Nyt voit helposti yllättää äitisi ja appivanhempasi, kas tässä.Äiti teki pitkään sapuskat itse, isukki suolasi kinkut ja savusti lohet, mutta pari viime joulua on heilläkin menty kaupan laatikoilla. Harmi, mutta ymmärrän toki,
Porkkanalaatikko
4 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
Nuo keitetään riisipuuroksi ja puuron hämmentämisen aikana kuoritaan porkkanat.
Sitten puoli kiloa porkkanaraastetta tai ohuita porkkanan siivuja (sellaisia mitä saa helposti perunankuorimaveitsellä) puuron sekaan kiehumaan.
Mausteeksi puoli rkl. suolaa, puoli rkl. hunajaa tai siirappia ja ripsaus perunamaustetta.
Itse laitoin lisäksi ripsauksen kuivattua ciliä ja melkein tuplasin suolan. Jäähdytetään hiukan.
Sitten 1 kananmuna sekoitettuna desiin maitoa ja siihen korppujauhoja noin 1 rkl. ja munasössö sekoitetaan tuon porkkanariisin joukkoon. Kypsymään 175 asteiseen uuniin.
Otin laatikkoni tunti sitten uunista ja kun äsken maistoin ihan vähän vaan reunasta olisin voinut syödä koko vuoallisen, (enkä takaa vaikka yön pimeinä tunteina sen söisinkin)niin hyvää se oli.
Tuosta määrästä tulee vain yksi iso laatikko joten tein kertaa neljä.
Kinkku, ihan tavallinen pakasteena ostettu juhlakinkku paistetaan huomenna ja samoin imelletyt perunalaatikot.
Maukasta joulua toivottelee koo