Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 471 493
  • 2 538

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Karulla tavalla näkyy tuo, mihin joku vajaa pari milliä riittää joukkueen kasaamisessa. Jos tuossa olisi 2-4kpl noin 100k€ enemmän tienaavaa pelaajaa, olisi joukkue mahdollisesti jo hiton kova, nyt jokseenkin arvoituksellinen nippu. Kapeus nyt eniten pistää silmään, ihan hyvä kalusto jos ukot vaan kestävät terveinä. Mutta joo, katsojan silmässä muutaman satkun ero budjetissa ei näytä isolta, mutta osaava UTJ saisi sillä kyllä paljonkin aikaan.

Nythän tuossa ei ole enää yhtään kallista taakkasopimusta mukana, jokainen euro mennee ihan hyötykäyttöön. Korpisalon on ihan hyvä jatkaa tästä.

Vääntö- ja kamppailuvoimaa on kyllä kovin vähän, kun katselee joukkueesta lähtevien listaa. Ei sen tarvi olla mitään luiden murskaamista, sopivaa kropan käyttöä. Tätä ei ole juurikaan tullut sisään tässä vaiheessa rakennusta.
 

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Päivän SK:sta käy ilmi, että Blood tuskin pelaa ensi kaudella Porissa. Siihen liittyen suora lainaus jutusta:

”Lisäksi Ässillä on käytössään Bloodin mahdollisesti hyvinkin korvaava jokerikortti, kun seura on sopinut TuTon kanssa kulttipelaaja Matt Nickersonin lainaamisesta tiettyihin peleihin.”

Onko tämä joku vitsi? Ajatteleeko toimittaja todella, että mätisäkki korvaa Bloodin ”tietyissä peleissä”? Jos Nickersonia aiotaan patapaidassa peluuttaa niin silloin betsit vierasjoukkueelle isolla panoksella.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pelaajabudjetti on 1,9milj.€, joka on lähes täynnä.

Salminen ja Taimi toivottavasti pelaavat mahdollisimman täyden kauden ja lähelle uriensa parasta kiekkoa, että saadaan käytetylle rahalle hyvä vastike
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Korpisalon omakehut SK:ssa: "
–Olen yrittänyt välttää sudenkuoppia, eli loukkaantuneita pelaajia. Sain hemmetin hyviä vinkkejä siihen, etten hanki rämiä pelaajia, Korpisalo miettii.

–Mitään pommeja ei ole myöskään tullut. Riippuu tietysti, miltä kantilta asiaa katsoo, mutta minä näen pelaajien tilinauhat, niin osaan suhteuttaa kundit. Kaikki hankinnat ovat olleet rooliin ja tilipussiin nähden hyviä pelaajia."

mielestäni Makkonen on riski. Kestääkö selkä?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pelaajabudjetti on 1,9milj.€, joka on lähes täynnä

Eli ilmeisen paljon maksavat siis Sakke ja Taimi ihan jo kahdestaankin.. koska mielenkiintoiselta muutoin tuntuu, että tuollainen budjetti on kiinni tuossa joukkueessa

Eli mitään Makkosta kummempaa on kenenkään turha enää odottaa
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eli mitään Makkosta kummempaa on kenenkään turha enää odottaa

Ei tässä ole kuuta taivaalta odotettu enää hetkeen. Ensi kauden mielenkiinto kohdistuu lähinnä siihen, kuinka pian Kotkaniemi, Korpisalo ja Ruusenleevi saavat kenkää. 1.9 miljoonan euron hassaaminen tuonnäköiseen rosteriin on katastrofin ainekset sisältävä aikapommi ja Ruusenleevin maalivahti"valmennus" oli viime kaudellä lähinnä vitsi. Kiviahon kanssa ei saanut mitään näkyvää aikaiseksi ja Andynkin pelillinen kehitys oli lähinnä negatiivista vs. edellinen kausi.

Jos ja kun menestystä ei tule ja joulun aikaan ollaan "hyvissä kyttäysasemissa" - niinkuin niin monasti ennenkin, niin Kotkaniemen on lähdettävä ja samoissa ovissa myös Korpisalon. Eiköhän sieltä hyväveli-kerhosta löydy joku, joka vetää kauden loppuun suunnilleen ruokapalkalla....
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
1.9 miljoonan euron hassaaminen tuonnäköiseen rosteriin on katastrofin ainekset sisältävä aikapommi

Ihan noin tylysti en itse sanoisi. Mutta toki siis vähintäänkin mielenkiintoiselta tuntuu, että lähes koko 1,9 miljoonan budjetti on käytännössä mennyt kun ottaa huomioon esimerkiksi joukkueen kolmosketjun olevan tällä hetkellä karkeasti Juusela-Appelgren-Salmio, joka on taatusti aivan liigan halvimmasta päästä oleva kolmosketju :D ja uskotaan toki myös, että hinta-laatu suhteeltaan taas aivan liigan parhaimmistoa..
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Ässillähän paras joukkue moneen vuoteen ja eletään kesäkuuta ja lähes käytetty yleensä tarkoittaa että voisi vielä täydentyä.

Salminen-Kärki-Lähteenmäki
Rekonen-Kotkaniemi-Tiivola
Juusela-Appelgren-Salmio
Lamberg-Saha-Varttinen

Jussi Makkonen kyllä sopisi 3. ketjun keskelle ja Appelgren 4. ketjun keskelle, niin hyvältä näyttäisi.

Taimi-Peltola
Seppälä-Salmela
Tommila-Vuorisalo
Tuohilampi

Pakisto näyttää hyvältä, ilman Nickersonia.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jos ja kun rahat on finito, niin tyhjästä on paha nyhjästä lisää vaikka vahvistuksia tuo rosteri huutaa. Pakistoon ainakin yksi tekijämies, jolla olisi vähän enemmän hauista kuin Taimella. Hyökkäykseen joku kapteeniainesta oleva puolustava sentteri (vrt. Kupru 2017, AUK 2013). Ja vielä lisäksi neloseen joku BJ Crombeen/Gratty/Yonkman tuomaan fyysistä preesenssiä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Taimi-Peltola
Seppälä-Salmela
Tommila-Vuorisalo
Tuohilampi

Pakisto näyttää hyvältä, ilman Nickersonia.

Kyllä tuonne yksi vähän karskimpi ukko (paljon liikkuvampi kuin Nickerson) hyvin mahtuisi. Taimi, Peltola, Seppälä ja ehkä Tommila ovat sellaisia joille voisi kuvitella täyttä 60 pelin runkosarjaa. Salmela, Vuorisalo, Tuohilampi + junnut voidaan käyttää kierrätystä, päivän kunnon & vastustajan mukaan. Ja on aivan varmaa, että loukkaantumisia tulee taas, toivottavasti ei kuitenkaan kuukausien poissaoloja.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jonkin verran polttoöljyä kokkelissa virrannut viime postauksesta ja vaikka tuo rosteri nyt ei tässä välissä ole vahvistunut, niin ihan positiivinen fiilis taas vaihteeksi.

Heti runkosarjan jälkeen oli fiilis että kärki sentteri pitäisi vielä saada, mutta ehkä nuo talouden realiteetit sekä Jepun otteet U18 kisoissa ovat luottamusta tuohonkin rosteriin kasvattaneet.
Jos tuohon keskikaistalle saataisiin vielä tuo Makkonen jolla hyökkäysuuntaankin annettavaa, saadaan leveyttä kyllä sopivasti lisää ja mahdollisuus saada odotusarvolta ihan hyvä 3:s kenttäkin.

Ei tässä mitään kuuta taivaalta ensi kaudelta vielä odoteta, mutta sanotaan että pallojen osuessa sopivasti kohdalleen, on edelleen mahdollista runkosarjassa taistella jälleen 6 sijastakin.

Muutama ajatus pelaajista ensi kautta ajatellen.
Salminen selkeä ykköspyssy ja tulosta pitää tulla maalien ja pisteiden muodossa. Terveenä pysyessä potentiaalia on todella koviin pisteisiin, toki ketjukavereiltakin pitäisi hiukan apuja saada.
Viime kausi jäi torsoksi, mutta pistetahti oli melko kova ja täysi kausi olisi tuottanut 28+36=64, tuohon tuskin pääsee, mutta realistisesti 50pistettä olisi tilauksessa.

Kärki komppaa Salmista, kaikki edellytykset on Kärjellä tehdä 40 pistettä jonka viime kaudella saavutti 22 pelaajaa.
Viime kaudella Ässissä Kärki pelasi yli 40 pisteen kausi tahdilla, vaikka Ässissäkin pientä ailahtelua otteissa oli havaittavissa (toki jatkuvasti vaihtuvat ketjutkin varmaan vaikuttivat).

Mielestäni Jepun onnistuminen ensi kaudella on myös erittäin tärkeää, pystyisikö jo ensi kaudella miesten peleissä ottamaan ison roolin ja kantamaan vastuuta sentterinä.
Viime kaudesta pisteiden muodossa kun parantaa ja vie kokonaisvaltaista pelaamista eteenpäin siinä olisi jo riittävästi tavoitetta nuorella lupaukselle, mutta heitetään, että yli 35 pistettä olisi saavutettavissa.

Sitten löytyy Tiivola, Rekonen, Lähteenmäki, Salmio, tuollaisia kohtuu varmoja 20-30 pisteen pelaajia, jos säilyvät terveinä.
Näistä 3 pelaa toisessa kärkikentässä hyvin suurella todennäköisyydellä. Tästä löytyy myös pelaajia joille tulee vastuuta AV:lla ja muutenkin puolustuspelaamisessa pitää pystyä ottamaan roolia.
Mielenkiintoista on kyllä nähdä, pystyykö joku kolmikosta Salmio, Tiivola tai Rekonen ottamaan vielä pisteiden muodossakin steppiä urallaan.

Varttisella on kausi, jolloin tulosta pitäisi tulla, viime kaudella pelipaikka tiukassa ja tällä kaudellakin kilpailua on kuitenkin tiedossa, vaikka ohkasella rosterilla mennään.
Matiakselle ei 20 pisteen kausikaan ihan mahdoton ole, jos vain saisi hyvän näyttöpaikan ja onnistumisia kauden alkuun.
Uskon Matiaksen olevan vakiomies rosterissa.

Juhola, Saha, Juusela, Lamperg ja Appelgren.
Juhola ja Lamperg, ehkä eniten perus voimahyökkääjä tyyppejä, joille ei hirveästi käyttöä nelosta ylempänä ole.
Saha hiukan monikäyttöisempi, joskin kaipaisi juuri sitä voimapuolta siihen pelaamiseen, ei välttämättä ole isosta kiinni jos mies ottaisi askeleen vakiokokoonpanon pelaajaksi, mutta nyt on jäämässä reservimieheksi. Ihmettelen jos Juusela ja Appeli ei kaikkien kunnossa ollessa ota paikkaa kokoonpanossa.

Jos tuohon nyt jokatapauksessa se yksi kokeneempi sentteri vielä tulis vaikka sitten alakenttiin, niin hyökkäys kentät mun papereissa olisi jotenkin näin. Tuohon vielä sitten Kivenmäkeä sun muita junnuja.
Salminen - Tiivola - Rekonen
Lähteenmäki - Kotkaniemi - Kärki
Salmio - Makkonen/Appeli - Varttinen
Juhola/Lamperg - Appeli/Saha - Juusela

Puolustukseen olisin kyllä kaivannut lisää vääntövoimaa maalin edustalle, eikä sen välttämättä olisi tarvinnut olla iso ja hidas, mutta näillä mennään.
Pakisto on kuitenkin hyvin liikkuva ja kiekollisesti pitäisi olla ainakin riittävä Kotkaniemen pelitavan vaatimuksiin. Toivottavasti ratkaisu on mietitty huolella.

Taimelle tarjotaan nyt sitä liiderin roolia puolustuksen kiekollisesta pelistä.
Taimen pitäisi pystyä sellaiseen vajaan 30 pisteen kauteen, jollasessa tahdissa mies viime kaudellakin oli. Kunhan nyt saa kunnon kesän alle ja pelitavan selkäytimeen, niin uskon miehen ykköspakin roolin ottavan.

Peltola pelaa varmaan taas paljon AV:ta ja näillä näkymin joutuu kantamaan aika ison vastuun oman pään puolustamisesta.
Onkin aika tärkeä osa pakistoa tulevalla kaudella, toivottavasti viime kauden ensimmäinen puolisko on vaan paha muisto.
Pitäisi pystyä pelaamaan hyvällä tasolla isoilla minuuteilla, mutta viime kaudella paransi kun minuutit pieneni, toivottavasti sopiva kuorma miehelle löytyy.

Tommila/Seppälä hyvä fiilis molemmista, terveenä kummallakin potentiaalia rikkoa 20p ja ehkä enemmänkin. Kumpikin pystyy liikkeellä ja sijoittumisella puolustamaan, vaikka kumpikaan ei mitään vahvoja vääntäjiä ole.

Tuohilampikin väläytteli viime kaudella syöttötaitoaan ja ajoittain sai vastuuta tiukoissakin paikoissa, tosin virheitäkin tuli.
Samaa voisi sanoa Vuorisalosta, väläytteli, mutta virhealttius häritsi.
Salmela kai jatkoajan perusteella vähän samaan kastiin, ehkä kiekollisena tuo jotain lisaa, en tiedä.
Näistä kolmesta alustavasti kolmoskenttä rakentuu, mutta varmasti sieltä tulee Ketola ja Peltomäkikin näytönpaikan saamaan.

Pakisto on kyllä todella ohkanen, reservissä ei periaatteessa ole yhtään liigakokemusta omaavaa pakkia.
Tuntuu, että joku nimi pakistoonkin vielä tulee, eikö?

Näillä lähtisin, on siinä kätisyydet ainakin kunnossa, toivottavasti pystytään pysymään kiekossa ja ei jouduta omissa koviin puolustustaisteluihin.
Taimi - Peltola
Tommila - Seppälä
Vuorisalo - Salmela
Tuohilampi

edit. Toivottavasti ei käynyt niin, että Korpisalo ja Kotkaniemi kasasivat joukkuetta talven aikan niin, että budjetissa on vielä tilaa kesän aikana hankkia ne pari kovempaa nimeä, kunnes tää talous sekoilu muutti kaiken??

HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE
 
Viimeksi muokattu:

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Ässillähän paras joukkue moneen vuoteen ja eletään kesäkuuta ja lähes käytetty yleensä tarkoittaa että voisi vielä täydentyä.

Salminen-Kärki-Lähteenmäki
Rekonen-Kotkaniemi-Tiivola
Juusela-Appelgren-Salmio
Lamberg-Saha-Varttinen

Jussi Makkonen kyllä sopisi 3. ketjun keskelle ja Appelgren 4. ketjun keskelle, niin hyvältä näyttäisi.

Taimi-Peltola
Seppälä-Salmela
Tommila-Vuorisalo
Tuohilampi

Pakisto näyttää hyvältä, ilman Nickersonia.
Näyttää hyvältä? Montako peliä näit esim Peltolalta?! Jos nyt mietitään vaikka oman pään kamppailupelaamista niin ei tuo näytä yhtään hyvältä. Lisäksi eihän noista pakeista kukaan ole ylivoimapelote kuten Matushkin viime kaudella.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näyttää hyvältä? Montako peliä näit esim Peltolalta?! Jos nyt mietitään vaikka oman pään kamppailupelaamista niin ei tuo näytä yhtään hyvältä. Lisäksi eihän noista pakeista kukaan ole ylivoimapelote kuten Matushkin viime kaudella.
Köyhän elämä ei ole helppoa. Täytyy yrittää kehittää jostain noista pelaajista se viivapelote. Mestaruusjoukkueessa viivapelotteiden määrä oli muuten nolla.

Paremmalta tuo pakisto näyttää silti ilman Nickersonia kuin Nickersonin kanssa.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Köyhän elämä ei ole helppoa. Täytyy yrittää kehittää jostain noista pelaajista se viivapelote. Mestaruusjoukkueessa viivapelotteiden määrä oli muuten nolla.

Paremmalta tuo pakisto näyttää silti ilman Nickersonia kuin Nickersonin kanssa.
Heshka on mielestäni ihan ok yv pakki ja täysin eri kastissa kuin nämä ensi kauden mestistason jyrät...
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Näyttää hyvältä? Montako peliä näit esim Peltolalta?! Jos nyt mietitään vaikka oman pään kamppailupelaamista niin ei tuo näytä yhtään hyvältä. Lisäksi eihän noista pakeista kukaan ole ylivoimapelote kuten Matushkin viime kaudella.
Vanhaa slogania käyttäen totean, joka kausi syntyy uusia tarinoita. Joku vanha väistyy ja joku uusi pelaaja ottaa hänen paikkansa. Enemmmänkin pitäisi kysyä, onko joukkueessa vielä käyttämätöntä potentiaalia ja jos on, niin se on valmentajien määrä mitata ulos.
Esim Vuorisalo on ollut aina kohtalaisen hyvä yv-pelaaja, mutta onko valmentajilla rohkeutta laittaa hänet ykkös yv:n viivalle ja antaa hänelle se vastuu siinä pelkäämättä epäonnistumisia? Olettaako joku muu jo näin kesällä, että viivalla on meikäläisen paikka automaattisesti ja mitä se vaikuttaa joukkueen kemiaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Heshka on mielestäni ihan ok yv pakki ja täysin eri kastissa kuin nämä ensi kauden mestistason jyrät...
Tulkitsin, että tarkoitit laukaisupelotetta. Hyvä viivamies Heshka oli, eli siinä olet ihan oikeassa, mutta laukauksensa puolesta ei minkäänlainen pelote. Ensimmäinen kymmenen maalin kausi ammattilaisuralla oli tämä juuri päättynyt.

Katsotaan, mihin Taimesta on, kun saa nyt ehjän kesän alle. Taimi teki muutama kausi sitten HIFK:ssa 43 pelissä enemmän pisteitä kuin Heshka 60 ottelussa Ässissä...
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Milloin aiemmin suuresti kunnioitettu @Phaneuf#3 on muuttunut tuollaiseksi nykyisen kaltaiseksi piipittäjäksi, olen jo vähän aikaa asiaa tässä ihmetellyt.. etenkin Peltolaa kohtaan on menossa jo ajojahti :D

Enhän minä sitä sano, onhan pakiston rakenne nimenomaan oman pään pelaamisen kannalta kysymysmerkki. Peltolalla on valitettava taipumus olla hasardi (toki hän menneellä kaudella paransi sillä saralla kevään mittaan), jonka takia minäkin suhtaudun häneen varauksella. Vuorisalon jatkoa taas voi osin ihan luvalla ihmetellä, koska ihan karkeasti ilmaisten hänellä on koko uransa aikana uusi kausi on aina ollut edellistä huonompi. Etenkin kaksi viimeistä kautta kehityskäyrä on osoittanut enemmänkin alaspäin kuin ylöspäin (viime kaudella ei mahtunut enää edes pelaamaan niin hyvin kuin aiemmin), mutta katsotaan nyt sitten kaveri kuitenkin ihan loppuun asti, eikä hänellä varmaan liigassa juuri ottajia olisi ollutkaan. Salmelan onnistumista toivotaan, mutta onhan hän nyt hakuna kieltämättä aika ihmeellinen, kun Vuorisalolle kerran tehtiin se jatko.. minun käsitykseni mukaan Salmela kun on pelillisesti käytännössä Vuorisalon kopio, sillä erolla että hän on todistettavasti saanut paremmin tulosta aikaan. Korjatkaa joku jos olen väärässä

Mutta lähinnä tämä jo tarpeettoman suureksi menevä itkeminen pakistosta ihmetyttää. Tällä nyt vain on pakko tulla toimeen, sitä ei mikään mahti maailmassa enää muuta, koska selvästikään ketään on turha enää pakistoon odottaa, ja joukkue on siis "Makkosta" vaille valmis
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näyttää hyvältä? Montako peliä näit esim Peltolalta?! Jos nyt mietitään vaikka oman pään kamppailupelaamista niin ei tuo näytä yhtään hyvältä. Lisäksi eihän noista pakeista kukaan ole ylivoimapelote kuten Matushkin viime kaudella.

Ässissä ei ole (pakistossa) ylivoimapelotetta 18.6.2018. Eikä ollut myöskään 18.6.2017, eikä myöskään muistaakseni 18.6.2016. Eli ei mitään uutta.
Matukka ei ollut 18.6.2017 yhtään sen suurempi pelote yv:llä kuin Taimi 18.6.2018. Potentiaalista voi olla sitten montaa mieltä.

Vuorisalon jatkoa taas voi osin ihan luvalla ihmetellä, koska ihan karkeasti ilmaisten hänellä on koko uransa aikana uusi kausi on aina ollut edellistä huonompi. Etenkin kaksi viimeistä kautta kehityskäyrä on osoittanut enemmänkin alaspäin kuin ylöspäin (viime kaudella ei mahtunut enää edes pelaamaan niin hyvin kuin aiemmin), mutta katsotaan nyt sitten kaveri kuitenkin ihan loppuun asti, eikä hänellä varmaan liigassa juuri ottajia olisi ollutkaan.

Mutta lähinnä tämä jo tarpeettoman suureksi menevä itkeminen pakistosta ihmetyttää. Tällä nyt vain on pakko tulla toimeen, sitä ei mikään mahti maailmassa enää muuta, koska selvästikään ketään on turha enää pakistoon odottaa, ja joukkue on siis "Makkosta" vaille valmis

Vuorisalo- kortti on mielestäni hyvä katsoa loppuun asti. Oma poika ja muistelisin, että viime kaudella veti vähän aikaa ihan lupaavalla tasolla kiekollisesti. Katsotaan nyt, mihin rahkeet lopulta riittävät Liigassa.
Itkemisestä samaa mieltä. Mutta sitähän se on joka kesä muutamien kohdalla. Milloin ei ole maalintekijöitä, milloin pelaajat ovat hitaita. Nyt ei ole isäntää alakerrassa.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tässä kun Peltolasta on puhe, niin hänestä haluan sanoa pari sanaa. Olen luultavimmin kertonut samat tarinat aiemminkin, mutta kertauksesta tuskin on haittaa :)

Eli itse näen Peltolan hyvin tärkeänä äijänä Ässäpakistossa. Hänessä on jotain sellaista "Uusitalomaista" perustekemisen hyvyyttä. En tosin odota että Peltola voittaisi pakkien pistepörssiä Uden tapaan, kuten joku varmaan kohta huomauttaisi :) Mutta hän sellainen tietynlainen pakiston peruskivi, jonka ympärille on hyvä rakentaa kausi toisensa jälkeen uusi jengi. On urheilullinen ja tunnollinen, yritys ei lopu. Ei ole kovin hyvä missään, mutta osaa kaikkea jollain tasolla. Liike on suurin vahvuus. Kaikesta tästä johtuen ei ole varmaankaan mikään maailman kallein pelaaja, eikä sellainen jota muut joukkueet yrittävät kalastella itselleen. Joten sitä kautta hän tuo jatkuvuutta ja kausi kaudelta enemmän tärkeää kokemusta omalla olemuksellaan. Lisäksi on vielä omia poikia, joka sekään ei ole huono asia.

Uskon ja toivon että Peltola tekee pitkän uran Patapakistossa, on oikeastaan tehnyt jo, mutta minulle kelpaa vielä vuosiksi eteenpäin. Samaa näen vanhassa pakkiparissaan Seppälässä, jolla tietysti on erilaiset ominaisuudet, mutta hän on myös tietynlainen luottomies, joka toivottavasti saadaan pidettyä vielä vuosien ajan Porissa. Kun on tuollainen kaksikko aina "valmiina" joukkueen rosterissa, niin onhan siihen hitto vie aika lailla mukavampi koota kaksi muuta paria ympärille kuin jos heitä ei olisi. Vähän kuin Ude ja Tapsa silloin joskus.

Peltola ja Seppälä: Sikaherra tervehtii teitä! Olkoot Patakautenne pitkä ja loistokas! :)
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eli itse näen Peltolan hyvin tärkeänä äijänä Ässäpakistossa. Hänessä on jotain sellaista "Uusitalomaista" perustekemisen hyvyyttä. En tosin odota että Peltola voittaisi pakkien pistepörssiä Uden tapaan, kuten joku varmaan kohta huomauttaisi :) Mutta hän sellainen tietynlainen pakiston peruskivi, jonka ympärille on hyvä rakentaa kausi toisensa jälkeen uusi jengi. On urheilullinen ja tunnollinen, yritys ei lopu. Ei ole kovin hyvä missään, mutta osaa kaikkea jollain tasolla. Liike on suurin vahvuus. Kaikesta tästä johtuen ei ole varmaankaan mikään maailman kallein pelaaja, eikä sellainen jota muut joukkueet yrittävät kalastella itselleen. Joten sitä kautta hän tuo jatkuvuutta ja kausi kaudelta enemmän tärkeää kokemusta omalla olemuksellaan. Lisäksi on vielä omia poikia, joka sekään ei ole huono asia.

Uskon ja toivon että Peltola tekee pitkän uran Patapakistossa, on oikeastaan tehnyt jo, mutta minulle kelpaa vielä vuosiksi eteenpäin. Samaa näen vanhassa pakkiparissaan Seppälässä, jolla tietysti on erilaiset ominaisuudet, mutta hän on myös tietynlainen luottomies, joka toivottavasti saadaan pidettyä vielä vuosien ajan Porissa. Kun on tuollainen kaksikko aina "valmiina" joukkueen rosterissa, niin onhan siihen hitto vie aika lailla mukavampi koota kaksi muuta paria ympärille kuin jos heitä ei olisi. Vähän kuin Ude ja Tapsa silloin joskus.

Tässä on mielestäni hyvä näkökulma kaiken tämän ison pakin perään poraamisen keskelle. Peltola ja Seppälä prototyyppejä siitä, mitä peruspuolustajat nykyään ovat, eivät ne mitään puhtaita painiosaston miehiä ole olleet enää vuosiin ja tulevaisuudessa varsinkin liikkeen merkitys tulee vain kasvamaan. Totta kai ihannetilanteessa puolustuksen rakenne olisi monipuolisempi, mutta rajallisilla rahoilla pelattaessa kannattaa satsata pelkistettyyn ideaan ja Ässien puolustuksen osalta tämä idea on ensi kaudella mallia miehet liikkuu, kiekko liikkuu. Käytännön toteutus jää vielä nähtäväksi mutta perusidea on tämä ja se on mielestäni aivan oikea suuntaus.

Myös tuota yv-pyssyn perään haikailua en pidä täysin tarpeellisena, totta kai olisi hienoa jos joukkueessa olisi aina joku Matuskinin kaltainen tyyppi, mutta ilman pärjätään jos on pakko kunhan kiekollinen peruspelaaminen ja yv-pelin rakenne on edes jossain kuosissa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
-
Myös tuota yv-pyssyn perään haikailua en pidä täysin tarpeellisena, totta kai olisi hienoa jos joukkueessa olisi aina joku Matuskinin kaltainen tyyppi, mutta ilman pärjätään jos on pakko kunhan kiekollinen peruspelaaminen ja yv-pelin rakenne on edes jossain kuosissa.

Nyt kun ei ole laittaa laukaisijaa viivalle, niin vetäjät on pointilla = Salminen & Kotkaniemi. Viivassa vaikka Tommila joka kykenee antamaan laadukkaan syötön onetimeriä varten.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Nyt kun ei ole laittaa laukaisijaa viivalle, niin vetäjät on pointilla = Salminen & Kotkaniemi. Viivassa vaikka Tommila joka kykenee antamaan laadukkaan syötön onetimeriä varten.
En tiedä olenko nukkunut peleissä, mutta minulla on sellainen muistikuva, että Ässien pelaajat ei päässyt ylivoimalla kertaakaan vetämään b-pisteeltä suoraan syötöstä. Aina tuli huono syöttö tai ei "uskallettu" vetää.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
En tiedä olenko nukkunut peleissä, mutta minulla on sellainen muistikuva, että Ässien pelaajat ei päässyt ylivoimalla kertaakaan vetämään b-pisteeltä suoraan syötöstä. Aina tuli huono syöttö tai ei "uskallettu" vetää.
Kaikkea ei aina muista, mutta eiköhän tuo mennyt lähes 90 % niin, että vasemmalla puolella oli leftin mies koko kauden ajan. Miten siitä voi vetää suoraan syötöstä, jos pelataan viivan kautta syöttö tai toisen pointin kautta pitkää poikittaista syöttöä. Päädyn kautta annettuun syöttöön se veto nyt vielä jotenkin onnistuisi, mutta taitaisi se maalivahti olla siinä samalla kulmalla jo odottelemassa melko usein.
Toisella puolella taas oli useimmiten Kärki, joka joko ei osaa tai halua vetää suoraan syötöstä. Tavaramerkki oli kiekko haltuun, pari potkua sisään ja ranneveto, vaikka oli laatusyöttö suoralle vedolle.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Kaikkea ei aina muista, mutta eiköhän tuo mennyt lähes 90 % niin, että vasemmalla puolella oli leftin mies koko kauden ajan. Miten siitä voi vetää suoraan syötöstä, jos pelataan viivan kautta syöttö tai toisen pointin kautta pitkää poikittaista syöttöä. Päädyn kautta annettuun syöttöön se veto nyt vielä jotenkin onnistuisi, mutta taitaisi se maalivahti olla siinä samalla kulmalla jo odottelemassa melko usein.
Toisella puolella taas oli useimmiten Kärki, joka joko ei osaa tai halua vetää suoraan syötöstä. Tavaramerkki oli kiekko haltuun, pari potkua sisään ja ranneveto, vaikka oli laatusyöttö suoralle vedolle.
Ainiijuu. Korhonen oli vasemmalla puolella ja antoi välillä ihan hyviä passeja vastapuolelle kauden lopussa. Mutta mitään muistikuvaa ole siitä, että Salminen olisi vetänyt one-timereita ylivoimalla.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ainiijuu. Korhonen oli vasemmalla puolella ja antoi välillä ihan hyviä passeja vastapuolelle kauden lopussa. Mutta mitään muistikuvaa ole siitä, että Salminen olisi vetänyt one-timereita ylivoimalla.

Eipä tuolla Salmiselle ihan hirveästi tullut yv-aikaa saatika laadukkaita poikittaissyöttöjä viime kaudella. Toivottavasti molempia ensi kaudella enemmän.

Jännä kyllä nähdä Ässien ylivoimakentälliset ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös