Joukkueen rakennus KHL-kaudelle 2014–2015

  • 446 115
  • 1 126

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
En nyt ymmärrä miksi sen 3 sentterin pitäisi olla puolustava? Sekä Koukal ja Mclean ovat molemmat myös hyviä puolustavia senttereitä. Jos löytyy kovempi sentteri niin hyvä vaan. Yksi laituri vielä sisään. Mosekseen en luota hirveästi.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehdottomasti lähtisin hakemaan kiekollisesti lahjakasta sentteriä, oli se sitten lähtökohtaisesti kovempi tai samaa tasoa kuin McLean ja Koukal. Hahl ja Sillanpää ovat kuitenkin melko puhtaasti puolustavia senttereitä ja Koukal sekä McLean myös vahvasti kahteen suuntaan pelaavia. Tällä tavoin vältettäisiin keskikaistan taitovaje mikäli Koukal tai McLean joutuisivat pidemmälle sairaslomalle.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jokerien puolustus sopisi kyllä täysin omaan "Pelikirjaani". Sieltä puuttuu se ihan potentiaalisin ns. kohellus-osasto kokonaan, josta ollaan jopa maajoukkueessakin jouduttu usein kärsimään. Maalivahdit on hyvä, mutta jos Jokerit mielii pitkälle, pitää jonkun noista nousta urallaan uudelle tasolle, jonka toivottavasti tekeekin. Ainakin eteen on kasattu KHL tasolle riittävän hyvä puolustus, eikä molaria pistetä aivan tekemättömään paikkaan.

Lajusen Ville on ainoa pieni epäilys, mutta jos tällaisia kortteja on vain yksi ja sekin on MM tasolla selviytynyt urakastaan jotenkin, niin tilanne on ok.

Tietysti reserviä tarvitaan mielestäni aika paljon, että on tiedossa miehiä jotka voi selvitä IR:nä KHL:ssä ja pystytään kutsumaan nopeasti. Siksi mietityttää, onko kenties "farmidiilejä" joillain pelaajilla Liigassa alkavalla kaudella, vai miten selvitään? Pitää valmistautua siihenkin, että huonolla tuurilla on 4-6 hyökkääjää pois kerralla jne.
 
Viimeksi muokattu:

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Yksi pistenikkari kehiin vielä, niin avot! Jossainkohtaa kaipasin sitä irvileuka kanukkipakkia, mutta nyt katseltuani uudestaan ihan hyvältä nyt näyttää. Tässä tehdään kohta historiaa pojjaat, muistakaa se.

Saamme todistaa jotain ainutlaatuista suomalaisessa jääkiekkohistoriassa.

Ja narria naurattaa ;)
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Niin, kuten Elton toisessa ketjussa mainitsi, ei Ottawa ole tarjoamassa Da Costalle yksisuuntaista sopparia ja kaveri on mitä ilmeisemmin suuntaamassa KHL:ään. Riittääkö Jokereilla pelimerkit tähän? Tuskin on ainut seura, joka on kiinnostunut kaverista. Pystyy pelaamaan myös oikeassa laidassa.

"Da Costa" - Koukal - Mclean - Hahl - Sillanpää - Salminen senttereinä voisi lähteä luottavaisin mielin valloittamaan KHL:ää.

Harju - Da Costa - Omark
Hagman - Koukal - Moses
Huhtala - Mclean - Sallinen
Rita - Hahl - Pöysti
+ Mäki, Ben-Amor, Sillanpää

Tässä ideaalitilanteessa yhden sentterin loukkaantuminen ei haittaisi niin paljoa, sillä Mclean pystyy stunttaamaan aivan mainiosti kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja vastaavasti Hahl kolmosessa. Sillanpää stunttaisi näin ollen nelosen keskellä.

EDIT: Mites ulkomaalaiskiintiö? Harju, Da Costa, Omark, Koukal, Moses, Mclean, Gunderson ja Todd. Koukal ei vie paikkaa, mutta mites nämä ranskalaiset ja ruattalaiset?
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
"Da Costa" - Koukal - Mclean - Hahl - Sillanpää - Salminen senttereinä voisi lähteä luottavaisin mielin valloittamaan KHL:ää.
No voisi joo. SKA:t, Moskovan Dynamot ja Kazanit pois laskettuna tuollaista sentteristöä kadehtisi koko sarja.

En tiedä onko se reilu kymmenen milliä nykyiseen jengiin jo upotettu, ei välttämättä, mutta tässä ihan vain tosiasioita pohtimalla en pidä Da Costan tai vastaavan pelaajan hankintaa kovin todennäköisenä. Joukkueessa on jo kaksi päättyneellä kaudella ykkössentterin viittaa kantanutta pelaajaa, eivätkä ne tänne varmaan jämärooleihin tulleet pelaamaan.

Toivoisin että se viimeinen hyökkääjä olisi kansallisuudeltaan suomalainen. Olisi fanien kannalta hyvä, että jengissä olisi joku suomalainenkin kovan luokan pelaaja, sillä tällä hetkellä kaikki isoon rooliit kaavaillut äijät ovat ulkkareita. Ymmärrettävistä syistä, mutta silti. Karalahti on aika lähellä, muttei ihan kuitenkaan ja hänestä ei yleisön suosikkia tulla muutenkaan saamaan. Ongelma tietysti poistuu jos Teemu pukeutuu syksyllä punakeltaiseen.
 

faro

Jäsen
Pitänee näköjään viettää lomaa ulkomailla jatkossakin, kun heti siellä ollessani putkahtaa kaksi uutta sentteriä uunista ulos.

Molemmat ovat kokeneita monipuolisia senttereitä, jotka ovat pelanneet KHL:ssä aiemminkin. Ei välttämättä mitään takuuvarmoja pistenikkareita kumpikaan, mutta sellaisten hankkiminen ei taidakaan olla Jokereiden resursseilla mahdollista.

Toivottavasti vielä on hakusessa sekä sentteri että laitahyökkääjä.
 

faro

Jäsen
Ei voi muuta kuin hattua nostaa Kurrille ja Vuoriselle tähän asti tehdystä työstä. Molemmille naureskeltiin syksyllä, kun miesten Jokeri-pestit julkistettiin. Tyhjästä ei kuitenkaan ole kovin helppoa kasata kilpailukykyistä joukkuetta muutamassa kuukaudessa, vaikka pelaajabudjetti onkin kasvanut. Toki tulos näkyy vasta ensi kauden jälkeen taululla, joten lopulliset arvioinnit miesten työstä voi antaa vasta silloin, mutta lähtökohtaisesti tuolla joukkueella voidaan mennä playoffeihin.

Milloin meillä on viimeksi ollut joukkue lähes kasassa jo ennen juhannusta? Harvalla Liiga-joukkueellakaan on tähän mennessä niin valmis joukkue kuin meillä.

Harju - McLean - Omark
Hagman - Koukal - Moses
Huhtala - X - Pöysti
Sallinen - Hahl - Rita

Näin mä näkisin tulevan kauden hyökkäyksen, mikäli Kurrin puheet (vain) yhdestä hyökkääjähankinnasta pitävät paikkansa.

Harju - X - Omark
Hagman - McLean - X
Huhtala - Koukal - Pöysti
Sallinen - Hahl - Rita
+Moses

Tämä taas on lähinnä omaa fantasiaa. Olisiko se mahdoton ajatus, että McLeania ja Koukalia kovempi sentteri on vielä tulossa? Onko sellaisia edes vapaana? Ei vaan taida Jokereilla rahat riittää varmoihin pistenikkareihin KHL-tasolle (Omark toki poikkeus).

Yhden laitahyökkääjän hankinta ei myöskään olisi ollenkaan pahitteeksi. Moses on vaan aivan liian katsomaton kortti kärkiketjuissa KHL:ssä, kun eväät eivät siihen riittäneet edes Liigassa. Katseet voitaisiin ihan hyvin suunnata tässä vaiheessa valtameren toiselle puolelle AHL:ään, ja hankkia sieltä pari pientä nopeaa paljon pisteitä viime kaudella tehnyttä hyökkääjää koodinimillä Francis Pare ja Dan Sexton.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Saa nähdä miten Jokerien käy jos sekä Lev että Donbass jättävät kauden väliin ja pelaajat vapautuvat markkinoille. Tuossa on melkein parin jengin verran sellaisia pelaajia, jotka vaikuttavat varakkaampien venäläisjengien ulkkarikiintiöihin ja täten meidänkin ulottuville tulisi kiinnostavia pelaajia.

Karu fakta on kuitenkin se, että Omsk, SKA, Moskovan Dynamo ja kumppanit omaavat jo kasan laadukkaita ulkkareita ja paikkoja on hyvinkin rajoitetusti enää käytössä. Pienempien venäläisseurojen kohdalla sitten ulkkarien taso heikkenee huomattavasti, mutta toisaalta suotuisasta verotuksesta huolimatta taloudellinen kilpalaulanta ei ole heille paras kilpailukeino: ruplia on rajallisesti käytössä ja jonkun Azevedon kohdalla Habarovsk, Hanti-Mansijsk tai vastaava tuskin ainakaan olosuhteiden osalta (kaupungin viihdetarjonta, etäisyydet, jne.) kerää pisteitä. En olisi yhtään yllättynyt, vaikka Jokerit pystyisi tarjoamaan verotuksesta huolimatta kilpailukykyisen kokonaispaketin.

Puhtaasti kiinnostuksen kannalta Levin lähtö olisi ainakin allekirjoittaneelle melkoinen pettymys. Tässä on jo vuoden päivät mietitty vieraspelireissua, joukkue on täynnä kiinnostavia länsipelaajia ja kaupunkina tutuin vieraspaikkakunta noin yleisestikin. Toisaalta taas Jokereille se voisi avata hyvänkin mahdollisuuden napata ne viimeiset puuttuvat palikat, joko suoraan Leviltä tai sitten Levin pelaajien tieltä muualla väistyvien ulkkarien muodossa.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Kyllä se Kapanen olisi hyvä kiinnittää meille, mikäli mahdollista. Itsellenikin on suuri pettymys, mikäli Prahan reissu jää väliin. Ehkäpä sitten Pietari on se paikka, minne täytyy mennä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Onhan se ihan selvää, että Filppulalla on ollut kiinnostusta palata kotiin, ja että Jokerit on myös ollut kiinnostunut Ilarista. Kaikki muu on ihan turhaa paskanjauhantaa. Uutiskynnys taas ylitetty.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Tässä kohtaa on syytä muistaa lähdekritiikki. Kaikki ei välttämättä pidä paikkansa, mitä mediaan kerrotaan.
Olkoot miten vaan, mutta luotan silti tässä asiassa enemmän Ilari Filppulaan kuin Jatkoajan nimimerkkeihin. Miksi ihmeessä Filppula syöttäisi medialle väärää infoa seuravaihtoehdoistaan jälkikäteen, kahden vuoden soppari taskussa? Jos sulla on asiasta sisäpiiritietoa niin se on tietty asia erikseen.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Tämä seuraava mitä kirjoitan, ei suoranaisesti kuulu millään tavalla tapaus Ilari Filppulaan, koska minulla ei siitä tietoa ole. Mutta minulla on tietoa muista tapauksista, joissa on syytä ottaa huomioon eräitä seikkoja yleisesti.

Hyvin usein juuri nämä "lähipiiriläiset" ovat melkein epäluotettavimpia lähteitä näissä asioissa. Aina se, että seuran ja pelaajan intressit eivät kohtaa, ei tarkoita mitään välirikkoa tai riidoissa eroamista. Se on vain silkkaa bisnestä. Joissakin tapauksissa ja nykyään hieman kasvavissa määrin pelaajan suuttuminen seuroja (joiden kanssa sopimusta ei syntynyt) on lisääntynyt, koska pelaaja ei ymmärrä että syy on puhtaasti ammatillinen tai sitten pelaajan päähän laitetaan sellaisia ajatuksia ettei näin olisi. Siinä on usein iso rooli tällä lähipiirillä. Joskus kyseessä voi olla puhtaasti lähipiirin (tyttöystävän, isän, äidin jne.) oma sosiaalinen status ja sen vaikutus. Ollaan ehkä siinä uskossa että se meidän poika se on niin hyvä ja sitten jos joku seura ei asioita näe samalla tavalla, niin yleensä ollaan riehumassa kuinka väärin on tullut kohdelluksi. Monesti tuossa "riehumisessa" on kyse siitä että oma status "tähden" tyttöystävänä, isänä tai äitinä saattaa omasta mielestään kärsiä muiden silmissä. Ja tämä kehä toimii myös toiseen suuntaan. Joskus pelaaja itse myös alkaa maalata itsestään hieman tähtimäisempää kuvaa kun siinä lähipiirissä ollaan starbaa ja agentti ylistää. Tämä ei ole mitään mutuilua, vaan tiedän tapauksia.

Yllä olevaan viitaten, en todellakaan aina pitäisi noita sukulaisia ja lähipiirejä kaikista luotettavimpana äänitorvena vaan nimenomaan pelkästään yhtenä näkökantana asiasta ja yleensä vieläpä sellaisena perspektiivinä, joka ajaa heidän omaa asiaansa. Haluan vielä kerran tähdentää, että en väitä tässä tapaus-Filppulassa sellaisia olevan, koska en siitä mitään tiedä. Mutta tuo ylläoleva juttu kannattaa pitää mielessä kun näitä asioita pohdiskelee yleisesti.
 

gsjez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester City
Kapanen olisi kyllä erittäin hyvä haku. Yhdelle puolustavalle pakillekin olisi ehkä jopa tarvetta, muttei akuuttia sellaista. Kapaselle lappua pöytään ja vähän äkkiä Kurri!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nyt Levin tilanteen varmistuttua on ainakin allekirjoittaneella melkoisen ristiriitaiset fiilikset. Tuonne olisin tahtonut ehdottomasti lähteä vierasreissulle ja muutaman kaverin kanssa tästä paiskattiin tassua tyyliin KHL-siirtouutisen jälkeisenä päivänä. Toisaalta taas se sisäinen urheiluihminen pitää Levin olemassaoloa vahinkona ja malliesimerkkinä huonoista toimintatavoista: perinteillä on oma paikkansa ja joukkue on tärkein. Pieni sisällä elävä narri sitten tavallaan innostuukin: nyt markkinoille on tullut lyhyen ajan sisään hirveä määrä sellaisia pelaajia, joiden taso riittää KHL:ään ja jotka rasittavat rikkaampien venäläisseurojen ulkkarikiintiötä. Nyt jos koska on ostajan markkinat.

Hyvin usein juuri nämä "lähipiiriläiset" ovat melkein epäluotettavimpia lähteitä näissä asioissa. Aina se, että seuran ja pelaajan intressit eivät kohtaa, ei tarkoita mitään välirikkoa tai riidoissa eroamista. Se on vain silkkaa bisnestä.

Tässä on vinha pointtinsa tavallaan. Jos lainausmerkit huomioidaan, niin kohtuullisen moni kuuluu tavalla tai toisella ns. runkkurinkiin. Jokainen voi miettiä kuinka paljon esimerkiksi omista yksityisasioistaan kertoisi "hyvän päivän tutulle", "Siwan kassalle" tai "sen yhen FB-kaverin kaverille". Tilanne vain paranee jos joku tällainen kertoo asian vielä eteenpäin omaan tulkintaansa nojaten.

Sen mä kuitenkin olen huomannut, että mediaan ei aina anneta aivan niitä rehellisimpiä vastauksia. Filppulan casesta mulla ei ole mitään hajua tai käryä, mutta muutamassa muussa tapauksessa väitän mediaan annetun tiedon ja "omien tietojeni" ristiriidan johtuvan muustakin kuin "lähteeni" heikkoudesta. Toki sitten nämä asiat ovat vähän sellaisia, että niistä ei kyllä palstallakaan voi puhua.

Summa summarum, lähdekritiikki kunniaan. Järkevä aktiivipelaaja ei lähde julkisesti riepottelemaan entistä (ja mahdollista tulevaa) työnantajaansa julkisesti, ei varsinkaan jos mitään saatanan suurta vääryyttä ei ole tapahtunut. Samoin ne "hyvän päivän tutuille" kerrotut "tiedot" saattavat hyvinkin olla vain se helppo ratkaisu blokata epämieluisa kysymys.
 

koodinimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen mä kuitenkin olen huomannut, että mediaan ei aina anneta aivan niitä rehellisimpiä vastauksia. Filppulan casesta mulla ei ole mitään hajua tai käryä, mutta muutamassa muussa tapauksessa väitän mediaan annetun tiedon ja "omien tietojeni" ristiriidan johtuvan muustakin kuin "lähteeni" heikkoudesta. Toki sitten nämä asiat ovat vähän sellaisia, että niistä ei kyllä palstallakaan voi puhua.
Hjalliksen twitterin perusteella ei välejä voi ainakaan huonoiksi tulkita. Molemmat Filppulat olivat eilen tarjoilijoina Ossin kanssa Hjalliksen ravintolassa.
 

faro

Jäsen
Sentteriosasto on Kapasen tulon myötä erittäin hyvällä mallilla. Löytyy laatua, kokemusta ja monipuolisuutta.

Kapanen
McLean
Koukal
Hahl
Sillanpää

Vielä se yksi laitahyökkääjä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vieläkö löytyy näkemyksiä joiden mukaan Kurri ei osaa joukkuetta rakentaa? Jokereilla on yksi kaikkien aikojen kovimmista joukkueista ja kun katsoo muiden KHL-joukkueiden kokoonpanoja, Jokereilla ei ole mitään hävettävää. Playoffeihin heittämällä.

Ja kun Liiga on niin lähellä takana, tekee väkisinkin vertailuja liigajoukkueisiin. Ei ehkä pitäisi.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vieläkö löytyy näkemyksiä joiden mukaan Kurri ei osaa joukkuetta rakentaa? Jokereilla on yksi kaikkien aikojen kovimmista joukkueista ja kun katsoo muiden KHL-joukkueiden kokoonpanoja, Jokereilla ei ole mitään hävettävää. Playoffeihin heittämällä.

Ja kun Liiga on niin lähellä takana, tekee väkisinkin vertailuja liigajoukkueisiin. Ei ehkä pitäisi.

Tällä hetkellä voi kyllä olla täysin samaa mieltä. En tietä tarkkaan millaiset nappulat Kurrilla ja Vuorisella on käytössä kaudelle, mutta joukkue rupeaa olemaan kyllä paperilla todella kilpailukykyinen ja hyvin roolitettu. Ehdottomasti peukku ylös Kurrin toiminnalle tähän asti!

Senttereissä on mielenkiintoinen vahvuus ja ehkä samalla heikkouskin, että kukaan heistä ei ole mikään puhdas hyökkäyspään virtuoosi. Kapanen, McLean, Koukal osaavat jokainen tehdä pisteitä ja peliä, mutta samalla myös tunnollisia oman pään pelaajia. En osaa itse ainakaan laittaa heitä kolmea järjestykseen 1-3 ketjujen välille ja viittaa vahvasti siihen, että Jokerit lähtee ensi kaudelle liikkeelle kolmella laadukkaaseen hyökkäyspeliin pystyvällä ketjulla.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Onnea Kapasesta. Vituttaa, kun ei saatu vieläkään kotiutettua.

KHL ei ole niin kova sarja, etteikö Jokerit tuolla nipulla olisi ennemminkin sarjan kärki- kuin häntäpäätä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Norja
  • 4.35
  • 4.45
  • 1.61
Ruotsi vs Ranska
  • 1.03
  • 16.00
  • 24.00
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös