Joukkueen rakennus kaudelle 2020–2021

  • 278 308
  • 993

Kalakukko

Jäsen
Ei tarkoita yhtään mitään. Eiköhän tuollaisilla näytöillä pääse jo ulkomaille ja miksipä ei lähtisi, kun on tainnut useampaan kertaan haastatteluissa todeta tavoitteena olevan isommat areenat (no shit).
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Kyllä näissä ulkomaan optioissa voi aika hyvin jo arvella pelaako ens kauden täällä vai ei. Joitakin poikkeuksia joista oli melko varma että ulkomaat on joko nähty tai edessä vasta paremman kauden jälkeen mutta niin vaan lähti. Tuossa on posia lähinnä se että kilpailua muiden liigaseurojen välillä ei enää tule ja se on 50/50. Sit taas esim Ruuttua olis tosi vaikee kuvitella lähteväks kun kausi on mitä on. Mitä näitä nyt muita oli?
 

Dicehero

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, IPK ja Philadelphia Flyers

Uncle Ben

Jäsen
Onkohan ensi kaudeksi omia junnuja tulossa rivistöön mukaan? Mitä palstalaiset veikkaa kuka lunastaa paikkaansa näistä sopimusjunnuista ensi kaudella paikan Liigassa? Tai ainakin ketkä pääsee koittamaan edes muutamia pelejä Liigaan?

Severi Immonen, Benjamin Korhonen, Pekka Suhonen, Rasmus Kuiri, Atte Lehikoinen, Juha Jatkola vai Eikka Kokkonen?
Noilla veskareilla, Juha Jatkola ja Eikka Kokkonen siis, ei ole ainakaan julkaistua sopimusta tulevasta kaudesta. Toki saattavat silti jatkaa, tai ainakin toinen heistä. Molemmat 2002 syntyneitä pelaajia.

En tunne itse nuorisoa hyvin, mutta jos nyt arvata pitäisi niin olisko Severi Immonen kenties lähimpänä liigapelejä? On ainakin saanut tällä kaudella eniten kokemusta miesten peleistä Iisalmessa.

Atte Lehikoinen lienee kovin lahjakkuus tuosta porukasta, mutta on vasta 2003 syntynyt, että mahtaisko liigapelit tulla ensi kaudella vielä vähän liian aikaisin.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Immonen menis köyhän miehen juholammikona nelosessa. Hämmentävän paljon näen pelaajien välillä samaa.

Beni Korhonen lienee IPK:n mies ensi kaudella. A-junnut pelattu läpi, joten välisteppi mestiksen kautta olisi luonteva jatkumo. Tarttee kiekkoa, jotta pelaaminen on hänelle luontevaa ja sitä kuuluisaa omaa peliä. Liigavauhti voi vielä olla liian kova tulevalla kaudella.

Pekka Suhonen fyysisesti aivan ok. Näytönpaikkaa Liigamiehistössä ja täyttää paikkansa siinä missä juusokönösetkin. Kiekolla huomattavasti mainittua Könöstä lahjakkaampi. Dynaaminen pelaaja. Saiskohan houkuteltua veljensä Teemun takaisin Kuooioon? :)

Kuiri pelannut tämän kauden B:ssä. Pari kautta hyvässä roolissa A:ssa ja päivitetään sitten tilanne uudestaan. Tarttee luisteluun elastisuutta. Tiedä sitten onko kasvupyrähdys tullut juuri, mutta vähän kun saisi kulmikkuutta pois niin näkymät ovat entistäkin positiivisemmat. Äärimmäisen hyvä maalineduspelaaja.

Atte Lehikoinen on niin älyttömän fiksu pelaaja päästään, että liigadebyytti voi olla tulossa jo ensi kaudella. Mikään osa-alue ei sakkaa. Kaikki näkymät tulevaisuuden kärkitason suomalaispakiksi. Vakuuttaavaa menoa itseään monta vuotta vanhempiaan vastaan. Isokokonen, voisi vielä käyttää kokoaan enemmän hyödyksi. Kehittyy tälläkin saralla kun pelkkä äly ei riitä itseään huonompiaan vastaan.

Veskarit ovat vielä B-junnuiässä, joten annetaan rauhassa kasvaa.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Pakistoon Saku Vesterinen Iisalmesta. On mennyt vuodessa eteenpäin. Seuraa Joona Riekkistä urallaan kohti kovempia pelejä. Tämä tässä Kalpa-IPK symbioosissa on hyvä asia. Ne ei ihan valmiit käy hakemassa kokemusta miesten peleistä kauden kaksi ja ovat valmiimpia pelaajia liigaan.
 

Uncle Ben

Jäsen
Immonen menis köyhän miehen juholammikona nelosessa. Hämmentävän paljon näen pelaajien välillä samaa.

Minä ehkä suunnittelisin Immoselle lähtökohtaisesti viitossentterin pestiä, ja siitä sitten pyrkimään kohti pelaavaa kokoonpanoa liigassa. Tai siis ainakin toivoisin, että KalPalta löytyisi neljä lähtökohtaisesti Immosta kovempaa sentteriä.

Jos nyt noista junnuista vielä puhutaan, niin aikaisemmin mainittujen lisäksi kai toiveissa pitäisi olla sopimus Jeremi Tammelalle. Hän on myös 2003 syntynyt kaveri, ja toisin kuin vaikkapa samaa ikäluokkaa oleva Rasmus Kuiri, on pelannut koko kauden A-nuorissa ja lähes piste per peli tahtia. En nyt tarkoita roolia edustusjoukkueessa vielä ensi kaudella, mutta tulevaisuutta kiekkoilijana pitäisi kaiken järjen mukaan olla.

Minusta Virtanen on turhake. Saman roolin nelosessa voi pelata Aleksi Hämäläinen, Tatu Kokkola, Miro Väänänen tai Henri Knuutinen. Jokainen varmasti edullisemmin kuin Virtanen.
Njoo.. en tietysti tiedä mitä Virtaselle maksetaan, tuskin kovin paljon, ja tosiaan odotukseni häntä kohtaan olivat hyvinkin matalalla. Minusta hän on siihen nähden paikkansa täyttänyt, mutta toki ensi kaudeksi voisi koettaa löytää hänen tilalleen jonkun pelaajan, jolla olisi kovempi kehityspotentiaali.

Noista edellä mainituista minun suosikkini olisi Miro Väänänen. Olen siinä käsityksessä, että hän on asiallinen kahden suunnan pelaaja, ei elä pelkästään tehopisteistä, vaikka niitä pisteitäkin on tehnyt tällä kaudella Mestiksessä eniten tuosta porukasta. On myös noista pelaajista nuorin ja kohtalaisen hyvä aloittaja. Hänhän kävi jo tällä kaudella yhden pelin lainalla IFK:ssa. Lienee hyvin todennäköistä, että pelaa ensi kaudella jonkinlaisella liigasopimuksella ja mulle kävis hyvin, että se sopimus olisi juuri KalPan kanssa.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Mikko Nuutista huhutaan Poriin ensi kaudeksi. Mielelään toteaisin tämän tapahtuvan. Nuutinen menisi hyvin 3-4 ketjuissa, mutta KalPassa häntä tungetaan väkisin ylivoimalle jossa hänen paikkansa ei ainakaan tällä hetkellä ole*.

Jospa seuran vaihto tekisi Nuutiselle terää ja löytäisi seuraavan askeleen urallaan. Ja Tomakin joutuisi miettimään uutta kiintiöpelaajaa ylivoiman vetopaikalle.

*Nuutinen toki on KalPan sisäisessä pörssikärjessä ylivoimapisteissä, mutta en anna tälle tilastolle hirveästi painoarvoa, kun katsotaan KalPan nykyistä ylivoimatehokkuutta.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Just mietin että nyt jatkoo ehdottomasti kaikille näille jotka ei kuluta sairastuvan penkkiä juuri ollenkaan. Koska pelaajia on mitotettu tasan se minimi ja loukkaantulisien tullen ollaan pulassa joka kausi ilman korvaajia niin sit pitää panostaa kestäviin pelaajiin. Nojoo. Kyllähän Nuutinen on vielä mielestäni sellanen vikkelä ja suht tehokas kolmos kentän ukko jonka pitäsin. Uskon että jossai sopivassa ketjussa olis vaan enemmän edukseen esillä. Yv nyt on mitä on enkä tajua miks tässä vaiheessa kauttakaan ei voida ottaa vaikka vähän riskejä ja kokeilla ihan jotain uutta. Haiskahtaa vähän tuuletukselle tuo ens kauden tilanne kun niin monella on sopimus katkolla plus huhuja muualle näilläkin jotka useaa kautta pelanneet. Kiinnostava tilanne. Jospa se herättäs motivaatioo seurata seuran tulevia käänteitä.
 

Limeton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa mitalikannassa 2016-2017
No jo nyt on kumma kun Nuutisesta haluttaisiin mennen tullen luopua toisen Liigaseuran eduksi. Nukkemurhaajan perusteluja voitaisiin soveltaa myös kaikkiin muihinkin. Ei se Nuutinen yksi sitä ylivoimaa pyöritä. Eli saman tien vaan kaikki ylivoimaa pelaavat Porin Ässiin. Kovin on päivän fiiliksen mukaista tämänkin ketjun keskustelu. Äskettäin (lähes) kaikki olivat potkimassa Sebokia pois ja kohta samat olivat huokailemassa ihastuksesta kun SS kertoi pistetehtailuun innostuneen Sebokin tehneen jatkosopimuksen. Aivan sekundakeskustelua, omani mukaan lukien.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Nukkemurhaajan perusteluja voitaisiin soveltaa myös kaikkiin muihinkin. Ei se Nuutinen yksi sitä ylivoimaa pyöritä. Eli saman tien vaan kaikki ylivoimaa pelaavat Porin Ässiin.
Tämä voisi jopa lopulta olla paras ratkaisu. Laitetaan Toma myös kylkijäisiksi niin ainakin vedonlyöjän on helppo betsata rahat kiinni Ässien ensi kauden runkosarjasijoitusta veikatessa.
 

Limeton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa mitalikannassa 2016-2017
Tuskinpa tulee Nuutista kova ikävä. Tänään(kin) nähtiin, että Nuutinen menisi hyvin nelosen laidalla/alivoimalla nopeana luistelijana, mutta muuten ylemmissä ketjuissa ei mitään käyttöä. Siihen rooliin löytyy kyllä pelaajia.

Ja sinun KalPan valmennusjohdosta poikkeavat ja pätevämmät vaihtoehdot tähän rooliin olisivat?
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja sinun KalPan valmennusjohdosta poikkeavat ja pätevämmät vaihtoehdot tähän rooliin olisivat?

Tosiaan ylemmissä kentissä eikä ylivoimalla ole mitään käyttöä, eikä sinne pitäisi olla mitään asiaakaan.

Tällä hetkellä joukkueessa ei ole ketään Nuutista selvästi parempaa, mikä on käsittämätöntä. En osaa sanoa kenen vika on, että joukkueessa ei ole panostettu ylivoimaosaamiseen. Sehän on vaan tärkein asia jääkiekkokoukkueelle, että ylivoima toimii.

Sama homma todennäköisesti jatkuu taas ensi kaudella ja katsojat saa rukoilla tuomareita etteivät istuta vastustajan pelaajia jäähylle.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
homma todennäköisesti jatkuu taas ensi kaudella ja katsojat saa rukoilla tuomareita etteivät istuta vastustajan pelaajia jäähylle.
Kantola oli liigan tilastoissa aika korkeella rikotuissa pelaajissa jotka hankkii jäähyjä vastustajalle. Ens kaudella Kantola ilmeisemmin ei ole tätä toimintaa kalpassa harrastamassa (jos joitakin huhuja uskoo) joten toivotaan että ylivoimat vähenee.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Spekukaatiota uusimmasta Kimanttia-podcastista. Voin kaivaa vielä kyseisen kohdan myöhemmin.

Kimmo Timoselta kysyttiin about mikä on suhde nykyään KalPaan? Vastauksena jotakuinkin "edelleen oon mukana siinä omistajapiirissä, ja ehkä jossain vaiheessa jopa enemmän katotaa mitä tulevaisuus tuo, mutta en paljasta sen enempää"

Tuskin on Suomeen muuttamassa, mutta ehkä jotain pelaajatarkkailua?
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Oh my. Ei voi muuta sanoo kun hattua nostaa. Mikäli Sebok ei käytä optioo niin tuohan näyttää melko hyvälle alulle jo. Keränen/Järvinen jompi kumpi vielä. Siinä olis sellanen varma pistemies olipa kumpanen vaan. Jos olis pakko valita niin Keräsen pitäisin. Toisaalta hehkutin tuota "tuuletusta" aikasemmin ja nyt kun tuota porukkaa katsoo niin onhan tuolla aika tuttu pohja jo olemassa.
 

SSMiika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, jalkapallossa MP
Kovasti oli Tepsiin huhuttu. Hieno homma!

Toivottavasti ei sentään silti ollut 300k soppari, että jää muillekin jotain...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös