Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 373 913
  • 1 117

Leppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olen erittäin mielelläni väärässä, mutten usko KalPan hankkivan sentteriä tuohon rosteriinsa. KalPa jatkanee valitulla linjalla ja kasvattaa Luostariselle, Sebokille ja Ikoselle lisää rintakarvoja.
Huhun mukaan Rissasen kanssa olisi käyty nevotteluja ja tavoitteena pidempi soppari. Mutta aika näyttää onko mitään perää
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Huhun mukaan Rissasen kanssa olisi käyty nevotteluja ja tavoitteena pidempi soppari. Mutta aika näyttää onko mitään perää
Jaakko olisi melkein lottovoitto. Härskin ja Kisun lisäksi niitä harvoja omia poikia, joita voi pitää jonkunlaisena "tähtenä". Myös tietysti niitä joille aina mun KalPassa on tilaa. Rissasen tullessa meillä olisi myös valmis kapteeni. Jokisesta ei ollut mielestäni kapteeniksi.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Huhun mukaan Rissasen kanssa olisi käyty nevotteluja ja tavoitteena pidempi soppari. Mutta aika näyttää onko mitään perää
Lie isoin juttu tässä on haluaako Jaska nähdä vielä maailmaa vai tyytyykö koti Suomeen. Toki soppari varmasti sisältäisi 1-3 v matkailun ulkomaille mutta kuitenkin. Siinä olisi ykkössentteriä ihan useammaksikik vuodeksi. Kelpaisi. Siitä vielä Kiiskinen takas 2019 ja Härski mukaan niin mikä jottei.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Huhun mukaan Rissasen kanssa olisi käyty nevotteluja ja tavoitteena pidempi soppari. Mutta aika näyttää onko mitään perää
Kuten sanoin, olen mielelläni väärässä. Rissasen paluu olisi enemmän kuin tervetullut.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Hyökkäyksestä; paljon on meillä nuoria pelaajia, joihin luottoa löytyy ja kehityssuunta on varmasti ylöspäin. Vastaavasti nykyisistä sopimuspelaajista muutaman kohdalla olen skeptinen. Näitä ovat Jokinen ja Gymer. Jokinen keräsi sinänsä siedettävät 23 pistettä kaudesta, mikä on lienee vähimmäisvaatimus kahden ensimmäisen kentän miehelle. Marras-Tammikuussa meno näytti paremmalta ja pisteitä tuli yli 0,5ppg vauhdilla, mutta helmikuun alun jälkeen pisteitä tuli kauden viimeisessä 19 pelissä enää neljä ja roolikin muuttui pleijareissa neloskenttään. Tehotilasto oli joukkueen huonoin -14, mutta käytännössä nämä tuli syys-marraskuussa ja joulukuun alusta miinuksia ei enää ropissut.

Itseni on vaikea nähdä Jokista kahdessa kärkiketjussa takomassa tulosta ensi kaudella. En tiedä, söikö kapteenin vastuu miehen tehoja vai mistä kiikasti, mutta parin viime kauden aikana mies on välillä vaipunut näkymättömiin, eikä ole ainakaan ollut se, joka ottaisi joukkueen reppuselkäänsä vaikeilla hetkillä. Toisaalta mielelläni näkisen Jokisen joukkueessa, sillä hänhän oli aikoinaan vahvasti luomassa KalPan kiekollista pelitapaa ja kulmapeliä silloin junnuikäisenä muistaakseni Malisen ja Hyvärisen kanssa. Vaikka tehoja ei silloin muinoin tullut, niin ketju sai yleensä kiekon vastustajan päähän ja pidettyä siellä koko vaihdon. Jotenkin on sellainen tunne, että Jokinen on ensi kaudella vähän samassa roolissa kolmos- neloskentässä, mikäli ei ihmeitä tapahdu.

Gymer oli taas harjoituskaudella hyvä ja erottui positiivisesti. Vielä syyskuussa sai vastuuta hyvin melkein 15 min/peli. Kun tulosta ei tullut, niin peliaika väheni ja taisi olla myös loukkaantumista mukana. Kaiken kaikkiaan näyttäisi vähän hutihankinnalta vaikka esim. jokerileiristä tuli kommenttia, että saatiin hyvä pelaaja. Vauhtia riittää kyllä ja muistaakseni saa kiekon tuotua hyvin hyökkäysopäähän, mutta siinä kaikki. Ei oivaltavia syöttöjä eikä tarpeeksi maalivainua. No, annetaan vielä mahdollisuus, sillä onhan tuo vielä nuori pelaaja. Toivottavasti Kapanen ottaa kuitenkin tarkkailuluokalle kesän ajaksi, sillä tulosta pitää myös palkkansa eteen tehdä.

Pleijaressa näkymättömiksi tulivat myös Ruuttu ja Nuutinen. Vaikka Ruuttu pelasi hyvän kauden, en ole ollenkaan varma toistuuko sama ensi kaudella. Toki lähtökohtaisesti kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjä, toivottavasti tämä ei ollut suonenvetokausi. Nuutinen taas pelasi runkosrajan nousujohteisesti keräten 41 viimeisessä pelissä 28 pinnaa. Tämä herätti odotuksia pleijareita ajatellen, varsinkin kun Nuutisella on paljon muitakin apuja pelaajana. Häipyi kuitenkin Tapparaa vastaan kuvista ja ei saanut esim. ylivoimalla mitään aikaan, vaikka omaa hyvän laukauksen. Oliskohan kroppa ollut rikki, kun ei jaksanut edes ärsyttää vastustajaa entiseen malliin näissä peleissä? Tulevalla kaudella kolmoskenttään ja vähemmän ylivoima-aikaa?
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
En tiedä, söikö kapteenin vastuu miehen tehoja vai mistä kiikasti
Mitä Kapasen ja Jokisen puheista ymmärsin niin ongelmat ovat/olivat enemmän henkisellä puolella. Kun itsellä on vaikeaa niin C alkaa painamaan enemmän rinnassa ja paineet kasvaa.. Mieluusti näkisin jonkun muun ensi kauden joukkueen kapteenina mutta eiköhän sieltä joukkueen sisältä oikea mies osata valita.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPalta ilmeisesti tulossa huomenna jotain tiedotettavaa. Uusia pelaajasopimuksia kenties?

Edit. Eiköhän sieltä julkisteta ainakin varmoina pidettyjen Lappalaisen ja Gröndahlin sopimukset.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Hyviä ajatuksia @Kopari lta. Jokinen tuntui tosiaan olevan C merkin painon alla. Vähän sama homma kuin Voutilaiselle kävi aikoinaan? Toivotaan, että joku muu tuon kirjaimen ensi kaudelle rintaansa ottaa. Mitä sitten tulee tuohon Jokisen pelipaikkaan. Ei ole hänen vikansa, ettei KalPassa ollut kahteen ylempään kenttään parempiakaan pelaajia. Heikohko oli kyllä kausikin, ei sen puoleen. Tuolla roolilla pitäisi tulosta tulla nähtyä paljon enemmän. Ehkäpä tuo C rinnassa oli sitten liian iso painolasti?

Gymer oli tosiaan harkkapeleissä, CHLssä KalPan parhaita. Ekassa pelissäkin komea Liigauran avausmaali, mutta siihen se sitten jäi täysin. Kuljettaa hyvin kiekkoa, mutta hieman laput silmillä. Ns. harmiton pörrääjä. Muuta ei oikein peliin sitten tuonutkaan ja oikeutetusti puri tuppia pitkin kautta. Toki loukkaantumiset sotkivat aika paljon myös kautta. Nyt terve kesä alle, onnistumia ja kausi voi olla aivan nähtyä erilainen. En nyt mitään tykitystä herralta kyllä odota kuitenkaan

Nuutisen Mikolla oli kyllä harvinainen kausi. Menikö ekassa maalissa tyyliin 16. peliä ? mutta tuossa Joulun tienoilla alkoi siten kulkemaan. Taisi pelata jonkun kuukaudenkin piste/peli tahtia. Tasaisempaa suorittamista vaadittaisiin häneltä ensi kaudella. Pystyy tosiaan, ärsyttämään, taklaaman, riistämään, tekemään maalia, mutta ei peliä. Se nähtiin tuossa ylivoimalla hyvin, kun peli häneen aina puuroutui. Mutta olisiko tosiaan jotain loukkia ollut? Ei taklannut juuri ollenkaan, saati mennyt hämmentämään kuten on yleensä tapana ollut. Nuutiselta on mielestäni odottaa vieläpä parempaa, mikäli pystyy suorittamaan tasaisemmin koko kauden.

Ruuttu taasen on mennyt parilla kaudella rutkasti eteenpäin. KalPaan tullessa meni pää kolmantena jalkana ees taas ja välillä ei tiennyt itsekkään minne meni. Laukoi heti sinisen jälkeen ja kova oli näytön halu. Toissa kauden poffeissa ennen loukkaantumista nähtiin varmaan parasta Ruutua. Tämä kausi oli mielestäni herralta hyvä esitys pl. poffit. En usko, että jäi suonenvedoksi. Vaan tulevalla kaudella riippuen sentteristöön tulee tekemään +20 maalia (saa ottaa talteen).

Tiedä sitten oliko nuilla "romuluisilla" Ruutulla ja Nuutisella co. tuo vuoden alun raskas jakso sitten liikaa? Tuntui, että moni ukko hyytyi tuossa runkosarjan loulla ja poffeissa ei peli ollut enää vastaavaa. Tähän varmasti suurin syy on ylisuuri tulos, että peliaika vastuu. Ruuttu ja Nuutinen kun on ememmänkin 2-3 kentän ukkoja, eikä kuten viime kaudella 1-3 kentän ukkoja. Ovat molemmat semmoisia seppiä, että aivan kärkeen ei riitä, mutta taustatukea pystyvät silloin tällöin antaa.

Toiveena olisikin, että saataisiin pari kärkiukkoa tulosta tekemään (Tavi, Lavoie, D'Amigo) kolmikosta ei siihen ollut. Taino Lavoiesta olisi ollut, mutta puolustaminen ei ilmeisesti sitten napannut sitä pätkääkään
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Jännä nähdä, mitä huomenna tiedotetaan (oletan että tiedotetaan, vaikka KalPa ei virallisesti olekaan mitään luvannut). Twitterin puolelta löytyi sellainen lisähuhu, että yhden uuden hankinnan kausi jatkuu yhä, eikä tätä siten voida julkistaa, kun taas kaikki muut ovat jo "vapaita".

Olen vähän pohtinut noita aiempia kryptisiä vinkkejä kahdesta hallihuhusta ja aika hulluja teorioita käy välillä mielessä. "Taustat" lähes yksi yhteen Tavin kanssa = mulla kävi tästä mielessä sekä Vili Sopanen seurahistorian puolelta että Patrik Carlsson noin habituksensa ja ikänsä osalta. Molemmilla sopimus katkolla eikä huhuja ensi kaudesta. Molempien siirto KalPaan olisi myös aika ihmeellinen juttu, kuten vähän viitattiin, siis että olisi vaikea ajatella miksi KalPaan kyseinen pelaaja tulisi. Molempien kausi myös jatkuisi yhä... mutta tämä on täysin oman arvailuni tuotetta nyt.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Itse veikkaisin Sopasta. Veljensä varmasti kehunut organisaatiota ja sitä, miten hyvin asiat hoidettiin hänen kanssaan uran päättäneen loukkaantumisen tiimoilta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Itse veikkaisin Sopasta. Veljensä varmasti kehunut organisaatiota ja sitä, miten hyvin asiat hoidettiin hänen kanssaan uran päättäneen loukkaantumisen tiimoilta.
Jos en väärin muista niin vanhempaa Sopasta huhuttiin KalPaan jo vuosi pari sittenkin? Raha taisi vain viedä muualle.

Mitä Sopaseen sitten tulee niin siitä saisi KalPa yvlle righrin miehen joka osaa ampua. Isokokoinen pelaaja jolla liikkeessä kehitettävää. Kukapa tähän olisikaan parempi kuin Sami Kapanen? Kapanen toisi varmasti Sopasen mentalipuolelle myös oppia. Vähän on flegun makua ukossa ja etenkin poffeissa tuntuu häviävän kuvasta kokonaan. Siihen päälle loukkaantumisriskit niin aika iso riski olisi minusta kokonaisuudessaan. Palkkapyyntökin kun KHL "reissun" ja IFKn rahastuskeikan jälkeen tuskin halvimmasta päästä on.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Nyt alkaa mennä jo vallan mahdottomaksi haaveiluksi, kun huhuissa pyörivät vilisopaset ja jaakkorissaset. Kunhan ei vaan tulisi pettymyksiä, kun ne lopulliset nimet julkaistaan...
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Konsta Mäkinen ei parantanut yhtään loppukaudesta. Ratkaisi mm. Tokan kotipelin Tapparaa vastaan antamalla 0-2 maalin ja taisi vikassakin kotipelissä olla lahjoittamassa.

Syksyllä nousu alkoi kun Kinnunen/Mäkinen saatiin pois ja Wilson tilalle. Keväällä Seppänen pois ja Mäkinen tilalle niin tilanne oli selvä. Tasonlasku järkyttävä.

Offseasonilla Mäkinen on saatava pois syvyyspuoleltakin, ei mitään asiaa rosteriin.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Erikoiselta kuulostaa että Kalpa olisi Rissas Jaskan perässä aktiivisesti. Neljä sentteriä jo rosterissa ja Iisalmessa yks nuori jolle pitäis saada peliaikaa liigasta.

Toki riemulla ottaisin Jaskan sopimuksen vastaan jos sellainen tänä keväänä julkistetaan.

Myttynen pelas eilen ihan hyvällä tasolla ekassa MJ-ottelussa.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Jos Juakko tulee nii Sebok tai Ikonen varmasti menee laiturin paikalle. Veikkaan Sebokkia.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No huhhu! Enpä olisi uskonut. Tämähän on kerrassaan ihanaa. Tuohon kun vielä joku maalinsylkijä Rissasen laituriksi niin tässähän voi alkaa kantaa puita mestaruussaunalle.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Senttereitä alkaa olemaan. Pistää vaan miettimään, että onko Luostarinen lähdössä Pohjois-Amerikkaan?
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Aijai, kyllä kelpaa! Pelatkoon ikoset ja sebokit vaikka seiskapakkia Mäkisen sijaan.

Edit. Autocorrectin virhe
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa
Luostarinen saattaapi tehdä tulokassopimuksen mutta uskoisin että jää vielä vuodeksi tänne pelaamaan. Olisi aika muikeat asetelmat lähteä kauteen Rissanen-Luostarinen-Sebok-Ikonen-Vainiola -senttereillä joista Ikonen varmaan pelaisi sitten laidassa kaikkien ollessa kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös