Jokerit rappiolla - kuinka sieltä ulos

  • 17 942
  • 156

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jokereista ja Saarikoskesta

Karvaasta tippumisesta on jo tovi aikaa ja vihdoin jaksaa taas ajatella ensi kautta ja Jokereita. Runko oli mielestäni tälläkin kaudella hyvä ellei jopa erinomainen. Koko Jokeri-joukkue pelasi erittäin hyvän runkosarjan, Jokerit teki toiseksi eniten maaleja ja päästi toiseksi vähiten, Varis voitti pistepörssin ja Nurminen oli maalivahtilaston ykkönen - ei nuo saavutukset olleet mitään sattumaa vaan kyllä ne oli aivan selvä osoitus osaamisesta. Ongelmana nykyisessä joukkueessa oikeastaan oli vain se että sentteriosasto ei ollut kunnossa, todellinen ykkössentteri tyyliin Otto puuttui ja siitä syystä Jokereiden peli tuppasi olemaan turhan kaavamaista ja siten pudotuspeleissä tuli noutaja aivan liian aikaisin. Joukkue oli työtä pelkäämätön ja se näkyi myös erittäin hyvänä tsemppaamisena koko kauden ajan, taistelu jatkui aina katkeraan loppuun asti ja yrityksen puutteeseen tai surffailuun ei todellakaan sorruttu. Hieman enemmän onnea ratkaisupaikoissa ja me voisimme olla nyt tuolla kohtaamassa Tapparaa tai TPS:ää. Maalinteossa tarvitaan aina myös hieman onnea, tai ei välttämättä tarvita mutta ainakaan epäonnea siinä ei saisi siinä määrin olla mitä valitettavasti oli Jokereilla. Kärpät teki tarvittavat maalit ja voitti 3 ottelua 5:stä ja näin ollen selittelyn varaa meillä ei varsinaisesti ole mutta hieman onnea olisi saanut olla enemmän.

Sitten hieman ajatuksia ensi kaudesta ja tarvittavista muutoksista Jokereissa. Eli painotan siis edelleen että runko oli hyvä mutta hieman särmää jäi puuttumaan. Yksi kunnollinen ja selkeä ykköskentän sentteri olisi hakusessa ja mahdollisia vaihtoehtoja pitäisi miettiä. Näillä näkymin senttereistä Jokereissa olisi jatkamassa Ruudun veljekset ja Saarikoski, ainakin näillä kolmella on ensi kauden kattava sopimus taskussaan, Tuomo on vielä liian nuori Jokereiden ykkösen keskelle, Mikko ei ole ominaisuuksiltaan tai rooliltaan sopiva ykköseen tai kakkoseen ja hieman samalla tavalla on Sapen kohdalla. Itse tiedustelisin ainakin näiltä SM-liigassa pelaavilta miehiltä kiinnostusta pelaamisesta Jokereiden ykkösessä: Lievers, Palsola, Sahlstedt ja Sihvonen. Listaa voisi varmaan jatkaa pidemmällekkin mutta eipä nyt tule juuri mieleen ketään muita jotka olisivat tämän pestin arvoisia. Aallon ja Rosan tulosta ollaan puhuttu mutta muistaakseni Rosa ei ole sentteri ja Aalto ei ole ollut NHL:ssä sellaisessa roolissa että ihan heti uskoisin miehen olevan liigan eliittiä pelintekijänä. Hyökkääkistö on muuten ihan kunnossa ja mitään suuria muita muutoksia ei tarvita. Maalivahti osatokin on kunnossa mikäli Nurmista ei viedä NHL:n, mikäli viedään niin sitten ollaan hieman vaikeassa tilanteessa, Lehtonen olisi muuten hyvä mutta ikä ja pään kestäminen kovassa paikassa on pieni kysymysmerkki, mutta eiköhän siihenkin joku ratkaisu löydy jos Nupe lähtee. Puolustuskaan ei tarvitse isoja muutoksia, Koivisto tai Giroux jatkakoon mutta ei molemmat Haakana, Alanko ja Saarinen on ilmeisesti varmoja jatkajia ja Ilkka Mikkola varma tulija joten pakkikalusto alkaa olemaan yhtä hyvää kiekollista miestä ja viivapyssyä vaille valmis. Eli kuten huomaamme niin tarvetta ei ole isoihin muutoksiin.

Vielä Saarikosken pois potkijoille muutama kysymys:
- Uskotteko että Sapesta ei olisi ollut hyötyä pleijareissa?
- Uskotteko että viime kaudella Sapen tehot Saipassa oli sattumaa?
- Uskotteko että Saarikosken viime kesänä leikattu polvivamma ei haitannut harjoittelua vaan että se alkukauden vaisuus johtui jostain muusta ja Sape on auttamattomasti menneen talven lumia?

Itselleni Sape tulee olemaan aina ikitaistelijan perikuva ja todellinen pleijaripelaaja ja voittajatyyppi, jonka vertaista liigassa ei montaa ole. Ja uskon että jopa te nuoremmatkin Jokerikannattajat olisitte nähneet jotain suurta jos Saarikoski olisi pystynyt pelaamaan pleijareissa.

Että tällaista,
Flintstone

PS. Tommy, hieno kirjoitus ja tunnot oli täälläkin pitkälle samanlaiset ja yhä hieman ihmettelen että mikä meni loppujen lopuksi pieleen kun kaiken piti olla kunnossa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sapesta

Flinstone kirjoitti asiaa Sapesta. Hyvä mies Sape on, ehdottomasti. Mutta Sape tarvitsee paljon peliaikaa, sillä hänen ikäinen dieselinsä ei käynnisty hetkessä. Ja kun tehoja ei tule alkukaudesta, ei peliaikaa tule ainakaan Jokereissa. Ja kun ei tule peliaikaa, ei tule onnistumisia ja kun ei tule onnistumisia, ei tule...

Sihvonen olisi parempi, mielestäni asiallinen ratkaisu. Häntä tarkoitin tuona kolmantena sentterinä, mutta Sihvosen osalta tilanne on se, että haluaako hän ja voiko hän pelata Jokereissa?
 

#99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
sentteritilanne

Niin - Sihvonen voisi olla hyvä, mutta onko liiaksi Sapen tyylinen (jos Sape ei jatka niin sitten ihan ok). Mutta mistä saadaan sentteri jolla on Kädet ja PeliSilmä? Oton jälkeen on ollut aika hiljaista...Urakkamiehiä tuntuu olevan aivan riittävästi, mutta pelinrakentaja/inspiroija puuttuu. Mikä on muuten Lindin tilanne? Menee tietysti duunarilaituri osastolle, mutta siinä on pelaaja, joka tekee isoja maaleja.

Mutta palatakseni otsikkoon niin Virmanen ulos - aiemmin esitinkin jo agendaa, jolla voisi edetä...
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Joukkueen jatkuvuus

Hmm... Tää melkein sopisi uuden otsikon alle, mut menköön nyt tähän samaan syssyyn.

Ennen vanhaan (vanhoina hyvinä aikoina ;) ) joukkueet pysyivät suht samana seuraavalle kaudelle, tietysti joitain pelaajia lähti, ja joitain palasi. Mutta kuitenkin seuraavan kauden joukkue oli tunnistettavissa. Eri joukkeilla oli pitkän linjan pelaajia, ja voitiin puhua joukkueuskollisuudesta. Sitten tuli palettiin mukaan Harkimo, joka toteutti hieman erilaista lähtökohtaa, eli hankitaan pelaajia muualta isolla rahalla, ja tehdään lätkästä enemmän bisnestä. Luultavasti tuolloin jokereiden vihaaminen sai alkunsa, mutta kas kummaa, nykyään muutkin suuret seurat toteuttavat enemmän tai vähemmän samanlaista politiikkaa. Siihen, onko tämä hyvä vai huono asia löytyy varmaankin monia mielipiteitä.

Kausilla 99-01 Jokereilla piti olla kaksivuotinen suunnitelma, että tällä viime kaudella olisi tehty joukkuetta, ja tällä kaudella olisi voitettu kannu Ilmalaan. Kuitenkin joukkue taas kausien välillä muuttui, ja jopa kauden aikana kävi ties mitä ulkomaalaista sotkemassa (Virmanen perkele!!).

Ja saas nähä monta tän kauden joukkueesta pelaa ensi kaudella. Tällä hetkellä jokerijoukkueessa ei ole muutaman junnun, ja Variksen lisäksi montaakaan muuta pelaajaa, joita voisi sanoa _Jokeriksi_, eikä vain pelaajaksi joka on ostettu narripaitaan.

Onko tämä mielestänne hyvä vai huono asia, ollaanko ameriikasta otettu liikaa oppia?
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pohdintaa Jokereista '01'02

Hyviä ajatuksia Cobol, mutta muutamaa kohtaa täytyy kommentoida.

[EDIT: Tuli jo aikamonta viestiä väliin.
Flintstone: periaatteessa samaa mieltä Sapesta, mutta ongelmana kankeudesta johtuva sopimattomuus nopean suunnanmuutospelin sentteriksi (mikäli Summanen sillä taktiikalla haluaa jatkaa). Tarvitsee lisäksi paljon peliaikaa saadakseen koneen käyntiin, joten kolmossentteriksi esim. mainittu Pakaslahti voisi olla hyvä. Sihvonen voisi puolestaan olla samantyylisistä pelaajista hyvä korvaaja.]

Tämä rakennetaan vuosi joukkuetta ja tähdätään seuraavaan kauteen ajatus ei ole ollenkaan huono saatika sitten uusi. Edellisellä kokeilu kerralla vain kävi niin, että puolustuksen runko rakentui liiankin hyväksi ja hyökkäyksen rakentamiseen ei aivan maltti saatika taito riittänyt. Hyökkäyksen kohdallahan idea oli, että peluutetaan junnuja paljon syksyllä ja joulu-, tammikuussa ennen siirtorajan umpeutumista hankitaan muutama kovan tason vahvistus, jotta voidaan taistella jonkin asteisesta menestyksestäkin. Todella kovan luokan puolustus lopulta takasi sen, että (lähes voitettu) hopea saavutettiin, mutta kuten sanottua hyökkäyksen osalta mentiin metsään.

Se alustuksesta, mutta mitenkä sitten ensi kauteen.

Maalivahdit:
Täysin varmana pitäisi ottaa Lehtosen kelpaaminen ja myös pelaaminen kakkosmaalivahtina. Nurmisen lähtö p-Amerikkaan on mahdollinen, mutta siihen lienee turha etukäteen varautua. Maalivahtien löytäminen kevään jälkeen on kuitenkin suurinpiirtein yhtä helppoa kuin "kevään hulluilla päivillä". Maalivahdit ovat enemmän yksilöurheilijoita, joiden sopeutuminen joukkueeseen harvemmin on yhtä kriittistä kuin yksittäisen kenttäpelaajan ja heidän pelitapansa ei ole joukkueeseen sopeutumisen kannalta yhtä tärkeässä osassa kuin kenttäpelaajilla. Lisäksi (hyviäkin) maalivahteja tuntuu aina olevan jopa kesken kauden vapaanakin.

Eli kevään siirtohässäköissä ei tarvitse kiinnittää huomiota maalivahteihin.

Puolustajat:

Haakana, Saarinen ja I.Mikkola ilmeisesti ovat täysin varmat ensi vuoden miehet. Alangon sopimuksestakin on puhuttu ja mikäli sellaista ei vielä ole, olisi se heti miten tehtävä. Kovan luokan puolustavia puolustavia puolustajia ei kovin useita löydy, joten jos sellainen kotimainen ja organisaatiolle tuttu on saatavissa, pitäisi mahdollisuus käyttää hyväksi. Hulkkonen on sitten hieman marginaalitapaus, joka ei oikein ole onnistunut lyömään itseään läpi Jokereissa, mutta jolla potentiaalia liigatason puolustajaksi löytyy. Hänen kanssaan voisi tehdä sopimuksen ja käyttää K-Vantaa yhteistyötä hyväksi. Paljon peliaikaa divarissa kehittäisi pelaajaa enemmän kuin istuskelu liigaottelussa viltissä. Toinen vaihtoehto olisi sitten vuokrata hänet syyskaudeksi johonkin toiseen liigajoukkueeseen, mutta siihen tuskin suurempaa kiinnostusta muissa joukkueissa on. Yhtä kaikki, ei Hulkkosesta kannata kynsin hampain pitää kiinni, mutta kyseessä on kuitenkin oma kasvatti. Tietynlainen loukkaantumispuskuri puolustuspäässä ei myöskään ole koskaan pahitteeksi, joten jos haluaa jäädä ei kannata poiskaan potkia. Näin nykyisistä jatkaisivat:

Haakana
Alanko
Saarinen
(Hulkkonen)
lisäksi Mikkolaa voitanee pitää varmana tulijana.

Tuohon sitten tarvittaisiin kolme kaveria lisäksi. Malmivaara omana juniorilupauksena tulisi saada mukaan. Pelasi tällä kaudella itseasiassa jo enemmän kuin Väänänen saman ikäisenä. (Ossin kehityshän loikkasi nimenomaa tässä iässä.) Jos ei onnistu nostamaan selkeästi tasoaan voi kuitenkin kerätä peliaikaa ja kehittyä sekä A-junnuissa että K-Vantaassa. Tämän lisäksi pitäisi sitten ulkopuolelta saada kaksi peluria. Toisen tulisi olla Koiviston tapainen selkeästi hyökkäävä puolustaja, jolla tosin saisi olla enemmän playmaker -kykyjä. Saarinenhan tarjoaa jo hyvin tulivoimaa YV:hen ja muutenkin. Tietenkään ei haittaa jos tämä samalla osaisi puolustaakkin (tyyliin Zidlicky), mutta se taitaa olla jo liian suurta utopiaa. Äkkiseltään ei tule mieleen vapaita tähän rooliin osuvia suomalaisia/SM-liigassa pelaavia, joten ulkomaille pitää lähteä uutta hakemaan, mikä puolestaan johtaa (jälleen) toiveeseen Virmasen poissaolosta.

Toinen tuleva puolestaan saisi olla enemmän Saarisen tyyppinen jokapaikan höylä, jolle on käyttöä yhtälailla yli-, ali kuin tasavoimallakin. Erik Kakko taitaa olla vapaana, Loponen ja Lotvonen tekivät jo sopimukset ja Sulkukin on HPK:n mies. (Nimet mainittu lähinnä esimerkin vuoksi). Näin siis nenää pitäisi tässäkin kohdassa kurkotella ulkomaille päin tai olla erityisen tarkkana kotimaassa. Jos esimerkiksi IFK haluaa remonttinsa aikana eroon jommasta kummasta tsekkipakistaan, kannattanee tarjota näille mahdollisuutta pysyä uudessa kotikaupungissaan. Tuo on kuitenkin niin epätodennäköistä, että kyllä taidetaan tälläkin saralla pelaajahankintaa tarvita. Yksi mahdollisuus olisi tietenkin Thomas D. Johanssonin paluu, mikäli vaimon pääkopasta on ylimääräiset saatu pois.

Tämän jälkeen olisi koossa kahdeksan (8) puolustajaa, joista yksi olisi kehittyvä juniori, kolme puhtaasti puolustavia, kolme allround miestä ja yksi (ja todellakin vain yksi) selkeästi hyökkäävä kaveri. Aina esiintyvät loukkaantumiset takaisivat Malmivaarallekin riittävästi peliaikaa ja muita huippulupaavia pakkeja ei Jokerit-A:sta taida Määtän lähdön jälkeen löytyä. Niinpä paketti olisi melko tasapainoinen.

Hyökkääjät:

Nykyisistä sopimukset taitavat olla Ruuduilla, Laineella, Sainomaalla ja Valtosella, joten nuorisorunko pysyy kasassa. Aalto, Vopat ja Rosa lienevät tulossa, joten tähän mennessä on kasassa kahdeksan hyökkääjää. Hentusen lähtö lienee selvä, mihin ainakin Rosan hankinta viittaa, samoin kuin Ritan lähtöä voitanee pitää todennäköisempänä kuin jäämistä. Niinpä nykyisistä jatkajiksi kelpuutettakoon vielä Varis ja Törmänen. Varis on kuitenkin taitotasoltaan aivan Suomen huippua, joten hänet olisi saatava jatkamaan. Se miten hänestä saadaan paras etu pleijareissakin, onkin sitten hänen sekä valmennusjohdon päänsärky. Joukkuetta koottaessa ei häntä kuitenkaan kannata lähteä korvaamaan jollakulla ennestään tuntemattomalla tapauksella. Lisäksi onhan Pete jo lähes ikijokeri ja hyvä sitäkin puolta on vaalia. Törmäsen kohdalla plussan puolella on jokerius sekä kuitenkin tietynlainen monipuolisuus. Osoitti alkukaudesta osaavansa täydentää hyvää hyökkäävää ketjua ja puolustus osaamistaan on esitellyt jopa muutamissa MM-kisoissa. Loppukauden sukellus voitanee ainakin osittain laittaa fysiikan loppumisen piikkiin, ja Summanenhan on useasti kertonut pelaajien olevan hänen "akatemiassaan" parhaimmillaan ensimmäisen vuoden jälkeen. Nyt ollaan päästy kymmeneen nimeen, joten ainakin kaksi on vielä jäljellä.

Mikkola voisi periaatteessa jatkaakin. Paransi kuitenkin otteitaan kauden loppua kohden. Ainakaan hänen korvaamisekseen ei kannata ulkomaille asti lähteä. Hänelläkin on takanaan oppivuotensa Jokeri-organisaatiossa, joten ellei selkeästi parempaa vaihtoehtoa (hinta/laatu) SM-liigasta löydy, suo hänen jatkavan. Toinen lähes samassa tilanteessa oleva on Saarikoski, mutta hänellä on riesana tuo loukkaantumisherkkyys sekä haluttuun pelityyliin(?) sopimaton kankeus. Niinpä huhuiltu Pakaslahti kävisi erityisen hyvin korvaajasta.

Näin olisi päästy 12 hyökkääjään, joista viisi olisi senttereitä ja muutenkin vahvuus tuntuisi olevan tuolla perinteisesti mestareiden vahvalla alueella.

Aalto
Pakaslahti
T.Ruutu
M.Ruutu
Vopat

Laine
Mikkola
Rosa
Sainomaa
Törmänen
Valtonen
Varis

Jos joukkuetta haluttaisiin vielä vahvistaa (mestaruudesta taistelevaksi), olisi yksi maalejatekevä laitahyökkääjä lisää paikallaan tai sitten kovin monen pitää ylittää odotukset (Törmänen, Mikkola, Vopat) ja ennen kaikkea avainpelaajien loukkaantumisten/epäonnistumisten tulee loistaa poissaolollaan. Koska Jokerijoukkue on kuitenkin resursseiltaan sellainen, että sen pitäisi jokaisella kaudella taistella Suomen mestaruudesta tulisi yhtä kovan luokan maalintekijää vielä metsästää. Sitä tuleeko tämä sitten esimerkiksi Mikkolan tilalle, tulee pohtia palkkabudjetin kanssa ja sitä mistä tällainen löydetään jonkun muun kuin Matti Virmasen kanssa.

Näin yhteenvetona lähtevät ja tulevat näyttäisivät seuraavilta.

Ulos: (4-5P, 6-7H)
Benda
Ciprus
Heiskanen
Hentunen
(Hulkkonen?)
Kauppinen
Koivisto
(N. Mikkola?)
Rita
Saarikoski
Sorochan
Virtanen

Sisään: (3-4P, 5-6H)
Aalto
Mikkola (I.)
Pakaslahti
Rosa
Vopat
X
Y
Z
(A?)
(B?)

Joista X, Y ja Z edustavat näitä kuuluisia "kovia hankintoja"; yhtä maalintekijää, yhtä allround -pakkia ja yhtä hyökkäävää puolustajaa. Se mistä näitä sitten löydetään, pitäisi olla jonkun ammattimiehen (ei M. Virmasen) päänsärky ja voi hyvinkin olla ettei niistä löytyneistä tule odotetun kaltaisia vahvistuksia. A ja B puolestaan edustavat liigan sisältä tai divarista (Jokereillahan oli sopimuspelaajiaan K-Vantaassa) löydettäviä korvaajia mahdollisesti poistuville Hulkkoselle ja N. Mikkolalle.

Joka tapauksessa sekä puolustukseen että hyökkäykseen olisi tulossa ainakin yksi pelaaja vähemmän kuin sieltä on lähdössä, mikä puolestaan lisäisi nuorten saamaa vastuuta ja peliaikaa.

Siinä olisi ohjenuoraa kuinka joukkuetta, näin jääkiekkoa ja Jokereita "sisäpiirin" ulkopuolelta seuraavan silmin, tulisi rakentaa.
 
Viimeksi muokattu:

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
Virmanen jatkakoon

Viimeisten kirjoitusten perusteella näyttää siltä, että kaikkihan on ihan kunnossa. On runko kunnossa, mitä nyt vähän särmää puuttuu. Antakaamme siis Virmasen jatkaa ja jättäkäämme haaveet Tottenhamin fanien tempun kloonaamisesta.:D

Luiskaleuan businekset ovat alkaneet tosiaankin kusta niin pahoin kintuille, kuten joku tuossa aiemmin mainitsikin, että minä panen toivoni siihen, että hän myisi osuutensa ja jättäisi hommat osaavampiin käsiin. Uusi omistaja voisi sitten vetää Oton paidan Areenan kattoon. Eipä vaan taida löytyä osakkeille ostajaa.:D:D:D

En muuten ole Matti Virmanen;)
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Profiler

Sinänsä hieno suunnitelma joukkueen rakentamiseksi ensi kautta varten. Yksi asia vaan mikä tuossa pistää silmään, on selkeän ykkössentterin puuttuminen. Sentteriosastosi näyttää sinänsä laadukkaalta ja runsaalta, mutta kukaan ei ole oikein toistaan parempi. Sama ongelma siis kuin tällä kaudella. Tasapaksua, ellei sitten Tuomo tee huikeata loikkaa kansalliselle huipulle.

Koska kotimaisia huippusenttereitä ei liene saatavilla, tulisi katse suunnata ulkomaille, mikä jo vaatiikin sitten vähän muuta kuin autokauppiaan silmää.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Virmanen jatkakoon

Viestin lähettänyt käyttäjä velho
En muuten ole Matti Virmanen;)

Tämä oli tärkeä huomautus, olen nimittäin aina pitänyt Virmasta varsinaisena velhona, joten oletin nimimerkistäsi heti, että Matti siellä taas säveltää....:-)
 
K

kangaroo

Joukkueen jatkuvuudesta

Kyyberi, eihän tuo rahalla värväys mikään Hjalliksen keksintö ole, tai uusi asia muutenkaan. Jo 70-luvun alussa muuan rakennusmestari Mäkinen keräsi sen ajan tähdet Jokereihin setelitukkoja heilutellen, tavoitteena mestaruus heti. Onneksi joukkueen runkona tuolloin oli kuitenkin myös Töölön Vesan aikaisia pelaajia, kuten kuuluisa nallipyssyketju.
 

#99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaa mieltä

Vakion kanssa: selkeä ykkössentteri puuttuu. Kaipailen yhtä virtuoosia rakentamaan peliä. Miten on Aallon laita? Eikös ole enempi duunari kuin taiteilija?
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Re: Profiler

Viestin lähettänyt käyttäjä Vakio
Sinänsä hieno suunnitelma joukkueen rakentamiseksi ensi kautta varten. Yksi asia vaan mikä tuossa pistää silmään, on selkeän ykkössentterin puuttuminen. Sentteriosastosi näyttää sinänsä laadukkaalta ja runsaalta, mutta kukaan ei ole oikein toistaan parempi. Sama ongelma siis kuin tällä kaudella. Tasapaksua, ellei sitten Tuomo tee huikeata loikkaa kansalliselle huipulle.

Koska kotimaisia huippusenttereitä ei liene saatavilla, tulisi katse suunnata ulkomaille, mikä jo vaatiikin sitten vähän muuta kuin autokauppiaan silmää.

Toisaalta, tuo näyttää kuitenkin jo sentteriosastolta.
Benda ei esimerkiksi ollut sentteri laisinkaan ja Ciprusskaan ei oikein meidän kuviohin istunut.
Taitoa hyöäkkäyksestä puuttuisi hieman ehkä edelleen.
Rosa tuo sitä lisää, mutta vielä yhdet kädet sinne olisi hyvä saada. Senttereiden puutteet pelintekopuolellakin saadaan neutralisoitua siihen pystyvien laiturien avulla.
Taiosenttereitä on aika toivoton etsiä, koska heitä ei nykyään yksinkertaisesti juurikaan enää ole. Jopa jollekkin muulle kuin Matille tehtävä saattaisi olla vaikea, ja Matille se on täysin utopiaa.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvältä vaikutti minunkin mielestä profilerin suunnitelmat!
Mutta kaipaisin mukaan edes rinkiin joitain omia nuoria! Varmaankin niitä sinne muutama nousee harjoittelemaan! Olisihan se nuoren pelaajan kehitykselle hyväksi, jos saisi harjoitella liigajoukkueen kanssa ja sitten pelata vaikka A-junnuissa tai divaria Vantaalla!!

Kannattaisi hyödyntää tuota Kiekko-Vantaa yhteistyötä esimerkiksi Malmivaara, jos ei saa peliaikaa liigassa niin sitten divariin hakemaan tuntumaa miesten peleihin.
Pelasihan Teemu Laine siellä syksyn ja oli mielestäni keväällä yksi pirteimpiä Jokereita ja iloisimpia yllättäjiä!

Tuossa kun katselin vähän näitä junnumaajoukkueita ja A-junnuja niin asiantuntijat kertokaa olisiko näistä miehistä vielä liigan mukaan??
Bergenheim, Mäki, Filppula, Kalteva. Niin lähinnä nyt harjoittelemaan ja hakemaan kokemuksia, mutta voisihan niitä vähän peluuttaakin jos peli näyttää kulkevan!!

Kannattaisi kuitenkin nostaa nelosketjuun aina uusia miehiä (vrt. Kärpät). Tämän kauden nelosketjusta voisi osalle antaa pikkuhiljaa jo lisää vastuuta.

Teemu Laineessa näkisin ainakin potentiaalia hyväksikin maalintekijäksi ja 1-2 ketjun mieheksi! Ei ehkä vielä, mutta parin kolmen vuoden sisällä! Ja Sainomaastakin voisi vielä kehittyä hyvä voimalaituri ja rymistelijä!!

Niin ja vielä kiitos!!! Tässäkin on tullut paljon hyviä kommentteja, mitä on ollut mielenkintoista lukea ja varsinkin kun on täältä pääkaupunkiseuden ulkopuolelta niin tulee paljon uusia asioita esiin!!!
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Senttereistä

Aallosta on tosiaan hieman vaikea sanoa mitä odottaa. Ovatko vuodet Anaheimin neloskentän ja farmijoukkueen välimaastossa pudottaneet taitoa ja ratkaisukykyä? Jos näin on tarvitsee Antti todelliset taitolaiturit, joiden välissä puolustaa ja vääntää (Varis ja Rosa voisivat jopa tällaiset olla). Jos ei ole ei mielestäni ongelmaa ole. Ei A.A. mikään virtuoosi toki ole koskaan ollutkaan, mutta ratkaisuihin pystyvä SENTTERI yhtä kaikki (tällä kaudella farmissa 38p./37ott.).

Se on totta mitä Mike taidosta kirjoitti. Tuon näköisellä kokoonpanolla jää kakkosketju jälkeen siitä, mitä mestariehdokkaalta pitäisi odottaa. Ellei sitten T. Ruutu tee massiivista hyppäystä Suomen hyökkääjäeliittiin, mitä on vielä ennenaikaista odottaa saatika vaatia. Eli tässä kääntyvät katseet nimenomaa mainitsemaani herra Z:a (=maaleja tekevä hyökkääjä) kohden. Mitenköhän on Bednarin laita vai tarvitaanko tsekin/venäjän liigan tutkimista?

Mitä junnuihin tulee, niin ehdottomasti olen samaa mieltä että heitä tulee rinkiin taas muutama lisää ottaa. K-Vantaa tarjoaa hyvän portin miesten peleihin, kuten Laineen esimerkki osoittaa. Jos kokoonpano näyttää yhtään kuvailemani kaltaiselta, tulee näille myös väistämättömien loukkaantumisten myötä liigakokemustakin. Tällä kaudellahan Jokereiden liigahyökkääjiin kuului 15 pelaajaa, jotka kaikki keräsivät useampia otteluita kauden aikana. Näin siis 12-13 edellä listatun hyökkääjän lisäksi liiga-aikaa olisi tarjolla parille muulle. Näistä sitten pari (Valtonen, Laine, Sainomaa, ?) voisi pelata koko syyskauden K-Vantaassa kiekollisesti vastuullisemmassa roolissa. Mitä taas puolustajiin tulee, niin Jokerit-A:ssa ei taida tällä hetkellä olla yhtäkään potenttiaalista haastajaa Malmivaaran lisäksi.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä hiukan senttereistä

Ylipäänsä senttereiden rooli on viime vuosina muuttunut aika paljon. Kovin vähän löytyy enää puhtaita Gretzky (tai Raipe tai Otto) -tyyppisiä taitosenttereitä, jotka pitkän kuljettelun päätteeksi heittävät selän takaa lättysyötön maalinkulmalla kärkkyvän laiturin lapaan.

Tärkeämpää nykypäivänä on kova vääntäminen kummankin pään kulmissa, sekä ennen kaikkea kiekon nopea liikkeelle laittaminen omassa päässä kiekon riiston päätteeksi. Tästä käy hyvänä esimerkkinä vaikkapa juuri Pakaslahti tai erinomaiset puolivälierät pelannut Jari Viuhkola (ei vielä siinä väännössä, mutta ne avaukset). Tällainen sentteri sitten täydentää ketjussa peliä rakentavaa ja maaleja tekevää laituria. Esim. ensi kaudella Jokereissa mahdollisesti Rosa-Aalto-Varis.

T. Ruudusta on kehittymässä klassisen tyyppinen sentteri, joka pärjää myös laitaväännöissä ja fyysisyydessä, mutta nuo muut spekuloidut ovat todellakin enemmän tätä modernimpaa mallia, toisaalta eipä sen välttämättä tarvitse tarkoitaa huonoa.

Ylipäänsä klassiset taitosentterit tämän kauden SM-liigassa voitanee laskea yhden käden sormilla.
Davidsson
Helminen
Sahlstedt
Barkov

Kapanen ja Ciprus edustavat enemmän nopeita suunnanmuuttajia Bednar on enemmän laituri, Lievers ja Ojanen edustavat vääntäjäkoulukuntaa - näin muita esimerkkejä mainitakseni.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Yksi hyvä asia olisi tietysti meidän kannaltamme sekin, että Hentunen ei saisi yksisuuntaistaan, vaan jäisi ensi -kaudeksikin Jokereihin. Silloin akselille Varis, Rosa, Hentunen, Vopat, Aalto, Törmänen, T.Ruutu, Saarikoski saisi hyvinkin rakennettua kaksi vaarallista ketjua. Vielähän on siinä mielessä aikaista pyöritellä näitä, ettei Hentusen, tahi Ritankaan lähtö ole varmaa ja mahdollisten tulijoiden kohdallakin NHL -saattaa vielä aiheuttaa harmaita hiuksia itse kullekkin.

Ritan toivoisin jäävän. Olisi hienoa nähdä monien vuosien tauon jälkeen, kun "oma poju" breikkaa Jokereissa myöskin hyökkäyspäässä. Janihan olisi onnistuessaan ensimmäinen sitten Lindin, ja siitä on jo piiitkä aika. Liian pitkä.
Lindistä puheenollen..
Eli mahdollisena paluumuuttajana täytyy huomioida myöskin Juha Lind. Joka mahdollisesti, ehkä jopa todennäköisesti saattaa olla tulossa Eurooppaan. Suomeen tullessa seura lienee Jokerit, mutta keski -Eurooppa, tai Ruotsikin saattaa houkutella Lintua. Mielenkiintoinen tulee olemaan hänenkin tilanteensa, ja mikäs olisikaan hienompaa, kuin nähdä Juha taas kotona Peten rinnalla.

K-Vantaa yhteistyötä tulee todella käyttää siekailematta hyväksi. A:n menestyksellä ei ole niin paljoa merkitystä, kun pelaajien kehittämisellä kovemmassa sarjassa.
Junnujen tilanteesta en itse tosin ole tällä hetkellä erityisen hyvin perillä. Sellaista olen kuitenkin antanut kertoa itselleni, että A-juniorit pelasivat käytännössä B-ikäisellä ryhmällä ja Jokereiden 83-84 syntyneissä olisi useampikin potentiaalinen tapaus tulevaisuutta ajatellen, nimenomaan pakistoon.
Minä en tällä kaudella noita matseja nähnyt, mutta jos joku on, niin voisi kertoa jotain herroista Esa Puumalainen, Mikko Kalteva, Kevin Kantee, Markus Pentikäinen, joku Öman tms.?, Sean Bergenheim ja Tomi Mäki. Tästä Bergenheimista (hyökkääjä) olen kuullut useammaltakin taholta sellaista, että liigapelaaja on jannusta tulossa hyvinkin. Ilmeisesti ikäluokassaan aika kovaa valuuttaa.
Mutta kuten sanottu, niin kuulopuheita tarkemmin en heistä tiedä, kun en ole matseja kerennyt käydä katsomassa. Monta pakkia on ainakin joukossa. Kertokaapa te viisaammat, jotka tuonne Pirkkolaankin joskus ehditte millaisia kavereita nämä ovat.

Paljon on kysymyksiä, ja toivon mukaan pian aletaan myöskin organisaation suunnalta ilmoittelemaan vastauksia niihin.
Saisi vihdoinkin pakettiin lopullisesti menneen kauden, ja itseasiassa koko roskan muutamaksi kuukaudeksi. Minä haluan vain ja ainoastaan unohtaa kaiken mitä tapahtui viimeisen kahden viikon aikana. Toivottavasti tuo onnistuu, eikä ajatus käy menneissä enää edes hetkeä. Loppuisi jo, ja tulisi kesä.
MM-kisatkin voisi puolestani peruuttaa. Nyt tuntuu, että ei todellakaan jaksa enää tällä kaudella kiekkoa katella.
Johan tässä kohta onneksi futarikausi ja festarit vievät pään pikkuhiljaa loitommalle näistä koronahommista. Vihdoinkin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kuka olisi ykkössentteri ?

Tipuin tässä viestiketjussa pahasti kärryiltä, eli kenen noista esitellyistä senttereista olitte ajatellut hoitavan ykkössentterin hommaa Jokereissa ensi kaudella ?

Jos oletetaan ykkössentterin tärkeimpien ominaisuuksien olevan peliäly, syöttötaito ja ylivoimapelin pyörittäjä, niin minun mielestäni tuosta listasta (Aalto, Vopat, Sihvonen ja 2 X Ruutu) ei löydy miestä tähän tehtävään. Pelityyliltään lähinnä tehtävää voisi olla Tuomo Ruutu, mutta hänellä on puuttena aloitukset, kokemus ja rauhallisuus.

Niinkuin joku aiemmin totesikin; miten Aalto voisi hommaan sopeutua, oltuaan 3-4 ketjun sentterinä rapakon takana ?

Vopat on avoin kortti, mutta enemmän mielestäni kuitenkin "power forward"-tyyppiä.

Sihvonen on kaikesta huolimatta kova aloittaja ja olisi hyvä vahvistus nimenomaan Jokereihin, mutta miehestä ei ole ykkössentteriksi mihinkään joukkueeseen SM-liigassa.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bergenheim+Kantee

Mike + muut:

Ainakin herroista Kevin Kantee ja Sean Bergenheim pystyn teille paljonkin kertomaan.

Itse pelasin kaverien kanssa pitkään Jokerien junuissa. Kantee, joka on pelannut lähes koko uransa vanhemmissa ikäluokassa, on luultavasti yksi jokerinuorista, joka tulee tulevaisuudessa breikkaamaan läpi miehiin.

Kevin pelaa hyvää, varmaa peliä. Ei ehkä pisteissä, mutta +/- -pelaaminen on loistavaa. Itse uskon, että tulevaisuudessa vertaus Ossi Väänäseen ei liene mahdoton ajatus. Tärkeintä kuitenkin on, että muuten aika reippain ottein elävästä nuorisosta Kevinillä tuntuu olevan oikeanlainen pääkoppa, ja asenne jääkiekkoon, jotta tuo Breikkaus olisi mahdollinen.

Kevin on isohko, hyvä mailalla ja sijoittuu viisaasti.

Uskon hyvää.

Bergenheim:

Jokereiden tulevaisuuden hyökkkääjä.

Mies ollut aina ikäluokkansa kärkeä, tämän kauden loukkaantumiset sotkeneet.

Valtavan iso (siis ei vain pituutta, vaan leveyttä) on todellinen power-forward. Pelannut aina vanhempien ikäluokassa. Ainoa, jota pitäisin "varmana" breikkaajana jokerinuorista. Pelannut ammattilaisen elkein koko uransa, isä valmentanut maalivahteja, oli muun muassa Kari Lehtosen henkilökohtainen valmentaja pitkään.

Kantee + Bergenheim ovat -84 syntyneistä ehkä varmimmat tapaukset, jotka pääsevät joskus edes 1 ottelun liigaa pelaamaan. Ja uskon, ja toivon, että heistä tulisi vielä jotain suurempaa.

-TommyT-
 

janneha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aalto on todellakin täydellinen kysymysmerkki sentteriosastolla! Mieshän oli muistaakseni viime MM-kisoissa suunnilleen Suomen huonoin hyökkääjä, eikä todellakaan mikään sateentekijä! En hirveästi perustaisi viimeaikaisilla meriiteillä paljon Antin varaan -> toivottavasti olen väärässä ja mies on samanlaisessa kunnossa kuin aikoinaan TPS:ssä.

Minne minä ja mahdollisesti myös Jokerit kaipaisivat vahvistusta on puolustus! Joukkueesta puuttuu täysin kovaa laukova puolustaja, joka pystyy ratkaisuihin ylivoimalla. Jokereiden ollessa parhaassa iskussa 90-luvun puolivälissä Hämäläinen, Strömberg, Immonen ja Niinimaa huudattivat säännöllisesti Jokerikatsomoa, nyt sieltä puuttuu tämän ominaisuuden omaava pelaaja. No okay, Saarinen vähän näytti elpymisen merkkejä loppukaudesta mutta lisää kaivataan... En ymmärrä myöskään, miksi Alanko sai jatkosopimuksen miehen muututtua kahden viime kauden aikana taklaavasta puolustajasta lähinnä roiskivaksi Hitchokiksi! Tom Koivisto voidaan myöskin unohtaa, tämä "sinä parempi juoksija" floppaa aina kun playoffit alkavat. Runkosarjassa pisteitä tasaseen tahtiin mutta ei mitään käyttöä sen jälkeen!

Hyökkäyksestä vielä sen verran, että Jokereiden on pakko saada sentteri, joka osaa aloituksien kultaisen taian. Oli järkyttävää esim. seurata viimeistä Tappara-peliä Helsingissä kun Tappara vei ensimmäisessä erässä sata-nolla kaikki aloitukset ja pääsi näin vaarallisiin tilanteisiin koko ajan. Katseet kohti Pohjois-Amerikkaa ja Boykomainen aloittaja hakuseen ja heti. Cipruksella ei myöskään ole käyttöä enää, samanlainen tapaus kuin Koivisto.

Mikelle vielä, että tuskin Juhan Lindiä kiinnostaa mikään Keski-Eurooppa tai Ruotsi, eiköhän "Lintu" valitse Jokerit, jos tulee takaisin Eurooppaan. Mies ei ole koskaan ollut rahan perään vaan oma ura ja kaverit ovat olleet tärkeimpiä asioita.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Janneha:

Älä nyt hyvä ihminen rupea Ramia parjaamaan. Tärkeä peruspakki, joka mahtuisi joukkueeseen kuin joukkueeseen. +11 kuitenkin tällä kaudella. Mies ei juuri tee virheitä, joitain surkeita oman pään purkuja lukuunottamatta, mutta ne nyt vaivasivat koko Jokerien puolustusta.

Ramin ja Kari Haakanan kaltaisten pelaajien varaan on hyvä alkaa rakentaa pakistoa.

Ainiin, ja Rami on myös pidetty pelaaja fanien keskuudessa......... ja huhupuheiden perusteella se on kait käyny tuuppaamassa organisaation ensimmäistä naista...;) Tämähän on ennenkin tuonut jatkosopimuksia..

-TommyT-
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Re: Profiler

Viestin lähettänyt käyttäjä Vakio
Sinänsä hieno suunnitelma joukkueen rakentamiseksi ensi kautta varten. Yksi asia vaan mikä tuossa pistää silmään, on selkeän ykkössentterin puuttuminen. Sentteriosastosi näyttää sinänsä laadukkaalta ja runsaalta, mutta kukaan ei ole oikein toistaan parempi. Sama ongelma siis kuin tällä kaudella. Tasapaksua, ellei sitten Tuomo tee huikeata loikkaa kansalliselle huipulle.

Kukahan Tepsissä mahtaa olla selkeä ykkössentteri? Sahlstedt? Kapanen? Lius? Ei joukkueessa yhden sentterin tarvitse olla selvästi muita parempi, kunhan valmennusjohto vain saa paketin toimimaan. Menestyksen kannalta tärkeintä on, että valmennusjohto luo sellaisen pelistrategian, jolla käytettävissä olevasta pelaajamateriaalista saadaan irti paras mahdollinen tulos. Pahimmat vaikeudet tulevat silloin, jos pelaajamateriaali ja pelistrategia eivät sovi yhteen.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Re: Re: Profiler

Viestin lähettänyt käyttäjä blackhawk


Kukahan Tepsissä mahtaa olla selkeä ykkössentteri? Sahlstedt? Kapanen? Lius? Ei joukkueessa yhden sentterin tarvitse olla selvästi muita parempi, kunhan valmennusjohto vain saa paketin toimimaan. Menestyksen kannalta tärkeintä on, että valmennusjohto luo sellaisen pelistrategian, jolla käytettävissä olevasta pelaajamateriaalista saadaan irti paras mahdollinen tulos. Pahimmat vaikeudet tulevat silloin, jos pelaajamateriaali ja pelistrategia eivät sovi yhteen.

Kirjoitteletko ihan tosissasi? Kolme maajoukkuetason sentteriä. Noistahan kävisi meille ykkössentteriksi heti Sahlstedt ja Kapanen. Liuskin otetaaan, jos annetaan. Teillä ei ehkä tosiaankaan erotu ykkösketjun sentteri, koska Teillä on sen tason jätkiä enemmän kuin yksi. Nimenomaan taitavia senttereitä.

Saisipa meillekin edes yhden.
 

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
Älkää unohtako,

että Läski-Veikko ja Raato ovat vanhoja ryyppykavereita, jotka nuorempana kesäisin kiertelivät Suomen maata kekittyen ennenkaikkea dokailemaan siellä sun täällä. Ennen siirtoajan umpeutumistahan huhuiltiin, että naapuri olisi tarjonnut Calounia Espooseen ja Jouluvatsaa meille. En ihmettelisi, vaikka saisimme Läski-Veikon takaisin vaihdossa Saarikoskeen. Siinähän meillä olisi nopeakätinen ykkössentteri.:D
 
Summasen vaikutus

Asia joka tulee aina esiin maailmalla(Suomessa) kierrellessä on se että mitä mieltä mahtavat pelaajat olla Summasesta. Olen antanut itselleni kertoa että Summasen maine pelaajien keskuudessa ei ole kovin hyvä. Valmentajana varmaan osaava mutta yliampuva psyykkaus ei mielytä.

Nämä jutut voivat olla tietysti kateellisten/vahingoniloisten ihmisten höpinöitä. Mutta palaajat varmasti juttelevat keskenään maajoukkue leireillä ym. ja jos asia on näin niin kyllä siitä tieto on pelaajien keskuudessa.

Miten on asiasta paremmin tietävät ? Vaikeuttaako Summasen nimi pelaajahankintoja ?
 

Rikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vopatista

Vopat saattaa mennä Jokereihin mutta perässä on mm. Hpk ja Pelicans on myös vahvoilla. Vopat ilmeisesti haluaa jäädä lahteen mutta saattaa olla liian kallis mies pelicanssin säästölinjaan :(
 

Rikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vopat

Voi mennä Jokereihin mutta saattaa myös jäädä Pelicanssiin ja haluaisi mutta saattaa olla liian kallis Pelicanssin säästölinjaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös