Joukkueen rakennus kaudelle 2011–2012

  • 793 161
  • 2 691

Aina Pata

Jäsen
Jos Kilppari lähtee, pitäisi ensi kaudelle tai ehkä vähän pidemmällekin ajalle panostaa hyvään valmiiseen maalivahtiin (Järvenpää tuskin pystyy Eeron saappaita heti täyttämään). Meillä on nyt helvetin hyvä runko omia junnuja ja ihan hyviä jatkosoppareitakin jo ensi kaudeksi. Menestymismahdollisuuksia siis olisi pelaajapuolelta katsottuna. Se on sitten eri asia miten valmennuksen kanssa käy, siihen ei uskoa samalla tavalla löydy.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen hiukan kääntämässä kelkkaani maalivahtikysymyksen suhteen. Tarvetta ei ehkä ole "valmiille huippuvahdille" kuten aiemmin on ollut.

Toki on selvää ettei sinne mitään seulaa voi hankkia, mutta potentiaalinen jo jossain määrin kyntensä näyttänyt nuorehko kaveri voisi olla paljon fiksumpi veto kuin iäkkäämpi "valmis huippu".

Karmeina vuosina Ässäthän ei voittanut ellei Langkow pelannut huippuiltaa tai maalivahti ollut ylipäätään joukkueen paras pelaaja. Tällä hetkellä ja uskoisin, että myös ensi kaudella Ässien paketti on kuitenkin niin hyvin kasassa, että maalivahdin ei aina tarvitse olla joukkueen paras voittomatseissa.

Maalivahtivalmennus on kunnossa ja joukkueen pelitapa on kunnossa. Näkisin, että maalivahtikysymyksessäkin Ässillä on nyt hyvä vetovoima napata tulevaisuuden tähti riveihinsä. Kallista valmista huippumiestä en Ässiin palkkaisi. Hauskaltahan se kuulostaa, mutta moiselle ei ole tarvetta.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä taas ajattelin tuon maalivahdissa säästämisen juuri niin päin että jos ei hankita kallista vahtia, pystytään rahaa käyttämään muuhun jolloin ei välttämättä oltaisi niin perkeleen riippuvaisia yhdestä maalivahdista ja pärjättäisiin silti.
Kyllä maalivahti on koko joukkueen kivijalka ja asiassa ei voida mennä toivotaan toivotaan linjalla, vaikka tänä vuonnakin ollaan tavallaan menty. Kilpeläisen maajoukkuetason otteet ovat täysi yllätys kaikille kun vertaa asiaa tilanteeseen josta viime kauden jälkeen lähdettiin liikkeelle.
Kilpeläisen huippuotteet ovat suurin yksittäinen tekijä Ässien tämän kauden menestykseen tähän asti. Eli menestyvän joukkueen takana pelaa aina huippumaalivahti. Maalivahtihankinnassa ei kannata pihtailla. Järvenpäästä on varmasti oikeassa valmennuksessa kasvamassa ihan ok liigatason maalivahti mutta ensi kauteen lähteminen pelkästään Järvenpäällä olisi melkoinen riski. Jos Eero lähtee niin tilalle pitäisi mielestäni hankkia valmis huippumaalivahti, jos halutaan menestyä. Järvenpää saa siten kasvaa korkoa ja harjoitella kovaa ja pelata aina sitten kun tarve vaatii. Maalivahteja maailmassa riittää, koska kaikki haluaa pelata ja pelipaikkojen määrä on aika rajallinen.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Kyllä tällä kaudella viimeistään ollaan huomattu että huippumaalivahti on Ässien tärkeimpiä pointteja menestykseen. Riksman 05-06 ja nyt Eero. Eli ens kaudella on lähes täysin sama jengi koossa ja nyt kun rauta on jälleen kerrankin kuuma niin mielestäni Ässien tarvitsee ottaa riski ja taottava sitä rautaa! 06-07 EI saa toistua! Silloin otettiin niin rankka taantuma, että vasta Rocky sai kelkan kunnolla kääntymään. (Ei Ape väittelyä enää kiitos!)
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kilpi on tosiaan erikoisprojektinsa ja vaikeahkon viime kauden jälkeen kaikkea muuta kuin varma tapaus alkavalle kaudelle. Hänen kykynsä kuitenkin tiedettiin, mies on kasvanut henkisesti ja valmennus on tehnyt hyvää työtä hänen kanssaan. Nyt päättyvä sopimus sorvattiin kaksi vuotta sitten, Ässät päätti lähteä kauteen ilman ulkopuolisia hankintoja ja näin jälkikäteen katsottuna ratkaisu näyttää nerokkaalta.

Riittävät perusominaisuudet, urheilullisuus, vaatimustaso, henkinen kantti, halu kehittyä ja kilpailla - näitä asioita maalivahdilta kaipaan. Vähemmän meriteoituneemman, kehityskelpoisen kaverin päällä leijuu omat riskinsä. Näyttöjä jo keränneen tekijän kohdalla hintalappu pompsahtaa iloisesti.

Tuskin Poriin hankitaan mitään sellaista nimeä, joka löisi kaikki ällikällä. Ei sen puoleen, jos vahtiin satsataan isolla kädellä niin antaa mennä. Toisaalta, tällä kaudella meillä on ollut poikkeuksellisen laaja nippu kokeneita, hyvän liigatason pakkeja ja puukädet on loistaneet poissaolollaan. Meinaankin että veskan ohella riittävän laaja, tasokas ja pelaamaan kykenevä puolustus on osatekijä menestykseen. Ja siihen lohkeaa oma osansa euroja.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Kyllä maalivahti on koko joukkueen kivijalka ja asiassa ei voida mennä toivotaan toivotaan linjalla, vaikka tänä vuonnakin ollaan tavallaan menty. Kilpeläisen maajoukkuetason otteet ovat täysi yllätys kaikille kun vertaa asiaa tilanteeseen josta viime kauden jälkeen lähdettiin liikkeelle.

Asiaa voi tarkastella myös näin: onko mielestäsi sattumaa että kahtena vuonna peräkkäin maalivahtipuoli yllättää positiivisesti?
Kyllä sitä uskoa täytyy nyt löytyä siihen maalivahtivalmennukseen, nimittäin tuo ei ole enää sattumaa!
Kunnon aihiosta Lehtonen jalostaa meille tasan taatusti voittavan vahdin, joka yllättää myös ensi vuonna monta nimimerkkiä täältäkin palstalta.
Täällä on mielestäni monta hyvää esimerkkiä keitä tänne kannattaa hakea:
- Riku Helenius
- Mikko Tolvanen
- Ville Hostikka
- Antti Raanta

Noista nimistä kolme ensimmäistä on tätä nykyajan maalivahtityyppiä: suuria ja siten hyvin peittäviä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä maalivahti on koko joukkueen kivijalka ja asiassa ei voida mennä toivotaan toivotaan linjalla, vaikka tänä vuonnakin ollaan tavallaan menty.

Mielestäni ajatus halvan, huipputason potentiaalin omaavan vahdin hankinnasta ei ole "toivotaan toivotaan" - linjaa vaan täyttä realismia mikäli oikea tyyppi löytyy ja hänet scoutataan hyvin. Muutenkin kumoat itse omia väitteitäsi kirjoittaessasi Kilpeläisen "yllätyskaudesta"; kauteen kuulemma lähdettiin toivomalla ja nyt Eeron onkin huippuvahti jollaista ilman ei pärjätä. No, toivomallako Eero muuttui sellaiseksi? Ei, kyllä hänen potentiaalinsa täytyi olla seuran sisällä tiedossa, häntä on valmennettu hyvin ja edessä on pelannut hyvä, työhönsä sitoutunut joukkue. En väitä että tämä olisi mikään automaattinen kaava kenenkään huipulle nousemiseen, mutta tällä hetkellä todennäköisyys sille että joku tuntemattomampi vahti tekee Ässissä läpimurtonsa on huomattavasti suurempi kuin vaikka kolme vuotta sitten.

Nimimerkki Fernandolle taas sanoisin että maalivahti on kyllä menestyvän joukkueen kivijalka, mutta kyllä hyvällä joukkueellakin on iso vaikutus siihen onko maalivahti menestyvä vai ei. Se nähtiin kaudella 05 - 06 ja se on nähty nyt. Vastaavasti viime kaudella emme päässeet edes pudotuspeleihin vaikka Jussi Rynnäs oli maalivahtien tilastoykkönen. Ehkä olisi päästy jos Jussi olisi pelannut koko loppukauden mutta sijoitus olisi ollut paljon huonompi kuin nyt. Miksikö? Koska joukkue ei ollut tarpeeksi hyvä.

Ylipäätään koen että Ässien nykyiseen linjaan sopisi paljon paremmin nuoren nousevan kyvyn kuin kokeneen rahavahdin hankinta enkä soisi Ässien menestyksenkään myötä muuttuvan täysin ostojoukkueeksi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Menestyvällä joukkueella täytyy tottakai olla hyvä maalivahti. Toisaalta huippuvahtikaan ei vie joukkuetta runkosarjassa 6 sakkiin, jos joukkueen peli ei toimi.

Toivon ettei seuraavaa ymmärretä väärin. Eero on hyvä maalivahti, mutta ei tietenkään omaisi tämän hetken tilastojaan huonon joukkueen takana. Olen jo aiemminkin tästä kirjoittanut, mutta myöskään Järvenpään voittoprosentti ei olisi 100 huonossa joukkueessa. On päivänselvää, että hyvin toimiva pelipaketti "tekee" myös maalivahdista paremman.

Itse uskallan jopa odottaa, että Eeron siirto muualle tekee miehen uralle hallaa. Maajoukkueessa ei kummemmin mennyt, olkoonkin, että yhdessä matsissa voi käydä miten vaan. Nyt kun joukkue, pelitapa, ympäristö, valmennus jne. on Porissa tuttuja, niin itse tekisin sopimuksen 2-kaudeksi Pataan. Palkassakin Ässät pystyy halutessaan kyllä kilpailemaan, mutta halu kilpalaulantaan saattaakin yllättäen olla organisaation puolelta aika hiljaista.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voe helvetti, tai ei siinä mitään, Raanta olisi mennyt hyvin mun mielestä kakkosena MUTTA MEILLÄ ON JO OMA! Raanta-Järvenpää on sellainen kaksikko jossa on kaksi huippulupausta mutta vähän kokemusta. Mennään pitkälle tai jäädään lähtökuoppiin, tiedä sitten.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voe helvetti, tai ei siinä mitään, Raanta olisi mennyt hyvin mun mielestä kakkosena MUTTA MEILLÄ ON JO OMA!

Huhun uskottavuuteen en ota mitään kantaa, mutta tästä mielipiteestä olen (yllättäen) eri mieltä eli Raanta ei todellakaan vain "menisi kakkosena", olisi tällä kaudella varmaan ollut jo liigassa ykkönen ellei Lukko olisi Lukko; myöskään en tiedä olisiko Ässät eilen todella voittaneet jos maalissa olisikin ollut Raanta Norosen sijasta. Ero Lukon maalivahdeissa välillä pe - la oli mielestäni suuri eikä se johtunut pelkästään pelien erilaisuudesta.

Raanta olisi kivikova kaappaus ja muodostaisi erittäin mielenkiintoisen kaksikon Järvenpään kanssa, mutta kuten sanottu, koko huhu saattaa olla pelkkää tuulen huminaa oksistossa.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Tilanne on kyllä kieltämättä suomalaisvahtien osalta jännittävä. Minulle toki kelpaisi se kokenut kaveri (tyyliin Mika Oksa), mutta realistisempaa lienee odottaa nuorempaa kaveria, joka ei ole vielä päässyt ihan huipputasolle. Tuon tason pelaajistahan Raanta olisi aivan huippuhankinta ja kaveri on parantanut huimasti parin pelaamansa kauden aikana. Kyllä kaksikosta Raanta-Järvenpää vähintään yksi ykkösvahdin viitan kantava molari löytyy, kunhan joukkuepuolustus toimii tämän kauden tasolla. Rannan suurin miinus taitaakin olla lähinnä se, että herra on raumalainen.

Huhun uskottavuus sen sijaan taitaa olla lähes tasoa SK:n nettisivut.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Pistetään tänne nyt vähän aikani kuluksi huhua. Eli Pataljoonan sivuilta tuli bongattua, että Antti Raanta olisi tehnyt Ässien kanssa sopimuksen.

Viestin kirjoittaja sanoi että sopinut ensi kaudesta Ässien kanssa. Tähän en usko, koska miksi Ässät olisi niin tyhmiä että tekisi nuoren maalivahdin kanssa vain 1 vuotisen sopimuksen? Ei mitään järkeä. Jos Raanta onnistuisi ja löisi itsensä läpi niin Ässät menettäisi hänet saman tien. 2 vuotinen minimissään tai joku 1+2 seuran optiolla. Joka tapauksessa jos toteutuu niin varovainen peukku, koska meillä on Lehtonen, jonka sopimusta tulisi muuten jatkaa 5 vuotisella jatkolla kiitos.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Viestin kirjoittaja sanoi että sopinut ensi kaudesta Ässien kanssa. Tähän en usko, koska miksi Ässät olisi niin tyhmiä että tekisi nuoren maalivahdin kanssa vain 1 vuotisen sopimuksen? Ei mitään järkeä. Jos Raanta onnistuisi ja löisi itsensä läpi niin Ässät menettäisi hänet saman tien. 2 vuotinen minimissään tai joku 1+2 seuran optiolla. Joka tapauksessa jos toteutuu niin varovainen peukku, koska meillä on Lehtonen, jonka sopimusta tulisi muuten jatkaa 5 vuotisella jatkolla kiitos.

Tuossa nyt sikäli olisi järkeä jos asiaa lähestyy sekä Ässien, että Raannan intresseistä. Anttihan on viittä vaille huippuvahti, joten vuosi tunnetusti toimivan Kari Lehtosen koulussa voisi olla se viimeinen pisara. Sen jälkeen taas Ässillä olisi jo ehkä huippuvahdiksi koulittu Järvenpää, joten vuosi Raannan kanssa riittäisi hienosti.

Tämä vain pohdintana, huhun uskottavuus on omastakin mielestäni melko pieni.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Raanta olisi juuri se maalivahti, jonka itse kaikkein mieluiten näkisin Ässien hankkivan.

Raanta/Järvenpää olisi erinomainen kaksikko ensi kaudelle (myös hinnaltaan) ja seuraavina kausina sitten Järvenpää selkeänä ykkösenä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mä olen kyllä periaatteessa sitä vastaan, että tänne otetaan kehittymään perusraumalainen maalivahti. Pahimmassa tapaukessa Raannasta kehittyisi kv-tason veskari.

Itse taas näkisin herkullisena tilanteena tuota! :D
Perusraumalainen tulee Poriin ja kehittyy paaaaljon paremmaksi mitä pikkuveljen eurokoutsit ovat miehestä jalostettua!
Raumalainen Porilaisen kiekkokoulun helmi! Sounds kinda grrreat aye!

Lehtosen opeissa Raanta voi lyhyessäkin ajassa pomppasta aivan uusiin sfääreihin.
Kuten jo joskus aikaisemmin totesinkin niin Raanta on maalivahti jonka tänne haluaisin. Erittäin kilpailukykyinen kaksikko Raanta-Järvenpää ja kaksikko jonka kanssa on mahdollisuus vaikka mihin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllä itsekin pidän Raantaa kehityskelpoisena kaverina, tosin yhtä hyvänä Järvenpään kanssa. Kuitenkaan missään yhden vuoden sopimuksessa ei ole järkeä kun kyseessä on pidemmän tähtäyksen projekti.

Ehkä silti vielä tärkeämpää olisi saada jo Lehtoselle jatkosopimus vaikka vieläkin on vuosi jäljellä nykyistä... Ja itsekin olen tuon huhun kuullut parilta eri taholtakin jopa.

EDIT: Mutta kyllä kuitenkin kaikesta huolimatta tärkeintä olisi saada Kilpeläiselle jatkosopimusta. Jotenkin vaan alkaa usko loppumaan tuon kanssa. Toisaalta Suomessa alkavat mahdolliset paikat olemaan vähissä.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Raanta-Järvenpää -kaksikko kuulostaisi mielestäni oikein hyvältä. Kokemusta ei ole kummallakaan liikaa, mutta uskoisin että lahjakkuudella ja nuoruuden innolla saataisiin kuitenkin hyvä konstepti kasaan. Kuten jo täällä sanottua, vaatii myös sitä, että viisikkopelaaminenkin pysyy samalla tasolla myös ensi kaudella.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on kaikki valtit maalivahtihankintojen suhteen. Jokainen urallaan eteenpäin haluava veskari tulisi ensi kaudeksi huutaen Pataan. Lisäksi Ässät pystyy maksamaan kilpailukykyistä palkkaa, niin tilanne on todella herkullinen.

Joukkueesta on nyt kahtena kautena peräkkäin noussut esiin 2 huippumaalivahtia. Rynnäs oli sensaatio, Kilpeläinen nousi maajoukkueeseen ja kakkosenkin voittoprosentti on ihan kohtalainen. Tämä houkuttelee satavarmasti tulevia tähtiä Poriin.

Raanta on varmasti yksi heistä, jotka Ässiin haluaa. Mikäli Ässävalmennus yhdessä maalivahtikoutsin kanssa näkee, että tämä mies on se kenestä leivotaan seuraava huippu, niin tervetuloa. lukossa ei mieheen luoteta, joten en usko hänen siellä haluavan jatkaa. Paskaisen sulanhan lukkojohto siitä taas hattuunsa saisi, mutta Ässäfaninahan tuo vaan naurattaa.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Täältähän voisi saada käsityksen, että tämä Ranta olisi jo varma sainaus. Mikäli kyseinen jantteri Poriin siirtyisi olisi sekin osasto mallia "melko varmassa kuosissa". Ei muuta kuin kaverille paita painatukseen, mutta selässä saa lukea taiteilijanimi Ranta, ei mikään väsähtänyt venytetty aantaa. Käsittääkseni kuitenkin tämä Draanta spelaaja, ei ole mistään lähteestä tipahtanut tieto, vaan täysin tuulesta temmattu nimi, joka on heitetty spekuloitavaksi..
 

Mallikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,Suomen maajoukkueet
Ässät käytti Santavuoren ja Mutasen optiot

Pistetään tämä pataringin uutinen tänne, eli Ässät on odotetusti käyttänyt Mutasen ja Santavuoren optiot ja molemmat jatkavat Padassa!
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Siinäkö kaikki? Ritvan ja Mutasen optioit käytetty. Entäs Zabo ja Salonen? Missä jatkosopimukset? Eikö yhtään ole saatu tosiaan tehtyä viime aikoina vaikka julkisuuteen ollaan kerrottu että muutaman kanssa jatkosopimusta väännetään.

Ja ilmeisesti tämän kauden joukkue on tässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös