Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 766 398
  • 4 271
Tila
Viestiketju on suljettu.

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Näyttää päivä päivältä selvältä suunnitelmalta pelata kausi kasvattaen runkoa tuleville kausille sekä samalla katsastaa pelaajia. Loppuu myös ensi vuodelle muutama kallis harhalaaki sopimus joten ihan järkevältä toiminnalta tulevaisuutta ajatellen vaikuttaa Ässien toiminta. Runko on ensi vuodelle hyvin kasassa ja tämän vuoden joukkuetta vahvistamalla ei korkealle päästä vaikka mitä tehdään. Rahat kannattaa säästää ensi vuoteen.

Niemeläinen
Stenqvist
Vainio

Tiivola
Killinen
Hirvonen
Kivenmäki

Mikä runko ? Tuossa joukossa on tasan yksi ns. runkopelaaja.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joo ihan samaa mieltä. Toki hienoa olis jos.joku ensi kautta hyödyttävä kovempi ammattilainen löytyisi jo tälle kaudelle.

Topias Haapasen hankinnalle iso peukku. Hänen otteet ihastutti muutama vuosi sitten kun veti ensimmäisiä piirtoja Liiga jäillä. Ja hänen siirrosta Ässiin on varmaankin tullu joskus haaveiltua. Mielikuvissa on pelirohkea, juonikas, taitava ja hyvin liikkuva poika.

Ja varmasti siellä mahdollisuus on siihen, että Topias vetäisi Ässissä tulevalla kaudella. Ilveksellä menee niin hyvin, että ei varmasti lyö omalle kasvatille kapuloita rattaisiin, jos parempi koti löytyy jostain muualta.

Kuvittelisin, että Haapanen on ihan hemmetin hyvä laituri pari Hirvoselle. Esim. Hirvonen-Tiivola-Haapanen.

Haapanen voi yllättää monet, koska on taitava nuorisomaajoukkueissakin pelannut pelaaja. On nimenomaan liigapelaaja, mutta Ilveksen parantuneen hyökkäyskaluston vuoksi se läpimurto ei ainakaan vielä ole tapahtunut. Ässissä se on mahdollinen, koska pääsee varmasti pelaamaan enemmän.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Haapanen voi yllättää monet, koska on taitava nuorisomaajoukkueissakin pelannut pelaaja. On nimenomaan liigapelaaja, mutta Ilveksen parantuneen hyökkäyskaluston vuoksi se läpimurto ei ainakaan vielä ole tapahtunut. Ässissä se on mahdollinen, koska pääsee varmasti pelaamaan enemmän.

"Hän on valmis heti pelaamaan tätä sarjaa", kuten Kerttulan arvio oli.

Sammalisto tuomaan leveyttä U20-kisojen ajaksi ja antamaan päivitetyt näytöt Liigatasolle, ihan loogista.

Seurastrategia on monisyinen termi, mutta tässä sitä lie silmiemme edessä toteutetaan. Toimistosta alkaen urheilujohtajan kautta valmennukseen ja pelaajistoon. En sikäli epäile, etteikö Selin olis jonkun kerran vihjaillut Kerttulan suuntaan, "et toi, mites se raitin snaipperin kans olis, ketä" kun tehottomuus vaivaa ja ukkoa lakoaa.

Mutta kun ollaan samalla sivulla ja maltilla liikkeellä, ei päävalmentajan orsi ole ensimmäisenä sahan alla. Ja lisäks siellä on valta tehdä ratkasuja joukkue edellä, kuten pistää Hedberg vilttiin ja Stenqvist hakemaan virettä.

Ikään kuin lähestyttäisiin Ässissä sitä pistettä, että vaatimus kurinalaisuuteen joukkueena on korkea eikä nimi selässä juurikaan paina.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niemeläinen
Stenqvist
Vainio

Tiivola
Killinen
Hirvonen
Kivenmäki

Mikä runko ? Tuossa joukossa on tasan yksi ns. runkopelaaja.

Mielestäni listassasi on enemmän kuin yksi "runkopelaaja".

Ässillä on ensi kaudeksi Kerttulan haastattelun mukaan muistaakseni yli 20 sopparia kasassa, tuskin kaikki runkopelaajaksi kaavaillut ovat muualta tulevia ja tällä hetkellä vielä "kassakaappisopimuksia".
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mielestäni listassasi on enemmän kuin yksi "runkopelaaja".

Ässillä on ensi kaudeksi Kerttulan haastattelun mukaan muistaakseni yli 20 sopparia kasassa

Piti tulla sanomaan samaa.. tuon tuossa olleen lyhyen nimilistan pelaajista nimittäin käytännössä jokainen on runkopelaaja, ja varsinkin ensi kaudella
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niemeläinen
Stenqvist
Vainio

Tiivola
Killinen
Hirvonen
Kivenmäki

Mikä runko ? Tuossa joukossa on tasan yksi ns. runkopelaaja.

Tuossa on vain osa ensi kauden sopimuspelaajista, joita taitaa yhteensä olla jo se 24, joissa on mukana vielä julkistamattomia uusia pelaajia. Pelaajabudjetissa lienee ensi kaudelle tilaa suunnilleen 700 000 € - 800 000 €, jos se pysyy samankaltaisena kuin tällä kaudella. Joten olemassaolevan rungon ympärille voidaan ihan surutta metsästää niitä tulosyksikön äijiä, joiden perään nyt osa palstasta kuolaa hela tiden. Kyllä sellaisia hankitaan, kunhan sopiva tulee kohdalle.

Kuten Kerttula on sanonut, niin hän rakentaa joukkuetta useammaksi kaudeksi kerrallaan. Ei vain täksi kaudeksi. Se tarkoittaa sitä, että joukkueeseen pyritään saamaan pidemmillä sopimuksilla se perusrunko, joka pysyy suunnilleen samana jokusen vuoden. Tämä on nyt selkeä Kerttulan ohjenuora rakennustyössä. Kun joukkueessa olevat nuoret pysyvät joukkueessa ja kehittyvät positiivisesti, niin sitten joukkueen kärkeä pyritään parantamaan täsmähankinnoilla. Samalla esimerkiksi nykyisistä nuorista Hirvonen, Killinen, Kivenmäki, Stenqvist, Niemeläinen tulee niitä runkopelaajia, jollainen mielestäni Niemeläinen on jo nyt. Täsmähankintojen aika on tulossa ja niitä voidaan tehdä vuosittain tarpeiden mukaan. Näin saadaan pidemmäksi aikaa joukkue, joka pystyy taistelemaan Top6-sijoista ja ehkä myös siitä kirkkaimmasta. Tietysti NHL-peikko on olemassa, mutta niin on kaikilla muillakin seuroilla, joilla on nuoria eteenpäin meneviä pelaajia.

Jos katsoo tiettyjä menestysjoukkueita, niin lähes poikkeuksetta se joukkueen runko on pysynyt ja parantunut ja sitä on täydetty täsmähankinnoilla. Hpk viime kaudella, Ässät 2013 ja Ilves on tehnyt sitä useamman kauden ja nyt siellä korjataan kohta hedelmiä. Lisäksi perusmenestyjillä Tapparalla ja Kärpillä on ollut kasassa se perusrunko monta kautta, vaikka myös tähtiä on. Raha tietysti helpottaa rakennusta, mutta jos Ässät voitti 2013, niin sama on mahdollista tulevaisuudessakin. Ja Kerttula on määritellyt tavoitteena CHL-pelit, joten kyllä kunnianhimoa on.

Urheilujohtamisen kulmakivi on liigassakin se, että seurajohto varmistaa, että liian monta sopimusta ei saa päättyä samanaikaisesti. Eli tietty jatkuvuus pitää olla olemassa rosterissa. Lisäksi menetyksiin reagoidaan uusilla hankinnoilla. Moni on Ässien palstallakin ollut hyvin vaikuttunut esimerkiksi Kouvolassa majaansa pitävän liigaseuran kaudesta. Kuten myös heidän valmentajansa toiminnasta. Kausi on mennyt todellakin erinomaisesti, mutta joukkueen sopimusrakenteen tarkempi tarkastelu ei välttämättä takaa KooKoolle samanlaista menestystä esimerkiksi tulevalla kaudella, paitsi jos heillä on julkistamatta avainpelaajien sopimuksia. Kookoolla on nimittäin sopimus ensi kaudesta vain kahden top10-pistemiehen kanssa ja nämä ovat Gallo ja Manninen. Lisäksi selkeän ykkösvahdin Haukelandin sopimus päättyy, kuten myös herroilla Haataja, Strömberg, Mingoia, Hakulinen ja Caito. On aika varmaa, että näistä aika moni vetelee ensi kauden luistinpiirtonsa jossain muussa kuin Kookoo paidassa.

Itse olen kokenut Ässien putoamisen liigasta. Vitutti, mutta siitäkin selvittiin. Lisäksi 2000-luvun alun huonot vuodet, jolloin jossakin vaiheessa Ässien johto vietiin poliisin toimesta putkaan ja kuulusteltaviksi. Taas vitutti, mutta yllättäen taas selvittiin. Lisäksi muistan karsintasarjan Sportia vastaan 2009, jolloin käytännössä koko seuran tulevaisuus oli vaakalaudalla. Siis yhden onnistunee laukauksen päässä. Siitä selvittiin ja neljä vuotta myöhemmin oltiin torilla kannun kanssa. Nousuja ja laskuja on riittänyt, mutta legendaarinen taival silti. Ja se tulee jatkumaan.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mikäs tämä keissi oli?

Oli kyse veroepäselvyyksistä, jotka koskivat myös silloista Fc Jazzin johtoa. Fc Jazzin katsottiin toimineen virheellisesti, mutta Ässien kohdalla ei löydetty mitään sellaista, joista olisi tuomioita jaettu seuran johtohenkilöille. Ässätkin oli kuitenkin jokusen ajan valtakunnassa selkeää lööppikamaa, kun kerrottiin miten poliisi toimi Ässien johdon kanssa. Muistaakseni ainakin Vellu ja Antti Heikkilä vietiin poliisiasemalla kuulusteluihin ja lehdet ottivat tästä kaiken ilon ja surun irti. En nyt muista viettivätkö herrat öitä putkassakin, ehkä joku palstan veteraani muistaa tämänkin. Asuin Porissa tuolloin ja voisi sanoa, että tunnelma oli jokseenkin kutkuttava.

Ässät siis lopulta selvisi syyttömänä, mutta taisi olla Antti Heikkilä, joka sai jonkinlaisen rangaistuksen tästä. Hän nimittäin toimi sekä Ässien että Fc Jazzin taustalla. Ikävää julkisuutta tuli kuitenkin Ässille monen vuoden ajaksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Muistaakseni ainakin Vellu ja Antti Heikkilä vietiin poliisiasemalla kuulusteluihin ja lehdet ottivat tästä kaiken ilon ja surun irti. En nyt muista viettivätkö herrat öitä putkassakin, ehkä joku palstan veteraani muistaa tämänkin. Asuin Porissa tuolloin ja voisi sanoa, että tunnelma oli jokseenkin kutkuttava...

Satakunnan Kansan Harri Aalto otti tapauksesta ilon irti, oli etusivulla poliisin miekkalogo ja pata vierekkäin. Vellu, Ati ja pari muuta toimiston työntekijää olivat maksimiajan pidätettynä. Ja niin, mitään rikollista ei Ässistä löytynyt.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Nuo nimimerkki #Valkman mainitsemat nousut ja laskut itsekin kokeneena ymmärrän hyvin mitä nyt haetaan. Se on palstalla jo niin moneen kertaan selvitetty, että en toista sitä enää.

Ymmärrän myös ne monien syksyn pelien aiheuttamat pettymykset, joista olen niistäkin päässyt nauttimaan. Ja se välillä niin toivoton tehottomuus!

Ymmärrän siis kaikkia! Sitä kutsutaan joulumieleksi. Enää KooKoo ja sitten joulu, voi pipoa vähän löysätä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mikä runko ? Tuossa joukossa on tasan yksi ns. runkopelaaja.
Onhan siellä nyt sopimuksen alla kaikkia Mäkisiä ja muitakin.

Pihlajamäki ja Juhola ainakin ovat runkopelaajia, eikös molemmilla ollut vielä soppari ensi kaudestakin.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Nyt kun Jukurit on aukaissut pään Narrien kanssa niin olisiko Niemi saatavissa vuokralle pataan tällä kaudella. Olen ymmärtänyt, että Mika istuu paljon katsomossa syömässä poppareita.
Voi silti olla, että nää kaksi juuri tullutta jantteria poisti akuutin tarpeen.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos olisi kaikki mahdollista, Niemi ja Elo tänne, saataisiin tuttu kolmikko yhteen eli Lähteenmäki - Niemi - Elo ja olisihan siinä meillä aika hyvä ykköskenttä, kakkosena Killinen - Tiivola - Kivenmäki ja Spinkit kolmoseen Hirvosen kanssa ja neloseen Appeli + Salmio ja vaikka Rekonen, olisihan sitten vielä rotaatiossakin ukkoja, tuo koostumus näyttäisi jo melko mainiolta, mutta jäänee haaveeksi.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Piti tulla sanomaan samaa.. tuon tuossa olleen lyhyen nimilistan pelaajista nimittäin käytännössä jokainen on runkopelaaja, ja varsinkin ensi kaudella
Nimilista sisälsi lähitulevaisuuden potentiaaliset runkopelaajat ja yhden valmiin sellaisen(Tiivola). Niemeläinen on kiikun kaakun.

Nämä on tietty hitusen makuasioita, kuinka korkealle itse kukin sen riman asettaa, ennen kuin mieltää yksilön runkopelaajaksi.

Osalle tiedoksi, sopimuksen alainen pelaaja ja runkopelaaja ei ole synonyymi.
 
Viimeksi muokattu:

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nimilista sisälsi lähitulevaisuuden potentiaaliset runkopelaajat ja yhden valmiin sellaisen(Tiivola). Niemeläinen on kiikun kaakun.

Nämä on tietty hitusen makuasioita, kuinka korkealle itse kukin sen riman asettaa, ennen kuin mieltää yksilön runkopelaajaksi.

Osalle tiedoksi, sopimuksen alainen pelaaja ja runkopelaaja ei ole synonyymi.

Kaikki yli 20 sopimuspelaajaa eivät täytä "runkopelaaja" määritelmää, mutta Niemeläinen pelaa koko joukkueen eniten sekä peliajallisesti että vaihtojen määrissä mitattuna, joten ei todellakaan ole mikään kiikun kaakun pelaaja Ässissä. Oli tasosta mitä mieltä tahansa.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nimilista sisälsi lähitulevaisuuden potentiaaliset runkopelaajat ja yhden valmiin sellaisen(Tiivola). Niemeläinen on kiikun kaakun.

Nämä on tietty hitusen makuasioita, kuinka korkealle itse kukin sen riman asettaa, ennen kuin mieltää yksilön runkopelaajaksi.

Osalle tiedoksi, sopimuksen alainen pelaaja ja runkopelaaja ei ole synonyymi.

Tuohon viimeiseen lauseeseen voisi todeta, että tuskin kukaan pitää esimerkiksi Mäkisiä runkopelaajina. Mäkiset ovat rotaatiopelaajia, joiden ruutu on ollut odotettua suurempi esimerkiksi loukkaantumisten vuoksi.

Yksi runkopelaaja ensi kaudelle on tietysti Sami Aittokallio, jolle pitää tietysti löytää kaveri maalinsuulle.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kuinkakohan monta kertaa, kun joukkueella on maalinteko ongelma se korjaantuu sillä, että hommataan maalintekijä?

Varmaan auttaa jos maalintekijä on sellainen joka pystyy yksin luomaan sen paikan ja tekemään sen maalin, esim. Elo ei mielestäni olisi edes ollut sellainen. Se että onko sellaisia joka yksin luo ja tekee vaikka 15 maalia kaudessa onkin jo vaikeampi löytää...tämä nyt karrikoidusti.
Ei ole sattumaa, että hyvin usein maalipörssin kärjessä olevat pelaajat tulevat seuroista jotka muutenkin tekevät maaleja ja on huomattavasti helpompi tehdä maaleja kun ympärillä tarjoilu ja pelitapa on kunnossa.

Totta kai maalinteon kanssa on tuskaa ja onhan siellä rimoja ja tyhjistä maaleista vedetty ohi ja huipputontilta logoon, en kiellä sitä etteikö joku kokeneempi maalintekijä tuonne nippuun sopisi, vaikka useampikin, mutta siellä on vieläkin sitä käyttämätöntä potentiaalia siihen maalintekoon.

Mielestäni joukkueen peruspelaaminen ei tällä hetkellä tuota riittävästi riittävän laadukkaita maalipaikkoja 5vs5 pelissä ja se taas johtuu niin pelitavallisista asioista kuin myös materiaalista.
YV toimii, mutta ei saada hirveästi itselle YV tilanteita joka johtuu, siitä että ei olla riittävän jalkavia tai/ja ei päästä hyökkäysalueelle niin, että vastustaja joutuisi rikkomaan. Jos pyöritään kulmissa on vastustajan turha kampittaa tai koukata.

Spinkit yhdessä pelatessaan, eivät 5vs5 pelissä juurikaan luo juurikaan 1000 taalan paikkoja ainakaan sille ketjun kolmannelle lenkille, joten ei ole mikään vastaus heittää siihen maalintekijää 3:ksi lenkiksi ja odottaa, että takoo 15 maalia loppukaudella. Enkä oikein usko, että pelaisivat loppukauden eri ketjuissa.
Kivenmäki-Tiivola-Killinen voisi naulata loppukaudeksi yhteen, kun pojat palaavat. Joten Tiivola saisi vaan väliaikaiset ketjukaverit.
Joten meille jäisi Rekonen, Hirvonen, Salmio, Lähteenmäki, Haapanen joita voisi käyttää mahdollisen uuden tulokkaan kanssa.

Joukkue kaipaisi nimenomaan pelintekijää joka tekisi niitä laadukkaita paikkoja ja tekisi niistä ketjukavereista parempia.
Totta kai olisi kiva saada vähän kaikkea, mutta realistisempi ehkä on odottaa yhtä pelaaja kuin kahta, koska Haapanen sai loppukauden sopimuksen ja sieltä tammikuussa palaa porukkaa riviin muutenkin.
Ja harvoin pelintekijäkään ihan kädetön maalipaikoissakaan on.
Vääjämättä tulisi mieleen sentteri, mutta jos Spinkien kanssa ollaan vielä neuvottelu yhteydessä ensi kautta ajatellen, voi sentterin hommaaminen jäädä haaveksi, koska siinä tapauksessa ei olisi tilaa ensikaudelle muuta kuin sillä, että Hirvonenkaan ei pelaa keskellä ensi kaudella.

On mielenkiintoista nähdä pystyykö Haapanen tuomaan tuolle pelinrakentamisen puolelle jotain uutta ja minkälaisen roolin pystyy ottamaan.

Muutenkin olen vähän sillä odottamalla, että myös valmennus tulee tuomaan jotain uutta joulun jälkeen tuohon. Nyt ollaan hierottu puolustussuuntaan peliä kuntoon ja maalivahtipeli vaikuttaa hyvältä, niin ehkä nyt on treeniä tosiaan kevennetty ja kun saadaan jalkoja lisää niin energiaa saadaan myös hyökkäyssuuntaan.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuohon viimeiseen lauseeseen voisi todeta, että tuskin kukaan pitää esimerkiksi Mäkisiä runkopelaajina. Mäkiset ovat rotaatiopelaajia, joiden ruutu on ollut odotettua suurempi esimerkiksi loukkaantumisten vuoksi.
Omasta puolestani osaan sanoa, että pidän Mäkisiä todellakin tulevina runkopelaajina. Muutamissa viesteissä vähän avannutkin aiemmin että miksi. Uskoisin ruudun vain kasvavan ensi kaudella.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Omasta puolestani osaan sanoa, että pidän Mäkisiä todellakin tulevina runkopelaajina. Muutamissa viesteissä vähän avannutkin aiemmin että miksi. Uskoisin ruudun vain kasvavan ensi kaudella.
Ei saatana. Ootko tosissas?
En edes viitsi perustella, mutta nyt on pakko pistää vastalause.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jesse Huhtala, Ott.16= 18+16 =34 Siinä miehen tehot Suomisarjassa Karhu Ht:n riveissä. Miksi revitään jätkiä mestiksestä paikkaamaan tyhjiä aukkoja, kun on yhteistyö Porilaisen seuran kanssa, josta löytyisi varsin noheva peluri? Ei tuo Suomisarja niin olematon ole, että kuka vaan dominoi tuolla tavalla. Sanottakoon vielä, että Huhtala on kovassa fyysisessä kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, Kraken
Jesse Huhtala, Ott.16= 18+16 =34 Siinä miehen tehot Suomisarjassa Karhu Ht:n riveissä. Miksi revitään jätkiä mestiksestä paikkaamaan tyhjiä aukkoja, kun on yhteistyö Porilaisen seuran kanssa, josta löytyisi varsin noheva peluri? Ei tuo Suomisarja niin olematon ole, että kuka vaan dominoi tuolla tavalla. Sanottakoon vielä, että Huhtala on kovassa fyysisessä kunnossa.
Hyvin tuota voisi peluuttaa Mäkisen tilalla 4.sen laidalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös