Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 546 407
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyi yäk, vieläkin vetää kylmiä väreitä että Nybari olisi ilmoittanut Villestä Hifk:ssa. Voin myöntää, pelkäsin tota aidosti,

Sittehän Nybarin massiivinen on täyttänyt tehtävänsä.

Tähän on tultu: Omia ei oikein jaksa kiinnostaa, mutta naapurit seuraa vielä kuriositeettina
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla on nyt 23 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle ja Kimmo Kuhdan ilmeisen lähdön myötä joukkueessa ei ole yhtään yli 30-vuotiasta hyökkääjää. Nykyisen maalivahtitandemin muodostavat 21-vuotias Nieminen ja 23-vuotias Ahlqvist. Puolustuksesta löytyy sentään kaksi yli kolmekymppistä eli Söderholm ja Clarke. Kaiken kaikkiaan 23 sopimuspelaajasta seitsemäntoista on 25-vuotiaita tai sitä nuorempia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
IFK:lla on nyt 23 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle

Eihän tuohon montaa nimeä enää tarvitakaan. Ensi kaudella mennään kuitenkin koostumuksissa 2+6+12=20 ja lähes kaikki (Lukko tietenkin poikkeuksena) joukkueet varmasti supistavat rosteriaan muutamalla pelaajalla.

Sitäpaitsi eikös nämä Luttiset, Lopit ja Petrellit ole HC-fanien mielestä ihan ykkösketjun kamaa??
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Sitäpaitsi eikös nämä Luttiset, Lopit ja Petrellit ole HC-fanien mielestä ihan ykkösketjun kamaa??
Ei kun se on Wärn nykyään, jonka voi sijoittaa ihan kuinka korkealle tahansa ensi kauden rosterissa. Se on nääs ollut maajoukkueessa Unkaria ja Sveitsiä vastaan.

Kertokaa nyt minulle miten monta maalia Wärn mielestänne tulee tekemään fantasiarostereissanne 1-2 -ketjuissa? Pikkaraisen, Pesosen tai Kuhdan maalisaldot tuskin tulevat Wärnin avulla paikattua.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Laituripaikkoja ei ole siis kuin yksi jäljellä joten joko Kuhta tai IPikkarainen tai molemmat jää ilman sopparia. Oma toive olisi että molemmat ja sillä paikalla nähtäisiin ihan oikea Ville Peltonen ilmielävänä, ei mitään tietoa onko millään tavalla realismia.

Tuolla laskuopilla ilman loukkaantumisia toinen Nyholm/Pöysti kaksikosta viilettää nelosessa ja toinen on "13.hyökkääjä". Ei riitä. Eikä yksi "ykköskorin hyökkääjä", vaikka olisikin Ville Peltonen, korvaa lähtijöitä.

Kaksi hyökkääjää, kaksi puolustajaa on ehdoton minimi.

Näissä vaihdoissa jäämme plussan puolella:
Pesonen -> Haataja
Brennan, Hacker & Porthen -> Töykkälä
Keränen -> Granlund
Pikkarainen -> Clarke
Holmberg -> Melart

Mutta näissä onkin jo kova työ:
Walsh, Turunen, Honkanen -> ?
Bates, Kuhta & Pikkarainen (41 maalia) -> ?
 
Viimeksi muokattu:

IFK4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Puolustusta kattoessa täytyy ottaa huomioon että siellä on oikeastaan vain neljä varmasti liigatason jätkää (Heikkinen, Söde, Kanki ja Clarke). Näistäkin Clarke kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista.

On oikeasti aivan liian kapea, Haverinen, Melart ja noi junnut ei millään riitä jos esim kaks jätkää noista neljästä on pitempään poissa. Kyllä riittää tässäkin laatikkoleikissä vielä Nybarilla työsarkaa.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kun se on Wärn nykyään, jonka voi sijoittaa ihan kuinka korkealle tahansa ensi kauden rosterissa. Se on nääs ollut maajoukkueessa Unkaria ja Sveitsiä vastaan.

Tätä mäkin olen ihmetellyt. Wärnistä on tehty muutaman Hirson tarjoileman maalin vuoksi ykkösketjun laituri. Aivan järkyttävää. Wärn on korkeintaan kolmosen kamaa ja tulee tekemään ensi kaudella hädin tuskin 10 pistettä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK tarvitsee nyt yhden terävän ja varman, kokeneen, luotettavan ja karismaattisen nimimiehen. Ikäänkuin kuin kirsikaksi kakun päälle.

Oksa kävisi mulle Niemisen sparraajaksi. Tilanne olisi aika saman kaltainen kuin KalPan pronssijengissä, jossa Järvistä ajettiin sisään ja Oksa hoiti tilanteen kun nuorelle kaverille tulee väsy eikä kiekot tartu.
Itse näkisin asian vähän samalta kantilta, eli jos (korrrrostan jos) nämä 4 paikkaa täytetään siten, että:

a) tulee 1 kpl "johtavia pelaajia" (Peltonen), 1 hyvätasoinen, kokenut kassari (Oksa.. eeeh.. oisko joku parempi?) sekä 2 täytemiestä >> varovaisen optimistisella asenteella kauteen
b) tulee samat kuin edellä, mutta toinen täytemiehistä on jo kovaluu (Karalahti) >> vaikuttaa lupaavalta
c) samat kuin edellä, mutta Karalahden lisäksi vielä pakistoon joku "ismokuoppala" tai vastaava Turusen korvaava jyrä >> välieräpaikka pitäisi olla selviö.

Ennen lomia pitää olla nuo kasassa - ehkä 1 paikka voi jäädä avoimeksi syksylle, jolloin avoimen paikan tarve saattaa täsmentyä ja kyllä silloin aina joku kokenut jyrä vaihtaa seuraa, kuten esim. Mäkiaho tällä kaudella.

Jos näille neljälle tyhjälle paikalle tulee esim. Mäkkäri, Uotila, Oksa sekä Mr. Beginning Jenkeistä, niin morjens. Mutta tosiaan - Nybarihan jo mainitsi Urheilulehdessä, että HIFKn riveissä pelaa ensi kaudella todennäköisesti vain yksi ulkkari.

Se kyllä yllätti, että Haataja tuli vain vuoden sopparilla. Clarken kohdalla se oli jopa odotettavissa.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Olisin huomattavasti optimistisempi, jos meillä olis meidän näköinen valmentaja, tai joka olisi näyttänyt edes jotain merkkejä taktisesta osaamisesta, toimivan pelisysteemin luomisesta tai todellisesta johtajuudesta.

Joukkueen rakentamisessa on kyllä outoa, että IFK:ssa välillä rightin pakkeja yli tarpeen, välillä ei yhtään, välillä puolustus on kunnossa ja senttereitä ei riitä edes joka kenttään. Sitten taas viime vuonna puolustus on heikko mutta senttereitä riittää. Ja miten tilanteeseen reagoidaan? Näköjään siten, että +- paras pakki pihalle ja hankitaan lisää senttereitä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noista tänään ilmotetuista on sellainen 1/3 fiilis. 2/3 nyyperi täyttää kun hommaa Jeren ja Majeskyn/Lupan. Jengi epäilee Haatajan ym. kykyjä, mutta mua pelottaa edelleen toi puolustuksen kapeus ja sen takana Nieminen. Hattu on loistava prospekti mutta pakistossa viilettää herrat Ahonen, Melart, Haverine ja Purolinna. Nämä neljä eivät ole liigapakkeja, kattoo asiaa ihan miten päin vaan.

Antais nyt vittu kerrankin toi HIFK:n ylpeys periks ja hommais sen Jerguksen takas. Siihen kirsikkana Majesky/Lupa. Edes Jere+joku kova hyökkääjä/veska.

Jos mennään näillä mitä nyt on ilmotettu+ syksyllä jotkut hätäset aahooäl-fiaskot niin adios HIFK 09/10 menestyshaaveet.

Siis yksinkertaisesti: Lisää. Pakkeja. Jotka. Ovat. Liigakelpoisia.

Mulla on Turusta jo ikävä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyi yäk, vieläkin vetää kylmiä väreitä että Nybari olisi ilmoittanut Villestä Hifk:ssa. Voin myöntää, pelkäsin tota aidosti, lienee niiden 1-3 kpl kiekkoilijoista maailmassa joukossa, joka olisi Hifk:n nostanut.

Joudut ehkä menemään uudelleen veskiin, mutta pidän kiinni väitteestäni, jonka mukaan VP tulee pelaamaan vielä HIFK:ssa. Kuten joku jo hiffasikin, kesäkuussa ratkeaa monen änärijätkän jatko, mutta käsittääkseni "Tervetuloa takas vitun juudas" -lakanoita kannattaa skrivailla vasta aikaisintaan vuoden päästä tähän aikaan. Toisaalta, juunevönou - ja sehän tässä tavallaan nastaa onkin. Kesäkuuhun asti voi villepeltosta huvikseen tälläillä kokoonpanoon, sillä myöskin joku laski aivan oikein, että nyt kasassa oleva nippu ei ole kallis. Mutta itse olen asennoitunut siihen, että näemme VP:n Nordiksella vielä joskus ja se joskus ei ole vielä ensi kaudella tällä tietoa. Deletoin tän viestin huitsin vittuun sitten jälkikäteen, jos meni pieleen.

Pieni perverssi tahdosta riippumaton outo optimismi elää vielä, sillä voisihan tää mennä näin; Kuhta ja Piku oikeasti ulos ja sisään maalivahti, 2 pakkia ja yksi ässäkortti, pelipaikasta ei niin väliä. Mutta annos HIFK-henkistä realismia vetää kuitenkin ennustuksen tähän suuntaan: Piku tai Kuhta jatkaa ja niin käytettiin taas yksi paikka tositilanteessa nobodyyn laituriin. Oksaa ei saada, sitä nimeä odotettiin itse asiassa jo tänään. Niinpä loput kolme paikkaa menevät näin: yksi kokenut pelaaja (Viitakoski ja Mäkkäri ilman diiliä), joka tulee siis väärälle pelipaikalle. Yksi pakkikokeilu Turusen paikalle. Yhdelle paikalle tulee loundgen puolelta 199 / 115-kiloinen kaveri. Loppi loukkaantuu toisessa matsissa ja Liivikistä tulee 2-sentteri. Loundge-mies pistetään ulos ja tilalle hankitaan työteliäs 09/10 -versio Hackerista.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
(Viitakoski ja Mäkkäri ilman diiliä)

Viitakoski teki Kärppien kanssa vuoden jatkosopimuksen, eli jatkaa siellä ainakin tulevan kauden. :)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viitakoski teki Kärppien kanssa vuoden jatkosopimuksen, eli jatkaa siellä ainakin tulevan kauden. :)

Ja Mäkkäri menee alkuviikosta polvileikkaukseen. 3-4 kuukauden saikku edessä.
 

Scoutti

Jäsen
Eiliset sopparit loivat hyvää pohjaa ja muutosta viime kauden jengiin. Tästä on hyvä jatkaa.

Jos tuo Nybarin ilmoittama 4 paikkaa pitää kutinsa, näkisin kyseiset paikat hieman eri tavalla kuin aiemmissa viesteissä on jaoteltu. Oma toiveeni alla:
- Pikkaraiselle jatko
- Turuselle jatko
- Karalahti sisään (olisi 2 rightin pakkia)
- NN, kotimainen tai ulkomainen laituri 1-2 ketjuun.

Perusteluina Pikkaraisen sekopäisyys ja maalinteko potentiaali, Piku nyt vaan on niin HIFK.
Turusen jatkoa puoltaa perusvarmat otteet ja kohtuullinen hinta, tuo leveyttä rosteriin.
Karalahden kiekollinen ja fyysinen peli vahvistaisi alakerran siihen kuntoon jossa sen olisi pitänyt olla jo menneellä kaudella. Toinen rightin pakkikaan ei ole koskaan pahitteeksi, saadaan 2 kunnon YV-kenttää. Nykyisessä kunnossa ja absolutistina en näe hänessä enään niitä samoja riskejäkään?
Sitten se laituri. Jos VP ei tule vielä, niin tämä on se vaikein tontti täyttää. V-P Kautonen voisi tällä kertaa onnistua, ei pitäisi olla mahdoton tehtävä löytää ensi kaudeksi YKSI oikeasti uusi kaveri?
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Risteilyllä annettiin IFK:n toimesta ymmärtää, että pelaajabudjettia ei lähdetä pienentämään tulevalle kaudelle mikä on ihan hyvä uutinen näin taantuman aikana. Ifk:n tilanne on siitä erinoimainen, että sponsoreita vaan kiinnostaa vuodesta toiseen ja tietojen mukaan uusiakin halukkaita riittää. Toivottavasti liigan tyylikkäimmästä paidasta ei tehdä kuitenkaan HPK-tyylistä tilkkutäkkiä.

4 paikkaa on auki ja myös neljän pelaajan kanssa neuvotellaan tositarkoituksella tällä hetkellä. Yksi on Oksa eli kolmen nimi puuttuu, heittäkääpäs kehiin.

Oksa olisi hinta/laatusuhteeltaan huomattavasti Pitkämäkeä parempi.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
4 paikkaa on auki ja myös neljän pelaajan kanssa neuvotellaan tositarkoituksella tällä hetkellä. Yksi on Oksa eli kolmen nimi puuttuu, heittäkääpäs kehiin.

1) Jere Karalahti - Toinen right`n pakkki joukkueeseen, lisäksi johtajuutta, homma toimi hyvin Nokan kanssa, ja myy kausareita+irtolippuja

2) Mikko Turunen - Perusvarma oman pään pakki, plusmiinus-tilasto kertokoon kaiken oleellisen

3) Ville Peltonen/Jarkko Ruutu -Vaikea valinta: molemmat omaavat johtajuutta, jota juuri nyt kaivataan joukkueeseen todella paljon. Jos valita pitää, niin veikataan Jakkea...

Kerro nyt edes osuiko/upposiko edes yksi noista?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
1) Jere Karalahti - Toinen right`n pakkki joukkueeseen, lisäksi johtajuutta, homma toimi hyvin Nokan kanssa, ja myy kausareita+irtolippuja

2) Mikko Turunen - Perusvarma oman pään pakki, plusmiinus-tilasto kertokoon kaiken oleellisen

3) Ville Peltonen/Jarkko Ruutu -Vaikea valinta: molemmat omaavat johtajuutta, jota juuri nyt kaivataan joukkueeseen todella paljon. Jos valita pitää, niin veikataan Jakkea...

Kerro nyt edes osuiko/upposiko edes yksi noista?


Eiköhän Jarkko jatka änärissä vielä ainakin pari kautta.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
4 paikkaa on auki ja myös neljän pelaajan kanssa neuvotellaan tositarkoituksella tällä hetkellä. Yksi on Oksa eli kolmen nimi puuttuu, heittäkääpäs kehiin.

Oksa olisi hinta/laatusuhteeltaan huomattavasti Pitkämäkeä parempi.

Jos ja kun tähän neljään sisältyy myös viime kaudella IFK:ssa pelanneet pelaajat, niin tiedän vastauksen. Hullumman Pikkaraisen, Kuhdan ja Turusen kanssa neuvotellaan. Siinähän onkin sitten koko neljän poppoo kun Oksa oli yksi nimi.

Uskon silti (ainakin haluan uskoa), että joidenkin muidenkin kanssa yritetään hieroa sopimusta. Ei tätäkään olisi uskonut, mutta jollain sairaalla tavalla haluaisin Jeren takaisin. Onhan se IFK:lle tarjonnut lähestulkoon pelkkää paskaa 2000-luvulla, mutta ehkä se TÄLLÄ kertaa olisi hyvä vahvistus, kun on ihan ehjän kaudenkin saanut pelattua ilman suurempia kohuja, mitä nyt parit oikeudenkäynnit :)

Pari pakkia, huippuhyökkääjä ja veskari. Siihen olisin tyytyväinen. Toinen pakki voisi olla Turunenkin. Pikkarainen ja Kuhta ei täytä huippuhyökkääjän kriteereitä, mutta esim. toinen näistä olisi plussaa edellisiin. Veikkaanpa, että tämä puutelista on tammikuuhun asti ja sitten taas aletaan miettimään seuraavan kauden nippua.
 

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
Niin varmaan muillekin esim. Elitserienissä, sveitsiläisille seuroille tai vaikka Kärpille. Tuskin tänne on suuntaamassa, miksi tulisi?

Vaikka Nybarin ja Uuden Hallituksen keräämien rahojen takia, lisäksi KJ, jonka kans on ennenkin menestynyt. Ja Hei, IFK:ssa olis tarjolla tosi ISO rooli liideripakkina... ja sit mä heräsin. Lupaan helvetti lopettaa tupakoinnin ja oluen nauttimisen, jos joku edes ML:n tasoinen kaveri meille tulee. "Se on kato landelta, miten se vois skulata tätä?" Ja sit joku Jere takas 200K+ palkalla.

Tää on mun IFK.

****u
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Pessimisti ei pety, joten taidan lopettaa uusien pelaajien odottelun. Tai ainakin isojen nimien odottelun. Eiköhän "El cocky" Nybondas täytä ne joillain töppösillä ja möttösillä kuitenkin. Tän pessimistin unelma olisi tällä hetkellä se, että taustajoukkoihin tehtäisiin kaksi nimitystä: uusi mv -valmentaja, tulkoon vaikka Kanadasta kunhan on tarpeeksi hyvä. Ja toinen nimitys uusi 2 valmentaja, tasoa Summanen (no se on kyllä utopiaa) pahvinukke "mikäsenniminytoli" Raution tilalle. Tällä hetkellä (kun kerran Jalosesta pidetään kiinnit) uskoisin että näille kahdelle paikalle jos haettaisiin huippuosaajat, siinä saataisiin eniten rahoille vastinetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös