Jokerit pudotuspeleissä 2019–2020 – matka kohti Gagarin Cupia

  • 116 147
  • 823

AaWikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HPK
Sarja pitäisi mennä max viidessä ottelussa poikki, jotta SKA ei saisi rasitusetua Jokereihin nähden. Toki aikaista puhua, mutta huomenna ollaan taas vähän viisaampia.



Joo siis rasitusta ajatellen olisi tietty hyvä, että lähdettäis yhtä levänneenä sarjaan Ska:ta vastaan mitä ne oletettavasti tulevat menemään jatkoon tuosta sarjasta 4-0 voitoin.

Ska-sarjasta jos ja kun mennään jatkoon niin tuleekin sitten melko mielenkiintoinen, koska vastaan tulee jengi jonka ei ole tarttenut matkustaa lentäen matseihin pariin viikkoon vaan pystynyt keskittymään pelkästään pelaamiseen. En sitten tiedä onko tuolla merkitystä poffimaailmassa, mutta tämäkin jää nähtäväksi.

Kylläpä osaakin taas huominen matsi jo jännittää tässä vaiheessa, kun tietää ettei tule olemaan yhtä leppoista katseltavaa kuin edellinen.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ellen väärin katsonut, niin otti kimmokkeen pakin lavasta tuo veto. Että eipäs nyt kuule lähdetä tuolle linjalle nyt. Mitään pois ottamatta Niemen nollapeliltä, niin eihän häntä juurikaan testattu eilen, mutta toisaalta oli siellä joitain paikkoja joista olisi aiemmin tällä kaudella tullut semmoinen hupsistakeikkaa -maali. Katsellaan katsellaan ja toivotaan Andyn pitävän tasaisuuden ja ettei pääse niitä ihmeellisiä lurpsautuksia.

En kiistä mitään näistä. Hieman turhautunutkin lausunto itseltäni, myönnän. Mutta kehittymistäkin ja itseluottamusta on saatu. Joukkue ja Esa Maunula sitä reaktioiden mukaan tukeneet hienosti. "Niin kuin pitääkin", sanoisi Mertaranta.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylläpä osaakin taas huominen matsi jo jännittää tässä vaiheessa, kun tietää ettei tule olemaan yhtä leppoista katseltavaa kuin edellinen.

Sitähän me ei onneksi voida tietää. Kuka odotti eilisestä leppoisaa katseltavaa, kun näki Niemen olevan maalissa?
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Raato ärähtää


Muuten hyvää settiä, mut tuo "Jokereilla ei olisi näitä pelaajia" tai "Jokereiden annettiin koota näin hyvä joukkue" särähtää korvaan. Jokereilla nimenomaan on näin hyvä joukkue, koska a) oltiin ajoissa liikenteessä b) huippu pelaajat ovat sitoutuneet pidemmäksi aikaa ja c) täsmähankinnat mm Savinainen on onnistunut ja d) esimerkiksi pelaajaoikeudet Mäenalasen kohdalla. Joukkueen kokoamisessa on onnistuttu, ja suurin työ on tehty jo aikaisemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sarja pitäisi mennä max viidessä ottelussa poikki, jotta SKA ei saisi rasitusetua Jokereihin nähden. Toki aikaista puhua, mutta huomenna ollaan taas vähän viisaampia.
Näin.
Huomenna voitolla 2-0:een. Loko voittaa ensimmäisen kotonaan ja pienet toiveet jatkopaikasta heräävät venäläispuseroissa, mutta Jokerit katkaisee neljännessä pelissä vastustajan selkärangan lopullisesti ja naulaa otteluparin viikon päästä maanantaina Helsingissä.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Eilen Jokerit oli kyllä hyvä.. Vaikkakin Lokolta ei nähty vielä parasta peliä. Huomenna joukkue tulee kovaa. Ja Jokereiden pitää olla siihen valmis, ja onkin.
Ekan maalin merkitys on kova.
Jos saadaan eka maali, niin Jaroslavlilaisten kuuppa alkaa pettää. Niin ku eilen tais vähän käydä. Stefan Da Costa kyllä lähti ihan turhaan ajaa Lööviä. Turhan kovaa tuli tilanteeseen.
Peli alkaa taas 0-0 tilanteesta, mut jotenkin luotto on kova et kairataan toinenkin peli ja pidetään kotietu itsellämme.
Niemeä ei eilen Lokomotiv päässy kunnolla testaa. Joukkue blokkas kiekkoja ja puolusti sitkeästi.. Saman pitää näkyä huomenna.

6 tehtyä maalia on hieno suoritus pleijari avauksessa.
Itseluottamus on ainakin kunnossa eilisen jälkeen.

18 ja puol tuntia, niin kiekko tippuu jäähän.
 

Katsonvaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit LFC
On kyllä kauhunsekainen jännitys ja jossain välissä pitäisi nukkuakin.
Arvioin taas muutaman pelaajan paska lahkeessani.

Antti Niemi
Nollapelin jälkeen tuskin maalivahtia vaihdetaan, vaikka Jänis olisikin kuntoutunut.
Pienellä otannalla Niemi pystyy kyllä torjumaan ne muutamat pahat paikat. Tuntuu, että hassit tulevat ennemminkin kiekkosateessa, jolloin wanha ei jaksa. Voin olla ihan väärässäkin.

Oliver Lauridsen
Jos pystyy samaan kuin sunnuntaina, ei Lokon äijät enää pitkään edes uskalla tulla jokerimaalin eteen hillumaan. Aivan mahtavaa, että toipui vielä kuntoon.

AV
Anttila, Pihlu, Nelli, Savi, etc.
Kummasti meidän alivoimaan vaan löytyy halukkaita puurtajia. Onko siellä kopissa joku ylimääräinen kassa näille? Maksaako muut niiden illalliset? En ole juuri nähnyt missään joukkueessa tuollaista sitoutumista, mitä Jokereilla on ajoittain ollut AV pelaamisessa. Onhan se ollut aika hyvää monta vuotta, mutta ihmetyttää ketä kaikkia sinne niitä kiekkoja syömään menee.

YV
Savi ja Joensuu, vieläkö jatkuu hurmio ylivoimassa? Silloin kun nuo pelaa hyvin yhteen, ei vastustajan maalivahdilla ole kovin hyvää kuvaa siitä, mitä tapahtuu.

Toivottavasti hyvin toiminutta ei sotketa, vaikka pelaajia kuntoutuisikin peliin. PL. ehkä Grant Kivistön tilalle.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on tänään toinen peli. Ensimmäisessä pelissä näki alusta asti, että Jokereilla on mennyt latautumisessa kaikki kohdilleen ja oli valtava halu voittaa peli. Haluttiin selvästi rikkoa ensimmäisen pelin kirous ja muutenkin ottaa etulyönti alkaneessa ottelusarjassa. Siinä onnistuttiin. Mikä on latautumisen aste peliin #2? En pelkää suoranaista ulospuhallusta, koska pelataan kuitenkin pudotuspelejä, mutta pikkaisen on pelko puserossa sen suhteen, että ollaan hintsun verran liian tyytyväisiä ensimmäisen pelin voitosta. Näissä peleissä, se hintsu voi olla ratkaiseva tekijä voiton ja tappion suhteen. Illalla ollaan viisaimpia ja tietävämpiä tämä asian suhteen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tänään G2 ja mitään ei tarvitse muuttaa. Hyvä kirjoitus Nico Oksaselta aiheesta:


Eipä tuohon ole lisättää. No, ehkä se, että Svitovin rooli kasvaa, kun Jokerien maalinedustalle ajetaan arvatakseni surutta.
 

vka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Poissaolevista pelaajista tuppaa keskusteluissa (ajatuksissa) tulemaan aivan korvaamattomia. Kertoo epäluottamuksesta joukkueen suorittamiseen?

Viime ottelussa Jokerit todisti voivansa voittaa - selkeällä marginaalilla - ilman Kalninsia. Ainakin nykyisen vastustajan siis. En suostu lainkaan lähtemään siihen olettamaan, että kyse oli Lokon vaisuudesta. Jokerit pelasi Lokon vaisuksi. Omalle jengille täytyy antaa krediittiä silloin kun se on sen ansainnut. No excuses. Jokereilla on nykyhetkellä paljon vahvuuksia: erittäin hyvä av, melko hyvä yv, hyvä itseluottamustaso, hyviä yksilöitä eri rooleihin. Tämä setti riittää Lokoa vastaan.

Mielestäni Jokerit löysi edelliseen otteluun tavan pelata Niemeä tukien. Uskon, että tuosta jatketaan tänään. En vaihtaisi veskaria, vaikka Kalnins olisi pelikunnossa (en usko olevan).

Kotiottelut varsinkin pleijareissa ovat viime vuosina olleet Jokereille vaikeita. Tuntuu, että ne voivat olla jopa enemmän haitta kuin etu. Väitän, että Jokerit jopa parantaa peliään vierasmatseihin.

Viime ottelun ratkaisivat kaksi asiaa: 1) Pelin alku oli riittävän hyvä (ei maaginen, mutta hyvä) eli ei päästetty omiin. 2) Ekalla ylivoimalla maali -> mieletön henkinen boosti. Lisäksi nostaisin esiin kapteenin soolomaalin 2. erän alkuun. Antoi tahdit teurastuserälle.

Viime ottelun alku (1. maaliin asti) oli mielestäni paikan päällä katsottuna varsin tasainen. Anttila oli Jokereiden näkyvin hahmo. Mm. lähes maali av:llä, hyviä taklauksia. Lokon pelinviivytysjäähy osoittautui varsin isoksi virheeksi heille.

Eväät 2. ottelun voittoon ovat samat kuin ekaankin, eli: tarkka alku - ei tarkoita liiallista varovaisuutta; tehokkuutta ylivoimaan; blokkaaminen ja muutenkin tarkka oman maalineduspelaaminen.

Maalit näyttävät nykymallissa tulevan parhaiten siniviivalta lähetettävien skodejen ohjureista. Tämä kannattaa siis jatkaa.

Veikkaan, että Lokolla aloittaa eri veska kuin sunnuntaina.

Tänään voitetaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lähtisin Andylla pelaamaan, vaikka Kalnins olisi terve. @Hera80 tarina Rockysta ja Niemestä herkisti sen verran, että antaa Andyn pelata jos kulkee. Nollan jälkeen paha mennä vaihtamaan pois.

Lokon edellinen peli meni täysin sekoillessa. Oikeastaan koko Lokon peli jäätyi siihen joukkuerangaistukseen. Voidaan sanoa, että tänän tulee keskittyneempi vastustaja. Bring it on. Jokerit on valmiina.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Mielestäni Jokerit löysi edelliseen otteluun tavan pelata Niemeä tukien. Uskon, että tuosta jatketaan tänään. En vaihtaisi veskaria, vaikka Kalnins olisi pelikunnossa (en usko olevan).

Tähän vielä lisänä se, että niin kauan kun pärjätään näin hyvin Niemellä, on puolikuntoista Kalninsia edes täysin turha laittaa maaliin. Antaa nyt levätä ja kuntoutua niin kauan kuin on tarpeen mahdollisia seuraavia kierroksia varten. Tästä voi kehkeytyä jopa positiivinen ongelma, jos Niemen itseluottamus saadaan näillä esityksillä hilattua ylös.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Olisi hölmöyttä Latelta nyt vaihtaa maalivahtia.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään on päivänselvää, että Loko tulee aivan eri ilmeellä ja asenteella GAME 2:seen. Uskoisin, että peli pysyy paljon pidempään tasaisena ja maaleja ei nähdä kuin kolme tai neljä yhteensä.

Kova on usko, että Jokerit samalla pelillä kuin sunnuntaina ei juuri anna Lokolle armoa mutta jos Jokerit antaa vähän asenteessa periksi ja Loko ottaa pari napsua lisää kiukkua niin nähdään se maalin peli suuntaan jos toiseen.

Taistele Jokerit!
 

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän illan peliin vaikuttanee myös suuresti miten tuomarit onnistuvat. Sunnuntaina oli jopa hämmentävän hyvää viheltämistä ja linja ainakin näin Jokeri-lasien läpi katseltuna piti suht hyvin. Mahtaako sama tuomaripari olla tänäänkin laatikossa?

Jos Jokerit pelaa samalla asenteella, sykkeellä ja ennen kaikkea samalla lailla yhtenäisenä joukkueena, ei Lokolla ole tänäänkään mitään saumoja voittoon, vaikka tekisivät mitä.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tässä ole aloittavasta veskarista kahta sanaa. Mutta muuten veskariosasto on edelleen todella iso kysymysmerkki. Sunnuntaina Niemi ei joutunut varsinaiseen testiin, vaikka nollapeliä on vähän vaikea dissata. Kenttäpelaajien suoritus oli vaan niin fantastinen sunnuntaina.

Ensimmäisen kiekon eteen Niemi usein ehtii, se on hänen vahvuutensa. Mutta silloinkin kyse on siitä, että ehtii kiekon eteen, ei varsinaisesti torju. Jos kenttäpelaajat hoitavat niin, ettei tule trafiikkia ja irtokiekot siivotaan, pysyy laiva pinnalla.

Toinen juttu, mihin tässä tullaan, on Jäniksen pelituntuma. Sikäli Jaroslavin lauantain peli, JOS ollaan ottelusarjassa 3-0 johdossa, olisi elintärkeä, mikäli hänen vielä ajatellaan joutuvan pelaamaan. Mutta epäilenpä, että se on Ignatjewin akan poika, joka lähtee Jaroslavlin reissuun.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Sunnuntaina hallilla kuultua lähteeltä joka suht kartalla sanoi että tänään Janis olisi vielä sivussa mutta Jaroslavliin matkustaisi.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on selvää, että jos Kalninksen liike on ollut perjantaina vailinaista treeneissä, niin ei tänään tiistaina pitäisi olla jäälle mitään asiaa. Katsomoon toki tervetullut.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Joo kyllä huhut/tiedot pitävät paikkaansa... mitä tuossa ylhäällä kirjoiteltiin siis Kalninsin liikkeestä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
G1 ja G2 toivat loistoesityksen. Toki G2 kolmas erä oli vaikea, mutta Jokerit puolusti Lokon siinäkin aika aseettomaksi. Ja tämä playoffien puolustaminen on ollut kovinta Marjamäen Jokereissa. Samalla Marjamäen haluama puolustajien liike ja kiekonkäsittely on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi. Tämän takia en näe, että Jokerit sarjan Lokoa vastaan enää häviää. Jaroslavlissa tulee erilaiset pelit ja varmaan enemmän kotituomarointia (kuin Arenalla), mutta G1 ja G2 molempien 20 min esityksillä Jokerit tuskin häviää edes vieraissa otteluakaan.

Se vain, että vieraissa voi olla hyvin vaikea saada samanlainen lataus ja tiivis viisikkopeli rytmeineen aikaan. Paljon pitää Jokerien heikentyä ja Lokon pelillisesti parantua, että Jokerit ei tule takaisin Areenalle ainakin 3-1 johdossa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Pakko kyllä edelleen digata joukkueen asenteesta puolustamiseen. Siellä Lokon Tkachyovit vetelee selkä suorana omiin ja meillä kaikki kolme hyökkääjää painavat peräsuoli pitkällä takaisin omiin. Näistä on voittavat joukkueet tehty.

En oikein tiedä mitä pitäisi tapahtua Jokereille, jotta ei tosiaan tultaisi takaisin kotiin vähintään 3-1 sarjajohdossa. Niin vakuuttavaa on ollut Jokereiden pelaaminen.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Eikä siis vain työnteko vaan ylipäänsä liike on erilaista. Ero tässä on joukkueiden välillä niin suuri, että jopa media (joka yleensä tyytyy raportoimaan maalit ja ehkä erityisen poikkeukselliset tapahtumat) kiinnittää melkein joka jutussa asiaan huomiota. Ja näinhän ei välttämättä aiempina vuosina ollut, että Jokerit on tähän aikaan vuodesta kevyellä jalalla liikkeellä ja vastustaja ei.

Paljon, paljon hyviä merkkejä siis. Vielä ei ole muuta taskussa kuin kaksi voittoa, mutta tällä erää pitäisi olla kaikki pelimerkit viedä tämä sarja 4-5 pelissä, sen verran paljon näkyy kentällä eroa Jokereiden hyväksi. Silti uskallan myös odottaa, että ainakaan näin helpolla ei vieraissa päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös