Joukkueen rakennus kaudelle 2023–2024

  • 228 415
  • 1 159

Saaaakuu!

Jäsen
Suosikkijoukkue
SikaKalPa
Eikä Sissons onneksi millään tavalla korvaamaton pelaaja ole, oli itseasiassa loppukaudesta KalPan huonoimpia.
Samaa mieltä. KalPa saanee myös jonkin sortin korvaukset Sissonsin lähdöstä (optio oletettavasti käytetty) niin luulisi, että taloudellisesti olisi paukkuja hankkia laadukas korvaaja tilalle.

Toisaalta Colbylta tietäisi tarkkaan mitä saadaan ja menneen vuoden aikana ehti marinoitua kalen pelitapaan hyvin. Siitä näkökulmasta mielellään hänet olisi täällä myös pitänyt, varsinkin kuin pelillinen anti 5-5vs pelissä oli koko kauden mitassa joukkueelle merkittävää. Sama pätee Görtzin kohdalla.

Kokonaisvaltaisesti kaksi aika isoa palaa tässä menetettiin, toivotaan että näiden tilalle hankittaisiin suoraan korvaavat pelaajat, sillä sisäisellä kasvulla näitä ei yksinkertaisesti pysty korvaamaan. Ainakaan jos halutaan menestyä.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Samaa mieltä. KalPa saanee myös jonkin sortin korvaukset Sissonsin lähdöstä (optio oletettavasti käytetty) niin luulisi, että taloudellisesti olisi paukkuja hankkia laadukas korvaaja tilalle.
Tuskin KalPa saa euroakaan korvauksia, kyllä nämä ulkomaan optiot on tyypillisesti niin sovittu, että pelaaja pääsee kivuttomasti (=kuluitta) eroon määräaikaisesta sopimuksesta ilmoitusluontoisesti. Eri asia sitten jos pelaaja lähtee sopimusehtojen vastaisesti (esim. takavuosien KHL-siirrot, joissa maksettiin korvauksia sopimuksen purusta ja case Machovsky).

Jos KalPa on käyttänyt Sissonsin osalta oman optionsa, eli haluaa Sissonssin pitää kaudelle 2023-24, mutta jatko on vielä kiinni siitä käyttääkö Sissons oman optionsa lähteä ulkomaille tiettyyn päivään mennessä... sen täytyy tarkoittaa sitä, että KalPa on huomioinut Sissonssin palkan ensi kauden pelaajabudjetissa ja siten Sissonssin lähtiessä budjetista "vapautuu" Sissonssiin varatut eurot käytettäväksi Sissonssin korvaajaan.

Vaikka 30 pisteen pakkeja ei ole helppo löytää Kuopioon vaikka olisi miten paljon rahaa käytössä, niin ei minulla kyllä ikävä Sissonssia tule, koska oli sen verran surkea keväällä.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Haistakaa nyt toimisto vittu, kaksi loistavaa ulkkaria karkaa optioilla joista ei ole ilmoitettu..
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sissons on lähdössä (ulkomaan optio) eli pakkiostoksille joudutaan. Kiiskinen jatkaa.
Sissonsin voi korvata Cottonilla. Lainehan sanoi ettei pelaajia lähdetä korvaamaan 1:1 vaan nostetaan omia junnuja tilalle. Cotton ei nyt ole oma junnu, mutta menkööt samaan kategoriaan. Tähän vielä Pietilä Liigaan niin pakistohan on kasassa. Görtzin tilalle tämä ranskalainen "pistelinko" Dylan Fabre ja Kiiskinen jatkaa niin hyökkäys on kasassa. Maalille Lekkas Jatkolan kaveriksi ja maalivahtiosasto on kasassa. Anssi voikin sammuttaa toimistolta valot ja suunnata kesälomille koska joukkue on kasassa. Ei saatana voi näin olla.

Ilmankos ne puheet mestaruuden tavoittelusta ja menestymisestä vaihtui parissa viikossa Anssin ja Tonin suussa (KalPan podcast) ensi kauden uuteen matkaan ja huonokaan kausi menestyksen osalta ei välttämättä tarkoita sitä, että kausi olisi ollut huono jargoniin. @Puttepossu n tavoin pitää Laineelle antaa kyllä iso sulka hattuun näiden ulkkareiden sopimuksista. KalPa tekee siis seuraavan sopimuksen ulkomaalaisten kanssa: Tule meille kahden vuoden sopimuksella, mutta jos onnistut ja kauden jälkeen kelpaat muualle saat paremman tilipussin perässä lähteä ulkomaille. Jos taas suoriudut paskasti ja et kelpaa kellekään muulle niin saat jatkaa riippakivenä meillä sopparin loppuun edellistä kautta kovemmalla palkalla. Näinhän nämä ulkkareiden sopimukset Laineen mukaan menevät.

Mäenpää - Rissanen - Fabre
K.Kapanen - O.Kapanen - Korhonen (kutsutaan myöhemmin KKK-ketjuksi tuhojen tekemisestä kentällä)
Klemetti - Räsänen - Kiiskinen
Okany - Lantta - Simontaival
Immonen ja Koponen vielä reservissä.

Gallet - Lappalainen
Cotton - Mattila
Salmela - Pietilä
Ruotsalainen

Jatkola
Lekkas

Saksman uskoi kausikorttien menevän tänä vuonna paremmin kaupaksi. Tuota rosteria ei tarvitse kuin vilauttaa niin kausikortit menevät kuin vettä lauteille.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Oliko niin, että Kalpalla oli optio Cottonin kanssa ensi kaudesta eli ei vielä sopimusta? Cottonilla ilmeisesti vielä ikävä polvivaiva, joka haitannut pelaamista.
 

Kilpimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Helvetin hienot sopparit on Laine onnistunut tekemään Sissonsille ja Görtzille. Toinen tuli suoralla kaksivuotisella Kuopioon, joka oikeasti sisälsikin pelaajan option lähteä pois. Toisen sopimus oli 1+1 -mallinen seuran optiolla.
KalPa ei kuitenkaan voinut omaa optiotaan käyttää, koska sopimuksessa oli pykälä, jolla pelaaja pystyi karkaamaan muualle.

Iso sulka hattuun, Laine!

No näinpä juuri. Tässä lienee ollut myös Sissonsilla sama optio kuin Görtzillä eli liigassa ei olisi ollut mahdollisuutta vaihtaa seuraa, mutta ulkomaille kyllä. Loppupeleissähän raha ratkaisee. Taaloja
pitäisi latoa lisää pöytään, mutta kannattaako niitä tähän pelaajaan laittaa..ei mielestäni, vaikka mielelläni olisin pitänyt seurassa.

Onko Karlssonin mahdollisesta jatkosta tietoa? Eikä Sissons onneksi millään tavalla korvaamaton pelaaja ole, oli itseasiassa loppukaudesta KalPan huonoimpia.

Ei ole tästä herrasta vielä kuulunut mitään.
 

Kilpimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämä on yksi niistä harvoista kerroista kun toivoo trollin eksyneen KalPan Jatkoaikasivulle... No ehkä me saadaan hankittua Otto Huttunen takaisin laukomaan lämäreitä, paitsi jos käyttää sopimuksen ulkomaanoption.
Ei kuulu tapoihin (ainakaan selvinpäin;).
Eihän mikään ole satavarmaa ennenkuin sopimuksia julkistetaan, mutta lähde on tässä kohtaa luotettava.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa on kyllä siitä poikkeuksellinen jengi, että joka ikinen kausi se pystyy kokoamaan edelliseen kauteen nähden odotusarvoltaan heikomman joukkueen. Olipa se kausi mennyt hyvin tai huonosti. Silti vaan on mukana pyristelty.

Joka kausi joukkueen rakennus perustuu pitkälti toiveeseen ja tuuriin. Nostellaan junnuja isoon rooliin ja haetaan ulkomailta ihan täydellisiä arpoja. Tämä hivenen kyllä yllätti, että ulkomaan arvoissa ei ole sinänsä paljon voitettavaa, että jos ne epäonnistuu niin joudutaan maksamaan sopimuksen purusta ja jos ne onnistuu, niin niillä on optio muualle. Toisaalta tämä on kai ainoa mahdollisuus saada täydet 4 kentällistä pelaajia kasaan. Junnuissa on se hyvä puoli, että aina joskus joku niistä saa NHL-sopimuksen ja niillä rahoilla voidaan sitten paikkailla huono onnisten aiempien kausien tappioita.

Yhtään varmana pidettävää hankintaa liigasta tai muiden maiden ykkössarjoista ei tule. Aivan poikkeuksena jotkut oman seuran legendat, jotka haluavat pehmeän siirtymän lastenkasvatuksen pariin ja eläkkeelle.

Esimerkiksi viime kauden onnistumisen takana oli pitkälti Oliverin ja Juhan huikeat tason nostot. Näitä junnuilla voi tulla tai olla tulematta. Nyt kävi hyvin.

Tämä on omalla kohdalla alkanut vaikuttamaan seuran uskottavuuteen. Kausikorttia ei ole tullut ostettua enää vuosiin, kun joka kesä on ollut varmaa, että ei päästä edes playoffeihin. Välillä oon ollut väärässä. Mutta kun ei ole kausikorttia, niin eipä ole tullut käytyä peleissäkään ennen sarjan puoliväliä. Kausikortti on turhan kallis, kun ei tiedä onko syksyllä mitään katsomisen arvoista tai pelataanko keväällä jo arvottomia otteluita tyhjätyllä joukkueella. Kovinkaan montaa peliä kun ei voi jättää välistä, että kausikortti tulee kalliimmaksi kuin irtoliput. Tällainen "hype" ja suljettu sarja ei kyllä kannusta sitoutumaan.
 

Brentti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Savon keltamustat
Ei kuulu tapoihin (ainakaan selvinpäin;).
Eihän mikään ole satavarmaa ennenkuin sopimuksia julkistetaan, mutta lähde on tässä kohtaa luotettava.
Joo ei sillä että epäilisin trollia, vaan sillä että uutinen on niin harmillinen, että toivoisi lähteen olevan perätön
 

tipsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varmaan tuossa Kiiskisen sopimuksessa on optio uran päättämisestä ennen kauden alkua, jos jalka ei enään kuljekaan..

Täytyy nyt ihmitellä, seuran optio ja siirtyy ulkomaille? Joko a) KalPa ei käyttänyt optiota (En usko, että meillä on varaa heittää 30p puolustaja veke) tai b) tässä on käynyt taas klassiset "luultiin, että pelaaja jatkaisi meillä=tiedotettiin kannattajaystävällisesti". Mitä. Ihmettä. KalPa.

Mäenpää - Rissanen - Fabre
K.Kapanen - O.Kapanen - Korhonen (kutsutaan myöhemmin KKK-ketjuksi tuhojen tekemisestä kentällä)
Klemetti - Räsänen - Kiiskinen
Okany - Lantta - Simontaival
Immonen ja Koponen vielä reservissä.

Gallet - Lappalainen
Cotton - Mattila
Salmela - Pietilä
Ruotsalainen

Periaatteessa tolla hyökkäyksellä voisi lähteä kauteen. Jopa KalPamainen ratkaisu. Mutta kun tuota katsoo paperilla, ja nimenomaan koon perusteella, niin taitaa Korhonen olla pisin pelaaja. Tottakai Lantta tuo taklauksia pöytään, ja tuosta sentteristöstä tietää mitä saadaan. Vaatii silti jälleen jokaisen onnistumisen uuden valmentajan alaisuudessa, ja en rehellisesti usko että Rissanen esimerkiksi kauheasti tuosta voisi pisteiden valossa parantaa. Kovuutta huutais tuo nelonen, Okany ei ainakaan kauden lopussa vakuuttanut niin minua kuin Miettistäkään.

Toki voiko K. Kapanen ja Korhonen korvata yksistään Kantnerin, Könösen ja Görtzin? Ei mun mielestä, mutta tosi liikkuvia kavereita molemmat. Benin pelistä tykkään erittäin paljon, mutta onko reservissä pistepotenttiaalia? Periaatteessa ajanee tuon Könösen agitaattorin roolin hyvin. Simontaival pelasi mun makuun ok kevään, joskin puolustuspäähän tosi huonoja ratkaisuja. Mä silti näkisin, että hänellä on suurin mahdollisuus tuoda sama maalimäärä pöytään Görtzin tilalle tuosta jatkavasta remmistä.

Vähän sama homma pakistossakin. Lappalainen latonee taas sen lähemmäksi 30 pojoa, ja Cottonilla tuota hyökkäyspotenttiaalia on. Mattila erinomainen yleispakki, ja jos saa terveen kauden alle niin en poissulkisi jopa kevään EHT-turnauksia. Tämä toki varauksella, jos pelaa samalla tasolla kuin ennen loukkaantumistaan.

Pakistosta lähtee rutiinia reippaasti pois. Pietilä-Salmela pari ei alkuunkaan pärjää omissa, jos vertaa kevään Riekkiseen tai Karlssoniin.

Cotton voi pistää saman pöytään kuin Sissons ja on lähtökohtaisesti hänen korvaajansa. Lähtisin itse siis etsimään "Wilsonia" tuonne. En edelleenkään usko Salmelan näkevän joulua Kuopiossa, sen saman roolin ajaisi Ruotsalainen. Pietilä ei mun sommitelmiin mahdu, ja lähtisin seiskapakiks kattomaan syksyllä "Karlssonia" joka kykenee alivoimat pelaamaan luotettavasti sekä tuuraamaan ylempänä Gallettia kun istuu pelikieltoaan :)

Oma pakisto:

Gallet-Lappalainen
Mattila-Cotton
X (Wilson)-Ruotsalainen
X (Karlsson tms)

Salmela ynnämuut.

Kyllähän tuo jengi taas tarvitsee Jatkolan huippuotteet, jotta säälipaikasta pelattais. Samalla Jyppi haalii Vainion, Nikun ja huhuissa olleen Erosen.

Pitkä ja kylmä talvi on edessä. Pelkkään jossittelun varaan jos joukkueen iskukyvyn jättää, niin ei hyvä heilu. Hyökkäys mielenkiintoinen, nuorekas sekä potenttiaalinen. Pakisto taas tuollaisenaan ei herätä ainakaan toiveita, että fysiikan mittareilla pärjättäisiin paremmin kuin tällä kaudella.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Kyllä mä Laineelle tästä puhtaat paperin annan siltä osin, että Sissons ja Görtz tänne saatiin. Ja vielä semmoisella pahvilla, ettei kyseiset herrat luistele Jukurien paidassa ainakaan ensi kaudella.

Viestintä tosin on homman hoitanut päin persettä.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Saksman uskoi kausikorttien menevän tänä vuonna paremmin kaupaksi. Tuota rosteria ei tarvitse kuin vilauttaa niin kausikortit menevät kuin vettä lauteille.
Melkein lähdin jo ostoksille. En tosin kausikorttia hankkimaan vaan myrkkyviinaa, jotta näkö lähtisi ja ei tarvitsisi katsella tuota rosteria kentällä.
 

KalPamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Haistakaa nyt toimisto vittu, kaksi loistavaa ulkkaria karkaa optioilla joista ei ole ilmoitettu..
Olisi paljon kirjoitettavaa, mutta jätän kirjoittamatta. Toimisto vois haistaa pitkän paskan, kyllä valitettavasti usko tähän seuraan mennyt. Tulen tottakai seuraamaan Kalea niinkuin ennen, ei sillä siis, mutta kyllähän tää yks Liigan paskempia jos ei paskin seura ole tiedottamisen kannalta. Kusi haisee tänne asti..

Ps. Nuo Laineen selittelyt alkaa pikkuhiljaa jo vituttamaan, viime kauden jälkeen kusiset selittelyt youtubevideolla mikä herätti ääntä ja pian oltiin jo livelähetyksessä selittelemässä tarkemmin. Nyt taas podcastissa pitkälti lässyttämistä. Itse haluaisin Anssin eroavan tehtävästään, mutta se ei tule tapahtumaan joten tuolla kusisella kuulapäällä mennään varmaankin vielä tovi.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Vieläkö täällä itketään kokonaiset 11 maalia tulittaneen maalintekijä Görtzin perään? Palkka toisella kaudella vähintään +33%.
 

Saaaakuu!

Jäsen
Suosikkijoukkue
SikaKalPa
Vieläkö täällä itketään kokonaiset 11 maalia tulittaneen maalintekijä Görtzin perään? Palkka toisella kaudella vähintään +33%.
Jos on muuta kuin teksti tv:tä katsonut niin aihetta ”itkuun” kyllä on. Ottaen huomioon kokonaisvaltaisen pelaamisen lisäksi sen, ettei maalintekopotentiaali ole mihinkään hävinnyt niin sanoisin että aika vaikea paikattava tulee olemaan. Mutta ei missään nimessä mahdoton.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Vieläkö täällä itketään kokonaiset 11 maalia tulittaneen maalintekijä Görtzin perään? Palkka toisella kaudella vähintään +33%.
Kyllä varsinkin jos korvaaja ei hankita.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Edit. Ja jos vielä yhteistyöseuraa tähän keskusteluun otan mukaan, niin olisi hauska nähdä ainakin pikkuväkkärä Ville Sippala tryoutilla harkkapeleissä ainakin.
Sippalalle kyllä soisi mahdollisuuden liigasta. Taitava hyökkääjä.
 

KohtuPora36

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Veljmiehet, QPR, C.F. Real Madrid
Muutamalla sivustolla lukee jo että ens Lekkasin ensi kauden seura on KalPa, saapi nähdä pitääkö paikkaansa..
 

KalPamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Muutamalla sivustolla lukee jo että ens Lekkasin ensi kauden seura on KalPa, saapi nähdä pitääkö paikkaansa..
Eiköhän tuo ole jo aika saletti juttu. Joka kaushan näitä ns "varmoja" hankintoja tulee, mistä tiedetään jo monta kuukautta ennen julkaisua. En tajua mitä Lekkasin sopimuksen julkistamisessa odotellaan, varmaan fanitkin haluais jotain pelaajauutisia kuulla. Ja kun tämä on jo varma siirto niin voisivat tiedottaa niin sanotusti pois päivän järjestyksestä tämän uutisen.
 

Kilpimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eiköhän tuo ole jo aika saletti juttu. Joka kaushan näitä ns "varmoja" hankintoja tulee, mistä tiedetään jo monta kuukautta ennen julkaisua. En tajua mitä Lekkasin sopimuksen julkistamisessa odotellaan, varmaan fanitkin haluais jotain pelaajauutisia kuulla. Ja kun tämä on jo varma siirto niin voisivat tiedottaa niin sanotusti pois päivän järjestyksestä tämän uutisen.
Onkos Lekkasilla vielä pelit kesken eikä siten saa tiedottaa? Kyllähän kaikki varmat olisi hyvä tiedottaa, nyt kun osa katsojista vielä miettii mitä tekee poffikausarin hyvityksellä. Ottaako rahana vai käyttääkö ensi kauden kausariin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös