Joulumenyy eli mitäs joulupöytään kinkun seuraksi?

  • 5 558
  • 29

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kinkun keralla pöytään:

Laatikot:
-Lanttu
-Porkkana
-Maksa
-Peruna

Kalat:
-Lipeäkala
-Kahta eri lajin lohta
-Jotain sillejä

Sitten rosolli, perunat, valkokastike, piimäjuusto, joululeipä(vaaleaa), kotikaljaa juomiseksi(kaupan perhekalja sopii tähän) sekä tietysti mausteet ja sinapit. Jälkiruuaksi jotakin kevyttä rahkaa koska riisipuuro liian tuhtia. Sen jälkeen pieni lepo, tujua glögiä ja muutama paketti.
Tärkein ilman muuta kinkku, toisena heitän kyllä peliin jo lanttulootan, se on perhanan hyvää!
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kinkun kera:

- Graavilohta ja savusiikaa Nygreniltä
- Keitettyjä perunoita
- Kalkkunaa
- Laatikoita
- Rosollia

Jälkiruoka:

- Sekametelisoppaa
- Riisipuuroa
 

Europoli

Jäsen
Täällä ollaan kerettiläisiä. Kinkku ei nimittäin maistu ollenkaan. Sen sijaan pöydästä löytyy mm.

- lipeäkalaa ja valkokastiketta
- antipasto
- kalkkunaa
- viininlehtikääryleitä
- tsatsikia
- rosollia
- perunalaatikkoa
- lanttulaatikkoa
- tomaatti-sipulisalaattia
- punaviiniä
- olutta
- snapsia
- vissyä

Perusteluna tälle osittain epäperinteiselle jouluruokavalikoimalle on se, että piruako sitä juhlapäivänä sellaista syö mikä ei kenellekään maistu...

Niin ja joulurauhanjulistuksen aikana nautitaan ensin glögit ja sen jälkeen syödään joulupuuro, jotta jaksetaan varsinaiseen ruokailuun asti... illalla on sitten tarjolla lisää antipastoa sekä juustoja. Ja tietty joulutorttuja, kahvia ja konjakkia...
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Meilläkin syödään!

Tänä jouluna olenkin ensimmäistä kertaa elämässäni vastuussa omista sapuskoistani, toki asuinkumppanin avustuksella. Tahtoo siis sanoa että vanhempien luokse emme kumpikaan tänä jouluna suuntaa. Joulupöydän suunnittelussa on huomioitu sekä perinteet että molempien mieltymykset.

Pieni, noin parikiloinen kinkku
Itsetehtyä lanttulaatikkoa
Itsetehtyä porkkanalaatikkoa
Itsetehtyä perunalaatikkoa
Kaupan maksalaatikko
Kylmäsavulohta
Itsetehtyä sienisalaattia
Itsetehtyä perunasalaattia
Rosollia
Tomaattisilliä
Mahdollisesti savusiikaa

Anopin karjalanpiirakoita + munavoi
Ruisleipää

Juomaksi punaviini sekä itsetehty kotikalja, jälkiruoaksi sekametelisoppa, kahvi ja konjakki

Olisiko punaviinisuosituksia kinkulle? Tällä hetkellä vahvimpia ehdokkaita ovat kaksi Colli Senesin alueelta tulevaa Chiantia vuosikertaa 2003. Vai olisiko tuttu ja turvallinen Cabernet Sauvignon parempi vaihtoehto? Tästä rypäleestä löytyisi chileläinen Cousino-Magul:n Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon
2003 sekä Vin de Pays D'oc "Christmas Red" (2003). Jokerina pakassa Porta reserve Carmenere, joka tosin tekisi mieli säästää uudeksi vuodeksi.

Konjakiksi kelpuutan vain ja ainoastaan Frapinin Chateau Fontpinot X.O :n.
 

rectum

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Joulumenu

Aamupala:
-riisipuuroa
-joululimppua

Alkuruoat:
-graavilohta, kylmäsavustettu lohta, lämminsavunieriää (+kermaviilikastike)
-siian mätiä (+smetana ja sipulit)
-rollmopseja
-rosollia
-metsäsienisalaattia
-maksapasteijaa
-keitettyjä perunoita

Lämpimät ruoat:
-kinkkua (+konjakkisinappi)
-peruna- ja lanttulaatikkoa
-karjalanpaistia

Jälkiruoka:
-luumurahkaa

Ruokajuomana tarjoillaan veden ja maidon ohella saksalaista olutta sekä punaviiniä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös