hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Kalpaan ei enää mitään Lannoneita joukon jatkoksi tarvita. Galin korkeintaan tryoutille. Mieluiten JuTi, mutta hänenkin kohdalla palkan pitää olla todella maltillinen. Hitaita veteraaneja ei tarvita kokoonpanon täytteeksi.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Sanoit itse sen oleellisimman. Taso ei ole ainakaan nousemaan päin. KalPalla on ollut useampia esimerkkejä, kun pelaajia on hankittu uran ehtoopuolella vanhoilla meriiteillä. Toivoisin, että tästä tavasta päästäisiin viimein eroon.
Tämäkin nyt riippuu ihan tosiaan sopimuksesta, nykyisestä tasosta ja joukkueen tarpeesta. Ei siinäkään oikein ideaa ole, että omille (tai muidenkin ) kasvateille sanotaan automaattisesti ei, vain sen takia "Kerman oli aikoinaan floppi" . Ja jos JuTista odottaa jotain Maionea tai vaikka Kimmo Timosta niin saa syyttää itseään.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämäkin nyt riippuu ihan tosiaan sopimuksesta, nykyisestä tasosta ja joukkueen tarpeesta. Ei siinäkään oikein ideaa ole, että omille (tai muidenkin ) kasvateille sanotaan automaattisesti ei, vain sen takia "Kerman oli aikoinaan floppi" . Ja jos JuTista odottaa jotain Maionea tai vaikka Kimmo Timosta niin saa syyttää itseään.
Siitä samaa mieltä että riippuu tasosta, joukkueen tarpeesta ja sopimuksesta, mistä täällä harvoin on mitään tietoa. Sehän on selvä että iän myötä taso tippuu jossain vaiheessa väkisin ja JuTin mahdollisessa paluussa se pitäisi olla huomioitu sekä odotuksissa että myös sopimuksessa.

Esimerkkinä Kermanhan ei aivan istu tullessaan"uran ehtoopuolen floppi" määritelmään kun kuitenkin tuli MM-kisoista, kolmekymppisenä, teki kahdella ekalla kaudella 17 ja 18 maalia. Toki viimeiset kaudet ei sitten niin hyvin menneet.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
Jotenkin luulen että ne ajat ovat KalPa-organisaatiossa ohitse että pelaajalle maksetaan ”ekstraa” nykyiseen tasoonsa ja tulevaisuuden kehityskäyrään nähden vain sen takia että kyseessä on oma kasvatti. Organisaatio on kuitenkin viime vuodet ollut kovin tarkka rahankäytön suhteen ja juhlakausi ei itsessään tuota asiaa tule muuttamaan.

Aikoinaan kun Jussi tuli kotiin NHL-statuksella niin seura, fanit ja ehkä Jussi itsekin odottivat että mies ottaa joukkueesta paikan kiekollisena liiderinä, ylivoimaa ja pisteitä. Palkka oli sen mukainen ja tuollaista roolia tyrkytettiin, mutta rooli ja kyvyt eivät kohdanneet. No, pari vuotta sitten Jussi Timonen lähti seurasta luotettavana oman pään luutana. Kaksinkamppailuvoimaa, alivoimavastuuta ja näyttäviä valelämäreitä. Luotettava ukko viimeisille minuuteille johtotilanteessa. Jotenkin on vahva usko että palkka on tässä comebackissa kykyjen ja tulevaisuuden näkymien mukainen.
 
"Veljmiehet - Kausi 6. Voi veljet!" *****
- Kannes Hapanen / Iltasheisse

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU
Kyllä Jussi mulle kelpaa. Harvoin meillä on liikaa kokemusta joukkueessa ollu ja itselle sellanen kalpasydän on aina plussaa pelaajassa. Mielummin Timonen kuin samanikäinen kaveri Vantaalta tai Kanadasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Giba

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Täysin lonkalta heitettyä laskukaavaa:

Simo-Pekka Riikolan soppari purettu Lukon kanssa + huhut kertoneet KalPan haluavan eroon Gröndahlin sopparista = SP Riikola Kuopioon.
.... ..... ...... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ....

Todellisuudessa lienee soppareita akselilta Kilpeläinen, Pitkänen, Kiiskinen, Timonen.
 

Uncle Ben

Jäsen
SS tietää kertoa: "Leskisen suhteen Pohjois-Amerikan ratkaisu syntyy heti alkukesästä, koska varaamattomien pelaajien kiinnittämisen takaraja on kesäkuun puolivälissä. .. .. "
Tässä Leskisen tapauksessa on siis ainakin takaraja tiedossa. Jos ei siihen mennessä uutisia kuulu, niin sitten pelaa KalPassa. Toki hyvin mahdollista, että niitä uutisia kuuluu jo aikaisemmin. Noiden ulkomaanoptiokavereiden osalta olisi minusta hyvä, jos KalPa kertoisi sitten kun heidän pelaamisensa KalPassa varmistuu. Noiden optioiden voimassaoloaika kun ei taida olla mitenkään julkisesti tiedossa. Muuten menee vähän niin, että vasta syksyllä sitten näkee ketä joukkueessa oikeasti mukana on. Eilen esimerkiksi Ilves kertoi, että Teemu Rautiainen ei käytä sopimuksessaan ollutta ulkomaanoptiota, vaan jatkaa Ilveksessä.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kilpeläinen ja Perhonen 2v soppareilla sisään.

Tervetuloa KalPaan, Eero Kilpeläinen ja Samu Perhonen!
Maalivahtiuutisia siis. Kilpeläinen toivottavasti tuo jonkinlaista varmuutta maalille, vaikka tämän kauden tilastot ovatkin samaa tasoa Godlan kanssa. Perhosesta Saksman kommentoi, että maalivahtina hän on mennyt eteenpäin edellisestä KalPa-jaksostaan. No, toivottavasti on, minusta ura on kyllä valitettavasti jatkunut aika vaatimattomalla tasolla. Tarkoittanee toki sitä, että sopimus ei voi olla kovin kallis.

Godlan sopimus siis purettu. Toivottavasti tuo ei ole tullut kovin kalliiksi, joka tapauksessa hyvää jatkoa uusiin haasteisiin!
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Perhonen otti tällä kaudella kolmessa peräkkäisessä pelaamassaan ottelussa osumaa päähän. Toivottavasti ei vaivaa enää jatkossa.

Mitä itse pelaamiseen tulee. Puolustus oli heikkoa, kyllä, mutta Perhonen on kyllä maalivahdin irvikuva edelleen.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Perhonen otti tällä kaudella kolmessa peräkkäisessä pelaamassaan ottelussa osumaa päähän. Toivottavasti ei vaivaa enää jatkossa.

Mitä itse pelaamiseen tulee. Puolustus oli heikkoa, kyllä, mutta Perhonen on kyllä maalivahdin irvikuva edelleen.
No sitten on sentäs irvikuva kakkosvahtina. Mikäli ei ole yhtä lentävä maalivahti kuin Godla niin jo tolppien välissä peittämällä torjuu enemmän.
 

Partakus

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toivottavasti Kilpi pystyy pelaamaan sen +50 peliä hyvällä tasolla. Ja tasoa en epäile sikäli, kun paikat on kunnossa. Perhosen lennon olen jo nähnyt ja en ois uskonut sen enään Kuopioon kantavan. Olen mielelläni väärässä tässäkin.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Toivottavasti Kilpi pystyy pelaamaan sen +50 peliä hyvällä tasolla.
Ei pysty pelaamaan 50+ peliä millään tasolla.

Perhonen oli myös omaan makuun hieman outo hankinta. Lasku-uralla oleva 26-vuotias, joka on täällä jo kertaalleen käynyt. Toivotaan, että torjuu ne 15-20 peliä mallikkaasti. Jos Kilpsu rikkoutuu pahemmin, niin KalPa on pulassa.

Joka tapauksessa terve Turtles & Perhonen = vahvistus viime kauden maalivahtiosastoon.
 
"Jätetään nyt oikeasti tämä kura ja keskustellaan näillä hyvillä viesteillä muissa asiallisissa ketjuissa." -Tiuke (1.3.2012)

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toisaalta tuo kaksikko oli kaudella 17-18 yksi sarjan parhaista, että tekemistä on jos tuosta paremmaksi laittaa.

Pelaajatilastot | Perustilastot | Runkosarja 2017-2018 | Tilastot | Liiga
Niinkuin tuosta nähdään ja muistetaan viimekausi, paljon voi tapahtua kesän aikana. Joka tapauksessa, huolimatta viimekauden tilastoista, pidän Kilven saamista KalPaan loistavana uutisena. Tärkein palanen ensikauden joukkueessa. Edellisen Kalpa esiintymisen perusteella uskon että Kilpi on edelleen terveenä ollessaan huippumaalivahti liigaan, tai kuten Perhonen KalPan sivuilla "- Ei juuri parempaa Euroopassa pelaavaa suomalaista maalivahtiparia tuohon voisi saada". Tässä suhteessa ainut kysymys kuuluu kuinka pysyy terveenä ja peliku toisena.

Samun suhteen ei kyllä ole niin varma olo, ainakaan jos katsoo pelkkiä tilastoja. Itse asiassa tilastojen perusteella ei ainakaan parane Godlaan verrattuna, toki kehitysnäkymä ehkä saattaa olla toisenlainen. Sitä en tiedä, mitä Saksmanin kommentoi "Samu on mennyt eteenpäin maalivahtina edellisestä KalPa-jaksostaan", ainakaan tilastot ei tätä puolla mutta eiköhän KalPassa aikalailla tarkkaan Perhonen tunneta muutenkin kuin tilastojen perusteella. Todennäköisesti ainakin enemmän potentiaalia jo senkin puolesta, kun pysyy maalilla. Joka tapauksessa Perhosen kanssa KalPan maalivahtivalmennuksella näytön paikka. Pystyykö nostamaan Samun tasoa, Godlan kanssa se ei kovin hääppöisesti onnistunut.
 
Viimeksi muokattu:

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Sääli, että Denis Godlan tarina KalPassa lopulta päättyi tällä tavalla. Viime kausi meni täysin penkin alle kuten lähes koko joukkueella, mutta aiemmilla kausilla minulle jäi mielikuva erittäin pätevästä ja lupaavasta veräjänvartijasta, jonka tie näytti ehdottomasti kirkkaampiin valoihin päin. Kahden vuoden jatkosoppari tuli aikoinaan mukavana yllätyksenä, ja odotuksena oli, että tuon jälkeen matka kävisi jo rahakkaampiin sarjoihin.

Hopeakaudella 2016-17 Godla esiintyi usein edukseen, ja itse asiassa Pelicans-puolivälieräsarjan muutaman ensimmäisen pelinhän Denis taisi pelata onnistuneesti, ennen kuin Kilpeläinen tuli takaisin joidenkin pienien kolhujen jäljiltä. Mieleen jäi erityisesti tuon sarjan ensimmäinen peli Kuopiossa, jossa Godla pysäytti Iikka Kangasniemen läpiajon kahteenkin kertaan, toisen näistä peräti jatkoajalla. Mikäli tuo Kangasniemen yritys olisi mennyt maaliin, olisi sarjan henkinen ote voinut heti siirtyä Pelsujen pussiin, ja näin koko sarja saada erilaisen kulkusuunnan. Tärkeät ensimmäiset askeleet finaalikevään aikana. Kaudella 2017-18 asetetelma oli toinen, mutta tuolloinkin sama mielikuva hyvästä maalivahdista säilyi.

Sitten jotain muuttui, oli se jokin sitten maalivahtivalmennus tai henkinen kantti, eikä Godla ollut enää entisensä. Olihan siellä se Spengler Cup, jossa nähtiin jälkiä siitä aiemmasta tyypistä. Uskon aika vahvasti, ettei kauden 18-19 Godla todellakaan tule olemaan se mies, joka Denis on loppu-uransa ajan, vaan aiempi ja ehkä parempikin taso tulee uudelleen jossain muualla esiin. Oikeastaan jännä, kuinka viime kausi onkaan onnistunut mustaamaan Godlan maineen. Kun nyt hieman selailee muiden joukkueiden palstoja, niin siellä ehdotukset Godlan hankinnasta tyrmätään lähes täysin, aivan kuin viime kausi määrittäisi koko ukkelin.

Kuopiossa sitä uutta tulemista kuitenkaan mikä luultavimmin ei enää olisi käynyt, eikä Godlaa oikein olisi voinut enää tolppien väliin heittää viime kauden jäljiltä. Maisemanvaihdos tehnee vain ja ainoastaan hyvää. Kiitos niistä hyvistä otteista, joita oli paljon, ja hyvät jatkot.
 
Hitaat lähdöt ja äärimmäisyyteen asti viety kiekkokontrolli ovat myrkkyä katsojille ja saattavat saada myös vastustajan pelaajat hermoromahduksen partaalle.
Perhosessa on kyllä aihiot tulla hyväksikin maalivahdiksi. Raameja on reilusti, minkä lisäksi siinä on Eero laatumaalivahtina edessä, jolta imeä oppia. Samulla ollut myös loukkaantumisten kanssa huolia, joten nuo heikot prosentit selittyy varmaan osittain niilläkin. Kun nyt pysyisi ehjänä.

Samun soppari tuskin on kallis, joten ei myöskään iso riski. Sitäpaitsi, kakkosmaalivahteja löytyy markkinoilta myöhemminkin. Kuten aiemmin joku totesi, nyt Rissasen taitoja mv-valmentajana punnitaan.
 

Partakus

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei pysty pelaamaan 50+ peliä millään tasolla.

Perhonen oli myös omaan makuun hieman outo hankinta. Lasku-uralla oleva 26-vuotias, joka on täällä jo kertaalleen käynyt. Toivotaan, että torjuu ne 15-20 peliä mallikkaasti. Jos Kilpsu rikkoutuu pahemmin, niin KalPa on pulassa.

Joka tapauksessa terve Turtles & Perhonen = vahvistus viime kauden maalivahtiosastoon.
Ei varmaan tosiaan pystykkään. Siinäpä se, tiedä sitten onko toi viime kauteen vaadittavan suuri parannus, jos Kilpi ei kestäkkään eikä Perhonen jatkakkaan nousujohteista uraansa.

Ehkäpä Kilpi käyttää toisen kauden optionsa ja Perhonen loistaa kyseisen kauden EHL-tasolle nousseena. Näin ollessa olisi parannus nähty.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
tiedä sitten onko toi viime kauteen vaadittavan suuri parannus, jos Kilpi ei kestäkkään eikä Perhonen jatkakkaan nousujohteista uraansa.
Tämä oli varmaan sarkasmia?

Perhonen pelannut viimeisen 5 vuoden aikana 100 liigapeliä (ka. 20 peliä ker kausi).

Tilastot (jotka tässä tapauksessa imartelevat pelaajaa):

Päästettyjen maalien keskiarvot:

2014-2015: 2,06 (17 peliä)
2015-2016: 1,64 (5 peliä)
2016-2017 3,37 (17 peliä)
2017-2018 2,94 (23 peliä)
2018-2019 3,38 (13 peliä)

Torjunta %: tasan 90.
Päästettyjen maalien ka. 2,7.

Jopa Godla päästi melkoisen surkealla (päättyneellä) kaudellaan "vain" 2,78 maalia per peli.

Toisin sanoen Perhosen Liigaura on aikamoisessa syöksykierteessä.
 
Viimeksi muokattu:
"Jätetään nyt oikeasti tämä kura ja keskustellaan näillä hyvillä viesteillä muissa asiallisissa ketjuissa." -Tiuke (1.3.2012)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy