Joukkueen rakennus kaudelle 2022–2023

  • 184 645
  • 704

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Paluumuuttajat Salminen, Kantola ja Nuutinen voidaan jättää hankkimatta. Ei käyttöä kovenevassa kilpailussa. Keräsen Janne pystyy maaleja edelleen painamaan.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Ei nyt kyllä erityisesti vakuuta Keräsen 14 kassia 47 ottelussa Liigaa selvästi vaatimattomammassa Slovakian pääsarjassa. Kaveri täyttää kesällä kuitenkin jo 35. Vertauksena mainittakoon, että Mikko Nuutinen teki vuotta aiemmin samassa sarjassa 18 reppua 49 pelissä. Edellisellä visiitillään (19-20) Keränen ei ollut enää mitenkään parhaillaan, vaikka lopulta ihan hyvät pisteet heittikin. Ylivoimallakin Miettinen suosi usein luottohevostaan Tuomas Vartiaista mieluummin kuin Kertsiä.

Jos Teemu Hartikaista ei huomioida, en itse en toivoisi oikeastaan yhtään "kotiutusta" tässä tilanteessa. Meillä päättyi juuri toissapäivänä yhden sortin "omat pojat" -projekti aika nöyryyttävään floppaukseen. Kiiskinen ja Rissanen ovat edelleen ihan hyviä pelaajia ja pelasivat kelpo kauden, mutta eivät hekään tuosta enää parantane saati nuorennu. Molemmilla herroilla lienee edessään kasvavia haasteita viisikkopelaamisen kanssa, kun jalkanopeus ehtyy.

Toki pelaaja voi kehittyä myös vanhemmilla päivillään, kuten OJ sanoi jossain haastattelussa puhuessaan Jarkko Immosesta. Silti jonkun Matti Järvisen viime kauden pelejä seuratessa ei tullu ensimmäisenä mieleen, että miehellä olisi erityisen suuri halu kehittyä pelaajana. Espoolainen virkamieskiekkoilija teki vähimmän palkkaan vaadittavan. On ihan mielenkiintoista nähdä, minne tämä entinen hyvä pelaaja seuraavaksi suuntaa.

KalPa kaipaa nyt ennen kaikkea parhaassa tuloksentekoiässä (23-28-v) ukkoja, eikä mitään parasta ennen -päiväyksen jo pitkälti viime vuosikymmenellä ohittaneita valmennuksen vanhoja kavereita vuosien takaa (kuten ei myöskään pelkkiä urheilutoimenjohtajan tuttuja 16-kesäisten maajoukkueesta). KHL:n romahdettua tarjolla voi olla jopa yllättävänkin laadukkaita miekkosia pohjoisempaan Savoonkin asti.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näissä paluumuuttajissa leijuu tosiaan sellainen pieni eltaantuneen piimän haju. Vanhoilla meriiteillä pelailemaan uran viimeiset pelit KalPaan ilman panosta. Ei kiitos.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Pyydän. Ei näitä, kiitos. Tarvitaan jotain ihan muuta ensi kaudeksi.
Valitettavaa, mutta KalPan imu pelaajamarkkinoilla kelvoton päävalmentaja etunenässä ei ole mitään kovin kummoista. Joten 90% todennäköisyydellä uskallan sanoa, että kyseessä on juuri joku tässä ketjussa esitetty b-luokan nimi.

Eiköhän meidän ensi kauden kohtalo ole vain ottaa ketä satutaan saamaan ja joukkueeseen mahdollisesti jäävistä (mm. Räsänen) joudutaan maksamaan kovempaa hintaa kuin mitä markkina-arvo on.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Odottaako täällä porukka oikeasti jotain Kantolan paluuta? Miksi on minun kysymykseni? Eiköhän ko. herralta ole liigapelit pelattu. Jotenkin on kummallista se, että aina näissä tulevaisuuden hahmotelmissa pyöritellään Keräsiä, Kantoloita etc. Voisi joskus myös mennä eteenpäin, eikä aina katsella näiden vanhojen pelureiden perään. Vieläköhän Tomas Kurka pelaa? Siinä olisi kova paluumuuttaja. No vitsit sikseen.
Ei varsinaisesti odota, mutta mikäli näin tapahtuisi, niin ilolla ottaisin tiedon vastaan. Tuo joukkue tarvitsee maalineduspelaamisen erikoismiehiä, asennetta, johtajuutta, logolle pelaamista, sopivassa määrin rottailua ja agitointia.

Jos kaveri tekee tolkun määrän paskamaaleja mitkä muilta jää tekemättä tai pelkkä nimi ja takatukka niskassa saa vastustajaporukan pallit vetäytymään Pirkanmaalla asti, niin silloin kaveri on pelannut itsensä minun sydämmeen. Jokainen tietää myös Kantolan heikkoudet. Niistäkin huolimatta mies on ollut selkeä vahvistus joukkuueelle ja uskon, että pystyisi siihen ensi kaudellakin. Siiitäkin huolimatta, että takana onkin vaikea kausi loukkaantumisineen. Siksi.

Toki ottaisin enemmän kuin mielelläni vastaan paremman version Kantolasta. Kuinka realistista sellaisen perään on haaveilla tilanteessa, jossa maakunnan ykkösprioriteetti on saada Hartikaisen allekirjoitus sopimuspaperiin?

Itse olen sitä mieltä, että paluumuuttajissa ei ole mitään vikaa, jos A: Hankinta vahvistaa joukkuetta, B: Hinta vastaa peliesityksiä ja roolia joukkueessa. Nythän paluumuuttajista ylipäätään keskustellaan sen takia, kun huhut kertovat, että näin olisi tapahtumassa ainakin hyökkääjien osalta. Onko se sitten sentteri vai laituri, niin siitä ei ole tietoa hiiskunut.

Joitakin "mahdollisia" paluumuuttajia tai muita KalPa -taustaisia:

Sentterit:
Ruohomaa
Manninen
Ilomäki
Myttynen
J.Ikonen
Malinen
Humaloja

Laiturit

Hartikainen
Pakarinen
Puustinen
Bracco
Tammela
Kantola
Salminen
Keränen
Nuutinen
Talaja
 
Viimeksi muokattu:

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Onkos sillä Pakarisella sopimus jonnekin ensi kaudeksi? Olisi kelvollinen paluumuuttaja :)
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onkos sillä Pakarisella sopimus jonnekin ensi kaudeksi? Olisi kelvollinen paluumuuttaja :)
Haisee jotenkin eltaantuneelle ja se on aika pahasti kaljuuntunut.
 

Zamppaaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos sillä Pakarisella sopimus jonnekin ensi kaudeksi? Olisi kelvollinen paluumuuttaja :)
Pahoitteluni, että puutun. Pakarisella ei ole sopimusta ensi kaudeksi ainakaan tähän tietoon. Taitaa kuitenkin asua omakotitalossa Espoossa perheensä kanssa onnellisesti ja jos Suomessa jatkaa niin uskon seuran olevan vahvasti IFK. Ja jos Pakarinen on vielä suuresti rahan perään, ei tulla häntä näkemään Suomessa ensi kaudella
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Onko jollain tietoa mikä SuKiKan miehelle aikoinaan tuli, kun radikalisoitui pois KalPan aatteesta?
Ei kai siinä mitään ihmeellistä, IFK:lla on vaan tarjota niin paljon enemmän mitä KalPalla. Sitten joskus ehkä kun taso ei riitä enää muualle niin palaa KalPaan.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Pakarisen urahan polki KalPassa aika paikallaan eikä odotettua läpimurtoa tullut. Tuskinpa tuossa siirrossa siltoja paloi suuntaan taikka toiseen. Nyt kun koti on pääkaupunkiseudulla, niin aika loogista, että seuraksi valikoitu IFK. KalPa varmasti tulisi siinä kohtaa kyseeseen jos perheellä on haluja palata Suonenjoelle tai sen lähelle.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Turkulainen olisi kyllä loistava hankinta mutta tuskimpa on tulossa.
 

Kultaranne#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Edellä mainitut JYPin jätkät sopisivat seuran hankintapolitiikkaan, alle 180 cm sulka päässä. Pieniä ja taitavia. Ja sitten taas seuran päävalmentajan suulla ihmetellään kauden ratkaisuhetkillä median edessä, kun kamppailupelaaminen ei riittänytkään.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
No se järjellinen syy olis saatanallinen pinkka rahaa, jota ei ole tarjolla.
Eli ei mitään syytä tulla KalPaan. Täällä tunnetusti ei ole tarjolla paholaisen suurta pinkkaa rahaa. En kyllä nyt välttämättä edes haluaisi mitään turkulaisia tai honkia tänne. Epäilemättä molemmat olisi vahvistuksia nykyiseen kokoonpanoon. Kaipaisin jotain yli 170 senttisiä pelaajia sentään KalPaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös