Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 442 404
  • 1 569

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Tällä hetkellä 19-20 kaudelle tärkein vahvistus olisi kunnon 1mv, on kuitenkin minun papereissa tärkein yksittäinen pelaaja. Godla ei vakuuta.
 

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
No joukkueen ulkopuolelta on turha vielä tässä vaiheessa kautta odottaa mitään sopimusuutisia vaikka nimiä olisikin paperissa. Kesken kauden kun periaatteessa ei saa edes neuvotella sopimusten alaisten pelaajien kanssa, vaikka niin tehdäänkin.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Olisi aika kotiuttaa Miikka Pitkänen. Jos nyt enää tulee. Vaihdossa Sebbo.
En näe käyttöä Pitkäsellä. Pisteitä tullut vaan koska päässyt Strömwallin vierellä pelaamaan. KalPassa sitten "floppaa" ja tekee jotkut 5+7 tehot.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kieltämättä oli hieman yllättävää, että ensimmäisenä jatkosopimuksena julkaistiin Alexander Ruutun kahden vuoden diili. Euroja varmaan tarvitaan nyt jo jonkin verran enemmän, kuin aikanaan Allsvenskanista saapuessaan, mutta lähtökohtaisesti hyvä sopimus. Rightin laituri, joka kykenee tuuraamaan keskellä, varsin nopea luistimilla ja maalintekokykyäkin löytyy. Voi silti pelata myös alivoimaa. Hyvä juttu, että sellainen joukkueesta löytyy, vaikka sopparista ulkomaanoptiota löytyykin.

Alexander Ruutulle kahden vuoden jatkosopimus

Tänään sitten ilmeisesti julkaistaan seuraava jatkosopimus.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jokinen jatkaa 2021 asti. Toivottavasti on ruuvattu palkkaa vähän alemmaksi. Ei ole minusta joukkueen kalleimpien pelaajien arvoinen. Hänet pitäisi pultata hyökkäysalueella aina maalin eteen. Ja sanoa että pysy siinä. Näkyy hyviä asioita silloin tapahtuvan
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Sisäisen maalipörssin ykkönen on Tommi Jokinen. Ihan hyvin on löytänyt lötö pöntöön Joksan lavasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Giba

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
En usko että KalPa tän kauden joukkueesta saa tehtyä laitureille enää lisää jatkosopimuksia (pois lukien Piipponen, Hyvärinen ja Gymer varauksella), Kantola lienee liian kallis jos Kiiskinen on tulossa. Ikonen olis senttereistä mieluinen jatkaja, Sebok on jo nähty ja sanoisin että siihen tilalle vois hommata P-Amerikasta jonkun sentteri/laituri arvan. Siinähän se hyökkäyskin alkaisi olla kasassa paria leveyspelaaja lukuunottamatta.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Hyvässä vauhdissa on Luostarinen, ja 40 pinnan rajan rikkominen ei ainakaan tule ollenkaan kaukana olemaan, jos ei toteudu. Vähän siltä tuntuu, että Kuopiossa Eetua ei enää ensi kaudella nähdä sopparista huolimatta, vaan P-Amerikka kutsuu jo, haluavat varmaan sinne kehittymään. Jos kuitenkin jatkaa vielä niin tulee olemaan kyllä todella kova.

Tämän Luostarisen tilanteen selvyys tai sen puute tekee ensi kauden sentteriosaston pohtimisesta hieman hankalaa, kun Rissasellakin on oikeus niihin kahteen ulkomaan kauteen viiden vuoden aikana. Jasun veikkaan pelaavan myös ensi vuonna Kuopiossa, mutta jos Luostarinen lähtee, niin ykkössentteri Rissasen ja kakkossentteri Sebokin välillä on jälleen melko hurja tasoero. Joni Ikosella siinä tietenkin voisi olla näytönpaikkaa. Ja tekihän Sebok viime kaudella kuitenkin 31 pistettä ja pelasi pääasiassa hyvin, joten ehkä tämä kausi jää vain poikkeuksellisen huonoksi hänellä, mutta harmi jos on vain pakko luottaa siihen että näin on.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ensi kauden isoin ja tärkein juttu olisi KisKis Kiiskisen paluu. Tämä voisi houkutella Kuopioon ehkä jonkun muunkin nimimiehen. Ja voisi olla myös syy Rissaselle, Ikoselle ja Luostariselle jatkaa vielä ainakin kausi KalPassa. Ikosella kun meni tämä kausi reisille, niin jatko Kuopiossa voisi tehdä vielä hyvää.

Kiiskinen-Rissanen-Ruuttu
Klemetti-Luostarinen-Nuutinen
Jokinen-Ikonen-Sebok
Omat junnut + ehkä joku konkari tasottamaan.

Kyllähän tuonne joku rightin mies sopisi niin saisi Nuutista alemmas. Kantola kelpaisi, mutta taisi mahkut häneen mennä Ruutun ja Jokisen jatkojen myötä.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Rankkari- ja aloitusspeciaali Vainiola saanee väistyä kokoonpanosta ens kaudella. Jalka on hidas ja noi erityisavut ei riitä vakiopaikkaan rosterissa. Konsta sais myös hakeutua muualle.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
En näe käyttöä Pitkäsellä. Pisteitä tullut vaan koska päässyt Strömwallin vierellä pelaamaan. KalPassa sitten "floppaa" ja tekee jotkut 5+7 tehot.

No voi vittu mitä negativiisuutta, taas. Et näe käyttöä Liigan TOP-10 pistepörssissä olevalle pelaajalle? Oletko katsonut KooKoon pelejä? Pitkänen vs. Malte, molemmat tekee toisistaan loistavia. Jos ei Pitkänen kelpaisi sinulle, niin kuka kelpaa?
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Tällä hetkellä en ole paras henkilö kirjoittamaan KalPan tulevasta kaudesta, mutta oman "ykkösjoukkueeni" kausi on periaatteessa taputeltu (jonka Mestis-nousu on tuhonnut pitkälti myös KalPan aktiivisen seuraamisen). Spengler Cupia tuli eriä sieltä täältä katsottua ja Kanada-peli kokonaan, onneksi turnauksen voitti suomalainen seurajoukkue ja nimenomaan KalPa. Vahva kutina, että ensi kausi on KalPan. Uskoisin, että joukkuekkin näyttää uskottavalta. Ei tämänkään vuoden joukkue mitenkään huono olisi, mikäli loukkaantumiset eivät olisi sotkeneet näin paljoa, mutta kyllähän tämä lisäpalasia tarvitsisi.

KalPalla on kuitenkin tulevaisuuttakin ajatellen pullat aika kivasti uunissa. IPK:ssa on kasvamassa Joona Riekkinen ja on muuten ensi vuonna jo TOP-6 puolustaja Liigaan. Ryan Wilsonin kaksivuotinen pahvi oli jackpot jo viime kesänä, on oikeastaan sellaisen puolustajan prototyyppi, mihin on järkevin käyttää rajalliset varat. Otto Leskisen, Lasse Lappalaisen ja Mikael Seppälän sopimus jatkuu, joten siinä on jo aika todella kova TOP-4. Ari Gröndahl on nykyisillä otteillaan on kolmannen parin puolustaja arvojärjestyksessä, mutta aivan takuu varma parantaja ensi kaudelle. Cade Fairchildista mulla ei ole oikein mitään mielipidettä, mutta itse en antaisi sopimusta. Ihan siksi, että ei ole varmasti ilmainen, jolloin rahaa saa hyökkääjiin ja lisäksi omille junnuille peliaikaa.

Leskinen - Wilson
Gröndahl - Seppälä
Lappalainen - Nousiainen
Riekkinen
Vesterinen

Unelma tilannehan olisi se, kun Gröndahl lähtisi vetämään ja rahat avautuisi vaikka Fairchildiin. Reilulapsi ei tuohon oikein mahdu muuten järkevästi tuohon, että ei joutuisi lähettämään Liiga-tason pelaajia Iisalmeen (joka tietenkin minulle käy).

Hyökkäys ehkä akilleenkantapää, mutta siihen nimenomaan tulisi keskittää näitä kasvatusrahoja ja Spengler Cup voittorahoja. Ei mitenkään tyhmästi, mutta mennä urheilullisesti ja tavoitteellisesti eteenpäin, koska siihen olisi rahallisestikkin saumaa.

Aku Ruutun soppari oli aika wtf mulle. Ja siksi, että jätkä on aivan saatanan kova maalintekijä, todennäköisesti voittaa ensi kauden maalipörssin. Texierin uskon lähtevän yrittämään 'murican valloitusta,

Ruuttu - Rissanen - Klemetti
Kiiskinen - Luostarinen - Kantola
Sebok - Ikonen - Juusola/hankinta?
Jokinen - Knuutinen - Nuutinen
Könönen

Tuo hyökkäys on muutenkin aika stacked. Itse toivoisin, että Sebokista pääsisi eroon, ei ole koskaan kuulunut omiin lempipelaajiini, mutta sopimus voimassa. Juusolalla ei välttämättä vielä riitä, mutta onhan jätkän luistenopeus ja maalintekotaito aika kova (sysipaskassa IPK:ssa 22 ottelua, 13 maalia) ja kesä tekee ihmeitä nuorelle pelaajalle. Sama pätee osittain Klemettiin, tulee olemaan ensi kaudella todella kova. Kisun laitoin tuonne ihan vain sen jatkuvan huhuilun takia, joka perustuu about ei mihinkään. Selvää lienee kuitenkin se, että jossain vaiheessa "kotiin" palaa ja miksei ensi kaudella, kun KalPalta voi odottaa jotain rehellisesti.

Maalivahtiosasto ehkä se vaikein. Godla jatkaa, mutta ei nyt ajottaisia väläytyksiä lukuunottamatta ole tasaisen varma uskottavan seuran ykkösmaalivahti. Iilahti ei hyvistä otteistaan huolimatta myöskään riitä, jos toinen osapuoli on Godla. Itse ottaisin TUTOn Julius Pohjanoksan, ei varmin vaihtoehto, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
KalPalla on kuitenkin tulevaisuuttakin ajatellen pullat aika kivasti uunissa. IPK:ssa on kasvamassa Joona Riekkinen ja on muuten ensi vuonna jo TOP-6 puolustaja Liigaan. Ryan Wilsonin kaksivuotinen pahvi oli jackpot jo viime kesänä, on oikeastaan sellaisen puolustajan prototyyppi, mihin on järkevin käyttää rajalliset varat. Otto Leskisen, Lasse Lappalaisen ja Mikael Seppälän sopimus jatkuu, joten siinä on jo aika todella kova TOP-4.
Leskinen kävi jo viime kauden jälkeen rookie leirillä Montrealissa ja en usko ainakaan tämän kauden näyttöjen huonontaneen hänen asemaa.
Voisi jopa arvata, että Leskinen lähtö kokeilemaan on jopa todennäköistä samoin Luostarinen lähtenee kokeilemaan siipiään Carolinaan joten yksi sentteri on ulkopuolelta hankittava.
Unelma tilanteessa toki molemmat jäisivät mutta en usko siihen kun molemilla on hyvät kaudet menossa ja maajoukkuekin on jo koettu.

Wilsonilla kuten Ruutulla ja Rissasella on myös tuo ulkomaan optio sopimuksessaan eli voi tämän kauden jälkeen lähteä jos löytää jostain muualta sopivan joukkueen.
Näiden suhteen olisi kiva tietää milloin herroilla on deadline sen suhteen jääkö vai lähteekö.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Savon Sanomissa puhutaan merkittävistä jatkosopimuksista... Mitähän lie, kun en itse sitä maksullista artikkelia auki saa?

Seppälä, Parikka ja Ikonen.

Edit. Ikonen toki saattaa poistua Luostarisen kanssa P-Amerikkaan. Texierin lähtö on lähes varmaa. Ja Leskisestä ollaan luonnollisesti kiinnostuneita siellä päin.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Seppälä, Parikka ja Ikonen.

Edit. Ikonen toki saattaa poistua Luostarisen kanssa P-Amerikkaan. Texierin lähtö on lähes varmaa. Ja Leskisestä ollaan luonnollisesti kiinnostuneita siellä päin.

Nuo kolme nimeä siis ovat varmoja lehden mukaan? Neuvottelut ovat ohi ja nimet paperissa?

Seppälän kohdalla kysymys on lähinnä siitä, onko vain ensi kauden optio käytetty vai onko pidempikin sopimus tehty. Jälkimmäistä olisi tietysti helppo toivoa, Seppälän paluun myötä on pakistoon saatu mukaan roima lisämäärä ryhdikkyyttä ja tasapainoisuutta. Ikosenkin jatkosopimus vaikuttaisi hyvältä idealta, vaikka tämä kausi nyt aivan pipariksi menikin, potentiaalin kun pitäisi olla ilmeinen ja tuskin voi maltaita edelleenkään maksaa. Parikan jatkosopimus menettelee, vaikea vaan tosin mieltää sellaista "merkittäväksi", mutta täytyyhän otsikkoja jotenkin kiehtoviksi tehdä.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Nuo kolme nimeä siis ovat varmoja lehden mukaan? Neuvottelut ovat ohi ja nimet paperissa?

Seppälän kohdalla kysymys on lähinnä siitä, onko vain ensi kauden optio käytetty vai onko pidempikin sopimus tehty. Jälkimmäistä olisi tietysti helppo toivoa, Seppälän paluun myötä on pakistoon saatu mukaan roima lisämäärä ryhdikkyyttä ja tasapainoisuutta. Ikosenkin jatkosopimus vaikuttaisi hyvältä idealta, vaikka tämä kausi nyt aivan pipariksi menikin, potentiaalin kun pitäisi olla ilmeinen ja tuskin voi maltaita edelleenkään maksaa. Parikan jatkosopimus menettelee, vaikea vaan tosin mieltää sellaista "merkittäväksi", mutta täytyyhän otsikkoja jotenkin kiehtoviksi tehdä.

"KalPa julkistanee kolmikon sopimukset lähiaikoina."
 
Seppälän ja Ikosen sopimuksille peukku, mutta Parikan suhteen on vähän niin ja näin. Itse olisin korvannut Mäkisen ja Parikan Nousiaisella ja Riekkisellä, mutta jospa Parikka tuosta vielä parantaa, kunhan saa ehjän kesän alle.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Seppälän ja Ikosen sopimuksille peukku, mutta Parikan suhteen on vähän niin ja näin. Itse olisin korvannut Mäkisen ja Parikan Nousiaisella ja Riekkisellä, mutta jospa Parikka tuosta vielä parantaa, kunhan saa ehjän kesän alle.
Nohh.... Kyllähän pakistossa on hyvä leveyttä olla. Ei varmasti kuitenkaan mikään kallis mies ja peleissä mitä olen nähnyt niin ollut kelvollinen. Kunhan vain Mäkisestä päästään eroon.
 

Uncle Ben

Jäsen
Leskinen kävi jo viime kauden jälkeen rookie leirillä Montrealissa ja en usko ainakaan tämän kauden näyttöjen huonontaneen hänen asemaa.
Voisi jopa arvata, että Leskinen lähtö kokeilemaan on jopa todennäköistä

Mites se Otto Leskisen kohdalla menee, joko hän olisi vapaa tekemään sopimuksen minkä NHL-joukkueen kanssa haluaa, vai pitääkö hänet vielä ensin varata draftissa?

samoin Luostarinen lähtenee kokeilemaan siipiään Carolinaan joten yksi sentteri on ulkopuolelta hankittava.
Unelma tilanteessa toki molemmat jäisivät mutta en usko siihen kun molemilla on hyvät kaudet menossa ja maajoukkuekin on jo koettu.

Wilsonilla kuten Ruutulla ja Rissasella on myös tuo ulkomaan optio sopimuksessaan eli voi tämän kauden jälkeen lähteä jos löytää jostain muualta sopivan joukkueen.
Näiden suhteen olisi kiva tietää milloin herroilla on deadline sen suhteen jääkö vai lähteekö.

KalPalla on kyllä aivan avainpaikoille noita pelaajia, joilla on periaatteessa sopimus KalPaan, mutta todellisuudessa pelaaminen KalPassa on epävarmaa. Leskisen ja Luostarisen kohdalla ”uhkana” on tuo Pohjois-Amerikkaan siirtyminen ja Wilsonin, Rissasen ja Ruutun kohdalla kummittelevat muut ulkomaiset vaihtoehdot. Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää mihin mennessä nuo ulkomaanoptiot on käytettävä, jos sellaista on käyttääkseen.

Nuo viisi pelaajaa tekevät aivan valtavan eron joukkueen rakentamisen kannalta, siis ovatko ensi kauden joukkueessa mukana vai eivät. Ykköspakkipari, kaksi kärkisentteriä ja lähtökohtaisesti paras maalintekijä. Jos kaikki viisi sattuisivatkin poistumaan riveistä, niin aika mahdoton tehtävä on löytää vastaavan tasoinen viisikko tilalle.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Mites se Otto Leskisen kohdalla menee, joko hän olisi vapaa tekemään sopimuksen minkä NHL-joukkueen kanssa haluaa, vai pitääkö hänet vielä ensin varata draftissa?
Saa tehdä suoraan sopimuksen eli ei tarvitse tämän suhteen varmaan odotellan kesään saakka jos Leskinen siis haluaa lähteä ja kaksi vuotinen sopimus on tehtävä iän takia.

KalPalla on kyllä aivan avainpaikoille noita pelaajia, joilla on periaatteessa sopimus KalPaan, mutta todellisuudessa pelaaminen KalPassa on epävarmaa. Leskisen ja Luostarisen kohdalla ”uhkana” on tuo Pohjois-Amerikkaan siirtyminen ja Wilsonin, Rissasen ja Ruutun kohdalla kummittelevat muut ulkomaiset vaihtoehdot. Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää mihin mennessä nuo ulkomaanoptiot on käytettävä, jos sellaista on käyttääkseen.

Nuo viisi pelaajaa tekevät aivan valtavan eron joukkueen rakentamisen kannalta, siis ovatko ensi kauden joukkueessa mukana vai eivät. Ykköspakkipari, kaksi kärkisentteriä ja lähtökohtaisesti paras maalintekijä. Jos kaikki viisi sattuisivatkin poistumaan riveistä, niin aika mahdoton tehtävä on löytää vastaavan tasoinen viisikko tilalle.
Niinpä ja näillä rapakon taakse lähtevillä taisi olla kesäkuun puoleen väliin aikaa tehdä sopimus jos meinaa ensi kaudeksi lähteä.
Tuon toisen kolmikon osalta voisi kuvitella takarajan olevan jo aikaisemmin tyylillä toukokuussa tai tulee todella kova kiire hankkia paikkaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös