Jokerit-Suomenruotsalaisten rahajyskyjen lippulaiva

  • 40 270
  • 395

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti JHag
Jag måste säja att det spelar ingen roll vem är den som äger ditt lag, eller hur? Eli tavallaan turha ketjuhan tämä on, mutta silkkaa faktaa on se, että Henkka & Hjalmari ovat pesukestäviä hurreja, samoin hallille nimensä antanut Hartwall-yhtymä ja koko suku.

Tottahan tuo on. Jos kapitaalilla olisi merkitystä seuran tukemisessa, niin painaisiko teitä koffin venäläistausta? Mehän oltaisiin sitten geordeja Hartwall-yhtymän nykyomistajien mukaan. Tai te sitten laulaisitte olevanne punaisia ja valkoisia ja tanskalaista tynamiittiä? Ainakin koffin nykyomistajien vuoksi. Valitsisimmeko Englannin liigasta suosikkijoukkueen sen mukaan mitä hallilla juodaan. Liverpool vai Newcastle United?

Jokereita olen aina kannattanut ja tulen kannattamaan. En pysty kuvittelemaan mitään minkä vuoksi lopettaisin kannattamisen. Ei edes palavan pensaan luona seisova Mooses, jonka kivitauluun olisi lisätty yhdestoista käsky, jossa lukisi että sinun pitää kannustaman Ifk:ta. Omistajat vaihtuu aina jossain vaiheessa. Valmentajat tuovat omia pelikäsityksiään. Pelaajat tulevat ja menevät. Joukkueeni on aate näin pelkistettynä. Logon vaihtuminenkaan ei saa vaihtamaan joukkuetta. Ei uusi narrilogo tai kissalogo saa vaihtamaan joukkuetta. Menestyskään ei saa vaihtamaan seuraa. Kahdensankytluvulla suoraan naurettiin joukkueelleni, mutta ei sekään painanut vaakakupissa.

Tämä ketju taas on näitä Jokerit + rahaketjuja. Lisävivahteena on tällä kertaa suomenruotsalaisuus. Jokerit on ainoa joukkue, joka on tekemisissä rahan kanssa. Rahaa ei saisi olla ja jos on, se on väärinansaittua. Jokerifanit = gloryhunter.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti cobol
Oma faniuteni juontaa 1970-luvulle, jolloin lähes jokainen valitsi HIFK:n. Minullekin sitä tyrkytettiin, koska "HIFK nyt vaan menestyy." Siihen aikaan Jokerit menestyi tunnetusti tavalla, jolloin jokainen voitto sarjassa oli kuin Suomen mestaruus. Ja oikeastaan sieltä 1970-luvulta asti aina 1990-luvun ensimmäiseen vuoteen HIFK:n faneja oli kaikki paikat täynnä. Se oli niin helppoa kun seura oli selkeä ykkösseura Helsingissä ja lähialueillakin.

Oma elämäni juontaa 1970-luvun loppuun, ja HIFK:sta sekä jääkiekosta (tässä järjestyksessä) innostuin aika tarkkaan tuona 1990-luvun ensimmäisenä vuonna. Menestyksen kannalta yhtä hyvä ajoitus kuin vaikkapa yrityksen perustaminen pari vuotta myöhemmin. Puserossa oli pienen lautasen kokoinen, itse tehty HIFK-rintamerkki, ja koulussa sai kuunnella jullittelua riittämiin. Tämähän oli suunnilleen niitä vuosia, kun Jokereiden mestaruusjuhlissa juontaja huudatti yleisöä kysymällä "kumpi on söpömpi, Teemu vai Make (Ketterer)?" Muistaakseni Make todettiin huutoäänestyksellä söpömmäksi. No, niillä ei ollutkaan Hagmanin Mattia. Yhtä kaikki Jokerit oli pop, vanhat jullit eivät niinkään.

Tämä nyt vain muistelua cobolin vastaavan vastapainoksi, varsinainen sanottava on: Kunnioitan jokerifaneja, osa kaikkein lähimmistä ihmisistäni on Niitä. Halveksun takinkääntäjiä, joita aina pelkään HIFK:n menestyksen tuovan Nordikselle siipeilemään. Saman kylän poikia tässä kuitenkin ollaan, joten pidetään omat leirit kunnossa ja hymyillään kun tapellaan.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutama ensimmäinen viesti riitti kertomaan, että tätä ei kannata kokonaan lukea läpi. Pelkkää vanhan kertausta, Jokereista, Vesasta, perustamisvuosista jne. Tästä ei ole kuin hetki, kun tuo asia jo selvitettiin. Äijä ei ole ilmeisestikään tuota ketjua lukenut.

Mutta se mikä yllätti minutkin oli uusimman liigakirjan pienessä historiaosuudessa mainittu tieto, että IFK todella pelasi kiekkoa silloisella pääsarjatasolla jo 20-luvulla, kuten Svantekin mainitsi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Re: Jokerius - eihän sitä edes ole

Viestin lähetti Kulttuurirelativisti
. Jokereilla ei ole kuin identiteetin rippeitä, minkä vuoksi kannatajaepäyhteisö on hallissa hiljaa kuin kirkossa, ne jotka ovat sinne vaivautuneet syystä tai toisesta.

Jokereille vinkki: Rekrytoikaa ryhmä ns. brändäyksen ammattilaisia. Ei välttämättä ole vielä liian myöhäistä.

Minua ei pohjimmiltaan kiinnosta onko Jokereilla brändiä vai ei. Minulle brändi on menestys, hyvä taitopeli ja mestaruudet. Voin silloin ottaa silloin brandia.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Jokerius - eihän sitä edes ole

Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Minua ei pohjimmiltaan kiinnosta onko Jokereilla brändiä vai ei. Minulle brändi on menestys, hyvä taitopeli ja mestaruudet. Voin silloin ottaa silloin brandia.

Tämä nöyrä kaveri se puhuu aina fiksuja sen ihmeemmin omaa erinomaisuuttaan rummuttamatta. "Rekrytoikaa brändäyksen ammattilaisia" sanoo puolestaan Kulttuurirelativisti. Mikäs toimisto HIFK:n on brändännyt, kun brändi on niin vahva? Annatko numeron, en ole täysin tyytyväinen omaan brändiini. Hyi helvetti sentään.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti Boomhauer
J

Jokereillahan on (tai oli ainakin vielä viime kaudella) kotiotteluissaan niitä "hauskoja" pätkiä, jossa vierasjoukkuetta pilkataan. HIFK-pätkässä kaksi ukkelia istuu HIFK-purjeet omaavassa veneessä ja sanovat "spela ishockey" tai jotain vastaavaa. Sitten narri saapuu porvarimoottoriveneellään, porhaltaa uppoavan purjehdusveneen ohi ja kaikilla on hauskaa.

Jos näin niin LOISTAVAA. En ymmärrä miksi vierasjoukkuetta pitäis kohdella jotenkin kunnioittavasti. Showtahan siellä tehdään ja kotiyleisölle. Enemmän vain vierasjoukkueeseen kohdistuvaa pilkkaa ym. kehiin. Saadaan yleisöä provottua innostumaan omiensa taakse. Meillekkin pitäisi ehdottomasti saada kuuluttaja, joka hehkuttaa tietysti omia, mutta lisäksi aukoo myös vastustajalle, esim "jäähy ajassa 2:30 2 minuuttian Tappara Marko "parka" Mäkinen, syy, yllätys yllätys, selästä taklaaminen" (esimerkki takavuosilta Ilveksen palstalta jonkun muun keksimänä)

Siis show kotiyleisölle. Saadaan kaikki omien taakse luomalla "viholliskuvaa" esimerkiksi pilkkaamalla vastustajaa (kuten historian saatoissa on kaikissa oikeissakin sodissa tehty)

Hyvä Jokerit, lisää näitä
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
fakta on se, että urheiluseuralle ei voi mitään brändiä luoda. Sen tekee pelityyli, fanit, menestys ja perinteet. ja jokerien tapauksessa puutteelliset raha-asiat (brandi 70- ja 80-luvulla).

Mitä tapahtui Jokerien jalkapallojoukkueelle, jolle luotiin brandiä ?

tuliko faneja, tuliko mitään ?

voidaan aina miettiä, onko se brändi sama faneille kuin suurelle yleisölle. Asiat voi nähdä eri tavalla ulkopuolisena.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti hull16
Svante, mitä sanot tähän, vai onko tässä joku asiavirhe?

Kotiareenat
Ensimmäisenä kotikenttänä toimi Väinämöisen kenttä Töölössä. Ensimmäinen kausi "Väiskillä" oli 1946-47. Sen jälkeen kotiotteluita pelattiin Jäästadionilla, joka avattiin 2.11.1958. Kun sen paikalle aloitettiin hallin rakennustyöt, pelasi HIFK otteluita Velodromilla. Helsingin Jäähalli avattiin 1.10.1966 ja sen jälkeen on se ollutkin HIFK:n pelaajien kotina.

Löytyy täältä

Sorry kun tulen näin myöhään takaisin.
Minä katsos käytän HIFK:n historiikkia lähteenäni, enkä mitään nettisivuja. Toisaalta olin ehkä hieman epätarkka tuossa kotikentän suhteen. Missä tuo eka matsi pelattiin sitä en tiedä juuri nyt, mutta 1949 se oli Väiski, toisin kuin äijä kirjoittaa teidän jollain sivuilla.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Isaksson

Mutta se mikä yllätti minutkin oli uusimman liigakirjan pienessä historiaosuudessa mainittu tieto, että IFK todella pelasi kiekkoa silloisella pääsarjatasolla jo 20-luvulla, kuten Svantekin mainitsi.

Bröder Isaksson, tuo tieto löytyy myös IFK:n vuosikirjasta 2003.
 

Papa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, FC Bayern
Viestin lähetti JHag
Jag måste säja att det spelar ingen roll vem är den som äger ditt lag, eller hur? Eli tavallaan turha ketjuhan tämä on, mutta silkkaa faktaa on se, että Henkka & Hjalmari ovat pesukestäviä hurreja, samoin hallille nimensä antanut Hartwall-yhtymä ja koko suku. Mutta toisaalta; jos joku on faktisesti valinnut jengikseen nikerit suomalaisuuskortilla ennen näiden turakaisten paikalletuloa, niin eihän sitä jengiä sovi vaihtaa kuin paitaa, vai? Samalla logiikallahan minun pitäisi luopua suomalaisuudestani, jos joku maa, vaikkapa Venäjä, valtaisi Suomen huomenna. Syy; olen venäjävastainen (ja pysyn, aloitin urani jo neuvostovastaisena) ja silloinhan heiluisin venäläisten "omistamassa" Suomessa suomalaisuuskorttini kanssa. Ja kumpi olisi mulle isompi juttu; venäläisvastaisuus vai Suomi-myönteisyys? Niinpä. Ja jos HIFKin ostaisi huomenna joku venäläinen liikemies, pysyisin silti HIFK-fanina JAvenäläisvastaisena. Näin simppeliä. Tietenkin ne amisviikset, jotka ovat tulleet jokerifaneiksi kevään -92 aikana / jälkeen ja edelleen sillä oletuksella että "me ollaan suomalaisia, noi ei", voisivat hieman miettiä uskottavuuttaan, ellei sitten ikä ole asettanut omia rajoituksiaan. Koskee lähinnä aikuisina mukaan tulleita.

Ganska mycket språk av nånting som har ingenting att göra med det vad som händer i lådan...


Erittäin hyvin kiteytetty. Ei tuohon voi mitään lisätä. Allekirjoitan ilomielin tuon kaiken, jopa venäläisvastaisuuden. Itse olen tieni ja joukkueeni valinnut jo iloisella 70-luvulla, jolloin Hjalliksesta ei meidän puolella tiedetty mitään.

Virtuaalinen hatunnosto arvostamalleni JHagille!


-Papa-
 

punainen#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, A.C.MILAN, PHILADELPHIA FLYERS
Viestin lähetti Svante
Sorry kun tulen näin myöhään takaisin.
Minä katsos käytän HIFK:n historiikkia lähteenäni, enkä mitään nettisivuja. Toisaalta olin ehkä hieman epätarkka tuossa kotikentän suhteen. Missä tuo eka matsi pelattiin sitä en tiedä juuri nyt, mutta 1949 se oli Väiski, toisin kuin äijä kirjoittaa teidän jollain sivuilla.

Eka matsi pelattiin Pallokentällä. Lähteenä: Salakuljettajista-Suomen mestarteiksi kirja.
Eli Bragulla ei ole HIFK ole ainakaan lätkää ekaa kertaa pelannut.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heheh. Oon aina ennen luullut että nimenomaan ifk olisi svedujen seura.. kaikkea uutta sitä näköjään kuulee ja oppii tietämään. Mutta joo, ei kait omistajataustalla loppupeleissä hirveästi ole merkitystä. Onhan Chelseakin nykyään "Chelski". Tuskin joukkueen faneja paljoa kismittää jos pyttyä nostellaan keväällä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jerry Seinfeldia vapaasti lainaten kannatamme kuitenkin loppupeleissä vain pelipaitoja, emme niitä ketkä siellä on paidan sisällä

"jipii tuolta tulee paitamme, jee sitä kantaa joku tyyppi"
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Svante
Bröder Isaksson, tuo tieto löytyy myös IFK:n vuosikirjasta 2003.

On niin monta noita vuosikirjoja hyllyssä, ettei jokaisesta jaksa lukea samoja juttuja. Joten ei ole osunut silmiin. Tieto lienee kuitenkin ollut jonkin verran pimennossa, koska sitä ei löydy aikaisemmista vuosikirjoista vai ?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Stevie
Heheh. Oon aina ennen luullut että nimenomaan ifk olisi svedujen seura.. kaikkea uutta sitä näköjään kuulee ja oppii tietämään.

Mitähän uutta olet kuullut ja oppinut tietämään?
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
fakta on se, että urheiluseuralle ei voi mitään brändiä luoda. Sen tekee pelityyli, fanit, menestys ja perinteet.
Tuo on totta, ainakin kun puhutaan ns. perinteisistä seuroista. Kysymys onkin noiden "brändipalikoiden" vaalimisesta ja vahvistamisesta.

On olemassa eräs mielenkiintoinen bränditutkimusmetodi, nimeltään DNA. Se lähtee siitä, että jokainen kuluttaja, tehdessään tuotevalintoja (pätee myös jääkiekoseuroihin), noudattaa alitajuisesti ikivanhoja, alitajuisia vaistoja. Metodissa on kolme lohkoa: Survival, Sex ja Status. Esim. automaailmassa Volvo kuuluu ekaan, Porsche toiseen ja Mersu kolmanteen. Toi Sex ei tarkoita pelkkää sitä, vaan enemmänkin ulospäinsuuntautuneisuutta, iloisuutta, suorituskykyä, sosiaalisuutta jne.
Lätkä-Suomeen siirrettynä mielestäni Jokerit on selkeästi keskimmäinen. Joukkueeseen liitytään, koska halutaan olla mukana pop-porukassa. Ollaan siloposkisia, on kivaa ja pärjätään. Ja tuetaan siinä sivussa lastenklinikkaa. IFK-äijä:n DNA tähtää vallassa olevan syrjäyttämiseen vaikka rouhimalla. Jos joku ei tykkää, olkoon tykkämättä. Tärkeintä on vallata reviiri ja potkia muut veks. Keletana.

Eli brändeissä on eroa. IFK:n kohdalla sitä vaalitaan huolellisesti ja pitkäjänteisesti, Jokereiden kohdalla asian eteen ei oikeastaan tehdä paljoakaan. Kuinka merkityksellistä kaikki tämä on taloudellisesti, on toinen mielenkiintoinen asia. IFK:lla on riittänyt sponssitukea, vaikka menestys ei aina olekaan ollut kaksista. Onkohan vahvalla brändillä jotain osuutta asiaan?
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Molemmat joukkueet ovat suomalaisia. Se, että toinen on perustettu ennen itsenäistymistämme, ei tee siitä esimerkiksi venäläistä. Minä ainkin kiitän Hjallista, joka pisti itsensä ja omaisuutensa (tai ainakin paljon muiden omaisuutta) liikkoon ja nosti narrit ahdingosta. Ilman sitä ei ehkä olisi kuumia paikallispelejä eikä monikymmensivuisia keskusteluja tällä palstalla. Ilman vastustajaa ei ole peliä. Aamen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti aika epeli
Eli brändeissä on eroa. IFK:n kohdalla sitä vaalitaan huolellisesti ja pitkäjänteisesti, Jokereiden kohdalla asian eteen ei oikeastaan tehdä paljoakaan.

Todellisuudessa HIFK:n brändi on varsin epäselvä. Mutta vielä epäselvempi on se, mitä tarkoittaa brändi. Jos brändin haluaa lyhyesti määritellä, kysymys on mielikuvan myymisestä tuotteen sijasta. Kun puhutaan jonkun SM-liigassa pelaavan joukkueen brändistä, kyse on aina markkinamiesten halusta luoda mielikuva seurasta, jotta mielikuvan avulla voidaan tehdä paremmin rahaa kannattajilta, yhteistyökumppaneilta ja muilta tahoilta. Koko brändi-ajattelu syntyi USA:ssa joskus 1980-luvun lopulla. Sen vuoksi on lähinnä naurettavaa ja tietämätöntä keikarointia kirjoittaa IFK-brändin huolellisesta ja pitkäjänteisestä vaalimisesta :)

Mitä sitten tulee IFK-brändiin, niin neljä viime kautta ovat todella ristiriidassa keskenään siinä mielessä, jos tarkastellaan kuvitellun HIFK-brändin ydinsisältöä. Joukkuehan ollut milloin milläkin tavalla koottu ja valmentajat ovat olleet kaikkea muuta kuin kuviteltuun IFK-brändiin sopivia. Joku Ape Suhonen on siitä todellisuudessa niin kaukana kuin olla saattaa.

Jokereiden brändi on ollut koko ajan huomattavasti selvempi. Jokereiden brändin voisi määritellä siten, että Jokerit on taitokiekkoon pelinsä perustava ryhmä, jossa on kalliita tähtiä ja jonka päämäärä on menestyä joka kausi. Jokereiden brändi on uponnut niin hyvin kansaan ja varsinkin IFK:n kannattajiin, että he toistavat mantrana Jokereiden brändiä (tavoittelee vain menestystä) kun pyrkivät todistelemaan, että Jokereilla ei ole brändiä.

Näin se menee siis todellisuudessa.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti JHag
...mutta silkkaa faktaa on se, että Henkka & Hjalmari ovat pesukestäviä hurreja, samoin hallille nimensä antanut Hartwall-yhtymä ja koko suku.
Eikö tämä kerro juuri sen, että fiksuja ihmisiä löytyy myös pesukestävistä hurreistakin.

Kyllähän meidän porukassa näitä suomenruotsalaisia on paljon ja se ei ole mikään ongelma mutta "svenskatalandebetrefolk"-asenne on minusta hyvin huvittava ja sitä näkee vielä paljon. Enkä tarkoita nyt tässä juuri ifk-faneja.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Kyllä nyt yhden hjalliksen ja toisen henrikin hurritaustan kestää mennen tullen, raha kun ei tunnetusti haise, mutta Jokerit hurrimpi ja vähemmän suomalainen kuin helsingfors idrottsförejotain? Aha. Tai: höpö, höpö.
 

Wiesn

Jäsen
Onpa mielenkiintoinen keskustelu. No, tässä lisää mielipiteitä pohdittavaksi:

IFK:n kannattajista suurin osa on suomenruotsalaisia, myös kaikki tuntemani suomenruotsalaiset ovat IFK:n puolella, vaittäisin että ennenkaikkea sen takia että he kannattavat mieluiten suomenruotsalaista seuraa. Jokereiden kannattajissa taas ei juurikaan ole suomenruotsalaisia.

Perinteisen jaon mukaan kaupungeissa on työläisperinteitä ja porvariperinteitä omaavat seurat ja Helsingissä tämä jako tekee myös kielijaon. Väittäisin että 70-luvulla tämä jako oli vielä suuresti voimissaan, silloin vallinneen luokkajaon mukana.

Maakunnissa IFK:n brändi on sisäänpäinlämpeävä ja vanhanaikainen. Jokereiden brändi on mielenkiintoinen ja moderni, Jokereilla onkin paljon kannattajia maakunnissa. Toki IFK:ta kannatetaan rannikoilla suomenruotsalasten piirissä. Hyvä esimerkki vanhanaikaisuudesta on se että kunnon IFK fani on aloittanut kannattamisen 50-luvulla, sen jälkeen tulleet ovat ja tulevat aina olemaan tulokkaita. Jokereiden kannattajat taas hyväksyvät vasta 10 vuotta kausikortin ostaneet faneiksi, ja siten Jokereilla on myös alle 60-vuotiaita faneja, suurimman kannattajaryhmän ollessa 15-40-vuotiaita.

Moderaattoreille vinkki: Ei varmaan kuulu lätkäkeskusteluun ilmoittelu venäläisten tai edesmenneiden valtioiden vihaamisesta.
 

Mikey Dune

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD & IFK
Kuin identtiset kaksoset

Tehdyissä tutkimuksissa mm. HS on käynyt ilmi aivan aukottomasti että kumpaistakin seuraa kannattaa hyvinkin samanlainen kannattajakunta oli mittarina sitten asuinpaikka, kotikieli, ammatti tai varallisuustaso muutamia mainitakseni.


Autokauppiaiden mukaan valtaosalle autonostajista väri on se tärkein kriteeri eikä mahdolliset muut lisukkeet.

Lienee aikalailla sama asia kiekkojoukkueeseen samaistumisen kanssa - järkiperusteluita harvemmin kuulee vaan mukamas näkemyksiä kuten että "Jokerit on taitopelijoukkue" tai "HIFK pelaa fyysistä peliä".
 

punainen#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, A.C.MILAN, PHILADELPHIA FLYERS
Viestin lähetti Wiesn
Onpa mielenkiintoinen keskustelu. No, tässä lisää mielipiteitä pohdittavaksi:

IFK:n kannattajista suurin osa on suomenruotsalaisia, myös kaikki tuntemani suomenruotsalaiset ovat IFK:n puolella, vaittäisin että ennenkaikkea sen takia että he kannattavat mieluiten suomenruotsalaista seuraa. Jokereiden kannattajissa taas ei juurikaan ole suomenruotsalaisia.

Perinteisen jaon mukaan kaupungeissa on työläisperinteitä ja porvariperinteitä omaavat seurat ja Helsingissä tämä jako tekee myös kielijaon. Väittäisin että 70-luvulla tämä jako oli vielä suuresti voimissaan, silloin vallinneen luokkajaon mukana.

Epäilen suuresti tuota, että HIFKin kannattajista suurin osa olisi Suomenruotsalaisia. Ennemminkin sanoisin, että suurin osa Suomenruotsalaisista on HIFKin kannattajia.

Toiseksi suurin osa Suomenruotsalaisista Stadilaisista ovat ihan tavallisia duunareita, eivätkä mitään "parempaa väkeä".....

Itse en ole Suomenruotsalainen, mutta vit..taa tuollainen yleistäminen mitä tässä maassa vieläkin on!
 

Etsijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Wiesn
Onpa mielenkiintoinen keskustelu. No, tässä lisää mielipiteitä pohdittavaksi:

IFK:n kannattajista suurin osa on suomenruotsalaisia...

Mielenkiintoinen mielipide, vai sanoisinko väite. Perusteletko hieman? Oletko ihan tosissasi, että suurin osa IFK:n kannattajista olisi suomenruotsalaisia?
 

Wiesn

Jäsen
Jep, jossei välttämättä enää uuden sukupolven edustaja välttämättä itseään sellaiseksi lue mutta kokemuksieni mukaan näin todellakin on. Jos on vielä jotain muuta epäselvää niin voin kyllä vastailla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös