JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 401 697
  • 4 171
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kyllä on huonoa tuuria kun Juvonen laukoo Galbavya jalkaan. Kiekko-Espoo sitten heti vastahyökkäyksestä nappaa helpon maalin.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Wow, olipa Silleltä nappisyöttö Karjalaiselle ja siitä tasoitusmaali. Hieno maali.

Muutenkin näyttää toisessa erässä siltä, että tänään on tultu pelaamaan voitosta eikä suosiolla häviämään.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Petrovicky oli menossa vaihtoon ja Kiekko-Espoon Ruusunen törmäsi kaveriin, siitä jäähy Petrovickylle. Aiemmin oli tilanne, jossa Kiekko-Espoon pelaaja esti kiekotonta Kiekko-Poikien pelaajaa. Ei jäähyä. Ei jaksaisi valittaa tuomareista, mutta jotenkin helpolla tulee jäähyjä Kiekko-Pojille.

Ps. Toisen erän jälkeen kapteeni Koponen ja valmentaja Karjalainen näköjään ripittivät tuomareita.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kiekko-Espoo voittaa aivan naurettavan helposti kaikki kaksinkamppailutilanteet ja joukkueen karvauspelaaminen on lähinnä JoKP:n alistamista. Kiekko riistetään niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä todella vaivattoman oloisesti eikä missään vaiheessa tunnu siltä, että vastustajalla on hirveästi todellista saumaa. Tasoero on täysin selvä.

Keskiviikkona menee poikki.
Eiväthän nämä playoffs tappiopelit Kiekko-Espoota vastaan ole mitään herkullista seurattavaa kun vastustajan kannattajat ruoskivat Kiekko-Poikien peliä oikein olan takaa. Nyt on käymässä tällä menolla kuten viime keväänä RoKia vastaan, että ei mitään jakoa playoffseissa.

Harmittaa valmennuksen, pelaajien ja meidän kannattajien takia kun pitkä talvi takana, kuumat kevään playoffs pelit menossa ja otteluvoitot toistaiseksi 3-0 Kiekko-Espoolle. Mutta niinhän se on, että yleensä sitä saa mitä tilaa, mutta toivottavasti sarjan toinen kotipeli toisi edes sen yhden voiton ihan vain vaikka pelaajien itsensä takia kun heillä on takana kaikin puolin pitkä sekä raskas pelikausi. Pieni kauden lopun ilonpilkahdus olisi kyllä ansaitusti paikallaan.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Eiväthän nämä playoffs tappiopelit Kiekko-Espoota vastaan ole mitään herkullista seurattavaa kun vastustajan kannattajat ruoskivat Kiekko-Poikien peliä oikein olan takaa.

En mä ainakaan itse koe Jokipoa ruoskineeni. Ainakaan ei ole ollut tarkoitus.

Tilanne on vain se, että K-Espoo on tässä sarjassa löytänyt oikeasti oman tasonsa eikä oikein anna Kiekko-Pojille oikeasti sitä hengitystilaa, mitä tarvitsisivat.

Loppujen lopuksi me molemmat pyritään pelaamaan aika samanlaista viihdyttävää ja vauhdikasta kiekonhallintaan perustuvaa peliä. Ja sellaista kiekkoa on yleisesti kiva katsoa. Nyt vaan toinen on ollut tilannekovempi läpi linjan.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Jännä fiilis huomisesta, voi olla että seuraa viimeistä kertaa livelätkää mehtimäen vanhassa betonissa, toki sormet&varpaat ristissä ettei näin ole. Uudistunutta hallia odottaa jo innolla, mutta on tuossa vanhassa kuitenkin oma tunnelmansa kun vuosikymmeniä siellä käynyt.
Se olisi hienoa jos voitto-ottelulla jätettäisiin mahdollisesti Mehtimäen hallin viimeiset peli- ja katsojajäähyväiset. Sen tuo pitkään hyvin palvellut jäähalli ja "elinikäiskatsojat" ansaitsisivat.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Jännä fiilis huomisesta, voi olla että seuraa viimeistä kertaa livelätkää mehtimäen vanhassa betonissa, toki sormet&varpaat ristissä ettei näin ole. Uudistunutta hallia odottaa jo innolla, mutta on tuossa vanhassa kuitenkin oma tunnelmansa kun vuosikymmeniä siellä käynyt.
Työkalut mukaan, irrotetaan penkkejä ja muita muistoja pelin jälkeen.

Ei vais, voittoa lähdetään hakemaan ja joukkuetta kannustetaan voittoon asti.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Itselle Mehtimäen legendaarisesta hallista kaikkein parhaimmat ja muistorikkaimmat paikat purettiin pois jo viimeisimmän ison remontin aikaan, kun rakennettiin uusi harjoitushalli sekä uudet huolto- ja sosiaalitilat pukukoppeineen, varastoineen ja kuivureineen. Parhaita ja rakkaimpia muistoja olivat hetket, kun vietettiin vanhoissa puku-, valmentaja- tai varastokopeilla aikaa huollon, jojojen, valmentajien ja pelaajien kesken.

Katsojan roolissa jostain 90-luvun alusta lähtien aina 2010-luvun alkupuolelle asti eka vuosina päätykatsomo ja viimeisinä vuosina vierasaition vierus olivat ne parhaimmat paikat, joissa tuli vietettyä aikaa. Tuli monet kerrat käytyä hienoja keskusteluja ja pikkasen naljailtuakin hyvässä hengessä vastustajien vaihtoaition kanssa puolin ja toisin, kun siinä vieressä istuttiin. Muutamien joukkueiden toimihenkilöitä ja pelaajiakin tuli tutuksi, jotkut sanoivat, että odottavatkin pääsevänsä taas vaihtamaan kuulumisia ja mehän aina toivotettiin heidät tervetulleeksi. Itse otan matkaani mukaan vanhasta Mehtimäen hallista kaikki hienot muistot ja elinikäiset ystävyydet, joita sieltä on tullut jääkiekon kautta.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Illan ottelun ensiminuutit näyttivät jo kyllä miksi Kiekko-Espoo on toistaiseksi vienyt playoffs sarjaa. Vahvoja pelaajia luistelemaan ja kamppailemaan kulmissa, pelitapa hyvin selkeä ja kaikilla pelaajilla selkäytimessä, puolustus hyvin ryhmittynyt, asenne ottelun alusta asti vahva ja useat yksilöt vaarallisia kuten Iisakka. Sellainen pelillinen yhtenäisyys ja henkinen vahvuus oikein huokuu Kiekko-Espoon joukkueen kaikesta tekemisestä.

Kiekko-Pojat vaikuttaa pelillisesti paljon hajanaisemmalta joukkueelta laatuyksilöiltään ja pelitavaltaan, pelaa playoffseissa hidasta omasta päästä pakki - pakki kiekotellen lähtevää peliä, jossa vastustaja ehtii järjestäytyä hyvin keskikentälle tukkimaan hyökkäysväylät. Myös joukkueen laatuyksilöt eivät saa oikein etua joukkueen pelitavasta ja ylipäätään kaikki pelaajat joukkueen muilta pelaajilta. Esim. paitsioita ja pitkiä kiekkoja tulee em. johdosta turhan paljon.

Siinä missä Kiekko-Espoon peli on sujuvan soljuvaa joukkuepeliä ja paikkoja tulee jatkuvan paineen takia kuin liukuhihnalta, niin Kiekko-Pojilla peli on astetta enemmän väkisin pakottamista. Hyvään vireeseen on Kiekko-Espoo päässyt playoffseissa ja jatkuvasti vaarallinen pelitilanteissa. Ahopelto on nytkin pitänyt joukkuetta vielä pystyssä.

Valitettavasti kokonaisuutena Kiekko-Poikien sekavahko kausi näkyy myös Kiekko-Espoon playoffs peleissä kun vastassa on yhtenäinen laatujoukkue.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Galbavylta täydellinen turhautumisjäähy. Nolo juttu ja siitä lopulta Kiekko-Espoolle avausmaali. Hyvin kuvastaa Kiekko-Poikien illan peliä.

Tamminen aivan toisen erän lopussa 0-2 Kiekko-Espoolle. Game over ja koko sarja Kiekko-Espoolle 4-0. Ei kaunein lopetus pelikaudelle 2022-2023.

Tuolla pelillä Kiekko-Espoo on lähellä Mestis mestaruutta.

Ps. Vasta viimeiset viisi minuuttia Kiekko-Pojat pelasivat kuten koko peli olisi pitänyt pelata.

Pronssimatsin voisi kyllä jättää pelaamatta ja jakaa se himmeä mitali runkosarjasijoituksen perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

welldone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, JoKP, rautaliiga, Bruins, Napoli
Tämä on asia joka on toistunut jo useampana kautena. Eli pleijareiden aikaan tulee jonkun toimesta julki, että joukkueen sisällä on erimielisyyksiä/muuta skismaa. Toisaalta kyllähän täällä vuoden vaihteen tienoilla esitettiin varmana tietona myös, että kopissa on asiat sekaisin ja useampi pelaaja olisi vaihtamassa maisemaa Karjalaisen vuoksi.

No kun pelataan ns. huono peli, niin jopa alkaa vainoharhaisuus vainota tietyissä kannattajissa.
Toivottavasti kuuntelitte Karjalaisen kommentit peli jälkeen. Asiat tuli suoraan ja osa suoraan vihjaten.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Toivottavasti kuuntelitte Karjalaisen kommentit peli jälkeen. Asiat tuli suoraan ja osa suoraan vihjaten.
Minusta Karjalainen vaikuttaa aika räjähdysherkän temperamenttiselta kaverilta, jonka on vaikea hillitä sanomisiaan kuten sen haastatteluista sanojen välistä hieman kuulee. Varmaan Karjalainen on kovan vaatimustason valmentaja ja hyvä niin, mutta kun valmentaminen on muutakin kuin vaatimista kuten luontaista ja innostavaa auktoriteettia pelaajien suuntaan, vahvaa kokemuspohjaa, pelitaktista osaamista ja osin myös PR miestä.

Karjalainen on minusta älykäs pelin analysoija ja ymmärtäjä, varmaan innostajakin, mutta toisaalta vertauskuvallisesti nuorena valmentajan alkuna vielä kuin "dynamiittipötkö", jolla on lyhyt sytytyslanka ja joka sytykettä saadessaan voi räjäyttää pelaajakopin milloin tahansa ilmaan. Sellainen kokemuksen tuoma täysi taktinen itsevarmuus, rauhallisuus ja pelin sisäinen tiikerinsilmä sekä luonteva pelaajaohjaus eivät tule/vahvistu kuin vasta pitkän valmennuskokemuksen myötä.

Karjalaisella on vielä matkaa laatuvalmentajan kvalifikaatioon ja se ei synny kuin pitkään korkeammalla sarjatasolla tapahtuvan valmennuksen ja oman tunnistettavan pelifilosofian kärsivällisen kehittämisen myötä. Rämön rooli ja pelillinen anti Kiekko-Poikien joukkueelle jäi minulta täysin avoimeksi muuta kuin maalivahtivalmentajana.

Itse asiassa hyvä vertailukohta Karjalaiselle on Ville Peltonen HIFK:ssa, joka on kokeneen ansioitunut legenda pelaajana, mutta valmentajana vielä kuitenkin aika tavalla raakile. Vie vielä aikaa kunnes hänestäkin kasvaa laatuvalmentaja, jolla on kykyä luotsata valmentamansa joukkue mestaruuteen saakka.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: E

mainio

Jäsen
…henkinen vahvuus oikein huokuu Kiekko-Espoon joukkueen kaikesta tekemisestä.
Tämä. Todella merkittävä asia pudotuspeleissä ja asia, joka teki suurimman eron näiden kahden joukkueen välille.

Mielestäni aika paljon kokonaisuudesta kertoo se, että U20 Mestiksestä juuri ennen pudotuspelejä kokoonpanoon nostettu Niklas Meriläinen oli joukkueen tasaisin suorittaja pleijareissa. Pelasi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Toinen onnistuja, Juho Juvonen. Tauon jälkeen suoraan koviin peleihin ja hoiti oman tonttinsa jykevästi.

Simon sanoin, liian monta ulkokehän kaartelijaa joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Toivottavasti kuuntelitte Karjalaisen kommentit peli jälkeen.
Simo tiivisti jälleen kerran oleellisen varsin hyvin, tuohon ei ole mitään lisättävää. Espoo oli selvästi parempi ja meni ansaitusti jatkoon. Meiltä löytyy taitavia pelaajia, mutta vastustajalla oli koko kuvassa laajalla rintamalla astetta taitavampia ja kokonaisvaltaisempia pelaajia ja siitä se joukkueiden ja tulosten välinen ero tulee. Siinä ei paljoa auta taktiset kuviot tai pelilliset asiat, jos materiaalin välillä on eroa tuonkin verran. Yksittäiset voitot Espoosta olisivat vaatineet meiltä jokaiselta äijältä täydellisen onnistumisen, joukkueelta huippupelin ja Espoolta taas jonkinasteisen epäonnistumisen.

Alun puuhastelun ja valmentajavaihdoksen jälkeen nousu sarjan hänniltä pudotuspeleihin ja vieläpä mitalipeleihin asti on meidän joukkueelta ja pelaajilta kuitenkin varsin hyvä saavutus. Seuraavana vuorossa on pronssipeli, joissa on tilanteista ja seuroista riippuen erilainen painoarvo, mutta eihän meille ole liikaa tullut menestystä, joten kyllä pronssisetkin mitalit kelpaisi.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
No niin, äijät ovat saaneet ansaitun pikkuhuilin, ja katseet suunnataan seuraavaksi kohti keskiviikon pronssipeliä. Jutin sanoin kauas on pitkä matka ja pronssipeliin Rovaniemelle suuntaava matka on juuri tämän joukkueen ja sen pelaajien viimeinen yhteinen koitos. Osa pelaajista jatkaa ensi kaudellakin joukkueessa, toiset suuntaavat uusiin maisemiin ja tilalle tulee taas uusia pelaajia, kuten lajin kuvaan kuuluu. Toivottavasti äijät saavat vielä kerran puristettua itsestään kaiken irti ja ennen kaikkea nauttivat viimeisistä yhteisistä hetkistä. Kyllähän se olisi hienoa lopettaa kausi voittoon ja hypätä bussin kyytiin kotimatkalle mitalit kaulassa. Pronssiottelussa on kuitenkin seurankin osalta mukavasti porkkanaa palkintorahojen muodossa. Keskiviikkona sitten nähdään kuinka meidän käy.
 

Martzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekkopojat
Se olisi sitten tämän kauden viimeinen taisto. Nyt toivotaan ja uskotaan jotta joka ukko jättää jäälle kaikkensa. Mukavampi kotimatka olisi mitalit kaulassa.
Tsemppiä!!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kuten veikkauksenkin kertoimet osoittavat, niin kotonaan pelaava RoKi on illan otteluun selkeä ennakkosuosikki. Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan yhdellä ottelulla kotiyleisön ja hypetyksen edessä, niin se antaa RoKille vielä paljon kaivattua lisävirtaa pitkän ja raskaan kauden päätteeksi. Mutta koitetaan laittaa kampoihin, ei ole mitään hävittävää ja nolla nollastahan se peli lähtee liikkeelle. Toivottavasti äijät jaksaa tsempata yhdessä vielä viimeisen kerran, vaikka osalla jo varmastikin siintää mielessä kotiin pääsy. Mutta ei muuta kuin puita uuniin ja tulta päin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös