tehotilastossa. Kuitenkin tuohon Tikkasen +14 on matkaa melkoisesti.

EDIT2: Helvetin huono esimerkki oli Mäenpää sillä miehen arvohan on juuri hyökkäävänä puolustajana juurikin ylivoimassa. Propsit Mikolle.
 
Viimeksi muokattu:

d2uce

Jäsen
Ei nyt kuitenkaan pidä sokeasti tuijottaa tuota +/- tilastoakaan. Kuitenkin joukkueessa tarvitsee olla niitäkin pelaajia, jotka pelaavat erinomaisesti myös hyökkäyssuuntaan. Loikas ja Tikkanen eivät tällaisia pelaajia ole, vaikka tehotilasto olisi +100. He eivät ole niitä pelaajia, jotka ratkovat voittoja joukkueelle. Viitaluoman pitäisi olla, mutta ei ollut ainakaan tällä kaudella.

Tällä kaudella kaudella +/- tilastot eivät kaikilla yltäneet Loikaksen tasolle, mutta runkosarjasijoitus oli silti 3. ja se tarkoittaa käsittääkseni sitä, että pelattiin keskimäärin voittavaa jääkiekkoa.

Tuossa aikaisemmin jo Mäenpäästäkin kirjoittelin, että jos karrikoituna esimerkkinä joku odottaa hyökkäyssiniviivalla syöttöä lapaan, niin todennäköisesti omissa kolisee enemmän. Valtava maalimäärä ei takaa sitä että on hyvä pelaaja. Tarkoittaa helvetin pahaa tilannetta puolustuspäässä, jos onnistuu jäämään silti miinukselle tehotilastossa.

Huono pelaaja ei tee valtavia määriä maaleja. Mäenpään +/- tilaston heikkoutta selittää aika paljon myös hänen pakkiparinaan pitkään pelaillut Laamanen. Mies oli tällä(kin) kaudella heikoin puolustaja puolustuspäässä ja moni hyökkääjäkin olisi sillä tontilla varmaan puolustanut paremmin. Laamanen tarvitseekin rinnalleen jonkun vähän varmemman kaverin, kuin mitä Mäenpää on, että voi pelata paremmin omilla vahvuuksillaan, eli kiekollista peliä.

Tämä taasen on roolittamista, jossa Rautakorpi epäonnistui.

Loikas ja Tikkanen eivät ole vain sympaattisia kavereita, vaan myös suoritusvarmoja PITKÄLLÄ aikavälillä tarkasteltuna.

Loikaksen ja Tikkasen kohdalla tosiaan saa usein juuri sitä mitä tilaa. Hyvää peruspeliä joukkueen eteen. Ei mitenkään korvaamattomia kavereita kuitenkaan. Joukkue tarvii näiden duunareiden lisäksi niitä kovan luokan ratkaisijoita.

Toivon, että nuo +- tilastot olisivat ensikaudella edes tuon kaikkien vihaaman Loikaksen tasolla(, Tikkasen tasolle päästäkseen kun pitäisi olla melkoinen kiekkojumala). Se tarkoittaisi sitä, että joukkue pelaa keskimäärin voittavaa jääkiekkoa.

En tiedä ketä nämä Loikasta ja Tikkasta vihaavat henkilöt ovat, mutta itse en ainakaan heitä vihaa. Totesimpahan vain, että eivät ole mitenkään korvaamattomia eikä sen takia tule millään muotoa ikävä, vaikkeivät HPK:ssa ensi kaudella jatkaisikaan. Jonkun Mäenpään tasoisen pelimiehen löytäminen voisi sitten olla jo hankalampi homma.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Niin no keskustelu meni kyllä sivuraiteille ja taisi mennä omasta ansiostani.. Eli siis rooleissaan onnistuneet pelaajat olivat mielestäni mm. Loikas ja Tikkanen. Samaan kastiin en voisi asettaa Viitaluomaa. Siinä oli kaikki mitä tarkoitukseni tuolla tilastonikkaroinnilla sanoa.

Ja ehkä myös se tuolla plusmiinuksella, että vaatii enemmän kuin tuuria tulla tuossa +- tilastossa +14 lukemaan. Eli siis Tikkanen on plussansa ansainnut vaikka maalijyvä löytyikin vain yhdessä(?) ottelussa.

Mäenpään peliä arvioidessa ei voi katsoa tuota +- tilastoa, koska hänen tärkein paikkansa on ylivoimassa. Toki TASAKENTÄLLISIN pelatessa mielestäni Tikkanen on onnistunut myös Mäenpäätä ja Laamasta paremmin. Mielestäni on aika vekkulia tavallaan, että Tikkasella on 15 tehopistettä ja +14 tehotilasto. Olisi hauskaa jaksaa katsoa nuo pelikohtaiset tilastot ja pakkiparit niissä otteluissa...

Enkä sanoisi, että Tikkanen olisi helppo korvattava. Ainakin siitä saa maksaa.
 

Fakap

Jäsen
Ensinnäkin peukku Gerbiilille loistavasta kirjoituksesta Kerhon tämän kauden ongelmista. Hyvin pitkälti samaa mieltä koko kirjoituksen kanssa.

Loikaksen ja Tikkasen kohdalla tosiaan saa usein juuri sitä mitä tilaa. Hyvää peruspeliä joukkueen eteen. Ei mitenkään korvaamattomia kavereita kuitenkaan. Joukkue tarvii näiden duunareiden lisäksi niitä kovan luokan ratkaisijoita.

Harmi vain kun pakistossa ei ole Tikkasen lähdön jälkeen muita (varmasti pelaavia) duunareita kuin Tuukka. Hyökkäyspää kyllä huutaa taitoa, mutta tuskin meidän perunoilla on mitään kummoista tarjolla. Jos Makkonen ja Kariya lähtee, eikä ketään pätevää saada tilalle, Kerho on kyllä todella kusessa maalinteon suhteen ja juhlakaudesta tulee todella tuskainen.

Onko try-out tsekeistä kuulunut mitään?
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Makkosen entinen ketjukaveri TPS:stä, Suominen, saattaisi lähteä halvalla. Juuri samanlaista "käyttämätöntä potentiaalia" tuossa pelaajassa kuin Makkosessakin. Muutoin olen jo aika vakuuttunut siitä, että Makkonen jatkaa HPK:ssa.

Aika vaikeaa tulee tosiaan muuten olemaan. Mutta TPS:llä kuulemma vielä vaikeampaa. Suomisen saisi "Makkosen hinnalla". Varsinkin kun sopimusta ei Tepsiin hänellä tietääkseni ole.
 
Suosikkijoukkue
Hpk, HcRaPo
Eli siis rooleissaan onnistuneet pelaajat olivat mielestäni mm. Loikas ja Tikkanen. Samaan kastiin en voisi asettaa Viitaluomaa. Siinä oli kaikki mitä tarkoitukseni tuolla tilastonikkaroinnilla sanoa.

Tikkannehan oli SE rightin pakki toiseen ylivoimaan, eli roolissaan ei kyllä onnistunut. toki sitten hiukan paremmin kun roolia muutettiin. Loikas oli ainakin mulle pettymys koko kauden osalta, se totuttu tasaisuus ja hyvät rauhalliset ratkaisut mitä Juhikselta on nähty jäivät jotenkin puuttumaan. myös hyvät kaksinkamppailu taidot oli kadonneet johonkin.

Onnistujat ovat siis Mäkelä, Makkonen, Mäenpää ja Laakkonen. Laakkonen oli ehkä joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Mäenpää voitti pakkien pörssin. Mäkelä oli kauden ihan normaali Makelä eli aika diesel meininki, mutta poffeissa oli terästä. Makkosta ei tarvi perustella.

Lassilan voisi laittaa kai näihin molempiin. Oli alkukaudesta niiin hyvä, että taisin täällä käydä kertomassa kuinka meillä on liigan paras kassari, mutta kauden pidemmälle mennessä alkoi epätasaisuus vaivaamaan ja vaikka puolustus usein sössikin ihan huolella oli usein -helppo pelissä- homman nimi.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Tuolta Saipan keskusteluosiolta kävi sellainen huhu ilmi, että Jyri Junnila ei tule jatkamaan KalPassa, ja hänen huhutaan siirtyvän joko SaiPaan tai Kerhoon. Ihan kyllä tervetullut minun puolesta, sellainen "köyhän miehen Kariya" .... Tikkasta ollaan laittamassa paluupostiin.....
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Tuolta Saipan keskusteluosiolta kävi sellainen huhu ilmi, että Jyri Junnila ei tule jatkamaan KalPassa, ja hänen huhutaan siirtyvän joko SaiPaan tai Kerhoon. Ihan kyllä tervetullut minun puolesta, sellainen "köyhän miehen Kariya"

"Köyhän miehen Kariya" on aika erikoinen kuvaus Junnilasta. Sanoisin, että kyseessä on erittäin luisteluvoimainen kaveri, joka on kova tekemään duunia kentällä. Esim. kerhon hitaat pakit olivat aika pulassa Junnila pyöriessä kulmissa, mutta varsinaisia maalintekotilanteita näistä pyörimisistä seuraa liian harvoin. En oikein allekirjoita JA:n pelaajakortin väitettä siitä, että olisi pulassa isoja puolustajia vastaan, vaan kaksinkamppailuvoimakin on kohdillaan lähinnä hyvän tilannenopeuden ansiosta.

Junnilan potentiaali saattaa riittää kakkoskentän duunariksi, mutta joka tapauksessa tällä kaverilla on niitä jalkoja, joita kuluneen kauden kerholta puuttui.
 

d2uce

Jäsen
"Köyhän miehen Kariya" on aika erikoinen kuvaus Junnilasta. Sanoisin, että kyseessä on erittäin luisteluvoimainen kaveri, joka on kova tekemään duunia kentällä. Esim. kerhon hitaat pakit olivat aika pulassa Junnila pyöriessä kulmissa, mutta varsinaisia maalintekotilanteita näistä pyörimisistä seuraa liian harvoin. En oikein allekirjoita JA:n pelaajakortin väitettä siitä, että olisi pulassa isoja puolustajia vastaan, vaan kaksinkamppailuvoimakin on kohdillaan lähinnä hyvän tilannenopeuden ansiosta.

Tulee tuosta kuvauksesta mieleen eräs HPK:sta joku aika sitten Kärppiin kultamitaleita kahmimaan siirtynyt ruotsalaislaituri.

Oikeassa ketjussa saattaa tulostakin kyllä syntyä kivasti. Ainakin Sahlstedtin ketjussa Junnilalla taisi kulkea kivasti. Sahlstedtin rinnallahan tuo em. ruotsalainenkin sen pelihuumorinsa taas löysi.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No ei muutakun herra Sahlstedt tänne jos kaikilla peli kulkee hänen rinnallaan. Junnila olisi varsin kehityskelpoinen peluri, joskaan ei sitä terävintä kärkeä mitä auttamatta tähän suuntaan tarvitaan ensi kaudeksi.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huhutut nimet Junnila, Mälkiä, Holmbeg, Louhi ovat ihan ok pelaajia nykyliigassa. Eivät mitään tähtiä, mutta työteliäitä pelimiehiä kohtalaisilla käsillä. Pelottaa vaan että kerhon ensikauden rosterista tulee liian tasapaksu negatiivisessa mielessä, eikä sieltä nouse ketään esille kun tarvitaan ratkaisijaa a´la Sami Kapanen. Jos olisi positiivinen niin voisihan sitä sanoa että keskurit Viitaluoma, Makkonen, Kemppainen ja Hämäläinen,ovat kaikki Eurohockeytason miehiä, maajoukkuestatuksellahan liikkuu nykyään jokainen joka on pelinkin leijonapaita päällä pelannut. Mäenpää, Laamanen, Lassila kaikki maajoukkuemiehiä. Tuulola, Mäkelä, Holmberg?, ei pitäisi omassa päässä olla vastustajalla mukavaa. Vihko, Laakkonen, Junnila? on käsiä, on vauhtia ja liikettä sekä tehoja. Virta, Kolehmainen, Louhi? on kokemusta, on vääntöä ja on pukukoppihenkeä. Eli ei pitäisi olla hätää tolla rosterilla, mutta kun en jaksa olla positiivinen eikä viime kausi siihen antanut paljon aihettakaan niin peruspessimistinä kallistun ensimmäiseen skenaarioon toivoen parasta...
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Perusrunko on hieman liian kallis juhlakautta ajatellen. Nimet Viitaluoma, Vihko ja Virta ehkä etunenässä. Eivät missään tapauksessa korvaamattomimmat pelaajat, mutta vetävät suurinta(?) tiliä kaudestaan. Se nyt on onni onnettomuudessa, että Makkonen pelaa pahassa palkkakuopassa kiitos seuran option jatkovuodesta. Kemppainenkin ehkä pelaa halvemmalla kuin mitä hänen todellinen arvonsa on. Ainakin nämä kaksi pelaajaa näkisin todella tärkeinä palasina HPK:ssa.

Nyt erinomaisen tärkeää olisi saada tuohon Makkosen ja Laakkosen ketjuun uusi "Kariya". Senhän ei juuri tarvitse olla edes lähellekkään pelityyliltään Kariya, riittää, että peliäly on Laakkosen ja Makkosen tasolla, ja kallistahan tuo tulee olemaan. Laakkonen ja Makkonen tosin tekevät varmaan kaksistaankin hyvää työtä oli "kolmas pyörä" sitten kuka tahansa. Ja toimihan tuo Vihko-Makkonen-Sailio ketjukin todella hyvin kauden alussa. Huomattavasti paremmin kuin Viitaluoman ketju Kariya ja joku muu laidoilla. Voihan senkin hätätapauksessa koota ykkösketjuksi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Vaikka on kuultu, että Kerho jatkaa niukemmalla budjetilla, niin ei silti kannata heittää kirvestä kaivoon, niin meinaan jokainen muu seura ja muut liigat tekee myös. Tällä hetkellä pelaajamarkkinat ovat todella erikoiset, uskomaton määrä kovia pelaajia on ilman sopimusta tällä hetkellä, koska jatkosopimuksia ole uskallettu tehdä eikä kovia palkkoja maksaa. Uskon että SM-liiga hyötyy tästä lamasta ja pystyy tasaväkisimpiä sopimuksia tarjoamaan pelaajille, verrattuna rahakkaimpiin liigoihin. Jos tarjousten rahallinen ero supistuu, enemmän ja enemmän ratkaisee pelaajille vastuu ja joukkue, jotta olisi parhaimmat mahdollisuudet esim. NHL:ään ja rahaliigoihin. Pohjois-amerikassa farmi rostereita myös supistetaan paljon.

Jos ei Kerho ketään kovaa pelaajaa saa haaviin noilta markkinoilta, niin ei sitten koskaan.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko ensi kausi oikeasti SE juhlakausi mistä viime vuonna samoihin aikoihin puhuttiin kun tähtiä ei oltu hommaamassa? Se kausi jolloin HPK:n joukkueeseen olisi tulemassa kovia nimiä iso kasa ja mestaruus uusittaisiin?

Vastaukset edellisiin on Kyllä ja Kyllä...

Joukkueen runko on edellisen kauden jälkeen kasassa melko mukavasti. Samainen runko on myös samalla sekä rukous että kirous. Viitaluoma ja Vihko tulee viemään käytännössä koko 2. kentän pelipaikat samalla kuin Laamanen häärii 4. hyökkääjänä aivan poskettomilla liksoilla. Vihkosta hankkiutuisin eroon enemmän kuin mielelläni..

Makkonen ei tule jatkamaan HPK:ssa samalla palkalla ensi kaudella kun pelasi tällä kaudella, koska jo mainittu palkkakuoppa varmasti näkyisi jo motivaation puutteenakin. Jussi alkaa siis nostamaan 1. sentterin palkkaa, koska samainen rooli on jo saavutettu.

Joukkueeseen muutenkin tarvitaan top-3 laitureita melkeinpä se 2 kappaletta. Puolustusosastolle tarvitaan huippuaikojen Tuulola, joka on ehdottoman varma omassa päässään. Olemme kuitenkin saamassa Holmbergin, Louhen ja mahdollisesti Junnilan, jotka ovat hintalaadullisesti varmaankin järkeviä valintoja joukkueeseen. Kyseessä on kuitenkin juhlakausi jolloin toivoin hankintojenkin (tai edes huhujen) olevan hieman erilaista kalibeeria.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rahasta kun on tiukkaa, niin muutama näkemykseni siitä miten ne rahat siihen kovempaan satsaukseen voisi saada aikaan. Lähden siitä oletuksesta, että tähän kauteen verrattuna pelaajabudjetti tulee laskemaan.

Vihkosta hankkiutuisin eroon enemmän kuin mielelläni..


Varsinkin, jos Junnila on tänne tuloillaan, niin ehdottomasti ulos. Junnila ajaa saman asian, halvemmalla (ja lisäksi voi yllättää positiivisesti, Vihko ei). Ja rosterissahan on vielä Muhonenkin, mieheltä voi kyllä minun mielestäni odottaa ihan hyviä otteita.

Virta->Louhi on oikeastaan myös plussaa kerholle. Pelaajina kaverit ovat samantyylisiä työmyyriä, toki Jykä häviää kiekollisessa pelissä Tokelle. Hintalapussa kuitenkin tulee melko selvä pudotus, uskoisin Louhen kuitenkin joutuneen "tarkastamaan" palkkaansa jonkin verran. Tehopisteiden muodossa tässä ei kuviossa ei tulla häviämään yhtään. Kyllä Louhikin se 20 pojoa tekee.

Eli Junnila ja Muhonen molemmat olisivat Vihkon korvaajia, uskoisin kaverien yhteenlasketun palkan jäävän hieman Vihkon palkasta. Louhi on puolestaan Tokea reilusti halvempi.

Lisää säästöä tulee Salosen ja Loikkaan lähdön myötä. Lupaavat Lähteenmäki ja Sirén rohkeasti pelaavaan kokoonpanoon (täytyy muistaa kuitenkin sekin minkälainen 4.ketju kerholla oli mestaruuskaudella).

Uskoisin tästä kertyvän noin 100keuron säästöt.
-Vihkon 100 ke->Muhosen+Junnilan yhteensä 80ke palkat.
-Token 130 ke->Louhen n.80ke(ei sille voida kovin paljoa enempää maksaa.)
-Salosen+Loikkaan yhteensä n.70 keuron palkat->Sirénin+Lähteenmäen yhteensä 40keuroa.

Siihen kun lisätään vielä lähteneen Kariyan palkat niin ollaan jo likellä neljännesmiljoonaa. 50keuron Tikkanen lähtee, tilalle tullee Holmberg ja Mälkiä. Mälkiän voisi minun mielestäni unohtaa. Ei tarjoa mitään lisäarvoa joukkueelle ja vie pelimerkkejä niistä kovemmista hankinnoista. Joukkue tarvitsisi nimen omaan yhden idioottivarmasti pelaavan, sen helpon syötön kyvykkäämille antavan pakin, ei yhtään hasardiherkkää tapausta Laamasen, Mäenpään, Syväsalmen ja nykyään näköjään Tuuskinkin lisäksi. Holmberg voisi olla se tapaus. Sinällään tämä tyyppistä pelaajaa ei edes tarvittaisi jos Korhonen ei olisi kroonisesti klesana...

Hyökkääjien n.250 ke lisää pakiston 70keuroa
-Eli Tikkasen 50ke->Holmbergin 20 keuroa ja unohdetaan se Mälkiän n.40 (pelasi kuitenkin Saipan ykkös-kakkospakkiparissa ja teki tehojakin).

Lisäksi kun Viitaluoman saisi vaikka lähtemään sinne Venäjälle jonne oli ilmeisesti viime syksynä menossa. Korvaaja löytyy jommasta kummasta Kemppaisesta tai Hämäläisestä (molemmilla tasonnostoa edelliseen kauteen verrattuna varmasti luvassa). Neloseen sitten Kerälä/halpa, mutta hyvä kerhon tapaan tehty skouttaus.

Näin oltaisiin varmasti likempänä 450 keuron säästöjä tähän vuoteen verrattuna. Siitä sitten Makkosen palkankorotus. Mies lienee ollut jossain 40-50 keuron tasolla, nyt mennään varmasti jonnekkin 100:n tienoille. Vielä jää siis se 400. Budjettiin varaan 200 keuron laskun joten jäljelle jää vielä se 200.

Squit kirjoitti:
Jos tarjousten rahallinen ero supistuu, enemmän ja enemmän ratkaisee pelaajille vastuu ja joukkue, jotta olisi parhaimmat mahdollisuudet esim. NHL:ään ja rahaliigoihin. Pohjois-amerikassa farmi rostereita myös supistetaan paljon.

Tähän Squitin hyvään pointtiin perustan loput. Pelaajat joutunevat ympäri maailman tinkimään palkoistaan. Uskoisin nyt sillä, hieman optimistisestikin, tosin arvioidulla 200 Keurolla löytyvän 1 kova jannu+ jäävän kesken kauden tehtävään täsmähankintaan jonkin verran pelimerkkejä. Lisäksi tuo hankintahan voi olla "Rosa/Kariya". Siis pelaaja jolta edellinen kausi on mennyt hieman perseelleen ja markkinahinta siis laskenut sitä myöden.

Jotain tällaista olisi siis oma hahmotelmani:
Laakkonen-Makkonen-Hankinta
Sailio-Kemppainen-Junnila
Kolehmainen-Hämäläinen-Louhi
Sirén-"Kerälä"-Muhonen

Mäenpää-Laamanen
Tuulola-Syväsalmi
Mäkelä-Korhonen/Holmberg

Kaiken kaikkiaan tämän kauden linjoilla mennään luovuuden suhteen, mutta nyt on se optio siihen kesken kauden tehtävään täsmähankintaan. Lisäksi Junnila voi peitota tämän kauden Vihkon ihan reilustikin. Lisäksi lupaavalta Kemppaiselta voi odottaa tasonnostoa ja Hämäläinen täyden kauden pelatessaan voi olla yllättävänkin hyvä.

Tuolla rosterilla mentäisiin nimekkyydessä takapakkia ja otetaan kyllä vähän riskiäkin. Mutta yllättävänkin suuria tasonnostoja voi olla luvassa (Junnila, Kolehmainen, Kemppainen, Muhonen). Lisäksi Sirénin ja Lähteenmäen sisäänajo juuri tässä tilanteessa olisi järkevää (edelleen muistetaan mihin nuoret, ennakkoluulottomat nelosketjulaisemme pystyivät mestaruuskautena).
Vihkot ja Viitaluomat sen sijaan on jo nähty, moneen kertaan, monissa eri joukkueissa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös