Joni Ortio HIFK:n maalille

  • 98 994
  • 226

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mielenkiintoinen veto kaikenkaikkiaan.

Kaveri tulee nimenomaan TPS:n maalivahtiakatemiasta HIFK:n vastaavaan. Siis siihen joka ei maalivahtien kehittämisessä ole oikein profiloitunut. Ortio ei ilmeisesti tullut hakemaan maalivahtivalmennuksellista oppia vaan tuli hakemaan näytön paikkaa uralleen yhteen SM-liigan tuulisimpaan maalivahtipaikkaan. Ei näytä kaverilla kauheasti huimaavan.

Ei sitä huimaakaan;) hyvän lupauksen saitte. Nyt tarttee vaan sekä pojan itsensä että seuran pitää huoli, ettei fokus karkaa, ns. edarivaihde iske tai kehitys muuten vaan sekoa (esim. mv-valmennuksen, -treenauksen ja/tai yleisiin paskansyöntisekoiluihin).
 

Fordél

Jäsen
Helkkarin hyvä hankinta HIFK:lta! Aika yllättävä, kun mitään huhuja ei tästä ollut liikkeellä.

"Ihastuin" Ortioon kaudella 2009-2010, jolloin pelasi joitain pelejä Mestiksessä. Silloin jopa tallainen amatöörikin näki, että tästä veskasta tulee vielä kova tapaus. Ura on edennyt sen jälkeen ehkä jopa pikkasen hitaammin kuin uskalsin odottaa, mutta toisaalta onhan tässä edelleen kyse hyvin nuoresta veskasta, jossa on huikea potentiaali. Upin opissa se olisi taatusti hiottu semmoseen kuntoon, että paluu rapakon taakse olisi tapahtunut hyvin nopeasti. Toivottavasti Lunkan opissa kehitys ei pysähdy vaan veskavalmentajana vielä raakile Lunkka pystyy tekemään hyvää duunia Ortion kanssa. Ehdottomasti tähän liittyy riski, mutta toivotaan Lunkalta onnistumista.
 

scholl

Jäsen
Aivan loistava hankinta. Nuori ja lupaava ja selkeä ykkösmaalivahti. Todella positiivinen yllätys. Ortio - Norja kaksikkoon on kova luotto.

Kyllä. Vaikutti muuten hyvältä tyypiltäkin talvella nähdyissa haastatteluissa. Jortikka-imitaatiot taitavat tulla IFK:n koppiin.

Vähän puskista tuli, mutta ehdottomasti oikeantyylinen hankinta.
 

Jne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal FC, Florida Panthers
Mielenkiintoinen hankinta. Junnukisoissa kaveri oli hyvä toissa kerralla, ja olisi luultavasti ollut mukana myös nyt vuoden vaihteessa ellei olisi ollut jo yli-ikäinen karkeloihin. Silti, hieman mua pelottaa. Ettei vaan floppaisi, kuten Järvinen teki naapurissa toissa kaudella.
Pitkä veska, siitä plussaa ja ainakin noiden Hannu Jortikka-imitaatioiden perusteella huumormiehiä, tuskin mikään "paska jätkä".

Annetaan mahdollisuus ja tuomitaan vasta sitten.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Joni "nati nati" Ortio

Hienoa, kun maalissa on jälleen maalivahti, johon jengi ei kyllä kaadu. Alkukaudesta peli oli vielä hiukan haparoivaa, mutta nyt näyttäisi oma taso löytyneen. Diggasin nuoren herran otteista jo treenipeleissä, mutta viime peliaen otteet ovat vain lisänneet luottamusta.

Statsit tällä hetkellä:
11 ottelua, torjunta % 92,56, päästettyjen maalien keskiarvo 2,14. Molemmissa tilastoissa tällä hetkellä liigan 4.
Nollamatsien ykkönen kahdella nollapelillään.
Voitoissa liigan jaetulla kolmannella sijalla.

Niin ja pienenä kuriositeetina: Onhan se nyt aika suloista ja fiilistä nostattavaa kun mies tulee yksin kiittämään fanikatsomoa, kun herralle on laulettu ja kun peli on mennyt hyvin. Oli tänään himassa eka kerta ja vieraissa on kiitellyt jo kahteen otteeseen (Lahti ja Tampere),
By the way, onko muuten eka pelaaja IFK:ssa, joka spontaanisti kiittää "aalloin" huudattamalla fanikatsomoa?

Niin tai näin hieno mies. Me like. Like a lot.
 
Viimeksi muokattu:

GuyIncognito

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja ennenkaikkea.. HIFK:n maalivahti historian tietäen, harvassa on nää maalivahdit, jotka omalla tekemisellään on hankkinu rakkaalle joukkueellemme varmaan puolet kauden pisteistä. Helvetin hyvä stigaukkeli tolppien välissä nyt, harmi että ensi kaudella ollaan taas potentiaalisesti uuden Draperin/Pitkämäen varassa..
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ja ennenkaikkea.. HIFK:n maalivahti historian tietäen, harvassa on nää maalivahdit, jotka omalla tekemisellään on hankkinu rakkaalle joukkueellemme varmaan puolet kauden pisteistä. Helvetin hyvä stigaukkeli tolppien välissä nyt, harmi että ensi kaudella ollaan taas potentiaalisesti uuden Draperin/Pitkämäen varassa..

Ortio on viime peleissä ollut vanhan kliseen mukaan "lähes enemmän kuin puoli joukkuetta". Jos mv pitää nollan, vaikka vastustajilla on maalipaikkoja pilvin pimein, niin yksikin itse tehty maali riittää 3 pisteeseen, kun sen tekee 60 minuutin aikana. Siten kävi Tampereella ja toinen tyhjiin. HPK kaatui hieman helpommin kuin Ilves, mutta ilman Ortion huippuvirettä, peli olisi ollut tosi vaikea HIFK:lle, kun joukkue sai aikaan ainoastaan 14 laukausta kohti HPK-maalia. Normi mv-pelillä HIFK olisi hävinnyt eilisen pelin 1-2 tai 1-3, joista viimeinen tyhjään HIFK-maaliin tai ei. Nyt on nähty jo useassa pelissä parempaa mv-peliä mihin on totuttu HIFK-maalilla, kiitos Joni Ortion.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ortio on tosiaan antanut mahdollisuuden HIFK:lle pisteisiin, jo ennen näitä nollapelejäkin, mm. Lahdessa ja Porissa ilman häntä olisi joukkue nyt viisi pistettä köyhempi, puhumattakaan näistä kahdesta viimeisestä. Hassua, Ortio pelannut joukkueelle puolet pisteistä. Eipä tässä muuta, Ortio on tällä hetkellä n. 75%:a joukkueesta, koska pelaaminen on kenttäpelaajilla sen verran viiltävässä kunnossa. Toivottavasti jaksaa pitää tasonsa, tai tulee paluu arkeen ikävällä tavalla.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tästä taitaa nousta seuraava(?) suomalainen huippuveskari. Hienon ja ennenkaikkea lähes valmiin näköistä pelaamista kokoajan. Nostattaa jenginkin itseluottamusta jos joukkueen peli ei ole ihan täysin uomissaan, mutta tolppien välissä pelaa loistavasti Jortikkaa imitoiva koppari johon pelit eivät varmasti tule kaatumaan. Takuuvarmasti iloa tulevaisuudessa Suomen maajoukkueelle, tai miksei vaikka jo tälläkin kaudella.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Takuuvarmasti iloa tulevaisuudessa Suomen maajoukkueelle, tai miksei vaikka jo tälläkin kaudella.

Kunhan ei ennen kevään mm-kisoja, ettei tule pää kainalossa tai polvet/lonkka/joku muu paikka sökönä takaisin juuri tärkeiden pelien alla. On mulla Norwayhinkin luottoa, mutta ykkösveska on aina ykkösveska.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kunhan ei ennen kevään mm-kisoja, ettei tule pää kainalossa tai polvet/lonkka/joku muu paikka sökönä takaisin juuri tärkeiden pelien alla.

Harvemmin veskarit loukkaantuvat näissä EHT-höntsissä fyysisesti, loukkaantuminen on yleensä henkisellä puolella ja sitä kautta oma pelaaminen saattaa mennä täysin sekaisin. Ortio on kuitenkin SM-liigassa oikeastaan ainoa vaihtoehto tällä hetkellä Jaloselle, kenet valita maajoukkueeseen.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää muistaa olla iloinen siitä, että IFK:lla on näin hyvä veskari. Olin hankinnasta hieman skeptinen aikanaan. Tiesin, että Ortiolla on potentiaalia, mutta oli paha tunne siitä, ettei se IFK:ssa realisoidu. Ensimmäiset pelit oli hieman hakemista (toki joukkue edessäkin pelasi ja pelaa puolustuksellisesti miten sattuu). Mutta tällä hetkellä Ortio on huimassa vireessä. IFK:lla ei olisi mitään asiaa kuuden joukkoon perusveskarilla.

Ortio on nyt ryöstänyt pisteitä melkoisen kasan ja se on hienoa. Ei osaa iloita siitä kunnolla, kun peli on joukkueena niin huonoa. Mutta Ortio antaa onneksi työrauhaa joukkueelle ja valmennukselle yrittää laittaa palikoita oikeisiin paikkoihin.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Huima jäbä.

Mahtavaa oli taas katsella kerho ottelussa Jonin varmaa ja rauhallista pelaamista. Kun ottaa huomioon vielä kuinka paska puolustus IFK:n maalin edustalla oli piti Joni pystyssä jengiä. Aivan mahtava maalivahti. Tähän kun lisää Jonin imitaattorikyvyt (Hannu Jortikka imitaattio), niin meillä on vihdoinkin persoonallinen ja luotettava kassari.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Olen kateellinen Hifkille Oritiosta. Ei siksi, että hän olisi joku ihan poikkeuslahakkuus, mutta hän on kuitenkin ehdottomasti viileä ja perusvarma veskari. Tuollainen kassari tuo pinnoja vaikka huonosti valmennetulle tiimille, mutta tuollaisen veskarin puuttuminen vie pinnoja hyvältäkin joukkueelta. Dynastioita ei pelkästään hyvän veskarin varaan rakenneta, mutta yksittäisiä hyviä kausia kylläkin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hieno sälli ja muistaa aina välillä yleisöäkin patenttitempuillaan. Jokaisessa matsissa Ortio valittaa maalinedustan jäästä, saa linjurit touhuamaan sen kanssa ja äijä itse nappailee urheilujuomaa ja selvästi diggailee katsellessaan HIFK:n fanikatsomoon päin. Eilisestä jäi eniten mieleen hullunrohkea hyppy kiekkoon kiinni, kun ympärillä oli perkeleesti mailoja, luistimia ja ukkoja. Sitäpaitsi mun tytär sanoi, että Ortio on "hyvännäkönen lätkäpelaajaks".
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisestä jäi eniten mieleen hullunrohkea hyppy kiekkoon kiinni, kun ympärillä oli perkeleesti mailoja, luistimia ja ukkoja.
Tämä oli kyllä mieletön loikka, eikä vastaavaa syöksyä ole nähty edes Vimpelin keskuskentällä.

Ortiohan on selkeästi jonkin sortin psykopaatti, sillä miksi muuten kukaan urallaan eteenpäin haluava maalivahti haluaisi tulla Nordiksen kirkkaisiin valoihin? Tai ehkä juuri siksi, että tämä on kovin mahdollinen paikka. Alkukaudesta näytti jo vähän huonolta, mutta se menee selkeästi alkujännityksen piikkiin. Nyt kaikesta tekemisestä jäänhinkkailuja myöten näkee, että mies on kuin kotonaan HIFK:n maalilla. Ja se Ortio-show matsin jälkeen kertoo jo kaiken siitä, että nyt on psyyke kohdillaan.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Pitää nostaa hieman tätä ketjua.....

.....sillä vaikka Erikssonin ketju teki maalit, takasi Joni Ortio omalla suorituksellaan kolme pistettä ottelusta. Pelicanseilla oli riittävästi tilanteita tehdä lauantain loppuillasta todella onneton. Kiitos Ortion yksilösuoritusten tavoittelee muutoin säälipleijareihin kypsä joukkue näilläkin esityksillä parempaa. Hienoa oli myös se, että IS-tähdissä suoritus noteerattiin.

Valitettavaa IFK:n kannalta on vain se, että näillä suorituksilla Ortio pelaa itselleen rahakkaan ammattilaissopimuksen lännestä tai idästä jo ensi kaudelle.
 

Sir TYG

Jäsen
Suosikkijoukkue
H I F K
Valitettavaa IFK:n kannalta on vain se, että näillä suorituksilla Ortio pelaa itselleen rahakkaan ammattilaissopimuksen lännestä tai idästä jo ensi kaudelle.

Aika mielenkiintoista logiikkaa. Pitäisikö Ortion siis pelatan jotenkin "OK" eikä erinomaisesti, että saadaan pidettyä kaveri täällä hamaan loppuun asti. Jokunen helppo hörppy per viikko sopivassa kohtaa ottelua, vaikkapa kun IFK johtaa 3-0 kolmannessa erässä?
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joni oli taas eilisessä pelissä erittäin hyvä. Tuttuun tapaansa kiitteli taas kannattajia matsin jälkeen kaukalosta poistuessaan. Hieno mies, ensikaudella
noilla peliesityksillä jo taatusti kutsuvat rahakkaammat kaukalot.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Valitettavaa IFK:n kannalta on vain se, että näillä suorituksilla Ortio pelaa itselleen rahakkaan ammattilaissopimuksen lännestä tai idästä jo ensi kaudelle.

Hetkinen, olenko ymmärtänyt nyt jotain väärin? Ortsalla on jo sopimus Calgaryn kanssa ja on teillä lainassa. Eli toisin sanoen todennäköisesti lähtee takaisin Kanadaan tämän kauden jälkeen.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Hetkinen....

Hetkinen, olenko ymmärtänyt nyt jotain väärin? Ortsalla on jo sopimus Calgaryn kanssa ja on teillä lainassa. Eli toisin sanoen todennäköisesti lähtee takaisin Kanadaan tämän kauden jälkeen.

....on minunkin aika herätä todellisuuteen. Olet aivan oikeasssa. Kiitos!
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästäkin syystä ottaa päähän, että kerrankin taas kun meillä olisi voittava maalivahti, perseillään valmennuksen ja muun osalta niin, ettei siitä ole mitään hyötyä.
 

Fordél

Jäsen
Tästäkin syystä ottaa päähän, että kerrankin taas kun meillä olisi voittava maalivahti, perseillään valmennuksen ja muun osalta niin, ettei siitä ole mitään hyötyä.

Niin siis millä tavalla perseillään?

En ymmärrä tätä logiikkaa. Kun ei ole huippuveskaa, valitetaan. Kun on huippuveska (kenties jopa sopuhintaan), mutta on vain lainassa ja sillä on sopimus muualle, valitetaan. Pitäisi siis saada huippuveska, joka pelaisi helkkarin hyvin, mutta josta ei olisi pelkoa, että hänet menetetään kauden jälkeen muualle. Tämä olisi mahdollista ehkä vain hyvin kokeneen oman kasvatin kohdalla, mutta silloinkin olisi tottakai aian kHL-peikko olemassa.

Eli mitäs jos vain otettaisiin kaikki ilo irti siitä ainoasta pelin osa-alueesta, joka eittämättä toimii mainiosti. Valittamisen aiheita on muissa asioissa jo ihan tarpeeksi. Veskoja tulee ja menee, mutta ensi kaudeksikin on mahdollista saada taas uusi hyvä veska. Kyllä, joka HIFK:n maalille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös