Joukkueen rakennus kaudelle 2015–2016

  • 690 980
  • 3 856

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Kyllä mulle tulee väkisinkin kiire uusittuun Isomäki Gardeniin katsomaan tuollaista katujyrää...
...

Njaa, kun kyseessä kerran tryout syyskuuna loppuun ja kauden alkuun pitkä vierasturnee, niin noinkohan ehdit nähdä koko jannua Ässä-paidassa.

Minä ennakoin, että Gratton hyödyttää joukkuettaan yhtä paljon, kuin Gillies ja Brennan joukkueitaan aikanaan: eli ei mitään hyötyä jengille ja nopeasti vaihtoon.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tunnin kun on tätä sulatellut, niin ehkä se nyt menee. Mutta saapi olla viimeinen voimahyökkääjä/katutappelija joka Poriin täksi kaudeksi tulee. Nyt on aika panostaa kiekollisiin hyökkääjiin. Vähän kyllä epäilen löytyykö enää mitään hyökkääviä pelaajia. Tuo Miikka Männikkö kävisi kyllä näiden ulkomaanhakujen jälkeen. Männikkö + joku maalintekijä Euroopasta, näyttäisi jo vähän positiivisemmalta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miikka Männikkö olisi kyllä niin perinteinen paniikkihankinta ja muutenkin huono ratkaisu, että ehdoton ei tälle ajatukselle. Vieläkö Tony Twist on hengissä?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Miikka Männikkö olisi kyllä niin perinteinen paniikkihankinta ja muutenkin huono ratkaisu, että ehdoton ei tälle ajatukselle. Vieläkö Tony Twist on hengissä?
No mahtaakohan sieltä nyt ketään parempaa edes olla tulossa/tarjolla tämän linjan jälkeen? Miikka Männikkö kuulostaa oman silmään loistavalta kun katsotaan pisteitä ja verrataan näihin Vanceen, Hughesiin (joka jo lähtikin), Mullaneen sekä Grattoniin, joista siis ei ole paljon tietoa. Männikkö on vetänyt liigassa 0,5 ppg, ja viime kaudella veti Mestiksessä 1,2 ppg tahdilla runkkarissa. Voiko Männikkö muka olla huono lisä tohon jengiin tällä hetkellä?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No mahtaakohan sieltä nyt ketään parempaa edes olla tulossa/tarjolla tämän linjan jälkeen?

Kyse ei ole pelkästään pelillisistä asioista. Miksi Männikkö vaihtaa seuraa useammin kuin peruspelaaja kalsareita? En kaipaa Pataan.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos hetken pysähtyy miettimään, niin minkäsmoista peliä Rautakallio on peluuttanut kai jokaisella Ässäkaudellaan? Yksinkertaista hyökkäyspeliä, jonka pohjana on tiukka oman pään puolustus. Eli laidoissa ja viivassa on tilaa, mutta keskellä tulee vastustajalle mustelmia. Viime kaudella tämä hiukan yski paikoin kyllä. Mutta joka tapauksessa Ässät on Rockyn alaisuudessa pääosin voittanut ja hävinnyt pienillä marginaaleilla.
Jos ei tuo Gratton ihan täysin puujalka ole, niin on varmaan juurikin sen tyyppinen pelaaja, joka tekee juuri niinkuin valmentaja sanoo. Omassa päässä hoitaa oman tonttinsa ja kokemuksen avulla pärjää hiukan nopeampiakin vastaan, etteivät mitään kahdeksikkoa ympärillä kierrä.
Kärkiketjuihin ei pitäisi olla asiaa, mutta muuten tuo joukkueeseen juuri kokemusta ja tietysti sitä turvaakin, tuskin tuo nyt erikeeperiä hansoihin laittaa, vaikka Rocky sanos mitä. Lähtee mielummin sitten johonkin muualle pelaamaan, jos ei tyyli miellytä valmentajaa.

Nyt se ykkösen laituri vielä ainakin, niin voidaan lähteä katsomaan riittääkö Ahonen pitämään päästetyt maalit siinä tavoitteen 1-2/peli tuntumassa. Jos riittää, meillä on mahdollisuus pärjätä. Runkosarjassa siis, keväällä Rockyn pelikirjasta loppuu sivut kesken.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Kyse ei ole pelkästään pelillisistä asioista. Miksi Männikkö vaihtaa seuraa useammin kuin peruspelaaja kalsareita? En kaipaa Pataan.

Juuri näin, ei ole kaikki muumit laaksossa kentän ulkopuolella ja vituttaisi äärettömästi mikäli Ässät pestaaa ko. kiertopalkinnon. Eiköhän tuolta kädellisiäkin vahvistuksia saada naarattua, tarvetta ainakin olisi...
 

Gemondo

Jäsen
Nyt täytyy vähän pyöräyttää takkia täälläkin suunnassa ja todeta Ässillä on ensi kaudeksi mielenkiintoisin joukkue koko Liigassa näin neutraalista näkökulmasta katsottuna. Piti oikein käydä Hifkin sivuilta tarkastamassa koska Ässät saapuu Helsinkiin. Torstaina 1.10 minä aion istua Nordiksen lehtereillä ja toivon että Ben-Amor & Gratton kurittavat "isoja ja pahoja punaisia" oikein isin kädestä. Uskoisin myös että valintani kohdistuu muutenkin melko usein ensi kaudella Ässiin, silloin kun on aikaa katsoa joku satunnainen Liigamatsi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Staffordilta käyttämättä jääneet foliohatut voidaan muokata rystysiin sopiviksi.

Rockyn joukkue ja Toivolamaiset hankinnat -teema oli esillä jo kuukausia sitten. Ja onhan valmentajalla joku visio. Uskon siihen. Napsun kokeneempi ja rososempi joukkue kasassa. Kuka kantaa vastuun ja napsii yv-tehot, tarina ei kerro.

Paperilla kapea ja arvoituksellinen kärki, kapteeni sivussa ja neljä harkkamatsia aikaa pistää konsepti järjestykseen. Mutta luotto on kova, hei! Lähetään siitä että osiaan suurempi ja yhtenäisyys kantaa.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Muutama ajatus näin päivän päälle:

1) JOS (toivottavasti kun) Gratton läpäisee Virmasen keksinnön, niin ollaan aika lähellä pelipaidan hankintaa. Sitä kannatti siis odottaa aina 40:n paremmalle puolelle.

2) Masin tervehdyttyä ja Grattonin mahdollisesti jatkaessa, ei Isomäki ole ensi kaudella se mukavin paikka vierasjoukkueelle pelaamaan -vaikkapa lauantain peliä- Liigaa. Tämä vallan fantastico juttu :-D

3) Tällainen fyysisen old school-kiekon kannattaja ei vain yksinkertaisesti voi olla hymyilemättä tässä vaiheessa kesää katsottaessaan Ässien rosteria. Toki se tulosyksikkö kysyy vielä tekijäänsä, mutta taustat työrauhalle rupeaa olemaan kohdillaan.

4) Vielä on kesää jäljellä. Mutta kohtahan tuo taas alkaa. Welcome Josh Gratton!
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Satakunnan Kansan tuore uutinen kertoo, että Jake Hansen palaa Ässiin ja on Porissa jo keskiviikkona.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Satakunnan Kansan tuore uutinen kertoo, että Jake Hansen palaa Ässiin ja on Porissa jo keskiviikkona.

Ei yhtään huono juttu. Hansen paransi kyllä mitä pidemmälle kausi meni ja varmasti ensi kaudella on napsun hyödyllisempi Ässille.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oliskos sitte jotain tämän näköistä (ei missään järjestyksessä):

Lammikko-Saarela-Ojamäki
Hansen-Mullane-Kärki
SBA-Kiilholma-Kallela
Gratton-Saha-Huovinen/Ruotsalainen

Muokkasin @Kumura toimittamia treeniketjuja uuteen uskoon.

Tuohon kun sijoittaa "Ryan"-Kupru-Masi niin [JormaUotilanÄäni]EI HUONO[/JormaUotilanÄäni]
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tosin sen jälkeen yksi lähti (Hughes) ja 2 joutui telakalle (Masi ja Alhgren). Ryanista ei vieläkään taida olla selvyyttä?
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lupasiko Toivola 1-2 hyökkääjää silloin Pitsin aikoihin. Tässä ne taitaa nyt sitten olla.

Tän jälkeen loukkaantunut kaksi. Lisäksi Ryan oli silloin ja on toki edelleen sopimuspelaaja, mutta kovaa sitä yritetään purkuun saada. Josko sitten saataisiin jo yksi ykköskentänkin mies.

Lisäksi toimitti, että Kupariselle korvaajaa. Tuskin on tulossa.

Yksi kärkikentän haku vielä tullee.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ahlgren palailee lokakuun alussa ja Marjamäki marraskuun alussa kenties. Kupariselle luvattiin korvaaja, mutta nämä kaksi muuta saikkua varmaan jää kärsittäväksi.
 

Fordél

Jäsen
Heikolle ja sekavalle näyttää Ässien pakka tällä hetkellä. Vaikea ymmärtää mitä Toivolan päässä oikein liikkuu, kun hän kasaa tämän vuotista jengiä. Ilmeisesti ajatuksena on ollut hankkia joukkueeseen kovuutta ja työn raskaan raatajia sekä antaa nuorille pelaajille isoa tonttia. Nuorten tontin vielä ymmärrän, mutta olisin tukenut heitä kyllä ihan erilaisilla pelaajilla.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kootaan näköjään oikein haalarijengiä, kun rahat eivät riitä kärkihankintoihin. Ehkä ajatellaan että kovat pelaajat suojelevat noita lahjakkaita ja taitavia junioreita, joilta sitten odotetaan tulosta kun on hieman turvallisempi työympäristä. Muuta selitystä en keksi esim. Grattonin hankinnalle. Eli nyt saadaan ns. kova pelaaja joka ketjuun kentälle joloin lahjakkaat Saarela, Kärki, Ojamäki ja Lammikko saavat rauhassa toteuttaa itseään vailla pelkoa yliajoista sun muista.
Samalla saadaan väriä kaukaloon jos tulee illasta toiseen pataan. Nuoret taas ensi vuonna asteen valmiimpia ja sitten taas kalliit vanhat sopimukset purkautuvat eli voidaan taas ensi vuoteen lähetä puhtaalta pöydältä nuoret vuoden valmiimpina pelaajina.
 

Fordél

Jäsen
Ehkä ajatellaan että kovat pelaajat suojelevat noita lahjakkaita ja taitavia junioreita, joilta sitten odotetaan tulosta kun on hieman turvallisempi työympäristä. Muuta selitystä en keksi esim. Grattonin hankinnalle. Eli nyt saadaan ns. kova pelaaja joka ketjuun kentälle joloin lahjakkaat Saarela, Kärki, Ojamäki ja Lammikko saavat rauhassa toteuttaa itseään vailla pelkoa yliajoista sun muista.

Tällainen ajattelu on Liigassa melkoisen turhaa eikä tällaiselle pelaajien turvaamisille ole Liigassa tarvetta. Tässä menee nyt jo rapakon takainen toiminta ja suomalainen kiekkoilu sekaisin. Turvan sijaan eiköhän tässä haeta ihan vain kovaa työntekoa, asennetta ja suoraviivaisuutta, jota voidaan laittaa nyt jokaiseen kenttään vastapainoksi nuorille pelaajille. Se on sitten eri asia, että riittääkö a) nuorten pelaajien taso kantamaan tulosvastuuta illasta toiseen ja b) onko fyysisemmillä pelaajilla riittävästi annettavaa myös kiekolliseen peliin.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Se on sitten eri asia, että riittääkö a) nuorten pelaajien taso kantamaan tulosvastuuta illasta toiseen ja b) onko fyysisemmillä pelaajilla riittävästi annettavaa myös kiekolliseen peliin.
Ja c) ovatko nämä pelaajat parhaimpia mahdollisia esimerkkejä junnuille matkalla kohti huippua? Junnutähdestä on usein pitkä matka liigatähdeksi saati kansainvälisiin kaukaloihin ja usein matka vaatii jonkinlaisen havahtumisen siihen, kuinka paljon duunia matka huipulle vaatii. Kiekollista esimerkkiä tuossa joukkueessa ei Saarelalle ja kumppaneille ole, mutta toivottavasti kokeneista pelaajista löytyy tarpeeksi niitä, jotka kykenevät näyttämään esimerkkiä siitä, mitä urheilijan elämä vaatii.

Asennetta jäällä tuossa joukkueessa kyllä riittää, siitä menestys ei jää kiinni. Toivottavasti löytyy myös niitä, jotka kykenevät tehoihin. Nuorissa on potentiaalia, mutta kuinka moni kykenee nousemaan oikeasti ensimmäisen ketjun tasolle? Niko Ojamäki ja Jarno Kärki tekivät viime vuonna yhteensä 21 maalia, mutta en kyllä usko, että heidän yhteismaalimääränsä tulee tuosta ensi kaudella ainakaan merkittävästi kasvamaan, vaikka he varmasti tulevat olemaan kokonaisuutena viime kautta parempia pelaajia.

Hansen on toki tähän kohtaan hyvä haku. Harjoitusotteluita vedettiin jo vajaalla kokoonpanolla ja Hansen kyennee pelaamaan ihan hyvin 2-3. ketjussa. Mutta jos hankinta/hankintoja vielä tuohon tulee, niin toivottavasti tulee joku edes suhteellisen potentiaalinen pistelinko. Tällä hetkellä tuo joukkue on nimittäin pisteiden tekoa ajatellen todella tasapaksu.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Rockyn pelisysteemin näköistä joukkuetta Ässät on kasannut, mutta ken kykenee tekemään ne kullanarvoiset maalit? Toivottavasti nuoriso kykenee ottamaan isoja kehitysaskeleita.

Pata tulee pelaamaan jälleen ensikaudella tiukkoja, maalin tai parin erolla suuntaansa ratkeavia otteluita.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rockyn pelisysteemin näköistä joukkuetta Ässät on kasannut, mutta ken kykenee tekemään ne kullanarvoiset maalit? Toivottavasti nuoriso kykenee ottamaan isoja kehitysaskeleita.

Pata tulee pelaamaan jälleen ensikaudella tiukkoja, maalin tai parin erolla suuntaansa ratkeavia otteluita.

Tämähän se on ollut Rockyn pelitavassa tuttua, että päästetään korkeintaan kaksi, niin voidaan voittaa. Maalinteosta taas voisi hirtehisesti heittää seuraavaa; alkukaudesta junnut opettelee vielä hiukan hommaa ja nämä puskutraktorit käy jyräämässä räkämaaleja sen 1-3 per peli. Sitten joulun korvilla tai vuoden vaihduttua junnut alkaa olla vauhdissa, jolloin puskutraktorit jyrää vaan vastustajia. Näin helppoo tää on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös