Joonas Rask Jokereihin

  • 43 854
  • 188

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Joukkueen paras maalintekijä, 18 maalin Janne Lahti, on mahdollisesti poistumassa ja jotkut jaksaa laittaa siihen paikalle Joonas Raskia jonka maaliennätys ei edes yllä tuohon Janne omaan tasoon nähden heikohkoon lukemaan. Ei varmaan tarvitse mainita että Janne Lahden maaliennätys liigassa on huikeat 37 maalia, Raskin 14 on aika paperia sen rinnalla.

Määritelläänkö Lahden oma taso sitten yhden nappikauden perusteella vai koko uran perusteella, sillä 18 on melko tarkalleen sitä Janne Lahden normitasoa maalimäärissä.

Jos Rask pistää 4 maalia paremmaksi oman maaliennätyksensä niin hän korvaa Lahden tehot viime kaudelta.

Enkä halua vähätellä Jaskaa, joka on yksi suosikkipelaajiani ollut jo ennen tuota 37 maalin kautta, mutta ei se nyt ole ihan reilua siihen verrata uutta hyökkääjää, joka tänne hankitaan..
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Edellinen viestisi oli niin typerä, että pääsit ingnore listalleni. Päivänjatkoja.

Se irtosi helpolla, mutta kiitos kuitenkin. Et nyt ihan noin pahasti vääntöä mielestäni kuitenkaan hävinnyt, että tarvitsisi näin voimakkaasti reagoida. Tarkoituksenani oli vain korjata mielestäni virheellistä tai harhaanjohtavaa väittämää, ei loukata henkilökohtaisella tasolla. Lähdit vääristämään itse sanojani, kuten kirjoitettua, joten ikävää, että sen oikaiseminen kävi kunnian päälle pahasti. Ajattelin tänään tulla laskemaan sotakirvestä ja sopimaan rauhaa, mutta mennään näin. "Pahoittelut ja jatkoja" näin telepaattisesti, kun et kerran viestiä enää näe, jos olet sanasi mittainen. Rauhaa ja rakkautta.

Itse asiasta, toivotaan, että Rask pystyy täyttämään paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Kolmessa ensimmäisessä ketjussa paikka ei ole mielestäni täysi automaatio kuitenkaan, olettaen, että hyökkäykseen vahvistus vielä Lahden tilalle tulee. Täysi mahdollisuus Raskille pitää tietysti antaa onnistua hyökkäävissä ketjuissa. Tällä kaudella kuitenkin moni (suurin osa) kärkiketjujen pelaajista kävi läpi synkempiä jaksoja tai oli sivussa milloin mistäkin syystä ja ketjukemiat menivät täysin sekaisin. Nyt tuntuu että tähän on reagoitu ja pitkän runkosarjan aikana voidaan ilman sen suurempaa "nöyryytystä" antaa kärkinimille lepovuoroja, jos luistin ei luista. Ei ole esim. pakko roikuttaa Hardtia ykkösessä koko kauden ajan, silloin kun pelistä ei mitään tule. Kun se tiedetään, että jos esim. Mäkeä (kaveri ilman muuta kuuluu mielestäni pelaavaan kokoonpanoon) joudutaan pitämään ratkaisupeleissä kärkiketjuissa, annetaan aika paljon tasoitusta maalintekovoimassa.

Maalinteko nousi hämmästyttävän suureksi ongelmaksi viime kaudella, eikä Rask vaikuta suoralta kädeltä vastaukselta tähän. Maalinteossa ei kuitenkaan ole kyse vain hyvästä laukauksesta, joten toivotaan, että Rask pystyy ainakin luomaan tai olemaan mukana luomassa entistä enemmän hyviä paikkoja. Sen lisäksi, että saataisiin joukkueeseen yksi kunnon maalintekijä, pitää myös kaikkien muiden kolmen ensimmäisen ketjun pelaajan (ehkä Ruutu poislukien) pystyä parempaan viimeistelyyn tulevalla kaudella. Esim. Ridalla on se tiikerinsilmä aivan kadoksissa, kun tuntuu, että kaverille riittää nykyään se, että kiekko saadaan veskarin logoon, kun ennen mies näki vain verkon maalivahdin takana, minne se saatiin keinolla taikka toisella.

Minulla ei ole mitään antipatioita Tyrväistä kohtaan, näen vain asian eri tavalla kuin osa kannattajista. Raskin vertausta Tyrskyyn on vain vaikea niellä. Tyrväisen suurin ongelma on mielestäni se, mitä muutkin ovat täällä sanoneet, että kaverilla ei yksinkertaisesti ole pelisilmää ja käsiä sen vertaa (mielipide), että olisi aineksia isompaan rooliin kuin nelosen laitaan tämän kauden näytöillä. Oikeiden ratkaisujen pitää tulla selkärangasta, mutta Tyrskyllä ne ratkaisut ovat liian usein niitä vääriä ratkaisuja. Toinen asia on se, että toteutuskin pettää liian usein, silloin kun idea on oikea. Me saadaan aina jostain kavereita joilla ei ole käsiä ja peliälyä, mutta sydäntä ja luistimia löytyy, mutta kun se ei vaan enää ammattilaissarjassa minun näkemykseni mukaan ikävä kyllä riitä. Se että valmentajat haluavat pitää tällaisen kaverin mukana näyttämässä muille mallia uhrautumisesta, ei tarkoita ettäkö se kaveri olisi joukkueelle korvaamaton (tosin ei näin kukaan sanonutkaan). Tyrväiselle ei mielestäni tarvita mitään kirittäjää, sillä se jätkä pelaa aina 110 lasissa, ja suoritustasokin on monesti parasta mahdollista, mikä silloin juuri ja juuri riittää liigan nelosen laitaan mestarikandidaattijoukkueessa. Toivon olevani tässä väärässä, ja kuten sanoin hänellä on mahdollisuuksia varmasti kehittyä liigatasolla kolmosketjun kaveriksi, joten toivotaan että Julle ottaa ne askeleet ja on ensi kauden poffeissa niitä duunariketjun jätkiä, jotka kääntää pelit meille.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onpa kova vääntö menossa! Tässähän ei nyt oikeasti kai voi muuta kuin odottaa ja katsoa. Sen olen huomannut omalla puolellakin, että moni ulkopuolinen ei aina ymmärrä oman jengin kokonaisuutta. Jos odotetaan isoa 1-ketjun nimeä ja julkistetaan hyvin asiallinen peruskaveri 3-4 -ketjuihin, niin kyllähän se vituttaa normifania. Ja saa vituttaakin, jos signauksen ajatuksena on se, että tämä nyt korvaa sen kovan 1-ketjusta lähtijän. Turha oli meillekään tulla kertomaan, että Miikka Tuomainen on ihan kiva ja potentiaalinen kaveri, kun me odoteltiin korvaajaa Lennulle. Onko tässä nyt niin, että Rask on hyvä prospekti, mutta ihan väärä ratkaisu JOS hän on Lahden korvaaja?
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Luotan täysin Kekäläiseen ja sitä kautta Raskiin.

Pakko hiukan kommentoida tätä asiaa vaikka ei ollut alunperin tarkoitus.
Tuossa Luti sen hyvin tiivisti. Teillä on Suomen kärkipään ukkoja tekemässä näitä hankintoja. Monet Ipa-fanit itkee kun yksi joukkueen lupaavimmista / parhaimmista jätkistä lähtee seurasta pois. Rask taisi kärsiä vielä loukkaantumistakin eli ei noita tilastoja kannata pelkästään tuijotella.
Osa jokeri-faneista on kyllä porukkaa, joille mikään ei tunnu riittävän... keltainen neste noussut päähän.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Rask oli ison osan päättyneestä kaudesta loukkaantuneena. Kauden pistekeskiarvolla 0,56 Rask olisi tahkonut terveenä ollessaan noin 34 pistettä. Potenttiaalia Raskissa kuitenkin on vielä paljon parempaan. Asenne on kunnossa, kädet käy ja maisema vaihtuu. Hyvä hankinta kaikin puolin.

Hyökkäyksestä lähtee näilllä näkymin kaksi pelaajaa (Kerälä ja Lahti). Nyt toinen näistä on korvattu.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
flint, kun koko ajan huutelet että Rask ei millään pysty korvaamaan Lahtea, niin eihän Raskin tarvitse tehdä kuin 14 maalia lisää niin Lahti on korvattu. Rask teki viime kaudella 4 maalia ja Lahti 18. Vahvasti uskon, että Rask paukuttaa 20 maalia. Ja älä tule huutelemaan, että Lahti teki silloin vuonna kivi 37 maalia, kun jankutat itse koko ajan Raskin viime kauden tilastoista. Tällöin kannattaa verrata niitä viime kauden Lahteen, eli vaivaiset 14 maalia enemmän teki. Raskilla on myös parempi pelikäsitys sekä paremmat kädet, mutta röyhkeydessä Rask häviää ikävä kyllä.

Ja itsekin luotan täysin Kekäläiseen, kyllä siellä toimistolla tiedetään mitä odottaa ja mitä tehdään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Raskilla on myös parempi pelikäsitys sekä paremmat kädet, mutta röyhkeydessä Rask häviää ikävä kyllä.

Millä tavalla nämä Raskin Lahtea paremmat pelikäsitykset ja kädet on näkyneet? Kerro ihmeessä kun tiedät kertoa että näin on. Ja hienoa että Rask on tulevalla kaudella 20 maalin mies, kun Jokereissa ei menneellä kaudella ollut yhtään sellaista pelaajaa joka olisi tuon rajan pystynyt ylittämään. Ketkä muut meidän pelaajista ensi kaudella rikkovat maaliennätyksiään? Entä piste-ennätykset, meneekö niitäkin rikki? Entä onko Rask 20 maalillaan meidän maalipörssin kärki?

Tiesitkö muuten että menneellä kaudella 20 maalin rajan rikkoi koko SM-liigassa 11 pelaajaa, Jokereista näitä ei ollut ainuttakaan? Janne Lahden 18 maalia toi maalipörssin 15.sijan. 7/14 joukkueissa ei ollut ainuttakaan 20 maalia tehnyttä pelaajaa. Eli se 20 maalin rajan rikkominen on siis ilmeisesti helppoa kuin heinänteko.
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Millä tavalla nämä Raskin Lahtea paremmat pelikäsitykset ja kädet on näkyneet? Kerro ihmeessä kun tiedät kertoa että näin on.

Siinä olet oikeassa että nämä em. asiat eivät ole realisoituneet pisteiden valossa, mutta mitä nyt SM-liigaa on tullut seurattua, niin Raskilla on hyvä pelikäsitys ja hyvät kädet. Toki Lahdellakin pelikäsitys on hyvä, mutta muuten kaveri aikamoinen puukäsi.

Pahoillani kun kerron omia näkemyksiä, Lahti on huikea pelaaja, mutta viime kauden Lahden Rask pystyy korvaamaan - ainakin runkosarjassa. Näin itse uskon.

Mutta silloin Rask ei Lahtea korvaa milään tasolla, jos kaveri viilettää 4. ketjussa.

Peace & love ja ps. en omista kristallipalloa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinä olet oikeassa että nämä em. asiat eivät ole realisoituneet pisteiden valossa, mutta mitä nyt SM-liigaa on tullut seurattua, niin Raskilla on hyvä pelikäsitys ja hyvät kädet. Toki Lahdellakin pelikäsitys on hyvä, mutta muuten kaveri aikamoinen puukäsi.

Pahoillani kun kerron omia näkemyksiä, Lahti on huikea pelaaja, mutta viime kauden Lahden Rask pystyy korvaamaan - ainakin runkosarjassa. Näin itse uskon.

Mutta silloin Rask ei Lahtea korvaa milään tasolla, jos kaveri viilettää 4. ketjussa.

Peace & love ja ps. en omista kristallipalloa.


Niin kauan kun eivät ole realisoituneet pisteiden valossa, niin mielestäni sellaisten atribuuttien kuin "hyvä pelikäsitys" ja "hyvät kädet" liittäminen hyökkääjään, jonka tarkoituksena on tehdä maaleja/pisteitä=turhaa.

Janne "aikamoinen puukäsi" Lahti on nyt kahteen kauteen räpännyt Jokereille about 60 kaappia kaikki matsit laskettuna. Jos vaikka käväiset tuubista kattomassa pronssimatsin tai jullisarjan Lahden häkit, niin keskustellaan uudestaan siitä puukätisyydestä. Pakko sanoa, että kova kaveri kun tekee puukäsillä ton verran maaleja.

Mitään Raskilta pois ottamatta - kaveri ei voi olla Lahden korvaaja. Hyvä jos breikkaa ja tekee 40 paunaa, tyytyväisiä ollaan. Mutta itse näen Raskin väärän profiilin miehenä Jokereiden nykyrosteri huomioiden. Meillä on nyt jo helvetin pienikokoinen/epäfyysinen kärki hyökkäyksessä(Eaves,Filari,Teukka,Pulkkinen), että esimerkiksi jonkun jo täällä ilmoille heittämä ketju Rask-Teukka/Filari-Pulkkinen olisi täyttä itsemurhaa. Ja Rask ei käsittääkseni mikään katujyrä ole. Katsokaa miten kävi julleille ja Kalpalle, kun oli kärkiketjut roolitettu täyteen samasta puusta veistettyjä kavereita(Peltonen,Kiiskinen,Somervuori,Granlundit,Kuhta,Salminen,Miettinen).
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ihan maalimääriä katsellen Rita pitäisi nostaa kärkiketjuihin, Mäki nousisi tuohon Ridan paikalle ja Raskin voisi laittaa neloseen kilpailemaan peliajasta Henritiuksen ja Aku Ruudun kanssa.

Millä tavalla nämä Raskin Lahtea paremmat pelikäsitykset ja kädet on näkyneet? Kerro ihmeessä kun tiedät kertoa että näin on.

Siinä olet oikeassa että nämä em. asiat eivät ole realisoituneet pisteiden valossa, mutta mitä nyt SM-liigaa on tullut seurattua, niin Raskilla on hyvä pelikäsitys ja hyvät kädet.

Älä nyt yki pilaa flintin hyvää teksti-tv analyysiä reaalimaailman havainnoilla. Tekstarilla luki, että Rask teki ainoastaan 4 maalia ja siitä voi helposti vetää mustavalkoisen analyysin, jonka tuloksena Rask on about Aku Ruudun tasolla.

Jotkut Jokeri-kannattajat ansaitsisivat kyllä Virmasen paluun Jokereihin, aina saisi juhlia kun "nylanderit" tulee NHL-kokemuksella hoitamaan varman mestaruuden Jaffalle.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jeps. Palailen sitten joulukuussa taas tähän ketjuun ihmettelemään tämän megahankinnan taitoja ja roolia joukkueessa. Toivon hänelle 3-ketjun roolia (12-14 min / matsi), mutta epäilen roolin olevan kyllä ainakin alkukaudesta Lahden paikalla.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Mulle on ihan sama missä roolissa ja peliajalla Rask Jokereisssa pelaa vai pelaako ollenkaan. Tehköön vaikka nollasta sataan maalia, kunhan on hyödyksi Jokereille ja auttaa joukkuetta voittamaan mestaruutta. Eipä ne Lahdenkaan maalit ole jälkeenpäin lohduttaneet, vaikka henkilökohtaisesti auttoi voittamaan pelejä. Kiitos ja hyvää yötä.
 
Käsi pystyyn, kuka ei itkenyt hankinnan perään, kun meillä oli pahin loukkaantumissuma ja pelit eivät kulkeneet? Joukkueessa pitää olla syvyyttä, ja Rask on hyvä hankinta siinä mielessä. Voin lyödä vetoa, että ensimmäistä loukkaantumista ei oditella kuin maksimissaan viisi peliä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Älä nyt yki pilaa flintin hyvää teksti-tv analyysiä reaalimaailman havainnoilla. Tekstarilla luki, että Rask teki ainoastaan 4 maalia ja siitä voi helposti vetää mustavalkoisen analyysin, jonka tuloksena Rask on about Aku Ruudun tasolla.

Sisällöttömän vittuilun sijaan olisit voinut antaa jotain konkreettisia esimerkkejä miten tuo Raskin pelikäsityksen ja käsien paremmuus verrattuna Lahteen näkyy mutta en ole hämmästynyt ettei kyseisen kirjoittajan kompetenssi riittänyt niin pitkälle. Lahden peliäly ja kädet on näkynyt tuloksessa niin tilastoissa kuin tekoina kentällä. Jos sillä Raskilla kerran on niin helvetin hyvät kädet ja hyvä pelikäsitys niin mikä on ollut esteenä ettei se realisoidu tekoina? Tuolla huhutulla 160 000 voisi saada aika paljon kovempiakin jannuja rosteriin kuin jotain Raskeja.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Täytyy huomioida, että Rask on vasta 22-vuotias ja hänellä on parhaat vuodet edessäpäin. Jos vertaillaan Lahden ja Raskin tehoja, voi arviointia suorittaa vaikka sen perusteella, miten kaverit ovat pelanneet saman ikäisinä. Tässä vertailua:

18-vuotiaina
Rask (Ilves), 24 ottelua, 1+0=1p
Lahti (HPK), ei liigapelejä - pelasi A-junnuissa

19-vuotiaina
Rask (Ilves), 43 ottelua, 10+9=19p
Lahti (HPK), 36 ottelua, 1+0=1p

20-vuotiaina
Rask (Ilves), 60 ottelua, 14+13=27p
Lahti (HPK), 12 ottelua, 1+0=1p

21-vuotiaina
Rask (Ilves), 32 ottelua, 4+14=18p, 0,56p/o
Lahti (HPK), 43 ottelua, 14+6=20p, 0,47p/o

22-vuotiaina
Rask (Jokerit), ensi kausi
Lahti (HPK), 52 ottelua, 6+9=15p

Rask on tähän asti joka kaudella ollut tehokkaampi kuin mitä Lahti oli vastaavassa iässä. Miksi sama ei tapahtuisi myös jatkossa? Rask pystyi pelaamaan kymmenen maalin liigakauden kaksi vuotta nuorempana kuin Lahti. 14 maalin kauden Rask pelasi vuotta aiemmin kuin Lahti.

Lahti teki todellisen läpimurtonsa 24-vuotiaana, jolloin hän teki 56 ottelussa 20+14=34p. Jos Raskin kehitys jatkuu vanhaan malliin, voi jotain tuon kaltaista ihan tilastojenkin perusteella odottaa häneltä ensi kaudelta. Viime kaudella Raskin tekemistä sotki loukkaantuminen, joten kehityksen ehtona toki on se, että saa pysyä terveenä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Rask on tähän asti joka kaudella ollut tehokkaampi kuin mitä Lahti oli vastaavassa iässä. Miksi sama ei tapahtuisi myös jatkossa?

No six, ku se teki viime kaudel vaa 4 maalii jossai rupusakis!

Janne Lahtikin pelasi Jokereissa yhden erinomaisen kauden, muut kaudet menivät enemmän tai vähemmän loukkaantumisten merkeissä. Tietysti tällä hetkellä tuntuu, ettei Raskista voi mitenkään olla Jaskan korvaajaksi, kun Jaskan huippusuoritukset ovat vielä tuoreina Jokerikannattajien mielissä eikä Raskin peleistä kauheasti näköhavaintoja ole. Ovat vieläpä pelaajatyyppeinä täysin erilaisia... En kuitenkaan ylläty yhtään, jos vuoden tai toivottavasti kahden vuoden päästä täällä itketään Raskin perään, kun tämä lähtee Pohjois-Amerikkaan.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Erittäin hyvin pohdittu ja presentoitu nimimerkki mirasanelta. Nimimerkki flintstonen näkemyksiä ei kukaan nyt vakavasti voi ottaakaan eikä täällä muutenkaan kukaan täysipäinen vertaa pelaajia suoraan keskenään, mutta erittäin hyvin pohjustettu tuossa tekstissäsi, että Raskilla kyllä löytyy eväitä myös ihan hyviin tehopisteisiin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Erittäin hyvin pohdittu ja presentoitu nimimerkki mirasanelta. Nimimerkki flintstonen näkemyksiä ei kukaan nyt vakavasti voi ottaakaan eikä täällä muutenkaan kukaan täysipäinen vertaa pelaajia suoraan keskenään, mutta erittäin hyvin pohjustettu tuossa tekstissäsi, että Raskilla kyllä löytyy eväitä myös ihan hyviin tehopisteisiin.

Eväitähän miehellä on, mutta kun Raskilla on jo nyt NHL-sopimus, niin hyöty Jokereille tästä potentiaalista on melko kyseenalainen.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eväitähän miehellä on, mutta kun Raskilla on jo nyt NHL-sopimus, niin hyöty Jokereille tästä potentiaalista on melko kyseenalainen.
Toisaalta Janne Lahti teki sopimuksen Jokereihin, mutta siirtyi jo samana kesänä rapakon taakse. En usko tämän hetken Raskilla olevan potentiaalia NHL:ään asti, joten tuo ensi tai sitä seuraavan kauden jälkeinen visiitti saattaa hyvin jäädä yhteen kauteen. JOS sitten palaa Lahden tapaan Jokereihin, niin hänestä voi muutamassa vuodessa kehittyä hyvinkin tärkeä pelaaja Jokereille.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eväitähän miehellä on, mutta kun Raskilla on jo nyt NHL-sopimus, niin hyöty Jokereille tästä potentiaalista on melko kyseenalainen.

Pitää muistaa, että hyvien muistojen avulla pelaaja voi myöhemmin palata valmiimpana kuin lähtiessään. Ei Perrin mennyt Jypiin pelkän rahan rahan takia, Lahtikin palasi meille, jne. Samoin onnistuneet seurasiirrot varmasti tuovat luottoa muidenkin pelaajien joukossa.

Vaikka pelaaja olisi meillä vain yhden tai kaksi kautta, hänestä voi olla enemmän apua ja jopa pidemmällä ajanjaksolla kuin 5 vuotta seurassa pyörineestä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Toisaalta Janne Lahti teki sopimuksen Jokereihin, mutta siirtyi jo samana kesänä rapakon taakse. En usko tämän hetken Raskilla olevan potentiaalia NHL:ään asti, joten tuo ensi tai sitä seuraavan kauden jälkeinen visiitti saattaa hyvin jäädä yhteen kauteen. JOS sitten palaa Lahden tapaan Jokereihin, niin hänestä voi muutamassa vuodessa kehittyä hyvinkin tärkeä pelaaja Jokereille.

Tismalleen näin, vaikea uskoa Raskin pystyvän murtautumaan Nashvillen vakiokokoonpanoon, mutta kokonaisvaltaista kehittymistä jokaisella osa-alueella tapahtuu varmasti rapakon takana pienessä kaukalossa pelatessa ja jos kaikki menee kuin elokuvissa, saattaa Rask hyvinkin haluta palata P-Amerikan visiitin jälkeen tuttuun ja ammattimaisesti toimivaan organisaatioon isompaan rooliin. Juuri tämä, mielestäni tärkeä näkökulma on monilta jäänyt huomioimatta Raskin hankintaa arvioitaessa.
 

Tuoppi

Jäsen
Silti on tähän väliin todettava valtaosa NHL:stä palaavista maitojunalaisista menee tasan sinne mistä saa eniten rahaa! Ja nuo Lahdet ja Perrinit on vain hyvin pieni pisara meressä ja vastakkaisista tapauksista saisi helvetin paljon pidemmän listan. Ja oliko se Lahti loppuen lopuksi edes mitenkään erityisen kovassa huudossa kun teki paluuta NHL:stä? Eli riippuu aika paljon siitä paljonko on yleensäkään ottajia.

Eli ikävä joidenkin kuplaa puhkasta mutta kyllä raha painaa kupissa AINA ja useimmiten eniten! Jos meillä ei olisi rahaa niin Lahti olisi lähtenyt menemään jo aikaa sitten.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eli ikävä joidenkin kuplaa puhkasta mutta kyllä raha painaa kupissa AINA ja useimmiten eniten! Jos meillä ei olisi rahaa niin Lahti olisi lähtenyt menemään jo aikaa sitten.

Totta kai pelaajalle täytyy pystyä maksamaan tason mukaan, se on selvä. Sen sijaan jos pelaaja tuntee olonsa kotoisaksi paikassa X, mihin luulet ensimmäisten tarjouspyyntöjen tulevan? Itse ainakin haluaisin uskoa, että kahden saman sarjan seuralla on rahallisesti suurin piirtein samansuuruinen ajatus pelaajan arvosta JOS pelaajaa kaavaillaan molemmissa seuroissa samaan rooliin. Jos rahallisesti merkittävää eroa ei tule suuntaan tai toiseen, muiden tekijöiden (kaupunki, olosuhteet, aiemmat kokemukset, muiden puheet, valmentaja, rooli, jne.) rooli on ratkaiseva.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sisällöttömän vittuilun sijaan olisit voinut antaa jotain konkreettisia esimerkkejä miten tuo Raskin pelikäsityksen ja käsien paremmuus verrattuna Lahteen näkyy mutta en ole hämmästynyt ettei kyseisen kirjoittajan kompetenssi riittänyt niin pitkälle.

Niin varmasti olisin, mutta se että pistät Raskin samaan kastiin Henritiuksen ja Aku Ruudun kanssa kertoo sen, ettei se olisi vaikuttanut tilastoihin perustuvan analyysisi lopputulemaan millään tavalla.

Lahden peliäly ja kädet on näkynyt tuloksessa niin tilastoissa kuin tekoina kentällä. Jos sillä Raskilla kerran on niin helvetin hyvät kädet ja hyvä pelikäsitys niin mikä on ollut esteenä ettei se realisoidu tekoina? Tuolla huhutulla 160 000 voisi saada aika paljon kovempiakin jannuja rosteriin kuin jotain Raskeja.

Jos ihan vakavasti puhutaan, niin onhan se nyt typerää tuomita Rask viime kauden perusteella, kun mies oli koko kauden enemmän tai vähemmän klesana. Edellisellä kaudella hän teki varsin nuorena jannuna tehot 14+13 runkosarjan 10. joukkueessa. Tällä kaudella Rask kokosi myös varsin hyvät 14 syöttöpistettä vaikka kausi meni tosiaan loukkaantumisten myötä pipariksi. Loppukaudesta kun alkoi olla kunnossa, Rask muodosti Ilveksen tärkeimmän ketjun yhdessä Soinnun ja Myttysen kanssa.

Mutta ihan turhaan minä näitä kertaan, Ilveksen kannattajat ovat porukalla listanneet aika kattavasti tähän ketjuun Raskin vahvuudet ja heikkoudet. Viime kauden tehoihin tarketuminen Raskin kohdalla ei anna kovin tarkkaa kuvaa kaverin kyvyistä. Yksi yhteen Lahden korvaajaa et flint varmaan saa, jos sitä odotat mutta hyvän pelimiehen joka tapauksessa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Rask on tähän asti joka kaudella ollut tehokkaampi kuin mitä Lahti oli vastaavassa iässä. Miksi sama ei tapahtuisi myös jatkossa?

Jee kivaa ikävertailua jolla saadaan tilastot näyttämään Raskin kannalta edullisemmilta verrattuna Lahteen. Valitettavasti vain Rask ei ole korvaamassa 22 vuotiasta Janne Lahtea vaan pitäisi pystyä korvaamaan se Janne Lahti joka täällä on nyt. Sen lisäksi Raskin kohdalla kehityskäyrällä ei ole paskan väliä kun herra on täällä kääntymässä vain vuoden ajan kunnes on kuulemma aika siirtyä rapakon taakse. Raskiin menneet rahat olisi voinut käyttää paljon järkevämmin.

Saatte uskotella ihan mitä tahansa mutta minä olen jo nyt täysin varma että Janne Lahden saappaat on aivan liian isot Joonas Raskille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös