Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012

  • 1 102 957
  • 2 736

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Odotusarvoja ja tilastoja.

Kyllähän Nyba hankki kovia miehiä.
Somervuoren kolme viimeisintä liigakautta: 48, 45, 42
Hirson viisi viimeisintä liigakautta: 40, 59, 41, 66, 44
Hurjia lukemia.

Jokela on kova hankinta, parhaalla kaudellaan oli MM-kisoissa. Tuomaisesta odotan hyvää vahvistusta. Kokoa on ainakin. 191cm ja 106kg.

Hyvin on pullat uunissa.

Mielenkiintoisia muita hankintojakin tuli :
Tuohilampi : 4+16 viime kaudella Sportissa.
Tuohimaa : Neljä kautta yliopistosarjoissa, mielenkiintoinen kysymysmerkki?
Torniainen : Nuorten maajoukkueiden vakiokamaa.
Paunio : Olisko saanut jo kovuutta ja röyhkeyttä tarpeeksi Mestis kaudellaan?
Sokerina pohjalla Markus Granlund : Satavarmasti saa hyvän näyttöpaikan. Se tarttuuko siihen, jää nähtäväksi. Aineksia on vaikka mihin.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh Huh

Kyllä on kova nippu jo nyt kasassa. Täytyy sanoa että hyökkäys on järjettömän kova. Sentteri kalusto on kova ja laaja. Sanattomaksi tässä menee.
Kanisteri taitaa jäädä Nordikselle pitemmäksi aikaa. THX all
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai mestaruusjahdissa TAAS! Kohta alatte huomaamaan, miten inhottuja olette, kun aina olette kärjessä. Näinhän kävi ihanille, suloisille Kärpillekin muiden silmissä, kun alkoi tuota menestystä tulla liikaa.

No tämä ei ole meille kovinkaan uusi asia. Varsinkaan niille, jotka ovat seuranneet liigaa useamman vuosikymmenen. Meitä vihattiin jo ajat sitten ennen kuin Kärpät oli edes liigassa/mestaruussarjassa käynyt ;).
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilmeisesti Mika Partasen on tarkoitus jatkaa uraansa OHL:ssä, kun hänen nimeään ei tänään julkaistussa pelaajalistasta löytynyt. Vuosi takaperin julkistettiin hänen tehneen HIFK:n kanssa 2+1 -vuotisen sopparin, jota luonnollisesti pitäisi tällä hetkellä olla jäljellä 1+1.

Kovan nipun on HIFK taas kasannut. Alkukaudesta myös K-Vantaa saa farmisopimuksen ansiosta kovia vahvistuksia, koska pelaajia HIFK:lla riittää.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Kaipasiko joku vielä kifeä, Frankkia, Penaa jne?

Ps. mukava nähdä kuinka kausareita menee kaupaksi. Mikä lienee recordi?

Kun kerran kysyit, niin vastaan omasta puolestani, että MINULLA!
Konjakki Dinoja on aina ikävä!

Kausikortteja myydään takuulla paljon jo pelkän 'MG jää meille' uutisen pohjalta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyvä Nyba! Hyvä HIFK ! Saatiin äiti + tytär, jota uskalsinkin jo veikata. Micke jää, Hirso tulee. Jessus mitkä sentterit....huh huh ! Nythän on niin, että Kekäläinen haluaa edes jotain ja kisaa käydään Jakke Ruudusta, pahin pelkotilani siis. Mutta meni se miten meni, tämän permanentin koossapitäminen on helvetin hienoa. Tiesin Hirson, Tuomaisen, Jokelan ja Micken ja silti mukaan mahtui muutamia yllätyksiä. Ällistyneen hyvä fiilis!

Ainoa kaneusvirhe on se, että KHL:n, NHL:n, Sveitsin ja Ruotsin kynsistä pelastetun Jan Lundellin sopimukseen saatiin vain yksi vuosi lisää. Meidän on pikkuhiljaa vain opittava käsittämään, että joskus nämä nuoret lupaukset lentävät pesästä ja tässä on oltava iloinen jokaisesta kaudesta, joka vielä saadaan. Ja jos näin oikein, 3-vahdin nimi puuttui. Oletan, että fyrkka ei kertakaikkiaan riittänyt Timo Lindströmiin enää? On sinänsä hienoa, että mikään ei ole täydellistä! Mestaruuden jälkeen saatiin aikaiseksi taas uusi kausi, jolloin saadaan jännittää maalivahtitilannetta. Tää on mun HIFK! Kuinka tätä jengiä voisi olla rakastamatta? Oikeasti, hymiön kera :)
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hamilton->
Ramstedt->Hirschovits
Töykkälä->
Wärn->Tuomainen
Haataja->Somervuori

Vallin->Jokela
Kovanen->
Ahonen->Tuohilampi

Hirso nyt korvaa Ramstedtin mennen tullen, kuten myös kunnossa oleva Jokela korvaa viime kauden Vallinin. Tuomainen korvaa Wärnin ja Somervuorelle tulee isot saappaat täytettäväksi, mutta ei ole mahdoton tehtävä. Tuohilampi nyt korvannee Ahosen minimaalisen roolin.

Korvaamatta lähtijöistä on siis periaatteessa Hamilton, jonka tilalle voidaan hyvin vielä napata verorajalla joku täsmähankinta. Töykkälä, jonka tilalle uskon Piiparisen kasvavan(Mahdollisesti myös nuorempi Granlund vaikka aivan eri tyylin pelaaja onkin). Kovasen tilalla nyt ei ketään ole, mutta eiköhän siihenkin joku kiva lisäys löydy mikäli kukaan näistä nuorista pakeista ei kasva siihen rooliin alkukaudesta.

Kolmosmaalivahti puuttuu, mutta eiköhän sekin tässä selviä kunhan saadaan MV-koutsi ensiksi hoidettua.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Nythän on niin, että Kekäläinen haluaa edes jotain ja kisaa käydään Jakke Ruudusta, pahin pelkotilani siis. Mutta meni se miten meni, tämän permanentin koossapitäminen on helvetin hienoa.

Tämä nyt on niin, että Jakke pitää kotiuttaa ihan puhtaasti imagosyistäkin, vaikka tällä hetkellä jengistä olisi pelillistä tilausta vaikea löytää (toki, jos Lennu lähtee rapakon taakse, niin pelillinen tilauskin ilmenee välittömästi), joten toivottavasti Jakke saadaan kotiutettua. Ennemmin dumppaisin jengistä Ahtolan/Tuomaisen, kuin päästäisin Jakke Ruudun ohi.

Hoida homma, Nybari!
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tähän voi olla tyytyväinen. Aivan loistavaa duunia, aivan loistavaa. Jos Matikainen saa tuon materiaalin pelaamaan tasollaan, niin tuplamestaruus ei todellakaan ole mahdoton. Innolla odotan syksyä.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ja jos näin oikein, 3-vahdin nimi puuttui. Oletan, että fyrkka ei kertakaikkiaan riittänyt Timo Lindströmiin enää? On sinänsä hienoa, että mikään ei ole täydellistä!

Kyllä siellä kassakaapin takana on aina joku jemma, josta se 5t€ löytyy, jolla saadaan se kolmosmaalivahti palkattua.

Erinomainen suoritus ja kokoonpano näyttää hienolta, sanoisinko perussuomalaiselta. Muutama junnu joutuu hakemaan mestiksestä ja ehkä muista liigaseuroista peliaikaa, mutta parempi näin, ettei syksyllä tarvitse lähteä enää pelaakauppoihin. Yksi pakki saattaa tuossa olla tarpeellinen myöhemmin hommata, etenkin mikäli junnut eivät merkittävästi nosta tasoaan. Hyökkäys näyttää loistavalta SM-liigaan, Lennun poistuessakin mahdollisesti se on riittävä. Jarkko Ruudun kotiuttaisin silti, mikäli mies valitsee liigassa kahden sueran väliltä, olisi rikos antaa Jaken pelata muualla. Jakke, Lennu ja Tuomainen olisi oma ihannekenttäni, voisi siinä vastustajilla päät pyöriä, että mistä päin kolisee, pakkiparina tietysti Jokela ja Kankaanperä. Jos ei nyt kausarit käy kaupaksi, niin ei sitten koskaan.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Petu Matikaisella on työkaluja aika lailla. Lainaan ässähenkistä kirjoittaa toisessa ketjussa, koska sen verran hyvin kiteytti kaveri tilanteen:

"Pakko sanoa, että kun HIFK nyt juuri julkaisi koko ensi kauden joukkueensa uusine miehineen ja jatkoineen päivineen, niin on tämä kilpavarustelu armotonta.. jokainen HIFK:n kahden ensimmäisen ketjun pelaaja (Peltonen, Granlund, Somervuori, Kuhta, Hirschovits, Petrell) on sellainen 40-60 pisteen tekijä liigatasolla..Siis aikuisten oikeasti jokainen"

Tähän päälle löytyy pelimiehiä a la Wirtanen, Ahtola ja koko "Märkä Simon Kopla" ja eräs HIFK:n kaikkien aikojen laadukkaimmista pakistoista.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
Nythän on niin, että Kekäläinen haluaa edes jotain ja kisaa käydään Jakke Ruudusta, pahin pelkotilani siis.

Jakkea ei saa päästää muualle! Jos vaikka nostettais lipun hintaa eurolla, niin 6500 katsojakeskiarvolla saataisiin jo 30 kotimatsilla 195000€. Kukaan ei varmaan pahastuis, jos tuo euro menis Jaken kotiuttamiseen.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko sitä on vielä toisen kerran ihmetellä tänne ketjuun miten mykistävältä meidän kokoonpanomme näyttää tällä hetkellä! Voi tietenkin olla mahdollista, että sekä Lennu että Wirtanen lähtevät Pohjois-Amerikkaan, mutta siitä huolimatta meillä olisi jalkeilla mestaruustason porukka. On helvetin kliffaa olla HIFK-kannattaja tällä hetkellä! Ja jos majailen ensi kauden ajan Suomessa niin aivan varmasti ostan kausikortin!

Tuo Flipin kommentointi todistaakin sitä vanhaa ja kuuluisaa mantraa, joka menee seuraavanlaisesti:

''En gång HIFK, alltid HIFK'' ;)
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Jakkea ei saa päästää muualle! Jos vaikka nostettais lipun hintaa eurolla, niin 6500 katsojakeskiarvolla saataisiin jo 30 kotimatsilla 195000€. Kukaan ei varmaan pahastuis, jos tuo euro menis Jaken kotiuttamiseen.

Rauha nyt, Jakke on osaomistaja ja pelaa HIFK:ssa jos pelaa Suomessa. Tiedän että osaomistajuus ei pakota pelaamaan tietyssä seurassa ja blaablaa, mutta Nybondas ja Ruudun perhe on suhteellisen hienoissa väleissä ja näitä poikia ei muualle päästetä.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tää kausi on hävitty...:o)

RoopeSetä on hyvin, hyvin tyytyväinen!

On tietty riski, että joku porukasta irtoaa vielä N tai KHL:ään, mutta tilalle löytyy hyviä stuntteja, ja sen lisäksi on vielä ulkomaalaiskiintiö täysin käyttämättä.

Nyt pitäisi vielä vaan kotiuttaa Rudin !

Tää on mun HIFK !!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Elämme jotenkin melko epärealistista aikaa näin IFK-kannattajan silmin. Penan haamut on saatu karisteltua jo viime kauden aikana kauas menneisyyteen, joukkue ilmoittaa hallitsevana mestarina ensikauden laadukkaan sekä tasapainoisesti kasatun joukkueen rungon jo tässä vaiheessa ja kiitos Peltosen / Miken, tuleva joukkue on markkinointimielessä valovoimaisin miesmuistiin. Tuohon soppaan vielä Jarkko Ruutu, niin kyllä kelpaisi.

Vieläkin sitä silti (vaikkei pitäisi olla mitään syytä) odottelee "penamaisia" hankintoja tyyliin:

Eliteprospects.com - Mike Koiranen
Eliteprospects.com - Marc Boxer
Eliteprospects.com - Mathias Terrier
(linkit vievät koiriin viittaavien pelaajien EP-profiileihin)

Nyt on Penan koirat vaihtuneet Petun ajokoiriin ja katsotaan mitä tämä tuo tullessaan. Fiilikset kauteen lähdettäessä ovat kuitenkin erittäin positiiviset!
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Filip#51:n avainpelaajalistaan, joka näyttäisi olleen kerätty pelaajista, jotka joskus ovat pelanneet narreissa, niin seitsemästä mainitusta on kokonaista yksi Ilmalan kasvatti. Kaksi on maaseudulla liigauransa aloittaneita pelaajia, jotka ennen HIFK:iin tuloaan eksyneet Ilmalaankin.

Loput neljä ovat aloittaneet liigauransa HIFK:ssa ja käväisseet jossain vaiheessa uraansa visiitillä siinä vähemmän Suomen mestaruuksia voittaneessa pääkaupungin joukkueessa ja ovat kuitenkin palanneet lopulta kotiin.

Eli ei tästä juurikaan kasvattipinnoja heru Team Hjallikselle, jos sitä tuolla listalla haettiin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ihan avoin kysymys vailla elvistelyä, mutta mihin ketjuun Jakke Ruudun sijoittaisit? Kenet 1 - 3 ketjun miehistä siirtäisit sivuun? Tulisiko #25 pelaamaan muussa kuin 1 ketjussa? Joukkueenjohtaja tosin on vielä nimeämättä.

En ole JHag, mutta itsekin tuli tuota kysymystä pohdittua ja ainoa kokoonpano, jonka keksin, on mallia: Peltonen-Granlund-Ruutu. Ja vastauksena kysymykseen, siirtäisin Ahtolan ja/tai Tuomaisen alemmas Jaken tieltä. Mikäli Lennu lähtee NHL:een kokeilemaan siipiään, on Jakelle paikka tyhjänä samantien.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loistavaa duunia!

Jatkosopimukset: Mikke, Kibe, Wirtanen, nelosketju Bobby-Simo-Pöde, Ahtola ja Järventie, kaikkien jatko aivan loistavaa. Kurvinen ja Järvinen tuovat hyvin leveyttä ja kumpikin ansaitsi jatkon. Samoin Lundellin jatko, jota jo aiemmin ennakoin, on varsin tervetullut.

Lähtevät: Haataja ainoa varsinainen menetys. Töykkälä teki hyvää duunia, mutta käyttö hyökkäyspäässä niin vähäinen, että oli aika antaa tilaa nuoremmille (Piiparinen, Torniainen). Vallin ei ollut aivan sitä, mitä odotettiin ja mistä maksettiin. Kovanen ja Hamilton olivat vaan käymässä, Ahonen ei ollut kehittynyt riittävästi. Ramulle tekee hyvää lähteä muualle.

Junnut: Markus Granlundin kahden vuoden diili loistava juttu, varmasti oli muitakin vaihtoehtoja. Åsten, Salmi, Silfver ja Teppo pelannevat ensi kauden pääasiassa Kolleissa/mestiksessä. Silfver lupaava offensiivinen puolustaja, toivottavasti syksyllä paino alkaa jo seiskalla - seuraava Kousa? Salmi ja Teppo ovat olleet pitkään junnuissa isossa roolissa ja isokokoisina voivat hyvin olla valmiita liigapeleihin. Åsten pelannut junnumaajoukkueissa ja hyvin IFK:n näköinen ja niminen hyökkääjä, vaikkei kovin iso olekaan. Mikael Salmivirta ei saanut sopimusta, toivottavasti silti jatkaa Kolleissa. Mika Partanen jatkaa ilmeisesti edelleen P-Amerikassa?

Try-outit: Hyviä hakuja, näissä ei mitään ainakaan menetä, vaikka vaikeuksia mahtua noin laajaan rinkiin. Paunio oli toissa kaudella isossa roolissa Kolleissa ja viime kausi meni ilmeisesti varsin kelvollisesti Kookoossa. Lauri (Harrin poika) Tuohimaalla neljä kautta takana Clarksonissa. Pistekehitys mennyt vähän väärään suuntaan, mutta silti mielenkiintoinen kokeilu.

Uudet pelaajat: Hirso ja Jokela erittäin tervetulleita paluumuuttajia. Tuohilampi voitti viime kaudella Mestiksen mestaruuden ja olisi jo vuosi sitten saanut sopimuksen IFK:hon, mutta päätti valita Vaasan ja opiskelun. Kehityksen kannalta iso rooli Sportissa oli varmasti oikea ratkaisu. Ainesta hyväksi peruspuolustajaksi. Somervuoresta ja Tuomaisesta en ole kovin innoissani, mutta toivotan tervetulleiksi. Kalle Torniainen erittäin hyvä haku. Pelasi keväällä U18-kisoissa ja pidetään erittäin lupaavana. Syntynyt -94 eli vuoden Granlund jr:ää nuorempi. Pelannee vielä Kolleissa, mutta 3 vuoden sopimus loistojuttu.

Joukkue on valmis ja nyt ollaan vasta toukokuussa. Tarvittaessa sitten kauden mittaan täsmähankintoja ja mahdollisesti ennen syksyä vielä yksi maalivahti Unkarin Timpan tilalle. Maalivahtivalmentajan nimeä odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Hyvältä näyttää.

Kausarin joutui sittenkin vielä tilaamaan tulevalle kaudelle.
Nybari jatkaa samaa linjaa, että omia kavereirta kotiutetaan, ja 1-2 ulkopuolista hankintaa. Laadukkaita kavereita on niin paljon, että osa varmasti lähtee vielä ennen kauden alkua Jenkkeihin tai Venäjälle.

Hurja tiimi on koossa ja on kiva olla IFK fani nykyään, kun ei paljon edes kiinnosta ketä muissa jengeissä pelaa. Luotto on kovaa omaan jengiin ja vaikka Matikaisella menisi vuosi säätäessä hommaa kuntoon, niin joukkue on nyt kolmatta kautta peräkkäin laadukas ja valmis taistelemaan mestaruudesta.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Linkit vievät kuviin jääkiekkoilijoista.

Kova on nippunne, onnittelut!

Kiitoksia. HIFK on kauneinta ja suurinta Helsingissä.

Mä laitan tähän muutaman kuvitteellisen kuvan:

* KUVA A

suomenruotsalainen purjehtiva HIFK-fani Sipoosta (kelatkaa), jonka työmäärä ja raha on mahdollistanut Jokereiden olemassaolon ja pikku-Flippien fanituksen.

* KUVA B

Savolainen maailmanmies, joka nousi maineeseen Helsingin IFK:n kautta tekemällä ennakkoluulotonta ja hienoa työtä. Frank Moberg pestasi ennakkoluulottomasti tämän nuorukaisen aikoinaan. Kuvan A henkilö palkkasi tämän henkilön 2000-luvun lopussa Jokereihin, jotta menestystäkin seuraisi.


* KUVA C

Kuvan puuta muistutava näky valmensi joskus aikaan Lukkoa. Ura nousi pikku-pikku-leijonien valmentamisen jälkeen huimaan nousuun Helsingin IFK:ssa, kun tämä kuvan A:n henkilön palkkaaman kuvan B henkilö, palkkasi herran Helsingin IFK:n ruoriin ja mukana tuli aseenkantaja Raato.


* KUVA D

Kuva on epäselvä, mutta siinä lienee jokainen 2000-luvulla liiga pelannut edes keskitason kiekkoilija. Kuvan yhteneväisyyden ja linjat huomaa, kun tarkastelee tarkemmin pelaajien värejä. Kaikki on palkattu jossain vaiheessa Matti Virmasen ja toimivien pesukoneiden turvin pitämään kivaa Areenalle.

ISO KUVA!


Hauskaa kesää Ilmalan suunnalle!


Vittu meillä on muuten nyt syvyydessä leveyttä jos mahdollista viime kautta enemmän.


Hyvää kesää uudestaan sinne Ilmalan paikkeille ;)!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En ole JHag, mutta itsekin tuli tuota kysymystä pohdittua ja ainoa kokoonpano, jonka keksin, on mallia: Peltonen-Granlund-Ruutu. Ja vastauksena kysymykseen, siirtäisin Ahtolan ja/tai Tuomaisen alemmas Jaken tieltä. Mikäli Lennu lähtee NHL:een kokeilemaan siipiään, on Jakelle paikka tyhjänä samantien.

En ole minäkään JHag, mutta jos Ruutu olisi saatavissa, niin hänet pitäisi ottaa samantien ja sitten vasta miettiä, että mihin laitetaan. Tällä minimoitaisiin pienetkin mahdollisuudet kilpailijan leiriin siirtymisestä, joka olisi lähes katastrofi. Lisäksi markkinointimielessä olisi kultaakin kalliimpi tekijä ja etenkin Petun valmennuksen alaisuudessa voisi olla erittäin mielenkiintoinen kortti. Mutta siis, vaikka näin:

Peltonen - Granlund - Somervuori
Petrell - Hirschovits - Kuhta
Ruutu - Wirtanen - Ahtola
Tuomainen/Pöysti - Liivik - Nyholm
+Järvinen jne..

Sitäpaitsi loukkaantumisia tulee aina ja kuten viimekaudellakin nähtiin, leveyttä on hyvä löytyä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helvetin hyvältä näyttää! Ei voi kyllä muuta sanoa. Muutama kova täsmähankinta ja paljon merkittäviä jatkosopimuksia.

Hamiltonin olisin mielelläni nähnyt vielä jatkavan IFK:ssa, mutta eipä hänen lähtönsä lopulta juuri harmita. Jarkko Ruutu vielä kolmosen toiseen laitaan, niin joukkue olisi täydellinen!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sairasta!

Ei voi muuta sanoa. HIFKin vuoden -98 nippu tuntui monta vuotta tuon jälkeen sellaiselta, ettei sitä ja sen ylivoimaisuutta tulla enää ikinä SM-liigassa näkemään. Nyt nähdään.

HIFK on tällä hetkellä niin suvereeni suosikki ensi kauden liigaan, että Matikaisen on oikeasti pakko onnistua. Ja kyllähän se onnistuukin. Onnittelut!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös