Juhani Tamminen

  • 68 104
  • 330

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistakaa että sitoutuminen on menestymisen edellytys

Itse seison Pentti ”the BOSS” Aholan joukoissa.

Juhani Tamminen on kovin ärsyttävä mies. Ärsyttää ainakin minua. Tamminen on saanut paljon hyvää aikaa. Ei hän huono mies ja valinta ollut jos muut vaihtoehdot olivat Rautakallio (heivaan), Kaski (Ässät olisi jäänyt vain oman maakunnan jutuksi) ja Suhonen (voi huoh). Olen jo monta kertaa aikaisemmin sanonut, että Ässät tarvitsi vallitsevassa tilanteessa muutosta. Tarvittiin täyskäännös. Ei ollut mitään muuta tietä pois, kuin toiseen suuntaa. Ja sitä oli Tamminen. Omasta mielestäni Ässät sai paljon enemmän media-aikaa jopa valtakunnallisesti.

Mielestäni Tammisen työ on jo tehty. Muutos on saatu aikaan ja juna matkaa oikeilla raiteilla. Olisiko veturinkuljettaja joka ei heitä liikaa hiiliä pesään parempi ? Kyllä Tamminen voi ihan hyvin jatkaa visioimaansa vuoteen 2007, mutta hänelle pitää sanoa ei. Mies pitää laittaa aisoihin eikä päästää sooloilemaan. Ja jos sooloilee siltikin niin sooloilkoon muualla. Minä en tiedä miten on käynyt, mutta ei kyllä yllätä pätkääkään jos sooloiluja on ollut. Tamminen on itse julkisuudessa kiistänyt TÄYSIN että olisi puuttunut valmennukseen jollain tavalla. Jyrkästi kiistänyt. Tämän perusteella puuttuminen asioihin olisi törkeää valehtelua ja idioottimaista toimintaa.

Korpisalo huhuista Ässien ympärillä:

- Kyllähän sillä tietysti on merkitystä, jos seuran jatkosuunnitelmista ei ole selvää tietoa, mutta muuten en halua ottaa tilanteeseen sen enempää kantaa.

Pentti Ahola:

- Tutkimme tarkasti niin joukkueen tilanteen, mutta myös seuran muun organisaation ja joulukuun jälkeiset tapahtumat. En olisi uskonut, että yhteen kauteen voi mahtua tällaista. Tulemme tutkimusten selvittyä julkisuuteen, Ahola lupasi.

Lainatut kommentit ovat mtv3 internetsivuilta osoitteesta http://www.mtv3.fi/urheilu/hockeynight/uutiset.shtml?208841
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka on jo monta otsikkoa Juhani Tammisesta niin mielestäni näin tärkeä asia pitää laittaa omaansa.

Elikkä lyhykäisyydessä äsköisistä nelosen uutisista: Juhani Tammisen asema Ässien organisaatiossa horjuu.

Pentti Ahola kommentoi asiaa huomisessa (9.3.2004) IS Veikkaajassa: Päävalmentaja Mika Toivola jatkaa ensikaudella töitään. Tammisen asema ei ole ollenkaan varma.

Luotan 100 % Penaan. Jos näin hän katsoo parhaammaksi näin myös on.

Edit: http://kuvat.iltasanomat.fi/iltasanomat/iDoc/734943-veikkis9_3.jpg

Edit 2: Veikkaajan mukaan Tamminen ja Toivola ovat olleet skismoissa kauden aikana. Tami olisi halunnut valmentajaksi mutta hallitus ei lupaa myöntänyt ! Valehtelua. Toivolalla paineita kauden aikana.

Sitten kaikkein uskomattomin asia: Joukkueen rakentaminen olisi pitänyt alkaa jo joulukuussa, mutta asiat eivät ole edenneet suunnitelmien mukaan. Uskomatonta ! Onko tämä sitä sitoutumista. Tehdään hallaa omalle pesälle.

Sitoutuminen on menestymisen edellytys.

Jatkoa varmasti seuraa lähipäivinä. Toivola on jo pari viikkoa sitten kertonut tulevansa julkisuuteen asioista jotka eivät ole toimineet.
 
Viimeksi muokattu:

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Spekulointia

Nämä asiat ovat olleet pääteltävissä jo julkisuudessa esiintyneiden kommenttien takia.
Ässien osakkeiden myynti sijoittajille ei heilauta joukkueen ja Toivolan asemaa suoranaisesti millään tavalla. Mutta jos siihen liittyy sidoksia Tammiseen ja tällä on halua vaihtaa valmentajaa horjuu Toivolan uskottavuus ja se heijastuu peliesityksiin. Olettaisin tähän Mikan taannoin viitanneen. Tammisen kanssa samaa linjaa edustanee Niskanen, joka oli yhdistyksen kokouksessa valmis suostumaan sijoittajien tarjoukseen.
Vastakkaisessa leirissä on Aholan Pentti, joka tukee täydellisesti Toivolaa ja vastusti myyntiä kyseiseen hintaan. Ehdottomasti organisaation järkevin mies, joka on näköjään ottanut langat käsiin Ässien toiminnassa.

Tämä valtataistelu on ollut käynnissä pelaajienkin keskuudessa. Osa pelaajista oli mukana jo Tammisen valmentaja-kaudella ja tiedän ainakin Korpin arvostavan Tammista valmentajana. Tähän valtataisteluun heijastelivat kapteenin kommentit hävityn Hifk pelin jälkeen (onko pelitapa väärä vai ovatko pelaajat liian tyhmiä). Tässä osasyytä pelilliseen alamäkeen.

Lopuksi korostan, että suurin osa oli omaa päätelmää julkisista lausunnoista. Tulevaisuus näyttää osuiko kohdalle vai onko totuus tarua ihmeellisempi.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Spekulointia

Viestin lähetti LuKi
Tammisen kanssa samaa linjaa edustanee Niskanen, joka oli yhdistyksen kokouksessa valmis suostumaan sijoittajien tarjoukseen.
Vastakkaisessa leirissä on Aholan Pentti, joka tukee täydellisesti Toivolaa ja vastusti myyntiä kyseiseen hintaan.

Eli Veikkaajan juttu rakentuu vain valtataistelun toisen osapuolen näkemyksien esittelyksi? Tämä on ilimammuuta hyvä metodi rakentaa "kovaa" skuuppia. Pitääkin mennä johonkin baariin lukemaan aviisi, omaa rahaa en tuohon läsyyn edelleenkään laita.
 
Viimeksi muokattu:

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Paketti täysin sekaisin

Todella huolestuttavalta näyttää. Mieleeni jäi muutaman kuukauden takainen juttu Tammisen eurovaalispekuloinneista iltapäivälähdissiä. Jossain jutussa Ahola totesi, ettei ole saanut Tammista kiinni pariin päivään eikä hänellä ole mitään käsitystä Tammisen suunnitelmista.

Miten on mahdollista, ettei kauden aikana hallituksen puheenjohtaja saa tj:tä kiinni?

Ensi kauden joukkuetta ei annetuilla tiedoilla ole rakennettu vielä oikeastaan yhtään. Monista pelaajista on spekuloitu, mutta totuus on, ettei edes Kivenmäen sopimus ole lähelläkään valmista.

Tamminen ja Toivola eivät ilmeisesti ole edes puheväleissä, joten tilanne on täysin sietämätön. Jomman kumman on lähdettävä, ja Aholan mukaan lähtijä on Tamminen. Ei mikään ihme ettei yhteystyö ei suju jos Tamminen kärkkyy jatkuvasti valmentajan paikkaa. Ei pystynyt sitten pysymään siellä talouspuolella. Onneksi miestä ei joukkueen peräsimeen päästetty.

Todella sekava tilanne. Lähipäivinä odotettavissa Toivolan tilitys kaudesta. On todella ärsyttävää lukea juttuja "sisäisistä kuohunnasta" ja ongelmista "joiden takia kaikkia pitäisi lyödä lekalla päähän". Voisi nyt edes yleisölle kertoa mitä on oikeasti tapahtunut.

Pelottaa. Tällä hetkellä näyttää todella huonolta.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ässien kannalta olisi parasta, että sisäiset kismat saataisiin tavalla tai toisella nopeasti sovittua.

Ihmettelen muutenkin sitä, että ongelmia ei ratkottu sisäisesti kaikessa hiljaisuudessa. Olis tartuttu ongelmiin heti, kun ne ilmenivät. Silloin ei olisi kärsinyt urheilullinen puoli.

Nyt ne on päästetty lehtien palstoille ja setvitään ongelmia niissä. Tämä vain pahentaa tilannetta.

Mitä kauemmin juttuja vatvotaa, niin sitä pahemmaksi "kriisi" syvenee. Taitaisi olla Ässien johdolla "pikapalaverin" paikka!

Kaikki vaan pyöreän pöydän ääreen ja "kissa pöydälle".
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämänkaltaisissa lehtijutuissa on muistettava aina lähdekritiikki; jos kuitenkin on olemassa muutakin kuin savua - olisi asialle tehtävä jotakin ja pian.

Juuri nyt - tai oikeastaan jo jokusen kuukauden - on ollut meneillään se aika, jolloin keskeiset sopimusneuvottelut pelaajiston kanssa ensi vuotta ajatellen käydään. Tilanne on tällöin AIVAN kestämätön, jos päävalmentaja-toimitusjohtaja-akselilla on luottamuspulaa saati puhumattomuus, ja jos vielä hallituksen puheenjohtajallakin on aika ajoin ongelmia tj:n tavoittamisessa, ongelmat ovat enemmän kuin käsinkosketeltavat.

Eli kuten sanottua kissa pöydälle, ja sopimattomat puudelit pihalle; kukaan ei ole korvaamaton, vaikka itse luulisikin. Hallituksen pj:ssä vaikuttaisi olevan sellaista selkärankaa, että tarvittaessa "uudelleenorganisointikin" on mahdollinen.
 

Jokke

Jäsen
Kokoomuksella alkaa tänään klo 14:15 tiedotustilaisuus, jossa selviää heidän eurovaaliehdokkaansa nimi.

Ainakin selviää, että mitä Tami meinaa tehdä tuon eurovaalizydeemin kanssa.
 

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Näyttänee se yksi puuttuva Kokoomuksen euroehdokas olevan Kankkunen, tosin pari paikkaa on yhä auki, joten täysin poissuljettua Tamin ehdolle asettuminen ei vieläkään ole. Toisaalta tuskin Tamminen edes enää kelpaisi Kokoomukselle, koska Turkulaisesta Itälästä halutaan päästä eroon kotimaisessa politiikassa, jossa hänestä on tullut ns. "poliittinen ruumis" jätettyään puolueen puheenjohtajuuden ensi kesänä. Tämän takia Turkulaisille Kokoomusäänestäjille ei haluta liikaan vaihtoehtoja ketä äänestää pois Suomesta, ilman Itälää Tamminen olisi ollut oikein oiva ehdokas kyllä Turusta ja Suomesta Kokoomukselle.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Jokke
Kokoomuksella alkaa tänään klo 14:15 tiedotustilaisuus, jossa selviää heidän eurovaaliehdokkaansa nimi.
Juha Kankkunen.
 

Dukes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä ainakin olen jo kyllästynyt hiukan tamin pelleilyyn. Piti se arvata että hän ei hoida tuota hommaa kunnolla. Minun mielipiteeni on että tami saa lähteä jos Mikasta ja tamista tarvisi valita. Muutenkin tamin suunnitelmat ovat vähän erikoisia. Vaikka nyt on ollut markkinoinissa ja muussa touhussa kunnon tekemisen meininkiä.

Mutta jos Tamminen lähtee ehdolle niin hänelle saa antaa kenkää.
Meinaako tami hoitaa ässien asioita puhelimitse Brysselistä. Siitä huomaa kuinka paljon tamia kiinnostaa ässäien kohtalo.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Re: Spekulointia

Viestin lähetti LuKi
Vastakkaisessa leirissä on Aholan Pentti, - - - organisaation järkevin mies, joka on näköjään ottanut langat käsiin Ässien toiminnassa.
Viestin lähetti Akke P.
Hallituksen pj:ssä vaikuttaisi olevan sellaista selkärankaa, että tarvittaessa "uudelleenorganisointikin" on mahdollinen.
Tulokset puhuvat puolestaan. Uudelleenorganisointia todella tarvitaan.
Tästä lienemme yhtä mieltä, mutta, mutta...

Pohdittavaksi:
HC Ässät Pori Oy kaipaa todellista kasvojenkohotusta.
- Kuka sitä eniten vastustaa ja miksi?!
Toimistohenkilöstö on pahasti talutusnuorassa.
- Miksi ja kenen toimesta kädet sidotaan (= luottamuspula)?!
Suuret puheet ilman konkreettisia tekoja.
- Kenellä on eniten puheita ja vähiten tekoja?!

Kysymyksiin löytyy yksi yhteinen nimittäjä.
Jos nyt: toimitusjohtaja pihalle = paluu kevääseen 2003!

Vai mitä muita muutoksia organisaatiossa on tapahtunut vuoden sisään?!
Mistä päin tuuletus olisi siis aloitettava, että siitä olisi oikeasti jotain hyötyäkin?!
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko laittaa pieni kommentti. Joskus tuota arvaajaa luettuani olen ihmetellyt mistä se juttunsa oikeastaan repii. Joskus aikoinaan Vujtekin pelatessa Ässissä oli Veikkaaja jo täysin varmasti julistanut kaverin tehneen sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.
Tämä nyt tuli ekana mieleen, mutta muitakin vastaavia tapauksia lienee ollut.

Veikkaaja-lehti on urheilumailman seitsemän päivää, minkä vuoksi tuohon paskaan en laita senttiäkään omaa fyrkkaa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Akke P.
Eli kuten sanottua kissa pöydälle, ja sopimattomat puudelit pihalle; kukaan ei ole korvaamaton, vaikka itse luulisikin. Hallituksen pj:ssä vaikuttaisi olevan sellaista selkärankaa, että tarvittaessa "uudelleenorganisointikin" on mahdollinen.

Vastapuolen kommentteja vaan ei ole katsottu tarpelliseksi ottaa mukaan häiritsemään toimivan skuupin rakentelua. Tamin kolumnista lehden loppuosasta toki vasta-argumentteja löytyy hiukan, mutta silti. Ennen kuin toisin todistetaan aika köykäinen juttu.

Ko. kolumni sinänsä on jälleen sitä itseään. "Minä kutsun sitä kasvavaksi sosiaaliseksi pääomaksi". Nyt Aurinkokuningas puhuu jo ranskalaisen sosiologian termein - joskin omaan piikkiin. Hubaa!
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eiköhän tuo spekuloitu euroehdokkuuskin ollut pääosin pelkkää mediahypetystä. Tamminen ei sitä itse ole käsittääkseni missään vaiheessa vahvistanut. Vaikka onhan tuommoinenkin vaihtoehto kenties hänellä ollut mielessään jonkinlaisena plan B -tyyppisenä ratkaisuna.

Tuumailin tässä, että kuinkahan vahvalla pohjalla olivat jutut Ässien myymisestä? Jonkun version mukaan Tami olisi ollut mukana liikemiesryhmässä, joka olisi toimittanut kaupassa ostajan roolia. Kaupanteossa ostaja yleensä pyrkii saamaan oston kohteen haltuunsa mahdollisimman halvalla. Tällainen tietysti pistää ajattelemaan kriittisesti toimitusjohtajan toiminnan todellisia motiiveja...hyvää kun ei saa halvalla tässäkään tapauksessa.

No joo. Todennäköisesti tässä mennään ajatuksissa jo ihan metsään. Mutta niinhän se on, spekulaatiot sen kuin villiintyvät mitä kauemmin asioista ollaan epätietoisia.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Tykki
Jonkun version mukaan Tami olisi ollut mukana liikemiesryhmässä, joka olisi toimittanut kaupassa ostajan roolia. Kaupanteossa ostaja yleensä pyrkii saamaan oston kohteen haltuunsa mahdollisimman halvalla. Tällainen tietysti pistää ajattelemaan kriittisesti toimitusjohtajan toiminnan todellisia motiiveja...hyvää kun ei saa halvalla tässäkään tapauksessa.

Tammisen argumentti Veikkaajan kolumnissa on, että Ässät ei nouse suosta enää kuin oman pääoman määrää nostamalla. 800 kiloeuron (tmv.) verovelat kun eivät Aurinkokingin mukaan kuoletu pelkällä hyvällä tahdolla tai talkoohengellä.

Eli kyllä kaveri ainakin hengessä mukana hankkeessa on. Luultavasti osana ryhmää muutenkin. Tälläisiä valtataisteluita ja / tai ulkoistamishankkeita käydään läpi Suomessa aika useassa urheiluseurassa tällä hetkellä. Turustakin löytyy helposti pari esimerkkiä.
 
Viimeksi muokattu:

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Pressiboxi
Tammisen argumentti Veikkaajan kolumnissa on, että Ässät ei nouse suosta enää kuin oman pääoman määrää nostamalla. 800 kiloeuron (tmv.) verovelat kun eivät Aurinkokingin mukaan kuoletu pelkällä hyvällä tahdolla tai talkoohengellä....

Verolta hyvää analyysia toisessa ketjussa (Ässät 2004-2005) asiasta. Eipä sitä verovelkaa "paljoa" ole, muuten oltaisiin nurin, mutta tietenkin muuta velkaa. Verottaja voi homman kaataa.

Tamminen on jo omalta osaltaan aloittanut sen itsensä puolustelun ja asemasodan. Kysyy suoraan kolumnissaan: "Hyväksyvätkö seuraihmiset sen kylmän tosian, että edeltäjien jättämään velkalastin (800000) taappaminen on mahdotonta ilman omaa pääomaa."

Onko niin ?

Edit: Haluaisin esittää edelleen sen kysymyksen oletko Juhani Tamminen ollut halukas valmentamaan. Kovin olet asian kiistänyt jyrkästi.

Edit 2: Korjattu typerä epäloogisuus :).
 
Viimeksi muokattu:

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Onhan ollut Ässät taas mediassa, ei kuitenkaan tälläkään kertaa suoraan pelillisistä ansioista. Meillä Porissa nyt kun on toimitusjohtaja joka itse rakastaa mediaa ja taitaa mediakin hänestä kovasti tykätä tai vihata.

Tämän päivän veikkaajan mainostama pyykinpesu oli hieman eri sanankääntein jo lauantain Satakunnan Kansan juttu, jossa tuo Toivola mm. lupaili kertoa kaikki ilonsa ja surunsa viime kauden tapahtumista. Samaa on tässä nyt jauhettu eri lehdissä jo tuon Hifk pelin jälkeen. Ensin pari päivää siitä "Radio Porin" Jussi Aho kirjoittaa jutun oliko nyt Iltasanomiin, jossa "nimettömät" taustavaikuttajat kertovat totuuden Ässien kulisseista. Tuolloinkin olisi voinut kysyä mikä mahtoi olla Ahon motiivi tuossa jutussa. Hifk pelin jälkeen, tuon Toivolan haastattelun takia alkoivat levitä nuo jutut Tammisen änkeämisestä valmentajaksi ja jne. Kukaan nyt ei kai oikeasti tiedä mikä on totuus, mitä on todella tapahtunut myöskään kukaan ei sitä näy kertovankaan. Onneksi tuolloin myös yksi Ässien yhteistyökumppani, Satakunnan Kansa lupasi osaltaan laittaa jäitä hattuun ja antaa täyden työrauhan loppukaudeksi ja jatkaa juttujen tonkimista vasta kauden jälkeen. Oikein spekuloiden tulee mieleen, voiko koko Tammisen valmentajahypetys olla vain medioden keksintöä ja sitä kautta vienyt Toivolan yöunet? Torstain Hc Ässät oy:n hallituksen kokouksessa varmaankin sovitaan rauhoitettavan tilanne ja että jatketaan näillä henkilöillä. Tuon jälkeen kai joku tulee ulos ja kertoo kaiken olevan taas valtakunnassa hyvin ja Toivola kai kuittaa ettei mitään ongelmia Tammisen kanssa ole koskaan ollutkaan ja jne. blaa blaa

Lounais-Suomen tv-uutisissakin oli juttu Ässien pyykinpesusta, haastateltavina oli Ahola ja Toivola. Toivola sanoi, että hänen ja Tammisen palaverit on mennyt hyvin ja asioista on aina puhuttu hyvässä hengessä. Sanoi myöhemmin, että viime kautena on tapahtunut asioita, jotka eivät suoraan liity joukkueurheiluun ja niiden vaikutusta peliesityksiin on vaikea arvioida. Mitähän nuo sitten taaskin ovat, spekuloida voi taas kerran...

Ahola sanoi hauskasti haastattelun alussa, että eikai savua ilman tulta sekä että Tamilla on voinut olla hieman "hakua" ensimmäisenä kautenaan toimitusjohtajana, kun kaikki ei ole mennyt niin hienosti kuin oli suunniteltu. Piti kuitenkin aika vaikeana Tammisen 1. kautta toimitusjohtajana ja sanoi sen olleen varmaan aika kova paikka. Veikkaili että nyt olisi siis asioista opittu miten mennään? Loppuun tuli myös "vahvistus" sille, että Tammisen kanssa on sopimus toistaiseksi ja Toivolan kanssa ensi kaudeksi. Ei vihjannutkaan vaihtoaikeista kummankaan osalta.

Ässät teki varmasti Tammisen palkatessaan tietoisen tempun siitä millaisen henkilön saivat. Varmasti kenellekään Tammisen ego ei tullut yllätyksenä, onhan Tami ollut täällä töissä jo pari vuotta sitten. Lisäksi puheet Tamin kiinnisaamisesta ovat turhia, itse halusivat että Tamminen ei ole täysin täysipäiväinen Ässien toimitusjohtaja, vaan saa hoitaa myös oman yrityksensä yms. asioita/töitä. Omien puheidensa mukaan tekee 16 tunnin työpäiviä muutenkin, joten eiköhän siitä riitä hieman muillekin.

Tamminen on jo omalta osaltaan aloittanut sen itsensä puolustelun ja asemasodan. Kysyy suoraan kolumnissaan: "Hyväksyvätkö seuraihmiset sen kylmän tosian, että edeltäjien jättämään velkalastin (800000) taappaminen on mahdotonta ilman omaa pääomaa."

Eihän tuo velan tappaminen täysin mahdotonta ole mutta, jos tehdään tällä hetkellä 50-100 ke voittoa kausi, vaikka urheilullisesti mennään koko ajan penkin alle.... Ei enää parin vuoden päästä tuokaan onnistu. Yhtälö onkin liki mahdoton, tee pienimmällä budjetilla voittoa ja onnistu samalla muita joukkueita paremmin urheilullisesti. Ei kuulosta kovin helpolta? Playoff pelit tällä kaudella oli ne sitten edes säälipelit tai vielä hiukan enemmän olisi varmasti auttanut. Ei se Tamminen täysin paskaa puhunut kun sanoi ennen kauden alkua, että jos emme ole tänä vuonna playareissa, tarkoittaa se sitä että täällä ei sm-liiga kiekkoa pelata, tai jotenkin näin. Rahaa kun olisi yleisöltä ja sponsseilta yms. huomattavasti helpompi kerätä kun tulisi myös tuota urheilullista menestystä. Nyt täytyy järjestää taas kaikenmaailman business-seminaareja Ässien varjolla, jotta saadaan taloutta kuntoon. Tietyt isot yhteistyökumppanit tekevät sponsorointi jo nyt tavallaan lähes "säälistä", sillä perusteella että heikkokuntoista urheiluseuraa pitää tukea. Rahaa omistajilta, ainakaan pääomistajalta niin kauan kuin se on Porin Ässät Ry ei tulla saamaan, koska se tarvitsee itse sitä enemmän. Myynti pienelläkin summalla, jollekin kenellä on rahaa ja halua sitä Ässiien myös sijoittaa taitaa kuitenkin olla paras ratkaisu kaikille muille paitsi Porin Ässät Ry:lle, koska mitä vähemmän maksat itse omistuksesta, sitä enemmän sinulla on periaatteessa varaa pistää joukkueeseen uutena pääomana. Tuota uutta pääomaa kun tarvitaan kuitenkin luokkaa 1 miljoonaa euroa. Se tässä velkalastissa on kaiken ikävintä, että silloin kun tuota velkaa on revitty joka vuosi lisää ja lisää ei olla saatu edes menestystä.

Koko tätä soppaa ei helpota ollenkaan sekään että Pekka "Rocky" Rautakallio on muuttanut tällä viikolla Ulvilaan, henkilö jota Tami kai kovasti ihailee ja kenen paidankin lupasi hallin kattoon vetää. Näin kertoo kauppatorin tietolähde, onko sitten tietoa vai ei ja onko yhtään mitään tekemistä Ässien kanssa...?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tami aikoo puhua huomisessa SK:n jutussa suunsa puhtaaksi miksei hänen (ja johtokunnan) asettamiin tavoitteisiin päästy. Taitaa olla taas melkoista itsekehua ja muiden aliarvioimista. Kuka opettaisi Tamille nöyryyttä?
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Aamulehti

Ässien perusrahoituksen järjestäminen Tammisen avauskauden suurin saavutus

Porissa on nähty yli 40 vuotta kestäneen pääsarjataipaleen aikana paljon värikkäitä kausia, mutta päättyvä talvi on ollut yksi räiskyvimmistä. Uutisia riitti ja riittää ehkä edelleenkin. Myrskyn silmässä on ollut kukapa muu kuin patajoukkueen toimitusjohtaja Juhani Tamminen. Tamminen on viikko Ässien pelien päättymisen jälkeen pannut omat ajatuksensa pakettiin viimeisen yhdeksän kuukauden ajalta. Hänen tilinteossaan kausi jää plussan puolelle, vaikka unelmat play off -paikan valtaamisesta murskaantuivat päätöskierroksella ja yleisötavoitteestakin jäätiin noin 300 katsojaa per ottelu. Suurimmaksi ansiokseen Tamminen lukee sen, että hän puhdisti pöydän tiliveloista. Hän sai järjestettyä pankkilainan, jolla vanhat laskut maksettiin.

Se oli perusedellytys. Jos sitä ei olisi saatu kuntoon, olisimme voineet naulata laudat toimiston oviin. Huhtikuussa aloitettiin ja elokuussa homma ratkesi. Kovin perinteisillä tavoilla ei rahoituspakettia saatu kasaan, vastaa Tamminen kysymykseen, mistä vakuudet isolle pankkilainalle. Rahoituksen lisäksi Tamminen luettelee pitkän listan muita asioita, joissa hän pani tuulemaan. Sellaisia Tammisen papereissa ovat mm. uskottavuuden parantuminen, toimintaolojen kohentuminen ja myyntiennätykset kaikilla osa-alueella. Yleisötavoitetta ei saavutettu, joten taloudellinen ahdinko jatkuu. Syy on yksinkertainen. Peli ei ollut kunnossa kuin kauden alussa. Jos joukkue voittaa 12 kotimatsia 28:sta, on turha odottaa yleisöryntäystä. Olemme tavoitteesta jäljessä 200 000 euroa, mutta emme jää parkumaan elämän kovuutta. Tilikausi päättyy vasta 30. huhtikuuta, korostaa Tamminen. Tamminen vakuuttaa, että talouspuolella käännetään jokainen kivi. Edessä ovat tämän bisneksen vaikeimmat kuukaudet. Ässien perinne on ollut syödä etukäteen tulevia rahoja. Nyt järjestetään Ässä-seminaari ja siihen haluaisin koko ässäyhteisön mukaan: kaupungin, talouselämän, yhteistyökumppanit ja ry:n. Jos onnistumme, saamme tämän vaikean kauden plussan puolelle. Nyt ei ole syöty, eikä syödä ensi talven rahoja.

Puhevälit puheenjohtajaan viilenivät huonoiksi

Mutta on listassa miinuksiakin. Yksi merkittävin ongelma on välien tulehtuminen HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtajan Pentti Aholan kanssa. Pakkaselle ne painuivat juuri siihen aikaan, kun huhut liikemiesryhmän ostoaikeista velloivat kuumimpina. Vikaa on mielestäni molemmissa päissä. Itse olen tahtoihminen ja toisen polven yrittäjä. Etsin ratkaisuja, en selityksiä. Sen voin sanoa, ylhäältä ei ole tullut tukea kuin Teijo Virtaselta ja Petri Niskaselta. Ahola on keskittynyt lausuntojen antamiseen ja julkiseen tökkimiseen. Minä kysyn, missä ovat hänen näyttönsä tässä bisneksessä. Jääkiekkoilusta väitän ymmärtäväni enemmän. Toimitusjohtajan töitä urheiluorganisaatiossa vasta opettelen. Omille alaisilleni minä annan palautetta omassa huoneessani mies miehelle. Ahola on valinnut julkisuuden välineeksi kommunikoida. En usko siihen tapaan. Olisin iloinen, jos olisin saanut yksinkertaisen toimintaohjeen, kiteyttää Tamminen. Kun häviävää kulttuuria väännetään voittavalle puolelle, on varauduttava mielipide-eroihin. Lehdistötilaisuuksien viisastelu ja taloudellisen totuuden katsominen päivittäin ovat kaukana toisistaan. Jos Ahola haluaa minusta eron, en tule olemaan esteenä. Hyvässä yhteisymmärryksessä voimme varmasti sopia asiat niin, että seuran ja Tammisen elämä jatkuu eri tahoilla. Kyllä jääkiekkoilussa riittää töitä jatkossakin.

Liikaa tunnetta pelissä

Myös liialla tunteella elämisen Tamminen katsoo heikkoudekseen. Nyt ymmärrän, että ison urheiluorganisaation johtamiseen ei saa panna liikaa tunnetta. Olen avoin ihminen, joka syöksyy tilanteisiin ja tekee täysin palkein. Julkisuus lyö siihen oman mausteensa. Minua se ei häiritse. Ymmärrän, että ympärilläni on niitä, joita se häiritsee. Tästä koitan oppia jatkossa, sanoo Tamminen.

Matti Majasaari
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
… Mutta on listassa miinuksiakin. Yksi merkittävin ongelma on välien tulehtuminen HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtajan Pentti Aholan kanssa. Pakkaselle ne painuivat juuri siihen aikaan, kun huhut liikemiesryhmän ostoaikeista velloivat kuumimpina…

Miksiköhän juuri silloin ? Pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys ovat sanat jotka eivät sovi Tammiseen.

… Ahola on keskittynyt lausuntojen antamiseen ja julkiseen tökkimiseen. Minä kysyn, missä ovat hänen näyttönsä tässä bisneksessä. Jääkiekkoilusta väitän ymmärtäväni enemmän…

….Ahola on valinnut julkisuuden välineeksi kommunikoida. En usko siihen tapaan….

Ja sinä et nyt sitä tee Juhani Tamminen. Et hae ikinä julkisuudelta apua. Et edes tässä kirjoituksessa aamulehdessä. Et edes huomenna Satakunnan Kansassa. Eihän Tami sitä koskaan tee.

Mediapeli on alkanut. Odotetaan seuraavaa lausuntoa. Mika Toivolan Tamminen varmaan musertaa kaikella 35 vuoden kokemuksellaan jääkiekosta. Aika suoraan päästelee. Kyselee Aholan näyttöjä. Missä on Tammisen näytöt seurajohtajana ?

Edit: MS onko muuten soveliasta lainata koko juttua tuollalailla. Osittain ehkä on.

Edit 2: Tähän Tammisen pakettiin kaudesta ei kuulu joukkueen pääkäskijä Mika Toivola mitenkään. Hieno toimitusjohtaja.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tami sitten ekana avasi sanaisen arkkunsa. Voisiko tässä oikeasti olla kyseessä rehti ja avoin pöydänpuhdistus?
Vahvasti on epäilyjä ilmassa, jotta nyt vaan rakit rähisee. Jotenkin luulin että Tamin palli ois todella horjunu mutta haastattelun perusteella olis suuntaamaassa katseet Ässissä eteenpäin? Vai sanahelinääkö vain Tamin tyyliin?

Ja miten Ahola & kumppanit reagoivat ja vastaavat, istutaanko vielä pöytään ja puhdistetaan ilmaa vai onko Tamin lähtölaskenta jo alkanut? Jäädään taas jännäämään, sopimusuutisia tuskin tarttee hetkeen aikaan odotella. Ainakaan kiinnostavia.
 

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Kyllähän tämän laukomisen median kautta aloitti Toivola jo kuukausi sitten puhumalla noista oudoista asioista joita on tapahtunut ja mitä ei suostunut selventämään kuin vasta kauden jälkeen. Siitähän alkoivat oudut spekulaatiot taustoista. Tällä viikolla sitten mm. Tv2, Nelonen ja Is antoivat Aholan nimissä kommentteja joiden mukaan Tamminen ei ehkä nauti, tms täyttä luottamusta. Median käyttö keskinäiseen ongelmiin on väärä tapa kaikilta, kun tuollaista tulee lehtiin, innostuu siitä muutkin ja aletaan keksimään kaikenlaista skeidaa jolla koitetaan lokata molempia, totuudesta välillä viis.

Yleensä tilanteissa, joissa hallituksen puheenjohtaja ja tj riitaantuvat tarpeeksi saa tj lähteä. Tämän päivän Sk:ssa ja Aamulehdessä (ja varmaan kaikissa Alma Median lehdissä) Tami taas kertoo että luottoa on tullut muilta hallituksen jäseniltä Virtaselta ja Niskaselta. Kuparisen kanta on siis vielä mysteeri. Alkaa vielä kaiken lisäksi haiskahtaa siltä, että hallituskin saattaa olla hieman eri mieltä Tammisen teoista.

Tamilla meni varmaan ensimmäinen kausi harjoittelun piikkiin, kuten itsekin sanoi, ison urheiluorganisaation johtamiseen ei saa panna liikaa tunnetta. Olen avoin ihminen, joka syöksyy tilanteisiin ja tekee täysin palkein. Julkisuus lyö siihen oman mausteensa. Minua se ei häiritse. Ymmärrän, että ympärilläni on niitä, joita se häiritsee. Tästä koitan oppia jatkossa, sanoo Tamminen. Minua ei häiritse se että Tj tekee asiat suurella tunteella ja elää sitä toimintaa myös itse omassa elämässään. Niin tekee moni Ässä fanikin, elää tuossa elämässä täysillä mukana.

Olisiko tämä sitten hyvä tapa puhdistaa pöydät puhtaaksi, jos niitä mielipiteitä ja tuntojaan ei uskalla sanoa "Face to Face" sanotaan sitten median kautta. Toivottavasti nyt tuo Toivola tulisi vielä esiin, sanoisi sanomisensa ja that's it. Olisi paljon tärkeämpiä asioita tehtävä, kuin kaataa paskaa toisten niskaan. Eli ensi kauden joukkuetta jo rakentamaan, sitä olisi huomattavasti mieluttavampaa seurata.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tämän päivän SK:ssa tosiaan oli mielenkiintoista luettavaa. Erityisesti silmiin pisti artikkelin lopussa ollut Tamin sanoma juttu, josta saa sen kuvan, että hänen ja Aholan tiet olisivat eroamassa, eikä hän pistä hanttiin jos Ahola haluaa eroon Tammisesta. Eli täten voisi laskea yksi yhteen, että Tami on lähdössä Porista?
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Arnold
Tämän päivän SK:ssa tosiaan oli mielenkiintoista luettavaa. Erityisesti silmiin pisti artikkelin lopussa ollut Tamin sanoma juttu, josta saa sen kuvan, että hänen ja Aholan tiet olisivat eroamassa, eikä hän pistä hanttiin jos Ahola haluaa eroon Tammisesta. Eli täten voisi laskea yksi yhteen, että Tami on lähdössä Porista?

Juttu oli tosiaan mielenkiintoinen. Saman miehen juttu kuin Aamulehdessäkin ja taisi olla sama juttukin.

Osakkeiden myynti ilmeisesti laukaisi tuon kisman. Tami halusi myydä ja Ahola ei.

Pallo tuntuu nyt olevan Ässien hallituksella. Tami mielestäni haluaisi jatkaa, mutta valmis lähtemään jos aisiat niin vaativat.
Kovasti mies oli vielä tapahtumia rahan keräämiseksi järjestämässä. Toistaiseksi asettaisin kuitenkin sanalle jos painon.

Näinhän siinä kirjoitettiin:
"Jos Ahola haluaa minusta eron, en tule olemaan esteenä. Hyvässä yhteisymmärryksessä voimme varmasti sopia asiat niin, että seuran ja Tammisen elämä jatkuu eri tahoilla."

Ihmettelen edelleenkin, miksei näitä saada setvittyä ilman julkisuutta. Tästä on vain Ässille haittaa.

Seuraavaksihan tulee mitä todennäköisimmin Toivolan ja hallituksen tilitykset menneestä kaudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös