Joukkueen rakennus kaudelle 2011–2012

  • 793 080
  • 2 691

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Raumalta on tulossa toinenkin pelaaja pataan. Nico Aaltonen saattaa tulla Raannan vanavedessä Ässiin, näin kuulin.

Paskaa on.

VVV, Hokkanen, Levokari ja nyt vielä Aaltonen. Perkele kun tällästä tusina paskaa, saa luvan olla sitten huippuhankinnat syksyllä.

Synkältä näyttää nyt.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
VVV, Aaltonen, Hokkanen.... Kovin on Hirsimäen näköisiä hankintoja. Palkkapyynnöt lienevät perin kohtuullisia joten suoraa monivuotista sopimusta vain pöytään. Vähät siitä, että urheilullisen tuloksenteon kannalta näistä janttereista ei ole juurkaan apuja. Salosella sentään oli pelivuosia liigassa, vaikka muutoin olikin ynnä muut -osastoa.

Levokari voi olla hyväkin hankinta jos vaan saa pelata sota-alueilla niillä omilla vahvuuksillaan.... Ja lienee valmennuksellekin sen verran tuttu kaveri, ettei kukaan edes kuvittele istuttavansa häntä mihinkään kiekollista osaamista vaativaan rooliin. Kudroc, Levokari ja Sammaltapsa muodostavat sen fyysisen kolmikon ja heidän rinnaallen sitten kiekollinen pakki: Uusis, Caldwell, Taimi/Jyrkkiö/Malkamäki. Mielosen voi lähettää vaikka Luvialle.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Mites olisi ensi kauden 20 maalin isokokoiseksi laituriksi Justin Morrison tuolta 50 km etelämpää.
Jos teidän tavoite on pleijareissa, niin eipä paljon Morrisonilla tee mitään. Jos tavoite on välttää pleijarit ja karsinnat eli päättää kausi runkosarjaan, niin sittenhän Morrison on täydellinen hankinta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Raumalta on tulossa toinenkin pelaaja pataan. Nico Aaltonen saattaa tulla Raannan vanavedessä Ässiin, näin kuulin.

Ei ole todellista.. (tähän sellainen hymiö, joka hakkaa päätään seinään)

Aaltonen on tusinamies jopa tusinamiesten joukossa! Miksi ihmeessä hankittaisiin pelaaja, joka on lähtökohtaisesti huonompi kuin yksikään sopimuksenalainen oma pelaaja. Meillä on Laaksonen, meillä on Mäkilä.. näiden pitää antaa pelata, jolloin tällaisten hankintojen arvo on tasan nolla, allekin nollan..

Se, että joukkueen runko pysyy hyvin kasassa ei tarkoita sitä, että sen jälkeen tarvittaisiin vain jämämiehiä tuomaan jotain leveyttä..
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilen peliä katsellessa kiinnitin huomiota siihen, että lukon Aaltonen oli pelin ensimmäisellä jatkoajalla lukon eniten pelannut hyökkääjä. Tämä oli itselleni yllätys ja siksi se jäi mieleenkin. Lisäksi kaveri pelasi kaikin puolin hyvin. Toisaalta ei päin persettä pelaava tunari pelaa välierissä enempää kuin Lindgrenit ja kumppanit.

Lisäksi eilen keskusteluissa pyörähtänyt IFK:n Pöysti oli todella hyvä kautta linjan.

Fernandoille ja kumppaneille käy nyt helposti ns. vanhanaikaiset. Kun ei tiedetä pelaajasta mitään muuta kuin nimi ja se ei ole jo liigassa 30+30 tehnyt huippu sellainen, niin "tiedetään" pelaajan olevan paska.

Tämän menneen kauden jälkeen varsinkin pitäisi ymmärtää se ettei peliä pelata paperilla. Toki on selvää, että varmoja nimiä tarvitaan eikä kaikki joukkueen pelaajat voi olla "toivotaan, että lunastaa lupaukset" -miehiä. Siltikin toivoisi jonkinlaista mielenhallintaa ja luottoa Ässäjohtoon. He ovat varmasti seuranneet näitä pelaajia enemmän kuin suurin osa täällä ja nähneet hankinnoissa jotain mistä tänne kirjoittavilla "kaikki on paskaa" - Fernandoilla ei ole mitään käsitystä.

22-vuotias Nico Aaltonen lukosta olisi parin-kolmen vuoden paperilla kaappaus. Siis minun mielestäni.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Raumalta on tulossa toinenkin pelaaja pataan. Nico Aaltonen saattaa tulla Raannan vanavedessä Ässiin, näin kuulin.

Ehkä Ässät on ottannut mallia Lukosta ja Poriinkin perustetaan oma "akatemia"? Tämä tarkoittaa sitä että hommataan noin 9 ketjullista potentiaalisia lupaavia pelaajia ja sitten näistä ehkä joku pääsee välillä edustuksenkin mukaan pelaamaan. Hieman rahaa tähän touhuun palaa mutta Ässillähän sitä onneksi on. Tervetuloa Aaltonen ja kumppanit!
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vainiola, Hokkanen ja Aaltonen ovat kaikki oikeita lupauksia ja omaavat todella ison potentiaalin, kunhan saavat oikean roolin ja tarpeeksi aikaa päästä sisään pelisysteemiin. Katsokaapas esim. Huhtalaa, jolla joka kausi otteet paranivat ihan silmissä. Eipä ollut Tommi yhtään mitään Ässiin tullessaan.
Nämä ison potentiaalin omaavat heput puhkeavat usein kukkaan uusissa ympyröissä. Esimerkkejä on lukuisia, Jarkko Immonen Ässistä Jyppiin mennessä, Keränen Hifkistä Lukkoon yms.
Eli pointtini on, että jos näitä lupaavia heppuja saadaan muutama sainattua, niin suurella todennäköisyydellä joku, tai jotkut heistä nousevat Armian tyyppisesti esille jo ensi kauden aikana. Tällainen löytö sitten kun saadaan kolmen vuoden sopparilla kiinni (jatketaan soppareita hyvissä ajoin ennen joulua), niin säästö ja hyöty on erittäin suuri Ässien tulevaisuutta ajatellen.

Kivi varmasti jatkaa hyväksi havaittua linjaa, että pelaajia on sen verran rosterissa, että kilpailu pelipaikoista pistää kaikki yrittämään tosissaan. Eli älkää arvon Ässäveljet vielä tuomitko näitä "nobodeja"!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paskaa on.

VVV, Hokkanen, Levokari ja nyt vielä Aaltonen. Perkele kun tällästä tusina paskaa, saa luvan olla sitten huippuhankinnat syksyllä.

Synkältä näyttää nyt.

Näin se maailma muuttuu, pari viikkoa sitten taivas auki ylös asti ja nyt on synkkää...

Ässien tilanne ei ole ollut pariinkymmeneen vuoteen näin hyvä heti kauden jälkeen. Meillä on osaava valmennus, joukkueen runko koossa hyvin, joukkueesssa paljon pontentiaalia, ne ratkaisupelaajat tulevat sitten kesällä.

Vainiola, Hokkanen ja Aaltonen ovat pelaajia, joilla on paljon hyviä ominaisuuksia ja jotka luovat hyvää kilpailua joukkueeseen. Nyt täytyy tehdä töitä, eikä notkua Kinon baaritiskillä, jotta mahtuu joukkueeseen.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Mulla on nyt sellainen fiilis, että nyt uskotaan kaikkien huhujen olevan ihan varmoja siirtoja. Jopa nämä huhut tyyliä "kuulin Karjarannan Shelliltä" ovat heti automaattisesti ihan satavarmoja siirtoja. Jos mä nyt sanoisin, että kuulin Joona Karevaaraan olevan tulossa Ässiin, niin varmaan kaikki heti alkavat sijoittamaan Karevaaraa Ässien ensi kauden kokoonpanoihin.

Odotetaan nyt Ässien toimistolta virallisia tiedotteita ennen kuin aletaan sijoittelemaan Vainiolaa, Hokkasta ja Aaltosta kokoonpanoon.

Muutenkin nyt jäitä hattuun. Ässillä on jo nyt oikein hyvä runko kasassa, joka jo pelkästään riittäisi puolivälieräpaikan tavoitteluun. Tuohon kun saisi sen kokeneen ykkössentterin, niin silloin näyttäisi jo oikein hyvältä. Muuten ei ehkä edes kannata muuttua vauhtisokeaksi, vaan hakea näitä urallaan vielä eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Siksi joku nicoaaltonen voisikin olla oikein hyvä haku tuomaan joukkueeseen leveyttä. Taso on jo nyt hyvä, mutta potentiaalia on olla vieläkin parempi.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Aaltonen on pelannut kuntoon päästyään loukkaantumisten jälkeen erittäin hyvin. On pelannut 3. kentässä Kauvosaaren ja Kivimäen kanssa. Aaltosen ehdoton vahvuus on hyvä liike. Muita erityisominaisuuksia Nicolla ei juurikaan ole, aika tasainen suorittaja.

Selkeä heikkous on jäätyminen ratkaisupaikoissa. Tosin tämän puolen voi saada kuntoon itseluottamuksen myötä. Aaltonen on vielä kehittyvä pelaaja, joten voi hyvinkin olla vielä kova tekijä liigassa. Kuitenkaan mikään tulosyksikön pelaaja Aaltonen ei vielä ole.

Itse näen kyllä Aaltosen menemisen Ässiin ennemminkin farmiin lähettämisenä kuin kaappauksena.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No ehkä ilmaisin minäkin itseäni vähän turhan jyrkästi, mutta harmittaa vain omien kaverien puolesta että tänne tuotaisiin näitä vastaavia jannuja, kun näille omille (Laaksonen, Mäkilä) toivoisi sen todellisen läpimurron lopultakin tulevan. Uudet kaverit tuovat kilpailua joo, ja sehän todettiin hyväksi asiaksi tällä kaudella, mutta silti pienentävät mahdollisuutta omien poikien läpimurtoon..

Harvoin olen näin voimakkaasti omien junnujen puolella, mutta kyllähän Hokkanen, VVV ja Aaltonen kolmikko veisi jo paljon peliaikaa omilta.. nelosketjussa ei kuitenkaan ole kuin kolme paikkaa, ja sitä Ruismaakin pitäisi kait peluuttaa, edes antaa kokeilla..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
2-3 kokeneempaa ns. tekijämiestä tarvitaan ja loput 3+ voivat olla vaikkapa Mestishakuja tai muita vastaavia pienemmän profiilin pelaajia.

Rahat pitäisi riittää seuraavanlaiseen kokoonpanoon, kun lasketaan lähtijät ja hyvin mennyt kausi:

Zaborsky-X-Y
Santavuori-AUK-Armia
Savinainen-Sillanpää-Yetman
Mutanen-Niemi-Laaksonen

Mäkilä-"hokkanen"-"vainola"
"aaltonen"- Ruisma


Uusitalo-Z
Caldwell-Malkamäki
Kudroc-Jyrkkiö

Sammalkangas-Mielonen
"taimi"

Raanta
Järvenpää

Eli vain kolme aukkoa on.

Koodinimet voisivat olla:

X -> Zagrapan tai vastaava nuorehko isokokoinen peliätekevä sentteri
Y -> Joensuu tai vastaava isokokoinen ja röyhkeä maalintekijä
Z -> Kiekkovarma pakki joka on vähintään 185cm jotta pärjää myös maalinedessä
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ehkä ilmaisin minäkin itseäni vähän turhan jyrkästi, mutta harmittaa vain omien kaverien puolesta että tänne tuotaisiin näitä vastaavia jannuja, kun näille omille (Laaksonen, Mäkilä) toivoisi sen todellisen läpimurron lopultakin tulevan. Uudet kaverit tuovat kilpailua joo, ja sehän todettiin hyväksi asiaksi tällä kaudella, mutta silti pienentävät mahdollisuutta omien poikien läpimurtoon...

Mäkilä, Niemi ja Jyrkkiö ovat ensi kaudella sellaisessa tilanteessa, ettei voida puhua enää junnuista vaan heidän on osoitettava olevansa pelipaikkansa arvoisia, tulkoon korvaaja mistä tahansa. Kannatan omien junnujen peluuttamista, mutta junnujen täytyy myös vastata huutoon ja ottaa se pelipaikka.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Martin Bartek kävi aikanaan floppaamassa Lukossa (17 peliä, 11 pistettä), mutta viime vuosina on pelannut piste-per-peli -tahdilla niin DEL-liigassa kuin Tsekissä. Jos tryoutiin suostuu, voisi olla mahdollinen kokeilu.
Laitetaan nyt Bartekista sen verran kun kerran pelurista muutakin kokemusta kuin netin tilastot. Omaa nimittäin todella kovan rannelaukauksen ja esim ylivoimalla todellinen peloite tuon takia. Toisaalta oli aika "tähtistatuksella" liikenteessä ja joukkuepelaamien ei napannut yhtään. Lisäksi siviilipuolella taisi olla suuria sopeutumisvaikeuksia(ilmeisesti emäntä ei oikein viihdy kuin suurissa metropoleissa:).

Aaltonen on taas tunnollinen peruspeluri, joka omaa hyvän luistelun. Tulosyksikköön pelurista ei ole, mutta todella hyvä kolmosketjun työjuhta. Myös av:lla erittäin käyttökelpoinen peluri. En pitäisi kaappauksena, mutta ihan ok hakuna Ässiltä.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aaltonen on taas tunnollinen peruspeluri, joka omaa hyvän luistelun. Tulosyksikköön pelurista ei ole, mutta todella hyvä kolmosketjun työjuhta. Myös av:lla erittäin käyttökelpoinen peluri. En pitäisi kaappauksena, mutta ihan ok hakuna Ässiltä.

Taitaa Aaltonen suunnata idän suuntaan pohjoisen sijasta
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Aaltonen on taas tunnollinen peruspeluri, joka omaa hyvän luistelun. Tulosyksikköön pelurista ei ole, mutta todella hyvä kolmosketjun työjuhta. Myös av:lla erittäin käyttökelpoinen peluri. En pitäisi kaappauksena, mutta ihan ok hakuna Ässiltä.
Tuosta tulikin mieleeni taas se asia, että Ässistähän lähtee tärkeistä alivoimapelaajista pois Kuparinen ja Huhtala. AUK, Sillanpää ja Savinainen voivat varmasti jatkossakin pelata alivoimaa, mutta kyllä tuo osasto täytettä tarvitsisi. Junnuissa Ruisma ja Virkkunen ovat pelanneet kyllä alivoimaakin, mutta he tuskin ovat yksistään ratkaisu tähän ongelmaan. Ja ratkaisua tuskin tuo Niemikään, vaikka häntäkin on alivoimalla jäällä nähty. Siksi olisi hyvä löytää joku pelaaja, jolta tuo alivoima luonnistuu.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuosta tulikin mieleeni taas se asia, että Ässistähän lähtee tärkeistä alivoimapelaajista pois Kuparinen ja Huhtala. AUK, Sillanpää ja Savinainen voivat varmasti jatkossakin pelata alivoimaa, mutta kyllä tuo osasto täytettä tarvitsisi.

Tätä minä painotin eilen ja toissapäivänäkin kirjoittaessani pisteitä tekevistä yleispelaajista. Ässät ei tarvitse mitään ykkösketjun tehoruiskuja vaan kärkihankintojenkin soisi olla pelaajia jotka osaavat kahden suunnan pelin ja joita voi tarvittaessa käyttää esim. alivoimassa. Pitkin kautta ja kauden jälkeenkin täällä on voivoteltu maalinteko - ongelmista ja samalla pidetty hyvää oman pään peliä ikään kuin itsestäänselvyytenä. Tosiasiassa sinne puolelle on tulossa aukkoja siinä missä hyökkäyspäähänkin Kuparisen ja Huhtalan lähdön myötä, mikä joukkueen kasaajienkin olisi syytä muistaa. Ylivoimaa voidaan pelata suppeammallakin porukalla, alivoimaa ym. hankalia tilanteita varten tarvitaan laajempi reservi. Jääkiekko - otteluita kun voitetaan kahdella tavalla: tekemällä enemmän ja päästämällä vähemmän maaleja kuin vastustaja.

"Yhteistyön jääkiekko" on Petteri Sihvosen viljelemä hirveä termi joka kuitenkin kuvasi hyvin kuluneen kauden Ässiä. Se on se tapa jolla Ässät ensi kauteen jatkaa ja se olisi hyvä pitää fantasioissakin koko ajan mielessä. Meillä on nähty jo riittävästi pelaajia jotka kasaavat kovat yv - tehot ja ovat muilla pelin osa - alueilla koko ajan ongelmissa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Alivoimalle meillä on jo yksi liigan kärkipareista eli Sillanpää-Savinainen.

Toinen pari voi olla esimerkiksi Mutanen/Laaksonen ja AUK, olettaen että se uusi ykkössentteri hankitaan. Jos ei hankita niin AUK:n tilalle tarvitaan joku uusi puolustavan roolin sentteri.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämän menneen kauden jälkeen varsinkin pitäisi ymmärtää se ettei peliä pelata paperilla. Toki on selvää, että varmoja nimiä tarvitaan eikä kaikki joukkueen pelaajat voi olla "toivotaan, että lunastaa lupaukset" -miehiä. Siltikin toivoisi jonkinlaista mielenhallintaa ja luottoa Ässäjohtoon. He ovat varmasti seuranneet näitä pelaajia enemmän kuin suurin osa täällä ja nähneet hankinnoissa jotain mistä tänne kirjoittavilla "kaikki on paskaa" - Fernandoilla ei ole mitään käsitystä.

Tämän tekstin voisi laittaa melkeinpä pysyväksi "huoneentauluksi" koko tämän ketjun yläpuolelle. Järkeä saa käyttää ja nyt jos koskaan takana on kausi jonka jälkeen itse kukin voisi osoittaa jotain alkeellista luottoa seuran johtoa kohtaan. Koko viime kesä täällä porattiin kuinka KAIKKI muut hankkivat hyviä pelaajia ja meille tulee vain "Santavuori ja muuta paskaa". Lopputulosta ei tarvinne tässä kerrata, mutta se nyt ainakin nähtiin ettei ison rahan nimimiehet takaa tämän päivän liigassa yhtään mitään.

Pari kuukautta sitten täällä muuten tuli esiin tulevan kauden "kolmosketju" jonka pelaajiksi nimettiin Vainiola, Hokkanen ja "joku liigassa vaikuttava lupaus". Olisiko tämä sitten ollut Nico Aaltonen? Any case, varovainen peukku täältä. Kaveri jäi muutama vuosi sitten mieleen nuorten maajoukkueesta, jossa pelasi Sakke Salmisen tutkaparina. Olenkin vähän ihmetellyt mihin hänen liigauransa on hautautunut. Olisi ilman muuta hyvä täydennys tuonne kolmosketjun tietämille ja potentiaalia olisi uskoakseni myös nähtyä parempiin tehoihin.

Niin, ja tietysti se tusinamieheksi parjaamani Pöysti onnistui eilen. Kuinkas muutenkaan :)
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Alivoimalle meillä on jo yksi liigan kärkipareista eli Sillanpää-Savinainen.

Toinen pari voi olla esimerkiksi Mutanen/Laaksonen ja AUK, olettaen että se uusi ykkössentteri hankitaan. Jos ei hankita niin AUK:n tilalle tarvitaan joku uusi puolustavan roolin sentteri.

Kuparisen, Huhtalan ja Huhtasen myötä lähti kolme tärkeää av - hyökkääjää joita ei todellakaan paikata vain niillä hyökkääjillä joita joukkueessa jo on. Av ei ole tietenkään pelin tärkein osa - alue mutta kyllä hukka perii jos sitä joudutaan pelaamaan vain muutamalla pelaajalla.

Pilaako tämä slovakki - fantasiasi? Pahoittelut jo etukäteen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pilaako tämä slovakki - fantasiasi? Pahoittelut jo etukäteen.

Ei pilaa, mulla on ihan erilaisia fantasioita ja nämä eivät liity jääkiekkoon. ;)

Mikäli AUK siirretään pääsääntöisesti alivoimavastuulle ja pois ylivoimista (eli se uusi ykkössentteri tulee) niin tässä on jo yksi "sisäinen" siirto, joka korvaa esim. Kuparisen viime kauden roolin alivoimissa. Ja eiköhän näistä uusista tulijoistakin osa pysty pelaamaan alivoimaa, ei kaikkia hankintoja todellakaan tehdä vain ylivoimaa ajatellen.

Ylivoimasentterit siis Mr X ja Niemi, alivoimasentterit Sillanpää ja AUK. Roolit toki voivat vaihtua loukkaantumisten ja muiden seikkojen takia.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Laitetaan nyt Bartekista sen verran kun kerran pelurista muutakin kokemusta kuin netin tilastot. Omaa nimittäin todella kovan rannelaukauksen ja esim ylivoimalla todellinen peloite tuon takia. Toisaalta oli aika "tähtistatuksella" liikenteessä ja joukkuepelaamien ei napannut yhtään. Lisäksi siviilipuolella taisi olla suuria sopeutumisvaikeuksia(ilmeisesti emäntä ei oikein viihdy kuin suurissa metropoleissa:).

Muistelinkin, että Bartekiin kohdistui todella suuria ennakko-odotuksia. Jonkun muun tulokkaan kohdalla 11 pistettä 17 pelissä ei vielä riittäisi syyksi potkuille. Tietenkin jos taustalla on sopeutumisongelmia, on helpompi ymmärtää potkuja.

Olisikohan emäntä mennyt vaihtoon tai sitten vain sopeutunut paremmin pikkukaupunkien menoon. Nykyään siis asuvat Pardubicessa ja siellähän taitaa asukkaita olla vain saman verran kuin Porissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös